Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Internet (see the full version of Internet)
Oreska - Užice : Инсталација JOOMLA и заузет порт 80 - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Инсталација JOOMLA и заузет порт 80

By: Ugljesa
Date: 23.04.2008. 21:52:22
Узео сам JOOMLA да инсталирам на рачунару, па сам скинуо програм xampp, покренуо инсталацију, али негде на пола инсталације ми се појави овоИдем на ОК, инсталација се заврши, xampp се сам покрене... Након тога скинем JOOMLA распакујем у фолдер C:\xampp\htdocs\joomla. Покушам да покренем инсталацију тако што откуцам http://localhost/joomla/index.php, али ништа се не дешава.

После неких пола сата гуглања, нађем "решење", потребно је у фајлу C:\xampp\apache\conf\httpd.conf променити Listen 80 са Listen 81 или било који други број да се стави.

Када се број промени онда се инсталација позива овако http://localhost:81/joomla/install.php. Коначно, успео сам да покренем инсталцију, али само до четвртог корака. Тада ми се појави ово Није могуће повезати се на базу. Повезивање враћа број: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL   Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL

Ево и сликеЗна ли неко где грешим, како да видим који програм ми заузима порт 80?

Subject: Odg: Инсталација JOOMLA и заузет порт 80

By: Pedja
Date: 23.04.2008. 21:58:50
Otvori komandni prozor i otkucaj...

netstat -a -b

... i pritisni enter. To ce ti poakzati koji program slusa na kom portu.


Ako imas instaliran Skype onda je on zauzeo port 80.

A to sto ne mozes da se zakacis na MySQL proveri da li je MySQL server uopste podignut i da li si u Joomla upisao tacnu adresu. ako opkreces Joomla na istom racunaru na kme je i mysql ond akao adresu MySQL servera stavi localhost.


Subject: Odg: Инсталација JOOMLA и заузет порт 80

By: Ugljesa
Date: 23.04.2008. 23:21:59
Обрисао сам Skype, али ништа се не мења. Покушао сам и да уместо програма xampp инсталирам WampServer2, али преко њега нисам успео ни да покренем инсталацију. После тога сам пробао да уместо joomla инсталирам mambo, али опет ништа нисам успео да урадим. Опет ми се код четвртог корака инсталације јавља исти проблем.

Покушао сам и да пребацим целу инсталацију на сервер који подржава MySQL, PHP, али опет исто.

Мораћу да форматирам хард диск, и да инсталирам свеж Windows. Па на онако свежу инсталацију да пробам да инсталирам Joomla. Ако ни тада не буде ишло како треба, има стварно да попиздим icon7

Subject: Odg: Инсталација JOOMLA и заузет порт 80

By: Pedja
Date: 24.04.2008. 08:08:11
Verovatno neku banalnu stvar nisi dobro podesio na joomla. smile

Subject: Odg: Инсталација JOOMLA и заузет порт 80

By: Ugljesa
Date: 25.04.2008. 12:34:51
Форматирао сам хард диск, инсталирао Windows. Сада ми се не јавља проблем са заузетим портом 80, инсталација програма xampp се заврши без проблема. Али опет имам исти проблем код четвртог корака joomla инсталације.

Паде ми на памет да инсталирам joomla старију верзију, али опет проблем на истом месту, само што ми сада избаци ово: the password and username provided are incorrect

Subject: Odg: Инсталација JOOMLA и заузет порт 80

By: Rašo
Date: 25.04.2008. 13:13:14
Instalirao sam WAMP i  iskombinovao ova dva uputstva:


http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=18824

http://www.joomlamontenegro.com/joomlatutorijali/tutorijali/instalacija_joomla/

Subject: Odg: Инсталација JOOMLA и заузет порт 80

By: Ugljesa
Date: 25.04.2008. 14:37:44
У упутству стоји ова сликаКод мене када стигнем ту изгледа оваконемам то "ANY" а у упутству пише
Potom ce ti se otvoriti nova stranica sa nekim spiskom kao na slici 6 .... na toj stranici treba da kliknesh na link za usera pod imenom "ANY" ( pogledaj sliku 6 )


Покушао сам ја да кликнем уместо на "ANY" (које немам) на неко од три root, и да одрадим све даље по упутству, али опет ми се јавља исти проблем.

Отићи ћу до једног другара да пробам да све ово одрадим на његовом рачунару, да видим да ли је то до мог рачунара, или сам ја толики идиот да не умем ово да инсталирам. smile

Subject: Odg: Инсталација JOOMLA и заузет порт 80

By: Pedja
Date: 25.04.2008. 21:18:13
Ma kakav user Any, napravi na MySQL-u korisnik a i bazu za joomla i kada te joomla pita za bazu, usera i password, upisi te sto si napravio.

Subject: Odg: Инсталација JOOMLA и заузет порт 80

By: Ugljesa
Date: 25.04.2008. 22:42:23
Ни сам не знам како, али коначно сам успео. smile21