Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Mokra Gora (see the full version of Mokra Gora)
Oreska - Užice : nagrada kusturici - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: nagrada kusturici

By: isahar7
Date: 18.09.2009. 12:18:00
Награда међународног фонда јединства православних народа додијељена Кустурици      
четвртак, 17 септембар 2009 01:46  
 Москва, 15. септембар 2009. г. - У четвртак, 10. септембра одржан је заједнички састанак Владе, Старатељског савјета и Комисије за награде Међународног фонда јединства православних народа, на којем је разматрана кандидатура за уручење премије Међународног фонда јединства православних народа, која носи назив Патријарха Алексија Другог „За истакнуте дјелатности на јачању јединства православних народа. За учвршћивање и унапређивање хришћанских вриједности у животу друштва“ за 2009. годину.

По благослову Његове Светости Патријарха московског и све Русије Кирила, предсједника Старатељског савјета Међународног фонда јединства православних народа, донијета је одлука да се награде Фонда за 2009. годину додијеле:

1. познатом српском филмском режисеру Емиру Кустурици

2. Свето-Владимирској Духовној академији из Њујорка (Православна црква у Америци)

Кандидатуре за друге номинације биће размотрене касније. Награде ће бити уручене у Храму Христа Спаса 21. јануара 2010. године на свечаној церемонији, којом ће руководити Његова Светост Патријарх Кирил. (СВЕТИГОРАПРЕСС)
 

Subject: Odg: nagrada kusturici

By: isahar7
Date: 18.09.2009. 12:22:28
  Zamolio bih clanove da izbegavaju, nacionalisticke i sovinisticke komentare, jer sustina je ko je predlozio Kusturicu za nagradu i koje su to vredne stvari koje je ucinio, (mozda i jeste a mi neznamo)

Subject: Odg: nagrada kusturici

By: klackalica
Date: 20.09.2009. 00:43:37
Za ovo i treba da dobije nagradu
За истакнуте дјелатности на јачању јединства православних народа.

Bar u ovom kraju, ujedinio nas je sve protiv sebe smile))