Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Povezivanje u wireless.uzice.net (see the full version of Povezivanje u wireless.uzice.net)
Oreska - Užice : wireless na mobilnom telefonu - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: wireless na mobilnom telefonu

By: Maanda
Date: 12.02.2010. 03:28:09
da li je potrebno kucati sifru za w-lan, ako se povezujemo preko mobilnog telefona...
u gradu najcesce hvatam signal sa crne dame i najcesce mi trazi password. da li postoji sifra, ili je neki drugi problem u pitanju..? detective

Subject: Odg: wireless na mobilnom telefonu

By: Pedja
Date: 12.02.2010. 08:31:29
Nasa mreza je otvorena i pristupne tacke ne traze lozinke za pristup. Medjutim, ne dozvoljava svaka pristupna tacka pristup tek tako.

Pristup nasoj mrezi mora biti kontrolisan kako bismo mogli da obezbedimo dovoljan nivo kvaliteta veze za sve clanove, a to znaci da se korsinici ne mogu povezivati nasumice.

Da biste se povezali na mrezu morate postati registrovan clan, i ispuniti i zadate tehnicke uslove po pitanju nivoa signala. Sa mobilnog telefona, vi ne mozete ispuniti te uslove, jer je to uredjaj namenjen za wireless umrezavanej na malom rastojanju, u krugu od par desetina metara. Nasi cvorovi zahtevaju odgovarajucu spoljnu antenu, dobro usmerenu i fiksiranu.

Imamo u planu da postavimo i neke cvorove na kojima ce biti omogucen nekontrolisan pristup, pa i sa mobilnih telefona, ali o tom potom, kada se bude imalo para. S obzirom da radimo nekomercijalno, ipak nam je prioritet da obezbedimo pristup registrovanim clanovima.

Pogledaj koji su tehnicki preduslovi na http://wireless.uzice.net/pravila.php