Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Dom i porodica (see the full version of Dom i porodica)
Oreska - Užice : Americhke zene - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Americhke zene

By: GPZ 750
Date: 20.10.2006. 15:59:18
Prochitah danas u Uzichkoj nedelji.
Neka teta, po imenu Mila Filipovic, kazu da je nekada radila u Vestima, a sada u SAD, vec 10 god., u kratkim crttama dade objashnjenje, chemu to tezi emancipovana zena u SAD, bio sam pomalo zbunjen.

"Kada sam se doselila u SAD, mislila sam da je san svake devojke da postane uspeshna poslovna zena, kojoj ce dom i porodica biti u drugom planu, sve dok se ne ostvari americhki san. Bila sam u zabludi.
Americhkoj modernoj zeni, na pamet ne pada da izigrava prezaposlenu zenu, koja se udaje u 40., tek poshto se ostvari u poslovnom svetu, sada je trend da se devojka obrazuje, dobro uda i maximalno posveti svojoj porodici.
Moderna zena u SAD, obozava da radi domace zadatke sa svojom decom, da ih odvodi i dovodi iz shkole, da sa njima zajedno odlazi na sportske aktivnosti, da im ispunjava zelje, kuvajuci im omiljena jela, eto to je ta moderna americhka zena. Obavezu da radi po ceo dan i da se dokazuje na poslu, a samim tim i napreduje u karijeri, ima samo ona  koja dolazi iz socijalno ugrozene porodice ili neka kao ja , koja je doshla  sa druge planete. Sada, kada bih mogla da biram, i ja bih se odrekla novinarskog posla i drage volje se udala za choveka koji ce da radi do 18 h, i da dobro zaradjuje".

Kako u svemu kasnimo, kod nas je u trendu da si prezaposlena i da nemash vremena ni kafu da popijesh sa drugaricama. Najgore je shto se sa tim hvale, po principu:" Zivim 200 na sat, prolaze mi dani kao sati, ja sam moderna devojka".

Nemojte mi zameriti, nisam bash od rechi do rechi preneo njen intervju, ali je to shto sam napisao , sushtina njenog vidjenja americhke zene.

Subject: Odg: Americhke zene

By: velika
Date: 20.10.2006. 17:44:14
Naravno! Pa, i ja bih rado bila domacica umesto da radim 9 obaveznih sati plus par dobrovoljnih svaki dan! Al' gde naci muzha koji ce da zaradjuje za oboje, ili troje, chetvoro? U zemlji Srbiji - teshko!

Subject: Odg: Americhke zene

By: Pedja
Date: 20.10.2006. 21:44:17
Ima nas, ima...

Subject: Odg: Americhke zene

By: Ivan[TS]
Date: 06.11.2006. 08:02:38
He he... Ispravno ponasanje nema sta...A to da nema niko vremena nizasta to mi nekad zna da igra po zivcima...
Ipak zivot je jedan... Prozivi ga najbolje sto mozesh...

Subject: Odg: Americhke zene

By: gorillazbwe
Date: 06.11.2006. 23:36:21
jbga ljudi... ne zaboravite ... ipak je ovo Srbija Wink

Subject: Odg: Americhke zene

By: Vlad Dracul
Date: 08.12.2006. 02:27:11
Ja iskreno ne znam bas koliko je ovo tacno proveo sam u US nekih godinu dana i nije mi se bas ovako cinilo mozda ja nisam dobro gledao Grin