Oreska - Užice

DATAVOYAGE => Besplatni .IZ.RS domeni => Temu započeo: Markoj91 15.02.2011. 02:47:29



Naslov: ДНС који сте навели не садржи зону за тражени домен.
Poruka od: Markoj91 15.02.2011. 02:47:29
Kada pokusam da registrujem domen, kaze da je slobodan i da mogu da ga registrujem, ali mi, kada unesem DNS name server kaze:"ДНС који сте навели не садржи зону за тражени домен."
Hosting je na byethost.com
Name serveri su:

ns1.byet.org
ns2.byet.org
ns3.byet.org
ns4.byet.org
ns5.byet.org

Kada ukucam bilo koji od ovih u to polje za DNS, prijavi mi tu gresku OSIM kada upisem ns4.byethost.org, kada mi posle 30 sekundi ucitavanja kaze:"408 Request Time-out

This request takes too long to process, it is timed out by the server. If it should not be timed out, please contact administrator of this web site to increase 'Connection Timeout'."

Sta da radim? Pomagajte! xD


Naslov: Odg: ДНС који сте навели не садржи зону за тражени домен.
Poruka od: Pedja 17.02.2011. 22:44:43
Proveri da li ti DNS-ovi zaista sadrze podatke o zeljenom domenu.


Naslov: Odg: ДНС који сте навели не садржи зону за тражени домен.
Poruka od: Markoj91 18.02.2011. 13:22:02
Pa kako to da znam? Ja sam samo otisao u cpanel, na mesto gde bi trebalo da upisem koji domen hocu da koristim i kada sam upisao cpanel mi je rekao da prvo moram da registrujem taj domen pa tek onda da ga upisem. A ne mogu da registrujem domen jer se pojavljuje ova greska... A koristim name servere koji pise u cpanelu da treba da se koriste... :/ Ne znam sta prvo treba da uradim...


Naslov: Odg: ДНС који сте навели не садржи зону за тражени домен.
Poruka od: Markoj91 18.02.2011. 13:24:36
Error Adding Domain..

This could be due to already adding the domain to this or another account or, you have not changed the nameservers as required or not enough time has passed since changing the nameservers..

Remember, you need to change the nameservers on a domain via registrar control panel BEFORE adding it to your account, it may take 24~72 hours to completely update the nameservers.:

Please verify your nameservers and/or change them to:

(The nameservers are changed via your domain registrar control panel, NOT your hosting control panel.)

ns1.byet.org
ns2.byet.org
ns3.byet.org
ns4.byet.org
ns5.byet.org

After changing the nameservers you may have to wait 24~72 hours prior to being able to add the domain to your account..
Once the name servers are set it may take upto 76 hours before the domain can be added here.

Name servers MUST be set before adding the domain here, if your registrar REQUIRES that you add a domain before setting the name servers then you will need to use a different domain name / registrar (or contact there support requesting they manually set the name servers). We are NOT able to add domains to the vPanel without the name servers being set firstly. If this is a requirement, please upgrade (https://securesignup.net) , on premium hosting we do allow domain names to be added without the name servers being set. Please do NOT create a support ticket unless you have waited at least 48 hours after succesfully changing name servers / adding domain.


Naslov: Odg: ДНС који сте навели не садржи зону за тражени домен.
Poruka od: Pedja 18.02.2011. 17:09:44
Aha, proveravaju da li je domen registrovan pa si upao u trakalicu.

Otvori nalog na Afraid.org direktno pa tamo upisi NS-ove za domen. Sacekaj koji sat da se to osvezi i onda probaj ponovo da namestis hosting.

Mada bih ti ja preporucio da probas nesto drugo, tah byet je prilicno nepouzdan.



Naslov: Odg: ДНС који сте навели не садржи зону за тражени домен.
Poruka od: Markoj91 19.02.2011. 23:35:52
Hvala puno! :D


Naslov: Odg: ДНС који сте навели не садржи зону за тражени домен.
Poruka od: daliborg 20.02.2011. 12:09:16
Imao sam identican problem i resio sam ga Pedjinim savetom, hvala.
Nego pojavio mi se drugi problem, ako moze neko da mi pomogne. Pokusavam da na server otpremim
wordpress i ne ide mi. Smartftp ne moze da se konektuje. Nekoliko puta sam proveravao i podaci su sigurno dobro uneti.
Iskljucio sam firewall, misleci da je on i opet ne moze. Host je byethost. Uvek mi izbaci poruku da connect failed.
Probao sam i sa raznim podesavanjima u samom smartftp-u, ne ide. Verujem da je ovo za nekoga banalan problem ali meni je ne resiv :)


Naslov: Odg: ДНС који сте навели не садржи зону за тражени домен.
Poruka od: Markoj91 20.02.2011. 16:11:24
Ne znam da li je do toga, ali svakako ne mozes odjednom ceo wp ili joomlu da postavis... Postoji ogranicenje za upload koje iznosi 2mb po fajlu... Ja sam morao da pravim manje zip-ove sa podacima za wp i tako da uploadujem... ;)


Naslov: Odg: ДНС који сте навели не садржи зону за тражени домен.
Poruka od: Markoj91 20.02.2011. 16:52:24
Btw. Ja sam podesio subdomain i izabrao sam tip NS, kao sto pise u uputstvu na sajtu iz.rs. Stavio sam da mi name server bude ns1.byet.org i podesio sam i hosting preko opcije za PARKED domain. Jesam li dobro uradio? Sada, kada odem na etcetera.iz.rs nece da mi prikaze sajt, nego prijavljuje neke greske i pokaze nekad neki levi sajt, neku reklamu... Je l treba sad da cekam tih nekoliko sati (do 4 dana)? Hvala... xD


Naslov: Odg: ДНС који сте навели не садржи зону за тражени домен.
Poruka od: daliborg 21.02.2011. 21:28:55
Pokusao sam i tako, ne vredi. Smartftp ne moze uopste da se konektuje na server.


Naslov: Odg: ДНС који сте навели не садржи зону за тражени домен.
Poruka od: Markoj91 22.02.2011. 00:19:26
Pa mani se onda toga, idi preko byet-ovog uploadera... Sasvim je ok... Ja sam preko njega i uploadovao... ;)


Naslov: Odg: ДНС који сте навели не садржи зону за тражени домен.
Poruka od: Pedja 22.02.2011. 03:12:54

Btw. Ja sam podesio subdomain i izabrao sam tip NS, kao sto pise u uputstvu na sajtu iz.rs. Stavio sam da mi name server bude ns1.byet.org i podesio sam i hosting preko opcije za PARKED domain. Jesam li dobro uradio? Sada, kada odem na etcetera.iz.rs nece da mi prikaze sajt, nego prijavljuje neke greske i pokaze nekad neki levi sajt, neku reklamu... Je l treba sad da cekam tih nekoliko sati (do 4 dana)? Hvala... xD


Koliko vidim, domen radi, samo sto se vrsi redirekcija na drugi domen. To, po pravilima nije dozvoljeno. Sav zxadrzaj sajta treba da bude direktno na domenu.



Naslov: Odg: ДНС који сте навели не садржи зону за тражени домен.
Poruka od: Markoj91 23.02.2011. 10:48:57
Ja sajtu mogu da pristupim u startu preko etcbelgrade.byethost2.com  Ali sam sada dodao ovaj etcetera.iz.rs u hosting cpanelu i na afraid.org sam podesio name server hostinga... I to delimicno radi jer se ne ucita ceo sajt... Pola slika se ne ucita i sl. Sta treba da radim? Sta se podrazumeva pod tim da sav sadrzaj sajta treba da bude direktno na domenu?


Naslov: Odg: ДНС који сте навели не садржи зону за тражени домен.
Poruka od: Pedja 23.02.2011. 14:45:48
Direktno, to znaci da sadrzaj sajta treba da bude na tom domenu. Na etcetera.iz.rs samo je naslovna strana na tom domenu a sve ostalo vodi na drugi domen, http://etcbelgrade.byethost2.com/. To smatramo redirekcijom i zato nije dozvoljeno.


Naslov: Odg: ДНС који сте навели не садржи зону за тражени домен.
Poruka od: Markoj91 23.02.2011. 21:34:06
Aha, hajde probacu da uradim tako, mislim da znam sta treba... ;) Javicu se nakon toga, da proverite da li je ok... ;)


Naslov: Odg: ДНС који сте навели не садржи зону за тражени домен.
Poruka od: daliborg 27.02.2011. 19:11:39

Pa mani se onda toga, idi preko byet-ovog uploadera... Sasvim je ok... Ja sam preko njega i uploadovao... ;)


Hajde molim te opisi ukratko kako si radio. Ja kako god okrenem ne ide, gube mi se fajlovi sa byethosta.


Naslov: Odg: ДНС који сте навели не садржи зону за тражени домен.
Poruka od: Markoj91 27.02.2011. 22:17:39
Uploadujes ih ali ti nestanu odmah? To je zato sto uploadujes fajlove koji su VECI od 2 Mb... Moras da pazis da ti velicina fajlova ne prelazi preko 2 MB... Ako ti je arhiva cela veca od 2 Mb, moras da je raspakujes i onda zip-uj deo po deo tako da ti ne prelazi 2 Mb i uploaduj jedan po jedan... PRIMER: Kada celu arhivu sa skriptama za CMS raspakujes na kompu imas RECIMO sledece foldere i fajlove: Folder1 (5 Mb), Folder2 (1 Mb), Fajl1 (500Kb), Fajl 2 (200Kb). Cela Arhiva ti je recimo veca od 2 Mb pa ne mozes celu, pa si je zato i raspakovao da bi zipovao manje delove cele arhive. Folder2, Fajl1 i Fajl2 mozes da spakujes u jednu arhivu jer imaju manje od 2 Mb kad su raspakovani, znaci imace sigurno i kad se zipuju. Folder1 ne mozes samog da uploadujes nego moras u njega da udjes i da u njemu od njegovih fajlova i foldera pravis manje arhive i jednu po jednu da ih uploadujes, kao sto si uradio i za CELU VELIKU ARHIVU u kojoj si imao manje delove Folder2, Fajl2 itd.
Nadam se da nije konfuzno... Ja ne umem bolje da objasnim... xD


Naslov: Odg: ДНС који сте навели не садржи зону за тражени домен.
Poruka od: daliborg 27.02.2011. 23:08:09
Prvo hvala za brz odgovor :)
Razumeo sam sta si pisao, pokusacu tako pa javim sta sam uradio.


Naslov: Odg: ДНС који сте навели не садржи зону за тражени домен.
Poruka od: Markoj91 18.03.2011. 00:54:46
Ma nista... ;)

(at) Pedja - Konacno sam shvatio sta je zapravo trebalo da uradim! xD Sada kada sam otisao preko iz.rs sajta da registrujem domen, radilo je kako treba i nije pisalo da DNS koji sam naveo ne sadrzi zonu za trazeni domen... Ali sad sam se zeznuo kad sam registrovao... Prvo je pisalo da ne mogu da registrujem novi domen dok sam ulogovan sa drugim nalogom... Tada sam se izlogovao pa ponovio istu radnju pa je pisalo da ako hocu da registrujem domen da kliknem na next, sto sam i uradio. Tada je izasao form da upisem podatke za novi nalog, pa sam odatle izasao jer sam hteo da prvo obrisem stari nalog, da bih mogao da registrujem taj domen na novom nalogu, ali istom kao sto je stari... I sada mi pise da je hostname (odnosno domen) koji sam izabrao vec zauzet. Verovatno jer sam vec krenuo u proces registracije... A preko iz.rs sajta jos uvek pise da nije zauzet...
Ako mozete samo da mi oslobodite taj domen, da ga registrujem... Hvala...


Naslov: Odg: ДНС који сте навели не садржи зону за тражени домен.
Poruka od: Markoj91 18.03.2011. 15:07:34
Nema potrebe, sad je sve ok! :D


Naslov: Odg: ДНС који сте навели не садржи зону за тражени домен.
Poruka od: urosboskovic 25.08.2011. 20:22:11
Da li moze mala pomoc ok www.iz.rs Zelim da napravim svoj domen ali neko vreme sam trazio za dns , u pocetku nisam mogao da skapiram sta to upravo znaci ali na kraju sam nekako skapirao , surfovao sam po internetu i registrovao sam se na afraid.org i dalje ne znam kako na napravim dns .. molim vas pomozite mi


Naslov: Odg: ДНС који сте навели не садржи зону за тражени домен.
Poruka od: Pedja 26.08.2011. 09:25:48
Registracija domena i hosting zahtevaju određeno predznanje. Ako ti uputstva na http://www.iz.rs/uputstva i Google nisu dovoljni, najbolje je da angažuješ nekoga ko se razume da ti to odradi.