Oreska - Užice

RAČUNARI, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE i ELEKTRONIKA => Besplatni programi => Temu započeo: Pedja 03.06.2007. 10:47:22Naslov: Prikaz: BGinfo - informacije o racunaru na desktopu
Poruka od: Pedja 03.06.2007. 10:47:22
Ako radite sa vise racunara a korsitite jednu tastaturu i monitor preko preklopnika, cest problem je sto se zagubite i ne znate na kom ste racunaru trenutno.

BGInfo je program koji u tome moze pomoci, jer on jednostvno na desktop pozadinu ispisuje podatke o racunaru po izbor. Recimo dovoljno je da namestite da vam u donjem denom uglu pise ime racunara i to je to - uvek cete znati koji racunar koristite.

Program moze biti korsitan i za tehnicku podrsku, jer bez problem moze da ispise dosta podtaka o racunaru i trenutnoj konfigurtaciji, tako da je administratoru lako da se snadje.

Program je lako podesvati u velikoj meri, pocev od izbora podatak koji se prikazuju, nacina ipsisa, izbora slova, velicine, boje, polozaja na desktopu i slicno.

Program radi tako sto kada ga pokrenete u desktop pozadinu dopise trazne podatke i zavrsi sa radom. Ne rosi nikakve dodatne resurse. Mozete ga staviti u startup racunara tako da se izvrsi svaki put prilikom pokretanja, ili, ako se neki zeljeni parametri cesce menjaju, mozete ga staviti u scheduler.

(http://img.microsoft.com/library/media/1033/technet/images/sysinternals/images/screenshots/BgInfo2.gif)

Vise informacija: http://www.microsoft.com/technet/sysinternals/Miscellaneous/BgInfo.mspx
Direktni download: http://download.sysinternals.com/Files/BgInfo.zip

Program je besplatan.