Oreska - Užice

RAČUNARI, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE i ELEKTRONIKA => Besplatni programi => Temu započeo: Rašo 22.04.2007. 11:44:19Naslov: Prikaz: Videoinspektor
Poruka od: Rašo 22.04.2007. 11:44:19
       Ovo je program koji daje informacije o video fajlovima. Proces rada je više nego jednostavan. Potrebno je učitati video zapis koji vam pravi probleme. Nakon nekoliko trenutaka će se ispisati sve informacije o njemu. Za početak, prikazaće se dužina filma, format u kojem je snimljen i da li je video fajl kompletan. Ukoliko je u ovom segmentu sve u redu, možete da predjete na proveru ostalih informacija koje su podeljene na dve grupe. Posebno interesantne informacije kriju se iza opcije "bitrate viewer". Klikom na nju otvara se novi prozor u kojem se dobija grafički prikaz bitratea svakog frejma u video zapisu.
       Autori programa su se pobrinuli i da vizuelno pokažu da li je vaš računar spreman za reprodukciju odabranog video zapisa. I kod audio i video kodeka nacrtane su lampice koje svetle zeleno kada su u računaru instalirani svi potrebni kodeci. Ako nešto nedostaje zasvetleće crvena lampica, a pored nje se nalazi dugme "download" i pritiskom na njega odlazite na stranicu sajta Codesc Database, odakle ćete moći da preuzmete kodeke koji vam nedostaju.
       Može se još pomenuti mogućnost skeniranja sistema u potrazi za kodecima koji su instalirani itd.
       Program je veličine 1,07 MB i poseduje lokalizaciju na srpski jezik.
                       
                      www.kcsoftwares.com/index.php?vtb
                                       
                                         :sunny: