Oreska - Užice

(NE)OBIČNI SVAKODNEVNI ŽIVOT => Dom i porodica => Temu započeo: Pedja 30.10.2007. 21:00:03Naslov: Naucite klinca da veze pertle
Poruka od: Pedja 30.10.2007. 21:00:03
Doslo vreme da klinac pocne sam da vezuje pertle na cipelama a nikako ne uspevate da ganaucite? TO zaist amoze da bude veliak frustraciaj za dete, pa je potrebno veliko strpljenja ivezbanja ali kad-tad naucice. Da bi se olaksali ucenje primenite neke sitne trikove.

Kao prvo, nemojte prerano insistirati na veizvanju pertli. Deca sticu odvolnno spretnosti da vezu pertle sa cetiri do sest godina. Ako ne ide, sacekajte.

Pre pertlanja, budite sigurni da dete razlikuje pojmove levo i desno i da se sa njiam ne zbunjuje. Bez toga, od vezivanja pertli nema nista.

Dete treba uciti da vezuje pertle uvek na isti nacin. Ako kombinujete razlicite nacine, samo cete ga zbuniti i otezati mu. Ako znate vise nacina vezivanja pertli, izaberite onaj koji je najlaksi: potrebno je manje, jednostavnijih poteza. Ako znate samo jedan nacin da vezete pertle, naucite jos neki.

Pertlanje mozete propratiti nekom pesmicom ili igricom uzkoju ce detel lakse da zapamti poteze. Ako ne znate nijednu pesmicu, izmislite.

Kada pokazujete vezivanjepertli, postavite dete da bude na istoj strani kao i vi, a ne okrenuto prema vama. Ako pertlnje gleda sa druge strane, videce sve poteze u ogledalu i tesko ce ih ponoviti. Treba da stoji na istoj srani kao i vi, da gleda kako vi vezujete pertle i da ponavlja svaki potez za vama.

Ne zaboravite da dete pohvalite kad god uspesno odradi neki potez, a narocito ako uspe samo da veze pertlu.


Naslov: Odg: Naucite klinca da veze pertle
Poruka od: batwoman 31.10.2007. 13:00:39
Moj sin je napunio 5god. u avgustu. Jos uvek mi nije palo na pamet da je vreme da ga tome naucim. On je lenj i da se sam obuje... Mislis da je vreme da se bavimo time? A kada je vreme da ga naucim koliko je sati?


Naslov: Odg: Naucite klinca da veze pertle
Poruka od: DJ_Uro_UE 31.10.2007. 17:08:06
Sve to si trebala do sada da nauchish. Ja mojoj kevi sa 4 godine pisao brojeve za loto i bingo. :) Shto ga pre nauchish, to je bolje :)


Naslov: Odg: Naucite klinca da veze pertle
Poruka od: lakshmi mital 01.11.2007. 12:50:44
I jeli dobila shta na bingu ? :D


Naslov: Odg: Naucite klinca da veze pertle
Poruka od: Starla 20.12.2007. 13:32:14
Kad se samo setim.. :embarrased:,meni je majka vezivala pertle do 4 razreda,toliko sam lenja bila da naucim.Ona mi objasnjava,a ja samo klimam glavom i blenem ko zna gde :).Uopste me nije zanimalo da naucim kada sam znala da ce mi ona vezati pertle.E onda me otac uzeo pod svoje,i morala sam da naucim.Ali i dan danas me mrzi da vezem pertle :).
P.S mislim da je bitno motivisati dete nagradom :P (bar je kod mene to uvek palilo :) )


Naslov: Odg: Naucite klinca da veze pertle
Poruka od: Vertigo 21.12.2007. 11:13:45
Cini mi se da sam naucila da vezujem pertle sa oko 5,6 godina. I to sam vrlo brzo skontala. Bas sam bila pro.

Neko pomenu gledanje na sat. E to nikako nisam mogla da skontam, 13 casova, 15 do 19  i tako te fore.  :)


Naslov: Odg: Naucite klinca da veze pertle
Poruka od: klackalica 22.12.2007. 11:50:50

Moj sin je napunio 5god. u avgustu. Jos uvek mi nije palo na pamet da je vreme da ga tome naucim. On je lenj i da se sam obuje... Mislis da je vreme da se bavimo time? A kada je vreme da ga naucim koliko je sati?Neka ga, ne teraj ga. Znaces da je vreme kad ti sam bude pokazao da ga to interesuje. Isto kao sa citanjem - ja sam sa 4 godine babi citao titlove sa filmova dok radi po kuci, a ovaj moj dripac ne ume ljuCki da procita dijaloge ni sad sa 10 godina, jednostavno ga to ne zanima. Tako ti je i sa satom i sa pertlama...