Oreska - Užice

RAČUNARI, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE i ELEKTRONIKA => Internet => Temu započeo: milorad 07.06.2006. 20:39:15Naslov: "Špijuniraš šefa? Deset meseci zatvora!"
Poruka od: milorad 07.06.2006. 20:39:15
Citat
Kenet Kvak, nekadašnji službenik americke vlade, osuden je na sudu u americkoj državi Virdžinija zbog "njuškanja" po racunaru svog pretpostavljenog. Kvak je bio zaposlen u americkom Sekretarijatu za obrazovanje kao kontrolor za bezbednost racunarskih sistema tog sekretarijata.

Nakon što je neovlašceno došao do informacija iz racunara svog pretpostavljenog (u pitanju su uglavnom bile šefove poruke e-pošte i podaci o Web lokacijama koje posecuje), Kvak ih je razmenjivao sa svojim prijateljima zaposlenim u americkom Sekretarijatu pravde.Kvak je osuden na kaznu zatvora u trajanju od pet meseci, nakon koje ce provesti još pet meseci u kucnom pritvoru. Pored toga, platice i kaznu u iznosu od 40.000 dolara, a nakon isticanja desetomesecne kazne bice još tri godine pod pojacanim nadzorom. Osim zadovoljstva izrecenom kaznom, predstavnik Sekretarijata pravde je izjavio da se radi o primeni politike bezuslovnog gonjenja prekršilaca u slucajevima upada u racunare americke vlade, koju je nedavno usvojilo Javno tužilaštvo SAD.

Cini se da je radoznali službenik još dobro i prošao, buduci da je za ucinjeno delo predvidena maksimalna kazna od pet godina zatvora i novcana kazna u iznosu od 250.000 dolara.

Da ne bi rekli da niste znali , sad znate


Naslov: "Špijuniraš šefa? Deset meseci zatvora!"
Poruka od: daffy 07.06.2006. 21:09:47
lol dacu ja moje mejlove i histori i sve iz pc za tih 40k