Oreska - Užice

UŽICE => Kulturni život => Temu započeo: Pedja 21.02.2007. 11:56:12Naslov: Užički glumci pomažu kolege iz Pozorišta mladih u Novom Sadu
Poruka od: Pedja 21.02.2007. 11:56:12
http://www.danas.co.yu/20070221/kultura1.html#1

Užički glumci pomažu kolege iz Pozorišta mladih u Novom Sadu

"Atentat" u dobrotvorne svrhe

U znak solidarnosti sa glumcima Pozorišta mladih u Novom Sadu, glumci NP Užice igraće 22. februara u 20 sati, na svojoj sceni, komad "Atentat", po tekstu Miloša Nikolića, u režiji Ljubosava Majere. Prihod od prodatih ulaznica, koje koštaju 200 dinara, namenjen je glumcima novosadskog pozorišta koji, zbog štrajka, četiri meseca nisu primili plate.

- Pridružili smo se akciji koju je pokrenuo Sindikat glumaca Srbije kako bismo pomogli našim kolegama u Pozorištu mladih. Pored toga želimo i da poručimo da nismo ravnodušni prema svemu što se dešavalo u tom pozorištu, ali i da saosećamo sa njihovim egzistencijalnim problemima, jer četiri meseca nisu primili plate - rekao je Danasu Vahidin Prelić, glumac užičkog pozorišta i glavni poverenik tog sindikata za Užice. On je dodao da će u svim pozorištima u Srbiji glumci na svojim scenama igrati po jednu predstavu, a prihod od prodatih ulaznica takođe je namenjen novosadskim glumcima.

- Odlučili smo da u NP Užice igramo "Atentat", jer je to najgledanija predstava na našem repertoaru - objasnio je Prelić i istakao da su užički glumci od početka štrajka podržavali glumce u Pozorištu mladih, te da će prihod od igranja "Atentata" biti "skromna materijalna potvrda te podrške".

- Ako smo se petnaestak godina borili protiv despotizma, onda bi te male "despote" i "tirane" trebalo uklanjati demokratskim putem, a ne da sukob eskalira u tolikom obimu i da se glumci batinaju, jer su iskazali svoj stav - kazao je Prelić i pozvao publiku da u četvrtak u 20 sati dođe u što većem broju u užičko pozorište i time konkretizuju podršku humanoj akciji glumaca.

N. Kovačević