Oreska - Užice

UŽICE => Kulturni život => Temu započeo: Kenny 14.05.2007. 22:30:39Naslov: Užičkom pozorištu sedam nagrada na festivalu Joakim Vujić
Poruka od: Kenny 14.05.2007. 22:30:39
nasa predstava -uzicka- odnela 7 (mislim) od 12 nagrada.

Dobri smo!


Naslov: Odg: Užičkom pozorištu sedam nagrada na festivalu Joakim Vujić
Poruka od: Pedja 15.05.2007. 13:03:06
http://www.glas-javnosti.co.yu/danas/srpski/K07051405.shtml

Užičkom pozorištu sedam nagrada

UŽICE - Užičko Narodno pozorište trijumfalno je završilo učešće na ovogodišnjem, 43. festivalu profesionalnih pozorišta Srbije u Kruševcu, koji je završen 12. maja. Stručni žiri u sastavu Božidar Dimitrijević, Svetislav Basara, Zoran Erić, Srđan Aleksić i Maja Mirković, predstavi Užičana "Umetnost i dokolica" Stiva Tešića dodelio je sedam od ukupno 11 nagrada.

Predstava "Umetnost i dokolica" proglašena je za najbolju predstavu u celini na ovom festivalu. Nemanja Ranković je dobio nagradu za režiju, Miroljub Aranđelović Rasinski za muziku, Snežana Kovačević za kostimografiju, a Mija David-Zarić za scenografiju. Od četiri ravnopravne glumačke nagrade, Užičanima su pripale dve i to Slobodanu Ljubičiću, prvaku užičkog pozorišta, za ulogu pozorišnog kritičara Aleksa Čejnija i Ivani Pavićević za ulogu njegove kćerke. Sem Užičana na festivalu su učestvovala pozorišta iz Vranja, Leskovca, Šapca, Niša i Kruševca.

- Drago mi je zbog nagrada, a posle predstave, kojom je publika bila oduševljena, mnogi su nam prilazili i govorili da su gledali svetsko, a ne srpsko pozorište " kaže Nemanja Ranković, reditelj komada i umetnički direktor NP Užice. Slobodanu LJubičiću ovo je petnaesta nagrada na festivalu Joakim Vujić.

- Dokazali smo da smo među najboljim pozorištima u zemlji. Ako nešto radiš, onda to treba da radiš najbolje, a užičko pozorište je ponovo dokazalo da je kulturni brend Užica - kaže Ljubičić.

Z. Š. (Sina)


Naslov: Odg: Užičkom pozorištu sedam nagrada na festivalu Joakim Vujić
Poruka od: Iva_smiley 17.05.2007. 09:38:38
Ovom komadu je dodeljeno ukupno 7 nagrada od mogucih 11.
Predstva "Umetnost i dokolica" proglašena je za najbolju predstavu u celini. Nemanji Rankoviću, umetničkom direktoru užičkog pozorišta, pripala je nagrada za režiju, Miroljubu Arandjeloviću-Rasinskom za muziku, Snežani Kovačević za kostimografiju, a Miji David Zarić za scenografiju. Od četiri ravnopravne glumačke nagrade, užičko pozorište je osvojilo dve i one su pripale Slobodanu Ljubičiću, prvaku užičkog pozorišta, za ulogu pozorišnog kritičara Aleksa Čejnija i Ivana Pavićević za ulogu njegove kćerke.

Predstava je odlicna, tako da nisam ni sumnjala u nagrade.