Oreska - Užice

UŽICE => Lokalna samouprava => Temu započeo: Pedja 08.06.2005. 09:32:51Naslov: Opstinska uprava ce se modernizovati
Poruka od: Pedja 08.06.2005. 09:32:51
Danas, http://www.danas.co.yu/20050531/hronika2.html#5

Druga faza programa podrške opštinama

Užice - Margarita Misteli, šef misije Programa podrške opštinama u Srbiji i Miroslav Martić, predsednik užičke opštine, potpisali su Memorandum o razumevanju , kojim je predviđeno da se u Užicu realizuje druga faza ovog projekta, a koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju SDC. Ukupan budžet, koji je osim za Užice, planiran i za realizaciju programa u Čačku , Kraljevu i Požegi, iznosi dva miliona evra i biće realizovan do 2007. godine.

Margarita Misteli je rekla da će drugom fazom biti obuhvaćen institucionalni razvoj opštine i to kroz sprovođenje projekata u četiri programske oblasti. To su modernizacija uprave, upravljanje finansijama, strateško planiranje i učešće civilinog društva i građana u lokalnoj samoupravi. Pored iskazanog zadovoljtva načinom realizacije projekata u prvoj fazi, čiji je cilj bio izgradnja infrastrukturnih objekata i obuka zaposlenih, Mistelijeva je istakla da je prvi potez koji predstoji u realizaciji druge faze osnivanje tima za promene. Izražavajući zahvalnost što se Užice našlo među gradovima Srbije koji su ušli u drugu fazu programa, Miroslav Martić je naveo da je to posledica ocene švajcraske agencije o veoma kvalitetnoj realizaciji prve faze ovog projekta u gradu. Tada je tokom četiri protekle godine, u užičku opštinu uloženo oko 285.000 evra za modernizaciju opštinskog preduzeća Vodovod, čime je užički vodovod postao jedan od najsavremenijih u zemlji. Pored toga finansirana je obuka zaposlenih u opštinskoj upravi, realizovan projekat upravljanja javnom rasvetom, a počela je i izgradnja Doma za stare. Inače, Program podrške opštinama nastao je kao sporazum švajcarske i naše vlade, s ciljem da se opštine u Srbiji podrže u procesu njihove transformacije u održivu, autonomnu, efikasnu i savremenu lokalnu samoupravu koja će biti pravi servis građana.

N. Kovačević


Naslov: Opstinska uprava ce se modernizovati
Poruka od: radnik 08.06.2005. 12:27:55
Stalno se pitam sto nas pomazu. I uvek mi to nesto sumnjivo.


Naslov: Opstinska uprava ce se modernizovati
Poruka od: Драгољуб 08.06.2005. 14:14:22
Ne znam shta je vishe tim stranim zemljama non stop neke pomoci, donacije i ostalo. Ni problem na Kosovu nismo reshili a pochinjemo da gradimo i pravimo neshto novo od "poklonjenih" para. Gradimo i gradimo i ako posle toga ne pristanemo na neki njiov rezim, uslov ili ko zna shta ostalo, opet bombardovanje, ratovi, glad, nemashtina..... Bolje da zaboravimo patriotizam, da prodamo zemlju i budemo nechija manjina.... Nije bolje zezam se, ja sam veliki patriota i volim svoju zemlju i narod u njoj narochito  narod ovog grada, ali sve vishe tezimo tome, mislim da prihvatanjem ovakve pomoci pravimo Srbiju josh manjom i nestabilnijom. Mozda su ovakve pomoci i nashe jedino reshenje da nastavimo sa zivotom u ovoj zemlji :?:


Naslov: Opstinska uprava ce se modernizovati
Poruka od: Era-ica 22.08.2005. 23:54:34
Pitanje za Dragoljuba: šta si u stvari hteo da kazes? Ili samo volis da naglas razmisljas?


Naslov: Opstinska uprava ce se modernizovati
Poruka od: Pedja 23.08.2005. 15:43:09
Meni od svih tih pomoci najvise smetaju oznake. Ne znam da li je to rezultat poltronstva ili insistiranje "darodavaca' ali smeta mi kada vidim ogromne table na skolama, opstinskim i drugim javnim objektima, pa cak i cisternama za pranje ulica i djubretarkim kamionima u kojima se naglasava da se to neko sazalio pa nam poklonio. Brate, pre vidis znak darodavca nego sto prepoznas sta je darovano.

Meni to deluje bas onako ponizavajuce. Nema nista protiv da stoje oznake ali razumne i ne toliko uocljive.