Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Kalendar Gallery Contact Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1]
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Dva linka i problem sa default gateway  (Pročitano 847 puta)
snowman
provereni korisnici
početnik
*
Mesto: Novi Sad
Poruke: 3


« poslato: 27.10.2008. 21:12:13 »

Zdravo svima,

imam jedan ruzan problem sa mikrotikom, pa se nadam cu ga uz vas resiti smile

Elem, RB150 mtikOS 2.9.35 dva linka, jedan frame relay, drugi ADSL preko PPPoE (mtik i ADSL modem u bridge modu, mtik inicira konekciju) sve radi osim pristupa spolja na drugu javnu adresu tj ADSL.

Probao sam sto sta i jedino sto sam uspeo da "zakljucim" je da staticka ruta koja kaze 0.0.0.0/0 -> def gateway = frame relay pravi problem, kada stavim da PPPoE sam doda default rutu za 0.0.0.0/0 na svoj gate - onda radi pristup na ADSL, kada stavim da opseg adresa sa kog mi dolazi zahtev na ADSL ide na GW od ADSL-a - opet radi, ali mi ne radi ovako kako hocu da mi radi Sad

Zelim da verujem da je greska negde u podesavanju, ali ne mogu da otkrijem gde, jer mi je prosto neverovatno da mtik zaboravi odakle mu je dosao paket i oshine ga na pogresan interfejs.

Hvala unapred...
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 0.169 sekundi sa 37 upita. (Pretty URLs adds 0.008s, 2q)