Oreska - Užice

UŽICE => Mokra Gora => Temu započeo: Pedja 07.03.2007. 10:56:10Naslov: Park prirode Mokra gora uručio medicinsku opremu seoskoj ambulanti
Poruka od: Pedja 07.03.2007. 10:56:10
http://www.danas.co.yu/20070306/vojvodina1.html#7

Park prirode Mokra gora uručio medicinsku opremu seoskoj ambulanti

Oprema vredna 1,2 miliona dinara

Užice - Seoska ambulanta u Mokroj Gori dobila je od Parka prirode Mokra gora medicinsku dijagnostičku opremu vrednu 1,2 miliona dinara. Emir Kusturica, filmski reditelj i direktor ovog parka prirode, čiji je osnivač Vlada Srbije, uručio je u subotu direktoru Zdravstvenog centra Užice dr Darku Marinkoviću savremeni ultrazvučni skener, defibrilator, EKG aparat i drugu medicinsku opremu. Novac za to je obezbeđen od prikupljene naknade, koja se od nedavno naplaćuje za prolaz vozilima kroz park prirode.

- Od trenutka kada smo počeli da naplaćujemo naknadu za korišćenje zaštićenog prirodnog dobra veoma brzo uspeli smo da obezbedimo novac za opremanje seoske ambulante uređajima sa kojima ona prestaje da bude seoska. Nadam se da neće biti previše potrebe da se ova oprema koristi, ali je jako važno već samo saznanje da je stručna medicinska pomoć od sada tu i da se po nju neće morati putovati 50 kilometara do Užica - rekao je Kusturica, uručujući medicinsku opremu.

Prema rečima dr Marinkovića, opremu koju je dobila ova seoska ambulanta, nemaju mnogi domovi zdravlja u Srbiji, a potom dodao da će usluge te ambulante moći da koriste i građani Višegrada, koji su ranije zbog toga morali da putuju do Užica.

- Sada postoje svi uslovi za stručne, specijalističke preglede u Mokroj Gori, što će Zdravstveni centar podržati redovnim angažovanjem svojih specijalista - rekao je dr Marinković.

Dr Nele Karajlić bio je prvi koga su lekari pregledali novim aparatima i konstatovali da je njegovo zdravstveno stanje odlično.

N. Kovačević