Oreska - Užice

UŽICE => Naše Užice => Temu započeo: jelenica_ue 27.12.2005. 20:17:55Naslov: ERA OJADIO DVE STRANE BANKE
Poruka od: jelenica_ue 27.12.2005. 20:17:55
Osumnjičeni Anđelko Aćimović nabavio više falsifikovanih "viza" i "master" kartica, sa kojima je kupovao belu tehniku po Beogradu

(http://www.kurir-info.co.yu/dnevne-vesti/Slike/vesti/1003.jpg)
Andjelko Aćimovic


Beogradska policija privela je istražnom sudiji Anđelka Aćimovića (45) i Dragana Aleksića (43) iz Užica zbog osnovane sumnje da su u proteklih mesec dana na teritoriji Beograda izvršili više krivičnih dela prevare i falsifikovanja isprava. Oni su oštetili Sosijete ženeral banku za oko 380 hiljada dinara i banku Inteza A. D. Beograd za iznos od oko 580 hiljada dinara.

Osumnjičeni Aćimović je nabavio više falsifikovanih "viza" i "master" kartica, sa kojima je plaćao robu u više prodavnica u Beogradu. Oktobra ove godine Aćimović je došao u Beograd i tu iznajmio stan. Početkom novembra stupio je u kontakt sa državljaninom Belorusije, svojim poznanikom, od koga je tražio da mu nabavi falsifikovane "viza" i "master" kartice na srpska imena. Poznanik mu je sredinom novembra doneo više falsifikovanih kartica na imena Milan Tekić i Goran Vasić.

Dogovor je bio da kupljenu robu dele tako što će Aćimović za sebe zadržati deset odsto, a ostatak će uzeti beloruski državljanin. Aćimović je svojeručno potpisao falsifikovane platne kartice na pomenuta imena. Potom je pozvao Dragana Aleksića i angažovao ga da ga vozi njegovim kolima do prodajnih mesta u Beogradu.

Prilikom pretresa iznajmljenog stana osumnjičenog Aćimovića pronađena je veća količina tehničke robe, a u njegovom novčaniku četiri platne kartice na ime Gorana Vasića i Danijele Klosi, kao i falsifikovana lična karta Gorana Vasića, ali sa fotografijom Aćimovića.

(E. K.)

Izvor:Kurir