Oreska - Užice

WWW.UZICE.NET - Užičani, hajde da se družimo => Povezivanje u wireless.uzice.net => Temu započeo: Pedja 16.09.2007. 19:55:07Naslov: Pristupna tačka: AP BAZEN (Sevojno)
Poruka od: Pedja 16.09.2007. 19:55:07
Danas smo Top i ja bili u Sevojnu da namontiramo pristupnu tačku za Sevojno. Napravljen je stub i postavljen na privatnu kuću iznad bazena. Lokacija je prilično dobra tako da će odatle dobar deo Sevojna biti pokriven, kao i pravac niz Djetinju prema Gorjanima.

Identifikacija pristupne tačke je UZICE.NET-BAZEN, a emituje na devetom kanalu.

Ova pristupna tačka za sada nije spojena sa ostalim delom naše mreže. Postavljena je da bi smo podstakli Sevojničćane da se okupe, kako bi smo organizovali pokrivenost i spajanje sa užičkim delom mreže.

Pristup je slobodan za sve zainteresovane koji imaju odgovarajuću opremu. Mi smo naravno na raspolaganju oko saveta i pomoći za dalje umrežavanje.


Naslov: Odg: Pristupna tačka: AP BAZEN (Sevojno)
Poruka od: Pedja 18.09.2007. 16:48:36
Posto su vec usledila neka pitanja vezana za ovu pristupnu tacku:

Pristup AP-u UZICE.NET-BAZEN je potpuno slobodan. Za njegovo koriscenje nije potrebno da se placa pristupnina niti tekuci troskovi. Pristupninu i troskove ce korisnici placati kada se za to steknu uslovi.

Ova pristupna tacka nije povezana sa nasom mrezu u Uzicu zato sto je to povezivanje relativno komplikovano i ne isplati nam se da to radimo ako nemamo dovoljno zainteresovanih ljudi u Sevojnu. Postavljanje ovog AP-a treba da posluzi kao motivacija Sevojnicanima da se jave kako bi smo organizovali povezivanje i sirenje mreze u Sevojnu.

Za sada ko se poveze na prisupnu tacku moci ce samo da razmenjuju datoteke izmedju sebe. Ako uspemo da napravimo neku masinu za server onda cemo omoguciti jos neke servise.

Plan je da okupimo dovoljno ljdi u Sevojnu da opravdamo trud i troskove da napravimo link izmedju Sevojna i Uzica. Uz to planiramo da postavimo jos najmanje jednu pristupnu tacku u Sevojnu.


Naslov: Odg: Pristupna tačka: AP BAZEN (Sevojno)
Poruka od: Pedja 22.09.2007. 19:19:20
Danas smo postavili novu antenu na ovaj AP, tako da bi signal u Sevojnu trebalo da bude znatno bolji.


Naslov: Odg: Pristupna tačka: AP BAZEN (Sevojno)
Poruka od: brrista 03.04.2008. 15:49:56
Danas je jedan kolega u sevojnu kod mene u kancelariji uhvatio signal za  UE 835AP. Je li to Vasa mreza (jer ne znam ko bi drugi mogao da ima mrezu u komsiluku (kod Benzinske pumpe)).
Probacu sutra sa mojim lap topom.
kako da se kacim na tu mrezu?
Poz


Naslov: Odg: Pristupna tačka: AP BAZEN (Sevojno)
Poruka od: Pedja 03.04.2008. 15:55:53
Nas AP ima oznaku UZICE.NET-BAZEN i nije predvidjeno da se na njega povezuju korisnici koji nemaju spoljnu fiksnu antenu - jer takvi korisnici imaju vrlo los signal sto se znacajno odrzava na kvalite mreze.