Oreska - Užice

UŽICE => Sevojno => Temu započeo: Pedja 14.11.2006. 14:03:53Naslov: Počelo uređenje lokacija za poslovne objekte u Sevojnu
Poruka od: Pedja 14.11.2006. 14:03:53
http://www.danas.co.yu/20061114/hronika4.html#2

Počelo uređenje lokacija za poslovne objekte u Užicu

Devet placeva za buduće investitore

Užice - Zahvaljujući dogovoru IRD i užičke opštine na lokaciju Mejub u Sevojnu pripremaju se placevi koji će biti namenjeni za izgradnju poslovnih objekata. Za devet placeva budući investitori mogu da konkurišu posle komunalnog opremanja koje je počelo polovinom oktobra.
Ovu investiciju, ukupne vrednosti 228.000 dolara, najvećim delom finansira IRD, dok je užička opština izdvojila 54.000 dolara.

Komunalno opremanje lokacije Mejub, u blizini mlekare u Sevojnu, obavlja užičko preduzeće Most, a trebalo bi da se završi polovinom decembra ove godine. Posle toga, kako je saopštio Zoran Plećević, tehnički direktor Direkcije za izgradnju, biće raspisan konkurs za njihovu dodelu.

Pored ovih radova, Direkcija se obavezala da će na istoj lokaciji obezbediti priključke na elektro mrežu, što će koštati devet miliona dinara.

- Prvi put u Užicu investitorima će biti dodeljeni skoro besplatni placevi jer će oni plaćati samo zakup, ali ne i priključke na vodovod, kanalizaciju i elektromrežu. Pored toga, biće izgrađena i interna saobraćajnica, rekao je Plećević i objasnio da je obaveza budućih investitora da poslovne objekte izgrade u roku od dvanaest meseci, ali i da zaposle lica koja se kao nezaposlena vode u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

N. Kovačević