Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1]
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Atletika  (Pročitano 8763 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« poslato: 28.09.2007. 14:58:25 »

MEGAFONIJA


Olivera Jevtić brani titulu na 'Ženskoj trci'


Najbolja srpska atletičarka, evropska vicešampionka u maratonu Olivera Jevtić učestvovaće na tradicionalnoj "Ženskoj trci", koja će 6. oktobra na Adi Ciganliji okupiti oko 3.500 takmičarki od sedam do 77 godina, najavio je u sredu direktor preduzeća "Beogradski maraton" Dejan Nikolić.

Kako je precizirao, na stazi oko Savskog jezera dugoj 7.700 metara, u trci manifestacionog karaktera, organizatori vide "najlepši događaj godine".

"Prva dama ove trke biće Jevtić. Ona je obećala da će sigurno učestvovati, s obzirom da se predstojeće takmičenje uklapa u njen program u kojem značajno mesto zauzima i nastup na Svetskom prvenstvu u uličnom trčanju, 14. oktobra u Udinama", naveo je Nikolić.

Direktor organizatora manifestacije podsetio je da je Jevtić, posle osvajanja srebrne medalje na šampionatu Evrope u Geteborgu, na Adi istrčala rekord staze, a potom zauzela i treće mesto na Evropskom prvenstvu u krosu.

Na značaj "Ženske trke" i njen uticaj na razvoj zdravog načina života podsetila je predsednica komisije Olimpijskog komiteta Srbije "Žene i sport" Milena Reljin.

"Ukoliko tog dana budem u Beogradu, pokušaću da istrčim celu stazu", obećala je jedna od naših najboljih gimanstičarki svih vremena, a poziv Beograđankama da 6. oktobra dođu na Adu Ciganliju uputio je i član gradskog veća zadužen za sport Andreja Mladenović.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #1 poslato: 08.10.2007. 15:55:01 »

KURIR


Ženska trka

JEVTIĆEVA PRVA NA ADI CIGANLIJI


Najbolja srpska atletičarka Olivera Jevtić pobednica je međunarodnog takmičenja u okviru ženske trke u kojoj je na Adi Ciganliji učestvovalo preko 3.500 pripadnica lepšeg pola.

U trci koju su otvorile ministarka za sport i omladinu Snežana Samardžić-Marković i zamenica gradonačelnika Radmila Hrustanović, naša reprezentativka pobedila je s rezultatom 24,39 minuta.

Drugo mesto zauzela je Ruskinja Unara Vikovskaja u vremenu 26,02, a treće Holanđanka Ilse Pol, koja je kroz cilj prošla posle 26,38 minuta.

- Uživala sam trčeći ovde na Adi, prezadovoljna sam i rezultatom i plasmanom - rekla je Jevtićeva, koja još nije odlučila da li će učestvovati na Svetskom prvenstvu u polumaratonu u Udinama 14. oktobra.
   
         
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #2 poslato: 10.10.2007. 14:52:57 »

BLIC

Merion Džons vratila medalje



Američka sprinterka Merion Džons vratila je pet medalja koje je osvojila na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine, i prihvatila dvogodišnju suspenziju pošto je priznala da je uzimala steroide, prenose agencije.

Merion Džons (31) je u petak priznala da je uzimala doping supstance koje su zabranili Međunarodno udruženje atletskih federacija (IAAF) i Američka agencija protiv dopingovanja (USADA).
Posle saslušanja u sudu, Merion Džons je najavila da se povlači iz atletike.
Njen advokat je potvrdio da je atletičarka vratila medalje - tri zlatne i dve bronzane koje je osvojila na Olimpijadi u Sidneju. Za sada nije poznato gde se medalje trenutno nalaze.
Posle višegodišnjeg poricanja, pred sudom je konačno priznala da je od septembra 2000. do jula 2001. uzimala steroid THG, kao i da je lagala američke savezne istražitelje u vezi sa istragom.
Merion Džon bi mogla da bude osuđena na šest meseci zatvora. Presuda će biti izrečena u januaru iduće godine.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #3 poslato: 01.12.2007. 15:30:13 »

B 92


Velimir Ilić predsednik ASS

Skupština Atletskog saveza Srbije izabrala je Velimira Ilića za novog predsednika. Za novog čelnika glasalo je 37 članova, a za protivkandidata, Svetozara Krstića, njih 36. Dva listića su bila nevažeća. Predsednik u ostavci, Milan Spasojević, dugo nije želeo da proglasi rezultate, tvrdeći da mora da protumači situaciju u kojoj se našao jer nijedan kandidat nije dobio više od polovine glasova prisutnih delegata.

U mučnoj atmosferi najviše zabune je donela je nepreciznost Statuta. Pošto je skup bio nastavak prethodne sednice nije bilo potpuno jasno da li je za izglasavanje novog predsednika potrebna apsolutna, ili prosta većina.

Prvi put se dogodilo da sednici prisustvuju svi članovi Skupštine (75), pa je s obe strane sugerisano, u zavisnosti ko je glasao za koga, da li je izabran novi predsednik. Možda je tek malo pomoglo tumačenje Nadzornog odbora (nekoliko puta su u hodnik, na konsultacije, izlazili Dušan Vulević, Milorad Rečević i Milan Matijević) da bi predsednik u ostavci trebalo da proglasi rezultate glasanja, jer je potrebna prosta većina. Uz opasku da svako ko misli da je prekršen Statut ASS, može da se žali redovnom sudu.

Predsednik u ostavci, Milan Spasojević, dugo nije hteo da proglasi rezultate glasanja. Čak je i ponudio Skupštinui da mu da mandat od sedam dana kako bi na miru mogao da protumači situaciju. Posle tih sedam dana, Spasojević bi saopštio da li je Velimir Ilić izabran za predsednika, ili je potrebno da se raspišu novi izbori. To pristalice novog predsednika nisu htele da dozvole (oni koji su glasali za Krstića mahom su napustili sednicu).

"Prisustvovao sam velikom broju sednica, ali ovako nešto u životu nisam doživeo. Neko hoće 100 godina da bude na vlasti. To je raspad sistema. Ni u Tunguziji nema da se poveri mandat čoveku da bi nas obavestio o ishodu glasanja. Ovaj čovek ovde (pokazao je na Spasojevića) je rak rana atletike u Srbije. Ono što Skupština kaže je Sveto pismo. Ovakav cirkus u životu nisam video. Žao mi je što je ovako izražena podeljenost. Ostao sam do kraja ovog sastanka zbog atletike i one dece što treniraju," rekao je Ilić.

Nova sednica Skupštine zakazana je za sledeći petak, a na njoj bi trebalo da budu izabrani novi potpredsednici i članovi Upravnog odbora.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #4 poslato: 12.12.2007. 15:18:59 »

BLIC



Izbor Ilića u ASS nelegitiman


Izbor Velimira Ilića na funkciju predsednika Atletskog saveza Srbije nije bio legitiman, jer nije izvršen u skladu sa opštim aktima ASS, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta. Takav zaključak usvojila je komisija za preispitivanje postupka izbora predsednika ASS, koja je, po nalogu ministra Snežane Marković-Samardžić, formirana na osnovu zahteva za zaštitu zakonitosti.

"Na osnovu izveštaja verifikacione komisije ASS, utvrđeno je da je sednici prisustvovalo 75 članova Skupštine, a u skladu sa članom 40. Statuta odluke se donose većinom glasova prisutnih članova, što znači da za svaku odluku mora da glasa najmanje 38 članova, što se prilikom izbora Ilića nije dogodilo. Pošto ni jedan od kandidata nije dobio neophodnu većinu od 38 glasova, odluka o izboru nije mogla biti doneta", navodi se u saopštenju.

Prilikom izbora za predsednika, Ilić je dobio 37 glasova.

Komisija je zaključila da ne može da se prihvati ni obrazloženje da je novi predsednik izabran uslovno, ukoliko nije prekršen Statut i Poslovnik, jer institut uslovnog izbora nije predviđen ni Statutom ni Poslovnikom.

"Na osnovu izloženog, komisija je konstatovala da izbor novog predsednika Atletskog saveza Srbije nije bio legitiman, jer nije izvršen u skladu sa opštim aktima Atletskog saveza Srbije", navodi se u saopštenju Ministarstva omladine i sporta.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #5 poslato: 13.12.2007. 15:18:15 »

MOK oduzeo medalje Džounsovoj

Medjunarodni Olimpijski komitet danas je i zvanično oduzeo pet medalja koje je američka atletičarka Merion Džouns osvojila na OI u Sidneju 2000.godine.

Džounsova je priznala da je koristila doping tokom Olimpijskih igara u Australiji, a u sklopu sankcija prema Amerikanki brišu se svi njeni rezultati od septembra 2000.godine. Ovu odluku danas je saopštio predsendik MOK Žak Rog.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #6 poslato: 01.01.2008. 16:01:01 »

B 92


Sao Paulo: Čeriot i Timbilili prvi


Kenijski atletičar Robert Čeriot i atletičarka Alisa Timbilili pobednici su 83. tradicionalne 'Trke Svetog Silvestra' koja se u najvećem gradu Južne Amerike, Sao Paulu trči u novogodišnjoj noći.

Čeriot je stazu dugu 15 kilometara pretrčao za 45 minuta i 57 sekundi, minut brže od zemljaka Patrika Ivutija (46.53) i domaćeg atletičara Anoe doš Santoš Dijaša (47.06).

Čeriot, dvostruki pobednik Novogodišnje trke u Sao Paulu i tri puta najbolji na Bostonskom maratonu, dominirao je od starta do cilja i uprkos paklenoj vrućini postigao solidno vreme.

Bila je to deseta pobeda nekog atletičara iz Kenije od 1945. godine kada su pored brazilskih atletičara počeli da trče i stranci.

Timbilili je Keniji donela šestu pobedu u konkurenciji žena, a na debiju na ulicama Sao Paula trčala je 53 minuta i sedam sekudni. Drugoplasirana je bila Brazilka Marizete de Paula Rezende, pobednica iz 2002. godine (53.36), a treća Marija Zeferina Baldaia (54.43).

Rezende je u finišu smanjila veliku prednost kenijske atletičarke ali nije uspela da je prestigne.

Čeriot i Timbilili dobili su iste nagrade, po 13.500 dolara, za pobede.

U trci na ulicama Sao Paula učestvovalo je oko 20.000 ljudi.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #7 poslato: 26.02.2008. 14:55:02 »

B 92



Velimir Ilić novi predsednik ASS


Ministar za kapitalne investicije Srbije Velimir Ilić izabran je u ponedeljak u Beogradu za novog predsednika nacionalnog Atletskog saveza, rekao je agenciji Beta generalni sekretar tog tela Ivan Tonča. Ilić je na izbornoj skupštini ASS dobio 37 glasova, dok je njegov protivkandidat Svetozar Krstić dobio 36. Prema statutu, za izbor je potrebna polovina glasova delegata plus jedan, a sednici su prisutvovala 73 člana. Ilić će funkciju predsednika obavljati u sledeće četiri godine.

Ovo je bila četvrta izborna skuština ASS od juna prošle godine, kada je Milan Spasojević podneo ostavku. Sednicu održanu u ponedeljak sazvalo je Ministarstvo za sport u želji da reši spor u domaćem atletskom savezu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #8 poslato: 09.03.2008. 14:47:10 »

Topiću šesto mesto u skoku u vis


Dragutin Topić, srpski reprezentativac u skoku uvis, sa rezultatom 2, 27 m osvojio je šesto mesto na ovogodišnjem atletskom prvenstvu sveta u dvorani, koje se održava u španskom gradu Valensiji.

Topić je u kokurenciji devetorice finalista preskočio 2,27 m već u prvom pokušaju, da bi, propustivši visinu od 2,30 m, srušio letvicu kada je bila 2,32 m iznad tla. Topić, koji će za četiri dana proslaviti 37. rođendan, bio je prvak Evrope 1990. u Splitu i pobednik Univerzijade 1996. u Fukuoki. Godine 1990. u Plovdivu postigao je, sa rezultatom 2,37 m, svetski rekord u juniorskoj konkurenciji. Na svetskom prvenstvu u dvorani 1995. u Parizu Topić je osvojio bronzanu medalju
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #9 poslato: 15.04.2008. 14:13:27 »

Olivera Jevtić trči polumaraton



Pobednica prošlogodišnjeg Beogradskog Banka inteza maratona Olivera Jevtić izjavila je u ponedeljak Tanjugu da će na predstojećoj tradicionalnoj trci ulicama glavnog grada učestvovati u polumaratonu. "Odlučila sam da ove godine u Beogradu trčim polumaraton, jer se ta trka uklapa u moj program rada za ovu sezonu", rekla je evropska vicešampionka u maratonu.

Naša rekorderka u najtežoj atletskoj disciplini naglasila je da joj je glavni cilj ove sezone što bolji plasman na Olimpijskim igrama u Pekingu.

"Sve trke na kojima ću učestvovati ove sezone biće u funkciji glavnog događaja godine - Olimpijskih igara", rekla je Jevtić, koja je na poslednjim Igrama u Atini 2004. godine zauzela šesto mesto.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #10 poslato: 19.04.2008. 14:49:40 »

BLIC



Danas 21. beogradski „Banka Inteza maraton“

Beograd atletski centar sveta


Hiljade Beograđana i gostiju iz inostranstva trčaće danas ulicama prestonice. Beograd će za mnoge biti centar sveta jer se po 21. put održava Beogradski maraton. Rekord staze u muškoj konkurenciji drži Kenijac Džefet Koskei, dok je u ženskoj konkurenciji već sedam godina nedostižan rezultat Rumunke Kristine Pomaču.

Početak najveće i najmasovnije sportske manifestacije u našoj zemlji zakazan je za 10 sati ispred crkve Svetog Marka, kada će oko hiljadu takmičara „pregaziti“ prve metre 42 kilometra dugačke staze. Grupa od oko dvadeset dugoprugaša iz Kenije najavljuje pohod na obaranje rekorda staze koji drži njihov sunarodnik Koskei. On je 2006. godine istrčao stazu za dva sata, 10 minuta i 54 sekunde. Čast naše zemlje u muškoj konkurenciji braniće Janko Benša, rekorder Srbije u polumaratonu. Benša, inače, od 1999. godine živi i trenira u Americi, ali je specijalno za ovu priliku doputovao u Beograd i danas će pokušati da obezbedi normu za Olimpijske igre u Pekingu. Prošlogodišnji pobednik maratona Džon Maluni neće braniti titulu ove godine.
Beograd i Srbija danas navijaju i za Oliveru Jevtić. Ona je prošle godine ispunila srca građana Srbije pobedom u maratonu, dok će ove godine pokušati da riznicu trofeja obogati petim zlatom u polumaratonskoj trci.
- Pripremala sam se na Zlatiboru i zadovoljna sam trenutnom formom. Odlučila sam da ove godine učestvujem na polumaratonu da bih sačuvala snagu za Peking. U jakoj konkurenciji očekujem dobar rezultat i nadam se da ću uhvatiti dobar zalet za Olimpijske igre - kaže za „Blic“ srpska rekorderka Olivera Jevtić.

Kenijka Lucija Kimani glavni je favorit za pobedu u maratonu u ženskoj konkurenciji. Ona je već ispunila olimpijsku normu i u Pekingu će nastupiti pod zastavom Bosne i Hercegovine.
Čak 20.000 osnovaca i srednjoškolaca potrčaće trasom Trke zadovoljstva. Start je u 10.05, a deonicu od pet kilometara pokušaće da savladaju učenici iz 80 osnovnih i 45 srednjih škola.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #11 poslato: 20.04.2008. 14:23:57 »


Maratonci iz Kenije zavladali Beogradom


Atletičari iz Kenije apsolutni su pobednici 21. beogradskog maratona. U muškoj konkurenciji od prvih deset mesta oni su zauzeli čak devet, dok su u ženskoj konkurenciji Kenijke Dželimo Mersi Tu i Džejn Džesang Kosgei osvojile drugo i treće mesto. I u polumaratonu Kenijci su osvojili sve tri medalje u muškoj konkurenciji.

Zvanični rezultati

Maraton - Muškarci:

1. Vilijam Kvambaji Kipčumba (Kenija) 2:14,03
2. Džonaton Kipsanija (Kenija) 2:16,14
3. Viktor Mangušo Robert (Kenija) 2:16,47

Žene:

1. Natalija Čatkina (Belorusija) 2:46,24
2. Mersi Dželimo Tu (Turska) 2:57,24
3. Džejn Džesnag Kosgei (Kenija) 2:57,46

Polumaraton - Muškarci:

1. Vili Kariku Mvangi (Kenija) 1:02,51 (rekord staze)
2. Muris Mutinda Mušoki (Kenija) 1:04,17
3. Dejvid Musjoki Mailu (Kenija) 1:05,37

Žene:

1. Olivera Jevtić (Srbija) 1:11,41 (rekord staze)
2. Lusija Kimani (BiH) 1:14,38
3. Danijela Barać (Srbija)
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #12 poslato: 13.07.2008. 15:00:06 »

b 92



Zlato za Ivanu Španović!



Atletičarka Srbije Ivana Španović osvojila zlatnu medalju na prvenstvu sveta za juniore u poljskom Bidgošću.

Španovićeva je u trećoj seriji skočila 6.61 i nadmašila konkurentkinje. Drugo mesto i srebrnu medalju osvojila je svetska juniorska rekorderka Nataša Mironjuk iz Belorusije koja je u finalu skočila 6.46, a treće mesto pripalo je Kubanki Dalijeniz Alkantara koja je u poslednjoj seriji skočila 6.41.

"Cilj mi je bila zlatna medalja i to sam uradila. Moj recept za uspeh jeste vredan rad, mnogo vežbe i dobar trener", rekla je Španovićeva.

Osamnaestogodišnja Zrenjaninka je ove godine sjajnim nastupima na mitingu u Senti i državnom prvenstvu u Novom asdu obezbedila olimpijsku normu.

Zlatna medalja Ivane Španović prva je pobeda predstavnika Srbije na šampionatu na kojem su Tatjana Jelača i Mihalj Dudaš osvojili bronzane medalje i prva zlatna medalja za sportistu iz Srbije od 1990. godine kada je Dragutin Topić pobedio u skoku u vis.

Sa tri medalje Srbija trenutno zauzima 11. mesto u konkurenciji 33 zemlje sveta koje su osvojile odličja. Dan pre završetka šampionata na prvom mestu se nalaze SAD sa ukupno 14 medalja, ispred Nemačke koja ima pet zlatnih odličja i Kenije sa tri titule šampiona.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #13 poslato: 30.08.2008. 19:23:23 »

To je žena... zdg_old


Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #14 poslato: 25.07.2009. 14:06:50 »

Reprezentativka Srbije Ivana Španović osvojila je srebrnu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu u atletici u Novom Sadu.

Pored osvojenog srebra Španovićeva je i postavila novi državni rekord u toj disciplini. Španovićeva je srebro osvojila rezultatom od šest metara i 71 centimetar i tako popravila državni rekord od 6,67 koji je do sada držala Tamara Malešev.
Sačuvana
Deporte
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Muškarac
Poruke: 419



« Odgovor #15 poslato: 02.01.2010. 14:51:56 »

Olivera Jevtić osvojila je drugo mesto na tradicionalnoj Novogodišnjoj trci u Sao Paulu.

U konkurenciji žena pobedila je Pasalija Kipkoeč sa vremenom 52.30, 29 sekundi ispred naše atletičarke. Treća je bila dos Santos iz Brazila. Kod muškaraca je pobednik Kenijeac Kvambai sa vremenom 44.40, drugi i treći bili su njegovi zemljaci Čelimo i Čerjot. Tradicionalna 'Korida Internasional de Sao Silvestre' održana je 85. put a na stazu dugu više od 15 kilometara izašlo je dvadesetak hiljada atletičarki i atletičara.
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.219 sekundi sa 36 upita.