Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1]
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Srbija Open - Beograd  (Pročitano 9261 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« poslato: 02.10.2008. 20:50:04 »

http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=111315

Pilić: Beograd dobio ATP turnir


   

Teniski stručnjak Nikola Pilić potvrdio je da će Beograd sledeće godine biti domaćin ATP turnira.

Pilić, koji uz Bogdana Obradovića radi u Dejvis kup selekciji, izjavio je da će on biti direktor turnira, a da će organizacija biti poverena najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću.

"Organizatori u holandskom Amersfortu su se našli u finansijskim poteškoćama, uleteli su Đokovići i turnir će biti održan početkom maja 2009. godine. Nagradni fond iznosiće 370.000 evra, a uz Novaka i ostale srpske tenisere planiramo učešće još dvojice tenisera iz prvih 15 na svetu, recimo Gaskea ili nekog sličnog njemu", preneo je Pilićeve reči "Sportski žurnal".

Hrvatski trener nije precizirao na kojim terenima će biti održan turnir u Beogradu, jer Đoković nije još počeo sa izdradnjom svoje Akademije na Novom Beogradu, pa se pretpostavlja da bi mečevi mogli da se igraju na terenima SC "Gale Muškatirović" (25. maj).

Upravo na tom kompleksu trebalo bi da se igraju i neki dueli teniskog programa Univerzijade, čiji će domaćin biti Beograd 2009. godine.

"Ja ću biti direktor turnira, a želja mi je da u Beogradu zaigra i neko od hrvatskih igrača", poručio je iz Zagreba Pilić, koji je svojevremeno bio prvi čovek sličnog turnira u Minhenu.

« Poslednja izmena: 02.05.2009. 14:24:08 Rašo » Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #1 poslato: 05.10.2008. 14:50:26 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2008&mm=10&dd=04&nav_id=321967



Đoković: "Blizu smo ATP turnira"




Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da još nije 100 odsto sigurno da je Beograd dobio ATP turnir za 2009. godinu, ali je potvrdio da je srpska strana dobila saglasnost organizatora turnira u Amersfortu za preuzimanje njhovog termina na ATP turneji.

"Video sam da se dosta spekulisalo po medijima poslednjih dana, ali ne mogu još 100 odsto da potvrdim da smo dobili turnir. Još diskutujemo, ostale su neke administrativne stvari da završimo, ali je tačno da smo dobili saglasnost turnira u Amersfortu", rekao je Đoković u Beogradu posle potpisivanja sponzorskog ugovora sa kompanijom 'Idea'.

Kompanija porodice Đoković "Femili sport" pregovara o otkupu turnira u Amersfortu pošto je to jedini način da Beograd dobije organizaciju turnira. Organizatori turnira u Amersfortu imaju finansijske probleme zbog čega su voljni da izađu u susret kompaniji "Femili sport".

Treći teniser sveta rekao je da teniska velesila kao što je Srbija zaslužuje da dobije turnir na kome će igrati velike svetske zvezde.

"Voleo bih da se turnir održi u Beogradu, jer mi kao teniska velesila u poslednjih par godina to zaslužujemo o čemu najbolje svedoči to da je tenis jedan od najpopalarnijih sportova u zemlji".

Đoković je istakao da mu je do kraja sezone prioritet Masters kup koji se igra u Šangaju.

"Prošle sezone sam bio po malo razočaran Šangajom, jer sam turnir završio bez pobede. Sada sam ipak u boljoj formi, zreliji sam kao igrač, ali sam svestan da još nisam dostigao vrhunac. Pre Šangaja očekuju me turniri Masters serije u Madridu i Parizu", kazao je Đoković.

Najbolji srpski teniser rekao je da Srbija nije imala sreće u žrebu za prvo kolo Svetske grupe Dejvis kupa, ali je naglasio da ekipa u Španiji ne ide sa belom zastavom.

"Dobili smo trenutno najjaču reprezentaciju na svetu i još igramo kao gosti u Španiji. Ima još vremena do marta sledeće godine i nadam se da ću biti 100 osto spreman za te mečeve. Imamo odličnu ekipu i nemamo nameru da oputujemo sa belom zastavom", naveo je on.

Đoković je u Beogradu potpisao jednogodišnji sponzorski ugovor za kompanijom 'Idea', a odmah nakon toga otišao je na snimanje spota koji će uskoro početi da se prikazuje.

"Zadovoljstvo je što sam potpisao ugovor sa ovako velikom kompanijom. Drago mi je da je Idea prvi put ušla i u sport", kazao je najbolji sprski teniser.

Direktor 'Idee' Vladimir Bokan rekao je da će ta saradnja pomoći Đokoviću u ostvarivanju vrhunskih rezultata i promovisati saradnju privrede i sporta.

"Prvi put saradjujemo sa jednim vrhunskim sportistom i čast nam je što je to baš Nole. Spremni smo da ga podržimo u postizanju vrhunskih sportskih rezulata", zaključio je Bokan.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #2 poslato: 13.11.2008. 20:14:25 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2008&mm=11&dd=13&nav_id=328657

Beograd definitivno dobio turnir


Rukovodstvo ATP-a donelo je u utorak konačnu odluku da Beograd bude svrstan u red gradova domaćina ATP turnira, prenosi 'Sport'.

Firma 'Femili sport' porodice Đoković otkupila je nedavno licencu od holandskog grada Amersforta sa namerom da preseli turnir u Srbiju, a uz garancije iz Beograda čelnici ATP-a potvrdili su u Šangaju, gde je u toku Masters kup, ono što je već više meseci najavljivano, da će glavni grad Srbije dobiti ATP turnir.

Turnir će se održati početkom maja sledeće godine, između turnira iz Masters serije u Rimu i Madridu.

Prvi turnir biće održan na terenima "Gale Muškatirović" na Dorćolu (25. maj), a kasnije bi trebalo da bude preseljen u Akademiju Đoković u Novom Beogradu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #3 poslato: 29.11.2008. 14:39:33 »

http://www.blic.rs/sport.php?id=67541


Teniski centar za ATP turnir




Izgradnja teniskih terena na Dorćolu, na kome će biti održan prvi profesionalni turnir u Srbiji „ATP Beograd 2009“ počeće polovinom decembra i koštaće oko 70 miliona dinara. Program rekonstrukcija obuhvata sedam terena koji će u potpunosti zadovoljavati ATP standarde, a na njima će biti održan i teniski turnir u sklopu Univerzijade.

Novak Đoković je u protekloj sezoni ispunio dečački san - osvojio je prvi grend slem turnir u Melburnu i Masters u Šangaju, a sada će sa porodicom uspeti da ostvari želju mnogih generacija - da Srbija i Beograd budu domaćini jednog velikog teniskog događaja, koji bi mogao da nađe svoje mesto u ATP kalendaru na duži period. Za prvi put, odabrani su dotrajali tereni na SC „Milan - Gale Muškatirović“, koji će posle kompletne rekonstrukcije, za koju je angažovana kompanija „Mašinoprojekt“, dobiti sasvim novi izgled.

- Želja nam je bila da budemo maksimalno praktični. Tereni se rekonstruišu za potrebe ATP turnira, ali će se na njima igrati i na Univerzijadi - rekao je za „Blic“ gradski sekretar za sport Igor Miklja.
Izgradnju teniskih terena finansiraće Republika Srbija, grad Beograd i opština Stari grad, iz čijih budžeta će u tu svrhu biti izdvojeno oko 70 miliona dinara. Rekonstrukcija bi trebalo da bude završena najkasnije do polovine aprila sledeće godine, dakle dve nedelje pre početka samog turnira.
Prema projektu koji je uradio „Mašinoprojekt“, predviđeno je
da ceo kompleks broji sedam terena, centralni kapaciteta 5.000 mesta i dva manja koji će moći da prime do 3.000 posetilaca. U planu je izgradnja još četiri prateća terena, a tribine će biti montažnog tipa.

- Odrastao sam na Dorćolu i dobro poznajem u kakvom stanju su tereni u nekadašnjem „25. maju“. ATP je veoma zahtevan i bilo je jasno da su sadašnji uslovi daleko od zadovoljavajućih. Za potrebe takvog turnira neophodno je osim savremenih terena, urediti i prostor okolo, svlačionice, teretanu, sale za masere i medicinski centar, medija centar i niz pomoćnih objekata. Međutim, ne sumnjam da će sve to biti na vrhunskom nivou, a dobro je i to što će objekat moći da se koristi trajno posle planiranih takmičenja - kaže naš poznati teniski stručnjak Radmilo Armenulić.

Datum održavanja: 04-10.05.2009.
Rang turnira: ATP 250 serija
Podloga: šljaka
Nagradni fond: (okvirno, 398.000 evra)
Igrača u glavnom žrebu: 32

Činjenica da je ATP tek pre dve nedelje odobrio da porodica Đoković (kompanija „Femili sport“) dobije licencu za organizaciju turnira, uslovila je da se hitno krene u realizaciju projekta, jer je turnir na programu početkom maja. Kompanija „Mašinoprojekt“ je i pre nego što je bilo poznato da će Beograd dobiti ATP turnir, uradila projekt rekonstrukcije celog SC „Milan - Gale Muškatirović“, pa je bilo logično da dobije prednost i prilikom izrade projekta za rekonstrukciju terena za potrebe turnira.

Rukovodilac projekta Ivan Jauković kaže da je za kompaniju ovo bio jedan od lakših zadataka.
- Za nas je to mali posao, ali će za grad biti izuzetno značajan. Imamo odličnu saradnju s porodicom Đoković i opštinom Stari grad i mislim da smo dobili prednost zbog toga što smo bili u stanju da veoma brzo uradimo ceo projekat. Trebalo nam je nešto više od dve nedelje da ga završimo na opšte zadovoljstvo svih.
Radovi bi trebalo da počnu čim vremenski uslovi budu povoljni, a kompanija je zadužena isključivo za rekonstrukciju terena i izradu pomoćnih objekata.
- U našoj nadležnosti su tereni, tribine, pomoćni objekti, kao što su svlačionice, VIP lože, medija centar i slično. Projekat parkinga radi direkcija. Dolazili su ljudi iz „Femili sporta“ i pitali su nas da li je moguće da sve bude završeno tako brzo. Mi smo firma koja ima 250 zaposlenih i kod nas je sve moguće - kaže Jauković.
Rekonstrukcijom teniskih terena biće obuhvaćena i izgradnja prilaznih saobraćajnica, parking mesta, prodavnica i uređenje okoline. Na ove terene će deo svojih aktivnosti prebaciti i Teniski savez Srbije, pa će se na njima pripremati Fed i Dejvis kup reprezentacija.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #4 poslato: 03.12.2008. 14:48:40 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2008&mm=12&dd=02&nav_id=331788


Ana Ivanović kupuje WTA turnir?


Beograd bi sledeće godine pored muškog mogao da dobije organizaciju i ozbiljnog ženskog teniskog turnira.

Kako piše beogradski Sport, menadžeri Ane Ivanović pregovaraju sa organizatorima turnira u austrijskom Lincu o preuzimanju domaćinstva turnira koji se igra u oktobru. Ako pregovori budu uspešni takmičenje će se održati u Beogradskoj areni, a igraće se za nagradni fond od 220.000 evra.

Termin turnira (u 2009. igraće se od 12. do 18. oktobra) je atraktivan i garantuje dolazak mnogih vrhunskih igračica.

Naš glavni grad biće u maju prvi put domaćin muškog turnira, čiji će organizator biti porodica Novaka Đokovića.


Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #5 poslato: 02.01.2009. 14:53:01 »

http://www.blic.rs/sport.php?id=72675



Beogradski turnir i zvanično u kalendaru ATP



Teniski turnir "Srbija Oupen" koji će se od 4. do 10. maja održati u Beogradu, na terenima "Milan Gale Muškatirović" i zvanično je uvršten u program Udruženja teniskih profesionalaca (ATP) za 2009. godinu.

Beogradski turnir održaće se u organizaciji preduzeća porodice najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića "Femili sport" i na njemu će, kako je najavljeno, učestvovati najbolji svetski igrači.

"Drago mi je što smo stvorili uslove da Beograd postane deo ATP Tura. Tenis je u Srbiji veoma popularan i srećan sam što će ljudi iz inostranstva moći da vide lepote Beograda i Srbije", izjavio je Novak Đoković.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #6 poslato: 25.03.2009. 14:56:56 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=03&dd=24&nav_id=351942


Poznato 19 učesnika "Serbia Open-a"


Poznata su imena 19 igrača koji će iz glavnog žreba početi takmičenje na turniru „SERBIA OPEN 2009“.

Pored Novaka Đokovića, trećeg tenisera na svetu, ljubitelji tenisa će na Dorćolu gledati mečeve još dva srpska igrača - Viktora Troickog i Janka Tipsarevića.

Pored njih trojice učešće su potvrdili Čeh Radek Štepanek, Rus Igor Andrejev, Hrvati Ivo Karlović i Ivan Ljubičić, Rumun Viktor Hanesku, Italijan Andreas Sepi, Amerikanac Sem Kveri, Španac Marselo Granoleros, Belgijanci Kristof Rohus i Kristof Vligen, Francuzi Arno Klemon i Nikola Devilder, Argentinci Giljermo Kanjas i Leonardo Mejer, Čileanac Nikolas Masu i Brazilac Daniel Markos.

„Čast mi je što mogu da vam potvrdim da će u maju na „MGM“ teniskom kompleksu, zajedno sa Novakom, igrati i najbolji svetski teniseri. Oni su oduševljeni što dolaze u Beograd i što imaju priliku da budu upisani kao igrači koji su učestvovali na prvom ATP turniru u Srbiji. Siguran da će publika na Dorćolu doživeti nešto neponovljivo i da će se cela Srbija osećati kao deo sveta“, rekao je Goran Đoković, direktor turnira „SERBIA OPEN 2009“.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #7 poslato: 13.04.2009. 14:05:22 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=04&dd=12&nav_id=355178


Još dva Srbina na "Serbia openu"


Organizatori "Serbia Opena", prvog srpskog ATP turnira, odlučili su da specijalne pozivnice za učešće upute Filipu Krajinoviću i Arseniju Zlatanoviću.

Prvi čovek turnira Goran Đoković odlučio se za patriotski potez uručivši 'vajld karte' dvojici domaćih tenisera. "Mogu sa zadovoljstvom da potvrdim da su Krajinović i Zlatanović dobili 'vajld karte' za glavni žreb. Umesto da trgujemo sa njima, kao što se to radi na drugim turnirima, mi smo želeli da ovim gestom pomognemo našim talentovanim igračima.

Turnir se zove Srbija open i red je da na njemu učestvuje što više tenisera sa ovih prostora. Oba naša mlada asa su se zahvalila kako to i dolikuje, pokazavši da su i kao ličnosti zaslužili vrhunski tretman", rekao je Goran Đoković.

Osim Krajinovića i Zlatanovića specialnu pozivnicu dobio je i Japanac Kai Nišikori,a ostalo je upražnjeno još jedno mesto.

Turnir Srbija open igra se od drugog do desetog maja na šljaci za ukupni nagradni fond od 450.000 evra.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #8 poslato: 02.05.2009. 14:25:03 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=05&dd=01&nav_id=358385



SO: Novak slobodan, žreb težak



Najbolji srpski teniser Novak Djoković slobodan je na startu prvog ATP-turnira u našoj zemlji "Srbija Open", koji se održava od 2. do 10. maja u Beogradu.

Novak će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz meča izmedju Janka Tipsarevića i Argentinca Serhija Rojtmana, odlučeno je žrebom u beogradskom hotelu "Holidej In".

Na putu ka finalu, treći reket sveta mogao bi da se sretne sa još jednim srpskim igračem, Viktorom Troickim, koji u prvom kolu igra sa Amerikancem Semom Kverijem. U prvoj četvrtini žreba je i četvrti domaći teniser Filip Krajinović, koji će startovati protiv Španca Marsela Granoljersa.

Potencijalni protivnik Djokovića u polufinalu je 37. na ATP-listi najboljih igrača sveta Italijan Andreas Sepi, dok bi se za prvi trofej "Srbija Opena", Djoković najverovatnije borio protiv drugog nosioca Hrvata Ive Karlovića, ili protiv trećeg "kosturaša" Rusa Igora Andrejeva. Peti predstavnik Srbije Arsenije Zlatanović igraće na startu protiv kvalifikanta, a u drugom kolu ga čeka Andrejev. Drugi reket Srbije Troicki ocenio je žreb "prilično teškim".

"Drago mi je što ovako veliki turnir igram u svom gradu, nedaleko od kuće. Žreb je, istina, mogao da bude i bolji, jer smo sva četvrica iz Srbije u prvoj četvrtini," rekao je Troicki. Krajinović je takodje izjavio da mu je žreb prilično težak.

"Biće teško protiv Granoljersa, a u nastavku takmičenja čekaju me još teži protivnici," istakao je Krajinović. Debitant na ATP-turniru Zlatanović poručio je da će se potruditi da "opravda očekivanja".

Parovi prvog kola:
(1) Novak Djoković (Srbija) - slobodan
Janko Tipsarević (Srbija) - Serhio Rojtman (Argentina)
Filip Krajinović (Srbija) - Marsel Granoljers (Španija)
Sem Kveri (SAD) - (5) Viktor Troicki (Srbija)
(4) Andreas Sepi (Italija) - slobodan
Vejn Odesnik (SAD) - Leonardo Majer (Argentina)
Markos Danijel (Brazil) - Giljermo Kanjas (Argentina)
kvalifikant - (6) Ivan Ljubičić (Hrvatska)
(Cool Kristof Rohus (Belgija) - Nikola Devilde (Francuska)
Kristof Vligen (Belgija) - kvalifikant
kvalifikant - Arsenije Zlatanović (Srbija)
(3) Igor Andrejev (Rusija) - slobodan
(7) Arno Klemon (Francuska) - Stiv Darcis (Belgija)
kvalifikant - Markos Bagdatis (Kipar)
Brijan Dabul (Argetnina) - Nikolas Masu (Čile)
(2) Ivo Karlović (Hrvatska) - slobodan
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #9 poslato: 04.05.2009. 14:06:12 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=05&dd=03&nav_id=358647


Srbija Open: Svečano otvaranje



Svečano otvaranje teniskog turnira Srbija Open, koji se igra na terenima SC Srđan Gale Muškatirović zakazano je za ponedeljak.


Mečevi glavnog žreba počinju po završetku trećeg kola kvalifikacija. Ceremonija otvaranja održaće se na centralnom terenu u 19.30. Nakon svečanog događaja, u 20.00 igraće Viktor Troicki i Sem Kveri. Zbog velikog interesovanja u prodaju su puštene dodatne karte za finalne mečeve, koji će se igrati u nedelju 10. maja.

Posle završnog kruga kvalifikacija na centralnom terenu će u ponedeljak prvo igrati Kristof Rohus (Belgija) – Nikolas Devilde (Francuska), a onda će publika biti u prilici da Filipa Krajinovića koji oko 16 časova igra sa Špancem Marselom Granoljersom.

Organizatori su obezbedili „Ground pass“ ulaznice u neograničenom broju, koje svim posetiocima obezbeđuju ulaz na MGM teniski kompleks i prisustvo svim ponuđenim sadržajima.

„Drago mi je što mogu da poželim dobrodošlicu na MGM teniski kompleks svima koji su odlučili da narednih devet dana provedu uživajući na ovom prelepom mestu. Pored mečeva, u našem sportskom selu, svakodnevno će se dešavati zabave, promocije, nagradne igre, gledanje mečeva na velikom platnu i drugo. Nadam se da će ceo Beograd sići na reku i biti u žiži dešavanja koje prati ceo svet“, kaže Goran Đoković, direktor turnira.

Svi ljubitelji tenisa karte za prvi srpski ATP turnir mogu da kupe na blagajnama Beogradske Arene, Bilet servisa i u tržnom centru Delta City. U Novom Sadu i Nišu karte se mogu kupiti preko Bilet Servisa i IPS-a. Postoji i mogućnost online kupovine na sajtu www.ticket.rs.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #10 poslato: 07.05.2009. 14:34:32 »

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Beogradu pobedom nad Špancem Marselom Granoljerom, sa 2:0 (6:3, 6:4).



Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Beogradu pošto je u sredu savladao Janka Tipsarevića sa 2:1, po setovima 6:2, 4:6, 6:0.
Treći reket sveta je trijumfovao posle nešto više od dva sata igre. Đoković, ujedno i organizator "Srbija Opena" , u narednom kolu igraće sa još jednim sunarodnikom Viktorom Troickim, koji je, takođe u sredu, u dva seta pobedio 97. igrača sveta Španca Marsela Granoljersa.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #11 poslato: 08.05.2009. 14:03:21 »

Darko Mađarovski i Marko Đoković pobedili su Danijela Nestora i Nenada Zimonjića sa 2:1, po setovima 7:6, 2:6, 10:6 u prvom kolu Srbija opena.

Mađarovski i Đoković, brat Novaka Đokovića, u drugom kolu igraće sa Šveđaninom Johanom Brunstromom i Žan-Žilijen Rožerom sa Holandskih Antila.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #12 poslato: 09.05.2009. 14:11:10 »

Marko Đoković i Darko Mađarovski nisu se plasirali u polufinale "Srbija Opena", pošto su u četvrtfinalu izgubili od kombinacije Brunstrom/Rojer 6:2, 6:2.

Ni drugi srpski dubl Nikola Ćirić/David Savić nije uspeo da uđe u polufinale, pošto je izgubio od dubla Lukoš Kubot/Oliver Marah sa 6:4, 3:6, 10:8. Đoković i Mađarovski, koji su prethodnog dana napravili senzaciju pobedivši prve nosioce Nenada Zimonjića i Danijela Nestora, nisu imali rešenje za Brunstroma i Rojera koji su za svega 48 minuta stigli do 6:2, 5.0.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #13 poslato: 09.05.2009. 14:11:29 »

Novak Đoković plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva Srbije u tenisu pobedom nad Viktorom Troickim u dva seta – 6:3, 6:2.

Meč na centralnom terenu teniskog kompleksa 'Milan Gale Muškatirović' trajao je jedan sat i deset minuta. Protivnik Đokovića u borbi za fnale biće četvrti favorit Italijan Andreas Sepi koji je u četvrtfinalu opravdao ulogu favorita i savladao Brazilca Markosa Danijela sa 6:4, 7:5. U drugom polufinalu sastaju se Poljak Lukaš Kubot i Hrvat Ivo Karlović.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #14 poslato: 10.05.2009. 14:30:02 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=05&dd=09&nav_id=359759


Đoković dobio Sepija za finale



Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Italijana Andreasa Sepija rezultatom 4:6, 6:1, 6:2 u polufinalu Srbija opena u Beogradu.




Posle nervozno odigranog prvog seta, u kojem je do brejk prilike došao tek u poslednjem gemu, Novak je u preostala dva seta bio superioran i prepustio rivalu samo tri gema. Đokovićev supranik u borbi za trofej biće Poljak Lukaš Kubot, koji je sa 7:6, 6:2 dobio Iva Karlovića iz Hrvatske.

Prvi set Đoković je odigrao znatno ispod maksimuma, napravio je čak 30 neiznuđenih grešaka, pa je Italijan došao do vođstva posle nešto više od jednog časa igre.

Sepi je u ranoj fazi imao jednu brejk priliku, posle je Novak uspeo da anulira i tri vezane brejk šanse, ali četvrti nosilac u devetom gemu koristi šestu priliku lepom bekhend paralelom na samu liniju.

Tek tada se malo trgao Đoković i u desetom gemu uspeo da od 30:0 za Sepija dođe do prve šanse za brejk. Nije je materijalizovao, pošto je posle duže razmene udaraca poslao loptu u aut iz forhenda, a potom je još jednu brejk priliku Novak prokockao lošim forhendom.

Sepi je došao do prve set lopte i odmah je realizovao – 6:4.

Novak je u drugom setu bio suveren od početka do kraja. Ritern je proradio, Sepijev nivo igre malo je opao, pa je Đoković lakše dolazio do brejkova (sva tri Sepijeva servis-gema je ’uzeo’). Nervoza, prisutna kod srpskog tenisera u prvom delu meča, nestajala je paralelno sa boljim rezultatom. Posle pola časa igre Novak je sa 6:1 dobio drugi set.

U trećem setu Novak nastavlja u istom tempu, a pogođena bekhend paralela iz trka bila je znak da je prvi nosilac potpuno ’ušao u udarac’. Sepi je bio podređen, Đoković je diktirao igru i bez većih poteškoća pobednički okončao meč.

Otvoreno prvenstvo Srbije igra se na terenima Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović" za nagradni fond od 450.000 evra.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #15 poslato: 11.05.2009. 19:02:23 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=05&dd=10&nav_id=359837


Đoković osvojio Srbija Open




Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobednik je Srbija Opena, prvog ATP turnira u istoriji naše zemlje.

Đoković je u finalu pobedio Poljaka Lukaša Kubota u dva seta - 6:3, 7:6 (7-0), za sat i 52 minuta igre. Đoković je tako osvojio 250 ATP bodova, ali će u ponedeljak pasti na četvrto mesto liste. Posle ubedljive igre u prvom setu, Đoković se namučio u drugom u kojem je Kuboš napravio dva brejka, ali nije uspeo da kruniše dobru igru jer je Đoković bio ubedljiv u taj-brejku.

Đoković već na početku prvog seta pravi brejk i zahvaljujući odličnom servisu lako osvaja gemove i dolazi do prednosti od 5:1. Ipak, Kubot uspeva na vrati jedan brejk, smanji na 5:3, ali treći teniser sveta ipak dobija prvi set sa 6:3.

Drugi set bolje otvara Poljak koji pravi brejk i stiže do 3:0. Đoković vraća izgubljeni servis, smanjuje na 3:2 ali ne uspeva da izjednači jer Kubot ponovo pravi brejk i dolazi do 4:2, a ubrzo i do 5:2.

Najbolji srpski teniser je ipak uspeo da izjednači na 5:5, oba tenisera u nastavku osvajaju po jedan gem na svoj servis pa je veoma uzbudljiv set odlučen u taj-brejku. Đoković tu nije dozvolio iznenađenje i sa ubedljivih 7:0 došao do drugog seta (7:6) i trijumfa na prvom ’Srbijia Openu’.

Nagradni fond turnira bio je 450.000 evra. Đokoviću je pripalo 75.500 evra i 250 ATP poena, a Kubotu 39.700 evra i 150 ATP poena.
Sačuvana
Deporte
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Muškarac
Poruke: 419



« Odgovor #16 poslato: 01.05.2010. 14:26:26 »

http://www.politika.rs/rubrike/vesti-dana/Pochinje-Srbija-open.sr.html



БЕОГРАД – У Београду првог дана маја почиње  тениски турнир „Сербиа Опен“, квалификационим мечевима, а четири тенисера која буду успела да у своју корист реше два квалификациона меча, попуниће преостала места у главном жребу.

Прво коло турнира почеће у понедељак, у коме ће слободна бити прва четири носиоца.

За првог носиоца постављен је прошлогодишњи победник турнира Новак Ђоковић, за другог шпанац Томи Робредо, а трећег и четвртог американци Џон Изнер и Сем Квери.

Поред Ђоковића, играће још четворица српских тенисера, Виктор Троицки као седми носилац, Јанко Типсаревић осми, Марко Крајиновић 21 и Марко Ђоковић као 22 носилац.

Позивнице за квалификације додељене су тројици српских тенисера Арсенију Златановићу, Душану Лајовићу и Николи Ћаћићу.

Двојица тенисера биће специјални изузеци, а они ће бити утврђени током завршнице Мастерса у Риму.

Свечано отварање турнира заказано је за понедељак, 3. мај у 19:30.

Тениски турнир Сербиа Опен спада у кагегорију турнира АТП 250, завршава се у недељу 09. маја, а играће се за укупан наградни фонд од 424.950 евра.
Sačuvana
Deporte
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Muškarac
Poruke: 419



« Odgovor #17 poslato: 04.05.2010. 17:47:08 »

Srpski teniser Viktor Troicki savladao je na startu ATP turnira 'Serbian Open' Španca Ivana Navara sa 2:0, po setovima 6:4, 6:0.

Raspored za utorak:

CENTRALNI TEREN start u 12:00h
Olivije Rohus (Belgija) vs.Rišar Gaske (Francuska)

CENTRALNI TEREN ne pre 14:00h
Jevgenij Donskoj (Rusija) - Filip Krajinović (Srbija)
Marko Đokovic (Srbija) - Alesio Di Mauro (Italija)

CENTRALNI TEREN ne pre 20:00h
Horasio Sebalos (Argentina) - (7) Janko Tipsarević (Srbija)
(3)Sebastian Prieto (Argentina)/Rožie Vasen(Argentina) - Ilija Bozoljac (Srbija)/Dusan Vemić (Srbija)

TEREN 1 start u 12:00h
Flavio Ćipola (Italija) - Žoselin Uana (Francuska)
Fabio Fođini (Italija) - Franko Skugor (Hrvatska)
Andreas Sepi (Italija) - Leonardo Majer (Argentina)

TEREN 2 start u 12:00h
Džejms Seretani (SAD)/Adil Šejmezdin (Kanada) - Tomaš Bednarek (Poljska)/Mateus Kovalčik (Poljska)
(1) Johan Brunstrom (Švedska)/Žan-Žulijan Rože (Holandski Antili) - Evgenij Korolev (Kazahstan)/Frenk Mozer (Nemačka)
David Savić (Srbija)/Denis Zivkovic (SAD) - Flavio Ćipola (Italija)/Ivan Navaro (Španija) (posle kratkog odmora)
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 1.914 sekundi sa 36 upita.