Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Užice na Internetu
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: 1 2 3 4 [Sve]
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Australija Open 08  (Pročitano 18508 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« poslato: 11.01.2008. 00:12:01 »

B 92


Novak, Jelena i Ana u top 4 nosioca

Troje srpskih tenisera imaće status nosilaca na Otvorenom prvenstvu Australije, koje u ponedeljak počinje u Melburnu. Novak Đoković u muškoj i Jelena Janković u ženskoj konkurenciji biće treći nosioci, a Ana Ivanović je četvrti kosturaš u konkurenciji teniserki. Prvi nosilac muškog turnira je Švajcarac Rodžer Federer, a u ženskoj konkurenciji počasnu poziciju ima Žistin Enan.

Muškarci:
1. Rodžer Federer (Švajcarska)
2. Rafael Nadal (Španija)
3. Novak Đoković (Srbija)
4. Nikolaj Davidenko (Rusija)
5. David Ferer (Španija)
6. Endi Rodik (SAD)
7. Fernando Gonsales (Čile)
8. Rišar Gaske (Francuska)
9. Endi Marej (Britanija)
10. David Nalbandijan (Argentina)
11. Tomi Robredo (Španija)
12. Džejms Blejk (SAD)
13. Tomaš Berdih (Češka)
14. Mihail Južnji (Rusija)
15. Markos Bagdatis (Kipar)
16. Karlos Moja (Španija)
17. Ivan Ljubičić (Hrvatska)
18. Huan Ignasio Čela (Argentina)
19. Lejton Hjuit (Australija)
20. Ivo Karlović (Hrvatska)
21. Huan Monako (Argentina)
22. Huan Karlos Ferero (Španija)
23. Pol-Anri Matje (Francuska)
24. Jarko Nieminen (Finska)
25. Fernando Verdasko (Španija)
26. Stanislas Vavrinka (Švajcarska)
27. Nikolas Almagro (Španija)
28. Žil Simon (Francuska)
29. Filip Kolšrajber (Nemačka)
30. Radek Stepanek (Češka)
31. Igor Andrejev (Rusija)
32. Dmitrij Tursunov (Rusija)

Žene:
1. Žistin Enan (Belgija)
2. Svetlana Kuznjecova (Rusija)
3. Jelena Janković (Srbija)
4. Ana Ivanović (Srbija)
5. Marija Šarapova (Rusija)
6. Ana Čakvetadze (Rusija)
7. Serena Vilijams (SAD)
8. Venus Vilijams (SAD)
9. Danijela Hantuhova (Slovačka)
10. Marion Bartoli (Francuska)
11. Jelena Dementijeva (Rusija)
12. Nikol Vajdišova (Češka)
13. Tatjana Golovin (Francuska)
14. Nadja Petrova (Rusija)
15. Pati Šnider (Švajcarska)
16. Dinara Safina (Rusija)
17. Šahar Per (Izrael)
18. Ameli Morezmo (Francuska)
19. Sibil Bamer (Austrija)
20. Agneš Savaj (Mađarska)
21. Alona Bondarenko (Ukrajina)
22. Lucija Safarova (Češka)
23. Vera Zvonarjeva (Rusija)
24. Li Na (Kina)
25. Frančeska Skjavone (Italija)
26. Viktorija Azarenka (Belorusija)
27. Marija Kirilenko (Rusija)
28. Katarina Srebotnik (Slovenija)
29. Agnješka Radvanska (Poljska)
30. Viržini Razano (Francuska)
31. Sanja Mirza (Indija)
32. Julija Vakulenko (Ukrajina)
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #1 poslato: 11.01.2008. 14:57:21 »

B 92


Đoković: Srećan ako se ponovi 2007.


Najbolji srpski treniser i zvanično treći igrač sveta Novak Đoković uoči prvog godišnjeg gren slem turnira u Melburnu kaže da bi bio srećan ukoliko bi u sezoni koja počinje ponovio prošlogodišnje rezultate, ali veruje da može i više od toga. "Bio bih, naravno, zadovoljan da ponovim uspehe iz protekle sezone, ali znam da mogu i više od toga, da mogu da napravim i korak bliže prvom mestu. Moram da napredujem u nekim segmentima igre i svesan sam te činjenice", rekao je Đoković za Rojters.

Reprezentativac Srbije, koji je 2006. godnu završio na 16. mestu ATP liste, priznaje da nije očekivao da će tako brzo stići do treće pozicije i dodaje da je to bio rezultat izuzetno napornog rada.

"Brzo sam stigao do vrha, a sada mi predstoji da branim to što sam ostvario, a to je u današnjem tenisu najteže. Moj cilj je, znači, da odbijem napade konkureneta i da pokušam još više da se približim Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru", rekao je najbolji srpski teniser.

Iako su ga mnogi stručnjaci proglasili za "prirodnog naslednika" Federera na tronu, Đoković kaže da ne razmišlja na taj način.

"Borba za prvo mesto je samo deo našeg rivalstva. Federer je za mene protivnik kao svaki drugi. Naravno, sva slava i poštovanje pripadaju njemu, jer je najbolji teniser sveta, ali za mene to više nema značaja kada počnemo da igramo. Tom činjenicom sam bio impresioniran do pre godinu dana, ali sada više ne", kaže Đoković.

"Sada u meč sa Federerom, kao i protiv svakog drugog tenisera, ulazim sa željom da pobedim, jer mi je cilj da i sam postanem veliki šampion", rekao je Đoković.

Srpski as kaže da je do prekretnice u njegovoj karijeri i promene stava u odnosu na najbolje igrače došlo na turniriima masters serije u Indijan Velsu i Majamiju.

"Tada sam počeo da nižem pobede u seriji i, što je još važnije, da dobijam velike mečeve. Posle Indijan Velsa i Majamija stekao sam ogromno samopouzdanje i definitivno sam shvatio da mogu da stignem do vrha", rekao je Đoković.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #2 poslato: 13.01.2008. 03:19:00 »

BLIC


Odjeci žreba za prvi grend slem sezone u Australiji

Amerikanke glavna briga u Melburnu




Najbolje srpske teniserke, Jelena Janković i Ana Ivanović, moraće da eliminišu sestre Vilijams i prve dve igračice sveta, Enan i Kuznjecovu ako žele da se 28. januara sastanu u srpskom finalu Australijen Opena.

To je jedan od mogućih epiloga žreba koji je obavljen u Melburnu, a utisak je da naše teniserke do četvrtog kola ne bi trebalo da imaju pretežak posao. Za razliku od njih, pred Novakom Đokovićem je izuzetno težak put do prvog grend slem pehara, dok bi Janko Tipsarević i Boris Pašanski, morali da naprave seriju čuda da dođu do trona u Melburnu.

Novak protiv Bekera
Treći teniser sveta za protivnika na startu je dobio Nemca Bendžamina Bekera. Slavno prezime, ali Bendžamin ni izbliza ne podseća na trostrukog šampiona Vimbldona i nekada prvog igrača sveta, Borisa. On je 81. na ATP listi i u karijeri nema nijednu profesionalnu titulu. Posle toga, Novak verovatno ide da Italijana Bolelija, a potom slede veća iskušenja - neugodni Rus Tursunov, pa Bagdatis, Hjuit ili Safin u osmini finala. U četvrtfinalu, eventualno, meč sa Davidom Fererom ili Huanom Karlosom Fererom.
Nije pitanje može li Đoković da izađe na kraj sa rivalima u ranoj fazi turnira. Pravi izazov je pobediti Nadala i Federera. Koliko će snage potrošiti do završnice, po nesnosnoj australijskoj vrućini, biće itekako bitno ako dođe do obračuna sa njima.

Sampras: Federera stižu mlađe snage
Novakov idol, jedan od najboljih tenisera svih vremena, Pit Sampras, veruje da Federer još može da odoleva naletu mlađih kolega.
- Teško je ostati na vrhu. Treba osvajati najveće titule iz sezone u sezonu. Federer je i dalje dobar, ali momci su mu sve bliže. Rodžer je ipak igrač kojeg je još uvek jako teško pobediti - smatra osvajač 14 grend slem titula.
Slično razmišlja i Džon Njukomb, koji je osvojio sedam grend slem pehara od 1967. do 1975.
- Ako Nadal i Đoković još više podignu nivo igre, Federeru će biti teško da sačuva vrh. Ali uvek kada pomislite da nema izlaza, Švajcarac vas razuveri na najbolji mogući način da mu nema premca - kaže Njukomb.
Kada je reč o druga dva predstavnika Srbije u muškom singlu, Janku Tipsareviću i Borisu Pašanskom, njih čeka izuzetno težak posao. Svaka pobeda biće jako vredna.

Jelena mirna do četvrtog kola
Najveći protivnik Jelene Janković je trenutno povreda gluteusa. Srpska teniserka je proteklih dana više bila na terapeutskom stolu nego na terenu, pa je od nje teško očekivati da zaigra na najvišem nivou.
Ipak, Jelena u prva tri kola ne bi trebalo da naiđe na veću prepreku. Tamira Pazek iz Austrije je 37. na svetu i nije za potcenjivanje, ali je srpska teniserka dobila jedini duel odigran u Rimu prošle godine, kada je Jelena osvojila pehar. Tada je slavila sa 6:3, 6:4. Rumunka Galovic i Francuskinja Razano bi trebalo da posluže kao zagrevanje za duel sa Pati Šnider u osmini finala. Potom, ako se gleda po najjačem mogućem žrebu, dolaze na red Serena Vilijams, Enan i Kuznjecova ili Ivanović.

Anin pravi test biće Venus
Ivanovićeva, koja će takmičenje u Melburnu početi sa treće pozicije na VTA listi, u četvrtfinalu bi se mogla sastati sa Venus Vilijams, koju još nije pobedila. Amerikanka se nikada u Melburnu nije prikazala u najboljem svetlu, ali je nedavno u Hongkongu pobedila Mariju Šarapovu i željna je uspeha. U polufinalu, Ana ide na neku od sledećih teniserki, Čakvetadze, Hantuhova, Petrova ili Kuznjecova.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #3 poslato: 13.01.2008. 15:11:32 »

B 92


AO: I Troicki u glavnom žrebu

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u glavni žreb Otvorenog prvenstva Australije pošto je u poslednjem kolu kvalifikacija, savladao Holandjanina Matvea Midelkopa sa 5-7, 6-3, 6-2. Žreb je hteo da već u prvom kolu dobije najtežeg protivnika, drugog nosioca, Rafaela Nadala.

Srbija će, tako, na prvom ovogodišnjem Gren slem turniru, koji počinje u ponedeljak, u pojedinačnoj konkurenciji imati čak šest predstavnika - četiri u muškoj i dva u ženskoj.

Podsećanja radi, u konkurenciji tenisera igraće Novak Djoković, Janko Tipsarević, Boris Pašanski i Viktor Troicki, dok će Ana Ivanović i Jelena Janković nastupiti u konkurenciji teniserki.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #4 poslato: 14.01.2008. 15:09:26 »

Pašanski ispao od Fiša

Srpski teniser Boris Pašanski nije uspeo da priredi iznenađenje i da se plasira u drugo kolo Australijan Opena, pošto je izgubio od Amerikanca Mardija Fiša u četiri seta, po setovima 6:2, 6:3, 3:6, 6:3. Pašanski, kome žreb nije bio naklonjen, nije uspeo da pruži ozbiljniji otpor 43. igraču sveta, koji je, uz izuzetak trećeg seta, u kome je Pašanski napravio dva brejka, dominirao tokom čitavog meča. Od pola deset ujutru po našem vremenu sastaju se Viktor Troicki i Rafael Nadal.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #5 poslato: 14.01.2008. 15:10:39 »

B 92


AO: Jelena kroz "pakao" do 2. kola


Srpska teniserka Jelena Janković uspela je da se plasira u 2. kolo Australijen Opena, pobedivši na startu posle trilera, 17-godišnju austrijsku teniserku, Tamiru Pašek sa 2:1 u setovima (2:6, 6:2, 12:10). Ovaj maraton, koji je trajao preko tri sata, bio je prepun preokreta i "brejkova", "čelindža" i dve ukazane medicinske pomoći.

U prvom setu Jelena je odigrala katastrofalno. Posle prvog dobijenog gema, usledila je veoma loša igra srpske teniserke, očajan servis, dekoncentracija prilikom voleja i veliki broj neiznuđenih grešaka. Pašekova je vezala četiri dobijena gema. Jelena je potom uspela da napravi brejk i smanji na 4:2, a onda je nastavila sa greškama izgubila dva gema i set sa konačnih 6:2. Podatak da je napravila šest dvostrukih servis i čak 21 neiznuđenu grešku, dovoljno govori o tome da je Jankovićeva prvi set odigrala daleko ispod svojih mogućnosti.

Prvi gem drugog seta, naša teniserka je otvorila dvostrukom servis greškom, ali je posle dosta muke uspela da ga reši u svoju korist. Pri rezultatu 2:1 za Jelenu Janković, naša teniserka je napravila brejk, a u osmom gemu još jedan i uspela na isti način da uzvrati Tamiri Pašek. Jankovićeva je uspela da popravi i servis i izlazak na mrežu. Koncentracija je bila odlična i na terenu smo gledali značajno realniji odnos snaga, nego u prvom setu.

I treći set je Jelena započela dvostrukom servis greškom. Iako se očekivalo da će ostatak prvog gema ipak rutinski privesti kraju, ponovile su se neke manjkavosti u njenoj igri, koje je prikazala pre svega u prvom setu i Tamira Pašek je uspela već na startu da ostvari brejk. Odlična igra austrijske teniserke viđena je u drugom gemu, nekoliko odličnih voleja u kombinaciji sa Jeleninim greškama, tek Pašekova je stigla do laganog vođstva. U trećem gemu još jednom srpska teniserka je pokazala ogromnu nervozu. Servis greške, umesto lakih poena, loptice je slala ili u mrežu ili u aut. Pašekova je napravila još jedan brejk i povela sa 3:0.

Pravu Jelenu Janković videli smo tek u četvrtom gemu, kada je napravila brejk bez izgubljenog poena. Međutim, u petom gemu Jankovićeva je nastavila sa oscilacijama. Kada se očekivao njen povratak u meč, Pašekova je pokazala psihološku stabilnost, visok stepen koncentracije, napravila još jedan brejk i stigla do vođstva od 4:1. Da je ogroman ulog u pitanju, pokazao je šesti gem. Posle velike borbe, Pašekova je imala loptu za 5:1, ali je napravila dve vezane dvostruke servis greške. Jelena je uspela da napravi brejk.

Ogromna uzbuđenja videli smo i u sedmom gemu. Iako je, Pašekova imala brejk loptu, Jelena je prikazala sjajnu igru, kada je bilo najpotrebnije, napravila nekoliko atraktivnih poena, povratila samopouzdanje i smanjila na 4:3.

Kada se očekivao potpuni preokret. Pašekova je osvojila novi gem, iako je, činilo se u ključnim trenucima „uspela“ da napravi dvostruku servis grešku. Međutim, prvo forhend paralela, a potom i Jelenin aut, tek na semaforu je pisalo 5:3 za Pašekovu. Uspela je Jankovićeva da smanji na 5:4 u narednom gemu, posle dosta uzbuđenja i dugih poena. Neverovatna uzbuđenja viđena su u desetom gemu. Prvo je Jankovićeva odigrala tri fenomenalna poena na servise Pašekove i stigla do tri brejk lopte. Austrijanka, ne samo što se vratila u meč nego je uspela da dođe i do jedne meč lopte. Ipak, uz malo sreće i naravno odlične igre, Jankovićeva je napravila brejk i izjednačila na 5:5.

Neverovatan povratak austrijske tinejdžerke videli smo u 11. gemu. Prvo je povela sa 30:0, Jelena je uspela da izjednači, a onda je Pašekova odlično odigrala dva naredna poena i napravila još jedan brejk za 6:5. Očigledno strah od mogućnosti da napravi iznenađenje sprečio je Pašekovu da stigne do trijumfa. U 12. gemu imala je dve meč lopte i volej za pobedu, ali je naša teniserka uspela da se vrati i ovaj put i dovede meč do pravog trilera izjednačivši na 6:6.

Sve što uspešno završi na servis Pašekove, Jelena je propuštala kada bi servirala. To se dogodilo i u 13. gemu, kada je Pašekova bez ikakvih problema uspela da napravi novi brejk za 7:6. Drama je nastavljena i u 14. gemu. Posle serije grešaka sa obe strane, Jelena je uspela da napravi fenomenalan poen na mreži i još jednom izjednači rezultat. Tom prilikom naša teniserka se povredila, da bi se nakon ukazane medicinske pomoći, vratila na teren.

U 15. gemu Jankovićeva je imala prednost od 40:15, ali je Pašekova još jednom došla do brejka i vođstva od 8:7. Odlična je bila Jankovićeva u nastavku maratona. Izjednačila je na 8:8 bez izgubljenog poena. "Brejk agonija" nastavljena je i u 17. gemu. Serijal grešaka Jelene Janković omogućio je Austrijanki da stigne do vođstva od 9:8. Psihološka nestabilnost one koja servira obeležila je i 18. gem, koji je naša teniserka uspela da dobije i izjednači na 9:9. Seriju "brejkova" prekinula je konačno Jelena Janković i tako stigla do svog prvog vođstva u trećem setu. Međutim, treba li reći da je ovaj "običaj" odmah usvojila Austrijanka, koja je uspešno odigrala gem na svoj servis i posle nekoliko "deuce"-ova stigla do izjednačenja, 10:10.

Ipak, naša teniserka je uspela prvo da povede sa 11:10, a potom da iskoristi drugu meč loptu i konačno reši ovaj neverovatni meč u svoju korist.

U drugom kolu igraće sa Rumunkom Edinom Galovic, koja je eliminisala Kanađanku Stefani Duboa sa 2:0 u setovima.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #6 poslato: 15.01.2008. 15:01:44 »

B 92


Ana, Novak i Janko počinju u utorak


Drugog dana Otvorenog prvenstva Australije mečeve prvog kola igraće troje srpskih tenisera Ana Ivanović, Novak Đoković i Janko Tipsarević. Prvi na teren izlaze Đoković i Tipsarević, u utorak u jedan sat posle ponoći.

Najbolji srpski teniser sastaje se sa Bendžaminom Bekerom. Dvojica igrača nikada ranije nisu igrala jedan protiv drugog. 26-godišnji Nemac je trenutno 81. na ATP listi. Najbolji Đokovićev rezultat u Melburnu je 4. kolo.

Na terenu broj dva, protivnik Janka Tipsarevića biće 146. igrač sveta Jozef Sirijani. Njih dvojica takođe se nisu sastaja do sada.

Ana Ivanović u prvom kolu igra sa tinejdžerkom iz Rumunije Soranom Kirsteom. To je treći meč dana u Vodafon Areni. Rumunka je trenutno 106. na WTA listi. 20-godišnja srpka teniserka je prošle godine stigla do trećeg kola.

Prošlogodišnji šampion Rodžer Federer sastaje se sa Argentincem Dijegom Hartfildom.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #7 poslato: 15.01.2008. 16:30:45 »

 Ana, Novak i Janko u 2. kolu


Srpski teniseri Ana Ivanović, Novak Đoković i Janko Tipsarević plasirali su se u 2. kolo Otvorenog prvenstva Australije.

Ivanovićeva je savladala Rumunku Kirsteu sa 2:0, po setovima 7:5, 6:3 i u sledećem kolu će igrati sa pobedicom duela između Italijanke Tatjane Garbin i Grkinje Eleni Danilidu.

Đoković je pobedio Nemca Bekera sa 3:0, po setovima 6:0, 6:2, 7:6 (7:5) i za plasman u 3. kolo igraće sa Italijanom Bolelijem.

Janko Tipsarević je bio bolji od Australijanca Sirijanija sa 3:2, po setovima 7:5, 6:2, 6:7 ( 6: 8 ) 0:6, 6:0. U 2. kolu, Tipsarević će se sastati sa 25. nosiocem, Špancem Verdaskom.

Na teren u sredu izlaze Jelena Janković, koja se u 2. kolu singla sastaje sa Rumunkom Galovits, dok Nenad Zimonjić u tandemu sa Kanađaninom Nestorom počinje takmičenje u dublu. U 1. kolu rivali će im biti Australijanci Alun i Greg Džouns.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #8 poslato: 16.01.2008. 15:22:48 »

Jelena u trećem kolu


Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u treće kolo turnira Australijen open posle jutrošnje pobede od 2:0 nad Rumunkom Edinom Galovic.

Treći nocilac prvog ovogodišnjeg Gren slema i četvrta igračica sveta imala je mnogo lakši posao nego protiv Austrijanke Tamire Pašek u prvom kolu.
Prvi set je Jelena bez roblema dobila a 6:2, u drugom je imala gem zaostatka na samom početku, zatim je preokrenula rezultat i servirala za meč kod rezultata 5:4. Rumunka je tada zaigrala odlično i oduzela taj servis Jeleni. Naša igračica je odmah uzvratila brejk i u narednom servisu nije dozvolila iznenađenja. Konačno je bilo 7:5 za Jelenu.

Naredna protivnica naše igračice je Francuskinja Virdžinija Razano, 30. nosilac, koja je u drugom kolu pobedila Italijanku Flaviju Panetu sa 2:1.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #9 poslato: 17.01.2008. 15:23:18 »

BLIC


Novak i Janko u trećem kolu


Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije, prvog ovogodišnjeg gren slem turnira, pošto je jutros u svom drugom meču pobedio Italijana Simonea Bolelija sa 3:0 u setovima - 6:1, 6:2, 6:2.

Pored Đokovića, uspešan meč je odigrao i Janko Tipsarević koji se takođe plasirao u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je jutros u drugom kolu pobedio Španca Fernanda Verdaska sa 3:0 u setovima: 7:5, 7:6, 7:6.

Sledeći protivnik Janka Tipsarevića je Rodžer Federer, koji je noćas Francuzu Fabrisu Santorou dozvolio samo tri gema u tri seta. Novak Đoković će igrati sa pobednikom meča koji je u toku, između Amerikanca Sema Kverija i 32. nosioca, Rusa Dmitrija Tursunova.

Janku je ovogodišnji plasman u treće kolo do sada najbolji rezultat na australijskom Gren slemu, pa je već popravio svoj bodovni skor i verovatno će popraviti svoju poziciju na ATP listi.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #10 poslato: 18.01.2008. 14:56:59 »

Ana Ivanović lako do treće runde


Najbolja teniserka Srbije, Ana Ivanović, plasirala se u treću rundu Otvorenog prvenstva Australije, koji se igra u Melburnu. Ivanovićeva je u drugom kolu pobedila Italijanku Tatjanu Garbin u dva seta - 6:0, 6:3.

U sledećoj rundi rivalka Ane Ivanović biće Slovenka Katarina Srebotnik.

Meč na Areni Rod Lejver trajao je 66 minuta i protekao je u potpunoj dominaciji naše teniserke, koja je prvi gem izgubila tek sredinom drugog seta.

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #11 poslato: 18.01.2008. 14:57:33 »

Jelena Janković ide dalje

Srpska teniserka Jelena Janković, plasirala se u četvrto kolo Otvorenog prvenstva Australije, prvog ovogodišnjeg Gren slem turnira, pošto je jutros u svom trećem meču pobedila Francuskinju Viržini Razano sa 2:1 u setovima - 6:2, 4:6, 6:1.

Zimonjić i Nestor u trećem kolu

Nenad Zimonjić i Kanađanin Daniel Nestor plasirali su se u treće kolo igre parova na Otvorenom prvenstvu Australije u tenisu, pošto su jutros savladali austrijski dubl Jirgen Melcer/Aleksander Peja u dva seta sa 6:2, 6:3.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #12 poslato: 19.01.2008. 15:35:58 »

BLIC


Ana pobedila



Naša najbolje rangirana teniserka Ana Ivanović pobedila je Slovenku Katarinu Srebotnik sa 2:0 (6:3, 6:4) i tako se plasirala među 16 najboljih na ovom turniru, gde je već Jelena Janković.

Na istom terenu gde su igrale Ana i Srebotnikova, Novak Đoković će uskoro odmeriti snage sa Amerikancem Semom Kverijem.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #13 poslato: 19.01.2008. 19:08:10 »

BLIC


Pobede Ane i Novaka, poraz Janka


Ana Ivanović, četvrti nosilac u Melburnu, pobedila je u 3. kolu 28. igračicu sveta Katarinu Srebotnik iz Slovenije sa 2:0 (6:3, 6:4). Novak bio siguran protiv Sema Kvirija. Najteži zadatak imao je Janko Tipsarević koji je posle 4h i 27 min. igre izgubio od najboljeg igrača sveta, Rodžera Federera iz Švajcarske.

Ana Ivanović će u duelu za plasman među osam najboljih odmeriti snage sa boljom iz meča Sabina Lisicki (Nemačka, 194. na svetu, 1989.) i Karolin Voznjacki (Danska, 64. na svetu, 1990.). Duel sa jednom od dve teniserke koje su mlađe od nje, neće biti na programu pre ponedeljka, 21. januara.

Novak Đoković, treći nosilac u muškoj konkurenciji, pobedio je 62. tenisera sveta Sema Kvirija iz SAD sa 3:0 (6:3, 6:1, 6:3) i plasirao se u četvrto kolo.
Nakon još jedne rutinske pobede na prvom godišnjem gren slem turniru, vrednom 20,6 miliona dolara, treći reket sveta će u nastavku takmičenja igrati protiv pobednika meča u kojem se sastaju Australijanac Lejton Hjuit i kiparski igrač Markos Bagdatis.
Treći teniser sveta je sa Bagdatisom, finalistom Australijan Opena iz 2006. godine, 2007. odigrao dva meča i oba je dobio. Đoković je sa Hjuitom, finalistom prvog grend slema sezone u 2005. godini, odigrao dva meča i ostvario pobedu i poraz. Srbin je, međutim, dobio jedini prošlogodišnji duel sa Hjuitom u osmini finala Vimbldona.

Fantastična igra Janka Tipsarevića!

Drugi srpski reket Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u osminu finala prvog godišnjeg gren slem turniru u Melburnu, vrednog 20,6 miliona dolara, pošto je nakon fantastične borbe u trećem kolu danas izgubio od najboljeg igrača sveta, Švajcarca Rodžera Federera, rezulatom 7:6 (7:5), 6:7 (1:7), 7:5, 1:6, 8:10.
Tokom čitavog susreta vodila se "lavovska borba" za svaki poen i prognoze Federera da sa "Jankom nema šale" dobile su potvrdu u "meču karijere" našeg igrača, kome je ovo četvrti nastup na Otvorenom prvensvu Australije.
Dva taj brejka obeležila su početak duela - prvi je pripao Tipsarevići, drugi Federeru, a potom je u nastavku srpski predstavnik poveo sa 2:1 u setovima. Federer je uspeo da mu se revanšira u četvrtom setu i to je bio jedini deo susreta u kojem je svetski broj jedan bio dominantan.
Završnicu meča obeležila je još jedna rezultatska "klackalica" i demonstracija vrhunske igre oba igrača, ali je posle skoro četiri i po sata i 64 odigrana gema duel pobedom okončao branilac titule Federer.
Federer će se u četvrtom kolu sastati protiv pobednika duela 13. i 21. nosioca u Melburnu, Čeha Tomaša Berdiha i Argentinca Huana Monaka.

Jelena Janković će u paru sa Betani Matek iz SAD igrati drugi meč na terenu broj 18, a protivnici u drugom kolu ženskog dubla biće im Beloruskinje Olga Govorcova i Darja Kustova.
Sačuvana
Svesna
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Žena
Ime i prezime:
Vesna Hlubek
Mesto: Uzice
Lokacija: Vidovdanska
Država: Srbija
Horoskop: Ovan
Poruke: 286



« Odgovor #14 poslato: 20.01.2008. 06:36:28 »

Zadovoljna sam sa dosadasnjim ucinkom nasih takmicara  Cheesy
Sačuvana
jelenica_ue
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Žena
Ime i prezime:
Jelena Hlubek Supurović
Lokacija: centar
Država: Srbija
FaceBook: ima
Horoskop: Ovan
Poruke: 2278




Najforumaš 2008
« Odgovor #15 poslato: 20.01.2008. 07:55:21 »

Tipsarevic je bio FENOMENALAN!

 smile49 smile49 smile49 smile49 smile49 smile49 smile49
Sačuvana

٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶                 ♈゚+。☆*゜+。.。:.*.゚ ゚¨゚゚・*:..。o○☆゚+。
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #16 poslato: 20.01.2008. 15:14:06 »

B 92


Sjajni Tipsarević ispustio pobedu


Srpski teniser Janko Tipsarević završio je takmičenje na Otvorenom prvenstvu Australije, pošto je u spektakularnom duelu 3. kola izgubio od Rodžera Federera, sa 3:2, po setovima 6:7, 7:6, 5:7, 6:1, 10:8. Srpski broj dva je bio na korak od senzacije, pošto je dva puta vodio, osvajanjem prvog i trećeg seta, ali je u odlučujućem, petom, koji je trajao čak 78 minuta, Federer bio bolji sa 10:8. Meč je ukupno trajao oko 4 i po sata.

Federer je vrhunskim serviranjem zapretio da prestigne rekord koji je u petak postavio Endi Rodik sa 42 asa, ali uprkos 39 as-udaraca, Tipsarević se ni u jednom trenutku nije dao zaplašiti, i dominirao je odličnim riternom.

Na početku meča, Federer je već krenuo sa odličnim i preciznim servisima, i prva dva gema na svoj servis realizovao je bez izgubljenog poena, ali iz tadašnjeg stava Švajcarca nije se moglo naslutiti kojom silinom će srpski teniser uzvratiti borbu.

Kako je prvi set odmicao, Tipsarević je igrao sve bolje i bolje, i odličnim dijagonalama, kao i vrsnim bekhendom uspevao je da ne dozvoli Švajcarcu da napravi brejk, uz mnoštvo osvojenih teških poena.

Na iznenađenje Federera, fenomenalni Tipsarević je samo u prvom setu osvojio više gemova protiv Švajcarca nego njegovi protivnici iz prva dva kola zajedno, i nakon taj-brejka iskoristio drugu set-loptu i poveo sa 1-0 u setovima.

Švajcarac nije izgubio set na Australijan Openu još od finala 2006, sa Markosom Bagdatisom.

Već na početku drugog seta Federeru je bilo jasno da meč neće moći da dobije bez velike borbe, pošto je Tipsarević, koji je igrao u životnoj formi, prvi gem dobio bez izgubljenog poena.

U trećem gemu je Federer došao i do brejk-prilike, koju nije uspeo da uskoristi zahvaljujući veoma stabilnoj igri Tipsarevića, koji je i u petom gemu spasao dve brejk-lopte. Pri rezultatu 4-4, Švajcarac se našao u trostrukoj brejk-šansi, nakon niza grešaka Tipsarevića, ali se srpski teniser ponovo vratio u igru, i uspeo da zadrži svoj servis, primoravajući Federera da servira za ostanak u setu. Ipak, na kraju je Federer lako došao do izjednačenja, sa 7-1 u taj-brejku i 82% ubačenog prvog servisa, uz deset asova.

Na početku trećeg seta, Federer je brzo poveo sa 2-0, ali je Tipsarević već u trećem gemu uzvratio brejk. Odluka u trećem setu pala je u 11. gemu, kada je Tipsarević sjajnim forhendom izborio brejk-šansu, da bi zatim Švajcarac napravio neiznuđenu grešku za vođstvo Tipsarevića od 6-5. Srpski teniser zatim je brzo poveo sa 40-0 i iskoristio drugu set loptu za vođstvo od 2-1 u setovima.

U četvrtom setu primetan je bio pad igre kod Tipsarevića, koji se mučio sa odličnim servisom Švajcarca, koji je još jednom nastavio tradiciju osvajanja gemova bez izgubljenog poena. Dva brejka, u 4. i 6. gemu bila su dovoljna Federeru da osvoji set, 6-1, i izjednači se sa Tipsarevićem.

Usledila je spektakularna borba u petom setu, u kojem je Tipsarević po igri apsolutno parirao svetskom reketu broj jedan. Brejka nije bilo do 17. gema, ali iako je Federer bio siguran na servisu, i osvojio nekoliko gemova bez ijednog poena Tipsarevića, srpski teniser je briljirao u igri na mreži, i osvajao više dugih poena od Federera, pritom praveći velike probleme Švajcarcu, koji nije imao pravi odgovor na njegove odlične dijagonale i fantastičan bekhend.

Ipak, u samoj završnici preovladao je odličan tenis u kojem je presudila hladnokrvnost iskusnog Federera. Pri rezultatu 8-8, imao je dve brejk-prilike, od kojih je iskoristio drugu, i zatim uspeo da realizuje drugu meč loptu za konačnih 3-2 u setovima.

Švajcarski as tako je "preživeo" jedan od najtežih ispita u poslednjih nekoliko godina u meču koji će skoro sigurno ostati upamćen kao jedan od najuzbudljivijih na ovogodišnjem izdanju Otvorenog prvenstva Australije.

Federer u Melburnu nije izgubio još od polufinala protiv Marata Safina 2005. Njegov sledeći protivnik biće bolji iz duela Huan Monako - Tomaš Berdih.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #17 poslato: 21.01.2008. 16:08:19 »

B 92


AO: Ana Ivanović u četvrfinalu

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u duelu 4. runde pobedila 17-godišnju Karolinu Voznijacki rezultatom 6:1, 7:6 (7-2). Naredna Anina protivnica biće bolja iz dvoboja Venus Vilijams – Marta Domačovska. Ivanovićeva je prvi set ruinski rešila u svoju korist, ali je u drugom imala mnogo poteškoća, pošto je Dankinja vodila sa 5:3. Ipak, Ana nije dozvolila gubitak prvog seta na turniru, spasla je dve set lopte i obezbedila prolaz u najboljih osam.

Treća teniserka sveta je od samog starta zaigrala agresivno i došla do brejka prednosti. Ana je dikitirala tempo i isključivo je od nje zavisilo kako će se poen završiti, pošto je Voznijacki uglavnom čekala grešku rivalke.

Volej Ivanovićeve funkcionisao je besprekorno, kretanje je bilo na vrlo visokom nivou, što je, uz standardne razorne ’vinere’ iz forhenda, bilo dovoljno za vođstvo od 1:0 u setovima nakon 31 minuta igre. Zanimljiv je podatak da mlada Dankinja tokom celog prvog seta nije napravila nijedan direktan poen.

Voznijacki je na početku drugog seta totalno promenila pristup i zaigrala mnogo ofanzivnije i odlučnije, pošto je nestala trema uzorkovana prvim nastupom na Rod Lejver areni. Karolina je vrlo lako čuvala svoj servis, a onda joj je Ana u petom gemu sa tri greške iz forhenda poklonila brejk za prednost od 3:2.

Karolina je imala znatno više poverenja u svoje udarce, a Ana je bila zatečena naglim usponom u igri protivnice, pa je pravila nedopustivo veliki broj neiznuđenih grešaka. Duboke i precizne loptice, uz niz propusta naše igračice, dovele su Dankinju u situaciju da servira za izjednačenje, ali je Ivanovićeva neutralisala dve set lopte, a potom došla do 5:5.

Ana je imala meč loptu u dvanaetom gemu, ali je Voznijacki odigrala hrabro i uspela da izbori taj brejk. Srpkinja je u ’dodatnom gemu’ uspela da podigne nivo igre i zasluženo došla do četvrtog trijumfa na ovogodišnjem turniru u Melburnu.
Sačuvana
Starla
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Poruke: 1537




Najforumaš 2007
« Odgovor #18 poslato: 21.01.2008. 19:57:34 »

Za mene je Janko junak ovog turnira.Nisam videla Federera da se onako muci i nervira ama bas nikad do sada.Svaka cast nasim teniserima.Zbog takvih ljudi se covek ponosi na svoju zemlju i narod.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #19 poslato: 22.01.2008. 15:09:32 »

B 92


Novak:Spremio sam taktiku za Ferera

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je nakon plasmana u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu da je za narednog protivnika, Španca Davida Ferera, "spremio posebnu taktiku" . "Jedno je sigurno - Ferer će pokušati da me maksimalno izmnori i da poene igra što je moguće duže. Ovoga puta spreman sam za Ferera, za razliku od Mastersa u Šangaju krajem prošle godine, kada sam izgubio zbog premora i dekoncentracije", rekao je Đoković.

Treći svetski reket naglasio je da će njegova igra protiv Ferera biti znatno drugačija i da je u svakom pogledu potpuno spreman da "stigne što dalje u Melburnu".

"Osnovna promena u mojoj igri zasnovana je na činjenici da sam sada znatno svežiji nego što sam bio u Šangaju. Pevaće se sada druga pesma!", poručio je srpski teniser.

Ukoliko savlada Ferera, Đoković bi u polufinalu mogao da "ukrsti rekete" sa najboljim teniserom sveta Rodžerom Federerom.

"Ne bih sada da govorim o tome šta bi bilo ukoliko pobedim Ferera. Očekuje me u četvrtfinalu opasan protivnik i moram sada da se skoncentrišem na taj duel. Ferer nema šta da izgubi, tako da očekujem veliku borbu. Videćemo šta će biti na kraju," zaključio je Đoković.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #20 poslato: 22.01.2008. 15:10:27 »

BLIC


Jelena eliminisala Serenu!

Jelena Janković je pobedila Serenu Vilijams rezultatom 6:3, 6:4 posle sat i 39 minuta igre i stigla do svog prvog polufinala Australijan Opena!

"Džej Džej" na startu nije bila ubedljiva i činilo se da će Serena nastaviti svoj pohod ka odbrani titule, kada je bez puno problema brejkom povela sa 2:0. Međutim, posle toga je Jelena počela da šalje lopte gde je htela, a njena rivalku su mučile neiznuđene greške. Sve bolja igra naše teniserke donela je brz preokret i dva vezana brejka za 3:2. Nekoliko teških gemova, dugih prebacivanja i na trenutke nervozne igre obe teniserke, uz traljav servis amerikanke i brze i lepe kazne Jankovićeve donele su apsolutno zasluženu prednost Jeleni od 1:0 u setovima.

"Džej Džej" u nastavku nije dala protivnici da se oporavi, nekoliko "crtanja" po terenu i novi brejk najavili su neočekivano brz kraj susreta. Ipak, usledila su uzbudljiva tri gema, u kojima su teniserke posle teške borbe prepuštale servise. Svakako najlepši je bio onaj za vođstvo Jelene od 3:1, kada je ubrzo posle osvojenog čelindža (i oduševljenja publike) poslala fantastičan bekhend pasing šot. Serena je uzvratila za 3:2, a onda je usledila pauza kako bi obe igračice dobile medicinsku pomoć. Po povratku na teren uzbuđenja su nastavljena.
Jelena je stigla do prilike da servira za meč, a onda je odigrala najlošiji gem u susretu. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da je spreči da sruši aktuelnu prvakinju i da se još jednim brejkom posle prve meč lopte osveti za eliminaciju iz prošle godine.
Jelena u polufinalu dočekuje pobednicu duela Žastin Enan - Marija Šarapova.

Sačuvana
DJ_Uro_UE
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Uzice
Lokacija: Dovarje
Država: State of Serbia
Horoskop: Jarac
Poruke: 3437

Master of disaster


« Odgovor #21 poslato: 22.01.2008. 15:11:26 »

Shta uradishe Nestor i Zimonjic ?
Sačuvana
Vlad Dracul
Experimental Period
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Milic Filipovic
Mesto: Pozega
Lokacija: Bakionica
Država: Srbija
Horoskop: Bik
Poruke: 1876




« Odgovor #22 poslato: 22.01.2008. 15:57:05 »


Shta uradishe Nestor i Zimonjic ?


Izgubise Sad
Sačuvana
DJ_Uro_UE
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Uzice
Lokacija: Dovarje
Država: State of Serbia
Horoskop: Jarac
Poruke: 3437

Master of disaster


« Odgovor #23 poslato: 22.01.2008. 15:58:12 »

Ou, DAMN !
Sačuvana
DJ_Uro_UE
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Uzice
Lokacija: Dovarje
Država: State of Serbia
Horoskop: Jarac
Poruke: 3437

Master of disaster


« Odgovor #24 poslato: 22.01.2008. 18:49:58 »

Sharapova pobedila Anin 2-0, u setovima 6-4, 6-0 Cheesy

Znachi JJ igra sa njom u polufinalu. Prognoze Huh?
Sačuvana
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #25 poslato: 22.01.2008. 19:04:52 »

pola-pola
Sačuvana

DJ_Uro_UE
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Uzice
Lokacija: Dovarje
Država: State of Serbia
Horoskop: Jarac
Poruke: 3437

Master of disaster


« Odgovor #26 poslato: 22.01.2008. 19:12:01 »

Boga mi, isto mishljenje imam. Jelena je svaku partiju igrala drugachije. U jednoj loshije, u drugoj bolje. Samo da nije ozbiljna ona povreda shto je zaradila nocas u mechu protiv Serene Vilijams. A Sharapova je, kao shto vidimo, u top formi smile
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #27 poslato: 22.01.2008. 22:46:38 »

http://www.blic.co.yu/sport.php?id=27640




Bojana Jovanovski protutnjala do osmine finala

Nova velika nada srpskog tenisa Bojana Jovanovski plasirala se u osminu finala juniorske konkurencije AO, fantastičnom partijom protiv Nemice Mare Novak. Jovanovski se u narednu fazu plasirala posle pobede od 6:0, 6:0!
Sačuvana
DJ_Uro_UE
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Uzice
Lokacija: Dovarje
Država: State of Serbia
Horoskop: Jarac
Poruke: 3437

Master of disaster


« Odgovor #28 poslato: 22.01.2008. 22:49:17 »

Svaka chast smile Posle silnih uspona i padova srpskog sporta, tenis nam izgleda ide od ruke !!!! smile
Sačuvana
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #29 poslato: 23.01.2008. 12:16:50 »

Ana Ivanovic dobila Venus Vilijams sa 2:0!

U mec je usla nesigurna ali je uspela da se do kraja prvog gema sredi i prvi gem je zavrsila u poslednjoj minuti. Venus je ocigledno izubljeni gem pogodio tako da je u sledecem krenula veoma ofanzivno i uspelda povede sa 3:0, a onda su stvari pocele da se menjaju. Ana je opet konsolidovala svoju igru i uz nekoliko izuzetno dobrih poteza potpuno deklasirala Venus, dobivsi drugi set sa 6:4.

Rezultat ovog meca bi bio mnogo nepovoljniji za Venus da Ana nije pravila veoma mnogo gresaka, koje je morala da popravlja.
Sačuvana

Starla
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Poruke: 1537




Najforumaš 2007
« Odgovor #30 poslato: 23.01.2008. 14:34:54 »

Evo sad i Nole zavrsi smile.Plasirao se u polufinale.Cestitke nasim teniserima,svaka im cast.Ponosni smo na njih.Ana je pokazala zrelost kad je trebalo,i po prvi put pobedila opasnu Venus.Volela bih da gledamo srpsko finale.Ana vs JJ.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #31 poslato: 23.01.2008. 15:10:08 »

B 92


AO: Nadal konačno do polufinala

Rafael Nadal nastavio je u snažnom stilu da pobeđuje svoje rivale na Australijan Openu. On je sa 3:0 – po setovima 7:5, 6:3, 6:1 pobedio Finca Jarka Nieminena, pa će se u polufinalu sastati sa boljim iz duela Žo-Vilfrid Conga – Mihail Južnji.

Trostruki pobednik Rolan Garosa spasao je dve set lopte pre nego što je dobio prvi set, pa je u nastavku imao olakšan posao.

"Ovo je treći meč da moram da spašavam set lopte i srećan sam što imam uspeha u tome", rekao je Nadal.

Nieminen nije bio toliko srećan.

"Uvek je teško vratiti se u duel, pogotovo kada igrate protiv Nadala. Morate mnogo lopti da udarite, da izgubite mnogo energije i zbog toga je bitno da protiv njega dobijete prvi set", odgovorio je Nieminen.

Nadalu je ovo prvi put da je prošao četvrtfinale na Ozi Openu. Ni u Njujorku nikada nije stigao među četvoricu najboljih.

"Bolje je nego što sam zamišljao. Srećan sam, jer je bitno da prođem četvrtfinale. Ukoliko stignem u finale, biće to ostvarenje mog sna. Dobro sam počeo sezonu. Finale u Čenaju, sada sam u polufinalu ovde....", kaže Nadal.

Meč je trajao dva časa i 19 minuta.

"Moram da počinjem mečeve mnogo bolje. Baš kao duel protiv Matjua. Mnogo agresivnije, da budem više u terenu i da osvajam poene forhendima", tvrdi Nadal.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #32 poslato: 23.01.2008. 15:11:21 »

BLIC



Ana u Novak polufinalu!



Ana Ivanović se pridružila Jeleni Janković u društvu četiri najbolje igračice Australijan Opena posle fantastične pobede nad Venus Vilijams 7:6 (7:3), 6:4. Novak Đoković je pobedio Španca Davida Ferera sa 3:0 (6:0, 6:3, 7:5) i čeka pobednika meča Federer - Blejk.

Ana, koja je konačno razbila "kletvu" starije sestre Vilijams, igraće u borbi za finale protiv Danijele Hantuhove, koja je demolirala Agnješku Radvansku sa 6:2, 6:2.

Srpska teniserka je otvorila duel serijom fantastičnih forhenda, bez problema je sačuvala svoj servis, a onda je razornim udarcima dodala i lep drop šot za brejk i vođstvo od 2:0. Venus se brzo probudila i uzvratila brejk, kada je već postalo jasno da servisi sa obe strane mreže ne funkcionišu baš najbolje. Ana je to samo potvrdila u narednom gemu - do vođstva od 3:1 je stigla uzevši protivnici servis bez izgubljenog poena. Neverovatna razmena brejkova je nastavljena do rezultata 4:3 za Anu, koja je jedan rutinski forhend poslala u mrežu i prokockala odličnu priliku da kapitalizuje prednost. Konačno je i Venus uspela da se odbrani i to u gemu u kom je prvi put osvojila poen na drugi servis - 4:4. Teniserke su zatim namestile ruku i uvele meč u taj brejk. Međutim, i odlučujući gem prvog seta počeo je u svetlu dotadašnjeg dela susreta - otvoren je razmenom mini brejkova. Ana je tada bila mnogo smirenija i preciznija. Prelomila je prvi set prelepim vinerom za 4:2, a onda rutinski završila napetih prvih 55 minuta igre. Teniserke u prvom setu nisu imale ni jedan as, zabeležile su po tri duple servis greške, Ana je imala 46% prvog servisa, a Venus je upisala samo tri poena na svoj drugi servis.

Drugi set je počeo mnogo lošije po Anu. Amerikanka je povela sa 3:0, najavila je ulazak u ritam kažnjavajući svaku grešku naše teniserke i primorala je Anu da "čupa" četvrti gem. Međutim, kada je to uspela zaigrala je fantastično i žestoko i ekspresno je odgovorila protivnici - 3:3. Kada je konačno pogodila svoj prvi as za 4:4, bilo je jasno da je konačno sve na svom mestu. Venus je gubila koncentraciju, a Ana je bila sve bolja i bolja. Nekoliko prelepih poena bilo je dovoljno za još jedan brejk, a potom puno živaca i dva briljantna servisa za spasavanje dve brejk lopte. To je bio kraj - đus, prednost i iskorišćena prva meč lopta posle 106 minuta igre, za veliki uspeh i nastavak juriša kroz Melburn bez izgubljenog seta!

Sačuvana
Top
provereni korisnici
skriboman
*****
Poruke: 3516



Najforumaš 2006
« Odgovor #33 poslato: 23.01.2008. 15:28:30 »

Svaka chast.
Sačuvana
DJ_Uro_UE
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Uzice
Lokacija: Dovarje
Država: State of Serbia
Horoskop: Jarac
Poruke: 3437

Master of disaster


« Odgovor #34 poslato: 23.01.2008. 16:28:08 »


Svaka chast.


I ja kazhem. Josh samo da Djokovic zguzi onog Federera i bicu srecan maximalno !
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #35 poslato: 23.01.2008. 16:42:55 »

http://www.australianopen.com/en_AU/scores/cmatch/15gs.html


Bojana Jovanovski plasirala se u četvrtfinale pobedom nad domaćom teniserkom Alison Bai sa 2:0 (6:1,6:1).
Sačuvana
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #36 poslato: 23.01.2008. 18:40:51 »

Novak je Ferera prosto zagazio.

U jednom gemu, Ferer vodi 40:15, i onda Novak zbibri tri asa i jedan poen iz igre i oduva ga...
Sačuvana

Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #37 poslato: 24.01.2008. 02:04:19 »

Lepo uradjena početna stranica.   Cool


http://www.australianopen.com/en_AU/index.html
Sačuvana
Starla
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Poruke: 1537




Najforumaš 2007
« Odgovor #38 poslato: 24.01.2008. 14:45:00 »

JJ izgubila,dok je Ana velikom borbom savladala Hantukovu,i plasirala se u finale!Prvi set je izgubila sa 6:0,a drugi je poceo tako sto je Ana gubila 2:0.Kako se vratila u mec ni meni nije jasno,pravi je borac Ana.Cestitke na velikom uspehu!!!Znaci finale Ivanovic-Sarapova.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #39 poslato: 24.01.2008. 14:55:23 »

B 92


Đoković: ''Federer je pobediv''


Srpski teniser Novak Đoković izrazio je zadovoljstvo zbog svoje igre u pobedi nad Davidom Fererom iz Španije i plasmana u polufinale Otvorenog prvenstva Australije, njegovog četvrtog uzastopnog na gren slem turnirima. "Vrlo sam zaodovoljan igrom, posebno u prva dva seta, ali i u trećem, iako sam pri kraju imao problema, bio sam i mnogo nervozan. Znao sam da ću morati da se borim za svaki poen, pošto David sve vreme trči i fizički je jedan od najspremnijih na svetu", rekao je Đoković.

Treći igrač sveta je i ranije mogao da pobedi, ali u devetom gemu trećeg seta nije iskoristio četiri meč lopte. Potom je i izgubio svoj servis, ali i živce, pa se zbog dobacivanja ljutio i čak izvikao na publiku, a bes je iskalio i na reketu.

"Nekada je zaista teško kontrolisati emocije na terenu, posebno na važnim mečevima i kod ključnih poena. Veliki je to pritisak. Neki put jednostavno pukneš i ponašaš se kako ne bi želeo. Najvažnije je, ipak, da sam uspeo da ostanem koncetrisan", izjavio je Đoković.

"Od mene se, kao trećeg tenisera na svetu, dosta očekuje i teško je ostati smiren pod tolikim pritiskom. Radim na tome. Nekad tiho pričam sam sa sobom, ali da me ljudi ne čuju i posle gledaju kao čudaka", dodao je srpski teniser.

Đoković je, međutim, istakao da se oseća vrlo samouvereno, iako je svestan da se u Melburnu njegove pobede ne shvataju kao iznenađenja, kao što je bilo na gren slemovima početkom prošle godine.

"Svi mi govore da je najteža godina ona posle proboja u svetski vrh, ali trenutno se osećam zaista, zaista dobro i fizički i psihički. Na terenu pokazujem svu snagu. Igram sa mnogo samopouzdanja. Polufinale gren slem turnira mi je postala rutina", ocenio je Đoković.

Naredni protivnik Đokovića biće najbolji teniser sveta Rodžer Federer. Srpski teniser će dobiti priliku da se Švajcarcu revanšira za poraz u finalu prošlogodišnjeg Otvorenog prvenstva SAD.

‘’Igrači su počeli da osećaju da je i Federer pobediv. Naravno, niko nije nepobediv. Ali on je bio veoma dominantan, pogotovo na bržim podlogama. On je broj jedan već duže vreme. Igrači su počeli da igraju na drugačiji način , sa više vere da mogu da pobede.To je dobra stvar za sve nas’’, rekao je Đoković.

Plasman u polufinale Otvorenog prvenstva Australije od srpskih predstavnika izborili su i Jelena Janković i Ana Ivanović, što se već desilo na prošlogodišnjem Rolan Garosu.

"Vrlo sam srećan zbog toga. U našoj zemlji u tenisu još ne postoji sistem. Ljudi se još navikavaju na tenis i sada se sve više dece bavi njime. Zato je potrebno da izgradimo neke teniske centre, barem jedan ili dva. Nadamo se uskoro, posle predsedničkih izbora i svih tih stvari", istakao je Đoković.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #40 poslato: 24.01.2008. 14:56:34 »

BLIC


Ana u finalu, Šarapova zaustavila Jelenu


Ana Ivanović će igrati sa Marijom Šarapovom u finalu Australijan Opena, nakon duge i teške polufinalne noći u Melburnu. Ruskinja je nemilosrdnom igrom savladala Jelenu Janković sa 6:3, 6:1, dok je Ana posle katastrofalnog početka uspela da preokrene i pobedi Danijelu Hantuhovu u pravom trileru sa 0:6, 6:3, 6:4.

Ana je u svoj polufinalni meč ušla prilično stegnuto, nije bila agresivna i slabo se kretala što je Hantuhova iskoristila da bez problema potpuno preuzme inicijativu. Smirena i koncentrisana Slovakinja je, kao i u četvrtfinalu sa Radvanskom, kontrolisala praktično svaki poen i dobrim izborom udaraca je šetala protivnicu otvarajući prostor za lagane završnice. Ovakva slika je gledana u tokom prvih 25 minuta, koliko je bilo dovoljno Hantuhovoj da bledoj Ani oduzme prvi set na turniru i to rezultatom 6:0.
Hantuhova je drugi set otvorila novim lakim brejkom, a njen niz je prekinut tek u devetom gemu. Ana je imala 40:0, stvorila je dve otvorene prilike da se konačno upiše na semafor, ali je i tada nastavila da igra na ivici poraza. Ipak, posle nekoliko mučnih poena i jedne od sve češćih grešaka Hantuhove rezultat je bio 2:1. Naredni gem je najavio definitivan povratak srpske teniserke u meč, pre svega psihološki. Ivanovićeva je povela sa 0:40, prokockala je dve brejk lopte, a onda je na neverovatan način i pomoć mrežice stigla do izjednačenja – 2:2. Peti gem drugog seta je Ana konačno odigrala bez oscilacija, a kada je napravila brejk za 5:3 ona je postala ta koja vodi glavnu reč na terenu. Srpska teniserka je rutinski odservirala za osvajanje drugog seta, a do kraja je igrala sve bolje i bolje.
Teniserke su manje-više sigurno čuvale svoje servise do šestog gema trećeg seta, kada je Hantuhova stigla do brejk lopti. Ipak, maraton od sedam izjednačenja je pripao Ani – 3:3. Meč je definitivno rešen u neverovatnom devetom gemu, kada je Ana stigla do dve brejk lopte. Prvu je propustila neuspešnim napadom na drugi servis, a drugu je iskoristila posle ponavljanja zbog linijskog sudije i čudnog i sumnjivog poena. Usledio je brzi servis gem i iskorišćena prva meč lopta za Anin plasman finale u prvom grend slemu sezone.

JJ bez snage za Mariju

U prvom polufinalnom meču Jelena Janković nije imala snage da se suprotstavi briljantnoj Mariji Šarapovoj i stigne do finala Australijan opena - posle 78 minuta igre poražena je rezultatom 6:3, 6:1. Ruskinja je nastavila da igra u životnoj formi, pogađala je praktično sve što je htela, a apsolutnu kontrolu nad čitavim duelom održavala je i fantastičnom kretnjom po terenu. Na drugoj strani, Jelena je rano napravila nekoliko grešaka, nije uspevala da uđe u ritam, a kada je morala da traži pomoć zbog povrede, sve je bilo gotovo.

Marija Šarapova je prvi gem na susretu iskoristila da ekspresno uđe u ritam i najavi nastavak briljantnih partija na Australijan openu. Posle vođstva od 1:0 bez izgubljenog poena, Ruskinja je uspela i da napravi prvi brejk. Jelena nije imala šanse da ugrozi servis rivalke na startu meča, ali je propustila nekoliko otvorenih prilika da izjednači, uključujući i poklon smeč u mrežicu pri rezultatu 40:40. Kada Šarapova igra agresivno, brzo i nemilosrdno kao večeras, to se jednostavno ne sme.
Nekadašnja igračica broj jedan je ovu zalihu brzo iskoristila i nastavila da svoj posao brutalno odrađuje sve do rezultata 5:0. Problem sa servisom je nadoknađivala preciznim napadima iz forhenda i rutinskim završnicama na mreži, a prednost je konstantno uvećavala neverovatnim riternima i fantastičnom kretnjom po terenu, koji Jeleni nisu ostavljali puno prostora za reakciju.
Konačno, "Džej Džej" se vratila u meč - sačuvala je tri set lopte, osvojila svoj servis za 5:1, a onda je sa nekoliko poena pokazala da je mogla mnogo više u prvom setu. Ipak, bilo je prekasno da se "izvade fleke", pa je posle tri osvojena gema zaredom Jelena morala da se pomiri sa izgubljenim prvim setom posle 42 minuta igre. Jankovićeva je u prvom delu zabeležila samo tri vinera, dok je sa druge strane mreže stiglo čak 20 direktnih poena. Što se servisa tiče, tu su stvari potpuno drugačije. Ipak, JJ nije kapitalizovala 80 odsto ubačenog prvog servisa, kao ni klimavih 46 odsto sa druge strane.

Ni drugi set nije tekao ništa bolje. Šarapova je napravila brejk na samom startu, posle čega je Jankovićeva morala i da zatraži lekarsku pomoć zbog povrede donjeg dela leđa. Brzi tretman nije mnogo pomogao našoj teniserki, koja se sa suzama u očima teško kretala i tako omogućila Ruskinji da još lakše naniže četiri uzastopna gema. Iscrpljena Jelena je do kraja meča uspela da upiše još jedan gem, pokaže publici još po koji viner, a onda je morala da čestita protivnici na apsolutno zasluženoj pobedi.
Sačuvana
DJ_Uro_UE
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Uzice
Lokacija: Dovarje
Država: State of Serbia
Horoskop: Jarac
Poruke: 3437

Master of disaster


« Odgovor #41 poslato: 24.01.2008. 15:22:33 »

Joj Noleee, samo pobedi Federera, to bih najvishe voleo da vidim !!!!!!
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #42 poslato: 24.01.2008. 21:04:36 »

                
 Tiantian Sun i  Nenad Zimonjic pobedili su par Black/Hanley i plasirali su se u polufinale AO.    smile
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #43 poslato: 25.01.2008. 15:26:45 »

BLIC


Nisam predala meč zbog navijača


Jelena Janković završila je takmičenje u polufinalu Australijen opena, što je i više nego što je očekivala pre početka turnira. Bivša šampionka sveta, Marija Šarapova, protiv povređene srpske teniserke igrala je taman onoliko koliko joj trebalo - 6:3, 6:1.

Briljantnu partiju protiv Serene Vilijams u četvrtfinalu Melburna, Jelena nije mogla da ponovi, bol u leđima i butinama sprečili su je u tome, pa je Ruskinja već na početku meča stekla skoro neuhvatljilju prednost - 5:0. Međutim, u šestom gemu Jankovićeva je, nakon što je spasila tri set lopte, prekinula Marijinu seriju i započela svoju. Dobila je tri gema zaredom, ali onda je Šarapova, kao i do tada servirala maestralno, i lako rešila set.
- Imala sam bolove tokom celog prvog seta, naročito kod rezultata 5:3. Mislila sam da ću predati meč i već sam videla kraj. Odlučila sam da, ipak, nastavim, pre svega zbog navijača - rekla je Jelena.
Da bi izašla na teren primila je četiri injekcije. Na njemu, bolje nije mogla. Posle meča, rekla je da je mislila na filmsku zvezdu Hita Ledžera koji je pre dva dana preminuo u Njujorku u 28. godini jer se predozirao lekovima.
- Uzela sam puno tableta protiv bolova. Rekla sam doktoru, dajte mi veliku dozu, ali tako da preživim! Imam samo 22 godine i hoću još da živim. Žao mi je zbog Ledžera, ali stvarno sam bila u očajnom stanju - rekla je srpska teniserka.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #44 poslato: 25.01.2008. 15:31:20 »

BLIC



Kraljica Marija ili princeza Ana

Autor: Z. Kecman

To može samo Ana Ivanović. Gubila je u polufinalu Australijen opena protiv Danijele Hantuhove sa 0:6, 0:2, a onda se poput plavog feniksa izdigla iz pepela do neslućenih visina trijumfa, za plasman u prvo grend slem finale u Melburnu i drugo u karijeri - 0:6, 6:3, 6:4. Sa drugog mesta, na kojem će se naći od ponedeljka, Ana će pokušati da osveti Jelenu Janković za poraz od stare poznanice Marije Šarapove.

Neverovatno je kako je srpska teniserka loše počela meč. Osam izgubljenih gemova, loš servis, protivnica koja bukvalno sve pogađa. I čim je počela Slovakinja da greši, Ana je osetila šansu za povratak i uspela je. Posle velike borbe i igre koju je digla na znatno viši nivo, uspela je da načini jedan od najvećih preokreta na turniru.
- Počela sam jako slabo, bila sam nervozna. Servis me uopšte nije služio, nisam se dobro kretala, nisam uspevala da pronađem ritam i sve vreme sam se branila. Vrlo sam srećna što sam, ipak, uspela da se izborim za pobedu, koja mi je ulila dodatno samopouzdanje. Osećam se mnogo opuštenije - izjavila je Ivanovićeva.
Pobeda nad devetim nosiocem donela je Ani skok na drugo mesto svetske liste najboljih teniserki, dok će Jelena Janković biti treća. Srbija to nikada nije imala, ostao je samo još jedan korak do teniskog Mont Everesta.
- Nisam očekivala da ću već ovde postati broj dva. Da li je to moguće? Osećam se sjajno, to je definitivno dobra vest. Znači da je ostao još samo jedan stepenik do vrha - istakla je Ivanovićeva.
Nijednog momenta, čak i kada je Slovakinja dominirala terenom, nije pomislila da je sve gotovo.
- Danijela je igrala zaista dobro. Nije promašivala. Govorila sam sebi da ne može da nastavi tako tokom celog meča. Znala sam da ću u jednom trenutku imati šansu. I dobila sam je.
Šarapova je na turniru pokazala neverovatnu snagu. Pobedila je Enanovu i našu Jelenu Janković, deluje kao prava teniska mašina za vinere i as servise. Prošle godine Ana joj je očitala lekciju u polufinalu Rolan Garosa, ali joj se Ruskinja revanširala na Mastersu u Madridu istom merom.
- Marija odlično igra na ovom turniru. Pobedila je Enanovu u dva seta, definitivno, to će biti veoma, veoma težak meč. Do sada smo se četiri puta sastajale, dva meča sam dobila, tako da znam šta da očekujem. Moram prvo dobro da se odmorim - dodala je Ana.
Ona je svesna da će morati da igra mnogo bolje ako želi da dođe do prvog grend slem trofeja.
- Moraću da joj pariram od početka. Biće to žestoka borba za svaki poen, ali će prvi set biti izuzetno važan. Fizički sam spremnija, imam više samopouzdanja. Počinjem da verujem da spadam među najbolje teniserke i to je najveća razlika. Osećam da mogu da pobedim svakoga - poručila je Ivanovićeva.
Hantuhova je optužila Anu za škripanje patikama prilikom servisa, što ju je, navodno, dekoncentrisalo.
- Mislim da to nije bilo fer. Igrale smo i ranije, ali to nikad nije radila. Bez obzira na sve, teško je prihvatiti da ste izgubili meč u kojem ste imali veliku prednost. Želela sam samo što pre da pobegnem sa terena - rekla je Hantuhova.
Ana je imala i na to spreman odgovor.
- Samo sam se trudila da se krećem kako bih vratila loptu, nisam to radila sa namerom. Ne obraćam pažnju na zvuke - rekla je Ivanovićeva.
Marija Šarapova će, bez sumnje, biti blagi favorit u finalu, ali samo zbog igre koju je prikazala na turniru. To je mnogo bolja teniserka od one koju smo gledali u većem delu prošle sezone.
- Loše momente u karijeri morate da ostavite iza sebe. Najvažnije je da sam u finalu, ali ništa još nije gotovo. Ana će biti veliki protivnik - izjavila je Ruskinja.


Lična karta

Ime i prezime:
Marija Jurijevna Šarapova
Nadimak: Sibirska Tigrica, Šaza
Datum rođenja: 19. april 1987.
Mesto rođenja: Njagan, Rusija
Prebivalište: Bradenton, SAD
Visina i težina: 188 cm i 59 kg
Igra: desnom rukom (dvoručni bekhend)
Rang: 5
Najbolji rang: 1 (22. avgust 2005)
Treneri: Jurij Šarapov i Robert Lansdorp
Titule: 2003 - Tokio, Kvebek, Birmingem, 2004 - Vimbldon, Seol, Tokio i Masters, 2005 - Tokio, Doha i Birmingem, 2006 - US open
Oprema: Najki
Reket: Prins
Zarada od turnira: 10.231.402 američka dolara
Hobi:moda, pisanje, ples i filmovi
Omiljeni film: „Osmeh Mona Lize“, „Samo ne ti“ i „U stvari ljubav“
Knjiga: romani o Šerloku Holmsu i dogodovštine Pipi Duge Čarape
Hrana: ruska i tajlandska kuhinja, francuske palačinke sa nutelom
Piće: sokovi od pomorandže i jagode
Restoran: „Moca“ u Los Anđelesu, „Kod Koka“ u Melburnu, „Nobu“ u svakoj zemlji, „Zuma“ u Londonu...
Sponzori: „IMG Models“, „Soni-Erikson“, „Kanon“, „Kolgejt-Palmoliv“, „Getorejd“, „Lendrover“, „Parluks fragrans“, „Samanta Tavasa“, „Tag hojer“, „Tropikana“
Humanitarni rad: Unicefov ambasador dobre volje, Fondacija „Marija Šarapova“
Neka od priznanja: dva puta na naslovnici „Sports ilustrejteda“ (jedina teniserka koja je to uspela), na „Forbsovoj“ listi jedna od najbogatijih sportistkinja na svetu i među 50 najlepših ljudi sveta... Najbolja igračica 2007, 2005. i 2004. i teniserka koja je najviše napredovala u toj godini...    


Lična karta

Ime i prezime:
Ana Ivanović
Nadimak:
Anči, Boginja Poena
Datum rođenja:
6. novembar 1987.
Mesto rođenja: Beograd
Prebivalište:
Bazel, Švajcarska
Visina i težina:
186 cm i 69 kg
Igra: desnom rukom (dvoručni bekhend)
Rang: 3
Najbolji rang: 3 (21. januar 2008)
Treneri: Sven Gronefeld i Skot Birns
Titule: 2005 - Kanbera, 2006 - Montreal, 2007 - Berlin, Los Anđeles, Luksemburg
Oprema: Adidas
Reket: Joneks
Zarada od turnira: 3.191.857 američkih dolara
Hobi: šoping, moda, filmovi
Muzika: r’n’b i domaća zabavna
Omiljena serija: „Bekstvo iz zatvora“, „24“.
Knjiga: istorijske
Hrana: suši
Piće: voda i sok od ceđene pomorandže
Restoran: „Nobu“ u Njujorku, „Zuma“ u Londonu
Grad: Melburn, Pariz i London
Sponzori: „Verano motors“, „Đus plus“, „Zira“
Humanitarni rad: Unicefov ambasador - projekat „Školom protiv nasilja“, egzibicija „NAJJ 2007“
Neka od priznanja: teniserka koja je najviše napredovala u 2005. godini, mis Fed kupa 2006. za Evro-afričku zonu, šampion US open serije 2006, veb sajt AskMen.com je proglasio za jednu od najpoželjnijih žena sveta, a „Tenis čenel“ za najvreliju igračicu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #45 poslato: 25.01.2008. 16:24:13 »

 seljak-smile


Tiantian Sun i  Nenad Zimonjic plasirali su se u finale AO !!
Sačuvana
DJ_Uro_UE
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Uzice
Lokacija: Dovarje
Država: State of Serbia
Horoskop: Jarac
Poruke: 3437

Master of disaster


« Odgovor #46 poslato: 25.01.2008. 18:38:49 »

Zato Nole rastura ovu skazu.


Koliko dobija pobednik turnira Huh?
Sačuvana
jelenica_ue
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Žena
Ime i prezime:
Jelena Hlubek Supurović
Lokacija: centar
Država: Srbija
FaceBook: ima
Horoskop: Ovan
Poruke: 2278




Najforumaš 2008
« Odgovor #47 poslato: 25.01.2008. 18:44:49 »

koliko se setova igra ?

Sačuvana
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #48 poslato: 25.01.2008. 19:15:22 »

Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
Pade Federer!
Sačuvana

DJ_Uro_UE
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Uzice
Lokacija: Dovarje
Država: State of Serbia
Horoskop: Jarac
Poruke: 3437

Master of disaster


« Odgovor #49 poslato: 25.01.2008. 19:18:01 »

to Nole legendo !


Svaka chast !   :*
Sačuvana
jelenica_ue
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Žena
Ime i prezime:
Jelena Hlubek Supurović
Lokacija: centar
Država: Srbija
FaceBook: ima
Horoskop: Ovan
Poruke: 2278




Najforumaš 2008
« Odgovor #50 poslato: 25.01.2008. 19:18:32 »



cheerleader cheerleader cheerleader cow cheerleader cheerleader cheerleader



 post-6-1145621102
Sačuvana

٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶                 ♈゚+。☆*゜+。.。:.*.゚ ゚¨゚゚・*:..。o○☆゚+。
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #51 poslato: 25.01.2008. 19:39:24 »



Pogledajte početnu stranu:

http://www.australianopen.com/en_AU/index.html
Sačuvana
Vertigo
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Žena
Horoskop: Jarac
Poruke: 408


Nosce te ipsum!


« Odgovor #52 poslato: 25.01.2008. 19:41:36 »

Jedva uspeh da odgledam... ali nije bilo sasne da propustim mec smile
Svaka cast! Apsolutno mu je parirao, cak se moze reci da je bio i bolji. Mislim da je i po statistickim podacima tako. U svakom slucaju- zelim mu da "obrise" kako-se-vec-zvase u finalu i jos jedna stvar, da se malo manje psuje!
Sačuvana

We rise only to fall... we die only to live...
we ask to dream in hopes of knowing...
he gives us a heart in hopes of feeling...

I am felling... it's you!
Top
provereni korisnici
skriboman
*****
Poruke: 3516



Najforumaš 2006
« Odgovor #53 poslato: 25.01.2008. 21:33:20 »

Svaka chast, sve pohvale. Stvarno nisam verovao da ce pobediti.. Ali dokazao je da je teniser za 10...
Bravo!!
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #54 poslato: 25.01.2008. 22:23:59 »

 Nole - Tsonga, nedelja u 9 i 30

Finale Australijan opena između Novaka Đokovića i Žoa Vilfrida Tsonge igra se u nedelju ujutru u 9 i 30 časova po našem vremenu. Ovo će biti prva borba za trofej u Melburnu dvojice igrača koji nikada nisu podigli pehar na grend slemovima još od 1998 godine.
Nole ovog puta sa druge strane mreže neće imati nekog od velikih rivala iz vrha svetskog tenisa, već će mu se suprotstaviti najveće otkrovenje turnira. Francuz, koji nije ni bio nosilac na AO, na svom putu ka finalu je savladao "kosturaše" Endija Mareja, Rišara Gaskea, Mihaila Južnog, da bi u polufinalu neverovatnom partijom oduvao drugog tenisera sveta Rafu Nadala.
Tsonga, jedan od retkih igrača koji vraća na teren već zaboravljeni "servis volej" stil nalazi se na 38. mestu ATP liste, a plasman u finale mu je obezbedio više novca nego što je zaradio u čitavoj profesionalnoj karijeri! Tsonga je od 2004. godine do početka AO na svoj račun upisao 484.831 dolara, a u Melburnu je već zaradio sigurnih 685.000 dolara.
Sačuvana
Starla
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Poruke: 1537




Najforumaš 2007
« Odgovor #55 poslato: 25.01.2008. 22:40:44 »

Odusevljena sam cinjenicom da imamo 3 tenisera u finalu.Bravo!!!!!
Sačuvana
Marina
provereni korisnici
početnik
*
Pol: Žena
Ime i prezime:
Marina Neskovic
Mesto: Uzice
Lokacija: Zabucije
Država: Srbija
Horoskop: Jarac
Poruke: 9



« Odgovor #56 poslato: 26.01.2008. 00:11:50 »

Nole je genije...Josh samo Ana da pokazhe Sharapovoj kako se igra i to je to ....smile
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #57 poslato: 26.01.2008. 15:13:55 »

B 92



Šarapova prejaka za Anu

Ruskinja Marija Šarapova pobedila je Anu Ivanović sa 2:0, po setovima 7:5, 6:3 u finalu Otvorenog prvenstva Australije. Prošlogodišnja vicešampionka potvrdila je još jednom sjajnu formu, odigravši fantastičan meč, gotovo bez greške. Ruskinja je na kraju kompletan turnir završila bez izgubljenog seta, iako joj je duel sa Ivanovićevom bio do sada ubedljivo najteži ispit. Šarapovoj je to treća gren slem titula, a Ivanovićevoj drugi utešni trofej. Finale je trajalo sat i 31 minut.

Za razliku od polufinala kada je rivalu prepustila prvih osam gemova, Ivanovićeva je ovog puta krenula mnogo sigurnije. Sa druge strane, Šarapova je bila još bolja, osvojivši prva tri servis gema bez izgubljenog poena.

Prva je popustila Ana. Najbolja srpska teniserka vezala je u petom gemu nekoliko grešaka, uključujući i jedan bekhend daleko u aut za prvi brejk na meču. Šarapova je povela sa 3:2, a zatim servirala još jedan gem bez izgubljenog poena.

Ipak, kada se činilo da je velika prednost na strani Ruskinje, Ana se vraća u set i u osmom gemu izjednačuje na 4:4. Pored nekoliko fantastično vraćenih lopti na drugi, pa čak i na prvi servis Šarapove, Ivanovićevoj su pomogle i tri duple greške ruske teniserke, koja po prvi put pokazuje znake gubitka koncentracije i nerava.

Ana je dobila sledeći gem na svoj servis, a zatim i prva dva poena u desetom gemu i tako došla na dva poena od osvajanja prvog seta. Međutim, Šarapova je uspela da uzvrati, vrati samopouzdanje i prekine kako se na kraju ispostavilo jedini period dominacije Ivanovićeve. Ruskinja se brzo vratila u ofanzivu osvojivši sledeća tri gema za konačnih 7:5, i tako došla na pola puta do titule.

U drugom setu, ista slika. Prvi gem Ana je dobila posle mnogo muke, sačuvavši nekoliko brejk lopti, dok je na drugoj strani, Ruskinja bila sigurna na servisu. Ključan gem Marija je dobila kod 3:3, na servis Ivanovićeve. Za razliku od prvog seta, najbolja srpska teniserka ovog puta nije bila ni blizu ribrejka i Ruskinja zasluženo slavi sa 2:0, 7:5, 6:3, posle 91 minuta igre.

Ruskinju je skoro savršeno služio prvi servis. Dobila je 89 odsto poena iz prvog pokušaja, a 70 odsto iz drugog. Sa druge strane, Ana je osvojila 62 odsto poena na prvi, a 50 odsto na drugi servis. Odnos u direktno osvojenim poenima bio je skoro izjednačen, 16-14 za Šarapovu, ali je Ivanovićeva napravila mnogo više neiznuđenih grešaka, 33-15.

Za Šarapovu je to, posle Vimbldona i US Opena, treća gren slem titula, a za Ivanovićevu drugi vicešampionski trofej.

Mlada Beograđanka napustiće Melburn sa još jednim fantastičnim turnirom iza sebe, znajući da će od ponedeljka i zvanično biti druga teniserka sveta, što je njen najbolji plasman u karijeri.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #58 poslato: 26.01.2008. 15:14:46 »

B 92



Svetski mediji o pobedi Đokovića

"Neranjivost Rodžera Federera probušena je, zatim izmlaćena i na kraju rastrgnuta u 'Melburn parku', a svetski broj jedan surovo je izbačen sa Australijan opena", piše u izveštaju agencije Rojters nakon trijumfa Novaka Đokovića nad Rodžerom Federerom, sa 3:0, u polufinalu Otvorenog prvenstva Australije.

Asošijejted pres ocenio je da Federer "nije ličio na igrača koji je osvojio 13 grend slem titula".

"Emotivni Đoković mnogo je doprineo tome da Federer nije ličio na sebe, pošto je pogodio 13 asova i 50 viner poena i uglavnom izbegavao problema sa živcima, koji su ga povremeno mučili", naveo je AP.

Komentatori radija Australijan opena preneli su vest o velikoj pobedi usklikom "Kralj je pao!". Đoković je ovim trijumfom prekinuo niz od 10 uzastopnih grend slem finala Federera.

"Mora da je ovo čudesan dan u Srbiji, koja ima muškog finalistu, ženskog finalistu i finalistu u mešovitom dublu na Australijan openu", kazao je komentator američkog ESPN-a.

Rojters je ocenio da je Đoković bio "gromovit", a Federer "trom".

"Đoković je jednostavno bio previše snažan, previše stabilan. Federer se u finalu Otvorenog prvenstva SAD prošlog septembra provukao, a sada je Srbin uvek bio ispred", preneo je Rojters.

Francuska agencija AFP ocenila je da ovo jeste iznenadjenje, ali da nije potpuno neočekivano.

"Poraz Federera jeste neočekivan, ali se zna da Đoković može da igra čvrsto ceo dan...Danas je dominirao, a Federer je igrao sporije nego obicno i često je morao da se brani", naveo je Frans Pres.

Zvanični sajt turnira bio je zatrpan komentarima navijača i pozdravima Đokoviću, a novinar te stranice ocenio je da je pobeda bila "impresivna".
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #59 poslato: 27.01.2008. 15:03:21 »

B 92



Đoković: "Znam da sam favorit"

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je svestan da će biti favorit na nedeljnom meču sa 38. igračem sveta Žo-Vilfredom Congom iz Francuske u finalu Otvorenog prvenstva Australije. "Gledajući po plasmanu na svetskoj rang listi favorit sam. Imam više iskustva u ovako važnim mečevima i već sam igrao finale na gren slem turniru", rekao je Đoković na konferenciji za novinare u Melburnu.

Đoković će u svom drugom pokušaju da osvoji gren slem titulu morati da potvrdi odličnu partiju iz polufinala takmičenja, kada gde je pobedio najboljeg tenisera sveta i aktuelnog šampiona Rodžera Federera iz Švajcarske.

"Veoma je opasno kada u finalu grend slema prvi put igraš sa protivnikom koji nema šta da izgubi. Conga jednostavno proživljava svoj san. Plasman u finale Australian opena za njega je veliki uspeh, tako da verujem da će se truditi i da pobedi", rekao je treći nosilac u Melburnu.

Đokovićevu ocenu potvrduju i odlične partije Conge, koji je na prvom grend slemu godine eliminisao drugog, osmog, devetog i 14. nosioca: Rafaela Nadala, Rišara Gaskea, Endija Mareja i Mihaila Južnog.

"Gledao sam njegove mečeve i bio sam, kao i svi ostali, impesioniran. Igrao je zaista dobro, posebno u polufinalu. Srećan sam što igram protiv mladog igrača, ne protiv uobičajenih protivnika. Trudiću se da se taktički dobro pripremim", ocenio je 20-godišnji srpski teniser.

Conga je imao i dan više za odmor, ali je Đoković naveo da ne očekuje da će to biti prednost Francuza.

"Svakako je bolje kada imaš više vremena za odmor, ali se ne osećam previše umorno ili isrcpljeno. Sve mečeve sam dobio bez izgubljenog seta. Psihički sam doduše iscrpljen. Imam i ja, ipak, dan odmora, tako da sam siguran da ću biti spreman", istakao je Đoković.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #60 poslato: 27.01.2008. 15:04:16 »

 happy15


Zimonjć i Su osvojili Melburn!


Nenad Zimonjić i Tijantijan Su pobednici su Australijan opena u mešovitom dublu! Oni su jutros pobedili indijske tenisere Saniju Mirzu i Maheša Bupatija sa 2:0 (7:6, 6:4).

Pobeda Su i Zimonjića je tim vrednija jer su ovo dvoje tenisera po prvi put izašli zajedno na teren i savladali uigrani indijski par.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #61 poslato: 27.01.2008. 20:29:36 »

BLIC


Nole osvojio Melburn!


Nole je osvojio Australijan open! Novak Đoković je napravio najveći uspeh u istoriji srpskog tenisa i ostvario veliki san – osvojio je grend slem titulu u Melburnu na pobedom nad Žo Vilfrid Tsongom rezultatom 3:1 4:6, 6:4, 6:3, 7:6 (7:2)! Odlični Francuz je uspeo da osvoji prvi set, bio je smireniji i rasterećeniji, ali je onda Novak počeo da gradi igru, izjednači a potom i zatvori Otvoreno prvenstvo Australije podižući trofej. Ovo je bilo “najmlađe” finale u Australiji od 1977. godine.

Uvodna dva gema uzbudljivog prvog seta obeležila je nervozna igra oba tenisera. Stegnute ruke i plitke lopte su u prvom gemu više odgovarale Novaku, koji je bez puno problema upisao prvi brejk na meču. Ipak, rezultat je ubrzo bio izjednačen, a ponovo je veći deo posla rešio naš teniser – sa nekoliko vezanih loših forhenda omogućio je Francuzu lak ribrejk – 1:1. Tsonga je u narednom gemu bio mnogo sigurniji na servisu, Novakove lopte su i dalje završavale nešto iza osnovne linije, a njegov rival je to koristio prilično ležernom igrom i čekanjem Đokovićeve greške. Naredni gem je najavio fantastičan duel. Obojica su pronašli ritam, odigrali su nekoliko teških i dugih razmena, a Đoković je uspeo da spasi svoj servis pod pritiskom. Do kraja seta gledan je uzbudljiv i lep tenis, ali Nole nije uspevao da smanji broj svojih grešaka, a odgovor na njegov dobru igru na rivalov servis je stizao u vidu vezanih asova. Na kraju, odlični Tsonga je uspeo da osvoji set brejkom za 6:4, posle dva praktično izgubljena poena - jedne Novakove greške i jednog svog neverovatnog poteza.

Osvojen set je otvorio mogućnost Francuzu da igra još rasterećenije. Tsonga je diktirao tempo i često je preuzimao inicijativu, ali ga je Novak "sekao" promenama ritma i uspešnim izlaženjema na mrežu. Konačno, u petom gemu Đoković je najavio preokret snaga na terenu. Nekoliko dobrih poteza, mnogo bolje kretanje i jedna dobra bekhend paralela su mu vratili samopouzdanje. To je iskoristio odmah, osvojio je bez problema gem na svoj servis, a potom je svojom prepoznatljivom igrom upisao ključni brejk za vođstvo od 4:3. Tsonga nije imao dovoljno prostora da uzvrati, Nole je igrao sve sigurnije, pa je rutinski završio posao i rezultatom 6:4 stigao do izjednačenja u setovima 1:1.

Do prvog brejka u trećem setu se nije mnogo čekalo. Sve što je Tsonga gradio tokom protekle dve nedelje u Melburnu je drastično splasnulo posle Novakovog izjednačenja, nije više bio toliko agresivan, nešto se sporije kretao, a udarci su mu bili još ležerniji nego obično. Ipak, Francuz je uspeo da odservira sigurno za 1:0. Novak je zatim pokazao da je konačno pronašao pravi ritam – održao je nivo rutinskim servis gemom, a onda je potpuno preuzeo kontrolu brejkom za 2:1. Čuvao je prednost bez mnogo problema sve do prelepog devetog gema, kada se fantastični Tsonga odbranio od šest set lopti, ali nije mogao da spreči drugi Noletov brejk za 6:3 i prednost u setovima od 2:1.

Poslednji set ove godine u Melburnu imao je samo tri trenutka kada je mogao da se prelomi. Nole je propustio prvu šansu pri rezultatu 4:3, kada je u gem ušao iz brutalnog servis gema bez izgubljenog poena. Tsonga se uz ogromnu podršku publike odbranio, a onda je on imao priliku da ukrade brejk pri rezultatu 5:5. Poslednja, treća bila je u taj-brejku, koji po običaju i  bez mnogo muke pripada Noletu. Iskorišćena prva od četiri lopte za šampionat posle tri sata i šest minuta igre - 7:2!

Na kraju Novak je, po običaju, bio veliki i na podijumu:
"Hvala mom boksu koji me je podržavao ne samo ove dve nedelje već ceo život. Posle toga moram da se zahvalim Džou. On je bio fantastičan i da je osvojio turnir to bi bilo apsolutno zasluženo. Znam da biste i vi više voleli da je on pobedio. To je u redu, hvala i vama bili ste zaista fantastični", šarmantno je rekao Novak sa peharom u rukama za osmehe 15.000 ljudi na tribinama i buran aplauz publike u Melburnu.
Sačuvana
Vertigo
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Žena
Horoskop: Jarac
Poruke: 408


Nosce te ipsum!


« Odgovor #62 poslato: 27.01.2008. 20:40:27 »

Svaka cast! Svaka cast!
Jeste da se pomucio malo, gresio je (mnogo je bolje igrao protiv Federera, cini mi se) i dobar onaj Conga, majku mu  smile... ali ipak... Igra vrhunski i prvi je! To je bitno. Srbija stvarno moze da bude ponosna na nase tenisere. Wuuuuu  cheerleader cheerleader cheerleader
Sačuvana

We rise only to fall... we die only to live...
we ask to dream in hopes of knowing...
he gives us a heart in hopes of feeling...

I am felling... it's you!
Драгољуб
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Ужице
Lokacija: Доварје
Država: Србија
Poruke: 1540



« Odgovor #63 poslato: 27.01.2008. 20:45:10 »

Hvala Nole, hvala Srbine.
Sačuvana
DJ_Uro_UE
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Uzice
Lokacija: Dovarje
Država: State of Serbia
Horoskop: Jarac
Poruke: 3437

Master of disaster


« Odgovor #64 poslato: 27.01.2008. 20:47:35 »

Svaka chast kralju ! :*
Sačuvana
Starla
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Poruke: 1537




Najforumaš 2007
« Odgovor #65 poslato: 27.01.2008. 20:48:08 »

Hvala mu na ovome.Ponosni smo na njega!!!U Beogradu detonacije,slavi se smile.Nole za predsednika!!!!
Sačuvana
fon Manštajn
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Vaga
Poruke: 2726


we only come out at night


« Odgovor #66 poslato: 27.01.2008. 21:43:51 »

Sačuvana

Stand by me my apprentice
Be brave, clench fists.
immigré
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Poruke: 250


« Odgovor #67 poslato: 27.01.2008. 22:32:36 »

Car!
Sačuvana
Doreta
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Horoskop: Škorpija
Poruke: 758




« Odgovor #68 poslato: 28.01.2008. 03:55:17 »

....ovakvi dogadjaji nam itekako trebaju......SVAKA CHAST MALISHA!!   Cheesy
Sačuvana
Andragon
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Jarac
Poruke: 1137



« Odgovor #69 poslato: 28.01.2008. 06:18:35 »

Extra je... Svaka cast
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #70 poslato: 28.01.2008. 15:38:11 »

B 92


Zimonjić: Nikada nije lako


Srpski teniser Nenad Zimonjić rekao je da je osećao pritisak pre nego što je osvojio titulu u mešovitom dublu na Otvorenom prvenstvu Australije, bez obzira što je ranije dva puta osvajao grend slem trofeje u toj kategoriji.

"Nikad nije lako servirati za titulu. Bez obzira koji je turnir u pitanju, postoji pritisak. Kada je u pitanju grend slem finale, znate da ste jako blizu i baš želite titulu. Nije lako", rekao je Zimonjić novinarima posle pobede sa Sun Tijantijan nad Saniom Mirzom i Mahešom Bupatijem od 2:0.

Srpski teniser kazao je da mu je put do titule bio zabavan i ocenio da su on i Sunova odigrali nekoliko "dobrih i zanimljivih mečeva", i istakao da veruje da su oboje uživali.

Zimonjić je istakao da je uspeo da ostane miran, i objasnio je da pre meča nije želeo da daje previše informacija svojoj partnerki, sa kojom igra prvi put i kojoj je ovo prvo grend slem finale.

"Važno je ostati opušten i pokušati da uživaš, što je i najvažnije. Ako previše razmišljaš, uspaničiš se pomalo, a to nije dobro, jer ne možeš da se koncentrišeš na važne stvari", objasnio je pobednik Australijan opena iz 2004. i Rolan Garosa iz 2006. godine.

Stručnjak za dubl naveo je da je pokušao da pojednostavi stvari svojoj partnerki, a da on ostane snažan i stabilan da bi joj pružio više prilika da doprinese.

"Mislim da sam uspeo u tome i da je to jedna od najvažnijih stvari, jer je Maheš jako iskusan. Osvojio je mnogo titula u mešovitom dublu. Pokušavao sam da joj kažem da samo pokušava da udara i da se ne brine ako pogreši", rekao je Zimonjić.

Kineska teniserka, osvajačica zlatne medalje u dublu na Olimpijskim igrama u Atini, nije mnogo govorila.

"Jako je dobar. Bio je tako snažan na terenu, tako da sam mogla da dam sve od sebe", rekla je Sun.

Srbija je imala finaliste u tri discipline, a Zimonjić je rekao da mu je jako drago što je "na neki način deo toga".

Sun i Zimonjić su ovde prvi put igrali zajedno, a saradnju će verovatno nastaviti i na Vimbldonu.

"Pre nego što smo se dogovorili da igramo ovde, razgovarao sam sa Katarinom Srebotnik, sa kojom sam mnogo poslednjih godina. Dogovorili smo se da igramo Rolan Garos i Ju-Es Open zajedno, tako da sam siguran da ćemo igrati Vimbldon zajedno", rekao je Zimonjić.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #71 poslato: 28.01.2008. 15:40:11 »

PRESS



SRBIJO, HVALA!

NOLE: Ponosan sam na sebe, ali sam ponosan i što sam prvi Srbin koji je osvojio grend slem u singlu. Drago mi je što smo ispunili očekivanja ljudi u Srbiji. Volim vas, ljudi!

Novak Đoković ponovo je pokazao da svaku svoju pobedu smatra i pobedom Srbije! Naš najbolji teniser nije propustio da zahvali svim zemljacima na podršci, i istakao je da je izuzetno ponosan na činjenicu da je postao prvi srpski teniser sa grend slem titulom u singlu!


- Hvala svim srpskim navijačima koji su došli u Melburn da me bodre. Ponosan sam na sebe, ali sam ponosan i što sam prvi Srbin koji je osvojio grend slem u singlu. Znam da me gledate sada, siguran sam da je prava ludnica u Srbiji. Volim vas, ljudi! - poručio je Nole sa pobedničkog postolja.

Đoković je, ipak, najpre zahvalio svojoj porodici, koja ga bodrila tokom 14 dana takmičenja u Melburnu. Potom je čestitao i protivniku Žo-Vilfredu Congi.

Hvala porodici

- Pre nego što bilo šta kažem, moram da zahvalim mojoj porodici koja se nalazi na tribinama, mnogo mi je značila njihova podrška tokom ovih 14 dana i tokom čitave karijere. Žo, sjajan turnir za tebe, trebalo bi da budeš ponosan. Da si pobedio danas, to bi bilo zasluženo. Svaka čast - rekao je Đoković.

Naš teniser pokazao je i da se ne ljuti na publiku koja je u finalu bila protiv njega.

- Znam da je publika više želela da on pobedi. Ne brinite, i dalje vas volim - istakao je najbolji srpski teniser svih vremena.

Đoković, koji je treći najmlađi pobednik u istoriji Australijan opena, priznao je da je tokom meča imao velikih problema da ostane smiren.

- U dvorani sam bio strahovito nervozan, pogotovo na početku. Nije bilo lako nositi se sa 15.000 gledalaca koji su uglavnom protiv vas, kao i sa velikim izazovom koji donosi finale jednog grend slema. Ali, mlad sam, još učim. Danas sam tu nervozu savladao sredinom drugog seta, ubuduće će biti bolje - rekao je Đoković.

Srećna porodica... Đokovići proslavljaju Novakov uspeh

Naš teniser objasnio je da je nervozu pred mečeve lečio tako što je, pričajući viceve, pokušavao da ne misli na tenis.

Intervju Kurijeru

- Pričali smo viceve, slušao sam muziku, gledao smešne video-snimke i uspeo sam da se opustim. Ali, sve se promenilo za dve sekunde kad sam izašao na teren. Pred punim tribinama uvek osećate ponos što ste došli dotle, ali želite da napravite još jedan korak i pobedite - rekao je Nole.

Nole je posle meča odgovarao i na pitanja dvostrukog pobednika Australijan opena Džima Kurijera, koji je bio u ulozi voditelja australijske televizije Kanal 7.

- Srećan sam i ponosan zbog sebe, ali i zbog ljudi u Srbiji, koji su bdeli ovih 14 dana kraj televizora u očekivanju da svi mi ovde postignemo odlične rezultate. Ponosan sam što smo ispunili njihova očekivanja - rekao je Novak.

Na novinarsko pitanje šta je u planu za proslavu, Đoković je uz osmeh odgovorio:

- Ne želite da znate.

ATP lista: Đoković stiže Nadala

Novi osvajač Australijan opena Novak Đoković osvojio je 850 poena, od 1.000 koliko pripada pobedniku, jer je „branio" 150 poena osvojenih plasmanom u četvrto kolo 2007. godine. Najbolji srpski teniser sada ima 5.165 ATP poena. Drugoplasirani Rafael Nadal osvojio je 200 poena time što je stigao do polufinala, jer je to korak dalje u odnosu na 2007. godinu. Španac sada ima 5.980 poena, 815 više od Đokovića.

Više nego Nadalu, Đoković se približio Rodžeru Federeru, koji je zbog poraza od našeg tenisera u polufinalu izgubio 550 ATP poena i sada ima 6.630. Godinu je počeo sa 7.180 bodova. Najveći skok napravio je finalista, Francuz Žo-Vilfred Conga, koji će sa 38. mesta doći na 18. Pomak je napravio i Janko Tipsarević, koji je u Melburn stigao kao 49. teniser sveta, a otišao posle nezaboravnog meča i poraza 3:2 od Federera u trećem kolu, kao 42. na listi sa 727 bodova.

Ljudi, Nole izjednačio!

Nesvakidašnji događaj u selu Žiča najbolje pokazuje kako je Srbija juče ispratila borbu Novaka Đokovića u finalu Otvorenog prvenstva Australije. Tokom svetosavske priredbe u osnovnoj školi u selu Žiča, jedna seljanka utrčala je u salu i posetiocima uzbuđeno prenela da je „Novak izjednačio na 1:1"!

Ulice gotovo svih gradova i mesta u Srbiji bile su juče u toku prepodneva puste, a tenis je bio glavna preokupacija mnogih. Ulice Beograda bile su praznije nego što je obično u nedelju ujutro, jer su svi pratili finale turnira, a već oko podne bilo je očigledno da neće biti uobičajene gužve i proslave u centru grada. Kafići su, međutim, bili dupke puni, a publika je glasno bodrila Đokovića u meču sa Žo-Vilfredom Congom iz Francuske.

Slično je bilo u Novom Sadu, u kome je bilo teško dobiti taksi ili videti ikoga na ulici. Uobičajene gužve na ulicama Niša nije bilo ove nedelje.

Novinar Bete u Leskovcu nije video nijednu osobu na prostoru od autobuske stanice do Opšte bolnice, zatim od Opšte bolnice do naselja Dubočica i od Dubočiče do naselja „Slavko Zlatanović".

Jedini izuzetak bila je jedna žena koja je stajala ispred svoje kapije i grizla nokte.
Sačuvana
Svesna
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Žena
Ime i prezime:
Vesna Hlubek
Mesto: Uzice
Lokacija: Vidovdanska
Država: Srbija
Horoskop: Ovan
Poruke: 286



« Odgovor #72 poslato: 29.01.2008. 01:06:12 »

Nole svaka cast !  zdg_flag_thanks zdg_flag_respect happy15 klanjanje klanjanje klanjanje wave claps claps claps
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #73 poslato: 29.01.2008. 15:55:21 »

B 92


Obradović: Novak uskoro broj 1

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović ocenio je da Novak Đoković već sada ima igru kojom zaslužuje prvo mesto na ATP listi. Posle pobede u Melburnu, najbolji srpski teniser ostao je na trećoj poziciji liste najboljih svetskih tenisera, ali je borba za prvo mesto sada potpuno otvorena. Obradović kaže da Đoković vrlo brzo može do vrha. Ipak, plan koga mora da se pridržava je manji broj turnira između gren slem takmičenja.

"Đoković je po igri dokazao da već sada zaslužuje da bude broj 1, a da će u budućnosti to skoro sigurno i biti. Ključ je u planu i rasporedu turnira. Prošle godine, Federer je osvojio tri, a Nadal jedan gren slem turnir i na osnovu toga oni drže vrh. Onaj ko osvaja gren slemove, na kojima titula donosi 1000 bodova, taj uzima najveći deo bodova, onaj lavovoski deo bodova koji je neophodan da biste bili na vrhu liste."

Obradović je sa posebnim zadovoljstvom ispratio uspehe naših tenisera u Melburnu, s obzirom da Srbiju u okviru 1. kola Svetske grupe Dejvis kupa očekuje teško gostovanje u Rusiji. Ipak, on smatra da će srpska ekspedicija posle Australian Opena otputovati u Moskvu sa ogromnim samopouzdanjem.

Opširniji razgovor sa selektorom srpske Dejvis kup reprezentacije pročitajte ovde.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #74 poslato: 29.01.2008. 15:56:36 »

BLIC



Đokovići u akademiju ulažu 15 miliona evra

Autor: Nebojša Radišić

Porodica proslavljenog srpskog tenisera Novaka Đokovića odlučila je da u Kragujevcu napravi prvu tenisku akademiju u ovom delu Evrope i da u centar Šumadije uloži, kako procenjuju gradske vlasti, najmanje 15 miliona evra. Oni će, zajedno sa gradom, osnovati zajedničko privredno društvo, a lokaciju na kojoj će se graditi centar za stvaranje novih tenisera su Đokovići već izabrali.

Prema rečima glavnog gradskog stručnjaka za resurse Nebojše Vasiljevića, u četvrtak će Skupština grada verifikovati odluku da se u novi sportsko-rekreativni kompleks uloži lokacija u ekstra zoni od 2,5 hektara, koja bi prema sadašnjim tržišnim cenama vredela oko pet miliona evra.
- Mi ulažemo zemljište i potpuno ga uređujemo, sa svim priključcima. Za to će udeo grada u zajedničkoj firmi biti pet odsto. Ostali, većinski deo, pripada firmi „Femili sport“ d.o.o. Novak Đoković je pre mesec dana posetio Kragujevac, i mi smo mu ponudili raspoložive lokacije. Odabrao je onu kraj otvorenih gradskih bazena, koja se graniči i sa Velikim parkom i delom univerziteta - kaže Nebojša Vasiljević.
Kolika je dobit Kragujevca investiranjem porodice Đoković jasno je kada se zna da će on tu sagraditi četiri otvorena teniska igrališta, hotel, apartmane za smeštaj studenata koji pohađaju sportsku školu, kao i veliku zatvorenu tenisku dvoranu koja će biti napravljena tako da odgovara standardima za održavanje međunarodnih teniskih mečeva i turnira (ATP).
- Nismo mogli da ne prihvatimo predlog Novaka Đokovića, jer nam je čast da sportista tog ranga ovde sagradi najprestižniju tenisku školu. On će, kao pravi brend, promovisati Kragujevac širom sveta, i poslati poruku da smo mi grad u koji su dobrodošli svi investitori. Mi smo, kao što se vidi, ne samo centar regije južno od Beograda zbog sedišta univerziteta, Kliničkog centra i privrede, već i zbog sporta - kaže Vasiljević.
U Kragujevac su, na osnovu već sklopljenih ugovora, najveće kompanije u prošloj godini uložile 300 miliona evra. Grad je, samo od prodaje građevinskog zemljišta, zaradio 15 miliona evra.
Sačuvana
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #75 poslato: 29.01.2008. 20:27:45 »

Koga interesuje snimak meca Djokovic - Tsonga, ima na torrentu: http://thepiratebay.org/tor/4000160/Djokovic_vs_Tsonga_
Sačuvana

Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #76 poslato: 01.02.2008. 14:49:48 »

B 92


Noletov doček u subotu u 14h


Pobednik Otvorenog prvenstva Australije Novak Đoković dolazi u Beograd u subotu, drugog februara. Svečani doček najboljeg srpskog tenisera biće organizovan na terasi ispred Gradske skupštine i počeće u 14 časova.

Sat pre toga, u Svečanoj sali Skupštine grada biće održana konferencija za novinare trećeg reketa planete.

Đoković je u nedelju osvojio Otvoreno prvenstvo Australije, i to je prvi gren slem turnir u istoriji koji je neki srpski teniser osvojio u pojedinačnoj konkurenciji.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #77 poslato: 02.02.2008. 15:12:11 »

BLIC


Novakova žurka u centru Beograda

Autor: T. Dragojević

Novak Đoković će danas (oko 14 časova) put drugi put u karijeri stati na balkon Skupštine grada Beograda, ali će imati treći svečani doček koji mu je priredila srpska prestonica. Kada je osvojio turnir u Majamiju u martu 2007. navijači su samoinicijativno došli ispred Starog dvora da podrže najboljeg srpskog tenisera, dok je prošli put, posle odličnih partija na Rolan Garosu (jun), Novak na mestu šampiona bio uz Jelenu Janković, Anu Ivanović i Nenada Zimonjića. Nakon toga, Đoković je naredni sastanak sa navijačima zakazao posle osvajanja grend slema, što se sada i dogodilo.

- Posle Majamija sam imao iznenađujući doček ispred Skupštine! Nije bilo mnogo ljudi, ali sasvim dovoljno da budem srećan i ponosan svojim dostignućem. Nakon osvajanja tog trofeja odmah sam hteo da uđem u prvi avion i dođem u Beograd da proslavim sa najbližima i svojim narodom! Na tom dočeku nisam bio na balkonu, ali se ta želja već ostvarila nakon Pariza sa naše dve zlatne devojke, Anom i Jelenom- rekao je Novak tada i bio u pravu.
Đokovićev uspeh u Melburnu digao je na noge i zaposlene u Skupštini grada, koji su u kratkom roku morali da reaguje i organizuje doček kakav dolikuje trećem teniseru sveta.
- Sve je spremno. U ponoć su počeli završni radovi u organizaciji, parkić je već ograđen i samo smo potvrdili raniju izjavu, da ćemo Novaku u rekordnom vremenu prirediti svečani doček, samo da osvoji trofej i da nam dođe. Tonske probe počeće oko 10 časova, reditelj programa je Darjan Mihaljević i verujem da će se svi dobro zabaviti. Najvažnije je da je sve pod kontrolom - rekao je Goran Kreclović, gradski sekretar za sport i kulturu.
Novakov današnji doček na Satrom dvoru je treći u njegovoj karijeri.
- Ne i poslednji! Ima još turnira, Rolan garas, Vimbldon... Ustvari, ovo nam je generalna proba pred Olimpijske igre, jer očekujemo da mnogo naših sportista i reprezentacija osvoji medalje i pojavi se na balkonu Skupštine. Samo neka nam dolaze - dodao je Kreclović.

Voditelj Gagi Jovanović, na bini „Van Gog“
Voditelj programa „velike žurke“, koja počinje u 12 časova (RTS), ispred Skupštine grada biće naš poznati glumac Dragan Jovanović, dok će navijače uz di-džeja, kao i u „Areni“ na egzibicionom meču „NAJJ 2007“ zabavljati grupa „Van Gog“. Novak će se u 13 časova obratiti medijima, a za to vreme navijači će moći da pogledaju kratak film na dva led skrina o njegovoj dosadašnjoj karijeri i najvećem uspehu - trijumfu na grend slemu u Melburnu. Posle oficijelnog dela i Novakovog obraćanja sa balkona, najbolji srpski teniser svih vremena okupljenima će deliti majice i loptice sa njegovim potpisom, a kraj dobre zabave najaviće veliki vatromet.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #78 poslato: 03.02.2008. 15:54:01 »

BLIC


Preko 10.000 navijača na spektakularan način pozdravilo osvajača Australijen opena

Nole, čekamo te i posle Rolan Garosa

Autor: S. Vrakela - T. Dragojević

Nole, mi te volimo!, orilo se centrom Beograda, više od 10.000 vernih navijača došlo je na žurku Novaka Đokovića, najboljeg srpskog tenisera svih vremena, na plato ispred Starog dvora. Šampion Australijen opena po drugi put u karijeri, posle odbrojavanja poznatog glumca Dragana - Gagija Jovanovića, uz neviđenu euforiju, pojavio se na mestu rezervisanom samo za sportiste s najvećim dostignućima. Ali sada je bio sam, bez Ane Ivanović i Jelene Janković, što ga je činilo još srećnijim i uzbuđenijim.

Njegov izlazak ispratilo je stotine balona u bojama srpske zastave i konfete, umesto najavljenog vatrometa, koje su stvorile sliku za pamćenje.
- Ne mogu da verujem da ste ovde samo zbog mene, teško mi je da vam opišem koliko sam zahvalan što ste došli - bilo je prvo što je Novak rekao oduševljenoj masi, koja ga je za svaku reč nagrađivala ovacijama.
- Mislim da je san svakog tenisera da osvoji jedan grend slem, a ja sam to uspeo sa 20 godina i sada sam ovde! Još nisam svestan šta sam uradio u Melburnu... A ovaj uspeh me je naterao da se osvrnem na prošlost, kada su naši drugi trofejni sportisti, košarkaši, odbojkaši, vaterpolisti stajali na ovom balkonu. I, sada sam ja u toj poziciji, ovo je nestvarno... - pokušavao je Novak da nađe reči, u stvari, improvizovao je jer „od silnog vežbanja je sve zaboravio“.
Histerija među navijačima na platou ispred Skupštine grada počela je davno pre Novakovog izlaska na balkon, još dok je on razgovarao s medijima. Beograđani, kao i navijači iz cele Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, uz taktove hitova „Van Goga“ pravili su uzavrelu atmosferu koja se usijala pojavljivanjem svih Đokovića na terasi Starog dvora. Novaka su pored pesme i vriske tinejdžera, ali i onih starijih i mlađih dočekali transparenti „Samo je jedan Nole“, „Nole, broj jedan“, „Nole, vidimo se posle Rolan Garosa“, što je i realno.
- Već sam bio ovde, ali ovo sada je nešto posebno. Prvi grend slem trofej posvetio sam braći Marku i Đorđu, s kojima sam imao sreću da proslavim uspeh u Melburnu. Nadam se da ćemo za jedno 10-15 godina sva trojica stajati na ovom istom mestu sa trofejima u rukama. Možda je nakon šest-sedam dana za neke kasno da proslavljamo titulu na Australijen openu, ali mislim da je povod dovoljno veliki da može da se obeleži i posle godinu dana. Zahvaljujem se svima koji su doprineli da tenis bude najpopularniji sport u Srbiji, a to su - Ana Ivanović, Jelena Janković, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić, Viktor Troicki, Boris Pašanski i mnogi, mnogi drugi - naglasio je Đoković.
Podrška koju je imao tokom Australijen opena, počev od porodice i navijača u Melburnu, pa sve do ljubitelja tenisa u našoj zemlji dala je Đokoviću dodatnu snagu da preskoči sve prepreke i stigne do toliko željenog trofeja.
- Mnogo mi je značila podrška porodice i navijača na tribinama. Naravno, ne zaboravljam tu ni sve one koji su se zbog vremenske razlike budili rano ujutru kako bi pratili moje i mečeve ostalih naših tenisera, pa čak i bežali s posla i iz škole. Šta tek reći za podatak da je u Osnovnoj školi „Bora Stanković“, koju sam pohađao, bila prekinuta nastava dok sam igrao polufinalni i finalni meč! Zanimljiv mi je bio komentar pojedinih stranih medija koji su se pitali zašto se „Serbia open“ igra u Melburnu, a ne u našoj zemlji. To dovoljno govori o tome koliko smo popularni u inostranstvu i koliko je podignut ugled naše zemlje - istakao je Đoković.
Fantastična 2007. godina vrlo brzo će se zaboraviti, budući da je 2008. počela na najbolji mogući način, osvajanjem prvog grend slem turnira u sezoni.
- Mislim da nema igrača na svetu s kojim sam igrao a koga nisam pobedio. Prihvatio sam činjenicu da sam deo teniske elite, verujem da mi je tu mesto i nadam se da ću već ove godine skočiti za koji stepenik više na rang-listi.
Ono što sve inostrane novinare već mesecima muči jeste nepoznanica odakle toliko talenta u zemlji koja do juče nije postojala na teniskoj mapi.
- Niko nema odgovor na to pitanje. Ne znam, možda je to posledica radijacije od bombardovanja - našalio se Nole.
Treći reket sveta održao je obećanje, sa balkona u masu je poslao desetine majica, male i velike teniske lopte i reket „vilson“, pre nego što se od navijača oprostio himnom Dejvis kup tima Srbije „220 u voltima“, koju je snimio sa Bajagom. Nole je svoj šou-program završio drugim Bajaginim hitom „Moji su drugovi“, u kojem je uz pomoć braće pokazao zavidne pevačke sposobnosti.

Obradović: Spremni smo za Rusiju
Dejvis kup reprezentacija Srbije kreće danas iz Beograda za Moskvu na meč protiv Rusije, koji će se igrati od osmog do desetog februara. Selektor Bogdan Obradović i naši najbolji igrači okupiće se na Aerodromu „Nikola Tesla“ oko 10 časova, da bi sat i po kasnije krenuli za prestonicu Rusije.
- Sa nama će biti i Novak Đoković kojem je juče priređen veličanstven doček. Nemam informaciju da li je negde trenirao proteklih dana, ali u svakom slučaju, mi ćemo od ponedeljka pre podne početi da se spremamo za veliki okršaj sa Rusima - rekao je Obradović.

Ključevi od „minija“ za šampiona Australije
Novaku Đokoviću specijalno iznenađenje priredio je i jedan od glavnih sponzora najboljeg srpskog tenisera, kompanija „Delta“.
- Ponosni smo na sve rezultate koje si u poslednje vreme postigao, a posebno na osvajanje prvog grend slem turnira u istoriji srpskog tenisa. Kao nagradu, u ime kompanije „Delta“ poklanjam ti ključeve od „mini-morisa“, jer znam da ti se taj automobil sviđa - rekla je potpredsednik „Delta“ kompanije, Milka Forcan.

Kragujevac je idealno mesto za tenisku akademiju
Ono što Beograd nije prepoznao, jeste Kragujevac, pa će tako porodica Đoković dugo najavljivanu tenisku akademiju otvoriti u srcu Šumadije.
- Prioritet je bio Beograd, ali zbog administrativnih prepreka, predsedničkih izbora i mnogih drugih stvari, izbor je pao na Kragujevac. Ovim putem bih se zahvalio svim ljudima iz Kragujevca koji su prepoznali značaj otvaranja teniskog centra u kome ćemo moći da stvaramo nove šampione, ne samo iz Beograda, već iz cele Srbije. Mislim da se radi o idealnoj lokaciji - dodao je Novak.

Navijači napravili špalir za Novaka
Ako je neko pomislio da je Novak Đoković završio druženje sa navijačima posle zvaničnog obraćanja sa balkona Starog dvora, prevario se. Oduševljeni fanovi najboljeg srpskog tenisera blokirali su stražnji deo Skupštine grada, na uglu ulica Dragoslava Jovanovića i Srpskih vladara, zbog čega je i u tom delu saobraćaj na dvadesetak minuta bio prekinut. Razdragani Novak ponovo je okupljenima poklanjao loptice i majice, pre nego što je uz policijsku pratnju napustio Stari dvor. Prilikom odlaska, preko 1.000 navijača napravilo je špalir, ispratili su ga ovacijama i aplauzima, dok se on kroz otvor krova džipa pozdravljao sa njima.
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 4 [Sve]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  



Užice na Internetu
Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.559 sekundi sa 35 upita.