Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1] 2 3 4  Sve
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Australija Open 08  (Pročitano 17991 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« poslato: 11.01.2008. 00:12:01 »

B 92


Novak, Jelena i Ana u top 4 nosioca

Troje srpskih tenisera imaće status nosilaca na Otvorenom prvenstvu Australije, koje u ponedeljak počinje u Melburnu. Novak Đoković u muškoj i Jelena Janković u ženskoj konkurenciji biće treći nosioci, a Ana Ivanović je četvrti kosturaš u konkurenciji teniserki. Prvi nosilac muškog turnira je Švajcarac Rodžer Federer, a u ženskoj konkurenciji počasnu poziciju ima Žistin Enan.

Muškarci:
1. Rodžer Federer (Švajcarska)
2. Rafael Nadal (Španija)
3. Novak Đoković (Srbija)
4. Nikolaj Davidenko (Rusija)
5. David Ferer (Španija)
6. Endi Rodik (SAD)
7. Fernando Gonsales (Čile)
8. Rišar Gaske (Francuska)
9. Endi Marej (Britanija)
10. David Nalbandijan (Argentina)
11. Tomi Robredo (Španija)
12. Džejms Blejk (SAD)
13. Tomaš Berdih (Češka)
14. Mihail Južnji (Rusija)
15. Markos Bagdatis (Kipar)
16. Karlos Moja (Španija)
17. Ivan Ljubičić (Hrvatska)
18. Huan Ignasio Čela (Argentina)
19. Lejton Hjuit (Australija)
20. Ivo Karlović (Hrvatska)
21. Huan Monako (Argentina)
22. Huan Karlos Ferero (Španija)
23. Pol-Anri Matje (Francuska)
24. Jarko Nieminen (Finska)
25. Fernando Verdasko (Španija)
26. Stanislas Vavrinka (Švajcarska)
27. Nikolas Almagro (Španija)
28. Žil Simon (Francuska)
29. Filip Kolšrajber (Nemačka)
30. Radek Stepanek (Češka)
31. Igor Andrejev (Rusija)
32. Dmitrij Tursunov (Rusija)

Žene:
1. Žistin Enan (Belgija)
2. Svetlana Kuznjecova (Rusija)
3. Jelena Janković (Srbija)
4. Ana Ivanović (Srbija)
5. Marija Šarapova (Rusija)
6. Ana Čakvetadze (Rusija)
7. Serena Vilijams (SAD)
8. Venus Vilijams (SAD)
9. Danijela Hantuhova (Slovačka)
10. Marion Bartoli (Francuska)
11. Jelena Dementijeva (Rusija)
12. Nikol Vajdišova (Češka)
13. Tatjana Golovin (Francuska)
14. Nadja Petrova (Rusija)
15. Pati Šnider (Švajcarska)
16. Dinara Safina (Rusija)
17. Šahar Per (Izrael)
18. Ameli Morezmo (Francuska)
19. Sibil Bamer (Austrija)
20. Agneš Savaj (Mađarska)
21. Alona Bondarenko (Ukrajina)
22. Lucija Safarova (Češka)
23. Vera Zvonarjeva (Rusija)
24. Li Na (Kina)
25. Frančeska Skjavone (Italija)
26. Viktorija Azarenka (Belorusija)
27. Marija Kirilenko (Rusija)
28. Katarina Srebotnik (Slovenija)
29. Agnješka Radvanska (Poljska)
30. Viržini Razano (Francuska)
31. Sanja Mirza (Indija)
32. Julija Vakulenko (Ukrajina)
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #1 poslato: 11.01.2008. 14:57:21 »

B 92


Đoković: Srećan ako se ponovi 2007.


Najbolji srpski treniser i zvanično treći igrač sveta Novak Đoković uoči prvog godišnjeg gren slem turnira u Melburnu kaže da bi bio srećan ukoliko bi u sezoni koja počinje ponovio prošlogodišnje rezultate, ali veruje da može i više od toga. "Bio bih, naravno, zadovoljan da ponovim uspehe iz protekle sezone, ali znam da mogu i više od toga, da mogu da napravim i korak bliže prvom mestu. Moram da napredujem u nekim segmentima igre i svesan sam te činjenice", rekao je Đoković za Rojters.

Reprezentativac Srbije, koji je 2006. godnu završio na 16. mestu ATP liste, priznaje da nije očekivao da će tako brzo stići do treće pozicije i dodaje da je to bio rezultat izuzetno napornog rada.

"Brzo sam stigao do vrha, a sada mi predstoji da branim to što sam ostvario, a to je u današnjem tenisu najteže. Moj cilj je, znači, da odbijem napade konkureneta i da pokušam još više da se približim Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru", rekao je najbolji srpski teniser.

Iako su ga mnogi stručnjaci proglasili za "prirodnog naslednika" Federera na tronu, Đoković kaže da ne razmišlja na taj način.

"Borba za prvo mesto je samo deo našeg rivalstva. Federer je za mene protivnik kao svaki drugi. Naravno, sva slava i poštovanje pripadaju njemu, jer je najbolji teniser sveta, ali za mene to više nema značaja kada počnemo da igramo. Tom činjenicom sam bio impresioniran do pre godinu dana, ali sada više ne", kaže Đoković.

"Sada u meč sa Federerom, kao i protiv svakog drugog tenisera, ulazim sa željom da pobedim, jer mi je cilj da i sam postanem veliki šampion", rekao je Đoković.

Srpski as kaže da je do prekretnice u njegovoj karijeri i promene stava u odnosu na najbolje igrače došlo na turniriima masters serije u Indijan Velsu i Majamiju.

"Tada sam počeo da nižem pobede u seriji i, što je još važnije, da dobijam velike mečeve. Posle Indijan Velsa i Majamija stekao sam ogromno samopouzdanje i definitivno sam shvatio da mogu da stignem do vrha", rekao je Đoković.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #2 poslato: 13.01.2008. 03:19:00 »

BLIC


Odjeci žreba za prvi grend slem sezone u Australiji

Amerikanke glavna briga u Melburnu




Najbolje srpske teniserke, Jelena Janković i Ana Ivanović, moraće da eliminišu sestre Vilijams i prve dve igračice sveta, Enan i Kuznjecovu ako žele da se 28. januara sastanu u srpskom finalu Australijen Opena.

To je jedan od mogućih epiloga žreba koji je obavljen u Melburnu, a utisak je da naše teniserke do četvrtog kola ne bi trebalo da imaju pretežak posao. Za razliku od njih, pred Novakom Đokovićem je izuzetno težak put do prvog grend slem pehara, dok bi Janko Tipsarević i Boris Pašanski, morali da naprave seriju čuda da dođu do trona u Melburnu.

Novak protiv Bekera
Treći teniser sveta za protivnika na startu je dobio Nemca Bendžamina Bekera. Slavno prezime, ali Bendžamin ni izbliza ne podseća na trostrukog šampiona Vimbldona i nekada prvog igrača sveta, Borisa. On je 81. na ATP listi i u karijeri nema nijednu profesionalnu titulu. Posle toga, Novak verovatno ide da Italijana Bolelija, a potom slede veća iskušenja - neugodni Rus Tursunov, pa Bagdatis, Hjuit ili Safin u osmini finala. U četvrtfinalu, eventualno, meč sa Davidom Fererom ili Huanom Karlosom Fererom.
Nije pitanje može li Đoković da izađe na kraj sa rivalima u ranoj fazi turnira. Pravi izazov je pobediti Nadala i Federera. Koliko će snage potrošiti do završnice, po nesnosnoj australijskoj vrućini, biće itekako bitno ako dođe do obračuna sa njima.

Sampras: Federera stižu mlađe snage
Novakov idol, jedan od najboljih tenisera svih vremena, Pit Sampras, veruje da Federer još može da odoleva naletu mlađih kolega.
- Teško je ostati na vrhu. Treba osvajati najveće titule iz sezone u sezonu. Federer je i dalje dobar, ali momci su mu sve bliže. Rodžer je ipak igrač kojeg je još uvek jako teško pobediti - smatra osvajač 14 grend slem titula.
Slično razmišlja i Džon Njukomb, koji je osvojio sedam grend slem pehara od 1967. do 1975.
- Ako Nadal i Đoković još više podignu nivo igre, Federeru će biti teško da sačuva vrh. Ali uvek kada pomislite da nema izlaza, Švajcarac vas razuveri na najbolji mogući način da mu nema premca - kaže Njukomb.
Kada je reč o druga dva predstavnika Srbije u muškom singlu, Janku Tipsareviću i Borisu Pašanskom, njih čeka izuzetno težak posao. Svaka pobeda biće jako vredna.

Jelena mirna do četvrtog kola
Najveći protivnik Jelene Janković je trenutno povreda gluteusa. Srpska teniserka je proteklih dana više bila na terapeutskom stolu nego na terenu, pa je od nje teško očekivati da zaigra na najvišem nivou.
Ipak, Jelena u prva tri kola ne bi trebalo da naiđe na veću prepreku. Tamira Pazek iz Austrije je 37. na svetu i nije za potcenjivanje, ali je srpska teniserka dobila jedini duel odigran u Rimu prošle godine, kada je Jelena osvojila pehar. Tada je slavila sa 6:3, 6:4. Rumunka Galovic i Francuskinja Razano bi trebalo da posluže kao zagrevanje za duel sa Pati Šnider u osmini finala. Potom, ako se gleda po najjačem mogućem žrebu, dolaze na red Serena Vilijams, Enan i Kuznjecova ili Ivanović.

Anin pravi test biće Venus
Ivanovićeva, koja će takmičenje u Melburnu početi sa treće pozicije na VTA listi, u četvrtfinalu bi se mogla sastati sa Venus Vilijams, koju još nije pobedila. Amerikanka se nikada u Melburnu nije prikazala u najboljem svetlu, ali je nedavno u Hongkongu pobedila Mariju Šarapovu i željna je uspeha. U polufinalu, Ana ide na neku od sledećih teniserki, Čakvetadze, Hantuhova, Petrova ili Kuznjecova.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #3 poslato: 13.01.2008. 15:11:32 »

B 92


AO: I Troicki u glavnom žrebu

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u glavni žreb Otvorenog prvenstva Australije pošto je u poslednjem kolu kvalifikacija, savladao Holandjanina Matvea Midelkopa sa 5-7, 6-3, 6-2. Žreb je hteo da već u prvom kolu dobije najtežeg protivnika, drugog nosioca, Rafaela Nadala.

Srbija će, tako, na prvom ovogodišnjem Gren slem turniru, koji počinje u ponedeljak, u pojedinačnoj konkurenciji imati čak šest predstavnika - četiri u muškoj i dva u ženskoj.

Podsećanja radi, u konkurenciji tenisera igraće Novak Djoković, Janko Tipsarević, Boris Pašanski i Viktor Troicki, dok će Ana Ivanović i Jelena Janković nastupiti u konkurenciji teniserki.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #4 poslato: 14.01.2008. 15:09:26 »

Pašanski ispao od Fiša

Srpski teniser Boris Pašanski nije uspeo da priredi iznenađenje i da se plasira u drugo kolo Australijan Opena, pošto je izgubio od Amerikanca Mardija Fiša u četiri seta, po setovima 6:2, 6:3, 3:6, 6:3. Pašanski, kome žreb nije bio naklonjen, nije uspeo da pruži ozbiljniji otpor 43. igraču sveta, koji je, uz izuzetak trećeg seta, u kome je Pašanski napravio dva brejka, dominirao tokom čitavog meča. Od pola deset ujutru po našem vremenu sastaju se Viktor Troicki i Rafael Nadal.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #5 poslato: 14.01.2008. 15:10:39 »

B 92


AO: Jelena kroz "pakao" do 2. kola


Srpska teniserka Jelena Janković uspela je da se plasira u 2. kolo Australijen Opena, pobedivši na startu posle trilera, 17-godišnju austrijsku teniserku, Tamiru Pašek sa 2:1 u setovima (2:6, 6:2, 12:10). Ovaj maraton, koji je trajao preko tri sata, bio je prepun preokreta i "brejkova", "čelindža" i dve ukazane medicinske pomoći.

U prvom setu Jelena je odigrala katastrofalno. Posle prvog dobijenog gema, usledila je veoma loša igra srpske teniserke, očajan servis, dekoncentracija prilikom voleja i veliki broj neiznuđenih grešaka. Pašekova je vezala četiri dobijena gema. Jelena je potom uspela da napravi brejk i smanji na 4:2, a onda je nastavila sa greškama izgubila dva gema i set sa konačnih 6:2. Podatak da je napravila šest dvostrukih servis i čak 21 neiznuđenu grešku, dovoljno govori o tome da je Jankovićeva prvi set odigrala daleko ispod svojih mogućnosti.

Prvi gem drugog seta, naša teniserka je otvorila dvostrukom servis greškom, ali je posle dosta muke uspela da ga reši u svoju korist. Pri rezultatu 2:1 za Jelenu Janković, naša teniserka je napravila brejk, a u osmom gemu još jedan i uspela na isti način da uzvrati Tamiri Pašek. Jankovićeva je uspela da popravi i servis i izlazak na mrežu. Koncentracija je bila odlična i na terenu smo gledali značajno realniji odnos snaga, nego u prvom setu.

I treći set je Jelena započela dvostrukom servis greškom. Iako se očekivalo da će ostatak prvog gema ipak rutinski privesti kraju, ponovile su se neke manjkavosti u njenoj igri, koje je prikazala pre svega u prvom setu i Tamira Pašek je uspela već na startu da ostvari brejk. Odlična igra austrijske teniserke viđena je u drugom gemu, nekoliko odličnih voleja u kombinaciji sa Jeleninim greškama, tek Pašekova je stigla do laganog vođstva. U trećem gemu još jednom srpska teniserka je pokazala ogromnu nervozu. Servis greške, umesto lakih poena, loptice je slala ili u mrežu ili u aut. Pašekova je napravila još jedan brejk i povela sa 3:0.

Pravu Jelenu Janković videli smo tek u četvrtom gemu, kada je napravila brejk bez izgubljenog poena. Međutim, u petom gemu Jankovićeva je nastavila sa oscilacijama. Kada se očekivao njen povratak u meč, Pašekova je pokazala psihološku stabilnost, visok stepen koncentracije, napravila još jedan brejk i stigla do vođstva od 4:1. Da je ogroman ulog u pitanju, pokazao je šesti gem. Posle velike borbe, Pašekova je imala loptu za 5:1, ali je napravila dve vezane dvostruke servis greške. Jelena je uspela da napravi brejk.

Ogromna uzbuđenja videli smo i u sedmom gemu. Iako je, Pašekova imala brejk loptu, Jelena je prikazala sjajnu igru, kada je bilo najpotrebnije, napravila nekoliko atraktivnih poena, povratila samopouzdanje i smanjila na 4:3.

Kada se očekivao potpuni preokret. Pašekova je osvojila novi gem, iako je, činilo se u ključnim trenucima „uspela“ da napravi dvostruku servis grešku. Međutim, prvo forhend paralela, a potom i Jelenin aut, tek na semaforu je pisalo 5:3 za Pašekovu. Uspela je Jankovićeva da smanji na 5:4 u narednom gemu, posle dosta uzbuđenja i dugih poena. Neverovatna uzbuđenja viđena su u desetom gemu. Prvo je Jankovićeva odigrala tri fenomenalna poena na servise Pašekove i stigla do tri brejk lopte. Austrijanka, ne samo što se vratila u meč nego je uspela da dođe i do jedne meč lopte. Ipak, uz malo sreće i naravno odlične igre, Jankovićeva je napravila brejk i izjednačila na 5:5.

Neverovatan povratak austrijske tinejdžerke videli smo u 11. gemu. Prvo je povela sa 30:0, Jelena je uspela da izjednači, a onda je Pašekova odlično odigrala dva naredna poena i napravila još jedan brejk za 6:5. Očigledno strah od mogućnosti da napravi iznenađenje sprečio je Pašekovu da stigne do trijumfa. U 12. gemu imala je dve meč lopte i volej za pobedu, ali je naša teniserka uspela da se vrati i ovaj put i dovede meč do pravog trilera izjednačivši na 6:6.

Sve što uspešno završi na servis Pašekove, Jelena je propuštala kada bi servirala. To se dogodilo i u 13. gemu, kada je Pašekova bez ikakvih problema uspela da napravi novi brejk za 7:6. Drama je nastavljena i u 14. gemu. Posle serije grešaka sa obe strane, Jelena je uspela da napravi fenomenalan poen na mreži i još jednom izjednači rezultat. Tom prilikom naša teniserka se povredila, da bi se nakon ukazane medicinske pomoći, vratila na teren.

U 15. gemu Jankovićeva je imala prednost od 40:15, ali je Pašekova još jednom došla do brejka i vođstva od 8:7. Odlična je bila Jankovićeva u nastavku maratona. Izjednačila je na 8:8 bez izgubljenog poena. "Brejk agonija" nastavljena je i u 17. gemu. Serijal grešaka Jelene Janković omogućio je Austrijanki da stigne do vođstva od 9:8. Psihološka nestabilnost one koja servira obeležila je i 18. gem, koji je naša teniserka uspela da dobije i izjednači na 9:9. Seriju "brejkova" prekinula je konačno Jelena Janković i tako stigla do svog prvog vođstva u trećem setu. Međutim, treba li reći da je ovaj "običaj" odmah usvojila Austrijanka, koja je uspešno odigrala gem na svoj servis i posle nekoliko "deuce"-ova stigla do izjednačenja, 10:10.

Ipak, naša teniserka je uspela prvo da povede sa 11:10, a potom da iskoristi drugu meč loptu i konačno reši ovaj neverovatni meč u svoju korist.

U drugom kolu igraće sa Rumunkom Edinom Galovic, koja je eliminisala Kanađanku Stefani Duboa sa 2:0 u setovima.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #6 poslato: 15.01.2008. 15:01:44 »

B 92


Ana, Novak i Janko počinju u utorak


Drugog dana Otvorenog prvenstva Australije mečeve prvog kola igraće troje srpskih tenisera Ana Ivanović, Novak Đoković i Janko Tipsarević. Prvi na teren izlaze Đoković i Tipsarević, u utorak u jedan sat posle ponoći.

Najbolji srpski teniser sastaje se sa Bendžaminom Bekerom. Dvojica igrača nikada ranije nisu igrala jedan protiv drugog. 26-godišnji Nemac je trenutno 81. na ATP listi. Najbolji Đokovićev rezultat u Melburnu je 4. kolo.

Na terenu broj dva, protivnik Janka Tipsarevića biće 146. igrač sveta Jozef Sirijani. Njih dvojica takođe se nisu sastaja do sada.

Ana Ivanović u prvom kolu igra sa tinejdžerkom iz Rumunije Soranom Kirsteom. To je treći meč dana u Vodafon Areni. Rumunka je trenutno 106. na WTA listi. 20-godišnja srpka teniserka je prošle godine stigla do trećeg kola.

Prošlogodišnji šampion Rodžer Federer sastaje se sa Argentincem Dijegom Hartfildom.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #7 poslato: 15.01.2008. 16:30:45 »

 Ana, Novak i Janko u 2. kolu


Srpski teniseri Ana Ivanović, Novak Đoković i Janko Tipsarević plasirali su se u 2. kolo Otvorenog prvenstva Australije.

Ivanovićeva je savladala Rumunku Kirsteu sa 2:0, po setovima 7:5, 6:3 i u sledećem kolu će igrati sa pobedicom duela između Italijanke Tatjane Garbin i Grkinje Eleni Danilidu.

Đoković je pobedio Nemca Bekera sa 3:0, po setovima 6:0, 6:2, 7:6 (7:5) i za plasman u 3. kolo igraće sa Italijanom Bolelijem.

Janko Tipsarević je bio bolji od Australijanca Sirijanija sa 3:2, po setovima 7:5, 6:2, 6:7 ( 6: 8 ) 0:6, 6:0. U 2. kolu, Tipsarević će se sastati sa 25. nosiocem, Špancem Verdaskom.

Na teren u sredu izlaze Jelena Janković, koja se u 2. kolu singla sastaje sa Rumunkom Galovits, dok Nenad Zimonjić u tandemu sa Kanađaninom Nestorom počinje takmičenje u dublu. U 1. kolu rivali će im biti Australijanci Alun i Greg Džouns.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #8 poslato: 16.01.2008. 15:22:48 »

Jelena u trećem kolu


Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u treće kolo turnira Australijen open posle jutrošnje pobede od 2:0 nad Rumunkom Edinom Galovic.

Treći nocilac prvog ovogodišnjeg Gren slema i četvrta igračica sveta imala je mnogo lakši posao nego protiv Austrijanke Tamire Pašek u prvom kolu.
Prvi set je Jelena bez roblema dobila a 6:2, u drugom je imala gem zaostatka na samom početku, zatim je preokrenula rezultat i servirala za meč kod rezultata 5:4. Rumunka je tada zaigrala odlično i oduzela taj servis Jeleni. Naša igračica je odmah uzvratila brejk i u narednom servisu nije dozvolila iznenađenja. Konačno je bilo 7:5 za Jelenu.

Naredna protivnica naše igračice je Francuskinja Virdžinija Razano, 30. nosilac, koja je u drugom kolu pobedila Italijanku Flaviju Panetu sa 2:1.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #9 poslato: 17.01.2008. 15:23:18 »

BLIC


Novak i Janko u trećem kolu


Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije, prvog ovogodišnjeg gren slem turnira, pošto je jutros u svom drugom meču pobedio Italijana Simonea Bolelija sa 3:0 u setovima - 6:1, 6:2, 6:2.

Pored Đokovića, uspešan meč je odigrao i Janko Tipsarević koji se takođe plasirao u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je jutros u drugom kolu pobedio Španca Fernanda Verdaska sa 3:0 u setovima: 7:5, 7:6, 7:6.

Sledeći protivnik Janka Tipsarevića je Rodžer Federer, koji je noćas Francuzu Fabrisu Santorou dozvolio samo tri gema u tri seta. Novak Đoković će igrati sa pobednikom meča koji je u toku, između Amerikanca Sema Kverija i 32. nosioca, Rusa Dmitrija Tursunova.

Janku je ovogodišnji plasman u treće kolo do sada najbolji rezultat na australijskom Gren slemu, pa je već popravio svoj bodovni skor i verovatno će popraviti svoju poziciju na ATP listi.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #10 poslato: 18.01.2008. 14:56:59 »

Ana Ivanović lako do treće runde


Najbolja teniserka Srbije, Ana Ivanović, plasirala se u treću rundu Otvorenog prvenstva Australije, koji se igra u Melburnu. Ivanovićeva je u drugom kolu pobedila Italijanku Tatjanu Garbin u dva seta - 6:0, 6:3.

U sledećoj rundi rivalka Ane Ivanović biće Slovenka Katarina Srebotnik.

Meč na Areni Rod Lejver trajao je 66 minuta i protekao je u potpunoj dominaciji naše teniserke, koja je prvi gem izgubila tek sredinom drugog seta.

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #11 poslato: 18.01.2008. 14:57:33 »

Jelena Janković ide dalje

Srpska teniserka Jelena Janković, plasirala se u četvrto kolo Otvorenog prvenstva Australije, prvog ovogodišnjeg Gren slem turnira, pošto je jutros u svom trećem meču pobedila Francuskinju Viržini Razano sa 2:1 u setovima - 6:2, 4:6, 6:1.

Zimonjić i Nestor u trećem kolu

Nenad Zimonjić i Kanađanin Daniel Nestor plasirali su se u treće kolo igre parova na Otvorenom prvenstvu Australije u tenisu, pošto su jutros savladali austrijski dubl Jirgen Melcer/Aleksander Peja u dva seta sa 6:2, 6:3.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #12 poslato: 19.01.2008. 15:35:58 »

BLIC


Ana pobedila



Naša najbolje rangirana teniserka Ana Ivanović pobedila je Slovenku Katarinu Srebotnik sa 2:0 (6:3, 6:4) i tako se plasirala među 16 najboljih na ovom turniru, gde je već Jelena Janković.

Na istom terenu gde su igrale Ana i Srebotnikova, Novak Đoković će uskoro odmeriti snage sa Amerikancem Semom Kverijem.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #13 poslato: 19.01.2008. 19:08:10 »

BLIC


Pobede Ane i Novaka, poraz Janka


Ana Ivanović, četvrti nosilac u Melburnu, pobedila je u 3. kolu 28. igračicu sveta Katarinu Srebotnik iz Slovenije sa 2:0 (6:3, 6:4). Novak bio siguran protiv Sema Kvirija. Najteži zadatak imao je Janko Tipsarević koji je posle 4h i 27 min. igre izgubio od najboljeg igrača sveta, Rodžera Federera iz Švajcarske.

Ana Ivanović će u duelu za plasman među osam najboljih odmeriti snage sa boljom iz meča Sabina Lisicki (Nemačka, 194. na svetu, 1989.) i Karolin Voznjacki (Danska, 64. na svetu, 1990.). Duel sa jednom od dve teniserke koje su mlađe od nje, neće biti na programu pre ponedeljka, 21. januara.

Novak Đoković, treći nosilac u muškoj konkurenciji, pobedio je 62. tenisera sveta Sema Kvirija iz SAD sa 3:0 (6:3, 6:1, 6:3) i plasirao se u četvrto kolo.
Nakon još jedne rutinske pobede na prvom godišnjem gren slem turniru, vrednom 20,6 miliona dolara, treći reket sveta će u nastavku takmičenja igrati protiv pobednika meča u kojem se sastaju Australijanac Lejton Hjuit i kiparski igrač Markos Bagdatis.
Treći teniser sveta je sa Bagdatisom, finalistom Australijan Opena iz 2006. godine, 2007. odigrao dva meča i oba je dobio. Đoković je sa Hjuitom, finalistom prvog grend slema sezone u 2005. godini, odigrao dva meča i ostvario pobedu i poraz. Srbin je, međutim, dobio jedini prošlogodišnji duel sa Hjuitom u osmini finala Vimbldona.

Fantastična igra Janka Tipsarevića!

Drugi srpski reket Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u osminu finala prvog godišnjeg gren slem turniru u Melburnu, vrednog 20,6 miliona dolara, pošto je nakon fantastične borbe u trećem kolu danas izgubio od najboljeg igrača sveta, Švajcarca Rodžera Federera, rezulatom 7:6 (7:5), 6:7 (1:7), 7:5, 1:6, 8:10.
Tokom čitavog susreta vodila se "lavovska borba" za svaki poen i prognoze Federera da sa "Jankom nema šale" dobile su potvrdu u "meču karijere" našeg igrača, kome je ovo četvrti nastup na Otvorenom prvensvu Australije.
Dva taj brejka obeležila su početak duela - prvi je pripao Tipsarevići, drugi Federeru, a potom je u nastavku srpski predstavnik poveo sa 2:1 u setovima. Federer je uspeo da mu se revanšira u četvrtom setu i to je bio jedini deo susreta u kojem je svetski broj jedan bio dominantan.
Završnicu meča obeležila je još jedna rezultatska "klackalica" i demonstracija vrhunske igre oba igrača, ali je posle skoro četiri i po sata i 64 odigrana gema duel pobedom okončao branilac titule Federer.
Federer će se u četvrtom kolu sastati protiv pobednika duela 13. i 21. nosioca u Melburnu, Čeha Tomaša Berdiha i Argentinca Huana Monaka.

Jelena Janković će u paru sa Betani Matek iz SAD igrati drugi meč na terenu broj 18, a protivnici u drugom kolu ženskog dubla biće im Beloruskinje Olga Govorcova i Darja Kustova.
Sačuvana
Svesna
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Žena
Ime i prezime:
Vesna Hlubek
Mesto: Uzice
Lokacija: Vidovdanska
Država: Srbija
Horoskop: Ovan
Poruke: 286



« Odgovor #14 poslato: 20.01.2008. 06:36:28 »

Zadovoljna sam sa dosadasnjim ucinkom nasih takmicara  Cheesy
Sačuvana
jelenica_ue
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Žena
Ime i prezime:
Jelena Hlubek Supurović
Lokacija: centar
Država: Srbija
FaceBook: ima
Horoskop: Ovan
Poruke: 2278




Najforumaš 2008
« Odgovor #15 poslato: 20.01.2008. 07:55:21 »

Tipsarevic je bio FENOMENALAN!

 smile49 smile49 smile49 smile49 smile49 smile49 smile49
Sačuvana

٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶                 ♈゚+。☆*゜+。.。:.*.゚ ゚¨゚゚・*:..。o○☆゚+。
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #16 poslato: 20.01.2008. 15:14:06 »

B 92


Sjajni Tipsarević ispustio pobedu


Srpski teniser Janko Tipsarević završio je takmičenje na Otvorenom prvenstvu Australije, pošto je u spektakularnom duelu 3. kola izgubio od Rodžera Federera, sa 3:2, po setovima 6:7, 7:6, 5:7, 6:1, 10:8. Srpski broj dva je bio na korak od senzacije, pošto je dva puta vodio, osvajanjem prvog i trećeg seta, ali je u odlučujućem, petom, koji je trajao čak 78 minuta, Federer bio bolji sa 10:8. Meč je ukupno trajao oko 4 i po sata.

Federer je vrhunskim serviranjem zapretio da prestigne rekord koji je u petak postavio Endi Rodik sa 42 asa, ali uprkos 39 as-udaraca, Tipsarević se ni u jednom trenutku nije dao zaplašiti, i dominirao je odličnim riternom.

Na početku meča, Federer je već krenuo sa odličnim i preciznim servisima, i prva dva gema na svoj servis realizovao je bez izgubljenog poena, ali iz tadašnjeg stava Švajcarca nije se moglo naslutiti kojom silinom će srpski teniser uzvratiti borbu.

Kako je prvi set odmicao, Tipsarević je igrao sve bolje i bolje, i odličnim dijagonalama, kao i vrsnim bekhendom uspevao je da ne dozvoli Švajcarcu da napravi brejk, uz mnoštvo osvojenih teških poena.

Na iznenađenje Federera, fenomenalni Tipsarević je samo u prvom setu osvojio više gemova protiv Švajcarca nego njegovi protivnici iz prva dva kola zajedno, i nakon taj-brejka iskoristio drugu set-loptu i poveo sa 1-0 u setovima.

Švajcarac nije izgubio set na Australijan Openu još od finala 2006, sa Markosom Bagdatisom.

Već na početku drugog seta Federeru je bilo jasno da meč neće moći da dobije bez velike borbe, pošto je Tipsarević, koji je igrao u životnoj formi, prvi gem dobio bez izgubljenog poena.

U trećem gemu je Federer došao i do brejk-prilike, koju nije uspeo da uskoristi zahvaljujući veoma stabilnoj igri Tipsarevića, koji je i u petom gemu spasao dve brejk-lopte. Pri rezultatu 4-4, Švajcarac se našao u trostrukoj brejk-šansi, nakon niza grešaka Tipsarevića, ali se srpski teniser ponovo vratio u igru, i uspeo da zadrži svoj servis, primoravajući Federera da servira za ostanak u setu. Ipak, na kraju je Federer lako došao do izjednačenja, sa 7-1 u taj-brejku i 82% ubačenog prvog servisa, uz deset asova.

Na početku trećeg seta, Federer je brzo poveo sa 2-0, ali je Tipsarević već u trećem gemu uzvratio brejk. Odluka u trećem setu pala je u 11. gemu, kada je Tipsarević sjajnim forhendom izborio brejk-šansu, da bi zatim Švajcarac napravio neiznuđenu grešku za vođstvo Tipsarevića od 6-5. Srpski teniser zatim je brzo poveo sa 40-0 i iskoristio drugu set loptu za vođstvo od 2-1 u setovima.

U četvrtom setu primetan je bio pad igre kod Tipsarevića, koji se mučio sa odličnim servisom Švajcarca, koji je još jednom nastavio tradiciju osvajanja gemova bez izgubljenog poena. Dva brejka, u 4. i 6. gemu bila su dovoljna Federeru da osvoji set, 6-1, i izjednači se sa Tipsarevićem.

Usledila je spektakularna borba u petom setu, u kojem je Tipsarević po igri apsolutno parirao svetskom reketu broj jedan. Brejka nije bilo do 17. gema, ali iako je Federer bio siguran na servisu, i osvojio nekoliko gemova bez ijednog poena Tipsarevića, srpski teniser je briljirao u igri na mreži, i osvajao više dugih poena od Federera, pritom praveći velike probleme Švajcarcu, koji nije imao pravi odgovor na njegove odlične dijagonale i fantastičan bekhend.

Ipak, u samoj završnici preovladao je odličan tenis u kojem je presudila hladnokrvnost iskusnog Federera. Pri rezultatu 8-8, imao je dve brejk-prilike, od kojih je iskoristio drugu, i zatim uspeo da realizuje drugu meč loptu za konačnih 3-2 u setovima.

Švajcarski as tako je "preživeo" jedan od najtežih ispita u poslednjih nekoliko godina u meču koji će skoro sigurno ostati upamćen kao jedan od najuzbudljivijih na ovogodišnjem izdanju Otvorenog prvenstva Australije.

Federer u Melburnu nije izgubio još od polufinala protiv Marata Safina 2005. Njegov sledeći protivnik biće bolji iz duela Huan Monako - Tomaš Berdih.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #17 poslato: 21.01.2008. 16:08:19 »

B 92


AO: Ana Ivanović u četvrfinalu

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u duelu 4. runde pobedila 17-godišnju Karolinu Voznijacki rezultatom 6:1, 7:6 (7-2). Naredna Anina protivnica biće bolja iz dvoboja Venus Vilijams – Marta Domačovska. Ivanovićeva je prvi set ruinski rešila u svoju korist, ali je u drugom imala mnogo poteškoća, pošto je Dankinja vodila sa 5:3. Ipak, Ana nije dozvolila gubitak prvog seta na turniru, spasla je dve set lopte i obezbedila prolaz u najboljih osam.

Treća teniserka sveta je od samog starta zaigrala agresivno i došla do brejka prednosti. Ana je dikitirala tempo i isključivo je od nje zavisilo kako će se poen završiti, pošto je Voznijacki uglavnom čekala grešku rivalke.

Volej Ivanovićeve funkcionisao je besprekorno, kretanje je bilo na vrlo visokom nivou, što je, uz standardne razorne ’vinere’ iz forhenda, bilo dovoljno za vođstvo od 1:0 u setovima nakon 31 minuta igre. Zanimljiv je podatak da mlada Dankinja tokom celog prvog seta nije napravila nijedan direktan poen.

Voznijacki je na početku drugog seta totalno promenila pristup i zaigrala mnogo ofanzivnije i odlučnije, pošto je nestala trema uzorkovana prvim nastupom na Rod Lejver areni. Karolina je vrlo lako čuvala svoj servis, a onda joj je Ana u petom gemu sa tri greške iz forhenda poklonila brejk za prednost od 3:2.

Karolina je imala znatno više poverenja u svoje udarce, a Ana je bila zatečena naglim usponom u igri protivnice, pa je pravila nedopustivo veliki broj neiznuđenih grešaka. Duboke i precizne loptice, uz niz propusta naše igračice, dovele su Dankinju u situaciju da servira za izjednačenje, ali je Ivanovićeva neutralisala dve set lopte, a potom došla do 5:5.

Ana je imala meč loptu u dvanaetom gemu, ali je Voznijacki odigrala hrabro i uspela da izbori taj brejk. Srpkinja je u ’dodatnom gemu’ uspela da podigne nivo igre i zasluženo došla do četvrtog trijumfa na ovogodišnjem turniru u Melburnu.
Sačuvana
Starla
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Poruke: 1537




Najforumaš 2007
« Odgovor #18 poslato: 21.01.2008. 19:57:34 »

Za mene je Janko junak ovog turnira.Nisam videla Federera da se onako muci i nervira ama bas nikad do sada.Svaka cast nasim teniserima.Zbog takvih ljudi se covek ponosi na svoju zemlju i narod.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #19 poslato: 22.01.2008. 15:09:32 »

B 92


Novak:Spremio sam taktiku za Ferera

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je nakon plasmana u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu da je za narednog protivnika, Španca Davida Ferera, "spremio posebnu taktiku" . "Jedno je sigurno - Ferer će pokušati da me maksimalno izmnori i da poene igra što je moguće duže. Ovoga puta spreman sam za Ferera, za razliku od Mastersa u Šangaju krajem prošle godine, kada sam izgubio zbog premora i dekoncentracije", rekao je Đoković.

Treći svetski reket naglasio je da će njegova igra protiv Ferera biti znatno drugačija i da je u svakom pogledu potpuno spreman da "stigne što dalje u Melburnu".

"Osnovna promena u mojoj igri zasnovana je na činjenici da sam sada znatno svežiji nego što sam bio u Šangaju. Pevaće se sada druga pesma!", poručio je srpski teniser.

Ukoliko savlada Ferera, Đoković bi u polufinalu mogao da "ukrsti rekete" sa najboljim teniserom sveta Rodžerom Federerom.

"Ne bih sada da govorim o tome šta bi bilo ukoliko pobedim Ferera. Očekuje me u četvrtfinalu opasan protivnik i moram sada da se skoncentrišem na taj duel. Ferer nema šta da izgubi, tako da očekujem veliku borbu. Videćemo šta će biti na kraju," zaključio je Đoković.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #20 poslato: 22.01.2008. 15:10:27 »

BLIC


Jelena eliminisala Serenu!

Jelena Janković je pobedila Serenu Vilijams rezultatom 6:3, 6:4 posle sat i 39 minuta igre i stigla do svog prvog polufinala Australijan Opena!

"Džej Džej" na startu nije bila ubedljiva i činilo se da će Serena nastaviti svoj pohod ka odbrani titule, kada je bez puno problema brejkom povela sa 2:0. Međutim, posle toga je Jelena počela da šalje lopte gde je htela, a njena rivalku su mučile neiznuđene greške. Sve bolja igra naše teniserke donela je brz preokret i dva vezana brejka za 3:2. Nekoliko teških gemova, dugih prebacivanja i na trenutke nervozne igre obe teniserke, uz traljav servis amerikanke i brze i lepe kazne Jankovićeve donele su apsolutno zasluženu prednost Jeleni od 1:0 u setovima.

"Džej Džej" u nastavku nije dala protivnici da se oporavi, nekoliko "crtanja" po terenu i novi brejk najavili su neočekivano brz kraj susreta. Ipak, usledila su uzbudljiva tri gema, u kojima su teniserke posle teške borbe prepuštale servise. Svakako najlepši je bio onaj za vođstvo Jelene od 3:1, kada je ubrzo posle osvojenog čelindža (i oduševljenja publike) poslala fantastičan bekhend pasing šot. Serena je uzvratila za 3:2, a onda je usledila pauza kako bi obe igračice dobile medicinsku pomoć. Po povratku na teren uzbuđenja su nastavljena.
Jelena je stigla do prilike da servira za meč, a onda je odigrala najlošiji gem u susretu. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da je spreči da sruši aktuelnu prvakinju i da se još jednim brejkom posle prve meč lopte osveti za eliminaciju iz prošle godine.
Jelena u polufinalu dočekuje pobednicu duela Žastin Enan - Marija Šarapova.

Sačuvana
DJ_Uro_UE
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Uzice
Lokacija: Dovarje
Država: State of Serbia
Horoskop: Jarac
Poruke: 3437

Master of disaster


« Odgovor #21 poslato: 22.01.2008. 15:11:26 »

Shta uradishe Nestor i Zimonjic ?
Sačuvana
Vlad Dracul
Experimental Period
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Milic Filipovic
Mesto: Pozega
Lokacija: Bakionica
Država: Srbija
Horoskop: Bik
Poruke: 1876




« Odgovor #22 poslato: 22.01.2008. 15:57:05 »


Shta uradishe Nestor i Zimonjic ?


Izgubise Sad
Sačuvana
DJ_Uro_UE
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Uzice
Lokacija: Dovarje
Država: State of Serbia
Horoskop: Jarac
Poruke: 3437

Master of disaster


« Odgovor #23 poslato: 22.01.2008. 15:58:12 »

Ou, DAMN !
Sačuvana
DJ_Uro_UE
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Uzice
Lokacija: Dovarje
Država: State of Serbia
Horoskop: Jarac
Poruke: 3437

Master of disaster


« Odgovor #24 poslato: 22.01.2008. 18:49:58 »

Sharapova pobedila Anin 2-0, u setovima 6-4, 6-0 Cheesy

Znachi JJ igra sa njom u polufinalu. Prognoze Huh?
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 4  Sve
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.681 sekundi sa 36 upita.