Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: 1 2 [3] 4  Sve
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Australija Open 08  (Pročitano 17993 puta)
jelenica_ue
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Žena
Ime i prezime:
Jelena Hlubek Supurović
Lokacija: centar
Država: Srbija
FaceBook: ima
Horoskop: Ovan
Poruke: 2278




Najforumaš 2008
« Odgovor #50 poslato: 25.01.2008. 19:18:32 »



cheerleader cheerleader cheerleader cow cheerleader cheerleader cheerleader



 post-6-1145621102
Sačuvana

٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶                 ♈゚+。☆*゜+。.。:.*.゚ ゚¨゚゚・*:..。o○☆゚+。
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #51 poslato: 25.01.2008. 19:39:24 »



Pogledajte početnu stranu:

http://www.australianopen.com/en_AU/index.html
Sačuvana
Vertigo
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Žena
Horoskop: Jarac
Poruke: 408


Nosce te ipsum!


« Odgovor #52 poslato: 25.01.2008. 19:41:36 »

Jedva uspeh da odgledam... ali nije bilo sasne da propustim mec smile
Svaka cast! Apsolutno mu je parirao, cak se moze reci da je bio i bolji. Mislim da je i po statistickim podacima tako. U svakom slucaju- zelim mu da "obrise" kako-se-vec-zvase u finalu i jos jedna stvar, da se malo manje psuje!
Sačuvana

We rise only to fall... we die only to live...
we ask to dream in hopes of knowing...
he gives us a heart in hopes of feeling...

I am felling... it's you!
Top
provereni korisnici
skriboman
*****
Poruke: 3516



Najforumaš 2006
« Odgovor #53 poslato: 25.01.2008. 21:33:20 »

Svaka chast, sve pohvale. Stvarno nisam verovao da ce pobediti.. Ali dokazao je da je teniser za 10...
Bravo!!
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #54 poslato: 25.01.2008. 22:23:59 »

 Nole - Tsonga, nedelja u 9 i 30

Finale Australijan opena između Novaka Đokovića i Žoa Vilfrida Tsonge igra se u nedelju ujutru u 9 i 30 časova po našem vremenu. Ovo će biti prva borba za trofej u Melburnu dvojice igrača koji nikada nisu podigli pehar na grend slemovima još od 1998 godine.
Nole ovog puta sa druge strane mreže neće imati nekog od velikih rivala iz vrha svetskog tenisa, već će mu se suprotstaviti najveće otkrovenje turnira. Francuz, koji nije ni bio nosilac na AO, na svom putu ka finalu je savladao "kosturaše" Endija Mareja, Rišara Gaskea, Mihaila Južnog, da bi u polufinalu neverovatnom partijom oduvao drugog tenisera sveta Rafu Nadala.
Tsonga, jedan od retkih igrača koji vraća na teren već zaboravljeni "servis volej" stil nalazi se na 38. mestu ATP liste, a plasman u finale mu je obezbedio više novca nego što je zaradio u čitavoj profesionalnoj karijeri! Tsonga je od 2004. godine do početka AO na svoj račun upisao 484.831 dolara, a u Melburnu je već zaradio sigurnih 685.000 dolara.
Sačuvana
Starla
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Poruke: 1537




Najforumaš 2007
« Odgovor #55 poslato: 25.01.2008. 22:40:44 »

Odusevljena sam cinjenicom da imamo 3 tenisera u finalu.Bravo!!!!!
Sačuvana
Marina
provereni korisnici
početnik
*
Pol: Žena
Ime i prezime:
Marina Neskovic
Mesto: Uzice
Lokacija: Zabucije
Država: Srbija
Horoskop: Jarac
Poruke: 9



« Odgovor #56 poslato: 26.01.2008. 00:11:50 »

Nole je genije...Josh samo Ana da pokazhe Sharapovoj kako se igra i to je to ....smile
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #57 poslato: 26.01.2008. 15:13:55 »

B 92



Šarapova prejaka za Anu

Ruskinja Marija Šarapova pobedila je Anu Ivanović sa 2:0, po setovima 7:5, 6:3 u finalu Otvorenog prvenstva Australije. Prošlogodišnja vicešampionka potvrdila je još jednom sjajnu formu, odigravši fantastičan meč, gotovo bez greške. Ruskinja je na kraju kompletan turnir završila bez izgubljenog seta, iako joj je duel sa Ivanovićevom bio do sada ubedljivo najteži ispit. Šarapovoj je to treća gren slem titula, a Ivanovićevoj drugi utešni trofej. Finale je trajalo sat i 31 minut.

Za razliku od polufinala kada je rivalu prepustila prvih osam gemova, Ivanovićeva je ovog puta krenula mnogo sigurnije. Sa druge strane, Šarapova je bila još bolja, osvojivši prva tri servis gema bez izgubljenog poena.

Prva je popustila Ana. Najbolja srpska teniserka vezala je u petom gemu nekoliko grešaka, uključujući i jedan bekhend daleko u aut za prvi brejk na meču. Šarapova je povela sa 3:2, a zatim servirala još jedan gem bez izgubljenog poena.

Ipak, kada se činilo da je velika prednost na strani Ruskinje, Ana se vraća u set i u osmom gemu izjednačuje na 4:4. Pored nekoliko fantastično vraćenih lopti na drugi, pa čak i na prvi servis Šarapove, Ivanovićevoj su pomogle i tri duple greške ruske teniserke, koja po prvi put pokazuje znake gubitka koncentracije i nerava.

Ana je dobila sledeći gem na svoj servis, a zatim i prva dva poena u desetom gemu i tako došla na dva poena od osvajanja prvog seta. Međutim, Šarapova je uspela da uzvrati, vrati samopouzdanje i prekine kako se na kraju ispostavilo jedini period dominacije Ivanovićeve. Ruskinja se brzo vratila u ofanzivu osvojivši sledeća tri gema za konačnih 7:5, i tako došla na pola puta do titule.

U drugom setu, ista slika. Prvi gem Ana je dobila posle mnogo muke, sačuvavši nekoliko brejk lopti, dok je na drugoj strani, Ruskinja bila sigurna na servisu. Ključan gem Marija je dobila kod 3:3, na servis Ivanovićeve. Za razliku od prvog seta, najbolja srpska teniserka ovog puta nije bila ni blizu ribrejka i Ruskinja zasluženo slavi sa 2:0, 7:5, 6:3, posle 91 minuta igre.

Ruskinju je skoro savršeno služio prvi servis. Dobila je 89 odsto poena iz prvog pokušaja, a 70 odsto iz drugog. Sa druge strane, Ana je osvojila 62 odsto poena na prvi, a 50 odsto na drugi servis. Odnos u direktno osvojenim poenima bio je skoro izjednačen, 16-14 za Šarapovu, ali je Ivanovićeva napravila mnogo više neiznuđenih grešaka, 33-15.

Za Šarapovu je to, posle Vimbldona i US Opena, treća gren slem titula, a za Ivanovićevu drugi vicešampionski trofej.

Mlada Beograđanka napustiće Melburn sa još jednim fantastičnim turnirom iza sebe, znajući da će od ponedeljka i zvanično biti druga teniserka sveta, što je njen najbolji plasman u karijeri.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #58 poslato: 26.01.2008. 15:14:46 »

B 92



Svetski mediji o pobedi Đokovića

"Neranjivost Rodžera Federera probušena je, zatim izmlaćena i na kraju rastrgnuta u 'Melburn parku', a svetski broj jedan surovo je izbačen sa Australijan opena", piše u izveštaju agencije Rojters nakon trijumfa Novaka Đokovića nad Rodžerom Federerom, sa 3:0, u polufinalu Otvorenog prvenstva Australije.

Asošijejted pres ocenio je da Federer "nije ličio na igrača koji je osvojio 13 grend slem titula".

"Emotivni Đoković mnogo je doprineo tome da Federer nije ličio na sebe, pošto je pogodio 13 asova i 50 viner poena i uglavnom izbegavao problema sa živcima, koji su ga povremeno mučili", naveo je AP.

Komentatori radija Australijan opena preneli su vest o velikoj pobedi usklikom "Kralj je pao!". Đoković je ovim trijumfom prekinuo niz od 10 uzastopnih grend slem finala Federera.

"Mora da je ovo čudesan dan u Srbiji, koja ima muškog finalistu, ženskog finalistu i finalistu u mešovitom dublu na Australijan openu", kazao je komentator američkog ESPN-a.

Rojters je ocenio da je Đoković bio "gromovit", a Federer "trom".

"Đoković je jednostavno bio previše snažan, previše stabilan. Federer se u finalu Otvorenog prvenstva SAD prošlog septembra provukao, a sada je Srbin uvek bio ispred", preneo je Rojters.

Francuska agencija AFP ocenila je da ovo jeste iznenadjenje, ali da nije potpuno neočekivano.

"Poraz Federera jeste neočekivan, ali se zna da Đoković može da igra čvrsto ceo dan...Danas je dominirao, a Federer je igrao sporije nego obicno i često je morao da se brani", naveo je Frans Pres.

Zvanični sajt turnira bio je zatrpan komentarima navijača i pozdravima Đokoviću, a novinar te stranice ocenio je da je pobeda bila "impresivna".
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #59 poslato: 27.01.2008. 15:03:21 »

B 92



Đoković: "Znam da sam favorit"

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je svestan da će biti favorit na nedeljnom meču sa 38. igračem sveta Žo-Vilfredom Congom iz Francuske u finalu Otvorenog prvenstva Australije. "Gledajući po plasmanu na svetskoj rang listi favorit sam. Imam više iskustva u ovako važnim mečevima i već sam igrao finale na gren slem turniru", rekao je Đoković na konferenciji za novinare u Melburnu.

Đoković će u svom drugom pokušaju da osvoji gren slem titulu morati da potvrdi odličnu partiju iz polufinala takmičenja, kada gde je pobedio najboljeg tenisera sveta i aktuelnog šampiona Rodžera Federera iz Švajcarske.

"Veoma je opasno kada u finalu grend slema prvi put igraš sa protivnikom koji nema šta da izgubi. Conga jednostavno proživljava svoj san. Plasman u finale Australian opena za njega je veliki uspeh, tako da verujem da će se truditi i da pobedi", rekao je treći nosilac u Melburnu.

Đokovićevu ocenu potvrduju i odlične partije Conge, koji je na prvom grend slemu godine eliminisao drugog, osmog, devetog i 14. nosioca: Rafaela Nadala, Rišara Gaskea, Endija Mareja i Mihaila Južnog.

"Gledao sam njegove mečeve i bio sam, kao i svi ostali, impesioniran. Igrao je zaista dobro, posebno u polufinalu. Srećan sam što igram protiv mladog igrača, ne protiv uobičajenih protivnika. Trudiću se da se taktički dobro pripremim", ocenio je 20-godišnji srpski teniser.

Conga je imao i dan više za odmor, ali je Đoković naveo da ne očekuje da će to biti prednost Francuza.

"Svakako je bolje kada imaš više vremena za odmor, ali se ne osećam previše umorno ili isrcpljeno. Sve mečeve sam dobio bez izgubljenog seta. Psihički sam doduše iscrpljen. Imam i ja, ipak, dan odmora, tako da sam siguran da ću biti spreman", istakao je Đoković.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #60 poslato: 27.01.2008. 15:04:16 »

 happy15


Zimonjć i Su osvojili Melburn!


Nenad Zimonjić i Tijantijan Su pobednici su Australijan opena u mešovitom dublu! Oni su jutros pobedili indijske tenisere Saniju Mirzu i Maheša Bupatija sa 2:0 (7:6, 6:4).

Pobeda Su i Zimonjića je tim vrednija jer su ovo dvoje tenisera po prvi put izašli zajedno na teren i savladali uigrani indijski par.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #61 poslato: 27.01.2008. 20:29:36 »

BLIC


Nole osvojio Melburn!


Nole je osvojio Australijan open! Novak Đoković je napravio najveći uspeh u istoriji srpskog tenisa i ostvario veliki san – osvojio je grend slem titulu u Melburnu na pobedom nad Žo Vilfrid Tsongom rezultatom 3:1 4:6, 6:4, 6:3, 7:6 (7:2)! Odlični Francuz je uspeo da osvoji prvi set, bio je smireniji i rasterećeniji, ali je onda Novak počeo da gradi igru, izjednači a potom i zatvori Otvoreno prvenstvo Australije podižući trofej. Ovo je bilo “najmlađe” finale u Australiji od 1977. godine.

Uvodna dva gema uzbudljivog prvog seta obeležila je nervozna igra oba tenisera. Stegnute ruke i plitke lopte su u prvom gemu više odgovarale Novaku, koji je bez puno problema upisao prvi brejk na meču. Ipak, rezultat je ubrzo bio izjednačen, a ponovo je veći deo posla rešio naš teniser – sa nekoliko vezanih loših forhenda omogućio je Francuzu lak ribrejk – 1:1. Tsonga je u narednom gemu bio mnogo sigurniji na servisu, Novakove lopte su i dalje završavale nešto iza osnovne linije, a njegov rival je to koristio prilično ležernom igrom i čekanjem Đokovićeve greške. Naredni gem je najavio fantastičan duel. Obojica su pronašli ritam, odigrali su nekoliko teških i dugih razmena, a Đoković je uspeo da spasi svoj servis pod pritiskom. Do kraja seta gledan je uzbudljiv i lep tenis, ali Nole nije uspevao da smanji broj svojih grešaka, a odgovor na njegov dobru igru na rivalov servis je stizao u vidu vezanih asova. Na kraju, odlični Tsonga je uspeo da osvoji set brejkom za 6:4, posle dva praktično izgubljena poena - jedne Novakove greške i jednog svog neverovatnog poteza.

Osvojen set je otvorio mogućnost Francuzu da igra još rasterećenije. Tsonga je diktirao tempo i često je preuzimao inicijativu, ali ga je Novak "sekao" promenama ritma i uspešnim izlaženjema na mrežu. Konačno, u petom gemu Đoković je najavio preokret snaga na terenu. Nekoliko dobrih poteza, mnogo bolje kretanje i jedna dobra bekhend paralela su mu vratili samopouzdanje. To je iskoristio odmah, osvojio je bez problema gem na svoj servis, a potom je svojom prepoznatljivom igrom upisao ključni brejk za vođstvo od 4:3. Tsonga nije imao dovoljno prostora da uzvrati, Nole je igrao sve sigurnije, pa je rutinski završio posao i rezultatom 6:4 stigao do izjednačenja u setovima 1:1.

Do prvog brejka u trećem setu se nije mnogo čekalo. Sve što je Tsonga gradio tokom protekle dve nedelje u Melburnu je drastično splasnulo posle Novakovog izjednačenja, nije više bio toliko agresivan, nešto se sporije kretao, a udarci su mu bili još ležerniji nego obično. Ipak, Francuz je uspeo da odservira sigurno za 1:0. Novak je zatim pokazao da je konačno pronašao pravi ritam – održao je nivo rutinskim servis gemom, a onda je potpuno preuzeo kontrolu brejkom za 2:1. Čuvao je prednost bez mnogo problema sve do prelepog devetog gema, kada se fantastični Tsonga odbranio od šest set lopti, ali nije mogao da spreči drugi Noletov brejk za 6:3 i prednost u setovima od 2:1.

Poslednji set ove godine u Melburnu imao je samo tri trenutka kada je mogao da se prelomi. Nole je propustio prvu šansu pri rezultatu 4:3, kada je u gem ušao iz brutalnog servis gema bez izgubljenog poena. Tsonga se uz ogromnu podršku publike odbranio, a onda je on imao priliku da ukrade brejk pri rezultatu 5:5. Poslednja, treća bila je u taj-brejku, koji po običaju i  bez mnogo muke pripada Noletu. Iskorišćena prva od četiri lopte za šampionat posle tri sata i šest minuta igre - 7:2!

Na kraju Novak je, po običaju, bio veliki i na podijumu:
"Hvala mom boksu koji me je podržavao ne samo ove dve nedelje već ceo život. Posle toga moram da se zahvalim Džou. On je bio fantastičan i da je osvojio turnir to bi bilo apsolutno zasluženo. Znam da biste i vi više voleli da je on pobedio. To je u redu, hvala i vama bili ste zaista fantastični", šarmantno je rekao Novak sa peharom u rukama za osmehe 15.000 ljudi na tribinama i buran aplauz publike u Melburnu.
Sačuvana
Vertigo
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Žena
Horoskop: Jarac
Poruke: 408


Nosce te ipsum!


« Odgovor #62 poslato: 27.01.2008. 20:40:27 »

Svaka cast! Svaka cast!
Jeste da se pomucio malo, gresio je (mnogo je bolje igrao protiv Federera, cini mi se) i dobar onaj Conga, majku mu  smile... ali ipak... Igra vrhunski i prvi je! To je bitno. Srbija stvarno moze da bude ponosna na nase tenisere. Wuuuuu  cheerleader cheerleader cheerleader
Sačuvana

We rise only to fall... we die only to live...
we ask to dream in hopes of knowing...
he gives us a heart in hopes of feeling...

I am felling... it's you!
Драгољуб
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Ужице
Lokacija: Доварје
Država: Србија
Poruke: 1540



« Odgovor #63 poslato: 27.01.2008. 20:45:10 »

Hvala Nole, hvala Srbine.
Sačuvana
DJ_Uro_UE
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Uzice
Lokacija: Dovarje
Država: State of Serbia
Horoskop: Jarac
Poruke: 3437

Master of disaster


« Odgovor #64 poslato: 27.01.2008. 20:47:35 »

Svaka chast kralju ! :*
Sačuvana
Starla
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Poruke: 1537




Najforumaš 2007
« Odgovor #65 poslato: 27.01.2008. 20:48:08 »

Hvala mu na ovome.Ponosni smo na njega!!!U Beogradu detonacije,slavi se smile.Nole za predsednika!!!!
Sačuvana
fon Manštajn
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Vaga
Poruke: 2726


we only come out at night


« Odgovor #66 poslato: 27.01.2008. 21:43:51 »

Sačuvana

Stand by me my apprentice
Be brave, clench fists.
immigré
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Poruke: 250


« Odgovor #67 poslato: 27.01.2008. 22:32:36 »

Car!
Sačuvana
Doreta
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Horoskop: Škorpija
Poruke: 758




« Odgovor #68 poslato: 28.01.2008. 03:55:17 »

....ovakvi dogadjaji nam itekako trebaju......SVAKA CHAST MALISHA!!   Cheesy
Sačuvana
Andragon
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Jarac
Poruke: 1137



« Odgovor #69 poslato: 28.01.2008. 06:18:35 »

Extra je... Svaka cast
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #70 poslato: 28.01.2008. 15:38:11 »

B 92


Zimonjić: Nikada nije lako


Srpski teniser Nenad Zimonjić rekao je da je osećao pritisak pre nego što je osvojio titulu u mešovitom dublu na Otvorenom prvenstvu Australije, bez obzira što je ranije dva puta osvajao grend slem trofeje u toj kategoriji.

"Nikad nije lako servirati za titulu. Bez obzira koji je turnir u pitanju, postoji pritisak. Kada je u pitanju grend slem finale, znate da ste jako blizu i baš želite titulu. Nije lako", rekao je Zimonjić novinarima posle pobede sa Sun Tijantijan nad Saniom Mirzom i Mahešom Bupatijem od 2:0.

Srpski teniser kazao je da mu je put do titule bio zabavan i ocenio da su on i Sunova odigrali nekoliko "dobrih i zanimljivih mečeva", i istakao da veruje da su oboje uživali.

Zimonjić je istakao da je uspeo da ostane miran, i objasnio je da pre meča nije želeo da daje previše informacija svojoj partnerki, sa kojom igra prvi put i kojoj je ovo prvo grend slem finale.

"Važno je ostati opušten i pokušati da uživaš, što je i najvažnije. Ako previše razmišljaš, uspaničiš se pomalo, a to nije dobro, jer ne možeš da se koncentrišeš na važne stvari", objasnio je pobednik Australijan opena iz 2004. i Rolan Garosa iz 2006. godine.

Stručnjak za dubl naveo je da je pokušao da pojednostavi stvari svojoj partnerki, a da on ostane snažan i stabilan da bi joj pružio više prilika da doprinese.

"Mislim da sam uspeo u tome i da je to jedna od najvažnijih stvari, jer je Maheš jako iskusan. Osvojio je mnogo titula u mešovitom dublu. Pokušavao sam da joj kažem da samo pokušava da udara i da se ne brine ako pogreši", rekao je Zimonjić.

Kineska teniserka, osvajačica zlatne medalje u dublu na Olimpijskim igrama u Atini, nije mnogo govorila.

"Jako je dobar. Bio je tako snažan na terenu, tako da sam mogla da dam sve od sebe", rekla je Sun.

Srbija je imala finaliste u tri discipline, a Zimonjić je rekao da mu je jako drago što je "na neki način deo toga".

Sun i Zimonjić su ovde prvi put igrali zajedno, a saradnju će verovatno nastaviti i na Vimbldonu.

"Pre nego što smo se dogovorili da igramo ovde, razgovarao sam sa Katarinom Srebotnik, sa kojom sam mnogo poslednjih godina. Dogovorili smo se da igramo Rolan Garos i Ju-Es Open zajedno, tako da sam siguran da ćemo igrati Vimbldon zajedno", rekao je Zimonjić.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #71 poslato: 28.01.2008. 15:40:11 »

PRESS



SRBIJO, HVALA!

NOLE: Ponosan sam na sebe, ali sam ponosan i što sam prvi Srbin koji je osvojio grend slem u singlu. Drago mi je što smo ispunili očekivanja ljudi u Srbiji. Volim vas, ljudi!

Novak Đoković ponovo je pokazao da svaku svoju pobedu smatra i pobedom Srbije! Naš najbolji teniser nije propustio da zahvali svim zemljacima na podršci, i istakao je da je izuzetno ponosan na činjenicu da je postao prvi srpski teniser sa grend slem titulom u singlu!


- Hvala svim srpskim navijačima koji su došli u Melburn da me bodre. Ponosan sam na sebe, ali sam ponosan i što sam prvi Srbin koji je osvojio grend slem u singlu. Znam da me gledate sada, siguran sam da je prava ludnica u Srbiji. Volim vas, ljudi! - poručio je Nole sa pobedničkog postolja.

Đoković je, ipak, najpre zahvalio svojoj porodici, koja ga bodrila tokom 14 dana takmičenja u Melburnu. Potom je čestitao i protivniku Žo-Vilfredu Congi.

Hvala porodici

- Pre nego što bilo šta kažem, moram da zahvalim mojoj porodici koja se nalazi na tribinama, mnogo mi je značila njihova podrška tokom ovih 14 dana i tokom čitave karijere. Žo, sjajan turnir za tebe, trebalo bi da budeš ponosan. Da si pobedio danas, to bi bilo zasluženo. Svaka čast - rekao je Đoković.

Naš teniser pokazao je i da se ne ljuti na publiku koja je u finalu bila protiv njega.

- Znam da je publika više želela da on pobedi. Ne brinite, i dalje vas volim - istakao je najbolji srpski teniser svih vremena.

Đoković, koji je treći najmlađi pobednik u istoriji Australijan opena, priznao je da je tokom meča imao velikih problema da ostane smiren.

- U dvorani sam bio strahovito nervozan, pogotovo na početku. Nije bilo lako nositi se sa 15.000 gledalaca koji su uglavnom protiv vas, kao i sa velikim izazovom koji donosi finale jednog grend slema. Ali, mlad sam, još učim. Danas sam tu nervozu savladao sredinom drugog seta, ubuduće će biti bolje - rekao je Đoković.

Srećna porodica... Đokovići proslavljaju Novakov uspeh

Naš teniser objasnio je da je nervozu pred mečeve lečio tako što je, pričajući viceve, pokušavao da ne misli na tenis.

Intervju Kurijeru

- Pričali smo viceve, slušao sam muziku, gledao smešne video-snimke i uspeo sam da se opustim. Ali, sve se promenilo za dve sekunde kad sam izašao na teren. Pred punim tribinama uvek osećate ponos što ste došli dotle, ali želite da napravite još jedan korak i pobedite - rekao je Nole.

Nole je posle meča odgovarao i na pitanja dvostrukog pobednika Australijan opena Džima Kurijera, koji je bio u ulozi voditelja australijske televizije Kanal 7.

- Srećan sam i ponosan zbog sebe, ali i zbog ljudi u Srbiji, koji su bdeli ovih 14 dana kraj televizora u očekivanju da svi mi ovde postignemo odlične rezultate. Ponosan sam što smo ispunili njihova očekivanja - rekao je Novak.

Na novinarsko pitanje šta je u planu za proslavu, Đoković je uz osmeh odgovorio:

- Ne želite da znate.

ATP lista: Đoković stiže Nadala

Novi osvajač Australijan opena Novak Đoković osvojio je 850 poena, od 1.000 koliko pripada pobedniku, jer je „branio" 150 poena osvojenih plasmanom u četvrto kolo 2007. godine. Najbolji srpski teniser sada ima 5.165 ATP poena. Drugoplasirani Rafael Nadal osvojio je 200 poena time što je stigao do polufinala, jer je to korak dalje u odnosu na 2007. godinu. Španac sada ima 5.980 poena, 815 više od Đokovića.

Više nego Nadalu, Đoković se približio Rodžeru Federeru, koji je zbog poraza od našeg tenisera u polufinalu izgubio 550 ATP poena i sada ima 6.630. Godinu je počeo sa 7.180 bodova. Najveći skok napravio je finalista, Francuz Žo-Vilfred Conga, koji će sa 38. mesta doći na 18. Pomak je napravio i Janko Tipsarević, koji je u Melburn stigao kao 49. teniser sveta, a otišao posle nezaboravnog meča i poraza 3:2 od Federera u trećem kolu, kao 42. na listi sa 727 bodova.

Ljudi, Nole izjednačio!

Nesvakidašnji događaj u selu Žiča najbolje pokazuje kako je Srbija juče ispratila borbu Novaka Đokovića u finalu Otvorenog prvenstva Australije. Tokom svetosavske priredbe u osnovnoj školi u selu Žiča, jedna seljanka utrčala je u salu i posetiocima uzbuđeno prenela da je „Novak izjednačio na 1:1"!

Ulice gotovo svih gradova i mesta u Srbiji bile su juče u toku prepodneva puste, a tenis je bio glavna preokupacija mnogih. Ulice Beograda bile su praznije nego što je obično u nedelju ujutro, jer su svi pratili finale turnira, a već oko podne bilo je očigledno da neće biti uobičajene gužve i proslave u centru grada. Kafići su, međutim, bili dupke puni, a publika je glasno bodrila Đokovića u meču sa Žo-Vilfredom Congom iz Francuske.

Slično je bilo u Novom Sadu, u kome je bilo teško dobiti taksi ili videti ikoga na ulici. Uobičajene gužve na ulicama Niša nije bilo ove nedelje.

Novinar Bete u Leskovcu nije video nijednu osobu na prostoru od autobuske stanice do Opšte bolnice, zatim od Opšte bolnice do naselja Dubočica i od Dubočiče do naselja „Slavko Zlatanović".

Jedini izuzetak bila je jedna žena koja je stajala ispred svoje kapije i grizla nokte.
Sačuvana
Svesna
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Žena
Ime i prezime:
Vesna Hlubek
Mesto: Uzice
Lokacija: Vidovdanska
Država: Srbija
Horoskop: Ovan
Poruke: 286



« Odgovor #72 poslato: 29.01.2008. 01:06:12 »

Nole svaka cast !  zdg_flag_thanks zdg_flag_respect happy15 klanjanje klanjanje klanjanje wave claps claps claps
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #73 poslato: 29.01.2008. 15:55:21 »

B 92


Obradović: Novak uskoro broj 1

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović ocenio je da Novak Đoković već sada ima igru kojom zaslužuje prvo mesto na ATP listi. Posle pobede u Melburnu, najbolji srpski teniser ostao je na trećoj poziciji liste najboljih svetskih tenisera, ali je borba za prvo mesto sada potpuno otvorena. Obradović kaže da Đoković vrlo brzo može do vrha. Ipak, plan koga mora da se pridržava je manji broj turnira između gren slem takmičenja.

"Đoković je po igri dokazao da već sada zaslužuje da bude broj 1, a da će u budućnosti to skoro sigurno i biti. Ključ je u planu i rasporedu turnira. Prošle godine, Federer je osvojio tri, a Nadal jedan gren slem turnir i na osnovu toga oni drže vrh. Onaj ko osvaja gren slemove, na kojima titula donosi 1000 bodova, taj uzima najveći deo bodova, onaj lavovoski deo bodova koji je neophodan da biste bili na vrhu liste."

Obradović je sa posebnim zadovoljstvom ispratio uspehe naših tenisera u Melburnu, s obzirom da Srbiju u okviru 1. kola Svetske grupe Dejvis kupa očekuje teško gostovanje u Rusiji. Ipak, on smatra da će srpska ekspedicija posle Australian Opena otputovati u Moskvu sa ogromnim samopouzdanjem.

Opširniji razgovor sa selektorom srpske Dejvis kup reprezentacije pročitajte ovde.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #74 poslato: 29.01.2008. 15:56:36 »

BLIC



Đokovići u akademiju ulažu 15 miliona evra

Autor: Nebojša Radišić

Porodica proslavljenog srpskog tenisera Novaka Đokovića odlučila je da u Kragujevcu napravi prvu tenisku akademiju u ovom delu Evrope i da u centar Šumadije uloži, kako procenjuju gradske vlasti, najmanje 15 miliona evra. Oni će, zajedno sa gradom, osnovati zajedničko privredno društvo, a lokaciju na kojoj će se graditi centar za stvaranje novih tenisera su Đokovići već izabrali.

Prema rečima glavnog gradskog stručnjaka za resurse Nebojše Vasiljevića, u četvrtak će Skupština grada verifikovati odluku da se u novi sportsko-rekreativni kompleks uloži lokacija u ekstra zoni od 2,5 hektara, koja bi prema sadašnjim tržišnim cenama vredela oko pet miliona evra.
- Mi ulažemo zemljište i potpuno ga uređujemo, sa svim priključcima. Za to će udeo grada u zajedničkoj firmi biti pet odsto. Ostali, većinski deo, pripada firmi „Femili sport“ d.o.o. Novak Đoković je pre mesec dana posetio Kragujevac, i mi smo mu ponudili raspoložive lokacije. Odabrao je onu kraj otvorenih gradskih bazena, koja se graniči i sa Velikim parkom i delom univerziteta - kaže Nebojša Vasiljević.
Kolika je dobit Kragujevca investiranjem porodice Đoković jasno je kada se zna da će on tu sagraditi četiri otvorena teniska igrališta, hotel, apartmane za smeštaj studenata koji pohađaju sportsku školu, kao i veliku zatvorenu tenisku dvoranu koja će biti napravljena tako da odgovara standardima za održavanje međunarodnih teniskih mečeva i turnira (ATP).
- Nismo mogli da ne prihvatimo predlog Novaka Đokovića, jer nam je čast da sportista tog ranga ovde sagradi najprestižniju tenisku školu. On će, kao pravi brend, promovisati Kragujevac širom sveta, i poslati poruku da smo mi grad u koji su dobrodošli svi investitori. Mi smo, kao što se vidi, ne samo centar regije južno od Beograda zbog sedišta univerziteta, Kliničkog centra i privrede, već i zbog sporta - kaže Vasiljević.
U Kragujevac su, na osnovu već sklopljenih ugovora, najveće kompanije u prošloj godini uložile 300 miliona evra. Grad je, samo od prodaje građevinskog zemljišta, zaradio 15 miliona evra.
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4  Sve
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 4.352 sekundi sa 36 upita.