Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1] 2  Sve
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Australija Open 2009  (Pročitano 20774 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« poslato: 14.01.2009. 14:53:07 »

http://www.blic.rs/sport.php?id=74200


Srpske teniserke na oporavku


Jelena i Ana u Melburnu


Do početka Australijen Opena ostalo je samo šest dana, a ljubitelje tenisa ne smo u Srbiji muči pitanje - hoće li Jelena Janković i Ana Ivanović biti spremne da pruže maksimum na turnir u Melburnu.

Obe teniserke su se požalile da imaju problema sa stomačnim virusom. Ana je trenutno u Melburnu, gde radi sa svojom trenerskom ekipom, na čelu sa Svenom Grenefeldom. Prethodnih nedelja bilo je govora o tome kako oni više ne sarađuju, ali je iz tabora srpske teniserke poručeno da je sve u redu i da se saradnja sa trenerom koji vodi računa o teniserkama „Adidasa“, nastavlja. Čini se da je pauza od nekoliko dana Ani dobro došla, ona kaže da će sigurno igrati na prvom grend slemu.

- Osećam se dobro. Odmarala sam za vikend i sada opet normalno treniram. Biću spremna da igram u Melburnu. Fizički sam spremna što je jako važno za igranje na grend slem turniru - poručila je Ivanovićeva, koja je rekla da su među glavnim kandidatima za titulu svakako sestre Vilijams.
Dobra vest je da se na treningu u Melburnu pojavila i najbolja teniserka sveta, Jelena Janković, prvi put posle nekoliko slobodnih dana tokom kojih se lečila.
- Brže, brže, kreći se. Ovaj udarac je veoma važan - dobacivao je sa strane Jelenin trener Rikardo Sančez, koji je nervozno vrteo glavom dok je pokazivao Jeleni kako je trebala da udari lopticu.
Dakle, organizatori ne moraju da brinu. Šarapova je otkazala, ali to neće biti slučaj sa srpskim igračicama koje će u njenom odsustvo biti još veći veliki favoriti da osvoje titulu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #1 poslato: 17.01.2009. 15:04:03 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=01&dd=16&nav_id=339571


O: Dobar žreb za srpske tenisere


U petak je obavljen žreb za Otvoreno prvenstvo Australije u tenisu, a srpski teniseri imali su povoljan žreb.

Prva nositeljka turnira Jelena Janković igraće sa Austrijankom Ivon Mejsburger, dok će protivnica Ani Ivanović biti Julija Gergeš iz Nemačke. Branilac titule Novak Đoković igraće sa kvalifikantom, a protivnik Janka Tipsarevića biće Španac Oskar Ernandes. Treći srpski predstavnik u muškom singlu Viktor Troicki takođe će za protivnika imati Španca, Alberta Martina.

Protivnica Jankovićeve u prvom kolu biće Austrijanka Ivon Mejsburger. Mejsburgerova je trenutno 104. igračica sveta i Jankovićeva se sa njom do sada nije sastajala.

Peta igračica sveta Ana Ivanović igraće protiv Nemice, 106. na WTA listi Julije Gergeš. Teniserke nisu do sada igrale međusobne mečeve.

Novak Đoković će odbranu titule početi protiv tenisera iz kvalifikacija, dok će Janko Tipsarević igrati sa 67. teniserom sveta Špancem Oskarom Ernadezom, sa kojim do sada nije igrao.

Viktor Troicki će za prolaz u drugo kolo prvog grendslema u sezoni morati da pobedi 99. tenisera sveta Alberta Martina iz Španije i to će biti njihov prvi međusobni meč.

Prvi grendslem u sezoni, Otvoreno prvenstvo Australije, igra se na tvrdoj podlozi od 19. januara do 1. februara, a nagradni fond je 23.140.000 australijskih dolara, a prvi put pobednici u muškoj i ženskoj konkurenciji zaradiće po dva miliona australijskih dolara (1,31 miliona američkih dolara).
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #2 poslato: 18.01.2009. 14:42:20 »

http://www.blic.rs/sport.php?id=74777

Počinje Australijen open


Navijte satove - srpska je noć u Melburnu


Ljubitelji tenisa dočekali su svoj dan. U Melburnu noćas počinje prvi grend slem sezone – Otvoreno prvenstvo Australije, koje će srpska javnost pratiti sa velikom pažnjom. Titulu brani Novak Đoković, a poput njega i Jelena Janković i Ana Ivanović nalaze se među glavnim favoritima za osvajanje turnira koji se igra za nagradni fond od 23,14 miliona australijskih dolara.

Zanimljivo je da će svi naši predstavnici u singlu, Jelena Janković, Ana Ivanović, Novak Đoković, Janko Tipsarević i Viktor Troicki, noćas igrati prve mečeve. Najpre će na teren Ana, pa Jelena, a onda i Novak. Najbolja teniserka sveta sastaje se sa 104. na listi, Ivon Mojzburger iz Austrije. Shodno rangu, Beograđanka kaže da je izuzetno spremna za ovaj, ali i sve naredne mečeve do prve grend slem titule u karijeri.
– Ne moram ništa da dokazujem kada budem koračala „Melburn parkom“. Želim na teren da izađem s osmehom i bez pritiska zbog mojih rezultata na grend slemovima, sigurno nisu najgori. Planiram da osvojim najvažniji trofej u tenisu, ali moj osnovni cilj je da nastavim da napredujem, jačam i podignem igru na najviši nivo – kaže Jelena Janković.

Najbolja teniserka sveta proteklih dana se borila sa virusom, zbog kojeg se povukla sa egzibicionog turnira u Hongkongu i u Melburn je stigla bez takmičarskog duela. Kako će se to odraziti na njenu igru ili poziciju na WTA rang-listi, videćemo. Uglavnom Serena Vilijams je izjavila da je ona prvi reket sveta, a ne Jelena.
– Svaki igrač može verovati da je najbolji na svetu. Ja smatram da sam najbolja, Ana Ivanović i Serena verovatno misle isto. Sviđa mi se pozicija broja jedan. To je ogromno dostignuće, sve devojke žele da budu u mojim patikama i zato ću se truditi da ostanem gde sam sada. Moj san je da osvojim sva četiri grend slema i mogu da igram dobro na svim podlogama. Kao profesionalac morate verovati u sebe, svi mi dolazimo na turnire sa tim ubeđenjem, ali najbolji će za dve nedelje trofej držati u rukama – dodala je Jelena.

Australijance će najviše zanimati šta radi njihova ljubimica Ana Ivanović. Finalistkinja Ozi opena iz 2008. kaže da uživa u Melburnu, i da je spremna da ove sezone napravi korak više u odnosu na prošlu.
– Nekoliko puta sam imala trening na centralnom terenu, veoma je lepo igrati tamo. Osećam se jako dobro uoči turnira.
Na prvom grend slemu svako će pokušati da da najbolje od sebe. Sestre Vilijams, Jelena Janković, Dinara Safina, Elena Dementijeva, sve one igraju dobro u ovom trenutku. Mislim da ta ujednačenost zato i izaziva toliko interesovanje za nas. Mislim da niko ne može sa sigurnošću reći ko će biti pobednik u ženskoj konkurenciji – kaže Ivanovićeva.
Ipak, Ana je malu prednost dala sestrama Vilijams u odsustvu prošlogodišnje pobednice Marije Šarapove.
– Venus i Serena su veoma teške protivnice. Obe snažno udaraju i vrlo su opasne. Svaki meč protiv njih je izuzetno naporan, ali isto tako i drugačiji. Definitivno, njih dve su kandidatkinje za titulu – rekla je Ana, koja se sastaje sa Nemicom Julijom Georges.
Pobednici Rolan Garosa prija Australija, pa i visoke temperature. A očekuje se će da tokom prve nedelje turnira temperatura biti oko 30 stepeni.
– U stvari, ja uživam da igram na vrućini. Provela sam dosta vremena u Kvinslendu, a tamo je prilično vruće i vlažno. Ali ovde u Melburnu vreme se dosta menja. Poslednjih par dana su se očekivale visoke temperature, a bile su prilično niske – konstatovala je nekadašnji broj jedan, i dodala da ne razmišlja o tome ko je najbolji na svetu.

Ana se nada da će imati priliku da ode na surfovanje, pre nego što krene na meč Fed kupa protiv Japana, koji se početkom februara igra u Beogradu.
– Čula sam da postoje plaže koje su udaljene sat, sat i po vožnje i na kojima može da se surfuje. Volela bih da odem tamo, možda posle turnira, ako budem imala prilike da surfujem, iću ću. Ali, svi ti napadi ajkula su me malo uplašili – rekla je Ivanovićeva.
Novak Đoković još nije pokazao šampionsku formu iz Melburna 2008, ali se nada da će to u naredne dve nedelje dogoditi. On je početkom godine na startu turnira u Brizbejnu izgubio od Letonca Ernesta Gulbisa, zbog čega je morao da se prijavi za Sidnej. Na tom turniru stigao je do polufinala, ali utisak je da nije pokazao tenis na koji je navikao svoje navijače.
– Nadam se da ću u narednom periodu steći prošlogodišnju formu sa Australijen opena. Tek je početak sezone, i fokusiran sam samo na neke stvari. Dugo nisam imao mečeve, ali svi igrači sporije startuju. Nadam se da ću se vratiti – rekao je branilac titule, koji u prvom kolu igra sa kvalifikantom Andreom Stopinijem.
Prošlogodišnji polufinalista i svetski broj dva Rodžer Federer iznenadio se kad je čuo da je Endi Marej po mišljenju stručnjaka i kladionica prvi favorit za titulu u Melburnu.
– On nikada nije osvojio grend slem. Novak ovde brani titulu, a Rafa je prošle godine imao sjajnu sezonu, a ja sam osvojio poslednji grend slem u 2008. Čudi me to što čujem.

(noć, nedelja na ponedeljak)
Rod Lejver arena

Jelena Janković – Ivon Mojsburger (2. meč dana, ne pre 03.00)
Novak Đoković – Andrea Stopini (3. meč dana, ne pre 04.30)
Hisens arena
Ana Ivanović – Julija Georges (prvi meč, 01.00)
Jelena Dokić (SRB/AUS) – Tamira Pazek (3. meč, ne pre 04.30)
Teren broj 5
Viktor Troicki – Alberto Martin (2. meč, ne pre 02.30)
Janko Tipsarević – Oskar Ernandez (4. meč, ne pre 07.00)
*prvi mečevi počinju u 11.00 po australijskom, odnosno 01.00 po srednjoevropskom vremenu)




Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #3 poslato: 19.01.2009. 15:22:03 »

http://www.blic.rs/sport.php?id=74904



Četvoro srpskih tenisera obezbedilo plasman u 2. kolo Australijan opena


Ana se mučila na startu, Jelena, Novak i Viktor sigurniji


Ana Ivanović je imala puno problema da stigne do drugog kola Australijan opena, a njen težak trijumf nad Julijom Gerges rezultatom 7:5, 6:3 za skoro dva sata igre je pokazao da ona nije ni blizu najavljene forme za prvi grend slem sezone. Jelena Janković je bila sigurnija i svoj pohod na prvu grend slem titulu je započela ubedljivim trijumfom nad Austrijankom Ivon Mojsburger – 6:1, 6:3. Malo problema je imao i Viktor Troicki, koji je savladao Španca Alberta Martina sa 6:3, 3:6, 6:2, 6:4. Aktuelni šampion Melburna započeo je odbranu trofeja bez izgubljenog seta - Novak Đoković je uz nekoliko uspona i padova savladao Andrei Stopinija rezultatom 6:2, 6:3, 7:5.

 Publika u Melburnu se verovatno nije mnogo zabrinula kada je njihova ljubimica otvorila takmičenje na Hajsens areni dvostrukom servis greškom, ali je postalo jasno da stvari neće teći očekivanim tokom već u trećem gemu.

da napravi prvi brejk na meču i najavi veliko mučenje svoje rivalke. Prilično nepoznata teniserka, 107. na WTA listi, nastavila je sa solidnom igrom i uz puno grešaka , nesiguran forhend i slab servis Ivanovićeve stigla je do prilike da definitivno prelomi prvi set. Međutim, Ana je uspela da se odbrani od nove brejk lopte i ostane u igri 3:2. Do tog trenutka srpska teniserka je imala samo jedan viner, a u meču su je održavale praktično samo česte greške protivnice na mreži i prilikom "zicer" smečeva. Jedan od njih i nekoliko vezanih loših servisa su poslužili Ani da vrati stvari na svoje mesto i konačno stigne do izjednačenja – 3:3. Činilo se da će tada sve biti u redu – Ana je nastavila niz do 4:3, stigla je do tri brejk lopte u osmom gemu, ali joj je bilo potrebno još mnogo posla i nove greške Gergesove na servisu za konačnih 7:5 u prvom setu, za skoro sat vremena igre.

Ništa bolje nije delovao ni drugi set, koji je Nemica otvorila svojim novim brejkom. Srećom, Ivanovićeva je odmah uzvratila posle čega su teniserke sve do osmog gema čuvale svoj servis, ne bez mnogo problema. Razlika u klasi dve igračice nije bila toliko očigledna, ali je bila sasvim dovoljna da Ana Ivanović napravi svoj četvrti brejk za 5:3, a zatim i da konačno sigurno odservira za svoju prvu pobedu u Melburnu u 2009. godini.
U drugom kolu Anu Ivanović očekuje duel sa Albertom Brijanti, koja je pobedila Janinu Vikmajer sa 6:4, 6:2. Ivanovićeva i Italijanka se do sada nisu susretale.

Nešto kasnije, na Rod Lejver arenu je izašla prva teniserka sveta, koja je svoj posao protiv Ivon Mojsburger završila mnogo lakše i brže - 6:1, 6:3 za 70 minuta uglavnom sigurne igre.

Jelena Janković je odmah najavila laganu pobedu i brejkom je povela sa 2:0. Nastavivši niz do 5:0, uz sigurnu igru i sve bolji servis Srpska teniserka je u potpunosti opravdala ulogu favorita, a Austrijanka je u kratkom prvom setu uspela da osvoji samo jedan gem.
Međutim, kao mnogo puta do sada "Džej Džej" je bez potrebe produžila meč. Drugi set je doneo šest brejkova i mnogo više grešaka naše teniserke, koja je propustila nekoliko prilika da definitvno dokrajči rivalku. To joj je konačno pošlo za rukom u devetom gemu, kada je napravila poslednji brejk, svoj šesti na meču za plasman u drugo kolo gde će se sastati sa Kirsten Flipkens, koja je savladala Rosanu del los Rios sa 6:3, 6:2. Jelena je igrala jednom sa Belgijankom na US openu i pobedila je rezultatom 6:2, 6:3.

Nešto kasnije je i Viktor Troicki obezbedio plasman u naredno kolo. Treći reket Srbije je savladao veterana Alberta Martina sa 6:3, 3:6, 6:2, 6:4 za tačno 280 minuta igre.
Troicki je prvi set završio za sat i po vremena, a uprkos čvrstom servisu za to su mu bila potrebna dva brejka. U nešto napornijem drugom delu Španac je zaigrao za nijansu bolje, iskoristio je svoju šansu i realizacijom svoje četvrte brejk lopte je stekao prednost dovoljnu za izjednačenje. Međutim, snage za mnogo više od toga nije imao, pa je Troicki brzo poveo sa 3:0, a zatim rutinski završio set za 2:1.
Viktor je sličnom ritmu nastavio sve do kraja, a kada ribrejkom izjednačio na 1:1, sigurno je stigao je i do konačnih 3:1 i 2. kola gde se sastaje sa još jednim Špancem, 21. nosiocem Tomijem Robredom, koji je bez mnogo problema savladao Amerikanca Bobija Rejnoldsa sa 6:2, 7:5, 6:1. Troickom će ovo biti prvi meč u karijeri protiv 22. igrača sveta.

Novak Đoković se očigledno još privikava na novi reket, ali mu to nije previše smetalo da, uz nekoliko uspona i padova, savlada italijanskog tenisera Andreu Stopinija sa 6:2, 6:3, 7:5, posle 115 minuta igre.
Najbolji teniser Srbije je sigurnom igrom krenuo u odbranu trofeja na Australijan openu i bez muke je obezbedio prvi set. Brejkovi za 2:1, a potom i za 4:1 bili su dovoljni za ekspresnih i rutinskih 6:2, posle nešto više od pola sata igre.
U drugom setu je red bio na Stopinija da preuzme inicijativu i na najbolji način iskoristi očigledan pad koncentarcije sa druge strane mreže. Italijan je poveo sa 3:1, što je začudilo raspoloženu publiku na Rod Lejver areni, ali i samog Đokovića, koji je odlučio da odmah uzvrati. Ubedljivih 0:40 i ribrejk su bili samo početak serije od pet vezanih gemova, koji su udvostručili prednost srpskog tenisera – 6:3 i 2:0.

Kada je izgledalo da je Đoković potpuno preuzeo kontrolu, Stopini ne samo da je napravio brejk, već je potpuno slomio rivalov ritam i stigao do velikog vođstva od 4:0. Ni to nije bilo dovoljno za set protiv šampiona Melburna – tada uzdrmani Đoković se ponovo podigao i nije dozvolio da se meč dodatno produži. Novi preokret ovog puta nije bio bez ispuštenog gema, ali je posle serije nekoliko lepih poena sa obe strane Đoković uspeo da stigne do 4:2, a zatim i da brejkom u 11. gemu potpuno prebaci pritisak na drugu stranu. Novak je bez izgubljenog poena poveo sa 6:5, a zatim je preciznim udarcima sa osnovne linije primorao protivnika na tri vezane greške, iskoristio prvu meč loptu i priveo kraj solidan susret pun oscilacija za plasman u  

Srbi u Melburnu - 1. noć:
Rod Lejver arena
Jelena Janković – Ivon Mojsburger 6:1, 6:3.
Novak Đoković – Andrea Stopini 6:2, 6:3, 7:5
Hajsens arena
Ana Ivanović – Julija Georges 7:5, 6:3
Jelena Dokić (SRB/AUS) – Tamira Pazek (3. meč, ne pre 04.30)
Teren broj 5
Viktor Troicki – Alberto Martin 6:3, 3:6, 6:2, 6:4.
Janko Tipsarević – Oskar Ernandez (4. meč, ne pre 07.00)
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #4 poslato: 21.01.2009. 14:52:39 »

http://www.b92.net/sport/vesti.php?yyyy=2009&mm=01&dd=21&nav_id=340366


Srbi na AO: Tri pobede i dva poraza



Trećeg dana Otvorenog prvenstva Australije u tenisu predstavnici Srbije zabeležili su tri pobede i dva poraza.

Novak Đoković je savladao Francuza Žeremija Šardija 7:5, 6:1, 6:3, Jelena Janković dobila je Belgijanku Kirsten Flipkens 6:4, 7:5, a Ana Ivanović je sa 6:3, 6:2 nadigrala Italijanku Albertu Brijanti. Poraze su zabeležili Janko Tipsarević i Viktor Troicki. Tipsarević je sa 3:1 u setovima (6:3, 6:2, 4:6, 6:3) izgubio od 19. nosioca Marina Čilića, dok je Troickog deklasirao Tomi Robredo sa 6:1, 6:3, 6:1.

Đoković je u drugom i trećem setu meča sa Šardijem igrao vrhunski.

Tipsarević nije uspeo da priredi iznenađenje i eliminiše Hrvata Marina Čilića.

Troicki je u duelu sa Špancem Robredom osvojio samo četiri gema i tako je okončao učešće u Melburnu.

Jelena Janković je teže nego što se predviđalo dobila Kirsten Flipkens.

Ana Ivanović je igrala mnogo bolje nego u prvom kolu i ubedljivo je dobila Brijantijevu - 6:3, 6:2.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #5 poslato: 22.01.2009. 14:48:35 »

http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=121998


Dokićeva kao Feniks juri ka Ani


    

Melburn je u transu - ljubimica domaće nacije Jelena Dokić se plasirala u treće kolo Australijan opena.

Sa suzama u očima je napustila "Rod Lejver arenu", ispraćena ovacijama sa tribina, posle trijumfa nad 17. nosiocem, Anom Čekvatadze - 6:4, 6:7, 6:3.

Nekada četvrta teniserka sveta, trenutno 187. na WTA listi, ostvarila je najznačajniju pobedu od povratka na teren.

Meč je trajao 137 minuta, a ovakvom ishodu su kumovale i brojne duple servis greške Ane Čekvatadze. Napravila ih je čak 16, a na taj način je i završila meč.

Taj podatak ipak ne umanjuje senzacionalni uspeh 25-godišnje Australijanke srpskog porekla, koja je pokazala da je konačno na pravom putu povratka u vrh svetskog tenisa.

Protivnice su bile gotovo izjednačene po broju direktnih poena, ali je Jelena Dokić znatno manje grešila (35-50 u neiznuđenim greškama).

Naredni rival Dokićeve biće Karolin Voznijacki iz Danske, 11. nosilac, a ukoliko savlada i nju, verovatno će se sresti sa Anom Ivanović u narednoj rundi.

Organizator Australijan opena je ljubimici učinio da igra na centralnom terenu u udarnom, večernjem terminu, a ona mu se odužila na najbolji način.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #6 poslato: 23.01.2009. 15:19:42 »

Srpski teniser Nenad Zimonjić završio je takmičenje na Australijen openu u konkurenciji muških dublova.

On je u paru sa Kanađaninom Danijelom Nestorom izgubio od Austrijanca Olivera Maraha i Poljaka Lukaša Kubota rezultatom 7:5, 6:4 u drugom kolu turnira u Melburnu. Nestor i Zimonjić bili su postavljeni za prve nosioce, ali nisu uspeli ni da izjednače prošlogodišnji rezultat kada su stigli do četvrtfinala.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #7 poslato: 23.01.2009. 15:20:04 »

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijen opena, pošto je pobedio Amera Delića sa 6:2, 4:6, 6:3, 7:6 (7-4).

Đoković je igrao daleko od svog uobičajenog nivoa, ali već je postalo pravilo da u ranoj fazi Gren slem turnira Novak odigra jedan 'triler'. U prelomnim trenucima odlučilo je veće iskustvo i manji broj grešaka srpskog igrača. U borbi za četvrtfinale Novak će igrati sa boljim iz okršaja Kipranina Markosa Bagdatisa i 21. nosioca Mardija Fiša
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #8 poslato: 23.01.2009. 15:20:25 »

Prva teniserka sveta Jelena Janković pobedila je Japanku Ai Sugijamu rezultatom 6:4, 6:4 i tako se plasirala u osminu finala Australijen opena.

Meč je trajao 1 čas i 41 minut. Jelena nije blistala, baš kao ni na prošlom meču sa Kirsten Flipkens, ali uspela je da u dva seta reši posao i dođe do pobede. Rivalka Jankovićeve u borbi za četvrtfinale biće Francuskinja Marion Bartoli, koja je u tri seta dobila Lusi Šafarovu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #9 poslato: 24.01.2009. 14:53:12 »

Srpska teniserka Ana Ivanović eliminisana je sa Otvorenog prvenstva Australije porazom od Ruskinje Alise Klejbanove sa 5:7, 7:6 (7:5), 2:6.

Ruskinja, koja je bila postavljena za 29. nositeljku, iskoristila je pad u igri srpske teniserke posle vođstva u prvom setu od 5:3, posle čega je osvojila sedam uzastopnih gemova. Ivanovićeva se u drugom setu vratila u igru posle 0:3. Teniserke su jedna drugoj oduzimale servis i stigle do taj-brejka, u kome je Ana bila uspešnija. Treći set Ruskinja dobija relativno lako sa 6:2.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #10 poslato: 24.01.2009. 14:54:07 »

Svi parovi osmine finala:

Jelena Janković– Marion Bartoli
Nadja Petrova – Vera Zvonarjeva
Dinara Safina – Alize Korne
Jelena Dokić – Alisa Klejbanova
Karla Suares Navaro – Anabel Medina Gariges
Viržin Razano/Dominika Cibulkova – Samanta Stosur/Jelena Dementijeva
Svetlana Kuznjecova – Đie Ženg
Viktorija Azarenka – Serena Vilijams
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #11 poslato: 25.01.2009. 15:01:25 »

Francuskinja Marion Bartoli pobedila je Jelenu Janković u osmini finala Australian Opena rezultatom 6:1, 6:4.

Šesnaesta nositeljka pobedila je prvu igračicu sveta za sat i 20 minuta, posle ubedljivog nastupa na otvaranju programa sedmog dana Ozi Opena. U četvrtfinalu ona će se sastati sa Verom Zvonarjevom, koja je u dva seta pobedila Nadju Petrovu. Jelena Janković je porazom ugrozila prvo mesto na WTA listi, pošto bi Safina, Dementijeva i Serena Vilijams mogli da je prestignu ako uđu u završnicu turnira.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #12 poslato: 25.01.2009. 15:01:44 »

Najbolji srpski dubl igrač nenad Zimonjić nije uspeo da se plasira u drugo kolo Australian Opena u konkurenciji mešovitih parova.

Zimonjić i Ana-Lena Grenefeld poraženi su od prvih nosilaca Kare Blek iz Zimbabvea i Leandera Paesa iz Indije –4:6, 6:4, 10:7. Pobednici u drugoj rundi igraju sa Švajcarkinjom Pati Šnider i Veslijem Mudijem iz Južne Afrike, koji su na startu turnira pobedili Ruskinju Alisu Klejbanovu i Brazilca Bruna Soareša u dva seta – 6:3, 6:4.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #13 poslato: 25.01.2009. 15:02:06 »

Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u drugo kolo juniorskog turnira na Australian Openu.

Krunićeva je na startu turnira pobedila Britanku Hanu Džejms u tri seta – 2:6, 6:4, 7:5, za 150 minuta. U drugoj rundi 15-godišnju srpsku juniorku očekuje meč sa drugom nositeljkom juniorskog turnira, šest meseci starijom Anom Bogdan iz Rumunije, koja je na startu izgubila samo tri gema od domaće Ešling Samner.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #14 poslato: 26.01.2009. 15:30:31 »

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije pobedom nad Kipraninom Markosom Bagdatisom od 3:1 (6:1, 7:6, 6:7, 6:2).

Duel na Rod Lejver areni trajao je 195 minuta i završen je u pola tri posle ponoći po lokalnom vremenu. Protivnik trećeg tenisera sveta u borbi za polufinale biće Amerikanac Endi Rodik koji je u osmini finala savladao Španca Tomija Robreda.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #15 poslato: 27.01.2009. 14:49:08 »

Branilac titule na Otvorenom prvenstvu Australije Novak Đoković predao je zbog iscrpljenosti Endiju Rodiku meč četvrtfinala početkom četvrtog seta.

U trenutku prekida Rodik je vodio 6:7 (3-7), 6:4, 6:2, 2:1, uz jedan brejk u poslednjem setu. Đoković se suočio sa velikim zdravstvenim problemima na startu drugog seta, dok su teniseri bili potpuno izjednačeni (1:1 i 2:2), posle čega je dobio samo jedan od sedam gemova. Meč je igran po temperaturi od 40 stepeni, uz otvoreni krov. Rodik čeka boljeg iz duela Del Potro - Federer.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #16 poslato: 27.01.2009. 14:49:27 »

Srpska teniserka Aleksandra Krunić nije uspela da se plasira u treće kolo juniorskog turnira na Australian Openu.

Petnaestogodišnja Krunićeva poražena je posle velike borbe od druge nositeljke Rumunke Ane Bogdan rezultatom 6:4, 2:6, 6:2. Aleksandra će kasnije tokom dana igrati meč druge runde u konkurenciji ženskih dublova, u kojem se ona i Poljakinja Sandra Zanjevska sastaju sa trećim nositeljkama Amerikankom Aleksandrom Čerkone i ponovo Rumunkom Anom Bogdan.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #17 poslato: 28.01.2009. 14:59:30 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=01&dd=28&nav_id=341700


AO: Krov konačno postavljen



Organizatori Otvorenog prvenstva Australije konačno su pristali da postave krov na Rod Lejver Areni, tokom meča Kuznjecova – Vilijams.

Posle dva i po dana agonije za tenisere i gledaoce, koji su bili prinuđeni da trpe temperature koje prelaze 60 stepeni Celzijusove skale, organizatori su konačno prihvatili da omoguće nešto humanije takmičenje. Zbog neljudskih uslova u prethodna dva dana prekinuta su čak četiri meča, a Serena Vilijams je pred odluku organizatora izgledala kao da neće izdržati do kraja.

Temperature u Melburnu od početka nedelje svakog dana dostižu 40 stepeni, a situaciju u Areni pogoršava činjenica da su betonski teren i donji redovi gledališta direktno izloženi suncu, što temperaturu znantno povećava.

Uprkos tome, u ponedeljak i utorak krov nije bio postavljen, a upravo su uslovi za igru omogućili Sereni Vilijams da upravo uđe u četvrtfinale, jer je Viktorija Azarenka posle mnogo boljeg početka meča morala da preda.

I sâm čin postavljanja krova izazvaće bez sumnje velike kontroverze: umesto da taj 15-minutni proces obave između dva ženska meča, organizatori su se na taj korak odlučili između prvog i drugog seta duela Kuznjecova – Vilijams, u trenutku kada je Ruskinja dobila prvi set 7:5, a Amerikanka izgledala kao da nema nikakve izglede da izdrži do kraja meča.

Sâm meč pratila je poluprazna Arena, nesumnjivo zbog vrućine.

Previsoka temperatura, koja je na samom terenu dosegla 62 stepena, odlučujuće je uticala da branilac titule Novak Đoković preda četvrtfinalni meč Endiju Rodiku. Đoković je dobio prvi set, ali mu je od sredine drugog, do trećeg gema četvrtog seta, bilo upadljivo loše.

Teniseri i teniserke su tokom protekle godine u nekoliko navrata žestoko kritikovali organizatore zbog nehumanih uslova u kojima se takmiče, a skandalozna organizacija prvog gren slema sezone mogla bi da znatno pooštri sukob.

http://www.australianopen.com/en_AU/scores/index2.html?refresh
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #18 poslato: 29.01.2009. 14:57:56 »

Ruskinja Dinara Safina plasirala se u finale Australian Opena, u kojem će igrati sa Serenom Vilijams.

Safina je u polufinalu pobedila zemljakinju Veru Zvonarjevu u dva seta – 6:3, 7:6 (7-4). Finalni meč u ženskoj konkurenciji igra se u subotu. Safina do sada nije osvojila nijedan gren slem (igrala je u finalu Rolan Garosa prošle sezone), a u slučaju pobede nad Serenom Vilijams izbiće na prvo mesto WTA liste.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #19 poslato: 29.01.2009. 21:59:11 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=01&dd=29&nav_id=341938



AO: Krunićeva u polufinalu dubla!


Srpska teniserka Aleksandra Krunić ušla je u polufinale juniorskog Australian Opena u konkurenciji ženskih parova.


Petnaestogodišnja Moskovljanka koja predstavlja našu zemlju zajedno sa Poljakinjom Sandrom Zanjevskom pobedila je rusku kombinaciju viktorija Kamenskaja, Karina Pimkina 6:4, 6:7 (6-8) i 10-8 u produženom taj-brejku. U borbi za mesto u finalu Krunićeva i Zanjevska igraju sa drugim nositeljkama Beatris Gumulja iz Indonezije i Nopavan Lerčivakarn sa Tajlanda.

Par iz jugoistočne Azije prošao je četvrtfinale pošto su Britanka Lora Robson i Beloruskinja Ana Orlik predale meč.

U drugom polufinalu Australijanke Izabela Holand i Seli Pirs igraju sa šestim nositeljkama Amerikankom Kristinom MekHejl i Hrvaticom Ajlom Tomljanović.

Srpsko-poljska kombinacija zasluženo je dobila meč, koji je trajao 99 minuta, jer je ostvarila brejk više, uz osam poena prednosti (80-72), ostvarenu prilikom prijema servisa.

U prvom setu pobednički par bio je upadljivo bolji, u drugom igralo se potpuno ravnopravno, dok su tokom produženog taj-brejka 15-godišnja Aleksandra i 16 meseci starija Sandra bile u konstantnom vođstvu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #20 poslato: 30.01.2009. 15:10:10 »

Venus i Serena Vilijams pobednice su takmičenja ženskih dublova na Otvorenom prvenstvu Australije u tenisu.

Sestre Vilijams, desete nositeljke turnira, pobedile su u finalu Slovakinju Danijelu Hantuhovu i Japanku Ai Sugijamu, postavljene na poziciju 9, rezultatom 6:3, 6:3. To je treći trofej za sestre iz Komptona, koje su do sada osvajale trofeje 2001. i 2003. godine. Serena ima priliku da posle šest godina ponovi duplu krunu, jer u subotu igra finale singla sa Dinarom Safinom.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #21 poslato: 30.01.2009. 19:17:26 »

http://www.b92.net/sport/vesti.php?yyyy=2009&mm=01&dd=30&nav_id=342193


Krunićeva u finalu dubla!


Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u finale juniorskog Australian Opena u konkurenciji ženskih dublova.

Petnaestogodišnja teniserka, koja je rođena u Moskvi ali je izabrala da igra za Srbiju, zajedno je sa Poljakinjom Sandrom Zanjevskom savladala druge nositeljke Beatris Gumulju (Indonezija) i Nopavan Lerčivakarn (Tajland) sa 6:2, 7:6 (7:2). Protivnice srpsko-poljskom dublu u finalu biće Amerikanka Kristina MekHejl i Hrvatica Ajla Tomljanović.

Meč je trajao sat vremena i pet minuta, a prvi set Srpkinja i Poljakinja dobile su za samo 23 minuta igre.

Drugi set doneo je nešto više uzbuđenja, pošto je pitanje pobednika rešeno tek u taj-brejku. Krunićeva i Zanjevska bolje su koristile prvi servis (73% poena osvojeno na prvi servis, naspram 57% Gumulje i Lerčivakarnove), a obe strane su realizovale po dve od četiri brejk prilike. Taj-brejk je ubedljivo pripao Krunićevoj i Zanjevskoj sa 7:2.

U drugom polufinalu, šeste nositeljke Amerikanka Kristina MekHejl i Ajla Tomljanović iz Hrvatske savladale su Australijanke Izabelu Holand i Seli Pirs sa 6:4, 4:6, (10: 8 ).

Finale ženskog juniorskog dubla trebalo je da se igra u petak uveče po lokalnom vremenu, ali će termin biti promenjen.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #22 poslato: 31.01.2009. 14:43:37 »

U duelu dva levoruka Španca, Rafaela Nadala i Fernanda Verdaska, prvi teniser sveta plasirao se u finale Australian Opena pobedom od 3:2 u setovima i posle pravog maratona koji je trajao 5 sati i 14 minuta!
Rafael Nadal će u finalu u nedelju igrati protiv Rodžera Federera koji je dan ranije lako sa 3:0 pobedio Endija Rodika.




Srpska teniserka Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji juniorski Australijen open u ženskom dublu.

Ona je zajedno sa Poljakinjom Sandrom Zanjevskom izgubila od Kristine Mekhejl iz SAD-a i Alje Tomljanović iz Hrvatske rezultatom 6:1, 2:6, 10:4. Tandem Krunić-Zanjevska postigao je veliki uspeh, pošto su njih dve na putu do finala eliminisale druge i treće nosioce na turniru. Ipak, u finalu su posustale posle jednog časa igre.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #23 poslato: 01.02.2009. 15:00:22 »

Amerikanka Serena Vilijams osvojila je Australijen open nakon što je u finalu savladala Ruskinju Dinaru Safinu sa lakih 2:0 (6:0, 6:3).

Finalni duel trajao je samo 59 minuta. Pored borbe za titulu, finalni duel bila je borba i za prvo mesto na WTA listi, pa će Amerikanka od ponedeljka zameniti Jelenu Janković na tom mestu. 27-godišnjoj Sereni ovo je jubilarna 10. titula na gren slemu, a četvrta u Melburnu. Zanimljivo je da je Vilijamsova Otvoreno prvenstvo Australije osvajala u neparnim godinama (2003, 2005 i 2007)
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #24 poslato: 01.02.2009. 15:00:44 »

Amerikanci Bob i Majk Brajan osvojili su titulu na Australijen openu u dublu pobedom nad Indijcem Mahešom Bupatijem i Markom Noulsom sa Bahama – 2:6, 7:5, 6:0.

To je braći Brajan treća titula u Melburn parku. Oni su od poslednjih šest finala u Australiji igrali u pet. Pored toga, američkim blizancima ovo je sedma titula na gren slemu, a bolji od njih su samo legendarni Australijanci Tod Vudbridž i Mark Vudford koji su u periodu od 1992. do 200. osvojili 11 najznačajnijih trofeja
Sačuvana
Stranice: [1] 2  Sve
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.967 sekundi sa 36 upita.