Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1]
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Danilo Ikodinovic u kriticnom stanju  (Pročitano 13443 puta)
Драгољуб
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Ужице
Lokacija: Доварје
Država: Србија
Poruke: 1540



« poslato: 28.06.2008. 19:14:37 »

Ikodinović u kritičnom stanju
28. jun 2008. | 01:49 -> 11:56 | Izvor: B92, Beta



Beograd -- Vaterpolista Danilo Ikodinović doživeo tešku saobraćajnu nesreću na putu Zrenjanin-Novi Sad. Stanje posle operacije stabilizovano, ali je i dalje u životnoj opasnosti.

Vaterpolo reprezentativac Srbije Danilo Ikodinović primljen je noćas u Klinički centar u Novom Sadu sa teškim povredama krvnih sudova ruke opasnim po život, saznaje agencija Beta u toj novosadskoj bolnici. Prema nezvaničnim informacijama, Ikodinović je stradao kada je vozeći motor obilazio traktor koji je vukao cisternu.

U trenutku kada je krenuo u obilaženje, na njega je naleteo automobil "jugo" koji je takođe krenuo u obilaženje i nije video Ikodinovića na motoru.

Od siline udarca on je izleteo sa kolovoza, dok se pod cisternu zabio "jugo', čiji je vozač prošao sa lakšim povredama.

"Vaterpolista Danilo Ikodinović zadobio je u saobraćajnoj nesreći vrlo teške povrede obasne po život i njegovo stanje je veoma ozbiljno i neizvesno", izjavio je Tanjugu načelnik Urgentne hirurgije Kliničkog centra Vojvodine Zoran Đermanov.

"Posle višečasovne operacije koja je trajala do jutros oko pet sati, Ikodinović je smešten u šok sobu gde su nastavljene mere reanimacije i oporavka i lekari se bore za njegov život", rekao je on.
Sačuvana
Драгољуб
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Ужице
Lokacija: Доварје
Država: Србија
Poruke: 1540



« Odgovor #1 poslato: 28.06.2008. 19:53:15 »

U saobraćajnoj nesreći kod Kaća
Vaterpolista Dača Ikodinović teško povređen
Autor: A. L. - H. D. - M. N. | 28.06.2008 - 08:07 Izvor: Blic



Proslavljeni srpski vaterpolista Danilo Dača Ikodinović teško je povređen u saobraćajnoj nesreći sinoć oko 21.00 sat na putu Novi Sad - Zrenjanin. Kako nezvanično saznajemo, Dača je vozio motor kada je u blizini mesta Kać pokušavajući da pretekne cisternu udario u „jugo“ koji je takođe krenuo u preticanje. Ikodinović je sinoć primljen u Klinički centar sa teškim povredama krvnih sudova ruke opasnim po život, a operacija je trajala više od sedam sati. Načelnik novosadske Klinike za urgentnu hirurgiju Zoran Đermanov rekao je danas da se Ikodinović nalazi na odeljenju intenzivne nege, da je bez svesti i priključen na aparate.

Đermanov je rekao da je stanje povređenog vaterpoliste nešto stabilnije, ali da je i dalje u životnoj opasnosti. On je naveo da u ovom trenutnu ne može da precizira o kakvim se povredama radi, već samo da je reč o povredama opasnim po život, navodi agencija Beta.
"Operacija je trajala do pet sati ujutru, a u njoj je učestvovao tim hirurga. Ikodinović je trenutno na intenzivnoj nezi, stanje mu se stabilizovalo, ali i dalje je u životnoj opasnosti i još ne možemo da dajemo bilo kakve procene", rekao je Đermanov i dodao da je Ikodinović smešten u šok sobu gde su nastavljene mere reanimacije i oporavka.
On je rekao i da je sinoć, kada je vaterpolista dovezen u klinički centar, izvedeno više operacija posle kojih je smešten u jedinicu Kliničnog centra za intenzivnu terapiju.

Novosadska Policijska uprava saopštila je danas da je u saobraćajnoj nesreći motociklista Danilo Ikodinović (32) iz Novog Sada zadobio teške telesne povrede ruke opasne po život, dok je vozač automobila Perica D. (25) iz Đurđeva lakše povređen, prenosi Tanjug. Policija navodi da je u sinoćnjem sudaru na putu Novi Sad - Zrenjanin, Ikodinović zadobio prelom desne nadlaktice, povrede krvnih sudova i živaca desne ruke kao i razderotine po nogama dok je Perica D. lakše povredio glavu, stomak i podlakticu, precizirano je u saopštenju.
Nesreća se dogodila na 53. kilometru puta M7 oko 20.20 sati, kada je Danilo, vozeći motocikl "jamahu" novosadskih registarskih tablica, usled neprilagođene brzine osobinama i stanju puta kao i drugim uslovima udario u zadnji deo "zastave-koral 1.1" koja se kretala u istom smeru. Od siline udara automobil se odbio u desnu stranu i udario u cisternu koju je vukao traktor "IMT 533" novosadske registracije, kojim je upravljao Miroslav K. (33) iz Kaća, navela je policija napomenuvši da se tom prilikom i prikolica prevrnula.

Kako „Blic“ nezvanično saznaje od siline udara u automobil motor je odleteo pedesetak metara dalje a Ikodinović je završio u travi kraj puta. Do dolaska Hitne pomoći Dača je bio bez svesti.
- Na glavi je imao kacigu i obilno je krvario - kažu u Novosadskom Urgentnom centru gde se odmah okupila ekipa najboljih hirurga i lekara koji su se četiri sata borili za njegov život.
Lekari su uspeli da zaustave krvarenje i stabilizuju njegovo stanje. Međutim, on se i dalje nalazi u životnoj opasnosti.
Kako „Blic“ saznaje Nataša Bekvalac je vest o udesu njenog supruga primila u Crnoj Gori gde se nalazi na godišnjem odmoru.



Vest o Ikodinovićevoj nesreći se brzo proširila Novim Sadom. Ispred ulaza u Urgentni centar okupili su se brojni prijatelji porodice kao i njegove sportske kolege. I Natašina majka je došla u Klinički centar. Zbog šoka lekari su bili prinuđeni da je umire sedativima.
Vaterpolista Danilo Ikodinović je rođen 1976. godine u Beogradu a trenutno igra za crnogorski Jadran iz Herceg Novog. Prve sportske korake je napravio u Partizanu, u koji se i vratio sezone 2005./2006. godine kad je sa „crno - belima“ stigao do završnice Evro lige. Pored Partizana Ikodinović jeigrao u Italiji za Kataniju, Brešu i Pro Reko. U sezoni 2003./2004. bio je najbolji igrač završnog turnira Evrolige.
Igrajući za nacionalni tim Dača Ikodinović je osvojio srebrnu i bronzanu medalju na olimpijskim igrama, sve tri medalje na svetskim prvenstvima i tri zlatne i jednu srebrnu medalju na evropskim prvenstvima.
Pre dve godine oženio se poznatom estradnom zvezdom Natašom Bekvalac sa kojom ima kćerku Hanu. Iz prvog braka ima ćerku Andreu.

Povređen i vozač „juga“
U nesreći kod Kaća povređen i vozač „juga“ koji je podleteo pod cisternu. Mladić nije teško povređen ali je prevezen i zadržan u Urgentnom centru.
Sačuvana
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #2 poslato: 30.06.2008. 17:41:57 »

Prema izjavi svedoka, Nikodinovic je izuzetno velikom brzinom preticao kolonu od nekoliko vozila, a pogodio je juga ciji vozac je krenuo u preticanje jer i nije mogao da primeti motociklistu.

S obzirom da se cela kolona (koju je Nikodinovic preticao) pripremala na preticanje traktora koji je usporavao saobracaj, ostali vozaci iz kolone su jedva uspeli da izbegnu lancani sudar.
Sačuvana

Драгољуб
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Ужице
Lokacija: Доварје
Država: Србија
Poruke: 1540



« Odgovor #3 poslato: 30.06.2008. 18:56:13 »

Ma samo da se izvuche. Chuo sam da mu je ruka mnogo teshko povredjena i da nece moci da nastavi sa sportskom karijerom. Uostalom to vishe nije ni bitno, bitno je samo da ostane u zivotu.

Ikodinovic, Pedja.
Sačuvana
batwoman
Nepopravljivi optimista
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Žena
Ime i prezime:
B B
Mesto: Uzice
Lokacija: Centar
Država: Serbia
Horoskop: Ovan
Poruke: 213


Ne brinem i ponavljam- sasvim obican dan...


« Odgovor #4 poslato: 01.07.2008. 03:01:37 »

Posle takve povrede, sa kompletnim prekidom cirkulacije i inervacije tkiva, daj Boze da mu uopste ostane ruka. Strasno!
I nikada da se motoristi uce iz tudjih (letalnih) greski... sad1
Sačuvana

Lepa kao jutro sa njim...
Svesna
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Žena
Ime i prezime:
Vesna Hlubek
Mesto: Uzice
Lokacija: Vidovdanska
Država: Srbija
Horoskop: Ovan
Poruke: 286



« Odgovor #5 poslato: 02.07.2008. 16:56:21 »

Bas mi zao Danila ! Nadam se da ce se oporaviti  Cry
Sačuvana
Starla
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Poruke: 1537




Najforumaš 2007
« Odgovor #6 poslato: 02.07.2008. 18:51:39 »

Zao mi je coveka,ali...Dokle bre vise voznje na putevima kao da si sam na njima???!!!Koliko sam informisana jurio je kao mahnit...Zao mi je,i nadam se da ce ozdraviti,steta je sto je tako vrhunski sportista ,ludom voznjom doveo svoj zivot u pitanje.Da ne govorim da je mogao ubiti i nekog neduznog...
Sačuvana
DJ_Uro_UE
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Uzice
Lokacija: Dovarje
Država: State of Serbia
Horoskop: Jarac
Poruke: 3437

Master of disaster


« Odgovor #7 poslato: 02.07.2008. 20:08:24 »

Neopisiv je osecaj kad stisnesh motor od 150+KS... Jednostavno te tera da ga chepash josh vishe...

By the way, prochitah da je Dacha u boljem stanju smile ali se i dalje ne zna shta ce biti sa povredjenom rukom... jbg .
Sačuvana
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #8 poslato: 03.07.2008. 02:02:39 »

Nezvanicne informacije iz MUP-a kazu da je Ikodinovic u trenutku sudara imao mnogo vise alkohola u krvi nego sto je to dozvoljeno.
Sačuvana

Драгољуб
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Ужице
Lokacija: Доварје
Država: Србија
Poruke: 1540



« Odgovor #9 poslato: 03.07.2008. 17:45:21 »

Dačo, izdrži!
Autor: Ana Lalić | Foto: S. Vojnović | 03.07.2008 - 06:02        http://www.blic.co.yu/

NOVI SAD - Danilo Ikodinović polako izlazi iz stanja neposredne životne opasnosti. On je stabilno, vitalni parametri su uredni, a povređena ruka je bolje. Optimističniji smo nego prethodnih dana - izjavio je juče dr Zoran Đermanov, načelnik Urgentnog odeljenja Kliničkog centra u Novom Sadu, gde se lekari već šesti dan bore za život poznatog vaterpoliste.

Prvi put otkako se dogodila nesreća, lekari su dozvolili sebi optimizam koji je podstaknut i činjenicom da su znaci poboljšanja zapaženi i na teško povređenoj desnoj ruci vaterpoliste.
Prema očekivanjima ortopeda i vaskularnog hirurga, koji svakodnevno prate stanje njegovih povreda, rizik od amputacije ruke je iz dana u dan sve manji. Mada je i juče potvrđeno da Ikodinović polako dolazi svesti i da reaguje na pozive lekara i supruge Nataše Bekvalac, lekari još ne žele da ga bude iz komatoznog stanja.
- Pacijent još nije svestan situacije u kojoj se nalazi, jer ne želimo da nepotrebno opterećujemo njegov organizam. U komi će ostati sigurno još nekoliko dana - izjavio je juče Đermanov.
Olakšanje usled dobrih vest juče se osetilo u celom bolničkom krugu, a bilo je primetno i na licu njegove supruge Nataše. Ona je juče oko 14 sati, vidno umorna, ali znatno smirenija, sama došla do bolnice. Prema već nekoj ustaljenoj proceduri, Nataša je prvo obišla Daču, a zatim se povukla u sobu koju koriste medicinske sestre tog odeljenja.
- Sedi s njima, pije kafu, čak im pomaže i da seckaju gaze za previjanje. Vidi se da se oseća malo bolje, smirenija je i pribranija. Ipak, i dalje nevoljno napušta bolnicu. Verovatno joj je lakše kada je u blizini supruga - kaže sagovornik „Blica“.
Prema njegovim rečima, premorenoj Nataši se povremeno događalo i da zaspi uz Dačinu postelju. Ipak, kaže naš izvor, Nataša poštuje pravila i ne ometa druge pacijente koji se nalaze u sobi u kojoj je i njen suprug. Dobrim vestima radovali su se i ostali pacijenti Kliničkog centra, koji su u poslednjih par dana koristili svaku priliku da saznaju kako je vaterpolista.
- Mada trpim bolove, nekako mi bude lakše svaki put kada čujem da mu je malo bolje. Vest da je otvorio oči ulila je nadu i najtežem bolesniku u ovoj bolnici - kaže Petar G. koga novinari „ Blica“ svakodnevno zatiču na klupi ispred Odeljenja za intenzivnu negu na kom se nalazi Ikodinović.
Interesovanje za Dačino zdravstveno stanje ne jenjava ni kod građana koji, kako tvrde radnici na bolničkoj centrali, neprekidno zovu.
- Primimo na stotine poziva dnevno. Zovu iz svih krajeva Srbije, a zovu i ljudi koji su se odselili u inostranstvo. Raspituju se o Dači, pitaju da li će preživeti, bodre ga preko nas i poručuju mu da izdrži - kažu u bolnici, gde ističu da im nije dozvoljeno da daju bilo kakve izjave.
U Klinički centar takođe dolaze i brojni Novosađani koji, u želji da pomognu čuvenom sportisti, nude da daju krv.
Sačuvana
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #10 poslato: 03.07.2008. 18:13:16 »

Nagradno pitanje: Kako se zove vozac juga u koga je Ikodinovic udario? U kom je stanju? Kako napreduje njegov oporavak?
Sačuvana

Драгољуб
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Ужице
Lokacija: Доварје
Država: Србија
Poruke: 1540



« Odgovor #11 poslato: 03.07.2008. 18:23:56 »

UČESNICI SAOBRAĆAJKE KOD KAĆA U MOLITVAMA ZA IKODINOVIĆA
UDARAC DOŠAO SA LEĐA


NOVI SAD - Saobraćajna nesreća od prošlog petka uveče kod Kaća u kojoj je teško povređen vaterpolista Danilo Ikodnović, u trenu je promenila život i dvojici učesnika u toj nesreći, Perici Dejanoviću (25) iz Đurđeva, vozaču „juga“, i Miroslavu Kukiću (33), iz Kaća, koji je bio za volanom traktora.
Ni jedan ni drugi, posle svega, ne žele da pričaju o onome šta se dogodilo 27. juna u 20.20, na putu Novi Sad - Zrenjanin, kod Kaća. I članovi njihovih porodica izbegavaju razgovore sa novinarima.
U Đurđevu, selu kod Žablja, gde živi Perica Dejanović, koji je te večeri bio za volanom „juga „, kažu da su mladić, ali i njegovi roditelji, u šoku. Nerado i sa komšijama pričaju o nesreći.
- Nije mu svejedno - prenosi nam utiske komšinica porodice Dejanović, koja ne želi da joj se ime objavljuje u novinama. - Išla sam da ga posetim, u velikom je šoku zbog svega što se dogodilo. I on je povređen u toj nesreći. Ima zavoj na desnoj ruci i vidim ga svakog jutra kada ide u ambulantu na previjanje. Ima udarce i po telu.
Prema priči komšinice Dejanovića, mladić je posle nesreće ispričao da navodno nije primetio motoristu iza sebe. Jednog trenutka je, kako prepričava komšinica, samo osetio da ga nešto gura.
- Perica je dobar mladić, miran i povučen. Gotovo i da ne izlazi napolje, samo kad mora na previjanje - kaže komšinica.
Ni u porodici Miroslava Kukića u Kaću ne žele da govore o prošlonedeljnoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je vaterpolista Ikodinović zadobio teške povrede opasne po život.
- Miroslav je na poslu - kratko nam je u telefonskom razgovoru saopštio muški glas. - On ne zna kako se nesreća dogodila i nije ništa video. Osetio je udarac i kada se okrenuo ugledao je prevrnutu cisternu koja je bila zakačena za traktor.(Lj. PRERADOVIĆ)
Sačuvana
Starla
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Poruke: 1537




Najforumaš 2007
« Odgovor #12 poslato: 03.07.2008. 19:31:24 »

Citam u novinama da MUP podnosi krivicnu prijavu protiv D.Ikodinovica,jer je vozio brzinom od preko 150 km/h.Ispravno.Zao mi je njega i njegove porodice,ali on je nenormalnim ponasanjem u saobracaju ugrozio svoj i zivot ostalih ucesnika u saobracaju.Niko da se priupita kako je decko koji je vozio "juga"...Zalosno.
da sam ja neka vlast zabranila bih gdinu Ikodinovicu da upravlja bilo kakvim motornim vozilom.Naravno zelim mu i da ozdravi i da nastavi sa svojim zivotom i sportskom karijerom.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #13 poslato: 29.08.2008. 14:02:19 »

Vaterplista Danilo Ikodinović izašao je u četvrtak iz bolnice dva meseca posle saobraćajne nesreće u kojoj je teško povređen.

Beogradska štampa prenosi da je Ikodinović napustio klinički centar u Novom Sadu u pratnji supruge Nataše Bekvalac. Ikodinović će za sada ostati u Novom Sadu, jer će na svakih pet dana morati da dolazi u Klinički centar na kontrolu i previjanje povređene ruke, a predstoji mu dug oporavak.

Sačuvana
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #14 poslato: 10.10.2008. 23:00:49 »

http://www.alo.co.yu/vesti/8248/Daca_na_sudu_od_15_oktobra


Ikodinovića čekaju još jedna operacija i tužilaštvo

Dača na sudu od 15. oktobra


Našem proslavljenom vaterpolisti Danilu - Dači Ikodinoviću predstoji jedna od najbitnijih operacija, nakon čega će biti poznato u kojoj meri će funkcija njegove povređene ruke biti vraćena.

Nakon hirurških intervencija, koje su obavljene u Kliničkom centru Vojvodine, Dači predstoji jedna od najbitnijih operacija, koja će biti obavljena na jednoj od najpoznatijih neurohirurških klinika u Francuskoj.

- Nataša i Dača će nakon glavnog pretresa, zakazanog u novosadskom sudu za drugu polovinu oktobra, otputovati u Francusku, gde bi trebalo da se obave svi neurohirurški pregledi teško povređene desnice, nakon čega će njihovi stručnjaci dati predlog o daljem lečenju. Naši lekari su učinili sve što je bilo u njihovoj moći. Trenutno, Dača dolazi u novosadsku bolnicu povremeno, i to samo na kontrole, kako bi se i dalje pažljivo pratilo stanje povređene ruke - kaže izvor „Alo!“ blizak bračnom paru Bekvalac - Ikodinović.

Kako „Alo!“ saznaje, do 15. oktobra bi trebalo da se kompletiraju policijska dokumentacija i nalazi veštaka. Nakon što je Ikodinović primljen u bolnicu, pričalo se da tužilaštvo čeka njegov oporavak kako bi dao izjavu.

Vozač „juga“ Pajica Dejanović (25) iz Đurđeva i traktorista Miroslav Kukić (33) iz Kaća dali su policiji izjave na licu mesta.
Ikodinović se 27. juna kretao iz pravca Zrenjanina ka Kaću. Na 53. kilometru puta M7, usled neprilagođene brzine, prednjim delom motocikla udario je u zadnji deo „juga“, koji se kretao istim smerom. Od siline udarca „jugo“ se odbio u desnu stranu i levom bočnom stranom udario u cisternu koju je vukao traktor i koja se prevrnula na desnu bočnu stranu.
 
U krvi 1, 74 promila alkohola

Podsetimo, Danilo Ikodinović je u trenutku udesa imao 1,74 promila alkohola u krvi i upravljao je svojim motociklom bez vozačke dozvole A kategorije.
 

N. N. T. - E. A.
Sačuvana

dandelion
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Žena
Mesto: Uzice
Lokacija: Beograd
Država: Srbija
Horoskop: Ribe
Poruke: 253



« Odgovor #15 poslato: 13.10.2008. 05:55:46 »

Au, bre ljudi, pa ovaj je opasno prekrsio zakon. Jos samo da vidimo za sta ce da ga terete i kako ce proci u celoj toj prici. Jeste mi ga zao, ali ovo sto je on uradio je za zatvor :-(
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #16 poslato: 05.12.2008. 14:52:48 »

http://www.b92.net/sport/vaterpolo/vesti.php?yyyy=2008&mm=12&dd=04&nav_id=332173



Loše vesti za Ikodinovića


Jedan od najboljih srpskih vaterpolista Danilo Ikodinović bio je na pregledima u Parizu. Vrhunski stručnjaci smatraju da neće uspeti da mu oporave desnu ruku.

Do kraja ove godine bila je planirana operacija, koja bi mogla da utiče na popravljanje stanja desne ruke našeg vaterpoliste. Umesto toga stručnjaci su se odlučili za manji zahvat, ugradnju metalne šipke u nadlakticu, kojom bi trebalo da isprave tu kost. Iz neobjašnjivih razloga pre nekoliko dana kost nadlaktice ispala je iz prirodnog položaja.

Ta vest duboko je potresla Danila, koji će zatražiti mišljenje još nekih stručnaj u toj oblasti.
Sačuvana
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #17 poslato: 26.12.2008. 15:12:24 »

http://www.glas-javnosti.rs/clanak/hronika/glas-javnosti-25-12-2008/daca-nema-para-da-plati-odstetu


DANILO IKODINOVIĆ NE MOŽE DA PLATI 650.000 DINARA

Dača nema para da plati odštetu

Danilo Ikodinović Dača (32), naš slavni vaterpolista, neće isplatiti 650.000 dinara odštete Pajici Dejanoviću (26) za nanetu materijalnu i nematerijalnu štetu, u saobraćajnom udesu koji se 27. juna desio na putu Zrenjanin - Novi Sad, kod Kaća.

Ovo je juče za Glas potvrdio advokat Slobodan Beljanski, zastupnik Pajice Dejanovića. Beljanski kaže da ih je Ikodinović preko svog advokata Dragana Gojkovića obavestio da nije u mogućnosti da plati toliku visinu odštete zbog velikih troškova lečenja desne ruke u Francuskoj.

-Ikodinović nije osporio visinu odštetnog zahteva, ali nas je obavestio da će sarađivati u pogledu davanja izjava pred sudom. Mi ćemo se obratiti osiguravajućem društvu kod kojeg je on bio osiguran i tražiti skoro istu sumu novca - izjavio je Beljanski, ali ponovo nije hteo da precizira o kojoj sumi je reč, već je samo rekao da je 650.000 „otprilike“ suma koju su tražili.

Dragan Gojković, Ikodinovićev advokat, potvrdio je da Danilo neće platiti odštetu.

Ikodinović se tereti da je svojom „jamahom“, krećući se nedozvoljenom brzinom, udario u „jugo“ Pajice Dejanovića (26) iz Đurđeva, u trenutku kada je on preticao traktor, kojim je upravljao Miroslav Kukić (33). Naš proslavljeni vaterpolista je tom prilikom udario zadnji deo „juga“, koji se zaneo i okrznuo traktor, posle čega se prevrnula traktorska cisterna. Ikodinović je u ovoj nesreći i sam teže povređen, dok je Pajica zadobio lakše povrede.

Veštačenjem je utvrđeno da je Ikodinović motor vozio brzinom od 173 kilometra na čas, kao i da je imao dva promila alkohola u krvi, što je četiri puta više od dozvoljenog.

Ikodinovićev branilac Gojković za potrebe odbrane angažovao je drugi tim veštaka, koji je takođe procenio da je Ikodinović vozio približno istom brzinom.

Danilo je u ovoj nesreći zadobio teške povrede ruke. U bolnici u Novom Sadu proveo je dva meseca, gde je više od mesec dana držan u veštačkoj komi. Na njegovoj ruci je izvršeno više hirurških intervencija, a novosadski lekari su sve činili da ruku spasu od amputacije. Ikodinović je neko vreme proveo u Parizu radi daljeg lečenja ruke kod tamošnjih stručnjaka.

M. Jovanović
Sačuvana

Stranice: [1]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.098 sekundi sa 36 upita.