Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Užice na Internetu
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1]
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Evropsko prvenstvo za mlade - fudbal  (Pročitano 2427 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« poslato: 19.06.2009. 15:04:14 »

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2009&mm=06&dd=18&nav_id=366796



21 EP: Srbija - Belorusija (18.15)




Mlada fudbalska reprezentacija Srbije u petak u Malmeu igra drugi meč Grupe A na EP za mlade u Švedskoj, a rival joj je selekcija Belorusije

’Orlići’ su u prvom kolu sjajno odigrali protiv Italije gde su osvojili bod ali i ostali bez Nemanje Matića koji se povredio, dok je njihov sledeći rival pretrpeo debalk u susretu sa Švedskom koja je slavila sa 5:1. Selektor našeg tima Slobodan Krčmarević najavio je da će Srbija igrati ofanzivnije nego protiv Italije, jer nas samo pobeda održava u trci za polufinale.

"Predstoji nam važna i teška utakmica. Taj susret će u velikoj meri razbistriti situaciju u našoj grupi i biće to možda najvažnija utakmica ove generacije. Nadam se da ćemo biti efikasniji nego protiv Italije i očekujem pobedu", rekao je Krčmarević na konferenciji za novinare u Malmeu.

Selektor smatra da je ohrabrujuće to što je naša ekipa imala nekoliko povoljnih prilika i protiv Italije, koja izvanredno igra odbranu i podsetio na šanse koje su imali Nenad Tomović i Gojko Kačar.

"Protiv Belorusije ćemo svakako biti ofanzivniji i nadam se da ćemo potići gol. Kako bismo bili što opasniji i efikasniji, možda ću za sutrašnju utakmicu donekle promeniti sistem igre", kaže Krčmarević.

On nije želeo mnogo da priča o igri Belorusije, ali smatra da njihov poraz na startu prvenstva protiv Švedske od 5:1 svakako nije realan odraz kvaliteta tima.

"Dva puta smo u kvalifikacijama igrali protv Belorusije i dobro nam je poznata snaga te ekipe. Oni često ne postižu rezultate koji odgovaraju njihovom kvalitetu, ali je sigurno da ćemo morati da pružimo maksimum da bismo ostvarili uspeh", smatra Krčmarević.

Prema njegovim rečima, biće najvažnije da naši igrači od početka do kraja zadrže punu koncentraciju. .

"Protiv Belorusije ne smemo igrati hazaderski, iako ćemo nastupati sa bar dvojicom napadača. Prilaze golu moramo dobro zatvoriti, jer beloruski fudbaleri poseduju izvandrednu fizičku kondiciju", rekao je Krčmarević.

U ovom trenutku još nije poznato u kojem sastavu će naš tim sutra početi utakmicu protiv Belorusije.

"Zbog povrede Matića i neophodnosti da igramo na pobedu u ekipi će biti značajnih promena. Večeras ćemo održati trening i nakon toga ću imati jasnu situaciju u vezi sa sastavom tima", rekao je Krčmarević.

Selektor je potvrdio i da se Nemanja Tomić oporavio od povrede i da najozbiljnije konkuriše za sastav tima. Za meč sa Belorusijom biće spremni i Zoran Tošić i Ivan Obradović koji su se takođe potpuno oporavili. Oni su u četvrtak trenirali punim intenzitetom sa ostalim reprezentativcima.

Prvotimac Herte Gojko Kačar, koji je protiv Italje imao veoma zapaženu ulogu, kaže da je osvojeni bod utoj utakmici svima ulio samopuzdanje.

"Atmosfera u našoj reprezentaciji nakon nerešene igra protiv Italije je mnogo bolja. Neki igrači koji su možda i sumnjali u sopstvene vrednosti videli su da mogu bez straha da igraju i protiv rivala kao što je Italija i nadam se da ćemo to kapitalizovati već protiv Belorusije", rekao je Kačar.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #1 poslato: 20.06.2009. 14:22:30 »

http://www.blic.rs/sport.php?id=98078

"Orlići" bez golova i u drugoj utakmici



Fudbaleri Srbije nisu uspeli da upišu pobedu ni na drugom nastupu na Evropskom prvenstvu za mlade u Švedskoj posle tvrdog meča bez golova sa Belorusijom.

Za razliku od duela sa Italijom, "orlići" su protiv Belorusije svih 90 minuta imali inicijativu, ali im to nije pomoglo da opravdaju zvanje favorita zbog veoma loših rešenja u napadu. Bezidejne akcije su se završavale predaleko od gola disciplinovanih, čvrstih i ponekad grubih Belorusa, koji su svoju šansu čekali isključivo iz kontri.
Takva igra nije donela previše uzbuđenja, pa su uprkos ofanzivnoj igri Srbije gledani samo neuspešni prodori "na silu" i polupretnje iz prekida. Šutevi sa distance Tošića, Fejse i Milinkovića, koji je igrao umesto povrđenog Matića, su bili neprecizni ili izblokirani, a tek u 37. minutu je viđena prava prilika. Tošić je dobro centrirao iz slobodnjaka, a Vuković loše šutirao glavom.
Na drugoj strani, i u prvom i u drugom poluvremenu, sigurni Brkić nije imao mnogo posla, jer su se kontre Belorusa završavale nespretno, dok su šutevi sa ivice šesnaesterca bili nedovoljno opasni.

Spor tempo, nedovoljno kreativnosti u napadu Srbije i faulovima isečena igra dobila je na ritmu samo između 70. i 80. minuta kada su viđene dve velike prilike, po jedna na obe strane. Belorusija je 20 minuta pre kraja imala još jednu kontru, ali je Kovel pao i tražio penal, a dobio je samo žuti karton. Devet minuta kasnije, Kačar je spustio glavom novi centaršut Tošića do Pejčinovića, koji je sa peterca poslao loptu preko gola.

Srbija će u 3. kolu morati da ide na pobedu protiv Švedske, koja je ranije danas izgubila protiv Italije sa 2:0, iako su "azuri" igrali sa igračem manje. Kaziragijevi momci su poveli preko Balotelija u 23. minutu, a prgavi fudbaler Intera je 14 minuta kasnije morao u svlačionicu. Vernblum ga je oborio, a Super Mario je u svom stilu odreagovao i zasluženo dobio crveni karton. Ipak, ni to nije pomoglo ekipi domaćih da preokrene. "Azuri" su na startu uspeli i da udvostruče prednost, golom glavom Akvafreske, a zatim su rutinski sačuvali svoj gol.

Mečevi poslednjeg kola grupe A su na programu u utorak od 20 i 45 časova, a sastaju se Srbija - Švedska i Italija - Belorusija. U grupi B situacija će biti rešena dan ranije, a polufinalistima Englezima će se pridružiti Nemačka ili Špania. "Pancerima" je dovoljan bod protiv lidera grupe, dok će "furija" morati na trijumf protiv finske.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #2 poslato: 23.06.2009. 14:36:02 »

Mlada reprezentacija Srbije u utorak od 20,45 igra poslednju utakmicu u Grupi A na EP u Švedskoj.

Našim fudbalerima neophodna je pobeda u duelu sa domaćom selekcijom kako bi obezbedili plasman u polufinale šampionata. Selekcija Srbije je u prva dva kola odigrala bez golova sa Italijom i Belorusijom i zauzima pretposlednje, treće mesto u grupi sa dva boda. 'Orlići'su u nedelju, kao i prethodnih dana, najavili bolju igru od one koju su do sada prikazali i pobedu u utakmici koja se igra u Malmeu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #3 poslato: 24.06.2009. 15:02:14 »

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije završila je takmičenje na Evropskom prvenstvu nakon poraza od domaćina Švedske sa 3:1 u Malmeu.

Svi golovi postignuti su u prvom poluvremenu. Šveđani su rano poveli golovima Berga u 7. i 14. minutu iz penala, Gojko Kačar je smanjio u 28. minutu, da bi samo minut kasnije Toivonen postavio konačnih 3:1 za Švedsku. Srpski tim meč je završio sa 9 igrača. Najpre je Nenad Tomović dobio drugi žuti karton krajem prvog poluvremena, da bi u 69. minutu Nikola Petković dobio crveni.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #4 poslato: 30.06.2009. 14:22:08 »

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2009&mm=06&dd=29&nav_id=368568



Nemci demolirali Engleze!



Reprezentacija Nemačke je u finalu Evropskog prvenstva za igače do 21 godine savladala Englesku sa 4:0 (1:0), golovima Kastra, Ezila i Vagnera (dva).



Nemcima je ovo prva evropska titula u ovoj konkurenciji, dok su Englezi dva puta bili prvaci Evrope početkom osamdesetih. Englezi su u ovo finale ušli osabljeni jer zbog parnih žutih kartona u timu nisu bili golman Hart i napadač Agbolaor, dok je drugi napadač Frejzer Kembel isključen u produžetku polufinala sa Švedskom, pa zbog crvenog kartona takođe nije bio u timu.

Prvu priliku na meču imali su Englezi već u drugom minutu, ali su Nemci brzo preuzeli terensku inicijativu. Kod Engleza najistureniji je bio prvotimac Arsenala Teo Volkot, zbog izostanka Agbolaora i Kembela.

Nemci prvu priliku na meču imaju u 16. minutu kada je šut kapitena Kedire izblokirao Gibs. Sedam minuta kasnije Mesut Ezil asistira Kastru koji daje prvi gol na meču. Gonzalo Kastro je bio strelac i u susretu između Engeske i Nemačke u grupi (1:1).

Posle primljenog gola Englezi su preuzeli inicajtivu na sredini ne terena ali nisu pronalazili put do protivničkog šesnaesterca. Posed lopte je bio na njihovoj strani (59%), ali nisu uspeli da stvore nijednu pravu priliku.

Nemci su bili bolji u skoku na svim delovima terena, ali nisu uspeli da stvore izgledniju priluku do kraja prvog poluvremena.

Na početku drugog poluvremena veznjak Verdera Ezil postiže drugi pogodak na meču posle dobro izvedenog slobodnog udarca, ali uz pomoć rezervnog golmana engleske reprezentacije Louča.

U 58. minutu Katermol je posle udarca iz daljine pogodio prečku. Dvanaest minuta kasnije posle kornera Katermolov udarac glavom sa gol linije "skida" Bek.

Ezil u 76. minutu sjajno upošljava Vagnera, ali je nemački napadač bio neprecizan. Ipak samo tri minuta kasnije Ezil još jendom asistira Vagneru koji je ovoga puta sigurnim udarcem savladao engleskog golmana kome je lopta prošla kroz noge.

Šest minuta pre kraja susreta Vagner postiže i drugi gol na meču za konačnih 4:0.

Na kraju susreta posed lopte je bio na strani Engleza (60-40%), ali su Englezi uputili samo dva šuta u okvir gola.

Nemačka je šampion Evrope i u konkurenciji za igrače do 19 godina, jer je trijumfovala na prvenstvu odžanom u Češkoj prošle godine.

Za najboljeg strelca Evropskog prvenstva proglašen je napadač Groningena, Šveđanin Markus Berg koji je na ovom šampionatu postigao 7 golova.
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  



Užice na Internetu
Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 3.34 sekundi sa 36 upita.