Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: 1 2 [3]  Sve
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Vimbldon 2007  (Pročitano 13780 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #50 poslato: 07.07.2007. 01:58:06 »



   Ipak imamo predstavnike u 3 polufinala:


   Novak će sutra igrati u polufinalu sa Nadalom.
 
   Zimonjić sa Santorom u dublu, takodje u polufinalu.

   Ana je završila takmičenje u polufinalu izgubivši od V.Vilijams

   Jelena u dublu sa Marejom, ostvarila je pobedu večeras i nastavlja takmičenje.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #51 poslato: 07.07.2007. 15:41:14 »


   P R E S S


NARODNI HEROJ ĐOKOVIĆ



Novak pobedio Kipranina Bagdatisa sa 3:2 posle pet sati igre i ušao u polufinale Vimbldona. Ne znam ni sam kako sam pobedio. Iscrpljen sam, ne mogu da pričam. ČEKA ME NADAL u polufinalu, biće vrlo, vrlo teško

Novak Đoković od juče je definitivno srpski narodni heroj! Momak koji je tek napunio 20 godina, na neverovatan način, posle veličanstvene pobede nad Markosom Bagdatisom, plasirao se u polufinale Vimbldona.

Tačno pet sati "Nole nacionale" se dizao i padao protiv Kipranina, ali je na kraju došao do pobede od 3:2 (7:6, 7:6, 6:7, 4:6, 7:5). U polufinalu ga čeka veliki Rafael Nadal.

Novak je prva dva seta dobio zahvaljujući sjajnoj koncentraciji u taj-breku, ali mu je baš taj faktor nedostajao u trećem, kada je bio nadomak pobede. Pri rezultatu 3:1 i 40:0 došlo je do kurcšlusa u Noletovoj glavi, sam bog zna kako bi se to moglo objasniti, tek Bagdatis je napravio čudo, uzeo brejk i dok dlanom od dlan dobio treći set.

Đoković je u nastavku igrao pod utiskom čudesno propuštene šanse, pa je uz malo klizanja po vimbldonskoj travi izgubio i četvrti set. I kada se činilo da je sve gotovo, kada je balkanski mentalitet pretio da pokvari sve, Novak je uzeo pomoć prijatelja.

Maser ga je malo istrljao pred odlučujući set, ali je Đoković sa smorenom facom i dalje otaljavajući posao uzimao gemove na svoj servis. I kada je brejk daleko svežijeg Bagdatisa (tako je bar izgledao) visio u vazduhu, Nole se povampirio! Ukrao je protivniku servis na 5:5 i u velikom stilu ostvario stotu pobedu u karijeri.

- Svi koji su gledali meč shvataju koliko je bilo teško. Ne znam ni sam kako sam pobedio. Juče sam imao dugačak, neverovatan meč. Niko ne očekuje dugačke mečeve na travi. To je teško igrati i na sporijim podlogama...

Potpuno sam iscrpljen, ne mogu ni da pričam, pokušaću da se oporavim pred meč sa Nadalom, ali biće zaista vrlo, vrlo teško. Uz to, muči me povreda leđa - rekao je Nole posle meča.

Novaka posle istorijskog meča (četvrtog po dužini otkad je Vimbldona) čeka još teži protivnik - Rafael Nadal. Španac je juče orao vimbldonsku travu tačno tri sata kraće, jer je zbrisao Čeha Berdiha za dva časa i dva minuta. Dakle, Đoković nema šta da izgubi. Može samo da umre muški. U drugom polufinalu igraće Rože Federer (Fereru prepustio samo set) i Endi Rodik.

A Ana Ivanović je "umrla" hrabro ženski protiv Venus Vilijams u polufinalu. Nije baš da je pala bez otpora, ali laganih 6:2, 6:4 jasno pokazuje da Ivanovićeva posle veličanstvene pobede nad Vajdišovom nije imala dovoljno snage. Posle lagano izgubljenog prvog seta i ispuštenog servisa u drugom, Ana se nakratko vratila u život.

Međutim, Venus se vrlo brzo vratila na "pobedničku putanju" i pokazala da će našoj fenomenalnoj teniserki ipak biti potrebno još malo rada da bi mogla da dođe do gren slem turnira. Ipak, finale na Rolan Garosu i polufinale u Vimbldonu predstavljaju neverovatna uspeh za devojku koja još nije zakoračila u dvadesete.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #52 poslato: 08.07.2007. 01:07:30 »


    Ako ne jednom turniru igrate u četiri polufinala, onda je to veliki uspeh.


Ana, Novak, Nenad u dublu sa Santorom, Jelena u dublu sa Marejom.



Jelena Janković igraće sutra u polufinalu dubl miksa.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #53 poslato: 08.07.2007. 05:36:13 »

      Jelena Janković i njen partner Džejmi Marej iz Velike Britanije plasirali su se večeras u finale mešovitog dubla na Vimbldonu, pošto su u polufinalu bili bolji od 11. nosilaca turnira.

Oni su pobedili Ruskinju Elenu Lihovcevu i Kanađanina Danijela Nestora sa 2:1, po setovima 6:4, 4:6, 6:4.

Marej i Jankovićeva igraće u sutrašnjem finalu sa boljim iz duela petih nosilaca, Ališe Molik iz Australije i Jonasa Bjorkmana iz Švedske, protiv Francuza Severin Bramon i Fabris Santoro.

                                     claps
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #54 poslato: 08.07.2007. 15:51:33 »


   B L I C



Bol i umor jači od Novaka


Autor: Z. Kecman | 08.07.2007 -


Novak Đoković nije izdržao, posle 101 minuta igre u polufinalu Vimbldona predao je meč Rafaelu Nadalu. Žuljevitih i olovnih nogu, sa pojačanim bolom u leđima, srpski teniser je izgledao kao da je tek završio petosatni maraton protiv Markosa Bagdatisa i takav nikako nije mogao da pruži više protiv znatno svežijeg španskog rivala.

Nadal je je u trenutku prekida vodio sa 4:1 u trećem setu. Prvi je dobio Novak sa 6:3, drugi teniser sa Baleara 6:1 i već tada je bilo vidljivo da Đoković ne može da se kreće kako treba i da je kraj na vidiku. Međutim, treba reći jedno - ovaj kraj je tek početak, Novak, od danas treći igrač sveta, treba da bude svestan da će biti još Vimbldona i mečeva s Nadalom. Nema za čim da žali jer je dao sve od sebe, ali nažalost nije imao podršku organizatora, koji su mu nametnuli neizdrživ tempo igranja bez dana odmora u poslednjoj nedelji turnira.
- Na sve ovo moram da gledam s pozitivne strane. Pokazao sam da sam zaslužio da budem u polufinalu Vimbldona. Istina je da sam razmišljao o predaji pre izlaska na teren zbog bolova u leđima i žuljeva. Infekcija se proširila, celu noć nisam spavao jer sam krvario i jedva da sam mogao da hodam tokom jutra. Želeo sam da izbegnem veće komplikacije. Bio sam strašno iscrpljen, leđa me bole danima. I ja sam ljudsko biće i normalno je da osećam probleme posle svega što sam uradio proteklih dana - rekao je srpski teniser.

Kratki poeni signal problema
Od prvog poena na servis Đokovića bilo je jasno da nećemo gledati maraton. Novak se trudio da maksimalno skrati poene, dobro je servirao i skraćivao lopte, što nije odgovaralo Nadalu. Posle briljantnog starta (3:0), sačuvao je svoj servis i posle 37 minuta je poveo sa 1:0.
Španac je istom merom uzvratio u drugom, 0:3, pa potom brzo stigao do 1:6. Novak je odmah zatražio medicinsku pauzu, doktor mu je sanirao nekoliko žuljeva na levom stopalu, ali bilo je evidentno da neće moći dugo da izdrži. Kada je Španac u trećem setu načinio brejk u trećem gemu, Đoković se jedva kretao i nešto kasnije posle 1:4 srpski teniser je rešio da preda meč, čime je postao prvi igrač u profesionalnoj eri koji zbog povrede nije završio meč polufinala.
- Novaka sam sreo u svlačionici pre meča s Nadalom. Nije izgledao dobro i nisam iznenađen što je morao da preda meč - rekao je Rodžer Federer, koji je koji minut pre Nadala završio posao oko plasmana u peto uzastopno finale.
Nadal je posle meča odao priznanje velikom rivalu.
- Igrati u polufinalu posle svega što je prošao poslednjih dana i odličnog tenisa koji je pokazao bilo je zaista teško. Žao mi je što mu se to dogodilo - rekao je Španac.

Četvrti tanjir za Venus
U ženskom finalu Venus Vilijams nije dozvolila iznenađenje. Marion Bartoli, koja je na putu do finala srušila Jelenu Janković i Žistin Enan, nije imala snage za trijumf, pa je Vilijamsova stigla do četvrte titule iz ukupno šest finala, 6:4, 6:1.
Venus je, iako lakše povređena, uspela da slomi otpor Francuskinje koja nije mogla da sakrije suze na kraju meča.
- Dug je bio put do ovog finala. Imala sam puno problema u poslednjih godinu dana, ali ovo je moj turnir. Ne bih ovo mogla da uradim bez pomoći porodice - rekla je Amerikanka po završetku meča.

Zimonjić stao
Ni Nenad Zimonjić nije uspeo da se plasira u finale Vimbldona, u kojem je naš teniser igrao prošle sezone. On i Francuz Fabris Santoro su u polufinalu muškog dubla poraženi od prvih nosilaca, braće Boba i Majka Brajena sa 7:6, 6:4, 7:6.

Federer blizu rekorda Borga
Svetski broj jedan, Švajcarac Rožer Federer takođe je iskoristio iscrpljenost protivnika Francuza Rišara Gaskea. Dvanaesti nosilac nije imao snage za veći otpor pa je Federer slavio sa 7:5, 6:3, 6:4. Ukoliko Federer danas pobedi u finalu, osvojiće peti uzastopni trofej na Vimbldonu, čime će se izjednačiti sa Bjernom Borgom, jedinim igračem kojem je to pošlo za rukom u poslednjih sto godina.
- Prvi set je bio ključ uspeha. Gaske je bio blizu toga da me odvuče u taj brejk. Plasman u finale je postao rutina za mene, ali sam uzbuđen jer znam koliko će teško biti protiv Nadala - rekao je najbolji teniser sveta.


                                            Cool

  Posle današnjeg finala u muškom singlu izmedju Federera i Nadala, održaće se finale u mešovitom dublu u kome nastupa Jelena Janković zajedno sa Marejom.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #55 poslato: 09.07.2007. 04:16:52 »




                               claps


 Jelena Janković i Džejmi Marej osvojili Vimbldon u konkurenciji mešovitih parova!!!   Bravo !!!
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #56 poslato: 09.07.2007. 16:12:30 »



    B L I C


Jankovićeva i Marej osvojili Vimbldon


Srpska teniserka Jelena Janković i Britanac Džejmi Marej osvojili su Otvoreno prvenstvo Engleske u mešovitom dublu, savladavši pete nosioce Šveđanina Jonasa Bjorkmana i Australijanku Ališa Molik sa 2:1, po setovima 6:4, 3:6 i 6:1.
Janković i Marej dobili su prvi set sa 6:4, iako su njihovi protivnici prvi napravili brejk. Međutim, srpsko-britanska kombinacija je odmah uzvratila, a potom u devetom gemu ponovo napravila brejk za vođstvo od 5:4.
Priliku servisa za osvojen prvi set, Janković i Marej nisu propustili i poveli su sa 1:0 u setovima.
Molik i Brojkman nisu se predavali, i znatno su bolje zaigrali u drugom setu. Osvojili su treći gem na servis protivnika i tako došli do prednosti od 2:1. Novi brejk napravili su u šetom gemu za vođstvo od 5:1.
Međutim, Molik i Bjorkman nisu iskoristili priliku da svojim servisom dođu do izjednačenja. Imali su čak i dve set lopte, ali su Jankovićeva i Marej obe spasili, da bi uzeli svoj drugi gem u tom setu i smanjili na 5:2.
Uspeli su da osvoje gem i na servis Jelene Janković za 5:3. Usledio je servis Bjorkmana, na koji je švedsko-australijaki dubl došao do tri set lopte (40:0). Janković i Marej spasli su dve, ali ne i treću set-loptu, te je bilo 6:3, a rezultat u setovima izjednačen je na 1:1.
Treći, odlučujući set, Janković i Marej su dobro počeli, osvojivši gem na svoj servis, a potom i na servis Bjorkmana za 2:0.
Međutim, uzvratio je protivnički dubl, koji je došao do tri brejk lopte (0:40) u narednom gemu na servis Jelene Janković. Sve tri su spasli, potom došli do prednosti i na kraju osvojili gem za vođstvo od 3:0.
Usledila su dva gema u kojima su parovi bili uspešni kod svog servisa, a potom su Janković i Marej još jednom napravili brejk. Zahavljujući odličnim retern udarcima Jelene Janković, imali su tri prilike, od kojih su treću iskoristili.
Na servis Jelene Janković, srpsko-britanska kombinacija je došla do tri meč lopte (40:0) i iskoristili prvu za 6:1 i pobedu od 2:1.
Za trijumf u mešovitom dublu Vimbldona Janković i Marej će podeliti ček na 90.000 funti.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #57 poslato: 09.07.2007. 21:00:13 »

 
    Vimbldon 2007 - Šampioni u singlu.

   
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #58 poslato: 10.07.2007. 16:03:59 »



B L I C



Osmehom sam očarala Mareja


Šampionka Vimbldona u miksu Jelena Janković, u paru sa Džejmijem Marejem, vratila se u Beograd vidno umorna, ali i raspoložena posle osvajanja prve grend slem titule u karijeri.
- Nisam očekivala da ću osvojiti Vimbldon, a pogotovo pehar u miksu, ali titula je titula, i zbog toga mi je veoma drago. Nisam osvojila trofej u singlu, zato mi je ovaj u miksu za utehu. Igrala sam sa nepoznatim igračem, odlično smo se zabavljali i upravo takav odnos doveo me je do prve grend slem titule. Nadam se da će ih biti još.
Džejmiju je Jelena bila prvi izbor, iako ona nikad nije imala dobre rezultate u toj konkurenciji.
- Odmah sam mu rekla da je izabrao pogrešnu osobu, jer ja sam singl teniserka, i to mi je prioritet. Pristala sam, jer jednostavno nisam imala lek za njegovu upornost, a dubl inače igram kako bih vežbala volej. Njegov agent me je pitao da li bih pristala da igram s njim. Tek sledećeg dana posle slučajnog susreta na parkingu odlučila sam da budemo partneri. Nisam znala zašto je hteo baš mene, ali se na kraju ispostavilo da je zaljubljen! Marej mi je stalno govorio kad pogrešim u poenu: „Smej se, smej, daj mi osmeh“, tako smo se motivisali, odlično se uklopili i stigli do titule. Zaista ne znam da igram dubl i kasnije sam se izvinila Bjorkmanu, jer sam bila spora. Izgubio je od singl igračice, a on i Ališa Molik su vrhunski dubl teniseri, što je prilično ponižavajuće.
Treća teniserka sveta u četvrtfinalu Vimbldona završila je takmičenje u Londonu.
- Meč sa Bartolijevom, kasnijom finalistkinjom, prekidan je četiri-pet puta, što meni nije odgovaralo, jer sam bila sve gora i gora, a moja protivnica sve bolja. Možda sam bila žrtva lošeg vremena, ali to nikako nije bilo opravdanje da izgubim taj duel. Bilo mi je mesto u polufinalu ili finalu, ali ne treba da žalim, već da se okrenem narednim turnirima. U svakom slučaju, to je bilo novo iskustvo za mene.
Jelena kaže da je učešće na dva turnira između Rolan Garosa uticalo na njen slabiji plasman u Londonu.
- Igrala sam mnogo ove godine i pre Vimbldona rekla sam da mi je telo dostiglo limit, ali da ću dati sve od sebe da potvrdim kvalitet. Bila mi je potrebna svežina, a ja je nisam imala. Zato ću u drugoj polovini sezone igrati manje turnira, učestvovaću posle Fed kupa u San Dijegu, Los Anđelesu, možda u Torontu, ali u svakom slučaju, imaću nedelju dana odmora pre US opena. Cilj mi je da se plasiram na Masters kup, da prvi put tamo učestvujem i napravim dobar rezultat.
Narednog vikenda reprezentacija Srbije igra FED kup.
- Uzbuđena sam što ćemo igrati u najjačem sastavu i što ćemo imati priliku da pobedimo reprezentaciju Slovačke.

Ne menjam partnera
Jelena i Džejmi Marej proslavili su titulu u miksu na večeri u Londonu. Družili su se do dva sata po ponoći, a moguć je i nastavak njihove saradnje na ostalim turnirima.
- Volela bih da igramo zajedno, jer mi je zanimljivo i mogu dosta da naučim. Marej bi bio srećan da pristanem da i dalje igram sa njim - kaže svetski reket broj tri.
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3]  Sve
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.006 sekundi sa 36 upita.