Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: 1 [2] 3 4  Sve
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: EP u košarci 2007  (Pročitano 20533 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #25 poslato: 14.07.2007. 15:48:06 »



    P R E S S



Moka Slavnić: ĆAO, NEMA VIŠE!



Nijednog igrača više neću zvati, ja jesam mađioničar, ali nemam više trikova. Vreme je da završim tačku, poklonim se i kažem do viđenja, poručuje selektor košarkaša Srbije

Selektor košarkaša Srbije Zoran Slavnić tvrdi da više neće pozvati nijednog igrača na pripreme za EP u Španiji!

Moka kaže da je iscrpeo sve rezerve i da više nema kandidata koji odgovaraju reprezentativnom profilu. Slavnić, koji je juče u svom stilu, šmekerski, banuo na trening univerzitetske selekcije Srbije u Košutnjaku, poručuje i da će uvesti nove kriterijume vrednosti u nacionalnom timu.

- Nema više razloga da zovem bilo koga, jer smo fizički iscrpeli sve kapacitete. Mislim, ja jesam mađioničar, ali nemam više trikova. Vreme je da završim tačku, poklonim se i kažem do viđenja. Međutim, čitam u novinama da neki igrači i dalje odbijaju.

Evo, javio se Ognjen Aškrabić koji kaže da neće da dođe u reprezentaciju i bude rezerva. Čija rezerva, majstore? Pa, ti nisi ni bio u planu. Ja ili uzimam igrača, ili ga ne uzimam, nema rezervi. Po meni, ako si prevaziđen kao igrač, ili ako ima mladih koji predstavljaju budućnost, onda ne možeš da prođeš - rekao je Slavnić.

Moka je "studentima" poručio da vredno rade, i naglasio da ozbiljno računa na njih za sledeće akcije seniorskog nacionalnog tima.

Varda se nudi da igra za Srbiju

Centar madridskog Reala Ratko Varda, iako zbog povrede ligamenata nije igrao poslednjih šest meseci, ponudio je svoje usluge selektoru reprezentacije Srbije Zoranu Slavniću. Varda, koji je koliko juče bio blizu dresa BiH, poručuje da je spreman da pomogne reprezentaciji Srbije na EP u Španiji, bez obzira na to što ga Moka nije ni zvao.
- Moka i ja nismo razgovarali direktno, ali vidim da je na centarskoj poziciji najveći problem i da neki igrači opravdano, ali i neopravdano neće da nastupaju za svoju zemlju. Moje je da se ponudim, jer za mene je uvek bila velika čast da igram za Srbiju. Malo me boli to što igrači sve više odbijaju poziv selektora - rekao je Varda.

- Veoma sam zadovoljan njihovim odnosom prema radu i zalaganjem na utakmicama. Od angažovanja u ovoj selekciji zavisi da li će sledeće godine, ako moja malenkost ostane selektor, biti pozvani na pripreme za Olimpijske igre.

Naravno, ako se plasiramo. Univerzitetska selekcija je poslednji stepenik pred ulazak u seniorski sastav. Onaj ko se ne odazove, kao što je slučaj sa Dragićevićem, ne može da računa na kasniji angažman. Isto je sa Marinovićem, koji mi je rekao da je prevazišao ovaj nivo. U redu, neka igra u Španiji, pa će sledeće godine dobiti poziv preko goluba pismonoše, koga su već oborili na Karpatima - istakao je Slavnić.

Selektor Srbije dodao je i to da je u nacionalni tim uveo pravila koja su važila u vreme dok je on igrao.

- Kod mene se teško ulazi u A reprezentaciju, ali zato kada se uđe vrlo teško se iz nje ispada. To su visoki kriterijumi koje sam postavio i dok sam selektor tako će biti. Tako je bilo u moje vreme, ali i u vreme kada su igrali Đorđević, Divac, Paspalj i ostali - poručio je Moka.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #26 poslato: 15.07.2007. 16:06:26 »



   K U R I R



INTERVJU : VUK IVANOVIĆ

ZOVU ME TESLA


Saigrači u univerzitetskoj reprezentaciji šale se na račun toga što sam kandidat za Nobelovu nagradu, ali ne zameram im, sjajni su momci

Srpski košarkaš Vuk Ivanović veruje u to da će odličnim igrama na Univerzijadi u Bangkoku izboriti mesto u državnom timu Srbije koji će se takmičiti na Evropskom prvenstvu u Španiji. Jedini amater u nacionalnom timu omiljen je kod saigrača u univerzitetskoj selekciji koji su mu dali zanimljiv nadimak "Tesla", aludirajući na činjenicu da je veoma obrazovan i da sa naučnim timom univerziteta "Brigam Jang" u Juti konkuriše za Nobelovu nagradu u oblasti genetike.
      

PORODICA ZVEZDAŠA

Ivanovići su pravi zvezdaši. Koliko Vuk i njegova porodica vole crveno-bele boje, najbolje oslikava jedna epizoda koju su nam zajednički opisali.
- Mislim da su igrali Zvezda i Partizan 1991. godine. TV nam je bio pored jedne stare vitrine u kojoj su bili porodični antikviteti velike vrednosti. Kada je Mihajlović dao gol za Zvezdu, nastala je neopisiva radost u stanu. Bratu Stefanu nekako je spala papuča, razbila staklo na vitrini i najvredniju vazu. Kada se otac vratio sa posla, počeo je da viče, ali kada smo mu rekli da je sve to zbog Zvezde, odmah nam je oprostio. Čak je i pitao kako je to Mihajlović dao gol.

PREKO KLAVIRA DO STIPENDIJE

Vuk Ivanović nam je otkrio da je zahvaljujući tome što je muzički obrazovan uspeo da ode u SAD. Baš zahvaljujući tome što svira klavir i što dobro peva, uspeo je da na početku dobije akademsku stipendiju.
- Amerikanci su mi rekli da ih je moja "raznovrsnost" u CV prosto naterala da me prime. Tražili su sve moje diplome, koje sam morao da im prevedem na engleski jezik. Sećam se svojih prvih dana u Pitsburgu, kako mi je bilo teško. Znam da sam na aerodromu u Njujorku doživeo pravu golgotu kada su mi izgubili prtljag. Tada sam igrom slučaja naleteo na jednog Srbina, koji mi je pomogao da prenoćimo u luksuznom hotelu "Hilton" na račun avio-kompanije, iako sam mislio da ću zanoćiti na aerodromu - kazao je Vuk.
      
   
   

Ekipa Kurira posetila je Vuka Ivanovića u njegovom rodnom domu u Pančevu. Otac Branislav, nekad cenjeni sudija sa 37 godina staža u srpskom pravosuđu, danas je uspešan advokat. Majka Bojana je profesor na Muzičkoj akademiji, dok je brat Stefan student prava, koji je izbegao slikanje pravdajući se time da je bolestan.

Kako vam je na pripremama univerzitetske selekcije Srbije?
- Na treninzima pravimo sjajnu atmosferu, tako da mi je velika čast što sam deo tog tima. Selektor Kesar i njegov pomoćnik Nikitović sjajno rade, kao u SAD, i što je meni veoma važno, akcenat stavljaju na timski duh. Veliki su borci željni pobede. Uživaju dok rade sa nama, a meni imponuje da učim od trenera koji uživaju da prave košarkaše.

Kako su vas prihvatili saigrači?
- Svi su me stvarno dobro prihvatili. Šale se na moj račun, što mi ne smeta. Eto, otkriću vam i jedan zanimljiv detalj. Kapiten tima Vitkovac i Rakić, koji je zadužen za zbijanje šala, dali su mi i nadimak - Tesla. Rekao sam im da je Nikola Tesla jedan i neponovljiv i da nije u redu da me tako zovu. Onda su oni počeli da umiru od smeha aludirajući na moje studije, govoreći da sam bodigard za biljke. Ma, sjajni su to momci, mnogo ih volim.

Da li biste voleli da se nađete na spisku od 12 igrača za EP u Španiji?
- Voleo bih da odem u Španiju! Ipak, najvažnije je da tamo odu oni najbolji i da Srbiju predstavljaju na pravi način. Selektor će odlučiti i nadam se da neće pogrešiti.

Kako gledate na brojne otkaze selektoru Slavniću?
- Verovatno im se može kada to rade. Imaju unosne ugovore i reprezentacija ih ne interesuje. To je njihov lični stav. Ako igrač ima srca i voli svoju zemlju, boriće se za nju. Samo ne bi trebalo da zaborave da im je sve to što imaju u NBA ligi na neki način omogućila upravo Srbija.

Jeste li ljuti što niste u A timu?
- Kako da budem ljut na Moku, koga mnogo volim i cenim? Mislim da je uradio pravu stvar što me je poslao u univerzitetsku selekciju. Mnogo sam pričao s njim i znam da ima iskrenu i poštenu priču. I naredne godine biću mu na raspolaganju.

Šta ćete raditi kada završite studije?
- Ne znam. Sve zavisi od završne godine. Ako dobijem Nobelovu nagradu, naći ću sjajan i dobro plaćen posao u oblasti genetike. Opet, sa druge strane, koliko volim nauku, toliko volim i košarku. Znam da mi dobra NCAA sezona garantuje dobar klub u NBA ligi.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #27 poslato: 19.07.2007. 15:46:39 »

  M O N D O



Slavnić: Vratićemo se korenima!


Sa početkom priprema košarkaške reprezentacije za Evropsko prvenstvo u Španiji, zakazanim za 19. jul, Zoran Moka Slavnić definitivno će postati čovek u misiji. Novi selektor Srbije zacrtao je sebi podmladjivanje nacionalnog tima i povratak starim vrednostima u igri kao dva cilja od kojih neće odustati ni po koju cenu.

Slavnić je u prvom delu intervjua za MONDO, dan uoči prozivke u Kovilovu, obećao da će dati sve od sebe da ostvarivanje tih ciljeva ne ide nauštrb rezultata i željenog plasmana na Eurobasketu.

"Cilj nam je da odemo na Olimpijadu u Peking, a to znači da u Španiji budemo medju prvih sedam. To nam je ludačka želja, a sve preko toga je san. Na svakom EP desi se poneko iznenadjenje i naravno da ja sanjam da to ovog puta budemo mi".

Kako ćemo igrati?

"Po mom karakteru i mentalnom sklopu, hrabro i agresivno. Trudiću se da vratimo stare vrednosti, da maksimalno razvijemo talenat i individualne vrednosti, ali da istovremeno ne izgubimo disciplinu. Da se vratimo korenima i svemu što nas je nekada krasilo. Španija, Italija i druge zemlje nekada su igrale po šablonu, pa su počele da uče od nas. U medjuvremenu su se stvari preokrenule, pa sada mi igramo po šablonu, a oni otvoreno i fajterski. Ako treba da nam na EP oderu kožu, zaista ćemo je skupo prodati".

Da li ćemo biti sposobni i spremni da se suprotstavimo Špancima, koji su već usavršili tu igru, ili da u grupi igramo protiv Grčke i Rusije, veoma ozbiljnih ekipa?

"Kada odemo dole, imaćemo sudar sa istinom. Čist kvalitet na kvalitet, pa ćemo videti ko više vredi. Mislim da ćemo imati respektabilan tim, atmosferu i želju. Videćemo koliko mladi mogu da pruže, ali podmladjivanje je naša ideja vodilja. Jedanput smo morali da krenemo. Žao mi je što kasnimo sa tim četiri godine i što moramo da platimo ceh. Ja bih voleo da taj ceh bude što manji".

Duško Vujošević je još tada, 2003, tvrdio da je posle Indijanapolisa bilo vreme da se obavi smena generacija, ali da nije dobio podršku za to.

"Mene niko ne može da koči! Ja stojim iza tog koncepta i sprovešću ga po svaku cenu".

Slavnić za MONDO: Vratićemo se korenima!

Hoću šut i kontranapad

Bili ste najglasniji kritičar igre koju je reprezentacija demonstrirala na prethodnih nekoliko velikih takmičenja. Šta konkretno zamerate svojim prethodnicima?

"Igrali smo sporo, neinventivno, netalentovano. To je sve stvar filozofije trenera, jer mi bar imamo talentovane igrače. Hoću šut, puno kontranapada... Jedna Španija i Argentina upravo su preslikale našu nekadašnju igru. Sada ćemo i mi opet igrati tako".

Malo je čudno da se toliko ne slažete sa Željkom Obradovićem, jer je upravo on jednom rekao kako mu "Mokina organizovana improvizacija" predstavlja maltene ideal košarkaške igre?

"Izgleda da je imao selektivnu amneziju, pa je u medjuvremenu okrenuo ćurak".

Da li kritikovanjem Obradovića automatski kritikujete i filozofiju pokojnog profesora Nikolića?

"Ja nisam kritikovao, samo sam komentarisao igru reprezentacije. Dozvolićete da svaki trener ima svoju filozofiju. Zna se ko je bio Aca Nikolić, ali uz svo uvažavanje njega i njegovih sledbenika, moja filozofija je drugačija. Moja filozofija je Mirko Novosel, pa vi sada sami poredite, ja ne bih dalje pričao na tu temu".

Šta kao bivši plejmejker očekujete od igrača na toj poziciji?

"Od njih sve počinje, oni su apsolutne gazde na terenu. Oni su spona terena sa klupom. Što se bolje razumemo, što nam je sličnija filozofija, lakše ćemo saradjivati. Kod mene plejmejker ima apsolutnu slobodu u kreaciji igre, ali to ne znači 'silovanje' u napadu. On je tu da pravi igru i taj koji bude stvarao igru, kod mene će i da prodje".

Plejmejkere ste odavno podelili na kreativce i "VKV radnike"?

"Ne bih baš tako rekao, ali sama klasa nalaže podelu. Ja znam mnogo dobrih plejmejkera. Po meni, odličan plejmejker podrazumeva kreativnost i po tome se igrači na toj poziciji i razlikuju. Djordjević, Sretenović, Pavićević, Saša Obradović - to su bila četiri plejmejkera, ali svi su bili jako različiti... I tu ne mislim na različitu visinu".

Slavnić za MONDO: Vratićemo se korenima!

Napredovao sam dok nisam radio!

Treneri i igrači koje "potkačite" u medijima, često krenu u kontranapad pitajući Vas gde ste bili u poslednjih deset godina i šta ste to osvojili, pa da im držite lekcije. Zašto osim kratkotrajnog rada u Atlasu 2004. godine niste imali klupski angažman još od sredine 90-ih?

"Dobro, to je bila posledica mog sudara sa ponudama, koje nisu bile na nivou mojih ambicija. Ali nisam video da me je neko napao na stručnom polju. Šta je ključno pitanje u ovoj raspravi - 'da li znaš' ili 'gde si'? Mogli su da kažu da ne veruju u mene kao stručnjaka, i to baš pojedinci koje sam ja stvorio. Ne bih imao ništa protiv, prihvatam da me neko ne ceni kao stručnjaka. Gde sam bio deset godina? Tu, samo nisam mogao od vas da dodjem na red, od vas koji ste nas doveli dovde! Dva tela ne mogu u isto vreme da budu na istom mestu".

Da li ste posle tolike pauze i Vi malo ispali iz forme, što se tiče vodjenja utakmica, donošenja odluka u stresnim situacijama, dramatičnim završnicama? Koliko će Vam vremena biti potrebno da se vratite?

"Trebaće mi 12 sekundi! Pa ja sam u tim situacijama učestvovao godinama! Kada naučiš da dobro voziš bicikl, ne možeš to da zaboraviš. Ustvari možeš, ako počneš da živiš drugim životom. Pošto sam sportista i antialkoholičar, na mene pauza nimalo nije uticala. Čak sam se oporavio i mnogo napredovao ovih godina dok sam manje radio. Usavršavao sam se, gledajući kako ne treba da radim! To je bila odlična edukacija".

Niste čest gost na seminarima koje organizuje domaće Udruženje trenera?

"Idem samo tamo gde mogu nešto da naučim. Idem na ono životno, a to su utakmice. Gledaš igru, prihvataš ono što je dobro i odbacuješ ono što ne valja. Zna se gde se uči".

Kažu da su retki treneri koji umeju da obave kvalitetnu pripremu i da dobro vode ekipu na samoj utakmici, a jasno je da su reprezentaciji potrebni upravo takvi. Smatrate li da posedujete ta dva kvaliteta?

"Na terenu se za vreme utakmice osećam kao riba u vodi, jer barem 5-10 sekundi pre svih vidim šta će da se dogodi. Upravo zato govore da mi je to glavni kvalitet. Ali zato što ne nosim naočare i sive pantalone i nisam ozbiljan, neki kažu 'Moka je šmeker, ali nije za ozbiljan rad'. Kako to? Pa mene je moj put odavno odveo u stvaraoce, nisam to birao. Postoje treneri stvaraoci i oni koji osvajaju. Ja sam ekstremno zadovoljan putem stvaraoca, jer iza mene stoji dosta imena kojima sam bar malo pomogao, a postali su svetski asovi".

Hoćete li sada i Vi malo da osvajate?

"Voleo bih! Niije baš momenat, ali ako budemo ozbiljno radili i ako se budemo pridržavali koncepcije koju je Stručni savet izneo na našem glavnom sastanku... Jasno je koji put vodi ovu zemlju prosperitetu. Onda moramo da budemo svesni odricanja na početku, da bismo na kraju uzeli plodove. Dobro seji, pa ćeš dobro i da žanješ, to je to".

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #28 poslato: 20.07.2007. 14:05:50 »

POLITIKA



   
Србија има најбољу репрезентацију која заиграти неће



На Европском првенству кошаркаша у Шпанији (3-16. септембар) наш тим без Стојаковића, Крстића, Радмановића, Ракочевића, Вујанића, Перовића, Милојевића, Авдаловића, Поповића и Трипковића

На веб-сајту шпанске кошаркашке лиге (АЦБ) у поглављу резервисаном за нашу репрезентацију исписан је наслов: Србија – каква катастрофа! То се не односи на прогнозу за Европско првенство у Шпанији (3-16. септембар), већ на изостанак десетине врсних играча који из разних разлога нису могли да се ставе на располагање селектору Зорану Славнићу. Србија ће овог лета имати две сјајне петорке „на распусту”: Предраг Стојаковић (Њу Орлеанс, НБА), Ненад Крстић (Њу Џерси, НБА), Владимир Радмановић (Лос Анђелес Лејкерси, НБА), Коста Перовић (Голден стејт, НБА), Игор Ракочевић (Таукерамика, Шпанија), Милош Вујанић (Панатинаикос, Грчка), Дејан Милојевић (Памеса, Шпанија), Вуле Авдаловић (Памеса, Шпанија), Бојан Поповић (Уникаха, Шпанија), Урош Трипковић (Уникаха, Шпанија).

Стојаковић, Крстић, Ракочевић, Милојевић, Авдаловић и Трипковић изостају због повреда, Радмановић због претходно заказаног кампа у САД, Перовић да би се што боље спремио за прву сезону у НБА, Вујанић није нашао заједнички језик са селектором, а Поповић је био „прекобројан”.

Данас, на окупљању државног тима у Ковилову, биће познато и какав ће третман добити Александар Павловић (Кливленд, НБА) уколико буде у могућности да овог лета игра за Србију. Када су недавно у Црној Гори тражили од свих кошаркаша да се изјасне за коју ће земљу да играју, Баранин Павловић је без двоумљења поновио да је „Србија једина његова репрезентација”, али није прецизирао да ли ће већ овог лета бити у могућности да игра за њу.

Приче о „пропадању култа репрезентације” и „недостатку патриотизма”, којима се последњих година често објашњава криза наше кошарке, имају мало везе са суштином проблема, а много више с новим околностима у врхунском спорту који асовима намеће додатне обавезе и дилеме. Рецимо, прошлог лета су неки хтели да Крстића „разапну на крст” само зато што није хтео да „ризикује 40-50 милиона долара” (остао „без пребијене паре” због обештећења Партизану, а тек наредног лета склапа уговор којим се обезбеђује за читав живот).

И остале селекције имају сличне проблеме, а поготово наша бивша „браћа” – Словенци и Хрвати. Словеначки селектор Алеш Пипан не може да рачуна на четворку из НБА – Брежеца, Нахбара, Вујачића и Удриха, као и на проверене играче попут Бећировића, Милића, Ожболта, Јоксимовића и Маравића. Бек Бећировић, који је с Панатинаикосом освојио троструку круну (лига, куп, Евролига), после дугог размишљања морао је да одбије селектора који му је чак нудио посебан третман због његове старе повреде.

Хрвати су претпрошлог лета у Београду имали тим за медаљу, али су под „чудним” околностима изгубили у четвртфиналу од Шпаније. Да су сада комплетни могли би да припрете и највећим претендентима на злато – Шпанцима и Грцима, мада и без моћне центарске тројке, Вујчић, Багарић, Жижић, на којој би могли да им позавиде и многи НБА клубови, имају тим за респект. Поврх свега, неизвесно је да ли ће доћи прва звезда екипе Гиричек. Рецимо и то да је хрватска јавност жестоко осула паљбу на оне који нису могли (или хтели) да се одазову селектору Репеши.

Поред имена Дирка Новицког (Немачка), јунака ЕП 2005. у Београду, Андреја Кириленка (Русија) и Тонија Паркера (Француска) још стоје мали знакови питања. Слична је ситуација и с Мехметом Окуром и Хидајетом Туркоглуом (Турска). Као вође својих репрезентација ови играчи, сви из НБА, увек су имали посебан третман, па тако могу да дођу на припреме и четири недеље пре шампионата.
Када се говори о изостанку играча, није на одмет поменути „теорију” нашег бившег трофејног селектора Светислава Пешића који сматра да „не долазе углавном они који не верују у успех”. У прилог томе иде и чињеница да ће само Шпанија и Грчка доћи у комплетним саставима, а обе пуцају од оптимизма и убедљиво најбоље стоје на кладионицама.
Александар Милетић
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #29 poslato: 21.07.2007. 15:39:03 »

 

P R E S S


MOKA U PROBLEMIMA!

Selektor košarkaša u ozbiljnoj frci - otkazao mu Saša Pavlović, jedan od glavnih aduta, a pre toga se posvađao sa novinarima

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Zoran Moka Slavnić nalazi se u ozbiljnim problemima! Kao što je Press najavljivao, i Aleksandar Saša Pavlović, jedan od igrača koji je trebalo da bude nosilac igre plavih na EP u Španiji, otkazao je učešće.

Istovremeno, Slavnić je pripreme počeo verbalnim ratom sa novinarima, pošto je zabranio svojim "moskitosima" da prva tri dana komuniciraju sa predstavnicima sedme sile.

Prema izvoru Pressa iz baze "orlova" u Kovilovu, Moka ne gubi nadu da će se Pavlović ipak nekim čudom priključiti pripremama.

- Kod Moke na jutarnjem treningu nije bilo nezadovoljstva zbog Pavlovićeve odluke. Malo je razočaran što je to saopštio u minut do dvanaest. Međutim, Slavnić veruje da Pavlović može na vreme da završi posao u vezi sa svojim NBA ugovorom i da se ipak priključi pripremama reprezentacije. I spreman je da ga čeka čak do 1. avgusta - kaže sagovornik Pressa blizak reprezentaciji Srbije.

"Moskitosa" sve manje

Plejmejkeri: Marko Jarić, Aleksandar Rašić, Miloš Teodosić, Stefan Marković
Bekovi: Milenko Tepić, Vuk Radivojević
Krila: Milan Gurović, Branko Cvetković, Nemanja Aleksandrov
Krilni centri: Novica Veličković, Zoran Erceg, Dragan Labović
Centri: Darko Miličić, Mile Ilić, Nenad Mišanović

Međutim, to će biti teško izvodljivo pošto je Pavlović saopštio da čitava stvar može da se otegne skoro do 10. avgusta. Mladi Baranin tvrdi da je sve to saopštio selektoru.

- Moka je pokazao izuzetno razumevanje. Međutim, objasnio sam da nije sigurno da ostajem u Klivlendu i da bih, samim tim, novi ugovor mogao da potpišem 15 dana od momenta dobijanja ponude.

Pošto Kavsi imaju upravo toliko vremena da je izjednače, znači, cela procedura bila bi produžena do 5. ili 6. avgusta, pa kad se tome doda još koji dan zbog odlaska u SAD, jasno je da bi kasnio - kaže Pavlović, koji tvrdi da je imao veliku želju da bude deo srpskog nacionalnog tima u Španiji.

Posle otkaza Pavlovića, selektor "orlova" na raspolaganju ima samo dva igrača na bekovskim pozicijama - Vuka Radivojevića i Milenka Tepića. Nažalost, zbog njegove odluke da se na tri dana izoluje, nije moguće saznati njegovo viđenje novonastale situacije. Od selektora se takođe očekuje da zvanično saopšti da na predstojećem EP ipak neće moći da računa na Aleksandra Pavlovića.

Slavnić trenutno na raspolaganju ima devet košarkaša sa kojima radi dva puta dnevno. Narednih dana, a najkasnije do 25. jula, pripremama bi trebalo da se priključe i Darko Miličić, Milan Gurović, Milenko Tepić, Dragan Labović, Miloš Teodosić i Stefan Marković.
Sačuvana
fon Manštajn
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Vaga
Poruke: 2726


we only come out at night


« Odgovor #30 poslato: 21.07.2007. 21:12:07 »

ne treba nikoga moliti da igra za reprezentaciju, ali je sramota sto su mnogi na racun slave bas te iste reprezentacije dobili ugovore po stranim klubovima, stvarno bezveze ali procice i to docice novi klinci koji nece MORTI da igraju nego ce HTETI da igraju, zato ne treba nabijati kompleks igracima koji su se odazvali da su drugi najbolji a da oni eto igrom slucaja igraju za reprezantaciju, ovi momci koji zaigraju su nabolji koje imamao i tu je kraj price... ovi sto otakzuju pod raznim izgovorima gledju svoj interes tako da mi ne gledamo njih i tako to ide, zasto nisam odgledao nijedan mec krstica u nba? jer me ne interesuje njegovi zagarantovanih 20 minuta u nba-u i njegovih 16.4 poen po mecu za Nju Dzersi ( izabrao sam mozda pogresan primer decko je povredjen ali ni prosli put nije hteo da igra jer je morao da se pripremi za predstjecu sezonu, bzv.) pogledajte Diraka Novickog koji skoro svaku sezonu igra bar polufinale plejofa pa se svaki put odazove pozivu u reprezentacijau...
Sačuvana

Stand by me my apprentice
Be brave, clench fists.
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #31 poslato: 22.07.2007. 14:49:01 »



  NOVOSTI



Dosta je obmanjivanja!


NERVOZU selektora Zorana Slavnića na početku priprema košarkaša Srbije za Evrobasket u Španiji, na paklenih 40 stepeni, podgrejala je i najava Aleksandra Pavlovića da odlaže svoj debi u reprezentaciji zbog problema "tehničke prirode".
- Vodio sam dug i otvoren razgovor sa selektorom, činjenica da imam status slobodnog agenta najveća je prepreka mojoj velikoj želji da pomognem saigračima iz nacionalnog tima - rekao je bek NBA finaliste Klivlenda, koji u rodnom Baru osluškuje prekookeanske pregovore o novom ugovoru. - Objasnio sam Moki da nije sigurno da ostajem u Klivlendu i da bih novi ugovor najranije mogao da potpišem posle 15 dana od zvanične ponude, što bi značilo da na pripreme ne bih došao pre 6. avgusta, verovatno i kasnije zbog puta u Ameriku. U tom slučaju više bih odmogao reprezentaciji. Ostaje mi nada da će moji drugovi u Španiji izboriti plasman na Olimpijske igre i da ću debitovati u Pekingu, ukoliko selektor bude računao na mene.
Poslednji u beskrajnom nizu košarkaških otkaza otvorio je još sveže rane, koje je temperamentni Slavnić doskora lečio gegovima i nepopravljivim optimizmom. Na početku priprema, sa devetoricom dobrovoljaca, izgleda da je i Moki presušio smisao za humor. Predsednik KS Srbije Dragan Kapičić odavno je prekoračio prag tolerancije za "objektivne" probleme reprezentativaca.
- Poštujem Pavlovićevo opredeljenje da igra za Srbiju, ali apsolutno ne mogu da prihvatim objašnjenja takve prirode - kaže Kapičić za "Novosti". - Saša nam je sada najviše potreban, u ovom trenutku predolimpijske tranzicije. Lako ćemo sledeće godine u Pekingu sa Krstićem, Miličićem i ovim fenomenalnim mladim momcima koji dominiraju Evropom. Ne vidim kakve veze s njim imaju pregovori o novom ugovoru, pošto trenutno sedi u Baru, ili se možda kupa. Ako Pavlović misli da kroz tri godine igra za reprezentaciju, ili ako neće da igra ni za Srbiju ni za Crnu Goru, neka to kaže. Biće nam potreban i ubuduće, a najpotrebniji je danas, kada pravimo prelaz do sjajnih klinaca sve do `96. i `97. godišta, koji su možda još talentovaniji.
Reprezentacija Srbije, koja neće igrati na Evrobasketu, bila bi jedan od ozbiljnijih kandidata za španske medalje: Predrag Stojaković, Nenad Krstić, Igor Rakočević, Saša Pavlović, Vladimir Radmanović, Kosta Perović...
- Možda je i 30 odsto jača od ove koja će igrati - smatra Kapičić. - Uz objektivne probleme s povredama, suočeni smo s nekom vrstom obmanjivanja. Perović dođe i za pet dana otkaže, Radmanović pokaže htenje pa ode na kampove... Pogledajte Amerikance koji su se okupili da igraju kvalifikacije za Olimpijske igre. Selektor kaže da je prezadovoljan, a kako ne bi bio kada u timu ima i jednog Kobija Brajanta, najboljeg košarkaša sveta, koji godišnje zarađuje 150 miliona dolara i ne razmišlja o riziku da se povredi u nekim kvalifikacijama. I Pavlović igra u Americi, ali ovo nije Amerika. Ovo je Srbija.

TIM ZA ŠPANIJU
Došli na pripreme:

Marko JARIĆ (Minesota)
Mile ILIĆ (Nju Džersi)
Aleksandar RAŠIĆ (Efes Pilsen)
Zoran ERCEG (FMP)
Branko CVETKOVIĆ (Đirona)
Vuk RADIVOJEVIĆ (Fuenlabrada)
Nemanja ALEKSANDROV (C. zvezda)
Novica VELIČKOVIĆ (Partizan)
Nenad MIŠANOVIĆ (C. zvezda)

Stižu naknadno:
Darko MILIČIĆ (Memfis)
Milan GUROVIĆ (Prokom)
Miloš TEODOSIĆ (FMP)
Dragan LABOVIĆ (FMP)
Milenko TEPIĆ (Partizan)
Stefan MARKOVIĆ (Hemofarm)

TIM VAN ŠPANIJE
Predrag STOJAKOVIĆ (Nju Orleans)
Nenad KRSTIĆ (Nju Džersi)
Vladimir RADMANOVIĆ (LA Lejkers)
Aleksandar PAVLOVIĆ (Klivlend)
Igor RAKOČEVIĆ (TAU)
Kosta PEROVIĆ (Golden Stejt)
Miloš VUJANIĆ (Panatinaikos)
Dejan MILOJEVIĆ (Pamesa)
Vule AVDALOVIĆ (Pamesa)
Uroš TRIPKOVIĆ (Partizan)
Tadija DRAGIĆEVIĆ (C. zvezda)
Petar POPOVIĆ (C. zvezda)

POMAŽE I ĐORĐEVIĆ
ALEKSANDAR Đorđević, doskorašnji trener milanskog Armanija, koji je nedavno odbio poziv selektora Slavnića da bude njegov prvi asistent na EP u Španiji, pozvao je predsednika KSS Dragana Kapičića i ponudio mu pomoć.
- Razgovarali smo o saradnji, koja je moguća u bilo kojoj formi, jer nam je neophodna pomoć igrača iz te generacije - kaže Kapičić. - Što se mene tiče, nema nikakvih limita u tome šta bi Đorđević radio, pošto je on sposoban da radi sve: od stručnog dela do marketinga. Razgovaraćemo još jednom i razmotriti na koji način bi Đorđević najviše pomogao srpskoj košarci u ovom trenutku.

SELEKTOR ZORAN SLAVNIĆ IZAŠAO IZ OKVIRA PRAVILA PONAŠANJA
KAPIČIĆ SE PONOVO IZVINJAVA...

OKUPLJANJE reprezentacije Srbije u Kovilovu obeležio je nesvakidašnji gest selektora Zorana Slavnića, koji je vikao na novinare tražeći "tri dana mira" i potom zabranio igračima da daju izjave do ponedeljka. Moka je nepotrebno izašao iz okvira pravila ponašanja, koji federacije širom sveta propisuju selektorima kao njihovim službenicima.
- Pravila igre postoje, rutinska procedura u svakoj zemlji kojoj se Slavnić ovom prilikom nije prilagodio - kaže predsednik KSS Dragan Kapičić. - Nije nam potrebna tenzija u odnosima s medijima, čija je dosadašnja podrška bila veoma korisna i za koju imam samo pohvale. Ne podržavam bilo koji gest koji izlazi iz okvira civilizovane komunikacije i zbog toga se u svoje ime izvinjavam medijima.
Kapičić se već javno izvinjavao kada je Slavnić uvredio rukovodstvo Hemofarma, ali su incidenti u kontaktima sa novinarima postali sve učestaliji. Iako je u proteklom periodu svakodnevno bio prisutan u medijima, početak priprema nacionalnog tima svakako nije trenutak za izolaciju i embargo na izjave reprezentativaca. Ove kritike su dobronamerne, uz podsećanje na možda zaboravljenu Mokinu izjavu prilikom selektorske promocije.
- Moj san je ispunjen, sada možete da me kritikujete koliko god hoćete.
Što bi neko rekao: "Ovo je, ipak, samo igra.

KAPITEN "ŠPIJUNIRAO" GRKE
KAPITEN prve samostalne reprezentacije Srbije Milan Gurović proteklih dana "špijunirao" je aktuelne evropske prvake Grke, s kojima će naš nacionalni tim igrati u grupi na Evrobasketu u Španiji (3 - 16. septembar).
Naime, porodica Gurović u kompletnom sastavu letovala je u mondenskom grčkom letovalištu Porto Karas, gde je "đeneral" punio baterije za naporno leto na pripremama. Krilni igrač ambicioznog poljskog šampiona Prokoma od ponedeljka će biti na raspolaganju selektoru Zoranu Slavniću, kada se očekuje i dolazak prvog centra Darka Miličića sa promocije u Memfisu.
 
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #32 poslato: 23.07.2007. 15:52:58 »

P R E S S



SALE, JAVI SE

Zoran Slavnić čeka da ga Aleksandar Đorđević prvi pozove i saopšti mu da li je zainteresovan za mesto u stručnom štabu reprezentacije

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Zoran Moka Slavnić neće prvi da zove Aleksandra Đorđevića i da mu ponudi angažman u nacionalnom timu! Kako Press nezvanično saznaje, vođa "moskitosa" čeka da "Sale nacionale" njega pozove ukoliko ima nameru da se uključi u stručni rad plavih.

Đorđević je ovih dana prihvatio da obavlja neku funkciju u KSS-u i preko stranica našeg lista poručio je da je spreman da pomogne i reprezentaciji. Izvor Pressa blizak nacionalnoj selekciji kaže da je neizvesno kako će Slavnić reagovati.

- Koliko znam, još nisu razgovarali i gotovo sigurno to neće biti na Mokinu inicijativu. Njega je prvog zvao da mu bude pomoćnik i on to nije prihvatio. Sada očekuje da njega Đorđević pozove i kaže mu da li se u međuvremenu nešto promenilo.

Miličić i Gurović "duguju" pasoše

Košarkaška reprezentacija Srbije polako se kompletira, a koliko danas očekuje se dolazak Darka Miličića i kapitena Milana Gurovića u Kovilovo. Ali, mnogo važnija stvar od priključivanja "moskitosima" jeste da dvojica košarkaša što pre dostave pasoše, koji bi u utorak trebalo da budu predati u italijansku ambasadu zbog viziranja. Plavi 31. jula putuju na turnir u Bormio.

Svako ubeđivanje Slavnića da uradi drugačije može da bude kontraproduktivno. Ali ne verujem da između njega i Đorđevića može da dođe do nekog nepotrebnog nesporazuma. Znaju se sto godina, Moka mu je bio trener, stalno ističu da poštuju jedan drugog - kaže naš sagovornik.

Šta zaista Slavnić misli i šta će uraditi, možda će biti poznato danas po podne, kada se završava trodnevna samoizolacija u Kovilovu.

Što se Aleksandra Đorđevića tiče, on je već prihvatio ponudu prvog čoveka KSS-a Dragana Kapičića da radi za Savez bez profesionalnog angažmana. Doskorašnji trener Armanija u budućnosti bi trebalo svojim autoritetom da pokuša da privuče nove sponzore u nacionalni savez, zatim da posmatra i da razgovara sa potencijalnim reprezentativcima u Evropi i NBA.

- Šta bi to značilo za srpsku košarku i kakav bi autoritet Sale bio za naslednike u plavom dresu, o tome ne treba ni pričati. Zato je za budućnost ovog sporta velika stvar to što je on sada prihvatio da ga angažuju - kaže izvor Pressa blizak reprezentaciji Srbije.

Inače, prema informacijama koje "cure" iz Kovilova, "moskitosi" su juče imali dva treninga, a u pauzi su se rashlađivali na bazenu. Posle ciklusa od šest treninga, koji su odrađeni u ekstremnim uslovima, Slavnić im je danas dao slobodno od 9 do 16 za "izlazak u grad". Reprezentativci će u tom periodu moći da obave sve svoje obaveze, a potom se vraćaju u Kovilovo.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #33 poslato: 24.07.2007. 15:49:53 »

POLITIKA



   
Јарић и Миличић размишљају о „злату”
Први плејмејкер и први центар кошаркашке репрезентације не маре што у јавности постоји сумња у овај тим. – „Марширала краља Петра гарда” као мотивација


Увод у јучерашњу прес-конференцију кошаркашке репрезентације Србије била је песма с мобилног телефона Дарка Миличића – „Марширала краља Петра гарда”. Свако има своју омиљену мелодију, оно што га орасположује и мотивише, а нови центар Мемфиса је изабрао баш ову, као да је хтео да демантује оне који тврде да је патриотизам постао жртва суровог професионализма. Било како било, док је Миличић покушавао да утиша свој телефон, раскравила су се озбиљна лица играча који су се са селектором Зораном Славнићем и генералним секретаром КСС Предрагом Бојићем појавили пред новинарима у хотелу „Президент” у Ковилову.

Марко Јарић, први плејмејкер репрезентације и један од најискуснијих, пре свега је честитао нашим млађим селекцијама на последњим успесима, а на питање – који је домет државног тима на Европском првенству у Шпанији овог лета (3-16. септембар) – одговорио је:

– Лагао бих вас када бих рекао да не идемо да освојимо злато. То ми је одувек био циљ. Отићићемо тамо да дамо све од себе и да погинемо ако треба, па ако будемо тек на 12. месту, шта је ту је... Знам да је ово што причам преамбициозно, да многи сумњају у наш успех, али ме то не брине. Размишљам само о злату. Никада нисам бежао од одговорности, па нећу ни сада кад сам један од најстаријих. Ово сада је право подмлађивање репрезентације, што је било неопходно. Уколико уз то дође и успех, биће сјајно.

Уследио је Миличићев одговор на питање да ли је подједнако велики оптимиста као Јарић:

– Свакако да јесам. Не бих дошао овде да сумњам да можемо да урадимо нешто добро. Све ће зависити од нас, од тога колико ћемо добро да радимо ових месец и по дана до шампионата. Моја очекивања су можда превелика... Сада сам 150 одсто посвећен репрезентацији. Било је неких прича у Америци да сам раније прозивао Гасола... Али, ово је брате Србија, сада се сви кољемо за њу.

Јуче је у Ковилову тренирало 10 играча. Поред Јарића и Миличића ту су и Александар Рашић, Бранко Цветковић, Вук Радивојевић, Немања Александров, Ненад Мишановић, Зоран Ерцег, Миле Илић и Новица Величковић.

Данас ће им се прикључити капитен Милан Гуровић, а наредних дана и „златни” играчи из млађих селекција – Милош Теодосић, Миленко Тепић, Драган Лабовић и Стефан Марковић. Јарић је добио похвале зато што је дошао пре рока који му је дао селектор:

– Драго ми је да сам овде од почетка. Кад нисам имао проблема с повредама, увек сам репрезентацији од првог дана био на располагању, јер треба на време стварати праву атмосферу без које се не могу постићи врхунски резултати.

Остали репрезентативци, углавном новајлије, дали су мање-више исте изјаве. Свима је част што су позвани и даће све од себе да оправдају очекивања селектора.
Јучерашњи тренинг је посетио и познати доктор Зоран Кривокапић, бивши кошаркаш, који је својевремено био на челу лекарског тима репрезентације.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #34 poslato: 25.07.2007. 15:23:45 »



NOVOSTI


Gurović (pre)uzeo traku


PRVI kapiten košarkaške reprezentacije Srbije u utorak je preuzeo dužnost u Kovilovu. Ponosni Milan Gurović došao je na pripreme za Evrobasket našeg nacionalnog tima, koji sinoćnim dolaskom zlatnih dvadesetogodišnjaka Milenka Tepića, Miloša Teodosića i Dragana Labovića broji 14 kandidata.
- Više puta sam ulazio u istoriju, evo i sada kao prvi kapiten Srbije, što me čini posebno ponosnim - rekao je Gurović, koga su obradovale izjave Marka Jarića i Darka Miličića o zlatnim snovima. - Slažem se s njima, trebalo bi da pokušamo da napadnemo zlatnu medalju. Mislim da je realno da osvojimo bar treće mesto, jer osim Grčke i Španije nijedna reprezentacija nije jača od Srbije.
Ostvarenje Gurovićeve realne prognoze odvelo bi naš tim direktno na Olimpijske igre, pošto će vizu za Peking rezervisati i osvajač bronzane medalje u slučaju da se među tri prvoplasirane ekipe nađe i domaćin, svetski prvak Španija. Zlatna opcija odvela bi kapitena na skupštinsku terasu, na kojoj bi se pridružio Darku Miličiću u najavljenom skoku u masu košarkaških fanova.
- Skočio bih bez dileme, ali bi morao da nam se priključi i Mile Ilić. On je naš čovek - ubacuje Gurović centra Nju Džersija u tvrdo srpsko jezgro naše reprezentacije.
Mokini "pregaoci" u najtoplijem julskom danu više vremena su proveli u teretani i košarkaškoj dvorani, a manje na fudbalskom terenu u Kovilovu.
- Momci zaista "kopaju" na pripremama, niko nema stav "samo da se odradi" - priča Slavnić. - Marko i Darko šire zarazan optimizam. Teodosić, Labović i Tepić počeće danas da treniraju, dok će se tokom dana priključiti i Stefan Marković, koji je zbog juniorskog Svetskog prvenstva dobio dan više za odmor.

BORIS DIJAO
FRANCUSKA reprezentacija mogla bi da bude drastično oslabljena na EP u Španiji, pošto je Finiks zabranio svom igraču Borisu Dijaou da se pojavi na pripremama "trikolora". Naime, NBA klub je tražio od francuske federacije specijalno osiguranje za leđa startera Sansa, što još nije regulisano.
 
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #35 poslato: 26.07.2007. 14:43:44 »

P R E S S



BAŠ ME BRIGA ZA AMERIKU!

Darko MIličić: Uopšte se ne palim na američki način života. Ne zanimaju me, nema šanse da tamo ostanem da živim. Zahvalan sam za sve što su mi pružili, ali za mene je Srbija - Srbija!

Kakav je Srbenda Darko Miličić! Centar naše košarkaške reprezentacije kaže da je Srbija za njega svetinja i da ne želi da živi u Americi kada prestane da igra u NBA. Mladi košarkaš tvrdi da mu je glavni cilj da završi karijeru u Crvenoj zvezdi, a ne da igra na "ol star" meču. U intervjuu za Press Miličić još otkriva da ne bi igrao sa Gurovićem u istom timu u NBA, jer se plaši da bi njih dvojica "napravili neko sranje".

Igrao si ranije za SCG, da li je sada drugačiji osećaj kada smo Srbija?

- Srbija, brate, to je drugačije od svega prethodnog. Pa, još himna "Bože pravde". To je potpuno drugačiji osećaj nego bilo šta drugo. Poštujem ljude iz Memfisa, oni mi daju hleb. Ali, očekuju da ću ja sad, pošto sam saigrač sa Gasolom, da popustim protiv Španije. Kao, mi smo Memfis, nismo Španija i Srbija, i te fore. Ja sam im lepo objasnio. Brate, Srbija je Srbija, kako ne kapirate to. Jesmo mi saigrači, ali kada budem igrao protiv njih, ima da bude "rokanje".

Moka je kralj!

Kakav je rad sa selektorom Slavnićem?

- Moka je kralj! On je iskren, ima srce i volim takve ljude koji nemaju dlake na jeziku. Ja sam po stilu igre krilni centar, ali Moka mi je objasnio da zbog situacije moram da igram na poziciji centra. Nema problema, igraću na toj poziciji i dati sve od sebe da pobedimo.

Otkud tolika vezanost za Srbiju, taj nacionalizam koji ispoljavaš?

- Oduvek sam bio takav, ali posebno otkako mi je ćale bio na ratištu. Imam dosta rodbine u Bosni, jer su moji iz Šipova. Odmalena osećam tu pripadnost, ali kada odeš u inostranstvo, onda je sve drugačije, mnogo jače. Nedostaju ti kuća, drugari, to se sve spoji i onda odlepiš (govori Darko dok sa tri prsta pozdravlja Milana Gurovića koji ulazi u hotel).

Kad je već Gurke naišao, da li bi voleo da ste mogli da zaigrate zajedno u nekom NBA timu?

- Ne znam da li bi to bilo dobro. Napravili bismo neko sranje, sigurno. Baš ne bi valjalo da se spojimo.

Amerikanci tvrde da u Detroitu nisi igrao jer se nisi snašao. Šta je tu istina?

- Ne mogu da krivim nikoga za to. Ali, te fore da ne mogu da igram jer se ne snalazim su bezveze. Rekao sam im, daj smirite se malo ljudi, to je samo košarka, ne idemo u rat, j**ote... Ljudi ratuju, pa ginu i to je neka druga priča. A oni se primaju na te fore, kao ne možeš da igraš. Druže, daj mi šansu, daj da šutnem 30 lopti, pa ćeš da vidiš da li ne mogu. Finta šuta, ubaciš zicer, nije to nikakva filozofija. Pa, nisam ja izmislio toplu vodu.

Tek u Orlandu je "isplivao" tvoj kvalitet?

- Tamo sam dobio šansu, i odmah su se svi iznenadili kako igram. Mislim ja u sebi, šta se primate, bre, to je samo košarka. Ako daš 150 odsto svojih mogućnosti i imaš malo talenta, nema tu mnogo razmišljanja. Šutneš, zapališ, ako ga daš, daš, ako ne, igraš dalje.

"Ol star" smara, bolje da se zezam s ortacima

Kažu da je u NBA vrh piramide ako si "ol star" igrač. Koliko to tebe privlači?

- Kakav "ol star", to me nimalo ne interesuje. Bolje tih četiri, pet dana da se zezam sa ortacima, nego da se tamo zaj**avam. Klasična smaračina, mediji, fore, poznate ličnosti. To me ne zanima.

Kako reaguješ na to što stalno pričaju da nisi na nivou Lebrona Džejmsa, Karmela Entonija i Dvejna Vejda, koji su bili sa tobom na draftu 2003?

- Ja im kažem, šta me poredite sa tim likovima što igraju "ol star" i ta sranja. Ja sam iz drugog filma, igram neku drugu košarku i nisam dobio šansu kao oni. Pustite me tih priča, nemam ja veze sa njima. Mediji u Americi hvataju na te fore i dok budem igrao, moraću da se borim sa tim, za šta mene manje-više boli uvo.

Koji su tvoji krajnji ciljevi u karijeri?

- Cilj mi je da završim karijeru u Zvezdi! To će biti sto posto, jedino ako ne umrem. Osim toga, želim da pomognem Memfisu da bude bolji iz godine u godinu. Da napravimo sistem, da odigramo timsku igru i dođemo do plej-ofa.

Da li ćeš ostati da živiš u Americi posle završetka karijere?

- To me stalno tamo pitaju. Ja im kažem nikad, nema šanse! Oni to drugačije shvataju, misle da je to perfektna zemlja, da smo svi mi oduševljeni odlaskom tamo. Mislim, super je i više sam nego zahvalan za ono što su mi pružili u životu. Ali to je za 360 stepeni drugačiji život. Mi smo opušteniji. Skroz.



  He,he, dobar intervju.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #36 poslato: 27.07.2007. 15:43:36 »

POLITIKA


   
Ђорђевићу специјална улога у КСС

Бивши кошаркашки репрезентативац, доскора тренер миланског Армани џинса, требало би да помогне у међународној промоцији савеза и финансирању


Александар Ђорђевић није више у стању да постиже „небеске тројке”, али је у прилици да значајно помогне српској кошарци. До пре два-три месеца фигурирао је као озбиљан кандидат за селектора Србије. Ипак, због обавеза у миланском Армани џинсу није се упуштао у ту „кампању”. Затим су га гурали да буде помоћник новопеченом селектору Зорану Славнићу. Као да нису знали да ас с таквом харизмом не би пристао да буде „резерва” ни Мајклу Џордану, а последњих дана се као реалност искристалисала једна специјална улога, за сада безимена...

– Од свог првог дана на месту председника КСС рекао сам Ђорђевићу да има одрешене руке за преузимање било ког посла у савезу, само да каже шта жели – рекао је председник КСС Драган Капичић. – Моја жеља је била да га видим у области тренерске струке, али је он то одбио због својих планова у Италији. Сад кад тих обавеза више нема, обновили смо разговоре, а ја сам му поновио да је добродошао у свим варијантама. Он је у начелу прихватио да нам помогне у области пропаганде и финансирања, што је мање-више функција генералног менаџера, али пошто то не би био свакодневни, канцеларијски посао – опет због тога што он живи у Милану – за сада не бих могао да кажем како ће се звати та функција. Из разговора с многим угледним људима из кошарке, попут Борислава Станковића и Ранка Жеравице, видим да су сви одушевљени идејом да се Ђорђевић укључи у рад савеза. Он нам је сада преко потребан због својих изузетних способности и харизме којом би нам отворио многа важна врата, поготово у пословном свету.

По Капичићевим речима, та функција би била „летећа” (Ђорђевић би могао да је обавља из Италије, а да свраћа у Београд само кад то буде неопходно):

– У Ђорђевића сви имамо толико поверење да може и да одабере и функцију и да је крсти. Ја ћу ту идеју изнети и на првој наредној седници управног одбора КСС, а изненадио бих се када би неко био против.

Редовна скупштина КСС биће одмах после Европског првенства у Шпанији (3-16. септембар) као и састанак управног одбора. Тада ће бити анализиран учинак на том шампионату за који би се с пуним правом може рећи да је судбоносан. Тим пре ако се зна да се ту вади виза за Олимпијске игре у Пекингу 2008, за шта је неопходно барем седмо место (најбоље две селекције иду директно, а пошто се Шпанија пласирала као првак света, екипе од 4. до 7. места ће ићи на светске квалификације за ОИ). Пласман „испод црте” донео би поред принуде да се у квалификацијама тражи пут за ЕП 2009. у Пољској и нове муке с финансирањем, јер кошарка би изгубила статус олимпијског спорта а самим тим и близу пола милиона евра.
За стабилан рад савеза, који овог лета „прехрањује” чак 13 селекција (срећом врло успешних), потребно је око 2,5 милиона евра годишње. Са ниском златних медаља у млађим узрастима и „супербрендом” у лику Александра Ђорђевића, Кућа кошарке у Сазоновој 83 делује, у сваком случају, више него привлачно чак и за потенцијалне иностране партнере.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #37 poslato: 28.07.2007. 16:10:35 »

P O L I T I K A



   
Марковић за нову енергију
Најмлађи члан државног тима од данас на припремама у Ковилову, па тако селектор има на располагању све кандидате


 дана пошто је од Влада Дивца примио пехар за освојено прво место на Светском јуниорском шампионату у Новом Саду, капитен те генерације Стефан Марковић се прикључио сениорској репрезентацији која се у Ковилову припрема за Европско првенство у Шпанији (3-16. септембар). Данас ће имати први тренинг с Гуровићем, Јарићем, Миличићем и осталим узданицама селектора Зорана Славнића.

– Успех у Новом Саду ми много значи за самопоуздање, а прикључивањем сениорима у Ковилову почиње ново поглавље моје каријере. Пресрећан сам што сам добио прилику да тренирам с таквим играчима, од којих су неки светски позната имена, а предстојеће дане ћу искористити да научим нешто од њих – рекао је плејмејкер Хемофарма Стефан Марковић (19 год, 195 цм).

Марковић је био један од најзаслужнијих за успех у Новом Саду, мада и сам признаје да је играо испод свог нивоа, што је и разумљиво имајући у виду то да је повредио скочни зглоб пет дана уочи првенства:

– То није била игра на мом нивоу. Због те повреде било је чак питање да ли ћу моћи уопште да играм. Ипак, захваљујући успешним терапијама код Аце Митића смањен ми је оток већ за три-четири дана, па сам се екипи прикључио дан пре шампионата, без иједног тренинга. Та повреда ме је избацила из форме. Од почетка сам морао да се прилагођавам и да прихватим нешто другачију улогу од оне који бих имао да сам био спреман. Нисам форсирао нешто што не бих могао да поднесем у таквом стању. Уложио сам онолико колико сам могао. У појединим тренуцима тело ме је издавало... То, свакако, не умањује моју срећу. Суштина је онај победнички пехар који ми је уручио Дивац

Општи утисак стручњака је да ће Марковић у блиској будућности имати значајну улогу и у сениорском тиму, можда не већ овог лета, али кроз две-три године свакако. Неки му поручују да што пре побољша свој шут, на шта он каже:

– Шут је пре свега ствар самопоуздања, а ја у Новом Саду нисам био сасвим спреман. Без обзира на то, свестан сам да ми је то слабија страна и планирам да још више тренирам шут.

Иако врло млад за сениорску конкуренцију, у прошлој сезони је био један од носиоца игре Хемофарма. После великих напора на шампионату у Новом Саду очекују га и сениорске припреме у Ковилову и Бормију (Италија) у којем је Дивчева и Ђорђевићева генерација 1987. освојила светско јуниорско злато, до пре неко вече – једино у витринама нашег савеза. Уколико прође Славнићево сито, очекују га мечеви у континуитету до средине септембра.

– Не бринем да ћу имати довољно свежине. Ако треба, играћу и до 16. септембра, када је последњи дан шампионата у Шпанији...

С Марковићем стиже нова енергија у Ковилово у којем већ тренирају Милан Гуровић, Марко Јарић, Дарко Миличић, Александар Рашић, Бранко Цветковић, Вук Радивојевић, Немања Александров, Ненад Мишановић, Зоран Ерцег, Миле Илић, Новица Величковић, Милош Теодосић, Миленко Тепић и Драган Лабовић.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #38 poslato: 29.07.2007. 15:04:53 »

B L I C


Zoran Slavnić sa priprema reprezentacije


Imamo rušilačku moć


Teče deveti dan priprema košarkaške reprezentacije Srbije u Kovilovu. Zoran Slavnić, selektor „orlova“, u stopu prati svoje igrače, ne da im oka da otvore, ali i svakodnevno u periodu od 12 do 13 časova uživa na bazenu u tom beogradskom predgrađu.
- Izuzetno sam zadovoljan dosadašnjim delom priprema, hvala mojim saradnicima pomoćniku Gašiću, kondicionom treneru Jahiću, doktoru Jakovljeviću i ostalima koji me verno i svesrdno prate, za kratko vreme postali smo pravi tim, a koliko ćemo biti dobri - pokazaće rezultati - kaže Slavnić.
Ekipa je sastavljena kombinacijom mladosti i iskustva?
- Veliko mi je zadovoljstvo što treniram bez sumnje talentovanu generaciju koju predvode stariji Jarić i Gurović pa se plašim da mi ovo zadovoljstvo ne pređe u naviku.
Oni su obećali zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu?
- Ako u nešto ne veruješ, to nećeš ni osvojiti, ako ne kupiš loz, nećeš ni dobiti premiju.
Imamo li tim kadar da, kako ste rekli, igra brzo, van šablona?
- Da, ovaj tim ima rušilačku moć, brzinu, kreativnost, krenula je košava. Na Evrobasketu ćemo videti ko je jači, cunami ili košava.
Ilić i Mišanović su povređeni?
- Oporaviće se oni, iako Ilić duže vreme vuče povredu, a Mišanović će se valjda vratiti do marta!
Idemo li na zlato u Španiji?
- Nije zlato sve što sija. Volim ove ljude u Kovilovu kao boga, ali ako osvojimo zlato od radosti ću baciti atomsku bombu. Ma samo neka puca!
Kako vam je u Kovilovu?
- Jeste da mi nedostaju kafić „Pevac“, supruga Jelena, drugovi, mada mi dolaze u posetu, ali ovde je raj na zemlji, spojili smo lepotu uslova sa korisnošću uslova - završio je Moka.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #39 poslato: 30.07.2007. 16:25:54 »

DANAS


Brzo i agresivno
Test protiv juniora poslužio svrsi: Seniorska reprezentacija Srbije


Beograd - Sve ono o čemu je selektor reprezentacije Srbije Zoran Slavnić govorio u poslednja dva meseca otkako je postavljen na kormilo A tima a tiče se načina i (novog) stila igre seniorske ekipe, Gurović i drugovi su demonstrirali na prvom pripremnom meču u kome su lako savladali našu juniorsku selekciju (108:60).
Brzom, agresivnom, lepršavom i atraktivnom igrom bez opuštanja seniori su lako savladali tinejdžere od kojih su se većina pre samo nedelju dana okitili zlatom na prvenstvu sveta. Svi igrači koji su bili u ekipi (Mišanović i Aleksandrov nisu igrali zbog lakših povreda) dobili su šansu i dovoljno prostora da se iskažu a ono što može da raduje je nesebičnost na terenu među saigračima koja je prethodnih godina apostrofirana kao jedan od najvećih problema naše reprezentacije. Takođe, stariji "crveni" su pokazali maksimalnu ozbiljnost i potvrdili da će u svakoj utakmici ostaviti "srce na parketu" bez obzira na važnost meča ili protivnika.
Žuti karton za Jarića
Iako su evidentne promene u atmosferi u nacionalnom timu koja je poslednjih godina bila možda i najveći problem reprezentacije, jedan događaj koji se odigrao prethodnog vikenda podsetio je na EP iz 2005. kada su igrači, po rečima tadašenjeg selektora Obradovića, bez dopuštenja izlazili po klubovima tokom priprema. Naime, Marko Jarić je noć između petka i subote umesto u sobi u Kovilovu proveo po beogradskim kafićima. Uskoro ćemo saznati da li je u pitanju neka greška i da li su tačne izjave selektora koji je nakon sukoba sa Milošem Vujanićem izjavio da u "reprezentaciji nema i nikada neće biti povlašćenih".
- Izuzetno sam zadovoljan pristupom koji su pokazali prvotimci. "Mlađeg brata" ćemo mnogo bolje ugostiti na večeri nego na terenu - našalio se nakon utakmice Slavnić.
Nakon debakla tadašnje SCG na EP koje se pre dve godine održalo u našoj zemlji, naš proslavljeni stručnjak Ranko Žeravica izjavio je da je velika greška što se igra reprezentacije bazira isključivo na odbrani, naglasivši "da su Srbi genetski lenj narod i da se mnogo bolje snalazimo u napadu nego u odbrani u kojoj mora mnogo da se radi". Iako ne treba svoditi bilo kakve zaključke nakon tek prvog pripremnog meča, utisak je da je zaista došlo do promene u igri našeg državnog tima koji odlično funkcioniše na obe strane terena. Ono što dodatno raduje je lepršava igra sa mnogo inventivnosti i lucidnih rešenja.
Da li će promena u sistemu i pristupu igre uspeti i rezultatski da utiče na nastupe reprezentacije, koja već četiri godine "posrće" na velikim takmičenjima, videćemo u septembru kada se u Španiji održava prvenstvo Evrope. Prvu utakmicu Srbija igra 3. septembra protiv Rusije u Granadi. L. S.
Sačuvana
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #40 poslato: 30.07.2007. 17:06:13 »

Imam blagi utisak da novinari navijaju za to da u reprezentaciji ima bilo kakvih problema Sad
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #41 poslato: 31.07.2007. 15:57:03 »

M O N D O



Slavnić: U Bormiju rezultat u drugom planu


Najbolji košarkaši Srbije, koji su prethodnih deset dana vredno trenirali u Kovilovu za Evropsko prvenstvo u Španiji, odlaze u Italiju, gde će na turniru u Bormiju imati priliku da provere trenutnu formu.

Plavi će u sredu, 1. avgusta, odmeriti snage sa Turskom, a sledeći dan rival će im biti Australija. Na turniru u Bormiju učestvovaće još i Hrvatska, Senegal i domaćin Italija.

"Ulazimo u drugu fazu napornog rada, ima vremena da pokažemo pravo košarkaško lice. Bormio je samo jedna od stanica, prolaznih. Tamo rezultat, ne da će biti u drugom planu, nego nećemo ga ni primetiti. Dobro, uvek se teži pobedi, ali posle ćemo igrati i na turniru u Strazburu, a glazuru forme očekujem tek na proverama u Turskoj", izjavio je Slavnić za "Sport".

On je posle jedinog pravog testa svoje ekipe, koja je sa 50 razlike savladala juniorsku selekciju, izjavio da bi "ključ uspeha tima trebalo da bude agresivna, atraktivna i intenzivna igra".

Turnir u Bormiju trajaće do subote, kada je na programu finale, a selekcija Srbije provešće na pripremama u Italiji još pet dana, za kada je predvidjen polazak u Strazbur.

Turnir u Francuskoj igra se od 10. do 12. avgusta, a pored reprezentacije Srbije na njemu će učešće uzeti i selekcije Slovenije, aktuelnog evropskog prvaka Grčke, kao i domaćina.

Nakon tog testa plavi će se 13. avgusta vratiti u Beograd.

Selektor Slavnić može biti zadovoljan i zdravstvenim biltenom svog tima. Lekar reprezentacije Moma Jakovljević sada može da odmori, budući da je van trenažnog procesa samo Nenad Mišanović.

"Povreda zgloba Mileta Ilića sada je već prošlost i to je u ovom trenuntku najvažnije. Distrorzija skoćnog zgloba Mišanovića ne zadaje nam glavobolje. On već brzo hoda, imao je pauzu od nedelju dana i nema potrebe da se žuri sa njegovim povratkom", "raportirao" je doktor Jakovljević.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #42 poslato: 01.08.2007. 15:51:27 »

POLITIKA


   
Црни биланс у златном добу

У тренутку док српска кошарка прославља четврту златну медаљу овог лета, неки подаци указују на слабости, као рецимо то да су сениори за последњих пет година имали пет селектора и да је наш тим апсолутни рекордер по броју промењених играча



У последњих пет година нашу кошаркашку репрезентацију су водила петорица селектора: Светислав Пешић, Душко Вујошевић, Желимир Обрадовић, Драган Шакота и Зоран Славнић (постављен овог пролећа). Од одласка Пешића, у јесен 2002, после освајања златне медаље на Светском првенству у Индијанаполису, сниорски тим је у сталном паду: 6. на „Евру 2003” у Шведској, 11. на ОИ у Атини 2004, на деоби од 9. до 12. места на „Евру 2005” у Београду, на деоби од 9. до 16. места на „Мундобаскету” у Јапану. За то време су напредовале селекције које су мало тога мењале у својој стратешкој и кадровској политици, што се види по Шпанији (светски првак), Грчкој (европски шампион и светски вицепрвак), Немачкој (бронзана на СП 2002, сребрна на ЕП 2005), Француској (бронзана на ЕП 2005), Литванији (првак 2003, полуфиналиста ОИ 2004), Италији (бронзана на ЕП 2004. и сребрна на ОИ 2004)...

Наша кошарка, која је од прошле године заиста – само наша (српска), овог лета је постигла резултате за Гиниса. Пошто је неписано правило да се „све мери кроз резултате мушке А селекције”, ове четири златне медаље (европски прваци су млади кошаркаши, јуниорке и кадети, а јуниори су светски шампиони) и једна сребрна (младе кошаркашице на ЕП) мораће да добију потврду на Европском првенству у Шпанији (3-16. септембар). Имајући у виду резултате у последњих пет година, као и тим који ће нас представљати, успех би било барем седмо место, последње које гарантује учешће у квалификацијама за Олимпијске игре 2008. у Пекингу.

Златна подлога, дебља за прекјучерашњи успех кадета у Грчкој, даје нам опет право да се називамо „земљом кошарке” и донекле враћа спокој у кошаркашку организацију која ће се, уколико чврсто не зајаше овај талас ентузијазма и не уобличи га у озбиљну „националну кошаркашку стратегију”, наћи опет у ситуацији да мора да бира селектора пар месеци пре шампионата и да зависи од добре воље појединих играча, њихових менаџера и осталих „саветника”. Ово је сувише лепа и колосална прилика за ренесансу да би се пропустила.

Неки подаци који јасно указују зашто је нашој кошарцип оследњих година пала цена, просто боду очи. Рецимо, поред рекордног броја селектора (5), имали смо и убедљиво највише играча (40), а овог лета ће бити оборен и рекорд у броју нових играча у односу на претходни шампионат (Славнић ће у свом саставу имати само два кошаркаша из Шакотиног тима: Миличића и Илића). Примера ради, на Прво светско првенство у Буенос Аиресу 1950, селектор-играч Небојша Поповић је позвао осморицу која нису била у саставу на ЕП 1947. у Прагу. Његов „рекорд” је прошлог лета изједначио Шакота, а Славнић га је сада оборио, што због повреда, оправданих и мање оправданих отказа, што због својег виђења тима.

До оваквог лутања сигурно не би дошло да су селектори последњих пет година подносили извештаје, што је у златним деценијама била пракса. То није обично парче папира, већ драгоцено сведочанство о исправним и погрешним стварима, што би требало да буде основна „лектира” сваког наредног селектора, а поготово Стручног савета.



У Бормију прве провере

Наша мушка сениорска кошаркашка репрезентација је отпутовала у Бормио (Италија) где ће имати прве провере уочи Европског првенства. Сутра игра с Турском, а прекосутра с Аустралијом. У другој групи су Хрватска, Сенегал и домаћин. Полуфинале је у петак, а мечеви за прво, треће и пето место у суботу. Селектор Зоран Славнић је рекао да је резултат у другом плану, а да је главни задатак да се игра брзо и агресивно.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #43 poslato: 02.08.2007. 15:26:02 »

K U R I R


02. avgust2007.

Intervju : Branko Cvetković

BRŽI SMO OD SVIH


Igraćemo atomsku odbranu na Evropskom prvenstvu u Španiji, a kontranapadima ćemo lomiti sve rivale

Košarkaški reprezentativac Srbije Branko Cvetković, dojučerašnji bek FMP, a sada član Đirone, kaže da mu je povreda koju je zaradio na pripremama pred SP u Japanu prošle godine najgore iskustvo u sportskoj karijeri. Iako je tada bio jedan od najboljih u Šakotinoj četi i gotovo siguran putnik na Mundobasket, težak pad na parket i povreda pršljena onemogućili su ga obuče plavi dres, što, kako danas priznaje, nije lako preboleo.
- Kad su mi saopštili da naredna dva meseca neću moći da ustanem iz kreveta, pao mi je mrak na oči. Bukvalno sam čitav dan plakao kao kiša. Posle sam se smirio i stalno ponavljao da ne smem da razmišljam o tome i tako sam uspeo da se vratim i ove sezone odigram dobro, pa sam hvala bogu, zaslužio novi poziv u nacionalni tim - kaže Cvetković.

Srećom, sve se dobro završilo, a selektor Slavnić uvrstio vas je među kandidate za EP. Šta Srbija može u ovom trenutku?
- Imamo Jarića, najboljeg pleja u Evropi, najbolje krilo Gurovića i najdominantnijeg centra Miličića. Tu su i mlade snage i uz nas ostale možemo da uradimo mnogo. Znam da ne veruju u nas, ali smatram da ćemo sa ovom željom i entuzijazmom, ali i fizičkim predispozicijama, napraviti odličan rezultat. Jurišaćemo na najviši cilj, pa ćemo videti.

Da li biste se zadovoljili samo plasmanom na Olimpijske igre?
- Iskreno, nije mi to osnovni cilj. Lično, uvek imam neke ambicije, a one su sada malo veće od pukog plasmana na OI, iako bi to donelo nastavak učešća na velikim takmičenjima.
      
Da li se posle ovog dela priprema već nazire kako će igrati Srbija?
- Da. Biće to atomska odbrana sa mnogo kontranapada, bukvalno insistiramo na tome da svaki prelaz u ofanzivu bude kontra. Imamo uslove za to, jer smo dosta brzi na svim pozicijama. Verujem da ćemo tako lomiti rivale. Ako ništa, bar svakog možemo da pretrčimo.

Stiče se utisak da smo na poziciji beka šutera nešto slabiji. Koliko baš tu neko može da iskoči? Na tebi će biti veliki teret.
- Neko mora da povuče, a da li ću to biti ja ili neko drugi, najmanje je bitno. Imamo tri vrhunska igrača, a pet pozicija, tako da neko mora da im pomogne - zaključio je Cvetković.

   

BEZ SPONZORA

Seniorska košarkaška reprezentacija Srbije ostala je bez glavnog sponzora, nakon što je kompanija "Si&Si", čiji su logo igrači našeg nacionalnog tima nosili punih šest godina, odlučila da više ne pomaže A timu. Saradnja sa subotičkom firmom bila je veoma uspešna, jer su za to vreme osvojene dve zlatne medalje, evropska 2001. godine i svetska godinu dana kasnije.

(P. G.)


 seljak-smile  U prvom meču turnira u Bormiju pobedili  smo Tursku sa 1 razlike.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #44 poslato: 03.08.2007. 15:30:24 »

NA   DLANU



Košarkaši Srbije pobedili Australiju, sutra sa Hrvatskom

BEOGRAD, (Beta) - Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u četvrtak uveče na turniru u italijanskom Bormiju tim Australije sa 71:66.

Srpska reprezentacija igraće u petak u polufinalu tunira sa selekcijom Hrvatske, dok će se u drugom polufinalu sastati Italija i Australija.

U duelu sa Australijom, srpska ekipa je u većem delu kontrolisala rezultat, ali je u samom finišu protivnik uspeo da preokrene i dođe do vođstva od 66:63.

Međutim, tada je Darko Miličić pogodio šut za tri poena za 66:66, potom je posle promašaja Australije, i kapiten Milan Gurtović ubacio "trojku", a konačan rezultat postavio je Marko Jarić sa linije za slobodna bacanja.

Posle utakmice Jarić je za RAI Sport izjavio da je zadovoljan igrom svog tima. "Još radimo na formi, ali postepeno napredujemo, uigravamo se", kazao je.

Upitan o predstojećem duelu sa Hrvstskom, Jarić je odgovorio: "Za nas je to meč kao i svaki drugi, želimo pobedu".
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #45 poslato: 04.08.2007. 16:02:54 »

Poraz Srbije na turniru u Bormiju

Muška košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasirana u finale međunarodnog turnira "Dijego Đanati", pošto je u petak uveče u Bormiju  izgubila u polufinalu od Hrvatske sa 84:78.

"Beli orlovi" će u subotu igrati za treće mesto protiv Australije, koja je u polufinalu izgubila od Italije sa 86:54.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #46 poslato: 05.08.2007. 16:26:59 »

B L I C


„Orlovi“ pobedili Australiju 86:81

Srbija treća u Bormiju


Autor: I. Velimirović

Košarkaši Srbije zauzeli su treće mesto na turniru „Dijego Ðanati“ u Bormiju. „Orlovi“ su u meču za treću poziciju drugi put na turniru savladali Australiju 86:81 posle produžetka, pošto je u regularnom toku završeno 73:73.
Izabranici selektora Zorana Slavnića nisu dobro počeli, dozvolili su protivniku da prvih 10 minuta reši u svoju korist (22:12), da bi tek u drugom periodu proradili Rašić i Tepić, a Teodosić sa zvukom sirene u 20. minutu doneo podnošljivih minus tri (41:44). U trećoj deonoci rezultat je ostao ujednačen (15:15), da bi poslednjih 10 minuta Srbija zahvaljujući razigranom centarskom tandemu Erceg - Miličić bila bolja za tri poena - 15:12 i imala neuspešan poslednji napad kod rezultata 73:73. U dodatnih pet minuta, Erceg je briljirao ispod koš
Australije, potpomognut Miličićem, pa je na semaforu stajalo konačnih 86:81.
- Do viđenja Bormio, nikad me više nečeš videti, zbog toga što smo tako jaki a vi to niste zaslužili. Idemo u Francusku gde nastavljamo sa žestokim treningom, čekaju nas nove tri utakmice uz Senegal u utorak. Ne očekujte mnogo od rezultata i ne zaboravite da "moskitosi" poleću ka sunčanoj Španiji 31. avusta - rekao je selektor Slavnić.
Darko Miličić bio je na turniru na visini zadatka:
- Posle velike borbe stigli smo do pobede, drago nam je što smo slavili, ali me poraz protiv Hrvatske još boli. Ovo su ipak samo pripremne utakmice, imamo još dosta vremena da se još bolje uigramo.
Aleksandar Rašić je odlično odigrao protiv Australije:
- Iskoristili smo prilku da se uigramo, a tome će doprineti i sve naredne utakmice. Probaćemo taktičke varijante koje priprema selektor Slavnić ispremno otići u Španiju.
Srpski košarkaši ostaju na pripremama u Bormiju do 9. avgusta, a sledeću proveru će imati u utorak protiv selekcije Senegala.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #47 poslato: 06.08.2007. 15:42:59 »

GLAS JAVNOSTI



Doviđenja Bormio, videti me nećeš!


U Francuskoj nastavljamo sa žestokim treninzima i novim utakmicama. Ne očekujte mnogo od rezultata i ne zaboravite da „moskitosi“ poleću ka sunčanoj Španiji 31. avgusta, poručuje selektor Zoran Slavnić


Prva reprezentacija Srbije nije uspela da odbrani titulu na tradicionalnom turniru „Dijego Đanati“ u Bormiju, koju je prošle godine osvojio poslednji nacionalni tim SCG. Izabranici Zorana Slavnića osvajanjem trećeg mesta ipak su ostavili pozitivan utisak pred nastavak priprema za EP u Španiji (od 3. do 16. septembra). Međutim, selektor nije bio raspoložen i pored novog trijumfa nad Australijom. Ostalo je samo nejasno da li je Moka nezadovoljan gostoljubivošću u Bormiju, uslovima za rad ili možda suđenjem.

- Doviđenja Bormio, nikad me više videti nećeš! Zbog toga što smo tako jaki, a vi to niste zaslužili. Nastavljamo put ka Francuskoj, gde ćemo žestoko trenirati i igrati nove utakmice. Ne očekujte mnogo od rezultata i ne zaboravite da „moskitosi“ poleću ka sunčanoj Španiji 31. avgusta - zagonetno je poručio Slavnić.


Moka se ipak neće olako otarasiti Bormija, jer je planirano da naša ekspedicija ostane u italijanskom skijaškom centru do četvrtka. Juče su „plavi“ imali slobodan dan, sutra je na programu duel sa Senegalom (18), dok u četvrtak „moskitosi“ lete na novi turnir u Strazburu, na kojem će pored domaćina Francuske, učestvovati Grčka i Slovenija (od 10. do 12. avgusta).
- Imamo još dosta vremena da se uigramo. Utakmice u Bormiju bile su pripremnog karaktera, ali me boli poraz protiv Hrvatske - i dalje peče neuspeh protiv „kockastih“ Darka Miličića.
Plejmejker Aleksandar Rašić stavio je rezultat u drugi plan.

TROFEJ ITALIJI

Prvo mesto na turniru „Dijego Đanati“ osvojila je Italija, pobedom nad Hrvatskom rezultatom 72:66. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Marko Belineli sa 15 poena, Danilo Đalinari sakupio je 14 poena i pet skokova, dok je hrvatski tim predvodio Mario Kasun sa 14 poena. Podsetimo, reprezentacija Srbije osvojila je treće mesto sa skorom 3-1 (Turska 78:77, Australija 71:66, Hrvatska 76:84 i, posle produžetka, ponovo Australija 86:81).

GUROVIĆ: REVANŠ HRVATIMA NA EP

Kapiten reprezentacije Srbije Milan Gurović nije ulazio u igru u utakmici za treće mesto protiv Australije. Prekaljeno krilo povredilo se tokom duela sa Hrvatskom. Gurović se bacio za loptom i udario u reklamu.
- Malo sam se ugruvao, ali nije ništa ozbiljno. Zadovoljan sam kako funkcionišemo i verujem da ćemo se revanširati Hrvatima na EP, pošto se ukrštamo sa njihovom grupom. Bolji smo od njih za 60 odsto, dokazaćemo to u Španiji - obećava Gurović.

- Iskoristili smo priliku da se uigramo, a tome će doprineti i sve naredne utakmice do početka šampionata. Isprobaćemo sve taktičke varijante koje priprema selektor Slavnić i spremno otići u Španiju - optimista je Rašić.

Jučerašnji slobodan dan naši reprezentativci su iskoristili za šoping u obližnjem zimskom centru Livinjo, ali i vožnju žičarom do obližnjih planinskih „krovova“. Simbolično, vrh je uvek bio cilj srpskih košarkaša. Ni mladi „moskitosi“ nisu izuzetak...
Autor:
Igor Krsmanović

   
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #48 poslato: 07.08.2007. 15:06:41 »

NA DLANU



Tepić među odbranima


Košarkaška reprezentacija Srbije pod diregintskom palicom Zorana Moke Slavnića doživela je korenite promene. Nacionalni tim drastično je podmlađen, a novi selektor se trudi i da igrači imaju drugačiji pristup kada je u pitanju dres sa državnim timom Srbije.

Jedan od onih mladih srpskih košarkaša pred kojim je blistava budućnost svakako je Milenko Tepić. Mladić iz Partizana dobio je puno poverenje stručnog štaba i selektora Zorana Slavnića neposredno nakon što je sa selekcijom do 20 godina postao šampion Evrope. Orlovi ovih dana učestvuju na turniru u italijanskom gradu Bormiju, kako bi ušli u pravu formu pred nastupajuće Evropsko prvenstvo koje će za mesec dana biti održano u Španiji. Srbija je u grupi sa Turskom i Australijom, a onda bi trebalo da ukrsti sa selekcijama Italije, Hrvatske ili Austrije. Posle toga sledi turnir u Strazburu, pa «Efes kup» u Istanbulu.

Kakav je osećaj biti u najačem košarkaškom timu Srbije?
- Fenomenalan. Beskrajno sam srećan što sam sa svega 20 godina obukao dres Srbije. To samo pokazuje da naša zemlja i dalje ima velike košarkaške talente i da se dobro radi u mladim kategorijama. Hvala selektoru Zoranu Slavniću što računa na mlade, ali obzirom na njegovu košarkašku filozofiju nešto drugo se i nije moglo očekivati. Moka je poznat kao stručnjak koji voli mlade igrače i kojima je uvek spreman da pruži šansu – kazao je za naš portal Milenko Tepić.

Koliko vam znači što pored vas u A reprezentaciji ima i vaših vršnjaka?
- Ovo leto bilo je stvarno uspešno za Srbiju, jer smo titule osvojili kao kadeti, juniori i u selekciji do 20 godina. Pored mene u najjačem državnom timu su Teodosić i Labović iz FMP Železnika, kao i Aleksandrov iz Crvene zvezde. Za sve nas je dobro što smo zajedno u A reprezentaciji, a mi se poznajemo još od pionira. Nadam se da ćemo i sa najjačom selekcijom nastaviti da osvajamo medalje. To što smo zajedno košarkaški odrasli za sve nas predstavlja veliko olakšanje, jer uvek možemo da se oslonimo jedan na drugog.

Da li ste imali problema sa uklapanjem u državni tim?
- Svi su me sjajno prihvatili, posebno oni stariji poput kapitena Milana Gurovića, ali i naših NBA zvezda Marka Jarića i Darka Miličića. Većinu igrača odlično poznajem, a posebno mi je drago što sam opet u istom timu sa Milanom Gurovićem sa kojim sam igrao u Vojvodini. Otkriću vam da smo nas dvojica živeli u istoj ulici u Novom Sadu. Bio sam glavna faca u društvu jer sam ga lično poznavao dok sam bio klinac. Eto, dočekao sam da rame uz rame sa njim igram za Srbiju.

Šta očekujete od Evropskog prvenstva u Španiji?
- Nije tajna da želimo medalju, samo je pitanje da li ćemo i uspeti da je osvojimo. Nismo u krugu favorita, kao Španci i Grci, ali je sigurno da nas se svi plaše i da nas poštuju. Primarni zadatak je plasman među osam najboljih što bi nas dovelo na Olimpijske igre u Pekingu, naredne godine. Bitno je da se mi uigramo na predstojećim turnirima, a onda u Španiji, sve je moguće.

Jeste li zadovoljni ostvarenim u prvoj sezoni u dresu Partizana?
- Napravio sam pravu stvar dolaskom u Partizan. Sa 20 godina uspeo sam da postanem šampion Srbije i regionalnog takmicenja, stekao veliko isustvo igrajući ULEB Evroligu i Jadransku ligu. Dosta sam napredovao i na ličnom planu. Imao sam stvarno napornu sezonu, prvo sa Partizanom, pa sa mladom reprezentacijom, a sada i u najjačem timu. Umor postoji, prisutan je, ali se trudim da ga ne osećam. Igram za najbolji košarkaški tim Srbije, što je dovoljan motiv da zaboravim na sve – zaključio je Milenko Tepić.

Dušan Danilović
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #49 poslato: 09.08.2007. 14:35:12 »

D A N A S


   
Zoran Slavnić zadovoljan postignutim u dosadašnjem delu priprema

Sve smo bolji



Beograd - "Orlovi" su konačno napustili Bormio. Posle sedmodnevnog boravka na severu Italije i pet odigranih utakmica (četiri u okviru turnira Dijego Đanati i jednog trening-meča protiv Senegala) Miličić i drugovi su nastavili svoje "putešestvije" po Starom kontinentu (sledi turnir u Francuskoj), a sve u okviru priprema za šampionat Evrope koji se od 3. do 16. septembra održava u Španiji.
Selektor reprezentacije Srbije Zoran Slavnić zadovoljan je zalaganjem igrača na prvom pripremnom turniru ovog leta na kojem su "orlovi" ostvarili četiri trijumfa, uz samo jedan poraz od selekcije Hrvatske.
- Najbitnije je da igrači daju sve od sebe i pružaju maksimum. To je najvažnija stvar koju tražim od njih. Očigledno napredujemo i sve smo bolji. Putujemo za Francusku gde nas čekaju žestoki treninzi i još tri pripremne utakmice. Ne treba puno očekivati od rezultata, pošto u Španiju putujemo tek 31. avgusta - rekao je Slavnić.
Činjenica je da "orlovi" zaista dobro funkcionišu i na terenu i van njega, ali je za bilo kakvu ozbiljniju ocenu igre našeg tima još uvek rano. Utakmice na turniru Dijego Đanati pokazale su da u ekipi postoji dobra veza između iskusnih reprezentativaca i mlađih igrača koji će u Španiji morati da daju veliki doprinos i iznesu dobar deo tereta na svojim leđima.

Selekcija Srbije imala je dan odmora posle turnira Dijego Đanati, posle čega je usledila trening utakmica protiv reprezentacije Senegala. "Orlovi" su ostvarili trijumf (82:71), a selektor Slavnić je iskoristio priliku da odmori Miličića, Jarića, Gurovića i Ercega. Ovo je ujedno bila prilika da mlađi igrači dobiju više prostora u igri i tako se nametnu selektoru koji će uskoro skratiti spisak putnika na EP s 15 na 12 igrača.
Prva faza priprema je, dakle, uspešno završena. Naš tim očekuje još nekoliko pripremnih turnira, a prvu utakmicu na EP "crveni" igraju 3. septembra u Granadi protiv Rusije.  L. S.
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4  Sve
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.451 sekundi sa 36 upita.