Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: 1 [2]  Sve
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: EP u odbojci 2007 (žene)  (Pročitano 12774 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #25 poslato: 23.09.2007. 15:17:46 »

Odbojkašice Srbije u drugoj fazi

Odbojkaška reprezentacija Belgije pobedila je nacionalni tim Slovačke rezultatom 3:0 (25:14, 25:14, 26:24) u petom meču grupe D Evropskog prvenstva. Belgijanke su tom pobedom izbacile Slovačku i na taj način obezbedile Srbiji plasman u drugu fazu. Domaći tim se u poslednjem meču grupe u nedelju sastaje sa Srbijom.

U slučaju pobede nad selekcijom Belgije naš državni tim preneće u drugu fazu sva četiri boda.

Srbija je u prvom kolu poražena od Slovačke 3:2, a u subotu je pobeduila Holandiju istim rezultatom. Ispadanjem Slovačke rezultat meča sa tim timom gubi važnost.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #26 poslato: 24.09.2007. 15:43:36 »

B 92




EP: Odbojkašice bolje od Belgije


Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Belgiju 3:2 (22:25, 25:20, 27:29, 25:17, 15:5), u trećem kolu grupe D na prvenstvu Evrope u Belgiji. Srbija je takmičenje u grupi završila kao trećeplasirana ekipa, ali će u narednu grupu preneti maksimalna četiri boda.

Izabranice Zorana Terzića u duelu sa Belgijankama pokazale su veliku mentalnu snagu. Domaća ekipa vodila je 1:0 i 2:1 u setovima, ali naše odbojkašice su se uvek vraćale, pa je meč otišao u peti set.

Prelomni momenat meča desio se pri vođstvu domaćih odbijkašica 2:1, u poslednjem, petom setu. Tada je na servis naše ekipe došla Jovana Brakočević i fenomenalnom serijom snažnih servisa dovela našu ekipu do ubedljivih 8:2. Do kraja više nije bilo neizvesnosti, pa su naše odbojkašice zabeležile važnu pobedu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #27 poslato: 25.09.2007. 15:17:03 »

B 92


"Maksimalno spremne za Poljsku"


Tehničar ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Maja Ognjenović izrazila je uverenje da će njen tim uspeti da poboljša igru u drugoj fazi Evropskog prvenstva i da će maksimalno spreman ući u utakmicu sa Poljskom, koja se igra u utorak od 17.30 u belgijskom gradu Haseltu.

"Bitno je što smo iz prve faze preneli maksimalna, četiri boda, ali je, ipak, utakmica sa Poljskom od presudnog značaja. Dosadašnja tri meča igrale smo u pet setova i sigurno je prisutan umor. Bile smo nervozne, bilo je i nekih neobjašnjivih padova i oscilacija, ali se nadam da ćemo to u narednim mečevima neutralisati", izjavila je Ognjenovićeva.

Ona je podsetila da su Poljakinje u poslednjem kolu prve faze igrale sa Bugarskom 3:2, a da je tim Srbije u prijateljskim mečevima pre EP, kao i na kvalifikacijama za Gran pri u Ankari, bio mnogo ubedljiviji
nego što je to juče bila Poljska.

"To, ipak, ne mora ništa da znači, mi znamo da su Poljakinje ovde u najjačem sastavu i da su došle sa najvećim ambicijama da odbrane dvostruku titulu prvaka Evrope", rekla je Ognjenovićeva.

Prema njenim rečima, tim Srbije treba da se potrudi da svoju igru dovede do maksimuma.

"Imaćemo sigurno dobro spremljenu taktiku i bićemo spremne za taj meč. Mislim da možemo da igramo sa njima, a pokazalo se da bolje igramo sa jačim ekipmama, onim koje su kao mi ili bolje, a da lošiju igru pokazujemo u duelima sa nešto slabijim", kazala je Ognjenović.

Tehničar od koje mnogo zavisi igra srpskog tima dodala je i da je najbolje izdanje Srbije vidjeno u meču sa favorizovanom Holandijom u prvom krugu.

"Ako budemo pružili igru kakvu smo na momente pružali protiv Holandije mislim da pobeda sigurno neće izostati", zaključila je Maja Ognjenović.

Meč sa Poljkom Srbija igra u utorak od 17.30 sati, takodje u belgijskom Haseltu, gde je igrala i prvu fazu takmičenja. Plasmanom na jednu od prve dve pozicije u četvrtfinalnj grupi, "plave" bi obezbedile učešće u polufinalu, koje će se igrati u Luksemburgu, 29. septembra. Finale se igra dan kasnije.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #28 poslato: 26.09.2007. 15:31:46 »

Poljska prejaka za odbojkašice Srbije


Poljska je sa maksimalnih 3:0 (25:18, 25:20, 25:14) porazila Srbiju u trećem kolu grupe F Evropskog prvenstva . Poljakinje su tako ostale na prvom mestu i jedina su neporažena ekipa u grupi, dok "plave" imaju skor 2-1.

Aktuelne evropske prvakinje koje su bile bodrene od velikog broja svojih navijača bile su dominantne tokom celog toka meča. U prvom setu povele su 11:2, drugi su započele sa 5:0 da bi u poslednjem setu sa laganih 25:14 rutinski završile susret.

Naša reprezentacija narednu utakmicu igra u sredu od 15 časova protiv selekcije Bugarske.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #29 poslato: 27.09.2007. 15:56:01 »

B 92



EP: Odbojkašice bolje od Bugarske


Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Bugarske sa 3:1, po setovima 20:25, 25:16, 25:19, 30:28 u meču 2. kola grupe F na Evropskom prvenstvu u Belgiji, i tako zadržala šanse da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva.

Put srpskih odbojkašica u polufinale zavisi i od drugih ekipa, a ne samo od rezultata sutrašnjeg meča sa Češkom, u kome Srbiji treba pobeda. Kombinacije za plasman Srbije u polufinale biće poznate po završetku utakmica Holandija - Češka i Belgija - Poljska, koje se igraju kasnije danas.

Srbija je današanji meč počela sa drugačijom postavom u odnosu na ostale mečeve na EP. Prvi put je meč na poziciji srednjeg blokera počela Ivana Isailović, a prvi put je na poziciji primača igrala Anja Spasojević.

Korektor je bila Jovana Brakočević, a kao i na ranijim mečevima isto mesto na terenu zauzele su tehničar Maja Ognjenović, bloker Vesna Čitaković Djurašić, primač Jelena Nikolić i libero Suzana Chebić.

Tim Srbije dobro je počeo prvi set, poveo sa 4:2, ali se potom pojavila nesigurnost na prijemu, pa je Bugarska preokrenula i na prvi tehnički tajm-aut otišla sa 8:5. Pokušavale su srpske igračice, ali im nije polazilo za rukom da i one načine preokret. Bugarke su dosta lopti hvatale u polju, bile su strpljive i stigle do 25:20.

Medjutim, u drugom setu Srbija je zaigrala mnogo bolje. Servis je bio agresivniji, prijem Bugarske je popustio, pa je Srbija napravila veliku razliku već u prvoj polovini seta. Na drugom obaveznom odmoru u setu srpske odbojkašoice imale su 16:8, a do izjednačenja na 1:1 su došle sa ubedljivih 25:16.

U trećem setu bilo je uspona i padova u igri srpskog tima, ali kada je bilo najpotrebnije one su bile jake. Bugarke su vodile sa 13:9, ali je usledio tajm aut selektora Srbije Zorana Terzića. To je urodilo plodom, Srbija je stigla do izjednačenja na 13:13, a na drugom tehničkom tajm-autu bilo je 16:14 za srpski tim. Set je završen sa 24:19 i Srbija je povela sa 2:1.

Četvrti set doneo je dosta sudijskih grešaka, koje su, kao i u prethodnom delu meča, uvek išle na štetu Srbije. U situtuaciji kada je bilo 16:14 i kada je Srbija napravila poen, sudija iz Azerbejdžana je ocenio da je u pitanju bio blok aut, iako niko u srpskom bloku nije dotakao tu loptu.

Ni to nije bilo dovoljno, pa je kapitenu Vesni Ccitaković dao karton, a na taj način poen Bugarkama, pa se stiglo na 16:16.

Usledila je neizvesna završnicica, u kojoj su Bugarke imale tri set lopte, a Srbija tri meč lopte. Srpkinje su uspele da spasu šanse protivnika, a realizovele su svoju treću šansu pa su došle do 30:28 I trijumfa od 3:1.

Dvorana: Alverberg, Haselt. Gledalaca: Sudije: Alijev (Azerbejdžan), Mener (Nemačka).

Srbija: Nikolić 18, Majstorović 1, Krsmanović, Brakočević 22, Molnar, Vesović 1, Ognjenović 5, Ccitaković 15, Isailović 9, Simanić, Spasojević 15, Chebić.

Bugarska: Nenova, Karaulanova, Zarkova 11, Georgijeva, Janeva 18,
Debarlieva 4, Milićević 16, Filipova M, Koleva 10, Vasileva, Cekova, Filipova S. 12.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #30 poslato: 28.09.2007. 14:57:12 »

Polufinale Srbija - Poljska


Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije sastaće se u subotu u 19.30 sa selekcijom Poljske u polufinalu Evropskog prvenstva, odlučeno je danas žrebom u Luksemburgu. U drugom polufinalnom meču u subotu u 16.30 igraće Italija i Rusija. Voljom žreba sastaće se ekipe koje su igrale u istim četvrtfinalnim grupama.

U četvrtfinalnoj Grupi F Poljska je zauzela prvo, a Srbija drugo mesto. Poljska je pobedila Srbiju sa 3:0. U četvrtfinalnoj grupi E Italija je zauzela prvo, a Rusija drugo mesto. Italija je pobedila Rusiju sa 3:0.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #31 poslato: 28.09.2007. 15:00:41 »

B 92

Čitaković: "Složile se kockice!"


Kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Vesna Čitaković Djurišić izjavila je da je zadovoljna onim što je njen tim prikazao u prvoj fazi i u četvrtfinalnoj grupi Evropskog prvenstva u Belgiji i Luksemburgu. "Pre ovog EP imali smo problema sa povredama, ali su se sada neke kockice složile. Zadovoljni smo postignutim do sada", kazala je ona na konferenciji za novinare.

"U utakmici sa Češkom igrale smo dobro, čak i u drugom setu, kada su one imale veliko vodjstvo, mi smo to stigle", podsetila je kapitenka.

"Sada čekamo narednu utakmicu, a niko ne voli da zavisi od drugih, ali šta možemo", dodala je ona.

Selektor Srbije Zoran Terzić čestitao je Cceškoj na dobroj igri u većem delu meča.

"Igrali su dobro u prva dva seta, izuzimajući završnice, ali tada smo i mi igrali mnogo bolje i koncentrisanije. Zaista sam zadovoljan
igrom, s obzirom da je ovo dugačak turnir i da smo do sada odigrali više teških utakmica u pet setova", kazao je on.

"Očekivao sam da će moj tim biti umoran, ali su devojke igrale i ponašale se vrlo profesionalno i na tome im čestitam", rekao je Terzić.

Selektor Češke Tanja Krempaska čestitala je Srbiji na pobedi.

"U prva dva seta smo igrali solidno, ali u trećem jednostavno više nije bilo motivacije", kazala je ona.

Istog mišljenja je bila i kapitenka Češke Jana Simankova.

"Bilo nam je teško i u prva dva seta, a posle toga jednostavno nismo više imale volje", kazala je ona, čestitajući Srbiji na zasluženoj pobedi.

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #32 poslato: 29.09.2007. 15:17:42 »

B 92


Terzić: "Zaslužili smo polufinale"


Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić ocenio je da je njegov tim zaslužio plasman u polufinale Evropskog prvenstva u Belgiji i Luksemburgu i da će sigurno pronaći motiv za duel sa Poljskom u subotu u Luksemburgu.

"Devojke su odnosom i igrom na ovom šamiponatu zaslužile polufinale. Bilo bi tužno da smo ispali iz borbe za medalju samo s tim jednim porazom od Poljske, s obzirom da se onaj poraz od Slovačke u drugom krugu nije računao. Ovako mislim da je zaista pravično i da su dve najbolje ekipe iz ove grupe prošle u polufinale", kazao je Terzić.

On je ocenio da će u polufinalu Srbiji sigurno, sa jedne strane, biti teže, a sa druge ipak i malo lakše.

"Sada će sigurno biti puno teže, ostali su samo oni najjači, biće teško odigrati i dobiti utakmice za medalje. S druge strane, mnogo će nam biti lakše, jer više nema presije, igramo protiv najjačih protivnika i možemo da damo sve od sebe. Najvažnije je da su devojke zdrave, da nemamo problema te vrste. Verujem da će sve pružiti svoj maksimum u polufinalu i u utakmici poslednjeg dana", kazao je Terzić.

Prema njegovoj oceni, dvostruki prvak Evrope je najteži mogući protivnik u polufinalu.

"Dobili smo najtežeg protivnika u polufinalu. U ovih poslednjih nekoliko utakmica igrale su fantastično, vidi se da su u vrlo dobroj formi i teško ih je poremetiti u njihovoj igri. Medjutim, polufinalne utakmice su specifične, ne dobija uvek najbolji. Nadam se da ćemo imati svoju šansu, ako odigramo mnogo hrabrije i angažovanije nego pre nekoliko dana kada smo izgubili sa 3:0", dodao je selektor Srbije.

On je istakao da je na strani Srbije to što bi njegov tim trebalo da bude mnogo opušteniji od Poljskog.

"Možemo da im pariramo raznovrsnom igrom, a ako u toj situacji budemo uspeli da držimo egal rezultat za završnice setova, imaćemo i neku svoju šansu", zaključio je Zoran Terzić.

Srbija polufinalni meč sa Poljskom igra u subotu od 19.30 u Luksemburgu, gde će se sutra preseliti iz belgijskog Haselta. Finale i meč za treće mesto igraće se u nedelju
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #33 poslato: 30.09.2007. 03:57:41 »



     Srbija ce igrati u finalu evropskog prvenstva. Srbija-Poljska 3:0.


                         
Sačuvana
Top
provereni korisnici
skriboman
*****
Poruke: 3516



Najforumaš 2006
« Odgovor #34 poslato: 30.09.2007. 04:04:49 »

Veliki aplauz za nashe devojke! Svaka chast. Ubedljiva pobeda nad Poljskom...mislim da je to za svaku pohvalu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #35 poslato: 30.09.2007. 15:13:16 »

BLIC



Plave lavice

Autor: E. B.


Plave lavice! Odbojkašice Srbije plasirale su se u finale Evropskog prvenstva, na pod su posle tri runde poslate Poljakinje (27:25, 25:21, 25:21), reprezentacija koja je na prethodna dva šampionata uzimala zlato.

Mesto na pobedničkom postolju je obezbeđeno, a u današnjem (18.30) finalu protiv Italije, izabranice selektora Zorana Terziča imaće priliku da se popnu na krov Evrope. Pre početka prvenstva, plave su stidljivo priželjkivale plasman među šest najboljih, zatim je počelo da se govori i o osvajanju eventualno bronzane medalje, a sada su Vesna Čitaković, Jovana Brkaočević, Jelena Nikolić, Anja Spasojević... u prilici da preokroje odbojkašku mapu Starog kontinenta.

Poljakinje su bile neprijatno iznenađene na početku meča, plave uopšte nisu ličile na ekipu koje su šampionke Evrope iz 2003. i 2005. u takmičenju po grupama preslišale sa 3:0 u setovima. Na prvom tehničkom tajm-autu, izabranice selektora Terzića vodile su sa 8:7, vodila se velika borba oko svakog poena, ali u finišu seta Poljakinje uspevaju da se odlepe na 20:17. Selekciju Srbije sa ivice ponora vraća 19-godišnja Jovana Brakočević, za njene servise igračice u belim dresovima nisu imale rešenja. Naše najbolje odbojkašice spasile su i dve set lopte, da bi Jelena Nikolić iskoristila prvu šansu za 27:25 i vođstvo od 1:0. Sasvim druga slika u nastavku meča, predvođeni kapitenom Vesnom Čitaković, reprezentacija Srbije je imala ubedljivih šest poena prednosti - 16:10.

Plave nisu dozvolile Poljskoj da se vrati u igru - 25:21 i povele su sa 2:0 u setovima protiv jednog od najvećih favorita za evropsko zlato na šampionatu u Belgiji i Luksemburgu. Ne treba zaboraviti da su odbojkašice Srbije u polufinale Starog kontinenta praktično uvele Poljakinje, koje su u poslednjem kolu doigravanja po grupama savladale Holandiju (za prolaz među četiri najbolje ekipe bio nam je neophodan poraz "lala"). U trećem setu, plave su sve do drugog tehničkog tajm-auta bile u rezultatskom zaostatku (7:12, 13:16), a onda je još jednom Jelena Brakočević sa servisima gotovo do plača dovodila odbojkašice Poljske, a upravo je ista igračice i poentirala za 25:21 i neverovatnih 3:0.

Srbija - Poljska 3:0

(27:25, 25:21, 25:21)

SRBIJA: Nikolić, Majstorović, Krsmanović, Brakočević, Molnar, Vesović, Ognjenović, Čitaković - Đurišić, Isailović, Simanić, Spasojević, Ćebić.
POLJSKA: Skovronska, Zenik, Džekijević, Belčik, Podoloec, Glinka, Svijenijevič, Bednarek, Mirek, Sadurek.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #36 poslato: 01.10.2007. 15:31:35 »

B 92


Srebro za srpske odbojkašice


Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da osvoji titulu šampiona na 25. Prvenstvu Evrope, pošto je izgubila finalni meč u Luksemburgu od selekcije Italije u tri seta - 26:24, 25:18, 25:21. Italija je u trećem nastupu u finalu osvojila prvo evropsko zlato, dok je za selekciju Srbije ovo srebro najveći uspeh u istoriji. Podsećamo da je naša selekcija pod imenom SCG osvojila bronzu na prošlogodišnjem SP u Japanu, pobedivši upravo Italiju. Bronzu je osvojila Rusija pobedom nad Poljskom.

Ključni momenti meča viđeni su u finišu prvog seta, kada je Srbija ispustila četiri poena prednosti i omogućila veliku psihološku prednost Italiji.

Italijanke su bolje ušle u prvi set i rano stekle dva poena prednosti, ali je srpska selekcija do sredine seta potpuno preuzela kontrolu.

Srbija je stekla prednost od 12:8 i nagovestila da ima snage za pobedu nad velikim rivalkama.

Italija je u nekoliko navrata uspevala da se primakne, ali su u finiš odbojkašice u crvenim dresovima ušle sa prednošću od 23:19.

Kada je izgledalo da će Srbija rutinski dobiti prvi set došlo je do velikog preokreta – Italija osvaja pet vezanih poena i dolazi do prve set-lopte.

Srbija se uspešno odbranila, ali drugu priliku Italijanke ne propuštaju – dobrim servisom Aguero donosi svom timu prvi set.

Već na startu drugog seta bilo je jasno da je preokret u finišu prvog doneo "azurinama" veliku psihološku stabilnost.

Italija je povela 5:1, a najbliže priključku naše odbojkašice bile su na 8:6. Na drugom tehničkom tajm-autu bilo je 16:9 za Italiju, posle čega selekcija Srbije nije mogla da dostigne prednost rivalki.

U trećem setu Italija je ponovo bila bolja na startu i povela 4:1.

Naša reprezentacija je ovog puta uspela da se vrati, pa se gotovo ceo set igrao poen za poen, obično uz minimalnu prednost Italijanki.

Pri rezultatu 20:20 dogodili su se prelomni trenuci – najpre je Anja Spasojević servirala u aut, zatim su Italijanke osvojile dva vezana poena i došle do 23:20.

Na 24:21 Italijanke su imale prvu meč-loptu, a sudije su pogrešno presudile da je lopta koju je poslala Nataša Krsmanović promašila italijansko polje, pa je Italija dobila meč.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #37 poslato: 01.10.2007. 15:33:45 »

Nagrade za Ognjenović i Brakočević



Dve srpske odbojkašice dobile su individualne nagrade za nastupe tokom 25. Evropskog prvenstva u Luksemburgu. Jovana Brakočević je najbolji server, dok je Maja Ognjenović najbolji tehničar šampionata kontinenta. Srbija je u Belgiji i Luksemburgu obezbedila srebrnu medalju, prvu u istoriji naše ženske odbojke. Italijanke, koje su osvojile zlato, imaju tri predstavnice među dobitnicama individualnih nagradam, a predvodi ih Taismari Aguero, najbolja igračica šampionata.

MVP: Taismari Aguero (Italija)
Najbolji poenter: Jekaterina Gamova (Rusija)
Najbolji smečer: Malgoržata Glinka (Poljska)
Najbolji bloker: Dženi Baraca (Italija)
Najbolji server: Jovana Brakočević (Srbija)
Najbolji tehničar: Maja Ognjenović (Srbija)
Najbolji primač: Ljubov Šaškova (Rusija)
Najbolji libero: Paola Kardullo (Italija)
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #38 poslato: 02.10.2007. 15:34:44 »

B 92

Terzić: Bićemo dugo u vrhu



Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić istakao je po povratku sa Evropskog prvenstva u Belgiji i Luksemburgu, gde je naš nacionalni tim osvojio srebrnu medalju, da njegova selekcija predstavlja ekipu koja će u narednim godinama biti u evropskom i svetskom vrhu. "Radujemo se zbog dve stvari. Dobili smo ekipu koja će dugo vremena biti u svetskom i evropskom vrhu. Druga stvar je što smo prevazišli druge reprezentacije po uslovima u kojima smo se spremali", rekao je Terzić.

Kapiten reprezentacije Vesna Čitaković Đurišić izjavila je da je osvojena srebrna medalja na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Luksemburgu veliki uspeh za srpsku selekciju.

"Da mi je neko pre početka ponudio polufinale ili finale, prihvatila bih, posebno zbog problema sa povredama koje smo imale tokom priprema. Jako sam srećna, ovo je veliki uspeh za nas. Medalja je srebrna, ali imena igračica i stručnog štaba treba da budu ispisana zlatom", rekla je Vesna Čitaković Đurišić.

Ona je dodala da je Italija u finalu bila bolji rival od Srbije i da je zasluženo stigla do zlata.

Primač reprezentacije Jelena Nikolić zahvalila se svima koji su verovali u njenu ekipu.

"Svi znaju koliko smo imali problema, ali smo uspele da ponovimo uspeh iz Japana, uz veliki napor. Hvala svima koji su verovali u nas. Nadam se da ćemo sledeće godine ponoviti uspeh i da će biti neka lepša medalja", izjavila je Nikolićeva.

Maja Ognjenović, koja je proglašena za najboljeg tehničara turnira, istakla je da je Evropsko prvenstvo bilo teško takmičenje.

"Sami znate koliko nam je bilo teško, ali smo pokazale da smo najjače kada je to bilo najpotrebnije", kazala je Ognjenovićeva.

Korektor reprezentacije Jovana Brakočević, koja je proglašena za najboljeg servera, zahvalila se timu na podršci.

"Dela govore više nego reči. Želim da se zahvalim igračicama što su verovale u mene. Bez njih ne bih uspela", rekla je Brakočevićeva.

Odbojkašice Srbije će od 2. do 16. novembra učestvovati na Svetskom kupu u Japanu gde će tri prvoplasirane ekipe obezbediti plasman na Olimpijske igre u Pekingu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #39 poslato: 02.10.2007. 15:35:40 »

MEGAFONIJA


Srbija kandidat za EP za odbojkašice 2011. godine

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije i potpredsednik Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) Aleksandar Boričić podneo je u sedištu CEV u Luksemburgu kandidaturu Srbije za organizaciju 32. šampionata Evrope za seniorke koje će biti održano 2011. godine.

Beograd je do sada dva puta, 1975. i zajedno sa Italijom 2005, organizovao šampionate Evrope za muškarce, a 1975. u Beogradu su igrale i najbolje odbojkašice Evrope na devetom prvenstvu našeg kontinenta.

Tokom podnošenja kandidature, predsednik CEV Andre Mejer podsetio je Boričića na razgovor koji su njih dvojica vodili pre tri godine.

"Tada ste mi rekli da ću ja u Luksemburgu predati medalje odbojkašicama Srbije na šampionatu Evrope i drago mi je što ste to dobro predvideli", rekao je Mejer.

Odbojkaški savez Srbije je posle šampionata Evrope 2003. u Turskoj najavio da je dugoročni cilj naše ženske seniorske reprezentacije borba za medalju na prvenstvu Evrope 2007. godine.
Sačuvana
Stranice: 1 [2]  Sve
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.063 sekundi sa 36 upita.