Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1] 2 3 4  Sve
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: EURO 2008 - Fudbal  (Pročitano 25586 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« poslato: 07.08.2007. 15:10:45 »

NOVOSTI


Bez Stankovića


U možda i ključnoj utakmici za plasman na EURO 2008. reprezentacija Srbije će u Briselu 22. avgusta, na stadionu "Kralj Boduen" (20.45 - TV), igrati bez kapitena Dejana Stankovića, koji mora da pauzira zbog žutih kartona.
Ipak, selektor Havijer Klemente, ima dosojne zamene, a njihova imena obelodaniće u subotu u "Hajatu"...
- Svi igrači su zdravi, nema povređenih - ističe portparol FS Srbije Aleksandar Bošković. - Izostanak Stankovića je problem, pogotovo činjenica da još deset igrača ima po jedan karton i da im preti opasnost da propuste Finsku.
U savezu su utanačili plan priprema, pa će ekipa već u nedelju odraditi prvi trening u glavnom gradu Belgije.
- Radićemo dva dana u njihovom sportskom centru u blizini stadiona za koji nas vežu lepe uspomene, pošto smo 17. novembra 2004. tamo pobedili sa 2:0.
Za naše navijače određena je južna tribina (kapacitet 13.600 mesta), a cena ulaznica je pet i osam evra.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #1 poslato: 09.08.2007. 15:41:02 »

NOVOSTI


I reprezentaciji
preti eliminacija!


M. MARKOVIĆ,

PARTIZAN je eliminisan, Crvena zvezda je još pod uslovnom kaznom, a FS Srbije je pod posebnom lupom disciplinskih organa evropske kuće fudbala na utakmici u Briselu 22. avgusta protiv Belgije. Iz UEFA, pored upozorenja za sportsko ponašanje na tribinama stadiona "Kralj Boduen", već prete eliminacijom iz kvalifikacija za EP, ako bude ekcesa na južnoj tribini...
- FSS je više od dvadeset puta u poslednjih desetak godina novčano kažnjavan i više nema "provlačenja". Toga moraju da budu svesni i navijači. I najmanja greška može da košta reprezentaciju eliminacija iz kvalifikacija - ističe portparol FS Srbije Aleksandar Bošković.
UEFA je rešena u nameri da se na stadionima spreče incidenti.
- FS Srbije sprema akciju edukovanja navijača, sve u cilju da se shvati da smo priterani uza zid i da jedna greška znači kraj igranja u Evropi, možda sve do 2010. godine...
Na stadionu traže izričito sportsku atmosferu.
- Moramo da pokažemo fer-plej, bez nacionalizma, šovinizma, rasizma... I posebno parola koji nemaju veze sa fudbalom. Iskreno, veće probleme smo imali na gostovanjima i sa ljudima koji žive u Evropi, zato tražimo da u ovoj važnoj utakmici samo pomognu ekipi.
FSS ne vodi organizovano navijače na utakmice.
- Već godinama, ali smo po pravilniku odgovorni za njihovo ponašanje. Odlučili smo i da se naši reprezentativci, preko spotova obrate navijačima, da pokažemo da Srbi nisu rasisti.
Potrebna je i pomoć države.
- Kod nas nije bilo većih problema, sem protiv BiH, kontrola je stroga, policija uvek ima instrukcije... Odlučili smo da i naš komesar za bezbednost, Sveta Đurović sa domaćinima učestvuje oko organizacije naših navijača u Briselu - zaključio je Bošković.

HOLANDSKA MRLjA
NA EP mladih u Holandiji, na u utakmici protiv Engleske došlo je do vređanja protivničkih igrača. Prvobitna kazna iznosila je 40.000 "švajcaraca", ali je UEFA uložila žalbu.
- Holandska mrlja je sveža i dobro je pamte u UEFA. Nema više praštanja, toga moraju da budu svesni svi koji dolaze na stadion. Za Srbiju je pored rezultata jednako važna i "utakmica" na tribinama - kaže Bošković.


HULIGANIMA DESET GODINA ZATVORA
VLADA Srbije je objavila u sredu izmene Zakona o sprečavanju nasilja u sportu, koji predviđa duže zatvorske i više novčane kazne, a daje i dodatna ovlašćenja i obaveze organizatorima mečeva.
Za osobe koje učestvuju u nasilju na sportskim objektima predviđena je zatvorska kazna od jedne do pet godina, a ako se kršenje zakona obavlja u grupi, maksimalna kazna je osam, a za kolovođu - deset godina.
Novi predlog definiše šta je to sportski objekat, ko su učesnici sportske priredbe, a produženo je vreme trajanja "prohibicije", zabrane točenja alkohola u blizini stadiona na 120 minuta. Kazna za ovaj prestup se kreće od 30.000 do 50.000 dinara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #2 poslato: 12.08.2007. 14:34:47 »

B L I C


Havijer Klemente, selektor Srbije, objavio spisak igrača


Pet pobeda i videćemo Alpe!

Autor: Ž. Babović


                   


Havijer Klemente, selektor Srbije, u kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo 2008. godine sa Belgijom (22. avgust, 20.45, Brisel) neće moći da računa na kapitena Dejana Stankovića zbog parnih žutih kartona, ali bi posle odrađene kazne u tim trebalo da se vrati napadač Nikola Žigić. Kažemo „trebalo bi“ jer je novi golgeter Valensije na spisku Baska, ali zbog povrede članka ne trenira punim intenzitetom i pitanje je u kakvoj će formi dočekati meč na stadionu „Kralj Boduen“.

Okupljanje u Briselu
Reprezentativci Srbije neće se po uobičajenoj praksi okupiti u Beogradu, već je zborno mesto Brisel 19. avgusta. S obzirom na činjenicu da se utakmica ne igra u redovnom terminu UEFA za kvalifikacione, već za prijateljske mečeve, selektor Klemente je želeo da skraćivanjem putovanja dobije dan više za rad sa reprezentativcima.
- Na spisku trenutno imam 19 igrača, ali bih mogao da ostanem bez jednog, jer je Žigić bio povređen i ne znam šta će biti do 22. avgusta. On trenira, ali ne maksimalnim intenzitetom i pitanje je da li će biti spreman za duel s Belgijancima - rekao je Havijer Klemente.
Povreda Miloša Krasića, zbog koje je napustio Evropsko prvenstvo za mlade, više ne brine selektora Srbije.
- Krasić je povredio mišić, ali imamo potvrdu da više nema nikakvih problema i da odlično trenira.
Odsustvo kapitena Dejana Stankovića nije velika prepreka za Havijera Klementea.
- Tačno je da Stanković nije igrao u Kazahstanu i da smo izgubili, ali to je sada samo anegdota. Ne razmišljam mnogo o izostancima, jer ne mogu ništa da promenim. Suština je da su meni svi fudbaleri važni, ali ne i nezamenljivi.
„Orlovi“ od 22. avgusta ulaze u poslednja četiri takmičarska meseca, a selektor Klemente iz preostalih šest mečeva izvlači jasnu računicu.
- Da bismo otišli na Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj, potrebno nam je pet pobeda, ali taj broj može i da se smanji, zavisno od rezultata naših direktnih rivala. U završnicu kvalifikacija ulazimo sa dobre pozicije i imamo dobre mogućnosti da se domognemo Evra 2008, iako smo neočekivani poraženi u Kazahstanu. Naruku nam ide i činjenica da Belgijanci imaju manje motiva jer su praktično otpali iz trke, ali to ne znači da će se predati. Naprotiv, mislim da će njihovi mladi igrači pokušati da se dokažu. Jedino nam ne odgovara kalendar, jer ne mogu da shvatim da je napravljen neiskusno. Ovo je jedna od najtežih grupa u kvalifikacijama, a dopušteno je Portugalcima da sve utakmice sa konkurentima odigraju na domaćem terenu u završnoj fazi takmičenja. Nismo smeli da im namestimo takav raspored.
Selektor Srbije tvrdi da Belgijanci već spremaju tim za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2010.

Pojedinačne ulaznice sa meč s Finskom biće puštene u prodaju 25. avgusta (od 400 do 2.000 dinara).
- Domaćin će igrati s kombinovanim timom, sastavljenim od nekih igrača koji su počeli kvalifikacije i mladih fudbalera koji su igrali nedavno na Evropskom prvenstvu za igrače ispod 21 godine. Oni su u sličnoj situaciji kao i mi, moraju da podmlade ekipu, ali su to uradili kasnije od Srbije, zapravo tek kada su izbačeni iz trke za Evro. Meč s Belgijom je teže pripremiti nego onaj poslednji sa Finskom. Istina je da je tada bio kraj sezone i da su igrači bili umorni, ali sada je većina reprezentativaca u fazi uigravanja, jer mnogi šampionati još nisu počeli i treba ih uvesti u igru. Do sada smo u kvalifikacijama odigrali nekoliko loših mečeva, međutim, to se svima događa. Imamo, ipak, visok nivo igre, naročito kad su u pitanju mlađi igrači, ali mislim da smo još daleko od onoga što zaista možemo. To što su Poljaci ispred nas na tabeli ništa ne govori, jer imaju i više utakmica, tako da Srbija ima realne šanse da izbori plasman na Evro.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #3 poslato: 17.08.2007. 15:44:09 »

B L I C


Povrede napadača Srbije brinu selektora pred meč sa Belgijom

Klemente traži „isterivače đavola“

Autor: Ž. Babović


Strahovanje Havijera Klementea, selektora Srbije, da u Briselu neće moći da računa na napadača Nikolu Žigića u sredu je dobilo potporu jer novi golgeter Valensije nije bio ni na klupi za rezervne igrače na utakmici sa Elfsborgom (3:0) u kvalifikacijama za Ligu šampiona.
Povreda članka je ozbiljnija nego što se u prvi mah mislilo, pa je pitanje da li će Žigić moći da radi punom snagom još narednih petnaest dana.
- Postoji mogućnost da neću moći da treniram maksimalnim intenzitetom do septembra. Ni Valensiji, ni Srbiji ne bi odgovaralo da zaigram i pogoršam povredu - napomenuo je Žigić španskim novinarima i najavio da razmišlja o tome da ipak putuje sa „orlovima“ u Brisel i na taj način im pruži podršku.
Ukoliko najbolji strelac „orlova“ definitivno ne bude mogao da igra kvalifikacionu utakmicu sa Belgijom za odlazak na Evropsko prvenstvo (22. avgust, 20.45, stadion „Kralj Boduen“), a izgledi su veoma mali, Klemente je najavio da neće zvati zamenu. Drugi problem je povreda Marka Pantelića koju je zadobio na meču prvog kola Bundeslige protiv Ajntrahta i neizvesno je da li će igrati naredni meč sa Štutgartom.
- Dobio sam gadan udarac u Frankfurtu i stopalo mi je otečeno - rekao je Marko Pantelić, a klupski lekar je dodao da je u pitanju povreda ligemenata.
Selektor Klemente za sada ima dva spremna napadača za Belgiju - Danka Lazovića i Milana Jovanovića, koji je imao nekoliko veoma interesantnih ponuda da promeni klupske boje, ali je ostao u Standardu. Golgeter Srbije je izrazio bojazan da na kraju za njega nigde neće biti mesta, ukoliko njegov sadašnji klub ne kaže konkretno kakav mu je status, s obzirom na to da su dovedena pojačanja.
Jovanović, međutim, nije izgubio samopouzdanje, već je u belgijskom šampionatu minulog vikenda postigao tri gola (dva iz penala) u susretu sa Briselom (4:1). Šampionat u Holandiji počinje tek narednog vikenda, tako da Danko Lazović još nema takmičarskih utakmica u nogama jer je propustio i Superkup koji je PSV izgubio od Ajaksa (0:1).
Dejan Stanković, kapiten Srbije, ranije je otpisan zbog parnih žutih kartona, međutim, za selektora Havijera Klementea ima i dobrih vesti. Pre svih, nastupi Ognjena Koromana, kapitena Crvene zvezde u Glazgovu, koji je već nekoliko utakmica najbolji pojedinac u redovima crveno-belih. Igor Duljaj, defanzivni vezni fudbaler Šahtjora, koji je nedavno imao povredu glave, uspešno se oporavio i zaigrao u meču kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Salcburga, koji su Ukrajinci izgubili sa 1:0. Ivica Dragutinović je učestvovao svih 90 munuta u pobedi Sevilje nad AEK-om u Ligi šampiona (2:0), Boško Janković se uklopio u novu sredinu i solidan je na pripremama Palerma za novu sezonu, dok je Duško Tošić propustio meč Verdera za zagrebačkim Dinamom (Liga šampiona)...
Reprezentativci Srbije okupiće se u Briselu 19. avgusta, da bi Havijer Klemente dan više na raspolaganju imao sve igrače, s obzirom na činjenicu da se utakmica ne igra u redovnom terminu UEFA za kvalifikacione mečeve.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #4 poslato: 20.08.2007. 15:11:45 »

NOVOSTI


Bolji smo od Belgije

M. Marković

Umesto u Kovilovu, gde se po tradiciji okuplja reprezentacija Srbije za kvalifikacione utakmice, ovog puta baza „orlova“ naredna četiri dana biće „gostujući teren“ u Briselu. U centar Evrope juče su doputovali selektor Havijer Klemente i njegov prvi pomoćnik Risto Vidaković iz Španije, a ostali članovi stručnog štaba, na čelu sa direktorom reprezentacije Zoranom Mirkovićem, preko Beča su im se sinoć pridružili u hotelu...
- Ova situacija je specifična, pa smo se odlučili da duže budemo na okupu u Belgiji, pošto većina igrača odmah posle utakmica u klubovima, može da dođe i kolima do Brisela. Bez obzira na to što nećemo biti kompletni do ponedeljka, za večeras je zakazan prvi trening - otkrio je planove rada Zoran Mirković.
Kada je Mirković u junu debitovao u novoj ulozi, u Helsinkiju je „pala“ reprezentacija Finske (2:0).
- Predstava je bila sjajna i želim da ovog puta repriziramo igru i rezultat. Smatram da ovaj tim ima kvalitet, kolektivni i i pojedinačni. Iskreno, bolji smo od Belgije, pa je logično što očekujemo tri boda koja bi nas ostavila u trci za jedno od dva prva mesta koja vode na EP u Švajcarsku i Austriju.
U prethodnom periodu sledeći protivnik je skeniran do tančina.
- Imaju čak devet igrača koji su rođeni 1984. godine i znamo da je kod njih došlo do smene generacija. Svesno žele da se oslone na mlade, pošto nemaju šanse za plasman na Evropsko prvenstvo. Svakako nam ova činjenica donekle ne olakšava posao, pa očekujem uspešnu briselsku epizodu - zaključio je na kraju Mirković.
Direktor reprezentacija će inače već u četvrtak otići u Kijev na turnir „Valeri Lobanovski“, gde učestvuje mlada selekcija Srbije.

STOP RASIZMU


UEFA je upozorila Fudbalski savez Srbije, da naši navijači moraju na utakmici u Briselu da poštuju pravila, pa su već odštampani leci na srpskom jeziku koji će se deliti pred početak utakmice (20.45) na ulazima stadiona „Kralj Boduen“.
Igrači Srbije, koji će ovom prilikom igrati u belim dresovima, nosiće pre susreta i majice sa natpisom „Stop rasizmu“...

GLAVOBOLjA ZBOG ŽIGIĆA

NIKOLA Žigić, zbog povrede zgloba desne noge, neće ni putovati u Belgiju.
- Izostanak Nikole je za nas veliki problem. Ipak, niko neće biti naknadno pozivan, pošto imamo još tri klasična napadača: Pantelića, Lazovića i Jovanovića - objašnjava Mirković postignuti dogovor sa selektorom Klementeom.
Nedolazak je potvrdio i sam Žigić.
- Doktori mi ne dozvoljavaju da treniram, a kamoli da igram utakmice. Ostaću na terapijama u Valensiji i skoro je izvesno da ću propustiti i susret prvog kola španskog šampionata - poručio je visoki centarfor „orlova“.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #5 poslato: 21.08.2007. 16:04:37 »

GLAS JAVNOSTI



Napadač Srbije Milan Jovanović ima računicu za meč sa Belgijom

Oni za čast, mi za slast

Selektor Vanderejken odlučio za isti sastav koji do sada ništa nije uradio, pa su sada svi zajedno stavljeni na stub srama, ocenjeni kao jedna od najlošijih generacija u istoriji. To može biti mač sa dve oštrice, jer će Belgijanci biti rezultatski neopterećeni, poziva na oprez Jovanović

Ulogu kontraobaveštajca u pripremanju invazije „orlova“ na Belgiju imao je Milan Jovanović, srpski reprezentativac i napadač Standarda iz Liježa! Nekadašnja udarna igla Vojvodine, Šahtjora i moskovske Lokomotive tvrdi da Srbija u sredu uveče na stadionu „Kralj Boduen“ u Briselu (20.45) mora da trijumfuje u okršaju sa domaćim timom kako bi se za još jedan veliki korak približila Evropskom prvenstvu.
- Belgija je izgubila šansu da se plasira na završnicu EP, pa je ovdašnja javnost očekivala da selektor Rene Vanderejken izvrši neki eksperiment, promeni formaciju, sistem igre i podmladi tim. Ipak, on se odlučio za gotovo isti sastav koji do sada ništa nije uradio, pa su sada svi zajedno stavljeni na stub srama, ocenjeni kao jedna od najlošijih generacija u istoriji. To može biti mač sa dve oštrice, jer će Belgijanci biti rezultatski neopterećeni, ali će igrati za čast i obraz - raportira Jovanović iz Liježa.

U timu Havijera Klementea sigurno neće biti povređenog Nikole Žigića, što nagoveštava da bi posle odličnog debija u Finskoj Jovanović mogao da startuje u sredu uveče. Ipak, srpski golgeter se ne opterećuje nagađanjima.

- Važno mi je da sam standardan u timu, jer na taj način rešavam svoju egzistenciju i moram da se borim i za sebe. U reprezentaciji važe neke druge relacije. Meni je zadovoljstvo što sam u grupi igrača koja ima odličnu šansu da uradi nešto kapitalno za zemlju. Izostanak bilo kojeg igrača jeste minus za Srbiju, ali bez Žige moramo i možemo, što smo dokazali u Finskoj.

Za prethodnih godinu dana Jovanović je imao priliku da dobro analizira igru Belgijanaca.
- U napadu nemaju igrača koji može da nas ugrozi, a najjači deo tima im je poslednja linija, koju predvode štoperi Van Bujten iz Bajerna i Kompani iz Hamburga. U uvodnim minutima moramo da pripazimo na svoj gol, ali kako vreme bude odmicalo moraćemo sve više da pritiskamo domaćina i verujem da ćemo potencijalnu inicijativu krunisati makar jednim golom. Biće još teže nego u Finskoj, ali verujem u uspeh - poručuje Jovanović.

ŽIGIĆ NE MOŽE

Najbolji strelac Srbije u ovom trenutku Nikola Žigić ipak neće biti od koristi državnom timu u Belgiji zbog povrede zgloba.
- Povreda je u ovom trenutku jača od moje želje da pomognem drugarima u
Briselu. Biću svim srcem uz njih i navijaću da Belgiju napuste sa tri
boda - rekao je Žigić, koji će tek kroz desetak dana moći da počne da
trenira.

NAVIJAČI ĆE BITI PRAVI

Pored borbe na terenu veliku pažnju privući će i ponašanje navijača Srbije na tribinama.
- Kao i svaki Srbin, s nevericom sam primio vest da je UEFA izbacila
Partizan zbog navijača. To je veliki udarac za igrače, ali i klub.
Imamo odlične navijače i ubeđen sam da će nas u Belgiji podržati na
pravi način, da će se ponašati kako dolikuje, jer nam je Partizanova
sudbina svima kao nauk - ističe Jovanović.
Autor:
Vladimir Tomković

   
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #6 poslato: 22.08.2007. 14:41:43 »

B L I C


Klemente: Srbija sutra tri koraka bliža Evru 2008.

Autor: Žikica Babović


Srbija je izgleda sudbinski vezana za Brisel, ali bar kada je fudbal u pitanju evropski status je čvrsto u rukama izabranika selektora Havijera Klementea. Ukoliko „orlovi“ sutra na stadionu „Kralj Boduen“ (20.45, TV Pink) pobede selekciju Belgije, napraviće još jedan džinovski korak ka završnom turniru u Švajcarskoj i Austriji 2008. godine.

Zato je Klemente borbenu gotovost podigao na najviši nivo, a od „orlova“ zahteva da već na zagrevanju stave do znanja svakom navijaču i igraču Belgije da je Srbija došla da trijumfalno napusti evropsku prestonicu - Brisel.
- Imam ogromno poverenje u ekipu i zato sam dobro raspoložen, uostalom kao i moji igrači. Rekao sam da sa pet pobeda sigurno idemo na Evropsko prvenstvo, a prva nam je potrebna već danas u Briselu. Belgija ima dobar tim, bila je jedan od kandidata za odlazak Evro 2008, ali je sada daleko od nas i gotovo je nemoguće da se plasiraju na završni turnir, iako imaju jak tim. Domaćin više nema isti cilj kao mi, oni razmišljaju o budućnosti, a mi delujemo u sadašnjosti - rekao je Klemente.
Bask se prisetio i prve utakmice u Beogradu (1:0).
- Belgijanci su tada odigrali čvrsto, bili su bolji u poslednjih 15 minuta i imali više prilika da postignu gol, ali mi smo iskoristili jednu i pobedili smo. Do sada sam protiv njih kao selektor Španije i Srbije odigrao četiri meča i četiri puta trijumfovao, zapravo četvrtu utakmicu igramo večeras, ali računam na nova tri boda - veliki optimista bio je selektor Srbije.
Nastupi Milana Jovanovića u belgijskom šampionatu izazivaju veliku pažnju, ali je Klemente umereno govorio o njegovim kvalitetima.
- Jovanović ima dobre karakteristike, brz je, odlično se snašao i koristiće nam u završnici kvalifikacija, međutim tek drugi put je s nama i rano je da vam kažem nešto konkretnije.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #7 poslato: 23.08.2007. 00:44:23 »

B  92


Srbija mirno čeka meč sa Belgijom

Srpska reprezentacija mirno čeka možda i najbitniju utakmicu u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo u fubalu 2008. godine u Švajcarskoj i Austriji. Igrači su svesni da im pobeda znači korak bliže plasmanu i daje još veći značaj utakmicama protiv Finske (koja je pobeđena u meču koji je prethodio ovom a i naredni se igra protiv istog rivala 8. septembra). "Ovo je dobra prilika za pobedu", rekao je selektor Havijer Klemente na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Belgiju najbolje poznaju Ivica Dragutinović, bivši, i Milan Jovanović sadašnji član belgijskog Standarda.

"Biće teže nego što se misli. Njima prepuštam ulogu favorita ali mi idemo na tri boda", kaže Jovanović koji je na prethodnom meču kvalifikacija u Helsinkiju debitovao golom.

Selektor Klemente kao i obično ne igra poker otvorenih karata, a neke novine se naslućuju.

Milan Smiljanić, uzeo je dres sa brojem 2, igrao bi ukoliko se igra vise defanzivno, a Danko Lazović ako je igra napadačka. Zdravko Kuzmanović bi u prvom slučaju bio iza Pantelića ili Jovanovića a u drugom u srcu veznog reda.

Ipak, Klemente je i ranije znao da iznenadi, toliko da je na primer pred Kazahstan na konferenciju za medije kao kapitena doveo Mladena Krstajića, a ovaj nije ni igrao u tom susretu.

Fudbalski savez i igrači upozoravaju navijače srpske reprezentacije da UEFA preti izbacivanjem ukoliko se dogode neki incidenti. Zato će novinari iz Srbije koji to žele, deliti letke sa apelom da se sportski navija, a pridruziće im se predstavnici Saveza ispred južne tribine koja je rezervisana za navijače Srbije.

Novinari predviđaju da će biti oko 400 navijača iz ovog dela Evrope. Najteži posao, pored novinarskog imao je novinar "Vesti" Đorđe Pajić koji je trebalo da organizuje 40 ulaznica za kolege i njihove prijatelje iz Frankfurta (gde je sedište novine).

Pred utakmicu spiker će pročitati apel navijačima za sportsko navijanje, a srpska reprezentacija zagrevaće se u crvenim majicama na kojima će pisati "Stop rasizmu".

Ispod njih imaće kompletno belu opremu u kojoj će prvi put igrati kao reprezentacija Srbije.

Situacija u belgijskoj reprezentaciji postaje sve napetija što se meč sa Srbijom približava. Sudeći po lokalnim medijima, Vensan Kompani će igrati poslednji put u karijeri za reprezentaciju Belgije baš večeras.

21-godišnji fudbaler HSV-a je pre desetak dana javno rekao ono što većina misli, da postoji rascep u reprezentaciji na igrače flamanskog i fudbalere francuskog govornog podrucja. Kompani (koji pripada valonskoj grupi, odnosno francuski mu je maternji jezik) kasnio je na početak priprema reprezentacije i izbegao da za medije, posle intervjua Gazeti Antverpen i TV stanici VRT, ponovo govori o odnosima u timu.

Selektor Rene Vanderejken ipak će u startnu postavu uvrstiti jednog od najboljih domaćih igrača.

"Ne želim da pričam na tu temu", rekao je bivši reprezentativac. "Za mene je ta stvar završena".

Vanderejken je i kao igrač bio sklon incidentnim situacijama. On je navodno svojevremeno ošamario belgijskog selektora a sada mu je "verbalnu pljusku" udario njegov sopstveni igrač u obrnutoj situaciji.

Crveni đavoli se zaista đavolski ponašaju. Ne tako davno, odlični golman Stajnen je pozvao saigrače da pred utakmicu sa Portugalom, takođe u Grupi A, grubo nasrnu na Kristijana Ronalda i izazovu ne samo strah tog igrača vec možda čak i povredu. Portugal je dobio tu utakmicu u Briselu 2-1.

Napad ekipe trebalo bi da predvodi Sterkele. Najbolji strelac belgijskog prvenstva prošle sezone (21 gol) je promenio dres prešavši iz Žerminala u Klub Briž. A postoji priča da je i promenio prezime. Navodno je dok je igrao u nižim ligama za FC Loncin, R.F.C. Lijež, R.F.C. Union La Kalamin, ili trećeligaša Ud-Everle Leven koristio prezime Sterc a potom otkrio italijansko poreklo i Fransoa je prezimenu dodao nastavak ele.
                             seljak-smile

              Utakmica Belgija - Srbija igra se od 20:45 časova.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #8 poslato: 23.08.2007. 15:32:50 »

B 92


Belgija - Srbija 3:2

Reuters

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u Briselu od Belgije rezultatom 3:2. Na stadionu Kralj Boduen dvostruki strelac za Belgiju bio je Musa Dembele, u devetom i 89. minutu, dok je drugi gol za domaćina postigao Kevin Miraljas u 30. minutu. Oba pogotka za selekciju Srbije postigao je Zdravko Kuzmanović, u 72. i 90. minutu. Drugim porazom u kvalifikacijama Srbija je umanjila izglede za plasman na Evropsko prvenstvo.

Naš tim nalazi se na četvrtom mestu, pet bodova iza Poljske, tri iza Finske i jedan iza Portugala, s tim što Poljaci i Finci imaju po meč više.

Izabranici Havijera Klementea pretrpeli su drugi poraz u verovatno najgorem trenutku. Srbija je odigrala neočekivano loše, i čini se da su neigranja Stankovića i Žigića ipak bili preveliki hendikep.

Srbija je dobro počela utakmicu na stadionu Kralj Boduen, pa se nakon udaraca Jankovića, Lazovića i Kuzmanovića sa početka utakmice, nikako nije očekivao poraz na kraju.

Momenat koji je verovatno odredio i ceo tok meča desio se u osmom minutu, pošto su Belgijanci praktično iz prve akcije poveli. Musa Dembele je sa 30 metara po sredini gola odigrao pas na desnu stranu za Defura, ovaj je centrirao, a na loptu je natrčao začetnik akcije Dembele i poslao je pored nemoćnog Stojkovića za 1:0.
AP
AP

Domaći su se nakon postignutog gola okuražili, pa su u narednom napadu imali dobru priliku i za 2:0, ali je odbrana Srbije ovoga puta dobro odreagovala.

Usledio je period bez prilika, a novi šok za Srbiju stigao je u 30. minutu. Mladi reprezentativac Belgije sa prvenstva u Holandiji, i debitant u seniorskoj ekipi Kevin Mirales uzeo je loptu na centru terena, obišao nekoliko naših igrača, i preciznim udarcem sa 18 metara u Stojkovićev desni donji ugao doneo Belgijancima veliku prednost.

Srbija je u 38. minutu imala najbolju priliku za gol. Danko Lazović je u kaznenom prostoru prihvatio loptu i odlično okrenuo svog čuvara, ali je golman Steinen na vreme istrčao, pa je Srbija dobila samo korner.

Do kraja poluvremena nije bilo šansi, a zanimljivo je da je Srbija u prvih 45 minuta napravila samo pet prekršaja.

Selektor Srbije je početkom drugog poluvremena napravio dvostruku izmenu. Krasić je zamenio Koromana, a Jovanović Pantelića i to je odmah donelo rezultat pošto je srpski tim zaigrao bolje.

Krasić je u 61. minutu mogao da postigne gol nakon samo pet minuta provedenih u igri, ali je njegov udarac nakon odličnog proigravanja Lazovića zaustavljen na gol liniji.

Poslednju promenu Klemente je napravio u 70. minutu kada je Lazovića zamenio Smiljanić, pa je Srbija u nastavku igrala sa samo jednim napadačem.

To ipak nije smetalo "orlovima" da smanje samo dva minuta kasnije. Dragutinović je uputio prvi centaršut na meču sa leve strane, a u kaznenom prostoru se odlično snašao Zdravko Kuzmanović koji je jednim dodirom savladao Stainena i smanjio na 2:1.

Da će Srbija pretrpeti i drugi poraz u kvalifikacijama bilo je jasno u 89. minutu. Krstajić je olako ispao već na centru terena, a Dembele je izašao sam ispred Stojkovića i lako ga savladao za 3:1.

Srbija se u igru ponovo vratila već u sledećem napadu. Boško Janković je uputio centaršut sa desne strane, lopta je nakon odbitka došla do najboljeg igrača Srbije na meču Zdravka Kuzmanovića, koji sa desetak metara dobro šutria i čini poslednjih par minuta zanimljivim.

Do kraja ipak nije bilo više prilika, pa je Belgija zabeležila tek treću pobedu u kvalifikacijama, a još zanimljiviji podatak je da su Belgijanci pre ovog meča postigli samo 5 golova u 8 mečeva!

Naredni meč kvalifikacija Srbija igra osmog septembra, kada će u Beogradu gostovati Finska.

Sastavi:

Belgija: Steinen, Hufkens, Vermelen, Kompani, Simons, Mundigaji, Hor, Miralas, Dembele, Hererts, Defur.

Srbija: Stojković, Rukavina, Vidić, Krstajić, Dragutinović, Kovačević, Kuzmanović, Janković, Koroman, Lazović, Pantelić.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #9 poslato: 29.08.2007. 15:10:53 »

NOVOSTI


Bez EP - bankrot!?

V. V.

PROŠLONEDELjNI neočekivani poraz od Belgije u Briselu mogao bi skupo da košta reprezentaciju Srbije i celokupni srpski fudbal. Tri boda koja su svi, počev od igrača, preko selektora Klementea, do predsednika Saveza Terzića već unapred bili upisali, mogli bi "orlove" da ostave bez plasmana na Evropsko prvenstvo 2008. godine za koje konkurišemo zajedno sa selekcijama Portugala, Poljske i Finske.
A finansijski gubitak bio bi - šokantan po FSS! Nije ni čudo kada će svaka selekcija koja se bude plasirala na Evropsko prvenstvo, koje će dogodine zajedničkim snagama organizovati Austrija i Švajcarska, samo na osnovu učešća inkasirati 4,8 miliona evra, plus što bi svaka pobeda donosila dodatnih 640.000, prolaz u četvrtfinale 1,9 miliona evra... Dakle, neodlazak na EP značio bi direktan gubitak od šest miliona evra, plus barem još 3-4 miliona od sponzorskih ugovora, veće cene TV prava, prijateljskih utakmica...
Kada se zna da je samo nekoliko miliona evra potrebno FSS za normalno funkcionisanje mlađih kategorija, onda je jasno da bi neučestvovanje na EURO 2008. bio - fatalan.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #10 poslato: 01.09.2007. 19:12:30 »

B L I C


Selektor fudbalske reprezentacije u Bilbaou na bolničkom lečenju

Klemente polomio četiri rebra

Autor: A. Anđelić


Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Havijer Klemente nalazi se u bolnicu u Bilbaou. Prema prvim informacijama, Mali Napoleon je u četvrtak uveče doživeo težak pad u garaži svoje kuće, pri čemu je polomio četiri rebra, ključnu kost, a zbog loma rebara došlo je i do pucanja plućne maramice.
- U ovom trenutku još uvek osećam velike bolove, ali u nedelju ću se uputiti kolima za Beograd, jer ne smem da letim zbog pluća. Srećom, imam odlične pomoćnike koji će mi olakšati posao - rekao je Klemente u kratkoj izjavi za „Rojters“.
Portparol FSS i sekretar stručnog štaba fudbalske reprezentacije Aleksandar Bošković juče ujutru se čuo sa Klementeom i ovaj mu je u razgovoru preneo da bi prema prognozama lekara trebalo da ostane u bolnici šest dana,
a potom bi bio podvrgnut šestonedeljnom oporavku koji podrazumeva mirovanje i izričito isključuje putovanje avionom. - Selektor Klemente mi je rekao da će u nedelju, na ličnu odgovornost, izaći iz bolnice. Pošto zbog plućne maramice ne sme da putuje avionom jer ne sme da bude izložen promenama pritiska, on će kolima stići za Beograd. On je takvu odluku doneo zbog značaja utakmica i u interesu srpskog fudbala. Zahvalni smo mu što je situaciju u kojoj se nalazi podredio tome i u Savezu ćemo učiniti sve da se oseća što bolje - izjavio je portparol FSS Aleksandar Bošković.
Na Terazijama, međutim, nisu uzimali u obzir mogućnost da Havijer Klemente ne bude u stanju da u nedelju prekine lečenje.
- Ako je selektor spreman da podnese te napore, mi tu ništa ne možemo. On je rekao da će u nedelju moći da krene za Srbiju i nismo razmatrali slučaj da on neće doći. Iz Saveza će neko krenuti za Bilbao po njega i putovaćemo običnim automobilom jer mi je selektor rekao da se najbolje oseća u sedećem položaju i da ne sme da leži. Predviđamo da ćemo u Beograd stići pre prvog treninga reprezentacije koji je predviđen za ponedeljak posle podne - dodao je Bošković.
Selektor će, kako kažu u FSS, do utakmice sa Finskom obavljati sve poslove kao i dosad, osim što neće aktivno učestvovati na treninzima. Posle subotnjeg meča sa Fincima, selektor Srbije će u nedelju ujutru, posle relaksacionog treninga „orlova“, ponovo sesti u automobil, a krajnje odredište će biti Lisabon. Nakon utakmice na stadionu „Hoze Alvelade“, Havijer Klemente će krenuti kući za Bilbao. Cela deonica koju će automovilom preći selektor iznosi nešto više od 6.000 kilometara.
Okupljanje naše reprezentacije predviđeno je za ponedeljak u 12 časova u sportskom centru hotela „Prezident“ u Kovilovu. Zbog obaveza u klubovima sa danom zakašnjenja stići će samo članovi Fjorentine golman Vlada Avramov i vezista Slavko Kuzmanović (igraju u ponedeljak protiv Milana).

„Orlovi“:
Golmani
Vladimir Stojković
Sporting
Vlada Avramov
Fiorentina
Odbrana
Antonio Rukavina
Partizan
Mladen Krstajić
Šalke 04
Ivica Dragutinović
Sevilja
Duško Tošić
Verder
Nemanja Vidić
Mančester junajted
Branislav Ivanović
Lokomotiva Moskva
Milan Stepanov
Porto
Sredina terena
Nenad Kovačević
Lans
Igor Duljaj
Šahtjor
Milan Smiljanić
Espanjol
Dejan Stanković
Inter
Boško Janković
Palermo
Zdravko Kuzmanović
Fiorentina
Miloš Krasić
CSKA Moskva
Zoran Tošić
Partizan
Napadači
Marko Pantečić
Herta
Nikola Žigić
Valensija
Danko Lazović
PSV
Milan Jovanović
Standard
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #11 poslato: 03.09.2007. 15:09:53 »

KURIR



MA, DAĆU GA

Marko Pantelić veruje da će protiv Finske prekinuti golgeterski post u dresu Srbije

Napadač reprezentacije Srbije Marko Pantelić nakon prvog pogotka ove sezone u dresu Herte najavljuje prekid crne serije i u nacionalnom timu! Selekcija Havijera Klementea u sredu na stadionu Crvene zvezde igra protiv Finske odlučujući meč u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo, a Pantelić tvrdi da pobeda u tom susretu ne dolazi u pitanje.

Bivši fudbaler Crvene zvezde je četvrtom kolu Bundeslige protiv Volfsburga postigao gol u 38. minutu, da bi pred sam kraj meča asistencijom prilikom drugog pogotka doneo pobedu svom timu.

Pantelićev gol protiv Volfsburga bio je njegov 26. na 63 meča u Bundesligi. Međutim, u selekciji Havijera Klementea reprezentativac Srbije je samo jednom na 12 susreta zatresao mrežu protivnika.

- Ma, samo da mi pobedimo, a taj famozni gol mora jednom doći! Što se mene tiče, neka Kuzmanović opet da dva komada. Međutim, svakako da je nakon ovog pogotka u Herti moje samopouzdanje na mnogo većem nivou.

Za Srbiju dajem sve od sebe i nadam se da će uskoro to da mi se vrati. Protiv Finaca Žiga se vraća u ekipu, pa mi možda on spusti neku i tako osvojimo preko potrebna tri boda - rekao je Pantelić.
      
Srbija u utakmici sa Finskom nema prava na kiks. Samo pobeda ostavlja "orlove" u igri, a tog pritiska svestan je i napadač berlinskog kluba.
- Nema šta, to je utakmica u kojoj moramo da pobedimo, i ne razmišljam o bilo kom drugom ishodu. Što bi se reklo, na moranje, a mi umemo da budemo najbolji kad smo pod pritiskom.

Svesni smo činjenice da u narednim mečevima moramo da ostvarimo četiri ili pet pobeda ukoliko mislimo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Uveren sam da ćemo to i ostvariti, a onda zajedno sa našim navijačima na Marakani protiv Poljske proslaviti odlazak u Švajcarsku i Austriju.

Verujte mi, ukoliko se ne plasiramo na ovo takmičenja, nas igrače će taj neuspeh najviše boleti - kaže napadač Srbije.

NEMANJA VIDIĆ NAJBOLJI ŠTOPER NA PLANETI

Po Pantelićevom mišljenju, veliki udarac po selekciju Srbije predstavlja izostanak dvojice defanzivaca "orlova" Mladena Krstajića i Nemanje Vidića. On tvrdi da je štoper Mančester junajteda najbolji defanzivac na planeti, dok Krstajićevo iskustvo svakako mnogo doprinosi igri Srbije.
- Faliće nam dosta, i u to nema sumnje. Oni su vrhunski igrači, i još veći ljudi, tako da je njihov izostanak za nas veliki hendikep. Pogledajte samo, Nemanja je, po mom mišljenju, najbolji štoper na svetu, dok je Mladenovo iskustvo od velikog značaja za tim. Izostanak njih dvojice bio bi veliki udarac i za mnogo bolje reprezentacije od naše - ispričao je Pantelić.
(P. P.)
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #12 poslato: 04.09.2007. 15:53:07 »

B 92


"Pobeda nad Finskom je obavezna"


Fudbaleri i članovi stručnog štaba reprezentacije Srbije izjavili su da je njihova pobeda na utakmici sa Finskom obavezna, iako taj duel ne dolazi u najpovoljnijem trenutku za "orlove".

"Svaka utakmica do kraja kvalifikacija je najbitnija, pa tako i ova sa Finskom na kojoj moramo da pobedimo. Fince smo već savladali u Helsinkiju i to je veliki plus za nas, ali ne smemo da se zavravamo da će biti lako, jer znamo koliko smo truda uložili kako bismo osvojili ta tri boda", rekao je napadač Marko Pantelić na početku priprema.

Srbija će Finsku u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine dočekati u subotu u Beogradu, a četiri dana kasnije gostovaće Portugalu u Lisabonu.

Duel sa Finskom, medjutim, po srpsku reprezentaciju, koja mora da se iskupi za poraz od Belgije na prethodnoj utakmici u kvalifikacijama,
ne dolazi u najboljem trenutku, jer Mladen Krstajić neće igrati zbog povrede, a Nemanja Vidić zbog žutih kartona.

Pripreme su, takodje, počele bez selektora Havijera Klementea, koji je prošle nedelje pao dok je nosio bicikl, polomio četiri rebra i ključnu kost, ali i probušio plućnu maramicu.

"Klemente se sada bolje oseća. Poslednji lekarski pregledi su pokazali da mu plućna maramica lepo zarasta i on će sutra automobilom krenuti za Beograd, kao bi nam se u sredu pridružio", rekao je pomoćni trener Risto Vidaković.

Povredjenog Krstajića i za prvu utakmicu suspendovanog Vidića u timu će zameniti Duško Tošić, Milan Stepanov ili Branislav Ivanović, koji nije bio na spisku za duel sa Belgijom.

"Ne razmišljam o mom mogućem nastupu od prvog minuta... Očekuju nas dve veoma bitne utakmice, ali sve je i dalje otvoreno, pošto je u našoj Grupi A bilo dosta iznenadjenja, koja su moguća i u nastavku takmičenja", rekao je Ivanović.

"Moramo da se prilagodimo situaciji, jer više nemamo prava na kiks. Moramo da pobedimo kako znamo i umemo, jer ako to ne učinimo, oprostićemo se od Evropskog prvenstva", dodao je Tošić.
Reuters
Reuters

Srbija je na osam dosadašnjih utakmica u kvalifikacionoj Grupi A osvojila 14 bodova, pet manje od vodeće Poljske, koja je odigrala meč više. Finska je na devet utakmica osvojila 17, a Portugal na osam mečeva 15 bodova.

"Sami smo sebi iskomplikovali situaciju porazom u Briselu. Nadam se da ćemo u narednim utakmicama pokazati da imamo kvalitet, što smo već učinili u nekim prethodnim susretima. Uvek sam optimista i ne vidim zašto ne bismo išli na pobede i nad Finskom i nad Portugalom", rekao je fudbaler sredine terena Miloš Krasić.

Sportski direktor reprezentacije Zoran Mirković ocenio je da će "orlovi" na naredne dve utakmice morati da osvoje barem tri boda, ako žele da ostanu u trci za plasmanom na Evropsko prvenstvo.

"Biće mnogo teško, pre svega zato što Finci uglavnom i napadaju dugim loptama na poslednju liniju, gde smo mi oslabljeni, jer ćemo
igrati bez standardnih štopera", naveo je Mirković.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #13 poslato: 07.09.2007. 15:35:07 »

GLAS JAVNOSTI


Marko Pantelić, napadač Srbije, želi ceo plen protiv Finaca

Gladni i žedni trijumfa

Selektor Klemente nam je svojim dolaskom, iako je zaradio teške povrede, dao dodatni motiv i snagu, pa je red da mu se revanširamo pobedom, smatra Pantelić

I Srbi siti i Finci na broju. Takav bi trebalo da bude epilog sutrašnje kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo na stadionu Crvene zvezde (20.15, RTS 1), jer su „orlovi“ gladni bodova i željni da uguše rivala sa severa kontinenta, za kojeg će silom prilika morati da navijaju već tri dana kasnije, kada Fincima u goste dođe Poljska. Uz Portugaliju, s kojom će puleni Havijera Klementea istog dana odmeriti snage u Lisabonu, Poljaci su trenutno najveći konkurent za jedno od dva mesta koja garantuju austrijsku i švajcarsku vizu za 2008. godinu!

- Pobeda je jedino prihvatljivo rešenje za nas u ovoj situaciji. Moramo da upišemo tri boda. Na teren bi trebalo da izađemo smireni i koncentrisani, a gladni i žedni trijumfa! Finci će doći sa željom da nas pobede, jer teoretski su i oni u igri. Moramo od prvog trena da im stavimo do znanja da će bodovi ostati u Beogradu, moramo da ih gušimo, da ih davimo, sve do samog kraja, dok ih skroz ne potopimo - poručuje dan uoči utakmice Marko Pantelić.

STOJKOVIĆ: BEZ STRAHA

Golmana nacionalnog tima Vladimira Stojkovića ne brine odbrambeni bedem ispred njega koji neće predvoditi Mladen Krstajić i Nemanja Vidić.
- Ivanović i Stepanov su dokazali da na njih mora ozbiljno da se računa. Odličnu saradnju imao sam sa njima u mladoj reprezentaciji, tako da nema mesta strahu - kaže Stojković, a na pretpostavku da će mnogo centaršuteva dolaziti od strane Finaca u njegov šesnaesterac, dodaje:
- Najvažnija je dobra postavka igrača i neće biti problema sa visokim loptama.

Pre samo tri meseca istog rivala Srbi su tukli na njegovom bunjištu (2:0). Ako je verovati kladioničarima, ni ovog puta ne bi trebalo da bude dileme - „orlovi“ su favoriti!

- Istina je da ta utakmica nije bila davno, ali je odigrana u sasvim drugačijim okolnostima. Tada smo mogli da kalkulišemo, da se zatvorimo, čekamo da ugrozimo Fince iz kontre ili polukontre. Budući da smo rano postigli gol, sve su nam se karte tada otvorile da odigramo po želji selektora. Sada će sve biti drugačije - opominje Pantelić. - A, te kvote i kladioničarske pretpostavke su bezveze, ne moraju ništa da znače.

Iskusni napadač istakao je da uprkos povredama i suspenzijama koje prate državni tim, te tenziji koja raste kako se bliži utakmica, nema ni nagoveštaja loše atmosfere ili nervoze među igračima.

- Selektor Klemente je svojim dolaskom, iako je zaradio teške povrede, dodatno pokazao kakva je atmosfera u reprezentaciji i da ćemo uprkos svemu do kraja ostati kao jedan. Potvrdio je da želi da bude uz nas, a dao nam je dodatni motiv i snagu, pa bi red bio da mu se revanširamo pobedom - zaključuje Pantelić.
Autor:
Vladimir Tomković
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #14 poslato: 08.09.2007. 15:09:23 »

GLAS JAVNOSTI


Jedan špic za tri boda

Bilo bi rizično za Žigića da počne jer još nije spreman, a mislim da smo bolji kada igramo sa jednim napadačem, naglasio je Klemente

Ako Srbija želi da se i dalje nada odlasku na Evropsko prvenstvo, a želi, nacionalni tim naše zemlje moraće večeras (20.15, RTS 1) na stadionu Crvene zvezde u okviru kvalifikacione grupe A da porazi selekciju Finske, jer će bilo koji drugi ishod značiti da „beli orlovi“ neće nadletati Austriju i Švajcarsku naredne godine.

Selektor Havijer Klemente imaće u timu pravu amajliju, kapitena Dejana Stankovića, koji je poslednji poraz kao starter u kvalifikacionoj utakmici doživeo pre osam godina, 1. septembra 1999. u Republici Irskoj (1:2), kada je bio i strelac. Jedina dva poraza u tekućim kvalifikacijama Srbija je doživela kada vezista Intera nije bio u timu.

- Ma, to je puka slučajnost! Niko ne može da tvrdi da bi ishodi tih mečeva bili drugačiji da sam bio u sastavu. U Belgiji smo postigli dva gola, a nismo izvukli ni bod. Međutim, kao što je selektor Klemente ranije rekao, sada moramo od preostalih šest utakmica da dobijemo pet, a serija bi trebalo da krene od večerašnjeg meča - rekao je kapiten „orlova“, koji će upisati 70. meč u dresu sa državnim grbom, a u utorak će proslaviti 29. rođendan.

Izostankom Nemanje Vidića i Mladena Krstajića otvorila su se vrata startne postave mladim štoperima poput Branislava Ivanovića i Milana Stepanova, koji nemaju mnogo iskustva u seniorskoj konkurenciji.

- Iskusni igrači, koji nedostaju, na višem su nivou od mlađih kolega, ali je moja dužnost da imam puno poverenje u sve igrače. Nemam nijednu dilemu oko sastava, ali imam više ideja kako da igramo. Što se špiceva tiče, mislim da Nikola Žigić još nije spreman da počne utakmicu i bilo bi riskantno po njega da ga stavim u tim. Takođe, mislim da smo bolji kada igramo sa jednim napadačem - podvukao je Klemente.

Španski stručnjak dodao je još da nikada nije radio u tako dobroj i pozitivnoj atmosferi, koja krasi državni tim Srbije.
Autor:
Vladimir Tomković
Sačuvana
uepex93
provereni korisnici
odomaceni korisnik
***
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Petar Jevtovic
Mesto: Uzice
Lokacija: Tamo daleko
Država: Srbija
Horoskop: Rak
Poruke: 52



WWW
« Odgovor #15 poslato: 09.09.2007. 05:08:34 »

E jbt konj nema nas izgleda na EP 2008,ako ne pobedimo protiv Portugala.Igrali smo 0:0 protiv Finske
Sačuvana
fon Manštajn
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Vaga
Poruke: 2726


we only come out at night


« Odgovor #16 poslato: 09.09.2007. 06:51:20 »

ma opusteno, njima je svaka utakmica "moramo da pobdimo", pa opet ne pobede, a mi smo na to i navikli pa mu to nekako  dodje kao ona stara "...ja govori, ja prdeo.." a i sta cemo na evropskom sa ovakom ekipom...da se blamiramo samo...  Sad
Sačuvana

Stand by me my apprentice
Be brave, clench fists.
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #17 poslato: 09.09.2007. 15:27:43 »

B  92


EP08: Srbija i Finska - dve nule


Pred jedva desetak hiljada gledalaca na stadionu "Crvene zvezde" Srbija i Finska odigrali su nerešeno, 0:0, čime je naš tim značajno umanjio, ionako nevelike šanse, da se plasira na Evropsko prvenstvo u Švajcarskoj i Austriji 2008. U sredu se igraju mečevi koji će u mnogome rešiti ko više nema nikakve šanse da se bori za EVRO2008, Portugal – Srbija i Finska - Poljska.

Srbija je igrala bezidejno, jalovo, bez pravog napadačkog rešenja (iako su na terenu tokom 90 minuta bila čak trojica klasičnih napadača – Lazović, Jovanović i Žigić), na sredini terena suviše se zadržavala lopta i bez potrebe "guralo" kroz sredinu i utisak sa tribina je da naš tim bar još nekoliko sati ne bi dao gol Fincima. Gosti su se predstavili kao skromna ekipa, koja se dosta umešno branila i koristila poklone naših igrača da par puta opasno pripreti iz kontra-napada.

Hronološki, utakmica je imala ovakav tok...

Meč se igra po prohladnom vremenu. Kiša je stala dva časa pre početka utakmice, pa je teren klizav. Selektor Havijer Klemente izveo je najavljeni sastav sa jednim centarforom – Dankom Lazovićem, dok je Nikola Žigić - pošto nije dovoljno spreman - očekivano susret započeo na klupi.

SRBIJA: Stojković – Duško Tošić (54 Zoran Tošić), Ivanović, Dragutinović, Rukavina - Kovačević, Kuzmanović, Janković (54 Jovanović), Stanković, Krasić – Lazović (62 Žigić)
Trener: Javier Clemente

FINSKA: Jääskeläinen – Pasanen, Hyypiä, Tihinen, Kuivasto – Nurmela, Tainio, Heikkinen, Eremenko Jr (74 Forssell) – Sjölund, Johansson (78 Wiss)
Trener: Roy Hodgson

I POLUVREME

U 2. minutu prodor Antonija Rukavine po desnoj strani, centaršut "u gužvu" ali se Danko Lazović nije najbolje snašao u izglednoj prilici – lopta ga je pogodila u nogu. U nastavku akcije kapiten Dejan Stanković slabo je šutirao pored leve stative.

U 8. minutu još jedan uspešan napad Srbije po desnoj strani, akcija Stanković – Janković, ali je odbrana Finske bila dobro postavljena. Samo prvi korner na meču za Srbiju.

U 28. minutu Dušan Tošić je odlično centrirao sa levog krila, lopta je preletela Hipiju, a Danko Lazović je na petercu bio potpuno iznenađen tim poklonom i najbolja prilika za naš tim je propala. Odlično sarađuju Rukavina i Stanković, jedino šta nedostaje su kvalitetniji centaršutevi kapitena Partizana.

U 37. minutu, sa 30 metara od gola Jaskelainena Boško Janković je odlično šutirao ali je finski golman bio dobro postavljen.


II POLUVREME
U 50. minutu Lazović zamalo da bude nagrađen za svoju upornost. Pratio je Tihinena koji je gradio loptu u svom šesnaestercu i na kraju uspeo da mu je ukrade, ali nije uspeo da uputi dobar šut u okvir gola. Dvostruka izmena u našem timu u 54. minut – umesto Jankovića i Duška Tošića u igri su Milan Jovanović i Zoran Tošić.

Posle prodora Zoran Tošića po levoj strani, Nurmela je napravio prekršaj. Centaršut na prvu stativu - Stanković je samo prebacio loptu na drugu, ali Dragutinović nije uspeo da lepo zahvati loptu u izglednoj situaciji.

Malobrojni gledoci malo su živnuli kada je Nikola Žigić ustao sa klupe i počeo da se sprema za ulazak na teren. Posle sat vremena igre Klemente je izvršio sve tri izmene u našoj selekciji.

U 67. minutu jed(i)na opasna akcija Finske. Ivanović je uspeo na desetak metara od gola Stojkovića da izblokira Eremenka i izbaci loptu u korner. I posle udarca sa ugla je bilo opasno po naš gol, ali na sreću lopta se odbila do igrača u crvenim dresovima. U 74. minutu Ivanović opet uklizava na desetak metara od gola i sprečava Fince u izglednoj šansi.

U 77. minutu Zoran Tošić je još jednom uspešno prošao po levoj strani, Hipija mu je krenuo u blok ali je napadač Partizana više gledao kako da izvuče kazneni udarac, nego da nešto napravi od te akcije.

Pojačali su "Orlovi" pritisak na gol Finaca u poslednjih pet minuta, ali i dalje smo bez prave šanse. Većina napada završava se ili ofsajd zamkama Finaca ili našim netačnim pasovima. U 88. minutu Jovanović se izborio za priliku da šutira sa 17 metra, ali je lopta otišla pored gola. Minut kasnije još jedan napada Zorana Tošića po levoj strani, Finci se brane i ovoga puta, a u nastavku akcije šut Rukavine odlazi pored stative.

Grupa A:

Poljska 10 6 1 2 15 7 20
Finska 10 5 3 2 11 6 18
Portugal 9 4 3 1 16 6 16
Srbija 9 4 3 2 12 7 15
Belgija 9 3 1 5 8 12 10
Jermenija 8 2 2 4 4 8 8
Kazahstan 9 1 3 5 6 13 6
Azerbejdžan 8 1 2 5 4 17 5
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #18 poslato: 12.09.2007. 15:50:44 »

GLAS JAVNOSTI



Srbija večeras protiv Portugalije bije presudnu bitku u kvalifikacijama za EP

Usputna stanica ili konačno odredište?

Ako su druge ekipe uspevale da savladaju Portugaliju, ne vidim razlog da to ne učini i Srbija, rekao je selektor Klemente

Lisabon kao usputna stanica ili konačno odredište. Odluku od krucijalnog značaja za rasplet u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo doneće sami reprezentativci Srbije u okršaju sa portugalskim suparnicima kasno večeras (22, Pink) na stadionu „Žoze Alvelade“. Ukoliko „orlovi“ na još jednom gostovanju, posle Kazahstana i Belgije, ostanu očerupani, selektor Havijer Klemente mogao bi da uštedi vreme i živce i ostane na svom Iberijskom poluostrvu do daljnjeg.

- Protivničke fudbalere poznajem vrlo dobro jer sam Portugaliju gledao mnogo puta i oni za mene nisu tajna. Pripadaju samom kremu evropskog fudbala, ali prisustvovao sam i njihovim porazima. Ako su druge ekipe uspevale da ih savladaju, ne vidim razlog da to ne učini i Srbija - kaže Klemente, a o najavi defanzivne taktike i „igri na bod“ dodaje:

- Tvrdim da Srbija nikada nije imala nameru samo da sačuva svoj gol. Uvek smo želeli da ostvarimo trijumf. Tako je bilo i protiv Finaca, ali nismo mogli da iskoristimo šanse. Nadam se da ćemo večeras imati više sreće.

Srbi će u Lisabonu biti jači za lidera odbrane Nemanju Vidića, koji je zbog parnih kartona propustio Fince, ali kako je rekao i sam Klemente, najbolji strelac državnog tima u kvalifikacijama Nikola Žigić još jednom počeće utakmicu na klupi, jer nije dovoljno oporavljen. Za mesto u špicu boriće se Marko Pantelić i Milan Jovanović, a najveći teret u organizaciji igre ponovo će da padne na pleća Miloša Krasića, koji je na momente bio sjajan u duelu sa Finskom.

- Portugal je jedna od najboljih selekcija u Evropi i to nije nikakva novost. Ipak, mislim da možemo da se nadigravamo sa njima, a zašto ne i da pobedimo. Nama samo trijumf odgovara, jer ne znam s nerešenim rezultatom kako bi se do kraja odvijale stvari u grupi i koliko bi nam remi produžio nadu. Trebalo bi da se poklope tada još neki rezultati, tako da nam sve zavisi od ove utakmice - podvlači Krasić.

Kao i u Finskoj, kada su Klementeovi puleni stigli do jedine pobede u gostima, podršku sa tribina pružiće im niko drugi do predsednik države Boris Tadić. Ako je već bio taličan u Helsinkiju, zašto prvi čovek Srbije ne bi još jednom dao vetar u krila „belim orlovima“!

RONALDO: MEČ ODLUKE

Zvezda portugalskog tima Kristijano Ronaldo izjavio je da će utakmica njegove selekcije sa Srbijom imati odlučujući uticaj na rasplet kvalifikacija za EP.
- Srbija ima dobru reprezentaciju i mi bismo morali da budemo mnogo koncentrisaniji nego protiv Poljske. Čak ni najbolje ekipe nisu uvek u punoj formi. Mi smo velika i veoma hrabra družina. U reprezentaciji smo svi prijatelji i zato ćemo se složno boriti. Prebrodićemo ovaj težak period - rekao je vezista Mančester Junajteda.
Autor:
Vladimir Tomković
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #19 poslato: 13.09.2007. 15:40:55 »

PRESS

PORTUGAL - SRBIJA 1:1 (1:0)


Reprezentacija Srbije odigrala nerešeno 1:1 sa Portugalom u Lisabonu. Meč presudio pogodak Baneta Ivanovića u 86 minutu. Posle utakmice trener domaćih Skolari izazvao incidente

Fudbalske reprezentacije Portugala i Srbije odigrale su nerešeno 1:1 u meču grupe A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo . Strelac gola za Portugal bio je Simao Sabrosa iz slobodnog udarca u 11. minutu, a izjednačio je Branislav Ivanović u 86. minutu. Srbija sada ima pet bodova manje od Poljske i tri boda manje od Finske.

Utakmica je završena incidentom, jer je domaći trener Felipe Skolari udario Ivicu Dragutinovića odmah po završetku meča.

Meč je igran pred punim stadionom Sportinga na prilično nakvašenim terenom jer je neposredno pred utakmicu u Lisabonu padala kiša.. Utakmicu je sudio Markus Merk iz Nemačke.


Portugal je poveo golom Simao Sabrose iz slobodnog udarca posle prekršaja Kovačevića u zoni šuta. Do kraja poluvremena, Portugal je imao nekoliko prilika prvo preko Nuno Gomeša u 20 minutu meča a zatijm i dva puta preko Bosingve .

Velika promena na terenu viđena je u poslednjih pola sata, jer je trener Srbije Havijer Klenete izvršio dvostruku izmenu: umesto Miloša Krasića i Zorana Tošića ušli su Nikola Žigić i Marko Pantelić. Od tog trenutka Srbija je igrala sa tri napadača u polju.


Četiri minuta pre kraja postignut je gol koji zadržava srpski tim u trci za mesto u Švajcarskoj i Austriji. Posle jednog faula pet metara unutar polovine Portugala Stanković je izvanredno gađao, Pantelić je pogodio Fereiru, lopta se odbila na nogu Ivanoviću, a igrač Lokomotive poslao je udarac pod prečku. Ivanović je bio u ofsajdu tokom akcije, ali se nemačke sudije nisu oglasile.
Sledeća utakmica naše reprezentacije zakazana je za 13. oktobar u Jermeniji.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #20 poslato: 14.09.2007. 16:01:14 »

KURIR

LAŽOVČINA!

Selektor Portugala Felipe Skolari pesnicom udario reprezentativca Srbije Ivicu Dragutinovića, a onda bezočno demantovao da je to uradio

Selektor fudbalske reprezentacije Portugala Luiz Felipe Skolari je nasilnik, a od juče i lažov! Ceo svet je u sredu uveče video sraman potez Skolarija na utakmici protiv Srbije, kada je pesnicom udario defanzivca "orlova" Ivicu Dragutinovića, ali ni to nije bilo dovoljno da brazilski stručnjak prizna krivicu i bar malo okaje grehe pred višemilionskim auditorijumom.

Brazilac je u portugalskim medijima oštro demantovao da je udario Dragutinovića i izjavio kako je Srbina samo "očešao po kosi".
- Ne znam o čemu pričate. Branio sam Kvarežmu od napada srpskih fudbalera. U jednom trenutku Dragutinović se pojavio ispred mene. Međutim, nisam ga udario! Samo sam ga očešao po kosi - slagao je Skolari bez trunke griže savesti.

Da je Skolari lažov, najbolje potvrđuje izjava Ivice Dragutinovića, ali i ostalih reprezentativaca nacionalnog tima Srbije. Vidno iznervirani Dragutinović izjavio je da je dobio udarac, zbog čega ga je sudija Markus Merk počastio crvenim kartonom.
- Postupak Skolarija je skandalozan! Naš prvi nesporazum nastao je posle odluke Kvarežme da nam ne vrati loptu koju smo izbacili zbog Vidićeve povrede. Portugalski selektor još tada je želeo da me isprovocira, ali nisam naseo na njegove trikove. Sudija mi je pokazao crveni karton, iako se videlo da sam ja bio taj koji je dobio udarac. Očekujem da UEFA promeni tu odluku i kazni Skolarija - rekao je Dragutinović.

Kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković bio je svedok Skolarijevog napada na levog beka "orlova". Fudbaler Intera tvrdi da je selektor Portugala udario našeg igrača i kaže da Skolari za svoj potez zaslužuje oštru kaznu.

- Kako je moguće da jedan trener udari igrača protivničkog tima? Toga nigde nema! Nikad u svojoj karijeri to nisam video! Skolari zaslužuje da zbog ovog skandala bude oštro kažnjen. Nadam se da će UEFA imati obzira, pogledati snimak i da neće sankcionisati Dragutinovića. Vidi se da on nije kriv. Brazilac ga je isprozivao, napao i udario - rekao je Stanković za Kurir.

Mišljenje kapitena "orlova" povodom sukoba na stadionu Žoze Alvelade deli i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić.

- Postupak Skolarija na kraju utakmice je za svaku osudu i ja verujem da će se UEFA ozbiljno pozabaviti ovim skandalom, koji je izazvao Brazilac. To je jedino pravedno u ovom trenutku - kaže Terzić.
      

OVEKOVEČENI RAZBOJNIK

Tokom svoje dugogodišnje karijere Luiz Felipe Skolari često je dolazio u konflikt sa protivničkim fudbalerima, ali i sa svojim. Pred početak EP u Portugalu 2004. godine, nakon svađe sa prvim golmanom reprezentacije Vitorom Baijom, brazilski stručnjak odstranio je čuvara mreže iz nacionalnog tima iako je ovaj te godine proglašen za najboljeg u izboru UEFA.
Poznato je i to da je na SP u Japanu i Južnoj Koreji, gde je predvodio nacionalni tim Brazila, Skolari svakog reprezentativca primoravao da čita drevnu kinesku knjigu "Umetnost ratovanja".

PORTUGALCI: PESNICA SKOLARI!

Izveštaji portugalskih medija u potpunosti se poklapaju sa izjavama fudbalera i zvaničnika reprezentacije Srbije. Tiražni sportski list Rekord u jučerašnjem izdanju objavio je tekst pod naslovom "Sokolari", što u prevodu na srpski znači udarac.
Skoro svi sportski listovi u Portugalu na naslovnoj strani su objavili fotografiju na kojoj se jasno vidi da Skolari pesnicom udara Dragutinovića, pa nemušto laganje nekadašnjeg šampiona planete deluje još smešnije.
      

P. PAUNOVIĆ - D. PETKOVIĆ
Sačuvana
Kojoks
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Nebojsha Kojovic
Mesto: Uzice
Lokacija: Uzice
Država: Srbija
FaceBook: ima
Horoskop: Vaga
Poruke: 390




« Odgovor #21 poslato: 15.09.2007. 08:49:06 »

Ovo sa Portugalom je chista nameshtaljka to se moglo videti iz aviona.Ovo je znak da fudbal ne igraju fudbaleri vec UEFA kladionice.Da su hteli portugalci bi nas zgazili kao mrave, ovako su opushteno igrali i celo drugo poluvreme nisu hteli da napadaju, a josh crnje je to shto smo mi izjednachili uz pomoc drugog pomocnog sudije koji je pustio chist ofsajd.Da napomenem ako nekog buni, Ivanovic je bio u ofsajd polozaju i pre nego shto je Pantelic udario loptu glavom, tako da nema veze shto se lopta odbila od igracah portugala ono je morao biti ofsajd.  
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #22 poslato: 02.10.2007. 15:32:02 »

Žreb za EURO 2008. – 2. decembra u Lucernu

Žreb za četiri grupe na prvenstvu Evrope koje će se održati sledeće godine u Švajcarskoj i Austriji biće obavljen 2. decembra ove godine, tačno u podne, u kongresnom centru u Lucernu, saopštila je UEFA u ponedeljak.

Zemlje organizatori, tj. Švajcarska i Austrija, koje su se automatski kvalifikovale, biće postavljene za nosioce u grupama A i B. Ostalih 14 učesnica biće raspoređene u četiri šešira.

U prvom šeširu će biti preostala dva nosioca grupa: Grčka (ako se plasira na EURO 2008.), kao aktuelni šampion i reprezentacija s najboljim koeficijentom UEFA, dok će se za određivanje ostalih šešira koristiti koeficijenti koje su nacionalni timovi ostvarili tokom kvalifikacija za Mundijal 2006. i EURO 2008.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #23 poslato: 06.10.2007. 15:02:28 »

BLIC


Selektor Azerbejdžana izabrao tim za Srbiju

Autor: Blic online


Selektor Azerbejdžana Šakin Dinijev objavio je spisak od 19 fudbalera na koje će računati u kvalifikacionim utakmicama Prve grupe za plasman na Prvenstvo Evrope 2008. protiv Portugala (Baku, 13. oktobra) i Srbije (Baku, 17. oktobra).

Dinijev je u sastav nacionalnog tima vratio dvojicu internacionalaca - odbrambenog igrača Groclina Sašu Junusoglija i vezistu turske Sive Ilgara Gurbanova.
U selekciji Azerbejdžana igraće i Srbin Branimir Subašić, napadač Nefčija.
"Pratio sam dešavanja u domaćem prvenstvu, ali nisam pronašao adekvatne zamene za pomenutu dvojicu igrača iz inostranstva. Uostalom, susreti protiv Portugalije i Srbije eliminišu mogućnost ma kakvog rizika i zahtevaju najjači sastav," rekao je Dinijev.

golmani :
Farhad Velijev (Karabah)
Jahangir Hasanzade (Inter Baku)

odbrana:
Aslan Kerimov (Karabah)
Ramin Gulijev (Nefči)
Samir Abasov (Inter Baku)
Zaur Gašimov (Kazar)
Saša Junusogli (Groklin)

sredina:
Aleksandar Čertoganov (Nefči)
Ramazan Abasov (Nefči)
Elmar Bakšijev (Kazar)
Džejkun Sultanov (Kazar)
Emin Gulijev (Kazar)
Alim Gurbanov (Kazar)
Emin Imamalijev (Inter Baku)
Ilgar Gurbanov (Siva)

napad:
Samir Alijev (Nefči)
Branimir Subašić (Nefči)
Kagani Mamedov (Inter Baku)
Faruk Ismailov (Olimpik Baku)
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #24 poslato: 08.10.2007. 15:59:25 »

BLIC


Klemente brine - ko umesto Vidića

Autor: Ž. Babović

Havijer Klemente je na mukama, jer selektoru srpskog tima sreća u najvažnijim trenucima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine okreće leđa. Malom Napoleonu se osipa odbrambeni bedem, pa će na put za Jermeniju i Azerbejdžan, gde „orlovi“ gostuju 13. i 17. oktobra, krenuti bez povređenog Mladena Krstajića, kažnjenog Ivice Dragutinovića, a sada je pod znakom pitanja i nastup Nemanje Vidića. Defanzivac Mančestera je na meču sa Viganom dobio jak udarac u glavu i lekari su mu posle ispitivanja preporučili mirovanje.

Klemente je juče saopštio spisak igrača za mečeve u Jerevanu (13. oktobar, 17 sati po našem vremenu) i Bakuu (17. oktobar, 18 časova) i na njemu se nalazi ime štopera Mančestera, ali će selektor čekati još 24 do 48 sati kako bi čuo konačnu odluku klupskih lekara da li Vidić može da igra ili ne. Ukoliko odgovor bude negativan, Bask će biti prinuđen da pozove zamenu. Na spisku, inače, nema promena u odnosu na Klementeov izbor pred duel sa Portugalom.
- Sačekajte još 24 časa i kazaću vam da li računam na Vidića. Lekari su mu preporučili mirovanje, međutim, još nismo dobili konačan stav po pitanju njegove povrede. Ukoliko ne bude mogao da igra, biću prinuđen da pozovem zamenu jer imamo dva vezana gostovanja, a u međuvremenu se ne vraćamo za Beograd. Bilo bi korektno da sačekamo vesti iz Mančestera, pa tek onda da pričam o drugim imenima - rekao je Klemente, ali mu je izbor prilično sužen, jer od igrača koji su bili blizu reprezentacije ima eventualno Marjana Markovića, Milana Biševca, Marka Bašu.
Klemente se prvi put od kako je postao selektor Srbije požalio na lošu sreću.
- Tri igrača nam nedostaju praktično na istoj poziciji. Povreda Mladena Krstajića je lakša nego što se u prvi mah činilo, ali pauza ipak traje već čitav mesec. Zatim je Ivica Dragutinović dobio crveni karton i kažnjen je sa dva meča, a sada se povredio i Nemanja Vidić. Imamo čudan problem, ali to je stvar sreće i na nju ne možemo da utičemo. Verujem ipak da će ih njihovi naslednici dostojno zameniti.
Lakšu povredu imao je i Milan Jovanović, napadač Standarda.
- Jovanović posle utakmice sa Portugalom nije više igrao za Standard, ali sam razgovarao s njim i potvrdio mi je da sada normalno trenira.
Havijer Klemente je potom istakao da Srbija naredne dve nedelje igra odlučujuće utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
- Nikog se ne plašim, znam kako je igrati protiv slabijih od sebe i to na gostujućem terenu, jer sam imao mnogo takvih utakmica. Većina igrača ne može sebe da ubedi da igra 100 odsto protiv autsajdera, pa još kada tome dodate i loše terene, onda nije čudno što se dogadjaju kiksevi. Rekao sam da su ovo ključni mečevi, zato što posle njih više nema popravnog. U naredna dva meča ne smemo da kalkulišemo i moramo da idemo otvoreno na pobedu, jer ako ne bude tako napravićemo veliku grešku.
Selektor Srbije je svestan da drži sudbinu u svojim rukama.
- Mesec dana pre kraja kvalifikacija sve zavisi od nas. Jermeni su pobedili Poljake, otkinuli su bodove i Portugalcima, tako da oni ne predstavljaju problem samo nama, već i ostalim rivalima iz grupe, naročito kada igraju na svom terenu. U našoj grupi su bila četiri favorita za prva dva mesta i ostale ekipe koje nisu totalni autsajdera, a uz to imaju i očajne terene. Nije isto gostovati San Marinu i Azerbejdžanu, kada su uslovi za igru u pitanju. Naš cilj jeste da pobedimo u naredna tri meča, a onda da na „Marakani“ igramo sa Poljacima za plasman na Evro 2008, jer njih sada vidim kao direktne rivale. Portugalci će dobiti sve mečeve do kraja, a ako isto učinimo i mi, onda me ne zanima da li će biti još iznenađenja u našoj grupi. Dobro, daj bože da Poljaci kiksu negde pre gostovanja u Beogradu, pa da nama onda ta utakmica ništa ne znači.

Spisak Havijera Klementea
Golmani: Vladimir Stojković i Vlada Avramov.
Odbrana: Antonio Rukavina, Duško Tošić, Nemanja Vidić, Branislav Ivanović i Milan Stepanov.
Sredina: Nenad Kovačević, Igor Duljaj, Milan Smiljanić, Dejan Stanković, Boško Janković, Zdravko Kuzmanović, Miloš Krasić i Zoran Tošić.
Napad: Marko Pantelić, Nikola Žigić, Danko Lazović i Milan Jovanović.

Pet i po hiljada kilometara do bodova
Reprezentacija Srbije u četvrtak polazi na put u Jermeniju i Azerbejdžan i na mini turneji prevaliće 5.335 kilometara. Od Beograda do Jerevana ima 2.035 kilometara, zatim će iz prestonog grada Jermenije morati da putuje u Tbilisi (300) u Gruziji, zbog loših odnosa Jermenije i Azerbejdžana, pa tek odatle nastavlja put za Baku (550). U povratku na liniji Baku-Beograd preći će još 2.450 kilometara

UEFA „častila“ Skolarija
Havijer Klemente je prokomentarisao kaznu UEFA izrečenu Felipeu Skolariju, selektoru Portugala:
- Iznenađen sam odlukom UEFA da mu ublaže kaznu i da umesto četiri, pauzira samo tri meča. Kada pomislim da je Žigić zbog crvenog kartona dobio tri utakmice pauze, Dragutinović dve, onda je kazna Skolariju neshatljiva.

GRUPA A
13. oktobar
Azerbejdžan - Portugal Belgija - Finska Jermenija - Srbija
17. oktobar
Kazahstan - Portugal Azerbejdžan - Srbija Belgija - Jermenija
Poljska 11 6 3 2 17:9 21
Finska 11 5 4 2 11:6 19
Portugal 10 4 5 1 19:9 17
Srbija 10 4 4 2 13:8 16
Belgija 10 3 2 5 10:14 11
Jermenija 8 2 2 4 4:8 8
Kazahstan 10 1 4 5 8:15 7
AzerbejdŽan 8 1 2 5 4:17 5

Naredni mečevi: Srbija - Kazahstan, Finska - Azerbejdžan, Portugal - Jermenija, Poljska - Belgija (17. novembar), Azerbejdžan - Belgija, Srbija - Poljska, Portugal - Finska, Jermenija - Kazahstan (21. novembar)
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 4  Sve
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.01 sekundi sa 36 upita.