Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: 1 [2] 3 4  Sve
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: EURO 2008 - Fudbal  (Pročitano 25583 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #25 poslato: 09.10.2007. 15:21:27 »

BLIC


Počelo okupljanje "orlova", Biševac menja Vidića

Autor: Tanjug

Fudbalski reprezentativci Srbije , počeli su danas da se okupljaju u Sportskom cenru Kovilovo pred predstojeće kvalifikacione utakmice sa Jermenijom i Azerbejdžanom, a Nemanja Vidić ipak će propustiti oba meča zbog nedavne povrede.

Prema informaciji iz stručnog štaba našeg državnog tima, na ove dve utakmice neće igrati centarhalf Mančester Junajteda Nemanja Vidić, koji je u prvenstvenom meču svog kluba prošle subote doživeo potres mozga i predstoji mu dvonedeljno strogo mirovanje. Umesto Vidića, u reprezentaciju je naknadno pozvan član francuskog Lansa Milan Biševac.
Biševac je bio član nacionalnog tima već na početku selektorovanja Havijera Klementea, ali je zbog serije loših igara kasnije izgubio mesto u sastavu. Prema današnjoj informaciji, Vidić je posle potresa mozga deset minuta u svlačionici bio bez svesti i određeno mu je četvorodnevno strogo mirovanje. Nakon toga, još deset dana će morati lagano da šeta, a apsolutno mu je zabranjeno da naredne dve-tri sedmice loptu udara glavom. Lekar naše reprezentacije je razgovarao sa stručnim timom Mančester Junajteda i saopšteno mu je da je zdravstveno stanje Vidića sada stabilno, ali da on nije u mogućnosti da se uključi u predstojeće akcije.
Susret sa Jermenijom na programu je 13. oktobra u Jerevanu, a četiri dana kasnije "beli orlovi" će u Bakuu igrati protiv domaće selekcije Azerbejdžana.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #26 poslato: 10.10.2007. 14:54:02 »

B 92



Vidić ne igra, Biševac u ekipi


Fudbalska reprezentacija Srbije igraće kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo protiv Jermenije i Azerbejdžana bez povređenog defanzivca Nemanje Vidića, saopštio je lekar nacionalog tima Dragoslav Đorđević. Vidić je u subotu na utakmici Mančester junajteda protiv Vigana doživeo potres mozga i pauziraće izmedju 7 i 10 dana, a umesto njega u ekipu je pozvan defanzivac francuskog Lansa Milan Biševac.

Mančester je faksom obavestio stručni štab srpske reprezentacije da Vidiću nije slomljena jagodična kost, kako se prvo mislilo.

"Posle povrede mu je bilo još gore, pa je veče izmedju subote i nedelje proveo u bolnici. Sada se Nemanja dobro oseća, ima samo blage glavobolje, ali pet dana neće moći da trenira, a 10 da udari loptu glavom", rekao je Đorđević.

Vidić je treći standardni defanzivac na koga selektor Havijer Klemente neće moći da računa za mečeve protiv Jermenije i Azerbejdžana. Mladen Krstajić je već duže vreme povređen, dok je Ivica Dragutinović suspendovan.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #27 poslato: 11.10.2007. 15:04:09 »

B 92


"U Jerevanu kao protiv Portugala"

Četiri utakmice pre kraja kvalifikacija za šampionat Evrope reprezentacija Srbije ulazi u mečeve koje praktično mora da dobije da bi naredne godine otputovala u Austriju i Švajcarsku. Rivali nisu atraktivni po imenima, u subotu uveče se gostuje u Jermeniji, a u sredu u Azerbejdžanu, ali značaj utakmica je izuzetan.

"Za ovu utakmicu pripremaćemo se kao da igramo protiv Portugala. To ne znači da se na ranijim utakmicama protiv manje zvučnih ekipa nisam pripremao na isti način, već samo želim da naglasim koliko je bitna koncentracija u ovim mečevima", izjavio je prvi golman srpskog tima Vladimir Stojković.

"Nije mi problem što ću igrati sa mlađim igračima u odbrani. Navikao sam se da igram i sa iskusnijim fudbalerima, poput Krstajića, Vidića i Dragutinovića, a već dosta dugo poznajem Stepanova, Biševca, Ivanovića, Tošića... Što se terena tiče, navikao sam da igram na svakakvim terenima, kakav je njima, takav je i nama, samo ne bih voleo da zbog lošeg terena jedna lopta presudi", dodaje golman Sportinga iz Lisabona.

Ispred sebe golman srpske reprezentacije imaće izuzetno mladu defanzivnu liniju. Zbog izostanaka Krstajića, Vidića i Dragutinovića, koji je na svoj zahtev došao u Beograd da trenira sa ekipom, Stojković će sarađivati sa saigračima iz mlade reprezentacije ali to nisu igrači koji nemaju iskustva, naprotiv.

"Više se u reprezentaciji ne radi o tome koliko ko ima godina, već koliko je ko dobar. I mi imamo dovoljno iskustva i više nismo toliko mladi igrači. Najvažnije je da zavisi od nas samih da li ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo. Po meni, u ovom trenutku važniji je meč sa Jermenijom. Mislim da ne bi trebalo razmišljati o Azerbejdžanu, dok se ne završi ta utakmica", rekao je Branislav Ivanović.

Zbog povrede, centarfor Milan Jovanović se vratio u Belgiju, pa je tim oslabljen i u napadu. Reprezentacija na sedmodnevni put za Jerevan i Baku putuje u četvrtak, posle jutarnjeg treninga.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #28 poslato: 12.10.2007. 15:37:04 »

B 92


Rukavina: "Jermenija nije kao pre"

Fudbalska reprezentacija Srbije doputovala je u Jerevan gde će u subotu igrati sa Jermenijom u kvalifikacijama za EP. Srpska selekcija na Kavkazu će provesti nedelju dana, jer ih posle Jermenije očekuje meč sa Azerbejdžanom. Srpski tim stigao je u Jerevan dodatno oslabljen, jer je belgijski Standard insistirao da napadač Milan Jovanović ne putuje na Kavkaz jer još nije zalečio povredu.

Ranije je selektor Havijer Klemente ostao gotovo bez cele odbrane, zbog povreda Vidića i Krstajića i suspenzije Dragutinovića.

Da bi se plasirala na šampionat Evrope Srbija mora da dobije oba duela u sledećih sedam dana.

Kapiten Partizana Antonio Rukavina izjavio je za B92 pred poletanje aviona za Jermeniju da je pred selekcijom Srbije težak posao.

"Čeka nas teška utakmica. Znamo da Jermenija kod kuće nije izgubila nijednu utakmicu, i zbog toga idemo tamo sa dodatnim oprezom. Jermenija više nije ono što je bila pre nekoliko godina, ekipa kod koje ideš po pobedu i neizvesna je samo gol-razlika. Sada su mnogo ozbiljnija ekipa i neće biti lako. Ipak, u ove dve utakmice mi miramo da idemo na pobedu, jer bismo onda mogli da sa dve pobede kod kuće, nad Kazahstanom i Poljskom, obezbedimo plasman na EP".

Rukavina će biti deo odbrambene četvorke, koja je zbog brojnih povreda i suspenzija potpuno podmlađena.

"Na prošlom Evropskom prvenstvu za mlade pokazali smo da Klemente treba da ima poverenja u nas. Činjenica je da nismo dovoljno iskusni, ali mi imamo poverenja u sebe i siguran sam da što se tiče odbrane neće biti nikakvih problema", kaže Rukavina.
Kovačević: "Vreme je da završimo sa katastrofama"

Fudbaler Lansa Nenad Kovačević kaže da je ključ uspeha u kvalifikacijama koncentracija na sledeći meč.

"Podjednako su teške obe utakmice, ali uvek moramo da razmišljamo kao da nam je sledeći meč najteži. Zato sada razmišljamo o Jermeniji, a kada ih pobedimo, onda ćemo o Azerbejdžanu".

Jermenija ima odličan skor na svom terenu, čega su svesni u našem timu.

"Moramo da prevaziđemo umor. Svesni smo kako Jermeni igraju na svom terenu, tamo ih nisu pobedili ni Portugal, ni Poljska. To je razlog više da ozbiljno uđemo u meč", rekao je Kovačević za B92.

Na Kavkazu je naš državni tim osdigrao samo jednu utakmicu – legendarni poraz od Azerbejdžana (1:2). Kovačević je tada bio u ekipi.

"Prisustvovao sam svim katastrofama poslednjih godina, osim 2:2 sa Azerbejdžanom u Podgorici. Mislim da je stvarno red da se sa tim završi. Svesni smo koji je ulog i znamo da su ovo dva kapitalna meča za odlazak na Evropsko prvenstvo".

Meč Jermenija – Srbija igra se u subotu od 17 časova.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #29 poslato: 13.10.2007. 15:12:26 »

B 92



U Jerevanu bez prava na grešku


Od Miloša Radulovića iz Jerevana. Reprezentacija Srbije održala je jedini trening na stadionu Republika. Ono čega su se svi pribojavali, loš teren, pokazalo se kao tačno. Teren na kojem će se u subotu od 17 časova igrati utakmica je u veoma lošem stanju. To će skoro sigurno više odgovarati domaćoj ekipi koja je većinu golova na prethodnim utakmicama postigla nakon prekida. Klemente je najavio da će utakmicu početi ponovo sa jednim napadačem jer se takva formacija, kako je istakao, pokazala najproduktivnijom.

''Odlučio sam da igra samo jedan napadač. Poslednji put sa dva špica igrali smo sa Belgijom i to je izgledalo smešno'', rekao je Klemente.

U napadu će biti samo Nikola Žigić, na sredini Krasić, Stanković, Kovačević, Janković i Kuzmanović, u odbrani Duško Tošić, Ivanović, Stepanov i Rukavina, i na golu Stojković.

Stadion Republika prima 15 hiljada ljudi, u Jerevanu nije preveliko interesovanje za duel sa Srbijom, pa se očekuje oko 10 hiljada domaćih navijača.

Ipak, u razgovoru sa lokalnim novinarima stiče se utisak da Jermenima ovo neće biti potpuno nebitna utakmica. Cilj im je da nastave dobar niz rezultata počev od pobede nad Poljskom, i remija sa Portugalom.

Srbiji je neophodna pobeda u prvoj od četiri ključne utakmice u završnici kvalifikacija. Svi u Klementeovoj ekipi ističu da je jedan debakl protiv autsajdera i previše, i uvereni su da će u Azerbejdžan otputovati sa nova tri boda.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #30 poslato: 14.10.2007. 15:31:38 »

B 92


Jermenija - Srbija 0:0

Fudbalska reprezentacija Srbije igrala je u Jerevanu bez golova sa nacionalnim timom Jermenije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine. U jedanaestom meču kvalifikacija Srbija je srećno osvojila jedan, ali i ispustila dva veoma bitna boda i značajno otežala svoj položaj u samom finišu kvalifikacija. Do kraja kvalifikacija našoj selekciji preostala su tri meča, sa Azerbejdžanom, Kazahstanom i Poljskom, a uz sve tri pobede potreban joj je i povoljan rasplet u ostalim utakmicama.

Tokom prvog poluvremena ekipe su bile ravnopravne, a na kvalitet igre uticao je veoma loš teren.

Najbolju priliku prvog poluvremena imao je Hitarjan, koji je u 25. minutu potpuno sâm sa 4 metra pogodio Vladu Stojkovića.

Srbija je najbolju priliku propustila u 12. minutu, kada je Stanković idealno poslužio Pantelića, a ovaj gađao u Berezovskog.

Nekoliko minuta kasnije Kuzmanović je posle duplog pâsa sa Žigićem i solo prodora uputio udarac sa 20 metara, koji je golman Jermenije zaustavio.

Na startu drugog poluvremena Srbija je imala dve dobre prilike preko Žigića, ali su izmene koje je sproveo Havijer Klemente dodatno sputale našu ekipu, a u poslednjih 20 minuta šanse pred Stojkovićevim golom ređale su se kao na traci.

Jermenija u ovim kvalifikacijama nije poražena kod kuće, a ključ njihove igre i ovog puta je bila čvrsta odbrana. U finišu su Jermeni imali mnogo više snage od srpskih fudbalera, napravili nekoliko kontri i samo zahvaljujući nedovoljno kvalitetnim reakcijama jermenskih napadača Stojković je ostao nesavladan.

Srpskom timu ponovo je nedostajala kreativnost, kretanje igrača je bilo veoma loše, posebno u finišu meča, a utisak je da je ovog puta dodatnu prepreku predstavljala velika koncentracija defanzivno orijentisanih igrača, zbog čega su napadači morali da se nose sa mnogo brojnijim protivnicima pred golom Berezovskog.

Stadion: Republika. Gledalaca: 10.000. Sudija: Stefan Johanesen (Švedska).

Jermenija: Berezovski, Hosepjan, Arzumanjan, Sohojan, Tatebusjan, Pačaćjan, Voskanjan, Arakeljan, Karamnjan, M. Hitarjan, Melkonjan.

Srbija: Stojković – Rukavina, Ivanović, Stepanov, Duško Tošić – Kovačević, Kuzmanović (Zoran Tošić 61), Stanković, Krasić (Janković 73) – Pantelić (Lazović 62), Žigić.

Žuti kartoni: Stanković, Rukavina, Stepanov, Mhitarjan, Arakeljan

Tabela grupe A::

1. Poljska 12 7 3 2 24
2. Portugal 11 5 5 1 20
3. Finska 12 5 5 2 20
4. Srbija 11 4 5 2 17
5. Belgija 11 3 3 5 12
6. Jermenija 11 2 3 4 9
7. Kazahstan 11 1 4 6 7
8. Azerbejdžan 10 1 2 5 5

U toku dana igraju još Azerbejdžan - Portugal (0:2), Poljska - Kazahstan, Belgija - Finska.

U sredu Srbija u Bakuu igra sa Azerbejdžanom.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #31 poslato: 15.10.2007. 15:51:54 »

B 92



Klemente: "Problem je u glavi"

Dan posle utakmice u kojoj je srpska fudbalska reprezentacija odigrala nerešeno bez golova protiv Jermenije, selektor tima Havijer Klemente izašao je pred novinare sa svojim stavom i razmišljanjem o trenutnom stanju u našem fudbalu. "Srbija je u sve četiri utakmica u kojima je podbacila imala isti problem. Taj problem nije u neiskustvu igrača već u njihovim navikama koje se teško ispravljaju. Da smo imali stariju ekipu sigurno bi otišli na Evropsko prvenstvo, ali ovo je realnost srpskog fudbala", kaže Klemente.

Iako je na konferenciji za novinare pred meč protiv Jermenije Klemente istakao da je reprezentacija ispala smešna poslednji put kada je igrala sa dva špica, on se odlučio da odigra u istoj formaciji.

"Mislio sam da se neće ponoviti greške sa tom formacijom, ali su se oni ponovili. Kiksevi Srbije su problem celog srpskog fudbala i načina na koji igrači razmišljaju i igraju. Godinu dana od kako sam na čelu Srbije pokušavam to da ispravim, ali to nisam uspeo", tvrdi Klemente.

Prema njegovim rečima Srbija se nalazi u najtežoj grupi kvalifikacija za EP, a nerešen rezultat protiv Jermenije smatra nerealnim.

"Trebalo je da izgubimo. Meni je bilo svejedno da li smo igrali nerešeno ili izgubili s obzirom da nam je samo trijumf bio neophodan", ističe Klemente.

Kvalifikacije se bliže kraju, a kakva je sudbina Klementea na klupi srpske reprezentacije?

"O tome razmišljaju ljudi iz Saveza i na njima je da izaberu pravac i čoveka koji će voditi nacionalni tim. Osećam i preuzimam kompletnu odgovornost za sve rezultate, ali jednostavno Srbija nema bolje igrače od ovih koji su sada u ekipi. Ove igrače koje imamo, to je baza i za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Tu ima mesta za još eventualno dvojicu trojicu novih. Fudbal u Srbiji nije na zavidnom nivou, ali ima perspektivu. Igrači ne shvataju kolektivnu modernu igru. Previše igraju individualno, a problem je i taj što su raštrkani po raznim ligama Evrope i teško ih je uklopiti", zaključuje Klemente.

Srbija će imati dva treninga pred utakmicu protiv Azerbejdžana u ponedeljak i utorak na stadionu Tofik Bahramov kapaciteta 30.000 mesta. Milan Stepanov neće igrati jer je dobio drugi žuti karton na utakmici protiv Jermenije i on će u ponedeljak napustiti Azerbejdžan.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #32 poslato: 17.10.2007. 15:08:57 »

B 92


Klemente: "Borbeno do pobede"

Havijer Klemente nalazi se pred novim velikim ispitom. Reprezentacija Srbije je posle meča sa Jermenijom ostala sa samo 16 igrača. Postojala je mogućnost da se u tim pozovu zamene za Stepanova i Stankovića, ali to nije urađeno. Selektor smatra da će i tako moći da se suprotstavi ekipi Azerbejdžana. "Imamo dovoljno igrača, ali to je prilika da mladi igrači dokažu svoj potencijal, to su igrači koji imaju svetlu budućnost pred sobom. Njihova mladost i želja za pobedom su naše najjače oružje" rekao je Klemente.

Našem timu treba pobeda ali selektor nije siguran da će tako i biti.

"Ne mogu da obećam da ćemo pobediti, pošto ima mnogo oscilacija u igri ali siguran sam da će borbenost naših igrača doneti rezultat. Ovi igrači su najbolje što imamo", rekao je Španac.

Meču u Bakuu prisustvovaće i Mišel Platini, koji je došao na otvaranje azerbejdžanske kuće fudbala.

Tadašnja selekcija Jugoslavije igrala je sa Azerbejdžanom u kvalifikacijama za EP. Selekcija koju je predvodio selektor Dejan Savićević iz dvomeča sa tom ekipom izvukla je samo jedan bod.

Zoran Mirković preneo je utiske sa meča odigranog 2003. godine, posle koje je prestao da igra za nacionalni tim.

"Imamo mlad tim na kojem je veliki teret. Ja nikada neću zaboraviti taj meč i nikome ne bih poželeo tu tugu koju sam ja osećao. Na borbenost treba odgovoriti borbenošću", rekao je Mirković.

Klemente je sa Jermenijom igrao sa dva napadača, iako je tvrdio da mi bolje igramo sa jednim.

"Pošto nemam Stankovića, moraću da menjam taktiku, ali ću tek posle treninga odlučiti ko će igrati", rekao je Klemente.

Meč u Bakuu igra se u sredu od 17 časova po našem vremenu.

Očekivane postave:

Azerbejdžan: Zelijev – R. Gulijev, S. Abasov, Gašimov – Čertoganov, E. Gulijev, A. Gurbanov, Abasov, Sultanov – Subašić, Alijev.

Srbija: Stojković – D. Tošić, Biševac, Ivanović, Rukavina – Kovačević, Janković, Kuzmanović, Krasić – Pantelić, Žigić.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #33 poslato: 18.10.2007. 14:59:40 »

B 92


6:1 za sjajnu Srbiju u Bakuu



Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je u Bakuu Azerbejdžan rezultatom 6:1 u dvanaestom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008. godine. Nikola Žigić dao je dva gola za srpski tim, a po jednom strelci su bili Tošić, Janković, Smiljanić i Lazović. Selekciji Srbije za plasman na šampionat potrebne su pobede u oba preostala meča, sa Kazahstanom i Poljskom, ali i kiks Poljske ili Portugala. Srbija je na poslednjem gostovanju konačno pokazala punu snagu, posebno u drugom poluvremenu utakmice.

Selektor Havijer Klemente odlučio se za sledeći sastav: Stojković – Rukavina, Ivanović, Biševac, D.Tošić – Kovačević, Duljaj (kapiten), Janković, Z.Tošić, Kuzmanović – Žigić.

Kapiten tima bio je Igor Duljaj, prvi put u karijeri. Momak iz Topole imao je dva razlogaza slavlje - odigrao je 50. meč u reprezentaciji.

Uslovi za igru u Bakuu bili su neuporedivo bolji od onih iz Jerevana - visinska razlika između dva grada je drastična (Jerevan 990 metara iznad, Baku 28 metara ispod nivoa mora), a teren u Azerbejdžanu daleko je bolji od jermenskog - što su Srbi odlično iskoristili.

Baš kako je standardni kapiten Dejan Stanković rekao posle remija u Jermeniji, ključ umečevima sa autsajderima je u ranom pogotku. U Bakuu već posle četiri minuta Duško Tošić je posle fantastičnog duplog pâsa sa Nikolom Žigićem otvorio odbranu protivnika, čime je skinuo pritisak sa svog tima.

Usledili su novi napadi Klmentovog tima – u 15. minutu minutu Boško Janković je centrirao, ali su Azerbejdžanci nekako izbacili loptu u korner, ali tri minuta kasnije Srbija je došla do drugog gola.

Kuzmanović je lepo primio loptu na levoj strani, okrenuo se i poslao sjajan centaršut desnom spoljnom, a Nikoli Žigiću nije bilo teško da sa pet metara poveća prednost Srbije.

Problemi su nastali neočekivano, posle velike greške Tošića i Biševca. Strelac prvog gola primio je jednu laku loptu ali se odmah zatim sudario sa Biševcem (čije kretanje u toj akciji nije lako objasniti), lopta se odbila do usamljenog Alijeva, koji je lako savladao Stojkovića.

Samo posle dva minuta Alijev je sa leve strane odlično šutirao iz slobodnog udarca, Stojković nije uspeo da uhvati loptu, ali je Sultanov rukom krenuo na nju, pa je umesto izjednačenja dobio karton.

Drugi deo drugog poluvremena doneo je neke nelagodne momente, koji su podsetili na Srbiju sa gostovanja u ovim kvalifikacijama (dva poraza, tri remija, jedna pobeda do sada), ali je u furioznih pet minuta pred sâm odmor sav posao završen.

Najpre je Boško Janković sa 25 metara pogodio iz slobodnog udarca, a samo minut i po kasnije Kuzmanović je poslao idealan pâs za Žigića, koji je obišao golmana, otišao u mrtvi ugao i lagano prosledio loptu u gol, za 1:4!

Drugo poluvreme proticalo je u mnogo laganijem ritmu, bez ikakvog pritiska na srpski tim, koji je u potpunosti kontrolisao igru, a poslednjih deset minuta donelo je još golova za Srbiju.

U 80. minutu videlismo minijaturu Milana Smiljanića – prvotimac Espanjola, koji je u igru ušao desetak minuta ranije, oslobodio se protivnika na 25 metara od gola, naciljao i fantastičnim udarcem pogodio bliži ugao protivničkog gola.

To nije bilo sve. Srbija je potvrdila da ume da postigne šest golova na meču, a ponovo je do pogotka stigla sjajnom akcijom. Rukavina je prošao po desnoj strani i centrirao na dalju stativu, odakle Marko Pantelić glavomu stilu Žigića (kojeg je zamenio malo ranije) spušta loptu Danku Lazoviću na grudi. Član PSV-a sjajno je spustio loptu i zakucao je u mrežu domaćina.

Do kraja takmičenja u grupi ostala su dva kola. Poljska ima 24 boda, Portugal 23, Srbija i Finska po 20.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #34 poslato: 18.10.2007. 15:01:17 »

B 92


Kako na EURO 2008?

Dva kola pre kraja takmičenja Srbija još uvek ima izglede za plasman na šampionat Evrope u Austriji i Švajcarskoj 2008. godine. Podrazumeva se da tim Havijera Klementea dobije obe utakmice do kraja, sa Kazahstanom (17.11) i Poljskom (21.11) u Beogradu. Uz to, neko od rivala morao bi da napravi kiks – Poljska protiv Belgije (Srbiji bi i remi odradio posao), ili Portugal u preostala dva meča (neophodan jedan poraz ili oba remija). Međutim, poraz Portugalaca od Finske otvorio bi nordijskoj selekciji put na EP.

Teoretski, Srbija bi i bez obe pobede mogla na Alpe – ako Belgija pobedi u Hožuvu, naš tim bi dalje išao i ako odigra nerešeno sa Kazahstanom i dobije Poljsku!

Postoje i bizarnije kombinacije, koje bi uključivale pobedu Jermenije u Leiriji, ali ih sada nećemo nabrajati.

U svakom slučaju, najbliži put Srbije ka šampionatu Evrope je bar bod za Belgiju u Šleziji i dva trijumfa Orlova na Marakani.

Tabela posle 12. kola:
Poljska 12 7 3 2 (20:10) 24
Portugal 12 6 5 1 (23:10) 23
Srbija 12 5 5 2 (19:9) 20
Finska 12 5 5 2 (11:6) 20

Raspored:
Poljska – Belgija (domaćin), Srbija (gost)
Portugal – Jermenija (d), Finska (d)
Srbija – Kazahstan (d), Poljska (d)
Finska – Azerbejdžan (d), Portugal (g)

Srbija bi u slučaju da ima jednak broj bodova kao i Poljska imala bolji međusobni skor od Poljaka (remi u gostima, pobeda kod kuće je uslov za dostizanje rivala). Od Finaca Srbija ima bolji skor, a sa Portugalom je potpuno jednaka (dva puta po 1:1), pa bi u slučaju jednakog broja bodova odlučivala gol razlika (trenutno ortugal +13, Srbija +10, s tim što bi Portugalci morali da izgube jedan meč da bi timovi bili izjednačeni).
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #35 poslato: 19.10.2007. 15:29:07 »

B 02


Klemente: "Pobeda kolektiva"

Selektor Srbije HavijerKlemente bio je zadovoljan posle ubedljive pobede Srbije nad Azerbejdžanom – 6:1. Orlovi su u Bakuu primenili sve metode potrebne za trijumf nad objektivno slabijim protivnikom – rani gol, kolektivna, disciplinovana i nesebična igra. "Igrali smo ozbiljno od početka", rekao je posle meča Klemente. "Rano smo dali gol, što nam je znatno olakšalo posao. Tokom celog meča igrali smo timski i disciplinovano, pa je ovo pobeda kolektiva".

Klemente je ponovio stav da neće biti tragedija ni ako se Srbija ne plasira na EP, jer je tokom ovog ciklusa u prvi tim prebačen veliki broj igrača iz mlade reprezentacije, koji će godinama moći da nose igru selekcije.

"Nije tragedija ako ne odemo na Evropsko prvenstvo. Nešto smo ostavili iza sebe, a to je 12 mladih igrača. Zato se osećam se isto u pobedi i porazu".
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #36 poslato: 20.10.2007. 15:28:15 »

B 92


Terzić: "Neka menjaju na Skupštini"

Zvezdan Terzić poručio je svim kritičarima da na Skupštini FSS mogu da zatraže njegovu smenu. Bivši reprezentativci Mateja Kežman i Ognjen Koroman direktno su prozvali predsednika Fudbalskog saveza Srbije zbog rezultatskog debakla srpskog tima u Jerevanu i činjenice da će najverovatnije propustiti Evropsko prvenstvo.

Njih dvojica nisu jedini koji su uperili prstom u Terzića i okrivili ga za neuspehe, ali prvi čovek našeg fudbala kaže za " Press" da samo Skupština FSS odlučuje o njegovoj sudbini i da jedino njoj može da polaže račune.

- Ne samo njih dvojica, nego i svi dežurni kritičari, neka se jave na narednoj Skupštini FSS, koja će uskoro biti održana. Svake godine istog datuma, 18. decembra, zaseda najviše telo našeg Saveza. Uvek je dozvoljeno da na njoj svaki pojedinac iznese zamerke na rad predsednika ili bilo kog funkcionera ili radnog tela. Neka svako kaže šta misli, a Skupština će odlučiti ko je u pravu - rekao je Terzić.

Već duže vreme Siniša Mihajlović figurira za narednog selektora reprezentacije Srbije, a posle neuspeha državnog tima u Jerevanu, tema o odlasku Havijera Klementea je aktuelizovana.

- Nije tajna da sam pre godinu dana kontaktirao sa Sinišom i da smatram da je najperspektivniji srpski trener. Međutim, direktor reprezentacije Zoran Mirković najkompetentniji je da odgovori na pitanje o budućem selektoru. Već sam objašnjavao da bi trebalo da sačekamo kraj ovih kvalifikacija. Tada će Klemente podneti izveštaj, Mirković će dati svoju ocenu, a onda će na red da dođe Stručni savet. Izvršni odbor doneće konačnu odluku.

Terzić smatra da kvalifikacije za Evropsko prvenstvo još nisu završene za Srbiju i da je realno da Belgija otkine makar bod Poljskoj. Ipak, prvi čovek fudbalske Srbije ne podržava ideju o premiranju „crvenih đavola".

- To je neozbiljna priča, koja nije potekla iz Saveza. Možda je reč o željama igrača kojima je najteže i učinili bi sve da odu na EP. Nema potrebe da premiramo Belgijance, jer sam uveren da će imati svoje motive da odigraju dobro u Varšavi. Premiranje je dozvoljeno i ide u prilog fudbalu. To spada u fer-plej i promoviše ovu igru. Ne možeš da premiraš nekog da izgubi, ali ako motivišeš neki tim da pobedi, onda tu nema ništa loše. Ni u jednom zakonskom aktu ili propisima to nije zabranjeno, što znači da je dozvoljeno. Ali, mi time nećemo da se bavimo, to su samo kafanske priče- rekao je Terzić za "Press"
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #37 poslato: 30.10.2007. 15:44:21 »

BLIC


Zvezdina oranica oterala Kazahstan u Humsku

Autor: D. Radović

Srbija će u pretposlednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 17. novembra dočekati Kazahstan na stadionu Partizana. Do promene je došlo zbog stanja travnate podloge na stadionu Crvene zvezde, na kojem će se četiri dana kasnije odigrati meč sa Poljskom.

- Naše stručne službe su procenile da bi dve utakmice u samo pet dana dodatno oštetile teren, pa smo odlučili da na neki način rasteretimo „Marakanu“ do duela sa Poljskom, koji će se sigurno igrati na tom stadionu - kaže Zoran Laković, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije.

Šta će se desiti u slučaju da se trava na „Marakani“ ne oporavi?
- Do utakmice sa Poljskom na stadionu Crvene zvezde neće se igrati nijedna utakmica. Imamo poverenja u stručne službe ovog kluba, koje imaju nešto manje od mesec dana da dovedu teren u ispravno stanje, kako bi on bio spreman za utakmicu reprezentacije, ali i za preostale mečeve Zvezde ove jeseni.

Da li je moglo tako nešto da se uradi i pred Finsku, jer je i tada teren bio loš?
- Ne možemo nikog da krivimo, jer su ljudi u Crvenoj zvezdi pokušali da saniraju problem, a mi smo bili u ubeđenju da će sve biti u redu.

Kazahstan nije pravio problem?
- Licencirali smo „Marakanu“ za mečeve A reprezentacije, a u slučaju zamene obaveštava se prvo gost. Kazahstan nam je dao saglasnost, a zatim smo obavestili UEFA, koja nam je potvrdno odgovorila. Što se tiče utakmice sa Poljskom, rešeno je da se igra na „Marakani“, između ostalog, i zbog sigurnosnog aspekta. Imamo najavu da će na ovu utakmicu doći veliki broj poljskih navijača, mi se nadamo da će ovaj meč i odlučivati o putniku na Evro 2008.

Narednih dana FSS će dati obaveštenje i o cenama ulaznica za meč sa Kazahstanom.
- Kupci kompleta ulaznica za mečeve sa Kazahstanom i Poljskom ne treba da brinu. Ulaznice za meč na stadionu Partizana važiće za tribine za koje su kupljene, s tim da će kupci naknadno biti obavešteni o sopstvenim mestima na stadionu - rekao je Laković.

Dva treninga Poljaka
Poljaci stižu u Beograd 19. novembra, a istog dana treniraće na pomoćnom terenu stadiona Crvene zvezde. Na dan utakmice Poljaci po propisu UEFA mogu da izađu i na travu „Marakane“. Početak priprema reprezentacije Srbije predviđen je za ponedeljak, 12. novembar. „Orlovi“ će se po programu selektora Klementea pripremati u Kovilovu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #38 poslato: 10.11.2007. 14:54:26 »

B 92


Klemente vratio Markovića u tim

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Havijer Klemente objavio je spisak igrača na koje r.ačuna za utakmice protiv Kazahstana i Poljske u Beogradu u finišu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Na Klementeovom spisku ponovo se našao bek Dinama iz Kijeva Marjan Marković. U ekipu se posle povreda, odnosno suspenzija vraćaju Nemanja Vidić, Ivica Dragutinović, Mladen Krstajić i Milan Jovanović, dok će kapiten Dejan Stanković imati pravo nastupa samo na utakmici protiv Poljske.

Na spisku Klementea nalaze se sledeći fudbaleri:

Golmani: Vladimir Stojković, Vlada Avramov

Odbrana: Antonio Rukavina, Duško Tošić, Nemanja Vidić, Branislav Ivanović, Ivan Stepanov, Mladen Krstajić, Ivica Dragutinović, Marjan Marković i Milan Biševac.

Sredina terena: Nenad Kovačević, Igor Duljaj, Milan Smiljanić, Dejan Stanković, Boško Janković, Zdravko Kuzmanović, Miloš Krasić, Zoran Tošić i Ognjen Koroman.

Napadači: Marko Pantelić, Nikola Žigić, Danko Lazović i Milan Jovanović.

Pripreme reprezentacije počinju u ponedeljak 12. novembra u SC Kovilovo. Srbija protiv Kazahstana igra 17. novembra, dok je duel sa Poljskom na programu 4 dana kasnije.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #39 poslato: 13.11.2007. 15:12:52 »

B  92



Tošić: Verujemo u Belgijance

Fudbaleri reprezentacije Srbije istakli su da će učiniti sve da ostvare pobede u završnim utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008. godine, iako su im za plasman na kontinentalni šampionat potrebni i povoljni rezultati ostalih mečeva u Grupi A. "Prinuđeni smo da gledamo u tuđe dvorište, ali pre svega moramo da pobedimo Kazahstan. Nada, ipak, poslednja umire. Bilo bi lepo, pošto se bliži Nova godina, kada bi nas Belgijanci obradovali osvajanjem boda u Poljskoj", rekao je defanzivac Verdera Duško Tošić.

Srbija će Kazahstan ugostiti 17. novembra, a četiri dana kasnije će biti domaćin i poljskim fudbalerima.

"Orlovima" je, međutim, pored pobeda na dve predstojeće utakmice neophodno i da Poljska u Varšavi ne osvoji sva tri boda u duelu sa Belgijom.

"Tačno je da ne zavisimo samo od sebe, ali moramo da profesionalno odradimo svoj deo posla. Siguran sam da Belgijanci sa podmladjenim timom, željnim dokazivanja, mogu da iznenade Poljsku", rekao je na početku priprema srpske reprezentacije u Kovilovu štoper Šalkea Mladen Krstajić, koji zbog povrede nije igrao prethodna dva meseca.

"Bilo bi najrealnije da Poljaci i mi u poslednjem kolu odlučujemo o plasmanu na Evropsko prvenstvo, pošto smo odigrali ne sličnom nivou. Bilo bi, takodje, vrlo glupo da se ne plasiramo na Evropsko prvenstvo, a imamo pozitivan skor u medjusobnim duelima sa svim direktnim rivalima iz grupe", ocenio je napadač Herte Marko Pantelić.

Početku priprema srpske reprezentacije zbog kašnjenja aviona nije prisustvovao selektor Havijer Klemente, koji će se ekipi pridružiti kasnije danas.

Portparol Fudbalskog saveza Srbije Aleksandar Bošković, međutim, demantovao je navode španskih medija da je Klemente već ugovorio da posle utakmice sa Poljskom napusti klupu "orlova" i preuzme neki tim iz Primere.

"Klemente ima ugovor do kraja kvalifikacija, a ako obezbedimo plasman na Evropsko prvenstvo saradnja će se automatski produžiti do sledećeg leta. Zato ta priča nije aktuelna. Ako se ne plasiramo na Evropsko prvenstvo, razmislićemo o daljim potezima", naveo je Bošković.

Ostanak Klementea na funkciji selektora podržali su i igrači reprezentacije.

"Klemente je odličan selektor, koji je za srpski fudbal učinio najbolje. Zna fudbal, zna kako sa igračima, posebno sa nama mladima", rekao je golman Sportinga Vladimir Stojković.

"Naš odnos je uvek bio i ostaće fenomenalan, ali nije na nama igračima da odlučujemo o selektoru. Klemente je, ipak, stvorio pravu atmosferu u reprezentaciji gde je sve podredjeno kolektivu", dodao je Pantelić.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #40 poslato: 14.11.2007. 16:31:11 »

B 92


Klemente: ''Borićemo se do kraja!''


Selektor reprezentacije Srbije Havijer Klemente nije puno govorio o dve poslednje utakmice u kvalifikacijama za Evropski šampionat sa Kazahstanom i Poljskom. Jednostavno, niko ga nije ni pitao o njima, ali mečevi u subotu i narednu sredu ipak su pomenuti. Klemente smatra da je uzrok problema u prilazu mečevima sa manje atraktivnim timovima.

''Borićemo se do poslednjeg trenutka, to je sigurno. I sam se ponekad osaćam kao Srbin, precenjujemo svoje mogućnosti i tada nam se dese loše stvari'', rekao je selektor.

Klemente dodaje da imamo izuzetno talentovane mlade igrače, ali da još nismo sazreli u takmičarskom smislu i kao tim. Izuzetna povezanost među igračima, što je najpozitivnija stvar koju je video, ne prenosi se na teren. Osim toga, problem je što se mišljenje i tretman ekipe stalno menja, od glorifikovanja do omalovažavanja i vređanja.

''Nacionalni tim nisu samo igrači i treneri. Svi smo mi reprezentacija i navijači i novinari i igrači i stručni štab'', izjavio je Klemente i upozorio je na preteću opasnost srpskoj reprezentaciji, ne samo sada već uopšte.

''Može se dogoditi da će igrač, kada potpiše dobar ugovor, doći i reći da ne želi da igra zato što ne oseća podršku u svojoj zemlji, jer se posle jedne loše utakmice sumnja u njihovu čast i poštenje'', rekao je Klemente.

Novinare je najviše zanimalo da li ostaje i posle kvalifikacije na čelu reprezentacije ili odlazi u slučaju neuspeha.

''To pitanje mi postavljaju samo novinari. To pitanje mi postavljaš ti, postavljaš ti... Meni još niko nije došao i rekao - ovo je plan i ovo želimo da uradimo. To su nam ciljevi. Niko me nije pitao da li prihvatam plan, niko me još nije pitao šta želim'', kazao je selektor.

Među igračima, a pretpostavlja se i u Savezu, preovlađuje želja da Klemente, bez obzira na rezultat, nastavi da vodi reprezentaciju i u kvalifikacijama za SP 2010. Iz Klementeovih odgovora se moglo čuti da nije zadovoljan u potpunosti ambijentom, ne u reprezentaciji, već oko nje. Istina, nije rekao ne, nije rekao ni da, ali je rekao - hoću da čujem predlog.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #41 poslato: 15.11.2007. 15:29:45 »

BLIC

Igrači Srbije uvereni da će dobiti meč loptu za Evro 2008

Belgija ne gubi u Poljskoj

Autor: Ž. Babović

Utakmica godine za reprezentaciju Srbije neće se igrati u Beogradu, niti će „orlovi“ biti njeni učesnici, već u Horžovu gde se u subotu sastaju Poljska i Belgija. Samo ukoliko „crveni đavoli“ ne izgube pretposlednji meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, tim Havijera Klementea, uz pobedu nad Kazahstanom (subota, 20.45), dobiće priliku da se četiri dana kasnije bori za mesto na završnom turniru u direktnom duelu sa ekipom selektora Lea Benhakera.

Zdravko Kuzmanović, fudbaler Fjorentine, uveren je da će Poljaci ostati kratkih rukava u duelu sa Belgijancima.
- Kada je reprezentacija Srbije u pitanju, stvari su vrlo jednostavne - moramo da pobedimo Kazahstan i Poljsku, a tek potom da čekamo šta će se dogoditi u Horžovu i Lisabonu. I odmah da vam kažem, 90 odsto sam siguran da Poljaci neće pobediti Belgiju i zato neću ni da razmišljam o drugoj mogućnosti da se domognemo Evropskog prvenstva, a to je da Finci u poslednjem kolu dobiju Portugalce u gostima. Tu su šanse svedene na minimum. Postoje doduše, ali nisu veće od jedan odsto - kaže Zdravko Kuzmanović.
Dakle, Belgija nam je poslednja nada?
- Ukoliko budu igrali kao protiv Srbije, kada su nas pobedili u Briselu, onda će dobro proći i u Poljskoj. Znam kakav je njihov mentalitet, „đavoli“ sigurno neće otići tamo da bi izgubili. Belgijanci su podmladili ekipu, a poznato je da igrači koji dobiju priliku u izgubljenim kvalifikacijama imaju ogromnu želju da se nametnu za naredno takmičenje. Kada će da se izbore za mesto u timu ako neće sada?! Uveren sam da će odigrati na visokom nivou i da će nam omogućiti da se u direktnom duelu sa Poljacima borimo za odlazak na Evropsko prvenstvo.
Ukoliko dobijete još jednu šansu, da li u poslednjem kolu možete da pobedite Poljake?
- Daj bože da je prvo dobijemo, a onda ne mogu rečima da opišem kakva bi atmosfera bila na „Marakani“. Ma, nema šanse da bismo izgubili tu utakmicu, zujali bismo pored Poljaka kao na motoru - tvrdi Kuzmanović.
Ivica Dragutinović, fudbaler Sevilje, ima odlične kontakte u Belgiji, dobro poznaje sve njene reprezentativce i način na koji razmišljaju pred utakmicu sa Poljskom.
- Nije ništa čudno što non-stop pričamo o Belgijancima, a ne o našoj utakmici sa Kazahstanom, kada u svojim rukama drže ključeve grupe A. Oni ne da se neće predati, nego će sigurno igrati na pobedu. Dosta im je kritika na račun loše igre u ovim kvalifikacijama, dosta im je problema u federaciji i timu zbog podela na Valonce i Flamance, i žele maksimalno da se posvete terenu i igri. Tačno je da u reprezentaciji, kao i u njihovoj zemlji, postoji jaz između dva naroda, ali tu kartu su sada izbacili iz svog špila. Zato sam uveren da će osvojiti bod protiv Poljaka i nama dati šansu da ponovo sami odlučujemo o plasmanu na Evro 2008. godine. Ne treba zaboraviti da mi prvo moramo da pobedimo Kazahstan i da na taj način steknemo dodatno samopouzdanje, a posle šta nam bog da - rekao je Ivica Dragutinović.
Ukoliko Vladimir Stojković, golman Sportinga, zbog povrede ne bude mogao da stane pred gol u meču sa Kazahstanom, Vlada Avramov je spreman da uskoči u vatru.
- Uvek sam bio uz Vladimira Stojkovića i nije mi važno da li ću da branim, nego da li će Srbija da pobedi. Spreman sam da stanem pred gol, iskoristiću svaku šansu, ali više od svega voleo bih da Belgija uzme bod Poljacima. To je mnogo realnija varijanta nego da Portugal izgubi meč od Finaca u poslednjem kolu, i to na svom terenu - procenjuje Avramov.

Izlet na Oplenac
Havijer Klemente je ideju da se tokom priprema izađe malo iz baze u Kovilovu sproveo juče kada je svoje pulene odveo na jednodnevni izlet i u posetu crkvi Svetog Đorđa na Oplencu. Druženju nisu prisustvovali rekonvalenscenti, koji su morali da sprovode terapije tokom dana.

Duljaju „Zlatna lopta“
Za danas je u Kovilovu predviđena mala svečanost povodom 50 odigranih mečeva Igora Duljaja u dresu reprezentacije. Ovom prilikom Zvezdan Terzić će prvotimcu ukrajinskog Šahtjora uručiti „Zlatnu loptu“.

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #42 poslato: 17.11.2007. 15:05:18 »

B 92


EP: Belgijanci produžuju nadu?

Reprezentativci Poljske i Belgije odigraće u subotu meč koji će u mnogome odrediti konačan plasman u A grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008. godine. Meč će konkretno imati najveći značaj za našu reprezentaciju, jer ukoliko bi Belgijanci ostali neporaženi na gostovanju u Varšavi, Srbija bi i dalje zadržala teoretske šanse za plasman na Prvenstvo evrope.

„Orlovima“ bi za plasman takođe bila neophodna pobeda protiv Poljske u sredu.

Belgijancima će posao biti znatno otežan jer Rene Vanderjken neće moći da računa na tri standardna člana – golmana de Flihera, Veslija Sonka i Fransou Stersela. Iako su sva trojica počeli većinu mečeva svog nacionalnog tima, Vanderjken se prvobitno odlučio za samo jednu promenu, pošto je ekipi priključio golmana Genka, Logana Bejlija.

Međutim, iako meč za njegovu ekipu nema značaja, selektor „Đavola“, naknadno je pozvao veznog fudbalera Lokerena Kilijana Overmirea, i napadače Tventea i Lansa, Hojsehemsa i Pjeronija, koji se u reprezentaciju vratio posle 9 meseci.

Za razliku od kolege, Leo Benhaker nije suočen sa problemima i na subotnjem meču moći će da računa na najboljih 11 igrača. U ekipu se vratio desni bek Visle iz Krakova Marcin Baščinski, a posle propuštenog meča sa Kazahstanom, za startnih 11 konkurisaće i fudbaler Borusije iz Dortmunda Jakub Blaščikovski i napadač Sautemptona Gžegorž Rašak. Svoju šansu čekaće i fudbaler Crvene zvezde, Gžegorž Bronovicki, standardni član zadnje linije Benhakerove ekipe.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #43 poslato: 18.11.2007. 15:40:01 »

B 92


Pobeda i plasman Poljaka na EP!


Fudbalska reprezentacija Poljske plasirala se prvi put u istoriji na šampionat Evrope, pošto je pretposlednjeg dana kvalifikacija pobedila na svom terenu Belgiju 2:0. Dvostruki strelac na Šljonskom stadionu u Hožuvu bio je Euzebiuš Smolarek, u 45. i 49. minutu. Poljska posle 11 mečeva ima 27 bodova, i nedostižna je za timove Finske i Srbije, pa će za njih gostovanje u Beogradu biti bez takmičarskog značaja.

Poljaci su na pred prepunim stadionom i u fantastičnoj atmosferi rutinski pobedili belgijsku selekciju, koja je svojim greškama omogućila rivalu lak trijumf.

U prvom poluvremenu Belgijanci su imali inicijativu i čak propustili nekoliko odličnih prilika, ali je odluka pala u 45. minutu.

Tada je Jan Fertongen napravio početničku grešku i poklonio loptu rivalima na svojoj polovini, a rutinsku egzekuciju obavio je Smolarek.

Na samom početku drugog poluvremena fudbaler Rasinga iz Santandera iskoristio je i drugu priliku i tako odlučio meč.

U ostatku meča Belgijanci su i dalje napadali, ali bez mnogo prilika, dok je golman Belgije Stejn Stejnen u nekoliko navrata morao da interveniše u kontrama.

Poljacima će se pridružiti neko od selekcija iz trija Portgual - Finska - Srbija. Portugalu je, posle trijumfa nad Jermenijom, remi sa Finskom u sredu dovoljan za plasman.

Fincima je za prolazak potreban trijumf u Portugalu, ali i to da Srbija ispusti bar jedan bod.

Srbija bi sa dve pobede, uz trijumf Finaca u Lisabonu, otišla na Evropsko prvenstvo, jer bi bila najbolja u krugu tri tima.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #44 poslato: 18.11.2007. 15:40:47 »

B 92


Gol Almeide za meč loptu Portugala

Reprezentaciji Portugala bila je neophodna pobeda u duelu sa Jermenijom i posle 90 minuta do nje su i stigli jedinim pogotkom na utakmici – strelac je bio Ugo Almeida. U Leiriji, na stadionu "Dr. Magaljaeš Pesoa", u 42. minutu napadač Verdera je iskoristio centaršut Bosingve sa desnog krila i glavom postigao gol za konačnih i vrednih 1:0.

U poslednjem kolu kvalifikacija za EP2008 Portugal u sredu, 21. novembra, igra sa Finskom. U slučaju remija ili pobede domaćih bilo kojim rezultatom Ronaldo, Nani, Almeida i Kvarežma izboriće plasman na završni turnir.

Portugal: Ricardo, Bosingwa, Fernando Meira, Bruno Alves, Marco Caneira, Miguel Veloso, Maniche, Cristiano Ronaldo, Simão (77 Nani), Ricardo Quaresma (61 Fernandes), Hugo Almeida (68 Makukula)
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #45 poslato: 19.11.2007. 15:29:46 »

B 92


Srbija - Kazahstan 24. novembra


Utakmica fudbalskih reprezentacija Srbije i Kazahstana u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine odložena je zbog snega na terenu Partizanovog stadiona. Duel će se odigrati u subotu, 24. novembra, a vreme odigravanja će naknadno biti odredjeno.

Meč je drugi put odložen pošto je sudijska četvorka predvodjena glavnim arbritrom Luisom Medinom Kantalehom i delegatom Evropske fudbalske unije Peterom Fousekom utvrdila da je na terenu 14 centimetara snega koji, prema prognozama, nastavlja da pada.

Naredna subota je u kalendaru FIFA predviđena za međunarodne utakmice, tako da su svi klubovi dužni da igrače sa reprezentativnim pozivom oslobode obaveza.

Srbiji su za plasman na Evropsko prvenstvo neophodne pobede na dve poslednje kvalifikacione utakmice sa Kazahstanom i Poljskom, ali i poraz favorizovanog Portugala u Lisabonu od Finske.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #46 poslato: 20.11.2007. 14:37:17 »

Meč Srbija - Kazahstan se možda neće ni igrati


UEFA je danas popodne Fudbalskom savezu Srbije najavila da postoji mogućnost da u potpunosti otkaže utakmicu Srbija - Kazahstan zakazanu za sledeću subotu 24.11.

Do otkazivanja može da dođe ukoliko se posle mečeva Srbije protiv Poljske i Portugalije protiv Finske u sredu pokaže da rezultat duela sa Kazahstancima nema takmičarski značaj.
Meč sa Kazahstanom bio je prvobitno pplaniran za 17. pa zatim za 18. novembar ali je zbog loših uslova na stadionu Partizana odložen za naredni vikend.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #47 poslato: 21.11.2007. 15:02:46 »

BLIC


Terzić: Klemente do 2010. godine!

Autor: Blic online

Havijer Klemente i dalje je prvi i jedini "pik" Zvezdana Terzića. Predsednik FSS predložiće na sednici Izvršnog odbora 6. decembra da se Špancu produži ugovor do 2010. godine!

"Da, nemam šta da krijem, to je moj lični stav, moja obaveza prema momcima iz reprezentacije, na kraju krajeva i prema Klementeu ... Imao sam potrebu da se oglasim i kažem šta mi je na duši. Iz jednostavnog razloga, počele su zakulisne, kafanske priče i lobiranja na tom nivou. Nisam sujetan, ako me članovi Izvršnog odbora, argumentovano, posle iscrpne analize, ubede da postoji bolje rešenje za Srbiju, ja ću ga, budite sigurni, prihvatiti", izjavio je Terzić za "Večernje novosti".

Predsednik FSS poručio je da sigurno neće prihvatiti da prilikom izbora selektora odlučuje samo pasoš.

"Priča da samo Srbin može da vodi Srbiju ne pije vodu. Portugal vodi Brazilac Skolari, Rusiju Holandjanin Hidink, njegov zemljak Benhaker je na čelu Poljske, Nemac Rehagel je Grke doveo do evropskog trona, Englez Hodžson trenira Finsku, Sven Goran Erikson je do juče bio na čelu Engleske i da ne nabrajam dalje...", rekao je Terzić.

Terzić je podvukao da Klemente nije došao u Srbiju zbog novca.

"Rekao je, koliko možete - daćete. On je bio u tom trenutku najbolji slobodan trener u Evropi. I vodi našu reprezentaciju za 360.000 evra godišnje, a treneri Partizana i Zvezde imaju po 300.000! Moje je da obezbedim novac, a ne da vodim reprezentaciju i ja ću ga obezbediti. Slobodno napišite: naredne godine FSS će finansijski biti potpuno obezbedjen".

U kvalifikacijama za EP “orlovima” je ostala samo tanka slamka nade zvana Finska.

"Teorija postoji, mi smo blizu odlaska na EP. Ako i ne odemo, biće to za jedan bod. I to je za poštovanje. Mi nemamo 25 igrača kao velike zemlje, pa da nam je svejedno ko igra. Imali smo mnogo pehova, mnogo utakmica su preskočili Vidić, Stanković, Žigić, Krstajić i Dragutinović. Naravno, bio bih lud kada bih pričao da je dobro što ne idemo na Evropsko prvenstvo, ali treba reći da je Klemente stvorio jezgro, ubacio mnogo mladih igrača i da je na pravom putu", naveo je Terzić.

On je podsetio da Klemente vodi Srbiju godinu i tri meseca i ocenio da je to bio prvi deo dobro zamišljenog puta.

"U Srbiji se nažalost gleda kratkoročno, ja hoću da radim na duge staze. I zato sam uveren da Španac treba da nastavi putem kojim je krenuo. Ni u onoj velikoj Jugoslaviji nismo lako i često odlazili na velika takmičenja, a danas više nemamo takve resurse. Srbija ne može da računa, na primer, na Hrvata Modrića, Makedonca Pandeva ili Crnogorce Jovetića i Vučinića, ali i sada ima sastav za respekt koji predstavlja budućnost", poručio je Terzić.

U poslednje vreme reprezentativci Srbije su glasno i jasno rekli da žele da ih Klemente i dalje vodi.

"I to govori o njegovom radu. Havijera Klementea igrači respektuju, to je očigledno. Njegov autoritet je “vidljiv” i golim okom. Ta hemija postoji, uočljiva je na terenu i van njega. Zašto bismo onda menjali ono što je, po mom mišljenju, jako dobro", smatra predsednik FSS.

Obrazlažući stav o Klementeu, Terzić priču zaključuje “ruskim primerom”.

"Gus Hidink je plaćen pet miliona dolara po godini, a Rusija neće otići na Evropsko prvenstvo. Bez obzira na taj neuspeh, Hidinku je produžen ugovor na još dve godine. Jer, svi znaju da je Holandjanin sjajan trener, da je postavio temelje nove reprezentacije i da tek treba da bere plodove svog rada", naveo je Terzić.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #48 poslato: 22.11.2007. 15:03:39 »

B 92


EP: Remi Srbije za kraj snova


Reprezentacija Srbije i definitivno nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo 2008, pošto je na stadionu "Crvene zvezde" pred nešto manje od 5.000 gledalaca igrala sa Poljskom nerešeno 2:2 (0:1). Strelci za Srbiju bili su Žigić u 69. i Lazović u 71. minutu, dok su golove za Poljsku postigli Muravski u 28. i Matuščak 47. minutu. "Orlovima" je bila potrebna pobeda za plasman u Austriju i Švajcasku, uz uslov da Portugal izgubi od Finske.

U drugoj utakmici u grupi A koja je odlučivala o plasmanu, Portugal i Finska odigrali su 0:0, što je bilo dovoljno Portugalcima da osvoje drugo mesto iza Poljske i izbore plasman na EP. Poslednji susret Srbije u kvalifikacijama, sa Kazahstanom zakazan za subotu u Beogradu, neće uticati na plasman prva dva tima u grupi A.

Srbija: Avramov - Rukavina, Ivanović, Krstajić (64 D. Tošić), Dragutinović – Duljaj (46 Lazović), Kovačević, Kuzmanović, Krasić (76 Janković) - Žigić, Jovanović

U neobičnom ambijentu, čak i za utakmice nižerazrednih liga, reprezentacije Srbije i Poljske odigrale su meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008. Pred nekoliko stotina navijača "Orlova" i dve do tri hiljade navijača iz Poljske, na izuzetno lošem terenu, viđen je ispodprosečan fudbal, u kojem su nešto ambiciozniji i konkretniji bili igrači selektora Lea Benhakera u prvom poluvremenu, dok su u poslednjih pola sata želju za pobedom pokazali i igrači Havijera Klementea.

Prvi gol na meču viđen je u 28. minutu. U svom drugom nastupu za reprezentaciju Poljske, 26-godišnji Muravski postigao je prvi internacionalni gol. Samo što je prešao u polovinu protivnika odlični Mariuš Lavandovski uputio je loptu u prostor preko naših defanzivaca, Bane Ivanović bio je loše postavljen, a strelac je vešto prihvatio loptu i preko Avramova postigao lep gol za 0:1 i radost i bakljadu poljskih navijača.

Pre gola, Srbija je imala nešto više loptu u svom posedu. Krasić se više trudio od ostalih, jednom vrlodobro šutirao sa ivice šesnaesterca u 12. minutu, a u polu-šansi jednom se našao i Nikola Žigić. Najveću priliku pored gola Poljaci su imali preko Vasilevskog, kada je Avramov ukrotio njegovu žabicu i nekako spasao naš gol.

Na samom početku drugog poluvremena, dok su igrači Srbije aktivno gledali napad gostiju po levoj strani i prodor Zahorskog, ispred našeg gola nameštali su se Bak i Matuščak, a ovaj drugi je posle ozbiljnih problema sa prijemom lopte, na kraju uspeo da pobedi i loptu i teren i pogodi praznu mrežu za 0:2 u 47. minutu.

Najveću priliku za gol za naš tim imao je Nikola Žigić koji je oklevao da šutira u situaciji "1 na 1" i dozvolio protivniku da ga izblokira.

Posle akcije Jovanovića i centaršuta Duška Tošića sa leve strane, na drugoj stativi Nikola Žigić je "u rvanju" pobedio dvojicu protivničkih igrača i postigao gol za Srbiju u 69. minutu. Dva minuta kasnije Danko Lazović je vešto iskoristio jedan otpadak i iz peterca glavom, skoro "sa zemlje," postigao gol pored nemoćnog golmana Poljske Fabijanskog.

U poslednjih desetak minuta Srbija ulazi sa tri špica – Žigićem, Jovanovićem i Lazovićem, ali i sa ofanzivnim Boškom Jankovićem koji je zamenio Miloša Krasića.

Srbija napada stihijski, nešto se definitivno promenilo u odnosu naših igrača prema igri, i očigledno je da "Orlovi" sada žele da pobede na ovom meču. Polu-prilike za Jovanovića i Lazovića. Posle odličnog prodora i idealnog centaršuta Jankovića u 82. minutu sa desne strane, Žigić je morao da pogodi gol sa 8 metara...

Do kraja utakmice i pored velikog truda naših igrača nije više bilo golova.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #49 poslato: 23.11.2007. 14:54:17 »

B 92


EP: Sa debitantima na Kazahstan


Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Havijer Klemente u tim za utakmicu sa Kazahstanom, poslednjom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine, uvrstio je deset debitanata. Priliku da u subotu od 18h debituju za "orlove" mogli bi da dobiju golman Radiša Ilić, odbrambeni fudbaleri Dušan Andjelković, Ivan Stevanović, Djordje Tutorić i Gojko Kačar, "vezisti" Ljubomir Fejsa, Djordje Lazić i Stefan Babović, kao i napadači Ranko Despotović i Filip Djordjević.

Srbija nije uspela da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo, a duel sa Kazahstanom je trebalo da se igra prošlog vikenda, ali je zbog snega on odložen za subotu, na stadionu Partizana.

"Većinu igrača sam gledao, a i saradnici su mi dali dodatne informacije. Kad god smo imali probleme sa povredama fudbalera raspistivao sam se koji bi igrači iz Srbije mogli da ih zamene", rekao je Klemente na konferenciji za novinare u Kovilovu.

Odlaganje utakmice uslovilo je i odlazak većine igrača koji su standardni prvotimci stranih klubova.

Klemente zato neće moći da računa na Dejana Stankovića, Marka Pantelića, Ivicu Dragutinovića, Nemanju Vidića, Mladena Krstajića, Vladimira Stojkovića, Milana Stepanova, Marjana Markovića, Milana Biševca, Milana Smiljanića, Zdravka Kuzmanovića, Nikolu Žigića i Danka Lazovića.

Klemente je, takodje, rekao da će odluku o svom statusu u reprezentaciji doneti sledeće nedelje posle razgovora sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Zvezdanom Terzićem.

"Veoma je bitno šta će mi predsednik i njegovi saradnici reći. Kada budem saslušao njihovu priču onda ću dati svoje mišljenje. Ne dopada mi se kada kažete da smo u kvalifikacijama doživeli neuspeh, jer je ekipa dobro radila", kazao je španski trener.

Klemente je ponovo odbio da prokomentariše izuzetno malu posetu srpskih navijača na utakmici sa Poljskom u Beogradu, gde je pristalica gostujućeg tima bilo otprilike 10 puta više.

"Ne osećam se odgovornim zbog nedolaska publike, ali nije mi jasno zašto. Čak je i protiv Finske bilo samo 12.000 gledalaca. Možda je na ljude uticala činjenica da su nam šanse za plasman na Evropsko prvenstvo bile male. Ipak, stranac sam i poštujem publiku, sve je isključivo stvar njihovog izbora", dodao je Klemente.

Tim Srbije za duel sa Kazahstanom.
Golmani: Vlada Avramov (Fiorentina), Radiša Ilić (OFK Beograd).

Odbrambeni fudbaleri: Ivan Stevanović (OFK Beograd), Duško Tošić (Verder), Dušan Andjelković, Djordje Tutorić (Crvena zvezda), Branislav Ivanović (Lokomotiva Moskva), Gojko Kačar (Vojvodina).

Fudbaleri sredine terena: Nenad Kovačević (Lans), Igor Duljaj (Šahtjor), Ljubomir Fejsa (Hajduk Kula), Zoran Tošić i Djordje Lazić (Partizan), Boško Janković (Palermo), Ognjen Koroman (Crvena zvezda), Miloš Krasić (CSKA Moskva), Stefan Babović (OFK Beograd).

Napadači: Milan Jovanović (Standard), Ranko Despotović (Vojvodina) i Filip Đorđević (Crvena zvezda).
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4  Sve
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.526 sekundi sa 36 upita.