Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: 1 [2] 3 4 5
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Evroliga - košarka  (Pročitano 26034 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #25 poslato: 28.11.2007. 14:50:10 »

Evroliga, parovi 6. kola

Grupa A

Danas:

Prokom - Montepaski  19.45

Sutra:

Olimpijakos - Žalgiris 19.45
Taukeramika - CSKA  20.00
Virtus - Olimpija  20.30

Tabela:
Taukeramika 4-1, CSKA 4-1, Olimpijakos 3-2, Montepaski 3-2, Žalgiris 2-3, Olimpija 2-3, Virtus 1-4, Prokom 1-4.

Grupa B

Danas:

Aris - Efes Pilsen 19.45
Unikaha - Lijetuvos 20.45
Cibona - Le Man  18.45

Sutra:

Armani džins - Makabi 20.30

Tabela: Unikaha 4-1, Lijetuvos 4-1, Efes Pilsen 3-2, Aris 3-2, Makabi 3-2, Cibona 2-3, Le Man 1-4, Armani džins 0-4.

Grupa C

Danas:

Bamberg - Partizan 20.45
Lotomatika - Barselona 20.30

Sutra:

Fenerbahče - Panatinaikos 19.45
Real Madrid - Roan 20.45

Tabela:
Panatinaikos 5-0, Real Madrid 4-1, Barselona 3-2, Fenerbahče 3-2, Partizan 3-2, Lotomatika 1-4, Roan 1-4, Bamberg 0-5.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #26 poslato: 29.11.2007. 14:57:02 »

B 92




Bamberg naneo Partizanu treći poraz


Košarkaši Partizana poraženi su u šestom kolu Evrolige u Bambergu od Broze Basketa sa 78:62. Domaća ekipa je tako zabeležila prvu pobedu iz šest mečeva dok je naš tim sada na tri pobede i isto toliko poraza. Najbolji igrač Partizana bio je Kecman sa 20 poena, dok je kod Bamberga Grin postigao 18. U potpunosti je podbacio Uroš Tripković koji je šutirao 1:7 za tri poena i imao indeks uspešnosti -8.

Već u prvoj četvrtini Bamberg je pokazao da želi prekid crne serije od pet vezanih poraza u Evroligi. Do kraja prve četvrtine napravili su veliku razliku od 11 poena, 21:10.

Vrlo brzo u probleme sa faulovima došli su Tepić i Peković, a Bamberg je postepeno podizao prednost čak do 17 poena 34:17, da bi na poluvremenu bilo 41:27. Partizan je veoma loše šutirao iz polja 5-20 za dva poena i 4-13 za tri. Domaći tim je bio na liniji za slobodna bacanja čak 22 puta, dok su "crno – beli" izveli samo šest.

Partizan je organizovanom igrom u odbrani i napadu smanjio razliku na osam razlike 43:35. Novica Veličković je imao priliku da smanji na pet, ali je promašio otvoren šut za tri poena. Nikola Peković je zaradio i četvrtu ličnu grešku. Posle faula Tripkovića i tehničke Vujoševića Bamberg se odvojio na 15. Partizan je uspevao da spusti razliku do 10 poena, ali se Bamberg zbog nekoliko vezanih grešaka odvojio na 14 poena minut pre kraja četvrtine. Ipak, naš tim se nije predavao i vezao pet poena, uz trojku Kecmana u poslednjoj sekundi za 57:48

Na početku poslednje četvrtine Kecman je od table postigao trojku i smanjio na 57:51. Na pet i po minuta pre kraja Beograđani su imali priliku da spuste razliku na pet, ali su promašili dve prilike u jednom napadu i Bamberg je povećao na 11 poena.

Cenatar Bamberga Fen je sa dve vezane trojke slomio otpor Partizana.

Utakmica je na nekoliko trenutaka bila prekinuta jer je navijač Partizana utrčao u teren. Posle kratkog rvanja sa obezbeđenjem navijač je izbačen iz hale, a pokušaj ostatka ekipe da utrči na teren je sprečen.

Minut pred kraj meča zbog pet penala iz igre je izašao Peković. Konačan rezultat 78:62 postavio je Grin trojkom u poslednjkoj sekundi.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #27 poslato: 30.11.2007. 14:56:10 »

PRESS



I OVO JE PARTIZAN!


Glavni krivci za poraz protiv Bamberga smo mi sami, ali i to je sastavni deo ekipe koju vodim. Ovaj tim ima mogućnost da pruži odličnu partiju, ali i ovakvu kao protiv Nemaca, kaže trener crno-belih

NE MOŽE UVEK DA SE POBEĐUJE... Duško Vujiošević

Košarkaši Partizana pokazali su u sredu uveče protiv Bamberga svoje drugo lice, bezopasno i bezidejno, a trener Duško Vujošević kaže da bi se trebalo naviknuti i na takvo izdanje crno-belih! Jer, najavljuje Vujošević, sve su šanse da će ga njegovi izabranici još koji put pokazati.


Sa montipajtonovskom devizom „a sada nešto sasvim drugačije", crno-beli košarkaši izašli su na parket dvorane u Bambergu i predstavili se u svetlu koje je malo ko očekivao. Nije im poraz od nemačke ekipe bio ni prvi ni poslednji, ali se do sada nije desilo da crno-belima manjka borbenosti i želje za pobedom. Trener Partizana, međutim, kaže da je i to Partizan i da će ova ekipa verovatno i ubuduće imati slične oscilacije.

- Mi smo glavni krivci za ovakvu igru, ali, s druge strane, i to je sastavni deo ove ekipe i njenog kvaliteta. I naravno da će i ubuduće biti oscilacija. Ovaj tim ima mogućnost da pruži odličnu partiju, ali i ovakvu kao protiv Bamberga - iskren je Vujošević.

Evroliga, rezultati 6. kola

Grupa A
Prokom - Montepaski  59:84
Olimpijakos - Žalgiris    19.45
Taukeramika - CSKA  sinoć
Virtus - Olimpija  sinoć
Tabela:Taukeramika 4-1, CSKA 4-1, Olimpijakos 3-2, Montepaski 3-2, Žalgiris 2-3, Olimpija 2-3, Virtus 1-4, Prokom 1-4.

Grupa B
Aris - Efes Pilsen          67:64
Unikaha - Lijetuvos      71:69
Cibona - Le Man          91:71
Armani džins - Makab  sinoć
Tabela: Unikaha 5-1, Lijetuvos 4-2, Aris 4-2, Makabi 3-2, Efes Pilsen 3-3, Cibona 3-3, Armani džins 1-4, Le Man 0-6.

Grupa C
Bamberg - Partizan       78:62
Lotomatika - Barselona            65:74
Fenerbahče - Panatinaikos        sinoć
Real Madrid - Roan      sinoć
Tabela: Panatinaikos 5-0, Real Madrid 4-1, Barselona 4-2, Fenerbahče 3-2, Partizan 3-3, Roan 1-4, Lotomatika 1-5, Bamberg 1-5.

Parovi 7. kola:
Partizan - Fenerbahče, Roan - Lotomatika, Barselona - Bamberg (sreda, 5. decembar); Panatinaikos - Real Madrid (četvrtak, 6. decembar)

Trofejni stručnjak napominje i da njegovi igrači nisu na pravi način pristupili ovom duelu, smatrajući da će bez većih problema izaći na kraj sa ekipom koja je do srede imala pet poraza iz isto toliko mečeva u Evroligi.

- Gledano striktno košarkaški, napravljena je loša atmosfera uoči ovog meča. Maltene je stvorena slika da je to laka utakmica. Iako sam upozoravao da su oni, osim protiv Rome, svaku utakmicu igrali dobro i gubili tesno tek u završnici, moji igrači nisu ušli sa dovoljno straha u ovaj meč. To je, između ostalog, jedna od stvari koju zameram svojim igračima.

Vujošević ipak nije želeo da preuzme svu odgovornost na sebe i igrače, već kaže da su na konačan rezultat utakmice u dobroj meri uticale i pojedine sudijske odluke.

- Čudan je kriterijum po kojem je u prvom poluvremenu dosuđeno 23 slobodnih bacanja za protivnika, a svega šest za nas. Ne gledam to statistički, jer je ponekad takva razlika opravdana, ali ovoga puta to nije na pravi način odslikavalo dešavanja na terenu. U svakom slučaju, trebalo bi da izvučemo pouke iz ovog meča i da ih iskoristimo u narednim duelima - zaključio je Vujošević.

Narednu utakmicu košarkaši Partizana u Evroligi igraju protiv turskog Fenerbahčea, 5. decembra u „Pioniru".

ŽAO MI JE NAVIJAČA

Mada za prosutim mlekom ne vredi plakati, Duško Vujošević kaže da mu je ipak žao nekoliko desetina navijača Partizana koji su došli na meč sa Bambergom.

- Žao mi je navijača, koji su mahom iz inostranstva došli da nas bodre. Trebalo je da se provesele malo s nama, a mi im se nismo odužili ni makar većom borbenošću - zaključio je Vujošević.

A.JOVANOVIĆ
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #28 poslato: 04.12.2007. 15:28:37 »

BLIC



Bogdan Tanjević dovodi Turke u „Pionir“

Partizan je čudo!



Posle Željka Obradovića i Duška Ivanovića, još jedan veliki trener na „ić“ stiže na megdan Partizanu u Evroligi. Bogdan Tanjević, sa klupe Fenerbahčea, suprotstaviće se sutra (20.45) crno-belima u sedmom kolu grupe C.

Oba kluba imaju isti skor: po tri pobede i poraza, otuda će ovaj duel biti direktna borba za mesto koje vodi u top 16.
- Baš smo konkurenti, posle Panatinaikosa, Barselone i Reala tri ekstremno velike ekipe, moj Fenerbahče, Partizan i Roma, koja do sada ima varljive rezultate, boriće se za dve preostale pozicije. Potpisao bih odmah da sada mi i crno-beli odemo u 16 najboljih, ali... - kaže Tanjević za „Blic“.

Puni ste hvale na račun srpske ekipe?
- Partizan jeste iznenađenje i svake godine je to, sve više i više. Pa, čudesno su savladali Barselonu, mogli su i Panatinaikos u poslednjem napadu. Poznavajući snagu evropskih i srpskih klubova i finansijsku situaciju koja ne može da se poredi, crno-beli su napravili malo čudo! Izbacujući svake sezone igrače, a praveći istovremeno rezultate, oni su najpozitivniji primer zdravog i pravog rada u evropskoj košarci. Kolegi Dušku Vujoševiću svaka čast za to, njegov rad mora da se poštuje.

Igrački kadar?
- Nikola Peković je, rekli bi u mom selu - „na polici“, to se kaže za sledeću mladu po redu za udaju, odnosno u ovom slučaju košarkaš na prodaju. Peković je dominantan u Evroligi, već je pod prismotrom velikih čak i NBA timova. Ma, prodaja igrača je sudbina srpskih klubova. Ako je za utehu, niko to ne radi dobro kao naše ekipe. Igrači nemaju strpljenja da sačekaju pa da sa Partizanom ponove 1992. i osvoje Kup šampiona, mami ih život novca i biznisa. Ostali prvotimci crno-belih su cveće, Tepić i Veličković sa 20 godina nose igru, Palasio je srećno pojačanje, Kecman je radnik, Vraneš takođe pruža dosta, Božić je uvek dobar, Vitkovac atleta... Zaista lepo složena ekipa.
Ko je favorit?
- Bez dileme Partizan, u procentima 55:45. Ako ostanemo do kraja utakmice u igri za pobedu, možda budemo i imali šanse.
Čeka vas vruć doček sa tribina?
- „Pionir“ je najvreliji parket u Evropi, niko nema takvu atmosferu i navijače kao Partizan.

Radujete se dolasku u Beograd?
- Kako da ne, videću brojnu familiju i prijatelje, ali znate kakav je naš posao, što bi svojevremeno rekao ruski političar Nikita Sergejevič Hruščov kad je otišao u Njujork, „nisam video veliku jabuku, jer sam stalno bio zatvoren u hotelu“. Tako i ja, dva treninga, trans i nervoza pred utakmicu, prosto ne znam da li ću imati dovoljno koncentracije za razgovor sa najbližima u Srbiji.

Niste zadovoljni rezultatima u Turskoj?
- Ne, imali smo dva kiksa, i to protiv Banvita i Alpele, ekipe koja je naš drugi tim, čime je čudo još veće. Sa skorom od 7:2 ipak smo drugi na tabeli - završio je Tanjević.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #29 poslato: 06.12.2007. 15:22:39 »

B 92



EL: Četvrti poraz Partizana

Košarkaši Partizana poraženi su u Pioniru od turskog Ulkera 76:72, u sedmom kolu Evrolige. „Crno beli" sada u grupi C imaju skor od tri pobede i četiri poraza. Nikola Peković je ponovo bio najbolji pojedinac susreta. Centar Partizana ubacio je 26 poena i imao je šest uhvaćenih lopti. Pored njega jedini dvocifren igrač u Partizanu bio je Dušan Kecman sa 16 poena, a Palasio i Tripković su ubacili po 9 poena. U timu Bogdana Tanjevića, Vili Solomon je ubacio 21, Omer Onan 15, a Vajt i Oguz po 12 poena.

U sledećem kolu šampion Srbije gostuje Barseloni.

Partizan je poražen u direktnom duelu sa konkurentom za Top 16 fazu, ali „crno beli“ još uvek imaju šanse da se nađu među pet najboljih ekipa u grupi. Ako je zrela igra Partizana protiv Lotomatike bila iznenađenje, opterećenost važnošću utakmice se svakako osetila protiv Ulkera.

Meč je počeo sa dve trojke Turaka, koji su na krilima tog vođstva i završili prvu deonicu sa prednošću (20:16). Peković je ponovo dominirao pod obručem, i za prvih 20 minuta ubacio je čak 16 poena.

Ulker je prednost držao sve do 17. minuta kada je trojkom Tepića Partizan zaokružio seriju 9-0, i došao do prvog vođstva na meču (31:29). Gosti ubrzo vratili prednost, pa je na poluvremenu bilo minimalnih 35:34 za Turke.

Na startu drugog dela viđena je izjednačena igra, a Ulker je serijom od 11 poena u nizu došao do, za ovakav meč, visokih 48:41. Ipak, ekipa Duška Vujoševića se nije predavala pa je samo četiri minuta kasnije ponovo bio egal – 53:52 za Ulker.

Neizvestan rezultat ostao je na snazi sve do 37. minuta kada se Ulker odlepio na plus četiri trojkom - 66:62. Na dva ipo minuta pre kraja Nikola Peković je zaradio peti faul, i to je bio preveliki hendikep za domaćina koji do kraja nije uspeo da sustigne prednos protivnika iako je Palasio 6 od svojih 9 poena postigao u poslednjem minutu.

Meč u Pioniru protekao je bez prisustva fotoreportera kojima uprava Partizana nije obezbedila mesto za slikanje.
Sačuvana
fon Manštajn
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Vaga
Poruke: 2726


we only come out at night


« Odgovor #30 poslato: 06.12.2007. 17:27:22 »

mnogo sam se nervirao sinoc, da su ovi turci promasili bar jednu kljucnu trojku nego svaki put nabodu icon2,  ocajno im fali siguran sut sa distance... idemo dalje...
Sačuvana

Stand by me my apprentice
Be brave, clench fists.
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #31 poslato: 11.12.2007. 15:17:55 »

B 92


EL: Partizan sa Roanom bez publike!


Košarkaški šampion Srbije Partizan moraće sledeću utakmicu kod kuće u Evroligi da igra bez publike, rečeno je agenciji Beta u klubu. Rukovodstvo Evrolige kaznilo je Partizan zato što su domaći navijači i pored upozorenja na utakmici ubacivali tvrde predmete u teren. Navijači "crno-belih" su na poslednjoj utakmici, nezadovoljni sudijskim odlukama, ubacivali u teren upaljače, novčiće i druge tvrde predmete.

Uprava Partizana nekoliko puta je molila publiku da se suzdrži od toga.

Beogradski klub u četvrtak gostuje Barseloni u Grupi C, a sledeća utakmica kod kuće je 19. decembra protiv Roana, ekipe koja mu je direktni konkurent u borbi za plasman u sledeću rundu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #32 poslato: 12.12.2007. 15:21:06 »

B 92


KK Partizan izdao saopštenje

Košarkaški klub Partizan saopštio je da se neće žaliti na kaznu Evrolige zbog koje će sledeću utakmicu u tom takmičenju kao domaćin, protiv francuskog Šoral Roana, igrati bez prisustva publike. Partizan je kažnjen zato što su navijači na prošlonedeljnoj utakmici sa Fenerbahče Ulkerom na parket ubacivali upaljace, sitan novac, ali i petarde.

Prenosimo saopštenje u potpunosti:

"Zbog velikog intresovanja za naše utakmice ove godine je prodat nezapamćen broj godišnjih ulaznica. Iz bezbednosnih razloga je smanjen kapacitet dvorane. Iz tog razloga u slobodnu prodaju odlazi samo 1000 ulaznica. Ovo smo uradili zbog toga što smo u protekloj sezoni od Evrolige kažnjeni ukupno sa 67.000 evra. Svesni smo nezadovljstva naših navijača i gledalaca koji ne uspeju da dođu do karata.

Dakle, svesno smo smanjili kapacitete dvorane sa 6.200 na 5.500 gledalaca. Pojačali smo redarsku službu, obezbedili rigorozniju kontrolu prilikom ulaska gledalaca u dvoranu, zabranili prodaju alkoholnih pića pa i pored toga smo samo u ovoj sezoni za četiri utakmice kažnjeni sa 22.000 evra. Održali smo veliki broj sastanaka sa navijačima, razgovarali i upozoravali da se mora obezbediti sportsko navijanje. Posebno smo insistirali da se spreči svako bacanje predmeta na teren. Obezbedili smo dva nova zaštitna tunela za izlazak na teren igrača i sudija. Nažalost došlo je do bacanja tvrdih predmeta na teren u kontiuiteu, na svakoj utakmici. Kulminacija je nastala na utakmici sa ekipom Fenerbahče Ulkera prilikom bacanja izuzetno eksplozivne naprave 3,31 sekunde pre kraja druge četvrtine, na kraju uspešne serije Partizana kada smo prešli u vođstvo 31:30 i kada je naš protivnik zatražio tajm-aut. Eksplozivna naprava je pala za vreme tajm-auta. Ne verujemo da je to učinio bilo ko ko je pravi prijatelj Partizana, jer je očigledna šteta koju naš klub zbog toga ima (skoro je došlo do prekida utakmice). U trećoj četvrini, 4,47 sekundi do kraja četvrtine bačena je petarda manjeg intenziteta, došlo je do novog prekida i čišćenja parketa što je takođe oštetilo naš tim i njegovu dobru igru u tom periodu. Na utakmici je, takođe, bačen veliki broj tvrdih predmeta (upaljača, kovanog novca i slično) kao rezultat nezadovoljstva gledalaca arbitražom.

Ovo su činjenice koje treba povezati sa upozorenjem Evrolige od 28.11.2007. našem klubu u kome je taksativno navedeno od sezone 2001/02 do 2007/08 kada je klub bio zbog sličnih stvari novčano kažnjavan. Te novčane kazne se u svakom ponovljenom slučaju povećavaju, u proseku smo imali tri do četiri novčana kažnjavanja godišnje što otežava i onako tešku finansijsku situaciju kluba. U pismu nam je savetovano: Da identifikujemo lica koja bacaju predmete na teren. Da pojačamo kontrolu ulaska u dvoranu. Da se prilikom prodaje pića i hrane ne vraća kovan novac gledaocima. Da putem medija upozorimo na moguće posledice koje bi imao naš klub u koliko se ponovi bacanje tvrdih predmeta u teren. Posebno je ukazano da je sledeća mera igranje utakmice bez prisustva gledalaca.

Naš klub je sve ovo preduzeo, medjutim, bez rezultata. Treba imati u vidu da sličnih pojava na utakmicama Evrolige nema. Veliki interes naše publike za utakmice Evrolige, dobra igra našeg mladog tima i rezultati koje postižu u Evroligi su na nivou i renomeu tradicije i ugleda KK Partizan višestrukog pobednika u evropskim kupovima i konačano šampiona Evrope. Nažalost sve to se dovodi u pitanje događanjima na utakmicama Evrolige zbog kojih smo kažnjeni.

Bez obzira što nismo uvek zadovoljni arbitražom to ne može biti povod i opravdanje onome ko oseća Partizan kao svoju familiju, da na primitivan način i bez osećanja časti i viteštva iskazuje svoje nezadovoljstvo. Mi smo u jednom sportskom i korektnom maniru veoma argumentovano obavestili rukovodstvo Evrolige o našem stavu o arbitraži na pojedinim utakmicama. To je jedini put i način na koji se mi možemo boriti za odgovarajući tretman našeg kluba u Evroligi.

Iz tih razloga odlučili smo da ne ulažemo žalbu na odluku disciplinskog suda o kazni zabrane nastupa uz prisustvo gledalaca na jednoj utakmici. Ova kazna mora uveriti sve prijatelje Partizana da se ovakva ponašanja u Evroligi ne tolerišu. Preduzećemo sve mere da zajedno sa našim navijačima sprečimo ovakve pojave. Opšte je prihvaćeno mišljenje da su navijači Partizana najvernija publika u Evropi. KK Partizan može samo zajedno sa navijačima da obezbedi da se ova pojava iskoreni. Očekujemo da će svaki navijač voditi računa da niko pored njega ne baci nikakav predmet na teren i samo na taj način ćemo zadržati visok ugled i imidž koji Partizan ima u Evropi. U protivnom doživećemo sudbinu fudbalskog kluba koji je isključen iz svih evropskih takmičenja zbog neodgovornog ponašanja pojedinih navijača."

KK Partizan
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #33 poslato: 13.12.2007. 15:19:28 »

B 92



EL: Pobede domaćina


U sredu je u okviru osmog kola Evrolige igrano šest mečeva, i na svih šest slavili su domaćini. Košarkaši Tau Keramike pobedili su Olimpijakos 75:64, u derbiju grupe A, a CSKA je u istoj grupi bio ubedljiv protiv Prokoma 99:67. U grupi B Lijetuvos je savladao Armani Džins 75:62, Efes je bio siguran protiv Cibone – 100:74, a Unikaha u Španiji nije imala problema sa grčkim Arisom – 73:52. U Partizanovoj grupi igran je samo jedan duel u sredu. Roan je na svom terenu slavio protiv Bamberga 84:81.

U Vitoriji je igran zanimljiv duel. Tau Keramika je nakon 10 minuta imala 11 poena prednosti, ali su na poluvremenu vodili Grci (38:36). Treća deonica bila je izjednačena, a domaćin je sjajnom odbranom u poslednjih deset minuta došao do trijumfa. Olimpijakos je u poslednjoj četvrtini postigao svega pet poena.

Mirza Teletović bio je najbolji kod domaćina sa 19 poena, a Planinić i Mikel su postigli po 12. Igor Rakočević meč je završio sa 10 poena (1-3 za dva, 2-5 za tri). Kod gostiju, Macijauskas je postigao 14, a Vuds i Džekson po 12 poena. Miloš Teodosić je za skoro 18 minuta na terenu postigao samo 3 poena.

U duelu prvog i poslednjeg nije bilo dileme. CSKA je lako izašao na kraj sa Prokomom, iako u moskovskoj ekipi nije bilo povređenog Matijaža Smodiša. David Andersen je ubacio 17, a Lengdon i Gori po 14 poena za tim Etorea Mesine. Kod gostiju su najbolji bili Šakur sa 19, i Dilevic I Stanojević sa po 14 poena. U gostujućem timu nije bilo Milana Gurovića.

Lijetuvos Ritas, ekipa koju sa velikim uspehom vodi Aleksandar Trifunović, zadržala se na deobi prvog mesta pobedom nad Armaijem. Petravičius je postigao 17, a Prajs 15 poena za Litvance, dok je najbolji kod Italijana bio Galinari sa 16 poena.

Ekipa francuskog Roana je pobedom nad Bambergom došla do treće pobede u elitnom takmičenju, i, po svemu sudeći, do kraja će se boriti sa Partizanom za poziciju pet koja garantuje prolazak u Top 16. Tandem Sejlers – Raš bio je nezaustavljiv kod domaćina. Mark Sejlers je meč završio sa 28 poena (6-7 za tri), dok je Raš stao na 25. Stefen Haman je ubacio 24 poena za Nemce, ali je to bilo nedeovoljno.

Grupa A:

Sreda:
Tau Keramika – Olimpijakos 75:64
CSKA – Prokom 99:67

Četvrtak:
Žalgiris – Virtus
Olimpija - Sijena

CSKA Moscow 7-1
Montepaschi Siena 5-2
Tau Ceramica 5-3
Olympiacos 4-4
Zalgiris 3-4
Union Olimpija 3-4
Virtus VidiVici Bologna 2-5
Prokom Trefl Sopot 1-7

Grupa B:

Sreda:
Lijetuvos – Armani Džins 75:62
Efes Pilsen – Cibona 100:74
Unikaha – Aris 73:52

Četvrtak:
Le Man – Makabi

Unicaja 6-2
Lietuvos Rytas 6-2
Maccabi Elite 5-2
Efes Pilsen 5-3
Aris TT Bank 4-4
Cibona 3-5
Armani Jeans Milano 2-6
Le Mans 0-7

Grupa C:

Sreda:
Roan – Bamberg 84:81

Četvrtak:
Lotomatika – PAO
Barselona – Partizan
Real Madrid - Ulker

Panathinaikos 7-0
AXA FC Barcelona 5-2
Real Madrid 5-2
Fenerbahce Ulker 4-3
Partizan Igokea 3-4
Chorale Roanne 3-5
Lottomatica Roma 1-6
Brose Baskets 1-7
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #34 poslato: 14.12.2007. 15:28:30 »

BLIC


Barselona prejaka za Partizan


Partizan je prema očekivanju u Barseloni doživeo poraz 95:69 (28:14, 19:22, 18:15, 30:18), ukupno peti u ovogodišnjoj Evroligi. Katalonci su bili dominatan protivnik tokom celog meča ali treba istaći da je konačan rezultat ujedno bila i najveća prednost na meču.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Grimau sa 19 poena, dok je u Partizanu bolji od ostalih bio Tripković sa 16 ubačenih.
Najbliže domaćinima Partizanovci su se približili u 16. minutu kada je Tepić trojkom smanjio na 36:30. Međutim usledila su tri poena Bazilea, da bi crno beli još samo u 19. minutu uspeli da dođu do minus šest.
Barselona je u prve tri četvrtine održavala prednost između 11 i 15 poena, da bi se u poslednjoj odlepila i nanela težak poraz Partizanu.
U drugom meču grupe C Roma je nanela prvi poraz Panatinaikosu i prepustila Bambergu poslednje mesto na tabeli.
Le Man je posle poraza na svom parketu od Makabia i dalje jedina ekipa bez pobede, dok je u prvom meču današnjeg programa Žalgiris bio bolji od Virtusa.

Rezultati utakmica osmog kola Evro lige:

Grupa A

Žalgiris – Virtus 102:82 (30:17, 21:15, 32:18, 19:32)
Olimpija - Sijena 80:86 (22:21, 17:15, 21:19, 20:31)
sreda:
CSKA - Prokom 99:67 (21:13, 27:21, 25:17, 26:16)
TAU - Olimpijakos 75:64 (25:14, 11:24, 21:21, 18:5)
Tabela: CSKA 7-1, Sijena 6-2, TAU 5-3, Olimpijakos 4-4, Žalgiris 4-4, Olimpija 3-5, Virtus 2-6, Prokom 1-6.

Grupa B

Le Man – Makabi 91-99 (25:24, 19:26, 16:29, 31:20)
sreda:
Unikaha - Aris 73:52 (18:9, 13:17, 24:17, 18:9)
Efes – Cibona 100:74 (25:18, 27:24, 27:17, 21:15)
Ljetuvos ritas - Armani Milano 75:62 (22:19, 20:15, 20:16, 13:12)
Tabela: Ljetuvas ritas 6-2, Makabi 6-2, Unikaha 6-2, Efes 4-4, Aris 3-5, Cibona 3-5, Armani Milano 2-6, Le Man 0-8.

Grupa C

Real – Fenerbahče 87:77 (26:18, 21:15, 15:17, 25:27)
Roma – PAO 85-67 (20:23, 28:25, 20:9, 17:10)
Barselona – Partizan 95:69 (28:14, 19:22, 18:15, 30:18)

sreda:
Roan – Bamberg 84:81 (21:20, 12:16, 24:21, 27:24)
Tabela: PAO 7-1, Barselona 6-2, Real 6-2, Fenerbahče 4-4, Roan 3-5, Partizan 3-5, Roma 2-6, Bamberg 1-7.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #35 poslato: 15.12.2007. 15:22:09 »

BLIC



Trener crno-belih o porazu u Barseloni

Vujošević: Evropska škola se skupo plaća


Neprijatni porazi od Fenerbahčea u Beogradu i Barselone u „Blaugrani“ stavili su košarkaše Partizana u nezavidnu situaciju kada je u pitanju plasman u top 16 fazu Evrolige. Međutim, nisu sve nade utihnule, srpski šampion mogao bi mnogo toga ispraviti ukoliko u narednom meču savlada francuski Roan u dvorani „Pionir“.

Brz ulazak u problem sa ličnim greškama Nikole Pekovića, neutralisao je glavno Partizanovo napadačko oružje. Ostali igrači nisu imali snage da iznesu teret zvani Barselona pa je ubedljiv poraz od jednog od najslavnijih klubova u Evropi bio neminovan.
- Barselona je potpuno zasluženo slavila i na prikazanoj igri im treba čestitati. Istina, naš doprinos njihovoj pobedio bio je veliki i ogleda se u nedopustivo velikom broju izgubljenih lopti. To se donekle može opravdati neiskustvom, koje se stiče igrajući protiv velikih ekipa kao što je Barselona. Međutim, to učenje nas skupo košta i meri se porazima. S druge strane, ako se zna da sa Kataloncima ove sezone imamo učinak 1-1, onda moramo imati razloga i za zadovoljstvo - rekao je trener Partizana Duško Vujošević.
Kapiten crno-belih Petar Božić razočaran je načinom na koji su on i njegovi drugovi odigrali poslednji period utakmice u „Blaugrani“.
- Pokvarili smo imidž i ugled kluba katastrofalnom igrom u poslednjih desetak minuta, čineći dečačke greške. Sve bi bilo drugačije da smo pri minusu od deset poena samo nekoliko napada odigrali na nivou. S obzirom na to da je naš najbolji igrač Peković proveo samo nekoliko minuta na parketu, onda je jasno zašto smo ubedljivo poraženi - konstatovao je Božić.
Bez obzira na ubedljiv poraz, prvi stručnjak Barselone Duško Ivanović odao je priznanje Beograđanima na svemu što su u dosadašnjem toku sezone uradili, posebno u Evroligi.
- Dali smo najviše poena od početka takmičenja, ali ima tu još dosta posla da se uradi kako bi izgledali kao pravi tim. Što se tiče Partizana, želim da istaknem da je to veoma dobra ekipa kojoj želim plasman u drugi krug Evrolige jer su to svojim kvalitetom i zaslužili - istakao je Ivanović.
Košarkaši Partizana takmičenje u Evroligi nastavljaju utakmicom devetog kola u sredu 19. decembra, kada će u dvorani „Pionir“ (20.45) ugostiti francuskog šampiona - ekipu Roana.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #36 poslato: 19.12.2007. 15:16:00 »

BLIC


Partizan bez publike dočekuje Roan (20.45)

„Valjak“ pali na francuski ključ

Autor: S. Vrakela

Bez pomoći publike košarkaši Partizana pokušaće danas (20.45, AVALA) da ostvare četvrtu pobedu u Evroligi i za korak više se približe ostvarenju cilja - plasman u top 16 fazu elitnog takmičenja. Rival crno-belih je francuski šampion Roan, direktan konkurent za drugi krug, koga je srpski prvak savladao u drugom kolu Evrolige (87:88).

Meč sa Roanom je od izuzetnog značaja i to vrlo dobro zna trener najboljeg tima u regionu Duško Vujošević.
- Pobeda nas održava u životu za plasman među 16 najboljih ekipa u Evropi. Pored činjenice da bismo upisali četvrtu pobedu, trijumf bi značio i dvostruko slavlje protiv jednog od konkurenata za odlazak u drugi krug, što u finišu takmičenja može biti od ogromne važnosti. Mislim da smo po kvalitetu izjednačeni sa Roanom i da nam ne treba čudo da bi ih savladali - rekao je Vujošević.
Činjenica da zbog suspenzije u dvorani neće biti navijača Partizana svakako otrežava posao Vujoševićevih izabranika.
- Mnogo će nam nedostajati navijači jer smo navikli na njihovu izuzetnu podršku. Moram da podsetim da bacanje upaljača i novčića u teren nije nikakva pomoć timu. Ja na Partizan gledam kao na familiju i normalno je da ne želim da naudim svojoj porodici. Ne predstavljam sebe kao čoveka koji najviše voli Partizan, ali i ne dam za pravo nekome da kaže da ga voli više od mene. Ako se ne shvati poenta ove kazne, ovo nije konačna reč Evrolige, tačnije nije isključeno ni izbacivanje kluba iz takmičenja
Bez obzira na taj hendikep, motiv neće izostati, igraćemo kao da je u dvorani 7.000 ljudi - istakao je Vujošević.
Pod posebnom „prismotrom“ biće centar crno-belih Nikola Peković. Francuzi znaju od koga im preti najveća opasnost i nema sumnje da će učiniti sve kako bi ga onemogućili da pruži blistavu partiju.
- Izuzetno je važna utakmica sa Roanom jer je rival kvalitetan. Međutim, ako ponovimo partiju iz Francuske, možemo stići do četvrtog trijumfa u sezoni. Što se mene lično tiče, trudim se da sve stvari koje nemaju direktnu vezu sa igrom ekipe ostavim po strani, pa tako i lične greške o kojima se može diskutovati. Znam da mi rasprava sa arbitrima ništa neće dobro doneti. Sve što radim, radim za dobrobit tima - rekao je Peković.
Sačuvana
ruza980
provereni korisnici
početnik
*
Poruke: 2


« Odgovor #37 poslato: 19.12.2007. 22:29:15 »

Napred Partizan !!!!!   icon_heart
Sačuvana
fon Manštajn
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Vaga
Poruke: 2726


we only come out at night


« Odgovor #38 poslato: 20.12.2007. 06:07:46 »

povuci potegni ali pobedise, uffff idemo dalje...
Sačuvana

Stand by me my apprentice
Be brave, clench fists.
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #39 poslato: 20.12.2007. 15:35:40 »

B 92


Pobeda Partizana u praznom Pioniru


Košarkaši Partizana pobedili su francuski Roan 82:76, u devetom kolu grupe C u Evroligi. „Crno-beli“ sada imaju skor od 4 pobede i 5 poraza, i imaju velike izglede da se plasiraju u Top 16. U ekipi Duška Vujoševića najefiksniji je bio Nikola Peković, koji je pored 26 poena imao i čak 16 skokova. Pored Pekovića odlični su bili Milenko Tepić sa 18 i Novica Veličković sa 14 poena. Kod gostiju, Brajan Raš je postigao 15, a Saliers i Hes po 14 poena.

U narednom kolu "crno-beli" gostuju Panatinaikosu u Atini.

Meč se igrao pred praznim tribinama zbog suspenzije koju je Partizan zaradio nakon meča sa Ulkerom.

Partizan je izuzetno važan meč prelomio tek u poslednjoj četvrtini. Gosti iz Francuske vodili su tokom većeg dela utakmice, ali ekipa Duška Vujoševića nije se predala iako je u jednom trenutku Roan imao i 18 poena prednosti.

Nikola Peković je pored već standardnog košgeterskog učinka, ovoga puta imao nekoliko izuzetno važnih skokova u napadu, koji su možda i presudili na kraju.

Atmosfera sablasno praznog Pionira na početku utakmice više je uticala na domaće košarkaše kojima u prvih 10 minuta nije ništa polazilo za rukom.

Na drugoj strani, Roan je igrao veoma pokretljivo i u odbrani i u napadu, i ta igra im je u sedmom minutu donela prvo osetnije vođstvo – 17:7. Brajan Raš je bio najraspoloženiji kod domaćina u tom periodu sa 6 poena.

Do kraja prve deonice Francuzi su nastavili sa odličnom partijom. Rašu su se pridružili Sailers i Badian, i Roan je nakon deset minuta imao viskoih 30:14.

Druga deonica počinje sa još dva poena gostiju za najviših 32:14, a onda je usledila serija Partizana 8-0, kojom je domaćin prišao na minus 10 (32:22). U drugih deset minuta razigrali su se Peković i Veličković, i dominacija pod košem dovela je „crno-bele“ na samo jedan poen deficita u 18. minutu (41:40).

Ipak, usledio je neshvatljiv pad ekipe Duška Vujoševića koji su gosti iskoristili i sa tri uzastopne trojke i jednim slobodnim bacanjem došli do plus 11 nakon dvadeset minuta (51:40).

Tandem „crno-belih“ koji je bio najbolji u prvom poluvremenu, odlično je počeo i u nastavku. Peković je pogodio dvoju, a Veličković trojku za novi priključak domaćeg tima (51:45). Izuzetno čvrsta ekipa Roana ipak nije popustila, pa su gosti vodili i nakon 30 minuta (64:60).

Poslednja četvrtina bila je izuzetno zanimljiva. Počelo je, kao i na startu drugog dela, sa pet poena domaćina, i Partizan je napokon poveo (65:64). Uzvratili su Francuzi sa sedam uzastopnih poena (71:65), ali Peković nije hteo da popusti. Centar „crno-belih“ uzvratio je sa pet poena, a na to se nadovezao i Tepić sa trojkom, i Partizan je ponovo vodio (73:71).

Partizan do kraja nije ispuštao prednost, ali je poslednji napad Roana odbijen tek u 38. minutu kada gosti nisu iskoristili dva napada u nizu pri vođstvu Partizana 80:76.

Partizan - Roan 82:76

Partizan: Palasio 6, Tepić 18, Kecman 2, Borovnjak 2, Tripković 3, Veličković 14, Peković 26, Vitkovac 8, Djurković, Božić 2, Milošević, Vraneš 1.
Roan: Diop, Pupe 6, Hel 8, Vilson, Solomon 2, Badian 10, Salier 14, Hes 14, Pelin 7, Raš 15.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #40 poslato: 21.12.2007. 15:13:19 »

BLIC


EL: Lotomatika pobedila Real

Autor: Blic online

Košarkaši Lotomatike su dodatno zakomplikovali situaciju u grupi C gde je i Partizan, pobedom nad Realom rezultatom 69:64 u 9. kolu Evrolige.

Rimljane su do pobede na svom parketu predvodili Lorbek i Gabini sa 17 poena. Na drugoj strani najbolji je bio Bulok sa 11 koševa, a Smit, Rejes, Mumbru i Tunčeri su upisali 10.
U večeri u kojoj su slavili uglavnom gosti radovao se i bivši trener Crvene zvezde Aleksandar Trifunović, koji je as Lijetuvos Ritasom slavio u Tel Avivu protiv Makabija sa 87:82.

Grupa A:
Virtus Bolonja - Tau Keramika 69:85
Tabela: CSKA 8-1, Sijena 6-3, Taukeramika 6-3, Olimpijakos 5-4, Žalgiris 5-4, Olimpija 3-6, Virtus 2-7, Prokom 1-8.
Grupa B:
Aris - Le Man 93:74
Makabi - Lijetuvos Ritas 82:87
Cibona - Unikaha 62:76
Tabela: Unikaha 7-2, Lijetuvos Ritas 7-2, Makabi 6-3, Efes Pilsen 6-3, Aris 5-4, Cibona 3-6, Armani Džins 2-7, Le Man 0-9.
Grupa C:
Lotomatika - Real Madrid 69:64
Fenerbahče - Barselona 78:85
Tabela: Panatinaikos 8-1, Barselona 7-2, Real Madrid 6-3, Fenerbahče 4-5, Partizan 4-5, Roan 3-6, Lotomatika 3-6, Bamberg 1-8.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #41 poslato: 25.12.2007. 15:07:34 »

B 92


Markus Braun MVP decembra

Košarkaš Žalgirisa Markus Braun izabran je za najkorisnijeg igrača decembra u Evroligi. Braun je predvodio Litvance u tri vezane pobede, kod kuće protiv TAU-a i Virtusa i u gostima protiv Prokoma. U dva od tri meča on je bio najbolji strelac Evrolige – kada je Taukeramici dao 27 i kada je Virtusu ubacio 31 poen. U trećoj utakmici dao je 16 poena protiv Prokoma. Izvanredno je šutirao za 3 poena (15 od 19!), a pogodio je svih 13 bacanja (i svih 29 u sezoni).

U karijeri Markus Braun je nastupao za NBA timove iz Portlanda i Detroita, kao i za niz standardnih evroligaških ekipa – Ortez, Limož, Beneton, Efes Pilsen, CSKA i Malagu. U Kaunas je stigao ovog leta.

On je drugi na večnoj listi strelaca Evrolige, sa 2270 poena na 129 utakmica.

Braun je tek drugi igrač u istoriji Evrolige koji je dva puta dobio nagradu MVP meseca, pošto je u aprilu 2005. nagrađen kao igrač moskovskog CSKA.

Nagrada MVP meseca dodeljuje se od sezone 2004/2005.

Najbolji igrač novembra u Evroligi bio Arvidas Macijauskas iz Olimpijakosa. Litvanac je tada postao prvi igralč u istoriji Evrolige sa dve mesečne nagrade (zanimljivo, prethodnu je dobio takođe mesec pre Markusa Brauna, u aprilu 2005. godine).
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #42 poslato: 03.01.2008. 15:17:52 »

b 92


Vujošević: "Pokazali smo kvalitet"


Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević čestitao je Panatinaikosu pobedu u 10. kolu Evrolige, ali i ocenio da je njegova ekipa pokazala kvalitet pošto je od aktuelnog evropskog šampiona izgubila samo sa poenom razlike - 66:67.

"Panatinaikos je evropski prvak i dva puta igrati protiv njega na jednu loptu, i u Beogradu i u Atini, jeste i dokaz našeg kvaliteta. Možda ni u jednom sportu razlika između sreće i tuge nije tako mala kao u košarci", rekao je Vujošević posle utakmice.

Partizan je mogao da priredi i veliko iznenadjenje, pošto je imao poslednjih pet sekundi za napad, ali nije iskoristio priliku.

"Igrači nisu gledali kada je sudija uručio loptu, pa su i pre toga počeli da prave kretnje i blokove, čime su pružili šansu domaćima da 'pročitaju' akciju. Ta lopta je, takođe, bila pretvrda, pa Nikola Peković nije uspeo da je uhvati, iako je najviše skočio", naveo je.

Vujošević je posebno pohvalio borbenost svoje ekipe koja se, prema njegovim rečima, najbolje ogleda u duplo većem broju skokova od protivnika - 46/23.

Trener Partizana je svojim igračima zamerio na velikom broju izgubljenih lopti i istakao da će "crno-beli" morati da reše taj ustaljeni problem ako žele da se izbore za plasman medju 16 najboljih ekipa Evrolige.

Bek Partizana Milt Palasio pojasnio je zašto u poslednjem napadu nije šutnuo ka protivničkom košu, iako je imao prostor, već je pokušao ulazom, koji je zaustavio Šarunas Jasikevičijus izbivši mu loptu u aut.

"Imao sam otvoren šut, ali sam video da je ostalo pet sekundi do kraja i da je bilo prostora izmedju igrača Panatinaikosa. Znao sam da mogu da uđem pod koš, ali nisam uspeo da podignem loptu, pošto je Jasikevičijus dobro reagovao", rekao je Palasio.

Partizan je, inače, gubio tokom većeg dela utakmice, u jednom trenutku i 15 poena, ali se borio do samog kraja u kome se istakao i Uroš Tripković, koji je svih svojih sedam poena postigao u finišu poslednje deonice.

"Sve vreme smo se nadali da možemo do pobede. Nada uvek postoji. Na kraju, ipak, nismo imali sreću. Odigrali smo, takođe, ispod svog nivoa, ali smo čak i tako uspevalali da u pojedinim trenucima igramo ravnopravno sa evropskim šampionom", rekao je Tripković.

Trener Panatinaikosa Željko Obradović ocenio je da je Partizan, uspevši da nadoknadi dvocifreni zaostatak, pokazao karakter.

"Znali smo šta nas očekuje, ali smo bili loši u skoku. U prvih 15 minuta drugog poluvremena smo igrali mnogo bolje i da nam je protivnik bio neki običan tim, utakmicu bismo rutinski priveli kraju. Partizan je, medjutim, još jednom pokazao karakter i borio se do samog kraja u kome je mogao i do pobede", rekao je Obradović.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #43 poslato: 05.01.2008. 15:28:48 »

B 92


EL: Peković ponovo u petorci kola

Najkorisniji igrač 10. kola Evrolige je Amerikanac iz Efes Pilsena Skuni Pen. Nekadašnji igrač Crvene zvezde i Cibone je postigao rekord karijere, 30 poena i 38 indeksnih poena, a u najboljih pet igrača kola su i Nikola Peković, centar Partizana Igokee, Terens Moris iz Makabija, Lin Grir (Olimpijakos) i Džeremaja Mesi (Aris). Peković je trenutno drugi na listi najkorisnijih igrača Evrolige, a vodi Mark Salijers iz Roana.

Efes je ubedljivo izgubio od Makabija, ali je Pen sa 30 poena, šest skokova i po tri asistencije i ukradene lopte, uz procenat šuta od 70%, bio najbolji igrač utakmice i celog kola.

Nikola Peković je u porazu 'crno-belih' u Atini postigao 15 poena, uhvatio 13 lopti pod koševima, a sa indeksom uspešnosti 28 bio je peti igrač kola.

Na listi najkorisnijih igrača sezone Peković je drugi sa prosekom od 24,2 indeksna poena, Salijers ima 24,6, a trenutno je treći Arvidas Macijauskas sa prosekom 23,8.

Peković je drugi strelac lige sa prosekom od 19,5 poena, treći skakač (8,5), a drugi je i na listi igrača na kojima se pravi najveći broj prekršaja (6,5 po utakmici).
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #44 poslato: 11.01.2008. 00:15:02 »

B 92


Vujošević: "Vreme je za pobedu"

Košarkaši Partizana dočekuju u četvrtak madridski Real u okviru 11. kola Evrolige. Ekipa Duška Vujoševića već je u hali Pionir uzela skalp jednom od španskih velikana, Barseloni, a pobeda nad Madriđanima dovela bi ih na korak od plasmana među 16 najboljih ekipa Evrope.

Crno-beli sa učinkom od 4 pobede 6 poraza i dalje čuvaju peto mesto u grupi C, koje ih vodi u top 16 fazu Evrolige, a uspeh protiv Reala doneo bi im dodatnu prednosti nad glavnim konkurentima za tu poziciju, rimskom Lotomatikom i francuskim Roanom, koji imaju pobedu manje. Ni Partizan, ni Real ne mogu da se pohvale dobrim igrama u Evroligi u poslednjih nekoliko utakmica.

Srpski šampion izgubio je četiri od poslednjih pet mečeva u elitnom takmičenju, doduše samo jedan kod kuće, dok je Real vezao tri poraza u gostima. U "Pionir" u četvrtak dolazi lider španske ACB lige, ali je Partizan već pokazao da može da se nosi sa najjačim ekipama Evrope, crno-belima je pobeda neophodna, a recept za uspeh je pristup sa prošlonedeljne utakmice protiv Panatinaikosa u Atini, smatra trener Duško Vujošević.

"Real dolazi u momentu kada nam je pobeda neophodna. Verujem da je potrebno šest pobeda da bi se plasirali u Top 16 fazu i, kao što se videlo na utakmici sa Panatinaikosom, ni u jednu utakmicu više ne ulazimo bez ambicija. U svaku utakmicu ulazimo sa totalnom energijom i zalaganjem. Ne obećavam pobedu, ali mogu da obećam maksimalno zalaganje. Svi su u funkciji tima i u tim uslovima moguće je pobediti", kaže Vujošević, koji će ponovo moći da računa na oporavljenog Novicu Veličkovića, posle pauze protiv Panatinaikosa.

Prvi duel Partizana i Reala, odigran u Madridu ranije ove sezone, španska ekipa je rešila u svoju korist sa 75:64. Crno-beli su tom prilikom šutirali samo 17 odsto za tri poena (4/23), a učinak Nikole Pekovića ograničen je na samo 6 poena, što je njegov najslabiji nastup u Evroligi ove sezone. Ipak, centri Madriđana Papadopulos i Rejes u "Pioniru" će skoro sigurno imati mnogo teži zadatak. Peković je i dalje u vrhu liste strelaca i najkorisnijih igrača Evrolige, a naročito dorbe partije pruža na domaćem terenu, gde je skoro nezaustavljiv.

Crno-beli su protiv Roana odradili kaznu od jednog meča bez prisustva publike, pa će na utakmici sa Realom ponovo imati podršku navijača:

"Ipak je domaći teren prednost, publika ume da stvori izvanrednu atmosferu i da zaplaši protivnika, naravno samo sportskim sredstvima. Pokazali smo da imamo karakter. Utakmice sa Realom su uvek bile neizvesne i vreme je za pobedu", dodaje strateg crno-belih.

Dušan Kecman veruje da crno-beli mogu do pobede:

"Ne treba trošiti reči. Real ima tradiciju, kvalitet, a i fajnal-for se igra u Madridu. Utakmica nam je bitna za plasman u Top 16 i uz maksimalno zalaganje i poštovanje dogovora, možemo da pobedimo. Navijači nisu bili tu na utakmici sa Roanom i videlo se da nam puno znače", kaže Kecman.

Utakmica Partizan – Real Madrid igra se u četvrtak od 20:45.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #45 poslato: 11.01.2008. 14:58:29 »

B 92


Pobeda Reala u Pioniru


Košarkaši Partizana poraženi su u Pioniru od madridskog Reala 80:72, u 11. kolu Evrolige. „Crno-beli“ sada u grupi C imaju skor od četiri pobede i sedam poraza, i u naredna tri kola predstoji im borba za plasman u Top 16. Dušan Kecman i Milton Palasio bili su najefikasniji u domaćoj ekipi sa po 13 poena. Novica Veličković stao je na 8, a najbolji igrač „crno-belih“ ove sezone Nikola Peković meč je završio sa 6 poena i samo jednim košem iz igre.

Kod pobednika, Felipe Rejes postigao je 15, Aleks Mumbru 14, a Lazaros Papadopulos 12 poena.

U narednom, 12. kolu, Partizan gostuje rimskoj Lotomatici.

Partizan je poražen u meču koji je lako mogao da dobije. „Crno-beli“ su pet minuta pre kraja imali potpuno otvorenu utakmicu, ali je iskustvo gostiju i odlična rola Felipe Rejesa presudilo u finišu, i Španci su zasluženo slavili. Veliki udeo u pobedi Madriđana ima i Lazaros Papadopulos koji je, uz 12 postignutih poena, uspao da spusti najboljeg centra Evrope Nikolu Pekovića na samo šest poena.

Počelo je nervozno na obe strane. Prve poene postigli su gosti tek posle dva minuta igre, a Partizan se „upisao“ tek nakon tri ipo minuta. U startnoj petorci, na malo iznenađenje, našao se Dejan Borovnjak umesto Novice Veličkovića. Nekadašnji igrač Partizana Blagota Sekulić svih šest poena postigao je u prvoj četvrtini.

Real je odmah od starta preuzeo vođstvo, koje ipak nijednog trenutka nije bilo veće od 11 poena. Prvu osetniju prednost gosti su imali krajem prve deonice nakon trojke Kerema Tunčerija (19:13). Ipak, na drugoj strani razigrao se Čedomir Vitkovac, i Partizan je posle 10 minuta imao samo četiri poena zaostatka (21:17).

Vitkovac je u istom ritmu nastavio i na startu druge deonice, i „crno-beli“ su na krilima njegove dobre igre napravili seriju 8-0, kojom su došli do prvog vođstva (25:21). Tada Peković dobija drugi faul, a Real pojačava i ubrzo vraća prednost. Ipak, sredinom druge četvrtine sjajno je odigrao i osporavani Slavko Vraneš, koji je sa pet uzastopnih poena i nekolik skokova održao svoj tim u egalu. U poslednjim trenucima prvog dela Vitkovac je promašio trojku za izjednačenje, pa je Real vodio nakon 20 minuta (41:38).

Prvi deo nastavka protekao je, kao i veći deo utakmice, u egalu, ali se krajem treće četvrtine razigrao Lazaros Papadopulos. Grčki centar sa sedam poena inicirao je sjajnu seriju 9-0 kojom Real dolazi do najviših 61:50. Ipak Veličković je trojkom u poslednjoj sekundi prekinuo seriju i umanjio prednost Reala na 61:53 pred poslednju deonicu.

Španci su trojkom ponovo pobegli na plus 11 (64:53), ali je onda usledilo furioznih šest minuta domaćina, i četiri minuta pre kraja Partizan je serijom 15-4 stigao do izjednačenja (68:68). Tada je reagovao Felipe Rejes koji je sa šest uzastopnih poena rešio pitanje pobednika.

Partizanu je ovo bio sedmi poraz, a Realu osma pobeda u najjačem klupskom takmičenju Evrope.


Sačuvana
fon Manštajn
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Vaga
Poruke: 2726


we only come out at night


« Odgovor #46 poslato: 14.01.2008. 06:00:35 »

jbg moraju sad da dobiju fenerbahce u turskoj a to je ...
Sačuvana

Stand by me my apprentice
Be brave, clench fists.
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #47 poslato: 15.01.2008. 15:00:47 »

B 92


Vujošević: "Bez imperativa pobede"


Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević obećao je da će se njegova ekipa "maksimalno boriti" u preostale tri utakmice prve faze Evrolige, a istakao je da njegov tim ne sme imati imperativ pobede u Rimu. "Ne možemo da obećamo da ćemo da izgubimo. Možemo da obećamo da ćemo se maksimalno boriti u preostale tri utakmice prve faze. U Rimu igramo odlučujucu utakmicu, Lotomatika će biti maksimalno motivisana i sigurno će njihova logistika odraditi svoj deo posla", rekao je Vujošević pred polazak u Italiju.

Oba tima imaju četiri pobede i sedam poraza i potrebna im je pobeda u borbi za plasman u Top 16.

"Prvi uslov za dobru igru je - bez imperativa. To je važno jer nas imperativi vade van realnosti i opterećuju. Oni su favoriti, igraju na svom terenu", rekao je Vujošević.

Partizan je imao nekoliko tesnih poraza, a u Atini je protiv evropskog prvaka Panatinaikosa imao dva šuta za pobedu.

"To kako smo odigrali protiv Panatinaikosa upravo je bilo zato što nismo imali imperativ pobede", kazao je trener šestostrukog uzastopnog prvaka države.

Partizan u utorak u sedam ujutru polazi u Rim, a utakmica se igra u sredu u 20:30.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #48 poslato: 17.01.2008. 15:22:11 »

B 92

Partizan pao u produžetku

Košarkaši Partizana poraženi su u Rimu od Lotomatike 88:87, u 12. kolu Evrolige. Meč je igran 45 minuta, pošto je posle regularnih 40 bilo nerešeno – 80:80. „Crno-beli“ su tako propustili priliku da pobede direktnog rivala u duelu za poziciju pet u grupi, koja garantuje Top 16 fazu. Partizan još uvek nije izgubio sve šanse za plasman u dalje takmičenje, i u preostala dva kola predstoji mu velika borba za taj cilj.

Novica Veličković bio je najbolji u Partizanu sa 22 poena i 9 skokova. Peković je ubacio 17, Kecman 15, a Palasio 13 poena. Kod domaćina, Roko Ukić postigao je 23, Erazem Lorbek 22, a Rej Alan 21 poen.

Partizan sada u grupi C ima skor od četiri pobede i osam poraza, a u narednom kolu dočekuje nemački Bamberg u Pioniru.

Utakmica je počela duelom Roka Ukića sa jedne, i Novice Veličkovića sa druge strane. Veličković je postigao prvih osam poena za svoj tim, a posle njegove asistencije Pekoviću i trojke u sledećem napadu Partizan je imao plus pet (14:9).

U nastavku prve deonice Roma se vratila u igru, pošto se Ukiću pridružio i raspoloženi Alan. Trojkom Božića u poslednjim trenucima Partizan je ipak vodio na prvom dvominutnom odmoru (25:22). Veličković je u prvih 10 minuta ubacio čak 13 poena (tri trojke), ali su mu na drugoj strani parirali Ukić sa 9 i Alan sa 8 poena.

Ipak početkom druge deonice Vujošević izvodi Veličkovića, a Roma to koristi i serijom 7-0 dolazi do 29:25. Partizan na startu druge četvrtine nije postigao koš čak četiri minuta. „Crno-beli“ su u nastavku uspeli da održe egal, pre svega zbog odličnog šuta za tri (5-8 u prvom poluvremenu), pa je na poluvremenu bilo 40:36 za domaćina.

Drugo poluvreme Partizan počinje jako loše. „Crno-beli“ su Romi dozvolili puno ofanzivnih skokova, pa je domaćin došao do, za ovakav meč, visokih 50:39. Gosti ipak uzvraćaju serijom 6-0 (50:45), ali Roma ponovo posle trojke Roka Ukića dolazi do dvocifrene prednosti – 59:47.

Ekipa Duška Vujoševića ni tada nije paničila, i u 29. minutu bilo je 63:58 (kraj treće deonice 65:58).

U poslednjih deset minuta „crno-beli“ su, malo po malo, sustizali prednost domaćina, i u poslednjih pet minuta ušlo se sa samo dva poena prednosti za Romu (72:70). Domaćin tada serijom 4-0 dolazi do šest poena prednosti na tri minuta pre kraja, i tada s činilo da je pobednik rešen. Ipak, u gostujućem taboru probudio se Milt Palasio koji je sa sedam vezanih poena doveo svoj tim na samo poen deficita (79:78), 20 sekundi pre kraja. Roko Ukić je promašio jedno slobodno bacanje, a Kecmanu ruka na drugoj strani nije zadrhtala, i ušlo se u produžetak.

„Crno-beli“ bolje počinju dodatnih pet minuta, dolaze do četiri poena prednosti (87:83), ali Rimljane u meč vraća trojka Lorbeka. Usledilo je nekoliko loših napada na obe strane, a Roko Ukić je na 33 sekunde pre kraja uz dosta sreće poentirao pored Pekovića za 88:87.

Usledio je napad u kojem je Partizan imao čak tri pokušaja za pobedonosni koš. Tepić je u prvom pokušaju bio u najboljoj situaciji, ali mu se pri polaganju skratila ruka. Lotu je uhvatio Peković koji je izblokiran, a posle trećeg napada Tepić je, ovoga puta iz teže pozicijie, ponovo promašio polaganje, i Roma je slavila.

Lotomatika: Đaketi, Fućka, Tonoli 3, Drejer, Lorbek 22, Rej 21, De la Fuente 9, Ukić 23, Gabini, Banjoli, Hovkins 10.
Partizan: Palasio 13, Tepić 10, Kecman 15, Borovnjak, Tripković 4, Veličković 22, Peković 17, Vitkovac, Đurković, Božić 6, Milošević, Vraneš.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #49 poslato: 21.01.2008. 16:07:26 »

BLIC


Šuput sa Bambergom gost crno-belih

Partizan ima tim za top 16


Bez emocija u Beograd: Predrag Šuput
Ostale su još dve utakmice, 80 minuta nade za košarkaše Partizana da će se plasirati u top 16 Evrolige. Po rezultatima koje je pružao ove sezone, srpski šampion je zaslužio plasman među 16 najboljih, a prvi stepenik do ponavljanja prošlogodišnjeg uspeha jeste Bamberg u „Pioniru“, u okviru 13. kola grupe C.

Nemački prvak, koji je u prvom delu porazio našeg predstavnika sa 78:62, stiže u Beograd predvođen Predragom Šuputom, bivšim igračem crno-belih.
- Očekujem paklenu atmosferu, kakvu „grobari“ uvek prave u svojoj dvorani, ali i verujem da će me pozdraviti aplauzom. Zaslužio sam - kaže Šuput.

Partizanu je taj meč biti ili ne biti, mora da trijumfuje, hoće li biti sentimentalnosti?
- Ne, nema puštanja. Jesam prehlađen i nisam trenirao poslednjih dana, međutim, to me neće sprečiti da igram. Nemamo ni promil šanse da prođemo dalje, tako da ćemo igrati za sebe. Žao mi je što su crno-beli mnogo utakmica izgubili za jednu loptu. Od nas su, ipak, u boljoj formi, realno je da slave i obezbede plasman u top 16. Ja im to sveg srca želim, makar nas i porazili. Nisu zaslužili da ispadnu, jednostavno pred crno-belima je velika šansa, u stvari dve velike šanse.

Koja je realnija, prva - sa dve pobede, protiv Bamberga i u Istanbulu, ili druga - kao najbolji šestoplasirani?
- Ova prva prilika, ipak, jer Partizan može i ima kvalitet da savlada i Bamberg kući i Fenerbahče u gostima, u poslednjem kolu. Pogotovo što su Turci poodavno u narednoj rundi takmičenja. Mi smo igrali sa njima prošle nedelje i lagano ih pobedili, mada ne mislim da je to zbog toga što su se opustili, već što smo mi izašli iz rezultastke krize, ali izgleda u pogrešno vreme. Da smo ovako igrali ranije, sada bismo se i mi borili za slavu, a ne samo za prestiž.

U prvenstvu Nemačke Bambergu je cilj odbrana titule?
- Gubili smo od autsajdera, što nam je došlo glave pa smo sada peti na tabeli, ali uz utakmicu manje. Verujem da ćemo na kraju ostvariti zadatak - plasman u Evroligu - završio je Šuput.
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4 5
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.056 sekundi sa 36 upita.