Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: 1 2 3 [4] 5
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Evroliga - košarka  (Pročitano 26057 puta)
Ser Boki
provereni korisnici
odomaceni korisnik
***
Poruke: 150



« Odgovor #75 poslato: 15.03.2008. 19:17:42 »

Плашим се да ће медији направити велики притисак и мислим да ће Партизан лоше отворити утакмицу. Надам се ће, што каже Ђорђевић, стећи самопоуздање у 3. четвртини. Наравно, и судије ће играти огромну улогу. Мада, играчи су и навикли на то. Чак и Вујошевић одавно није добио техничку, а против Сијене је била идеална прилика за то. Верујем у победу, али ако је и не буде играчи ће остати хероји у мојим очима.
Sačuvana
fon Manštajn
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Vaga
Poruke: 2726


we only come out at night


« Odgovor #76 poslato: 15.03.2008. 23:28:03 »

vreme je da ih dobijemo ove sezone jednom...
Sačuvana

Stand by me my apprentice
Be brave, clench fists.
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #77 poslato: 18.03.2008. 14:37:03 »

BLIC


Evroliga: Crno-beli sutra protiv Panatinaikosa

Bitka decenije za Partizan


Od 1998. kada je igrao fajnal-for Evrolige, Partizan nije vojevao važniju bitku od sutrašnje protiv Panatinaikosa. Uzmicanja i kalkulacija nema, pobednik beogradskog dvoboja plasiraće se u četvrtfinale. Uzavreli „Pionir“ biće centar evropske košarke, mesto velike senzacije ili potvrda kvaliteta evropskog šampiona.

Utakmica decenije za klub iz Humske, ali i najvažnija u sezoni za Atinjane, koji su zbog neočekivano slabih rezultata došli u situaciju da „glavu spašavaju“ baš protiv srpskog prvaka. Tri pobede Grka, ali na jedvite jade, bilans su mečeva dva rivala u dosadašnjem delu takmičenja. Vreme za revanš i naplatu dugova je stiglo, nadaju se crno-beli.
- Spremni smo da napravimo iznenađenje, iako smo to postali već do sada igrama i pobedama u Evroligi. Daćemo sve od sebe da obradujemo navijače. Posle tri uzastopna trijumfa u top 16, sve smo podredili odlučujućem duelu sa Panatinaikosom. Potrošili smo izvesnu energiju još protiv Efesa, u Širokom smo gostovali u nezgodnom trenutku, ali preraspodelom minuta odmorio sam Pekovića i Palasija, nešto manje Kecmana i Veličkovića, pa je Vraneš iskoristio šansu i dominirao pod košem. Imamo obavezu da se što bolje pripremimo i napadnemo Atinjane - rekao je Duško Vujošević.
Panatinaikosa danas popodne stiže u Beograd, a uveče će održati trening. U klubu ističu da dolaze bez povređenih Dejana Tomaševića i Kostasa Carcarisa, koji još nisu spremni za povratak na parket. Konačno, u grčkom timu biće iskusni Dimos Dikoudis koji je ove sezone igrao nešto manje (17 mečeva).
Trener Željko Obradović dobro zna šta ga očekuje u paklu „Pionira“.
- U Beogradu je uvek prava košarkaška atmosfera, publika je veoma bučna i znamo koliko će naš zadatak biti težak. Posle meča sa Montepaskijem stekao sam utisak da možemo da izdržimo pritisak u završnici. Razgovarao sam proteklih dana sa igračima i rekao im da moraju verovati u uspeh. Nadam da ćemo se iz Beograda vratiti sa vizom za četvrtfinale. Evroligu smo označili kao prioritet sezone i ne bi bilo dobro da ne uspemo da se plasiramo među osam ekipa, pogotovu što nam nije prvi put da smo „pritisnuti uza zid“ - ističe trofejni srpski stručnjak.

Grupa D
SREDA
Partizan PAO 20.15
Sijena - E. Pilsen 20.15
Sijena 5 3 2 385:360 8
Partizan 5 3 2 358:357 8
PAO 5 3 2 357:364 8
E. Pilsen 5 1 4 359:378 6

Prkačin: Meč sezone
Najviše optimizma ispoljio je Hrvat Nikola Prkačin.
- Ovo je utakmica sezone. Znamo koliko će biti teško i kakva nas paklena atmosfera očekuje, ali ovaj tim ima kvalitet. Mi smo jedna od najboljih evropskih ekipa, ako ne i najbolja. Imamo iskusne igrače koji su u karijeri odigrali ogroman broj ovakvih utakmica. Očekuje nas velika borba, ali to može biti i dobro, jer će pritisak biti na Partizanu - rekao je Prkačin.

Panatinaikos 15 puta skuplji
Neverovatno zvuči podatak da godišnji budžet Panatinaikosa iznosi 29.450.000 aduta, konvertovanih u evre. Uz finansijsku asistenciju bratskog trija Janakopulos, Željko Obradović je selektirao tim milionera. Na drugoj strani, Partizan za 12 meseci na sve troškove izdvaja dva miliona evra, svaki igrač Atinjana vredi više nego kompletan klub iz Humske.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #78 poslato: 19.03.2008. 14:15:40 »

BLIC


U sredu uveče košarkaški spektakl

Grci u paklu „Pionira“


Jedan korak deli košarkaše Partizana od vanserijskog uspeha u novijoj istoriji, jedna pobeda potrebna im je za plasman među osam najboljih evropskih klubova. I to bi sve možda i bilo lako, da u sredu uveče u poslednjoj utakmici top 16 faze Evrolige sa druge strane parketa u „Pioniru“ neće biti Panatinaikos (20.15, TV „Avala“). Crno-beli ulogu favorita su prepustili ekipi Željka Obradovića, pobedu ne obećavaju, ali, po rečima trenera Duška Vujoševića, u ovako važnom meču imaće želje, borbenosti, hrabrosti i lucidnosti u ogromnoj količini.

- Košarkaši Partizana su već postigli izvanredan uspeh. Osvojili smo Kup Radivoja Koraća, u ligaškom delu regionalnog takmičenja smo na prvoj poziciji, a ono što je sezonu zaokružilo, jeste naše dobro izdanje u Evroligi. Niko pre početka takmičenja nije nam davao šansu da ćemo stići ovako daleko, većina je mislila da ćemo ostvariti eventualno dve pobede. Do utakmice koja odlučuju o plasmanu među osam najboljih ne bi ni došlo da nismo verovali u sebe, da momci nisu izgarali na treningu, maksimalno se posvetili poslu i stavili egoizam u funkciju tima - objasnio je trener Partizana.

Vujošević odlično zna da tajni između njegovog i Obradovićevog tima nema. Ove sezone su odigrali već tri meča i u svim su Grci slavili, ali možda je vreme za promene.
- Ne smemo da izgubimo osećaj za realnost. „Pionir“ jeste dvorana u kojoj se okuplja najbolja košarkaška publika u Evropi, ali Panatinaikos nije tim koji će obraćati pažnju na to, i sumnjam da će im biti oduzeta ijedna lopta. Dobro se znamo, i taktičkih iznenađenja neće biti. Panatinaikos ima sjajan tim, igrače, trenera, logistiku, doduše neće igrati Dejan Tomašević i Kostas Carcaris, ali realno, oni su favoriti. A ja ću se poslužiti Njegoševim rečima: „Neka bude što biti ne može“ - u svom stilu je odgovorio Vujošević.
U dosadašnjim utakmicama Evrolige, Partizan je često imao zamerke na suđenje. A pored toga, kasne im i primanja.

- Nadam se i očekujem da će biti pošteno. Ipak, mi i dalje sport gledamo iskreno i naivno, pod parolom „slavno za domovinu mreti“. Međutim, istina je da je sport sve više biznis, da onaj ko uloži evro, očekuje da mu se vrate dva, i oseća se taj pritisak novca. I sada delegiranjem nisam zadovoljan, sude nam Italijan Fakini, Izraelac Bahar i Španac Artega. Znam da nije trenutak da se govori o finansijama, ali istina je da ne stojimo dobro i da isplate nisu redovne. Ali, to svakako nije razlog za priču da ćemo prodati utakmicu i ja mogu da kažem da bismo mi dali pare da pobedimo Panatinaikos - tvrdi Vujošević.
Kapiten crno-belih Petar Božić želi da zlatnim slovima bude upisan u Partizanovu knjigu slavnih.
- Panatinaikos je veliki klub, sa zvezdama, odličnim trenerom i pri tom je aktuelni prvak i zato je apsolutni favorit. A mi smo cilj u Evroligi već ostvarili, ali tu se naši snovi ne završavaju i jedino što treba da nas brine jeste da u toj želji ne sagorimo. Voleo bih da pobedom sebi i svim navijačima Partizana priredimo veliku sreću i zadovoljstvo - dodao je Božić.

Obradović: Trema? Imam 30 finala

Potpuno nova situacija zadesila je košarkaše Panatinaikosa u Evroligi. Mnogi su predviđali da će grčki i evropski šampion biti prvi tim koji je obezbedio mesto u četvrtfinalu, a desilo se sasvim suprotno. Ipak, za tim pun zvezda i iskustva, utakmica u Beogradu je još samo jedan u nizu ispita šampionskog nerva grčke ekipe.

- Bilo bi smešno da kažem da osećam tremu posle više od 30 odigranih finala. Tenzija je prisutna i ona te gura napred da izvučeš maksimum iz sebe - kaže najtrofejniji evropski trener Željko Obradović.
Prethodna tri duela „zelenih“ iz Atine i Partizana završene su na dramatičan način.
- To je najbolji pokazatelj koliko je Partizan snažan tim. Svaki put su nam zadali glavobolju. Meni su emocije pomešane i uvek mi je teško kada stanem s druge strane terena. Međutim, profesionalac sam i zato se zna šta se očekuje od mene i mog tima. Od duela očekujem da pobedi bolji i ništa više.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #79 poslato: 20.03.2008. 14:19:46 »

B 92


EL: PAO "pao", sledi TAU!!!


Košarkaši Partizana napravili su veliki podvig, pošto su u poslednjem kolu grupe D u Top 16 fazi Evrolige savladali prvaka Evrope Panatinaikos rezultatom 82:73, i tako se plasirali u četvrtfinale najjačeg klupskog takmičenja u Evropi. Sa druge strane, zvanični šampion i najskuplja ekipa u Evropi neće biti u prilici da brani trofej. Protivnik "crno-belih" u borbi za finalni turnir biće španska Tau Keramika.

Milt Palasio bio je najzaslužniji za veliku pobedu Partizana sa 24 poena. Dušan Kecman dodao je 16 uz sjajnih 13 skokova, Novica Veličković 11, a Milenko Tepić 10. U timu Željka Obradovića Jasikevičius je ubacio 20, Batist 12, a Spanulis 11 poena.

Ekipa Partizana potpuno zasluženo je došla do velikog uspeha. Šampion Evrope tri puta ove sezone se izvukao, ali su „crno-beli“ pobedili kada je to bilo najpotrebnije. Domaći tim imao je prednost tokom celog meča u krcatom Pioniru, u nekoliko situcaija bilo je i plus devet, i na kraju je potpuno zasluženo prošao dalje.

Od samog starta bilo je jasno da će ovo biti još jedan izjednačen meč. U prvih 6 minuta viđena je rezultatska klackalica u kojoj njedna ekipa nije imala više od dva poena prednosti.

Da je spreman za veliki podvig Partizan je pokzao sredinom prve deonice, kada je serijom 9-0 (trojka Božića, dvojke Kecmana, Palasija i Veličkovića) došao do prve ozbiljnije prednosti (23:15). Grci su posle tejm-auta smanjili, ali je sjajnu prvu deonicu zaokružio Milenko Tepić trojkom za 26:17. Željko Obradović veliki deo meča igrao je zonsku odbranu, što je bila taktika za Nikolu Pekovića koji nije imao mnogo lopti.

Početkom druge četvrtine PAO je pokazao da se neće lako odreći evropske krune. Trojku postiže Dijamantidis, a dvojku Spanulis, i Duško Vujošević tražio je tajm-aut pri vođstvu 26:22. Posle tog minuta odmora domaćin se konsolidovao, i u 13. minutu bilo je ponovo plus devet (33:24) posle pet vezanih poena odličnog Tepića.

U narednih pet minuta igralo se „koš za koš“, i u 18. minutu rezultat je 40:33. Miran period prekinuo je Dijamantidis trojkom za 40:36, a na poluvremenu je bilo 42:37.

Drugo poluvreme počinje poenima Veličkovića i Pekovića, i Partizan je ponovo došao na plus devet (46:37). Ta razlika bila je magična granica za „crno-bele“, pošto je u narednom napadu Dijamantidis trojkom smanjio na 46:40.


Nešto kasnije bilo je 51:44 posle posle još jedne trojke sjajnog Palasija, ali tada Grci prave seriju 7-0 i dolaze do izjednačenja (53:53) u 27. minutu. Ipak, domaćin nije dozvolio potpuni preokret. Probudio se Čeda Vitkovac, i uz njegovih pet poena i dvojku Kcmana Partizan je ponovo na sedam razlike 60:53. Do kraja treće deonice prve poene postigao je Prkačin, i domaćin je pred odlučujućih deset minuta imao plus pet (60:55).

Početkom poslednje deonice činilo se da će gosti uspeti da preokrenu. Partizan je dva puta izgubio loptu u prevođenju, i Grci su poenima izuzetno nervoznog Jasikevičiusa smanjili na 62:59. Uzvratio je Kecman sa dva bacanja za 64:59, a onda je PAO serijom 7-0 došao do prednosti prvi put posle uvodnih minuta (66:64).

Palasio je izjednačio, a nešto kasnje i sa dva slobodna bacanja doneo plus tri svom timu u poslednja tri minuta (70:67). Tada su gosti potpuno pritisli Partizan, ali možda i ključnu trojku postiže Novica Veličković za 73:67.

Ipak ni to nije bio kraj. Jasikevičius sa četiri vezana poena smanjuje na 73:71, ali Novica Veličković sjajnim skokom u napadu vraća na 75:71. Usledilui su novi poeni litvanskog pleja, i u poslednji minut ušlo se sa dva razlike za domaćina (75:73). Odgovornost u domaćoj ekipi preuzima ove sezone osporavani Milt Palasio, i posle dobrog prodora pogađa za 77:73.

Na drugoj strani pokušao je da uzvrati Jaskevičius trojkom ali je promašio, i tada je već bilo jasno da prvak Evrope neće dalje. Loptu hvata Nikola Pakovć koji je fauliran, i posle sigurnog izvođenja slobodnih bacanja bilo je nedostižnih 79:73. U samom finišu Grci su promašili još jednu trojku i veliko slavlje u Pioniru moglo je da počne.

Partizan - Panatinaikos 82:73

Dvorana: Pionir, Gledalaca: 7.500
Sudije: Fakini (Italija), Arteaga (Španija), Bahar (Izrael).

Partizan: Palasio 24, Tepić 10, Kecman 16 (13 skokova), Borovnjak, Tripković, Veličković 11, Peković 9, Vitkovac 7, Djurković, Božić 3, Milošević, Vraneš 2.
Panatinaikos: Alvertis 2, Perperoglu 4, Spanulis 11, Bečirovič 9, Batist 12, Žizić, Hadživretas 2, Dikudis, Dijamantidis 9, Vinston, Prkačin 4, Jasikevičijus 20.
Sačuvana
dandelion
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Žena
Mesto: Uzice
Lokacija: Beograd
Država: Srbija
Horoskop: Ribe
Poruke: 253



« Odgovor #80 poslato: 20.03.2008. 20:05:57 »

Moram priznati da sam sve do pocetka utakmice verovala da ce Partizan izgubiti, ne zato sto su losiji, vece zbog pritiska i vaznosti utakmice. Odavno mi se nije desilo da odgledam neku utakmicu od pocetka do kraja. Sve u svemu, lepo su odigrali, a i atmosfera u Piioniru je bila na svetkom nivou.  Jos i ono troje, izvinjavam se, cetvoro, u Indijan Velsu prosli dalje, tako da imamo mnogo razloga da budemo zadovoljni. Samo napred.....
Sačuvana
Драгољуб
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Ужице
Lokacija: Доварје
Država: Србија
Poruke: 1540



« Odgovor #81 poslato: 20.03.2008. 20:58:15 »

Гробари, честитам Вам.
Sačuvana
Top
provereni korisnici
skriboman
*****
Poruke: 3516



Najforumaš 2006
« Odgovor #82 poslato: 21.03.2008. 07:12:56 »

Svaka chast. Prosto nisam verovao kada sam na tv-u na blic chuo da Partizan vodi sa toliko i toliko 20 sec pred kraj mecha.
Odavno se nisam ovako obradovao zbog neke utakmice..
Sačuvana
fon Manštajn
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Vaga
Poruke: 2726


we only come out at night


« Odgovor #83 poslato: 21.03.2008. 19:38:38 »

 icon_nworthy Pionir "rula"  
Sačuvana

Stand by me my apprentice
Be brave, clench fists.
Ser Boki
provereni korisnici
odomaceni korisnik
***
Poruke: 150



« Odgovor #84 poslato: 22.03.2008. 00:35:55 »

Вероватно ће се ускоро и продавати карте за ТАУ. Обично се пуштају у продају у 10 сати, али ја ћу се нацртати бар у 7. Обично је било довољно доћи око 9, али не би ме чудило да људи шаторе поставе пред благајном стадиона.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #85 poslato: 28.03.2008. 14:25:48 »

BLIC



Karte za Partizan - TAU samo u ponedeljak



Košarkaški klub Partizan pustiće u slobodnu prodaju 1.000 ulaznica za revanš utakmicu četvrtfinala Evrolige protiv španske Taukeramike i one će se prodavati samo u ponedeljak, 31. marta.

Ulaznice će se prodavati na blagajnama stadiona Partizana od 10 do 15 časova, i to samo uz ličnu kartu. Jedna osoba moći će da kupi najviše tri ulaznice.
U prodaju će biti pušteno samo 1.000 ulaznica, zato što je na početku sezone prodato mnogo sezonskih karata, a deo ulaznica namenjen je sponzorima kluba.
Četvrtfinale Evrolige igra se na dve pobede. Prvi meč na rasporedu je 1. aprila u Vitoriji, a revanš dva dana kasnije u Beogradu. Eventualni treći meč biće odigran 9. ili 10. aprila u Španiji.
Sačuvana
Ser Boki
provereni korisnici
odomaceni korisnik
***
Poruke: 150



« Odgovor #86 poslato: 28.03.2008. 19:24:10 »

Само још да додам да трибине коштају 1300, а партер 2500 динара.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #87 poslato: 01.04.2008. 15:19:22 »

B 92



Vujošević: I najbolji imaju mane



Košarkaši Partizana otputovali su u ponedeljak u Vitoriju na prvi meč četvrtfinala Evrolige sa željom da nastave da igraju dobro kao i do sada u elitnom evropskom klupskom takmičenju. Trener Duško Vujošević ocenio je da je tim već postigao veliki uspeh plasmanom u četvrtfinale, ali da to ne treba da bude "alibi" za njegov tim da ne odigra najbolje što zna.

"Uspeh je apsolutno već postignut. Oni su po kvalitetu jači od nas, a i imaju prednost domaćeg terena. Uspeh nam sigurno ne daje alibi situaciju da se ne borimo i ne damo sve od sebe. Nama su ambicije porasle i pokušaćemo da damo najbolje što možemo i da odigramo angažovanije, borbeno i posvećeno timu", rekao je Duško Vujošević agenciji Beta pred odlazak u Vitoriju.

Taukeramika važi za jedan od timova koji igraju jako dobro na svom terenu. Španska ekipa igra u formi i jedan je od kandidata za titulu u Španiji.

"U svakom slučaju, nikoga ne poštujemo apriori. Svi, pa i najbolji timovi imaju svoje mane, a mi imamo svoje kvalitete. Drago mi je i što smo svojim igrama i rezultatima vratili interes naroda za košarku. Pokušaćemo u ovom takmičenju ostanemo na istom nivou kao i do sada", rekao je Vujošević.

Jedan od najboljih igrača Partizana ove sezone Dušan Kecman ocenio je da je Taukeramika odličan tim, sa dobrim igračima, dobrim trenerom i prednošću domaćeg terena, što je čini favoritom.

"Mi smo, medjutim, u dobrom položaju. Potpuno smo opušteni, nemamo pritisak. Od njih se očekuje da urade nešto važno i lasiraju se na završni turnir. Mi smo u istoj situaciji kao pred Top 16. Samo treba da damo sve od sebe na terenu i ako odigramo kao što smo igrali protiv Panatinaikosa, možda ćemo i uraditi nešto dobro", rekao je Kecman.

Jedan od najboljih igrača Taukeramike ove sezone je bosanski reprezentativac Mirza Teletović, koji je za sajt Evrolige rekao da je očekivao Panatinaikos u borbi za završni turnir, ali da poštuje Partizan jer je uspeo da dodje do četvrtfinala.

"Partizan je tim sa kojim se sastajemo i zaslužio je da tu bude, a zaslužio je i naše poštovanje. To je mlad tim sa dobrim igračima, koji su željni pobeda i talentovani. Imaju i dobrog trenera...To ih sve čini opasnom ekipom, što su pokazivali i tokom sezone", kazao je Teletović.

"Znam da Partizan ima odličnu publiku i da sjajno igra kod kuće, ali razmišljam samo o prvoj utakmici. Osvojili smo prednost domaćeg terena i moramo da to iskoristimo, što znači da dobijemo prvu. Moramo kod kuće da igramo sa samopouzdanjem i pobedimo. Mnogo zavisi od toga", objasnio je Teletović.

Utakmica se igra večeras od 20:30h.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #88 poslato: 02.04.2008. 14:44:16 »

BLIC



EL: Partizan izgubio prvi meč od TAU



Košarkaši Partizana su poraženi od Taukeramike u gostima rezultatom 74:66 (18:16, 13:17, 25:17, 18:16) u prvom četrvtfinalnom duelu Evrolige. Crno-beli će se u četvrtak, pred svojom publikom u Pioniru boriti za majstoricu.

Crno-beli su uspeli u svojoj nameri da u Vitoriji uspore igru i većim delom susreta održe nizak broj poena, pa su ekipe sve do poslednje četvrtine ekipe bile na veoma maloj razlici. Ipak, Partizan je propustio nekoliko otvorenih prilika da preuzme inicijativu, a domaći su u finišu treće i tokom četvrte četvrtine uspeli da se odlepe i naprave prednost dovoljnu za pobedu u prvom meču četvrtfinalne serije Evrolige.

Egal u prvih deset minuta prekinut je zbog tehničke greške za klupu Partizana, kada je TAU stigao do "plus četiri", ipak dobra odbrana crno-belih je sprečila njihov novi napad i pokušaj da se značajnije odlepe. Na prvi odmor se otišlo pri rezultatu 18:16 za domaće, zahvaljujući skoku u napadu i pogotku uz sirenu Milta Palasija.
I druga deonica je otvorena čvrstim odbranama, pre svega pod košem Partizana, koji to nije uspeo da realizuje i nekoliko puta je propustio prilike da konačno stigne do prednosti. Ipak, Palasio je konačno iskoristio jednu od kontri i u 13. minutu doveo crno-bele u vođstvo - 22:20. Izabranici Duška Vujoševića su nastavili sa dobrom odbranom, ali u napadu im je nedostajalo rešenja, pa su posle nekoliko jeftino prodatih napada morali da se zadovolje sa rezultatom 33:31 na poluvremenu.

Naredna deonica je pripala pre svih igraču domaćih Zoranu Planiniću koji je šutirao 4-4 za tri i tako doveo svoju ekipu na velikih 48:40 u 25. minutu. Uroš Tripković je tada uspeo da vrati trojku, a potom pola minuta pre kraja treće četvrtine smanji prednost rivala na "minus četiri" - 54:50. Crno-beli su još jednom odigrali dobru odbranu, ali nisu uhvatili loptu pod svojim košem i verovatno su na najgori način otišli na poslednji odmor - trećom ličnom za Nikolu Pekovića i deficitom od šest poena.

Taukeramika je u odlučujućih deset minuta imala lakši posao u napadu, na drugoj strani je izostao odgovor, a kada je na pet minuta do kraja stigla do deset razlike (67:57) obezbedila je sebi lako privođenje meča kraju.
Partizan je poslednju priliku da uvede susret u neizvesnu završnicu imao minut ipo pre kraja pri rezultatu 70:64. Međutim, prva dobra odbrana je propala kada je posle Palasiovog ulaza lopta izašla iz obruča, a zatim je promašena trojka definitivno označila kraj nadanja crno-belih u ovom meču.

Najefikasniji na terenu i najzaslužniji za trijumf Tau Keramike bio je Zoran Planinić sa 18 poena, a nekoliko ključnih poena u poslednjoj deonici ubacio je Igor Rakočević, koji je uspisao 15 koševa. Na drugoj strani Kecman je bio najbolji sa 13 poena, Peković je dodao 12, Palasio 11, a Veličković 10 poena.

Olimpijakos slavio u Moskvi!

Rezultati prvih mečeva četvrtfinala EL:
Montepaski - Fenerbahče 73:66
Tau Keramica - Partizan 74:66
Makabi - Barselona 81:75
CSKA - Olimpijakos 74:76
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #89 poslato: 03.04.2008. 15:06:08 »

BLIC



Crno-beli večeras (20) protiv Taukeramike igraju revanš plej-ofa Evrolige

Partizan traži kartu za Vitoriju



Košarkaši Partizana večeras će (20) pred punim „Pionirom“ pokušati da se domognu trećeg meča sa Taukeramikom i mogućnosti da se bore za plasman na fajnal-for.

Trener crno-belih Duško Vujošević tvrdi da su posle poraza u prvom meču u utorak šanse Partizana da se nađe na završnom turniru znatno umanjene, ali da se njegovi izabranici neće predati sve dok postoje i najmanji izgledi.
- Realno, manje su šanse da odemo nego da ne odemo na fajnal-for. Moramo da idemo korak po korak. Ja bih najviše voleo da, na kraju, umorni otputujemo u Madrid na završni turnir Evrolige - izjavio je Vujošević.
Kao najvećeg protivnika u večerašnjem duelu strateg Partizana vidi psihološki pritisak.
- I u prvom meču u utorak razlog loše igre oba tima bila je ogromna psihološka opterećenost. Mi taj pritisak nismo uspeli da pretočimo u stvari sa kojima se dobija meč. Nismo trčali, gubili smo lopte, promašivali penale i zicere. U tom smislu, meč u „Pioniru“ biće još teži, jer se rival oslobodio i očekujem da odigra bolje nego u utorak.
Svaki javni nastup donosi pritisak, a hrabrost je ostati uspravan u tom trenutku - konstatuje Vujošević.

Strateg „valjka“ smatra da su njegovi izabranici sposobni da, uz podršku sa tribina, dođu do majstorice sa baskijskim klubom.
- Mi ćemo imati podršku publike, od koje očekujem da nas, kao i do sada, vodi ka pobedi svih 40 minuta. Moramo da budemo bolji, angažovaniji, vredniji nego u prvoj utakmici, da bismo se vratili u Vitoriju. A onda ćemo imati jedno iskustvo više kako da odigramo tamo.
U prvom meču crno-beli su svojim greškama dozvolili protivniku da stigne do pobede u Vitoriji.
- Ekipa koja kontroliše ritam utakmice obično na kraju i pobedi. Taukeramika igra u tom „španskom ritmu“. Naš protivnik voli brzu košarku. To nikako ne znači da protiv njih ne treba trčati, ne treba odigrati kontranapad... To znači samo da sopstvenim rešenjima u napadu, nerezonskim šutevima, izgubljenim loptama i sličnim greškama ne smemo da ih uvedemo u ritam koji priželjkuju - dodao je Vujošević.

Spahija iznenađen Beograđanima

Partizan je u Španiji i pored poraza je propisno namučio ekipu Taukeramike, priznaje trener tima iz Vitorije Neven Spahija. Hrvatski stručnjak priznaje da je očekivao lakši posao u prvom meču.

- Želeli smo da napravimo najveću razliku u mečevima četvrtfinala, ali smo pobedili sa svega osam poena viška. To pokazuje da su mečevi u ovoj fazi izuzetno teški i da Partizan nije slučajno stigao na korak do fajnal-fora. Igrali smo karakterno, kada nas šut nije išao, nadoknađivali smo to dobrom odbranom. Nekoliko igrača je šuterski podbacilo, ali imamo veći broj košarkaša na raspolaganju. Od mojih igrača istakao bih partiju Zorana Planinića, koji je odigrao veoma dobro - rekao je Spahija.
MVP meča u Vitoriji, Zoran Planinić je optimista.
- Partizan igra veoma čvrsto, njihov trener je prava zvezda tima jer ih tera da igraju izuzetno disciplinovano. Volim da igram ovakve utakmice. Spremni smo da završimo posao u Beogradu, iako znamo da će biti mnogo teže nego što je bilo u prvom duelu - izjavio je Planinić.

Španci stopirali čarter Partizana
Košarkaši Partizana imali su problema u povratku iz Španije.
- Imali smo izuzetno neprijatnu epizodu pri povratku iz Vitorije. Ljudi na aerodromu nisu prihvatili garancije naše i španske avio-kompanije, pa su naš čarter let zadržali sat i 20 minuta. Kao razloge za odlaganje polaska navedene su proceduralne stvari oko kojih nikada do sada nije bilo problema. U Beograd smo stigli u pet ujutru. Ne navodim ovo kao alibi za eventualni neuspeh, već zbog toga što mislim da je zadržavanje bilo instruirano - procenio je trener srpskog šampiona.

Sačuvana
dandelion
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Žena
Mesto: Uzice
Lokacija: Beograd
Država: Srbija
Horoskop: Ribe
Poruke: 253



« Odgovor #90 poslato: 04.04.2008. 05:55:08 »

No comment!!!!!!!! claps claps claps
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #91 poslato: 04.04.2008. 14:45:23 »

BLIC



Partizan srušio TAU, igra se majstorica!


Košarkaši Partizana su u fantastičnoj atmosferi u Pioniru pružili odličnu partiju i deklasirali su Tau Keramiku rezultatom 76:55 (25:15, 11:16, 18:17, 22:7) čime su izborili majstoricu u četvrtfinalu Evrolige. Crno-beli su tokom celog meča imali prednost, a rivala su dotukli briljantnom igrom, pre svega odbranom, u poslednjoj deonici, koja srpskom šampionu obećava velike šanse za plasman na fajnal-for posle odlučujućeg meča u Vitoriji koji se igra u četvrtak 10. aprila.

Utakmica je počela na sličan način kao i prva u seriji, pa su ekipe igrale čvrsto i bile su u rezultatskom egalu sve do trenutka kada je Igor Rakočević ubacio šut iza linije 6,25 i doneo prednost od pola koša Špancima - 7:6. Partizan je odmah odgovorio - vratio je trojku preko Tepića, a onda je usledila fantastična serija crno-belih od 13:0 uz trojke Novice Veličkovića i Miltona Palasija. Stvaranje velike zalihe završio je Tepić polaganjem za 22:9 u 8. minutu. Partizan je igrao odlično pod svojim košem, a lako je nalazio rešenja na drugoj strani pa je sačuvao dvocifrenu razliku pred prvu pauzu - 25:15.

U drugoj četvrtini je Tau Keramika dugo bila bez poena, a do polovine deonice su ubacili samo dva i to sa linije slobodnih bacanja. Partizan je svoju dobru odbranu kapitalizovao trojkom Tripkovića i lepim prodorom Tepića za "plus 13" (32:19), ali je njihov rival odgovorio mnogo čvršćom zonskom odbranom i serijom od 7:0 za 34:28. Partizan je do kraja poluvremena postigao još jedan koš, ali je kao i u prvoj utakmici loše završio prvih 20 minuta jer je dopustio Jasaitisu otvoren šut za tri poena - 36:31.
Crno-beli su veći deo treće četvrtine odigrali mnogo slabije nego ostatak utakmice, šut ih nije služio, pa je Tau Keramika vrlo brzo stigla do samo dva poena razlike 38:36. Novica Veličković je vratio ekipu u život trojkom, ali je vrlo brzo uzvratio Igor Rakočević šutem sa distance. Španci su i dalje disali za vratom sve nervoznijim igračima Partizana, a kada je Jasaitis novom trojkom smanjio na 49:48 minut pre kraja treće deonice činilo se da će utakmica do samog kraja biti neizvesna.
Međutim, crno-beli nisu dozvolili da ih TAU slomi na svoj prepoznatljiv način, već je izuzetnom odbranom uspeo da obezbedi sebi napade u finišu deonice i preko Palasija stigne do 54:48 pred ulazak u poslednjih 10 minuta ove sezone pred fenomenalnim "grobarima".

Tada je usledio i najbolji period izabranika Duška Vujoševića - Peković je potpuno dominirao reketom, a kada je Kecman pogodio trojku koja je dugo nedostajala Partizanu za "plus 11" (59:48) usledilo je nemilosrdno punjenje koša gostiju. Veličković je doneo "plus 16" novom, potom Tripković još jednom trojkom za 69:52 (38. minut), da bi furioznom završnicom uz iznuđene šuteve na drugoj strani stigli do velikog trijumfa i konačnih 76:55.
Najefikasniji na terenu je bio Nikola Peković sa 19 poena, Veličković je imao dabl-dabl sa 17 poena i 10 skokova, Tripković je dodao 14, Tepić 11, a Palasio 9. Na drugoj strani Rakočević je predvodio TAU sa 15 poena i on je bio jedini sa dvocifrenim učinkom.

Montepaski jedini obezbedio Fajnal for
Završnicu ovogodišnje Evrolige obezbedio je jedino tim iz Sijene. Montepaski je pobedio Fenerbahče Ulker i u Istambulu sa ubedljivih 86:65. Moskovski CSKA je uzvratio Olimpijakosu u Pireju sa takođe prilično ubedljivih 83:73, a Barselona je pobedila Makabi u svojoj Blau Grani sa 83:74, pa će biti odigrane majstorice 10. aprila.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #92 poslato: 05.04.2008. 14:55:21 »

B 92



Partizanu ostala još majstorica protiv Taukeramike da izbori plasman na fajnal-for Evrolige


Poslednja etapa valjka: Vitorija - Madrid!


Partizan je apsolutni evropski košarkaški hit, bauk koji kruži Evroligom. Veliki redom padaju - Barselona, Panatinaikos, Fenerbahče, Efes Pilsen, Sijena, Taukeramika, crno-belima je ostalo još, kao nagrada, 40 minuta u Vitoriji za plasman na fajnal-for u Madridu.

Srpski šampion, uz sjajne igrače i tvorca čuda, trenera Duška Vujoševića, ima nešto što drugi klubovi nemaju - navijače.
- Kada imate „grobare“ uz sebe, jednostavno ne postoji ekipa u Evropi koja može da pobedi Partizan - mišljenje je košarkaške svite, koja sa svih strana kontinenta dolazi u „Pionir“, a vraća se prepuna utisaka.
Posle beogradskog košarkaškog doživljaja protiv Španaca, na redu je majstorica (sreda - 20.30), bitka za plasman među četiri najbolje ekipe i ponavljanje uspeha od pre deset godina.
- Ne treba padati u euforiju oko fajnal-fora, mada je činjenica da i ova jedna pobeda već pokazuje koliko smo jaki. Nadam se da će uslovi u majstorici biti regularni, da će suđenje biti korektno, kao u Beogradu, a u tom slučaju verujem da možemo da odigramo otvorenu utakmicu - rekao je Vujošević.
„Pionir“ je sat vremena pre početka duela bio dupke pun, za vreme utakmice svi su bili na nogama - niko nije sedeo.

Posle još jedne velike pobede, igrači i Vujošević su se nekoliko puta vraćali da otpozdrave navijačima, koji su i pola sata po završetku meča bili na tribinama.
- Mnogi su nam posle prve utakmice pričali da smo se dobro držali, ali mi smo bili razočarani jer smo bili svesni loše igre i propuštene šanse. Nismo ni u revanšu uradili ništa čarobno, samo smo izvukli maksimum. Da smo sumnjali u trijumf, ne bismo ni dobili meč. Recept za majstoricu je samo borba! Sve je to košarka, lopta je okrugla, a koš visok tri metra - slikovito je objasnio Milton Palasio.
Amerikanac sa posošem Bazilea posle utakmice je ogrnuo srpsku zastavu.
- Bilo je glasnije nego ikad, naježio sam se hiljadu puta! Možemo li na fajnal-for? Možemo, zašto da ne! Tepić, Tripković, Peković nisu prošle godine imali ovako važne uloge. Ove sezone su košarkaški porasli i sada nema razloga da ne uradimo ono što žele naši navijači. Hoćemo na fajnal-for, naravno da verujemo da smo bolji, moramo da imamo takav stav - tvrdi Palasio.

Presudu Taukeramici na parketu je izrekao Novica Veličković.
- Nećemo da pretimo i obećavamo, ali znamo šta nam je cilj. Prva utakmica je daleko iza nas, ne treba žaliti ni za čim, revanširali smo se i to je jedino važno. Kada je bilo najvažnije, uspeli smo da stegnemo i odbranu, praktično su nam dali samo četiri poena u poslednjoj četvrtini. U majstorici nas čeka 9.000 ljudi, međutim, niko nije kao „grobari“. Zaista ne mogu da ih poredim sa bilo kojom publikom. Ako je igračima Taukeramike u Beogradu bilo teško, neće ni nama tamo biti lako, ali ćemo morati da iznesemo taj pritisak - kaže Veličković.

Nikola Peković tvrdi da su velike šanse sada na strani našeg prvaka.
- Ne može se pred ovakvom publikom odigrati loše. Potrudićemo se da do srede ispravimo greške učinjene u prvom meču. Taukeramika ima slabosti, na nama je da ih iskoristimo. Samopouzdanje nam nije opalo ni posle poraza u Vitoriji. Idemo hrabro u Baskiju, nemamo šta da izgubimo - jasan je Peković.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #93 poslato: 09.04.2008. 16:00:41 »

BLIC


Večeras majstorica

Taukeramika još drhti od šoka u „Pioniru“


U analima Košarkaškog kluba Partizan zlatnim slovima su ispisane dve godine: 1992. i 1998. Prve su se crno-beli u Istanbulu popeli na krov Evrope, druge su na fajnal-foru u Barseloni osvojili četvrto mesto. Deceniju kasnije, kucnuo je čas za odlazak srpskog šampiona na treći završni turnir Evrolige.

Put u Madrid večeras (20.30) vodi preko majstorice u Vitoriji i Taukeramike, koja je u prvom meču pobedila 74:66, a u beogradskom revanšu je ponižena 55:76.
Trener Partizana Duško Vujošević tvrdi da njegova ekipa može da se plasira na fajnal-for. Postoji „samo“ jedan preduslov za to - da ponovi partiju iz „Pionira“.
- Posle revanša sam izjavio da je TAU favorit u majstorici, ali da mi takođe imamo svoje šanse. I dalje mislim isto. Oba tima biće pod psihološkim pritiskom, međutim, ipak smo mi u nešto lakšoj poziciji.
Vujošević kaže da će crno-beli ući u treću utakmicu sa željom da ostvare svoje snove.
- Nalazimo se na korak od podviga. U isto vreme, Madrid je kilometrima daleko, pošto je TAU veoma jaka ekipa, sa odličnim trenerom Nevenom Spahijom. Sve što treba da uradimo jeste da ponovimo igru iz drugog duela u Beogradu. Iako zvuči prosto, to je najteži mogući zadatak. Moramo da odigramo srcem, ali i glavom. Ako to bude dovoljno za pobedu - sjajno. Ako ne bude, znaćemo da je na fajnal-for prošao bolji tim u ovom trenutku - dodao je Vujošević.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #94 poslato: 10.04.2008. 15:15:58 »

B 92


F4 nedostižan za Partizan



Košarkaši Partizan Igokee nisu uspeli da se plasiraju na završni turnir Evrolige u Madridu, pošto su u majstorici četvrtfinala poraženi u Vitoriji od domaće Tau Keramike sa 85:68. „Crno-beli“ su duel u Španiji dobro počeli, ali više od toga nisu mogli, pošto je domaćin na svom terenu imao očekivano veliku podršku sudija. Najefikasniji u timu Duška Vujoševića bili su Tripković sa 16, i Tepić i Veličković sa po 14 poena. U domaćem sastavu Pit Mikel ubacio je 19, Tijago Spliter 18 uz devet skokova, a Rakočević 15 poena.

Sudijska trojka u sastavu Picilkas, Zavlanos, Sahin od početka utakmice pokazala je da neće dozvoliti prepoznatljivu igru Partizana u reketu, i centri „crno-belih“ od samog starta su bili u velikom problemu. Sa druge strane, Vranešu i Pekoviću suđeno je nekoliko krajnje sumnjivih faulova, i centar Tau-a Tijago Spliter imao je puno prostora.

Što se statistike tiče, Partizan je ponovo promašio previše slobodnih bacanja (12-23), a pored toga domaća ekipa bila je bolja i u skoku od Partizana (32-25), što je retko kome pošlo za rukom ove sezone.

Za razliku od prvog meča u Vitoriji, kada je bojažiljivo počeo, Partizan je ovaj duel otvorio odlično, i već na startu je poveo sa 8:2. Razlika je u šestom minutu bila i plus osam (14:6), pošto odbrana domaćina nije imala rešenje za izuzetno raspoloženog Veličkovića koji je u tom periodu postigao čak sedam poena.

Tada se budi Igor Rakočević koji je sa pet poena bio glavni inicijator serije Tau Keremike od 7-0, kojom se domaćin potpuno vratio u meč (14:13). „Crno-beli“ su do kraja prve deonice sa četiri poena Tepića ipak održali prednost koja je na prvom dvominutnom odmoru iznosila tri poena (19:16).

Početkom druge deonice Tau počinje sa pritiskom na sudije, a to je rezultiralo nepostojećim faulom Pekoviću u 13. minutu. Minut kasnije domaćin je posle trojke Teletovića prvi put poveo (21:19), a u 14. minutu četvrtu ličnu grešku zaradio je i Slavko Vraneš.

Tripković tada trojkom prekida neugodnu seriju svog tima od četiri minuta bez poena, i Partizan je ponovo u igri (23:22). Bek „crno-belih“ tokom celog meča delovao je izuzetno raspoloženo, a minut kasnije je još jednom trojkom doneo novo izjednačenje (25:25).

Tau nakon toga ponovo počinje sa velikim pritiskom i pravi seriju 8-0 za prvo ozbiljnije vođstvo (33:25). Duško Vujošević je tajm-autom prekinuo seriju, a tada je prvi put i prigovorio sudijama.

Usledio je nameran faul Mekdonalda, i Partizan se sa četiri vezana poena Tepića vratio na trenutak. Ipak, usledila je serija Splitera od pet poena, i domaćin je u 29. minutu imao devet poena prednosti (38:29). Razlika je vrlo lako mogla i da bude ubedljivija, ali je Milt Palasio u poslednjim sekundama postigao izuzetno važnu trojku za 38:32 na poluvremenu.

Drugo polureme počinje poenima Tepića, ali Rakočević trojkom vraća na sedam razlike (43:36). U 23. minutu Pekoviću je ponovo svirana izuzetno sumnjiva lična greška (treća), a domaćin je to iskoristio i u 15. minutu prvi put je poveo sa dvocifrenom razlikom (48:38).

Partizan je u igru vratio Tripković sa poenima i asistencijom Pekoviću, ali minut kasnije ponovo je bilo plus 10 posle poena Rakočevića (55:45). Tepić u narednom napadu otvara seriju trojki, nastavlja je Rakočević, a završava Palasio za 58:51. Partizan je nešto kasnije prišao na 58:53, ali je promašio jedan napad pri tom rezultatu, i Tau je pred poslednju deonicu imao plus sedam posle poena Mekdonalda (60:53).

Vidal je pogodio na startu poslednjih deset minuta, ali je Tripković trojkom vratio svoj tim u igru (62:56). Ipak, već u sledećem napadu Mikel je uzvratio istom merom, a minut kasnije Mekdonald uz četvrti faul Pekoviću podiže na velikih 70:57.

Tada je praktično i rešeno pitanje pobednika, pošto je Vujošević zbog prigovora dobio tehničku, a Priđoni sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja povećao na plus 15 (72:57).

Do kraja meča „crno-beli“ su i pored svega odigrali dostojanstveno, a u međuvremenu su sudije stavile tačku na očajno suđenje pošto su šest ipo minuta pre kraja dosudile Pekoviću petu ličnu grešku.

Partizan nije uspeo da ponovi uspeh od pre deset godina, ali je odigrao sjajnu sezonu u Evropi, i ipak nema za čim da žali. Na završni turnir u Madridu pored Tau Keramike plasirali su se Sijena i CSKA, a poslednji učesnik biće poznat u četvrtak kada majstoricu igraju Makabi i Barselona.

TAU - PArtizan 85:68

Taukeramika: Pridjoni 6, Garsija, Rakočević 15, Vidal 4, Planinić 8, Fernandes, Teletović 10, Jasaitis, Singlton, Spliter 18, Muoneke, Mikel 19, Mekdonalds 5.
Partizan: Palasio 9, Tepić 14, Kecman 4, Borovnjak, Tripković 16, Veličković 14, Peković 9, Vitkovac, Djurković, Božić, Milošević, Vraneš 2.
Sačuvana
fon Manštajn
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Vaga
Poruke: 2726


we only come out at night


« Odgovor #95 poslato: 10.04.2008. 22:15:09 »

u svakom slucaju claps steta sto suvec prodali pekovica, nadam se da ce  sacuvati tim,  a valjalo bi da i milton palasio ostane.
Sačuvana

Stand by me my apprentice
Be brave, clench fists.
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #96 poslato: 11.04.2008. 15:16:08 »

B 92



EL: Makabi lako sa Barselonom


Ekipa Makabija četvrti je učesnik Final fora Evrolige. Oni su u Tel Avivu savladali ekipu Barselone u majstorici 88:75 (18:19 25:15 20:19 25:22) . Meč je obeležio sukob Kamingsa i Bazilea, koji su isključeni, a njima su se pridružila još dvojica domaćih igrača Batista i Šarp, koji su utrčali sa klupe. I bez tri bitna igrača Makabi je bez problema dobio utakmicu i pridružio se Maontepaskiju, Taukeramici i CSKA na završnom turniru. To će ekipi iz Izraela biti sedmo učešće u poslednjih devet godina.

Tri igrača domaće ekipe odigrali su veoma dobro i postigli zajedno više od polovine koševa za svoj tim. Bajnam i Blutental su zabeležili po 21 poen, a Blutental je odlično šutirao iz igre 3-3 za dva 5-6 za tri poena. Halperin je ubacio 17.

Kod gostiju iz Barselone najbolji je bio Rodžer Grimau sa 17 poena.

Meč u Nokija areni posmatralo je čak 11000 ljudi.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #97 poslato: 02.05.2008. 16:38:28 »

B 92


EL: CSKA, Makabi ili...?


Osam sezona zaredom na finalnim turnirima ULEB-ove Evrolige prvak je imao priliku da brani titulu. Ove godine u Madridu neće biti aktuelnog prvaka Evrope, Panatinaikosa, kao ni „domaćina“ Real Madrida. Oba tima zaustavljena su već u Top 16 fazi elitnog takmičenja.

Moskovski CSKA u španskoj prestonici igraće svoj šesti uzastopni „Fajnal For“. Za Taukeramiku ovo će biti četvrto učešće, a Makabi iz Tel Aviva u završnicu se plasirao četvrti put u poslednjih pet godina. Jedini „ruki“ u ovom uglednom društvu je italijanski tim, Montepaski iz Sijene, koji se za titulu prvaka Evrolige borio 2003. i 2004. godine, ali nijednom nije igrao finale.

U petak, u polufinalu finalnog turnira Evrolige raspored utakmica je: Montepaski - Makabi (18h) i Taukeramika - CSKA (21h).

U nedelju su na rasporedu utakmica za treće mesto (18h) i veliko finale (21h). Finalna utakmica će se prenositi u rekordnih 159 zemalja sveta, a potencijalna gledanost TV prenosa je oko 1.7 milijardi ljudi.

Etore Mesina na klupi CSKA predvodiće moskovski tim kao čovek koji je već tri puta osvajao prestižni pehar – dva puta sa Kinderom 1998. i 2001. i jednom sa CSKA 2006. Ovoga puta smatra da iskustvo igrača i trenera neće imati odlučujuću ulogu.

"Prvi put na Fajnal foru učestvovao sam 1998. u Barseloni, moji rivali bili su sve legendarni treneri i pobedio sam iako sam bio „ruki“. Nadam se da će me ovoga puta moji igrači „zaštititi" i da se meni neće dogoditi isto“, kaže Mesina.

Mesinin rival u prvom meču u Madridu je Neven Spahija, koji predvodi jaku ekipu Taukeramike i koji debituje na fajnal foru sa ekipom koja je već navikla da ovakve događaje ne propušta.

Italijanski prvak Sijena za mnoge je bio iznenađenje ove sezone, ali Simone Pjaniđani umešno je vodio ekipu tokom teških iskušenja.

"Uvek ste autsajderi kada igrate sa Makabijem. Imaju veliko iskustvo igranja na „fajnal foru“ i verovatno najbolji napad od svih timova u Evropi. Ali, do finala smo stigli sa samo šest poraza, baš kao i oni, a do sada smo pobedili tako velike timove kao što su PAO i Partizan. Spremni smo za Makabi,“ smatra Pjaniđani.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #98 poslato: 03.05.2008. 14:59:27 »

B 92



EL: U finalu Makabi - CSKA


U finalu košarkaške Evrolige u nedelju u Madridu sastaće se prvaci Izraela i Rusije, Makabi i CSKA. Makabi iz Tel Aviva u polufinalu je savladao Montepaski iz Sijene 92:85, dok je moskovski CSKA pobedio špansku Taukeramiku rezultatom 83:79. Finale se igra u nedelju od 21h, a utakmica za treće mesto na programu je tri sata ranije.

Ekipa Makabija plasirala se u finale fajnal fora pobedom nad Montepaski Sijenom 92:85 (8:20, 25:25, 28:19, 31:21). Najefikasniji kod pobedničke ekipe bili su Aleks Garsija sa 19 poena, Derik Šarp sa 15, Moris i Bajnam sa 13 poena. U poraženom timu najzapaženiji su bili Mekintajer sa 26, Sato i Lavrinovič sa 17 poena.

Makabi je napravio veliki preokret jer su tokom većeg dela utakmice gubili. U prvom poluvremenu Montepaski je imao čak 18 poena prednosti. Razlog visokog vođstva je veliki broj promašenih šuteva za tri poena od strane ekipe iz Tel Aviva. Na odmor se otišlo rezultatom 45:33 za italijansku tim.

U drugom poluvremenu košarkaši Makabija napravili su sjajnu seriju 13-0 i došli do preokreta. Počeli su da pogađaju trojke, a Aleks Garsija je postigao čak 18 poena u tom delu igre, a veoma dobro je igrao i kapiten Derik Šarp. Glavni razlog zbog koga su igrači Montepaskija ispustili vođstvo je veliki broj izgubljenih lopti.

Odlično su igrali Bajnam i Moris koji sjajnom akcijom dovode izraelski tim u vođstvo od pet poena dva minuta pre kraja. Završnica je protekla u potpunoj dominaciji Makabija koji je došao i do najveće prednosti u meču od deset poena posle greške u koracima Mekintajera.

U drugom polufinalnom meču košarkaši CSKA savladali su Tau Keramiku 83:79 (20:20 13:19 24:17 26:23). Ekipa Etorea Mesina nadigrala je Taukeramiku Nevena Spahije 83:79 tako da će u finalu u nedelju pokušati da izbore i drugu titulu evropskog prvaka u poslednje tri sezone.

Do pobede su ih predvodili Ramunas Šiškauskas i David Andersen sa po 16 poena. Džej Ar Holden ubacio je 15, jedan manje imao je Matjaž Smodiš, a deset poena postigao je Teo Papalukas. U ekipi iz Vitorije Igor Rakočević ubacio je 19 poena, a po 17 postigli su Tiago Spliter i Zoran Planinić

Utakmica je bila rezultatski neizvesna, ekipe su se smenjivale u vođstvu. Na odmor se ipak otišlo vođstvom španske ekipe od šest poena razlike. U trećoj četvrtini košarkaši CSKA napravili su seriju i uspeli da preokrenu rezultat i dobiju taj deo igre.

U poslednjoj četvrtini presudila je sigurnija igra Rusa, pre svega bili su bolji sa linije slobodnih bacanja. Minut pre završetka CSKA je vodio pet poena. Iako je Igor Rakočević pogodio trojku šest sekundi pre kraja u sledećem napadu španski tim je bio lošiji u skoku nisu uspeli da izjednače.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #99 poslato: 05.05.2008. 15:04:32 »

b 92



CSKA novi šampion Evrope!


Košarkaši CSKA iz Moskve novi su šampioni Evrope. Oni su u finalu Evrolige pobedili Makabi rezultatom 91:77 (22:21, 20:20, 21:16, 28:20) i tako drugi put u poslednje tri godine postali najbolja ekipa Starog Kontinenta. Moskovljane je predvodio MVP finala Trajan Lengdon sa 21 poenom (2-2 za dva, 4-5 za tri), Matjaž Smodiš je zabeležio 13 poena i 8 skokova, a Džej-Ar Holden je ubacio 14. Vil Bajnam je bio najefikasniji u Makabiju sa 23 poena (5-8 za dva, 2-5 za tri), dok je Esteban Batista upisao 14 poena i 7 skokova.

Izraelci su bolje počeli i poveli sa 5:0, ali je ekipa Etorea Mesine posle nešto nervoznijeg početka došao do prepoznatljive igre. Holden i Lengdon su dali dve trojke za +6 sredinom prve četvrtine, ali su Batista i Terens Moris održali egal posle prvih deset minuta – 21:21.

Lengdon je nastavio sa preciznim šutevima za tri i CSKA je došao do 38:31. Ipak, Bajnam je ubacio 9 poena u drugoj deonici, a trojkom u finišu poluvremena smanjio je deficit svog tima na 41:42.

Holden je na početku trećeg perioda postigao dve trojke u nizu, a na njegovu dobru igru nadovezao se i Dejvid Andersen. Pouzdani centar je dva puta pogodio iz vrlo teške situacije, a onda je trojkom doneo svojoj ekipi +9 – 56:47.

Van den Špigel je odigrao solidnu epizodnu ulogu, iznudio je dva faula i dobro čuvao Batistu. Bajnam je jedini pružao dostojan otpor favorizovanim Moskovljanima, a tek na momente mu se pridruživao Batista. Niski plej postigao je novu trojku u poslednjoj sekundi i sačuvao Makabiju kakvu-takvu nadu pred ulazak u završnih deset minuta – 63:57.

Na startu poslednje četvrtine konačno je proradio Matjaž Smodiš, koji je ubacio sedam poena u prelomnoj seriji CSKA od 10-0. Trener ekipe iz Tel Aviva Cvika Šerf prekasno je tražio tajm-aut (na 71:57) i nije bilo realno da Makabi načini finalni okršaj neizvesnim.

Ovo je bila šesta titula prvaka Evrope za CSKA u desetom finalu.
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.646 sekundi sa 36 upita.