Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1]
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Evroliga - vaterpolo  (Pročitano 6526 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« poslato: 25.11.2007. 15:08:56 »

KURIR


BARSELONETA VIA BARSELONA

Partizan u prvom kolu Evrolige večeras (18.00) protiv Španaca

Vaterpolisti Partizana večeras (18.00) igraju meč prvog kola Evrolige protiv Barselonete s krajnjim ciljem da se ponovo nađu na fajnal foru, koji će biti odigran baš u gradu iz kojeg je prvi rival srpskog šampiona.

Crno-beli posle prošlogodišnjeg osvajanja trećeg mesta u Evropi za prvu prepreku imaće izuzetno nezgodnu ekipu, sastavljenu od nekoliko španskih reprezentativaca koju predvodi naš reprezentativac Petar Trbojević, a od ove sezone jači su za Ivana Peresa.

I pored toga, trener ekipe s Banjice Dejan Udovičić ističe da se ne bavi igrom rivala već da razmišlja samo o nadogradnji kvaliteta koji njegovi igrači poseduju.

- Biće teže nego prošle godine, ali mi to možemo da izdržimo. Možda je prepotentno, ali imamo kvalitet da idemo do krajnjeg cilja, a to je fajnal-for i titula prvaka Evrope. Ako ne budemo tako razmišljali, nikada nećemo ostvariti cilj. Tvrdim da u bilo kom bazenu u Evropi možemo da igramo na dobar rezultat. Od svojih igrača zahtevam samo da pokažu ono šta su trenirali i za šta su sposobni, i ništa više od toga - rekao je Udovičić i pozvao navijače da napune Banjicu i zajedničkim snagama s igračima učestvuju u trijumfu nad Barselonetom.

- Navijači imaju presudnu ulogu u ovom meču. Barseloneta nije navikla da igra u grotlu kakav znaju da naprave navijači Partizana. Treba nam njihova podrška, treba nam da se sjedine s ekipom, sa klubom, i da odu kući sa saznanjem da su učestvovali u velikoj evropskoj pobedi - rekao je Udovičić.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #1 poslato: 26.11.2007. 18:49:10 »

B 92



EL: Partizan prejak za Barselonetu


Vaterpolisti Partizan Rajfajzena startovali su pobedom takmičenje u Grupi D Evrolige. Na "Banjici" Partizan je savladao špansku Barselonetu rezultatom 11:3 (4-0, 2-1, 2-2, 3-0). Živko Gocić i Filip Filipović sa po dva gola bili su najefikasniji na meču.

Prvi gol na meču postigao je Živko Gocić u prvom napadu Partizana, a već u sledećem napadu, posle nepunog minuta igre Filipović je povećao na 2:0. Duško Pjetlović je na pet minuta pre kraja prvog dela igre povećao na 3:0, da bi Filip Filipović samo dva napada kasnije razbio sve iluzije gostiju da će iz Beograda otići neporaženi.

As Partizana Filip Filipović rekao je posle meča da je njegov tim igrao "timski" i dodao da je večeras on lično morao više da se trudi.

"Pokazali smo da Partizan i dalje gura timsku igru. Meni je ova prva utakmica bila izuzetno teška zbog prošlih dešavanja i morao sam da dokažem da i dalje igram srcem za Partizan i da dajem više od 100 odsto svojih mogućnosti", rekao je Filipović. Mladi igrač Partizana bio je suspendovan pre početka sezone zbog negativnih izjava o upravi kluba.

Trener Partizana Dejan Udovičić rekao je da je zadovoljan pobedom i da je ovaj rezultat dobar pokazatelj za naredne utakmice, dok je Andrija Prlainović pozvao na smirenost.

"Ne treba praviti euforiju od pobede. Drago mi je da smo napravili razliku koja će nam značiti na kraju, jer će sigurno Barsenoleta predstavljati veći problem Italijanima", rekao je Prlainović.

U prvoj utakmici ove grupe italijanski Posilipo pobedio je Brešu 12:6. Meču u Beogradu prisustvovalo je 1500 gledalaca.

Partizan: Kuljača, Nastran 1, Radjen 2, Bejli 1, Aleksić, D.Pijetlović 1, Prlainović 1, Gocić 2, Avramović, Filipović 2, Ivošević, Mitrović, Pijetlović
Barseloneta: Rodriges, Fulket, Gadea, Trbojević, Alferes 1, Lozano, Vinjals, Simaro, Barselo, Miranda, Trias, Bahes 2, Kušmen

Šampion Srbije sledeću utakmicu u Evroligi igra 8. decembra protiv italijanske Breše.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #2 poslato: 09.12.2007. 15:18:20 »

BLIC


Vaterpolisti Partizana pobedili i Brešu u Evroligi


Vaterpolosti Partizana su pobedili Brešu u gostima rezultatom 13:10 (4:5) u 2. kolu grupe D Evrolige. Crno-beli u sledećem meču gostuju Posilipu u Napulju.

Partizan posle ovog velikog trijumfa zauzima prvo mesto  u grupi kao jedini tim sa oba trijumfa (u prvom meču ubedljivo pobedili Barselonetu). U drugom meču grupe danas Barseoloneta je savladala Posilipo rezultaotm 14:12.

Rezultati 2. kola Evrolige:
Grupa A
Olimpijakos - Jadran 14:6
Nedelja: Mladost - Kazanj
Grupa B
Spartak Volgograd - Marsej 13:9
Pro Reko - Primorac 14:6
Grupa C
Jug - Vašaš 8:7
Honved - Etnikos 9:4
Grupa D:
Breša - Partizan 13:10
Barseloneta - Posilipo 14:12
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #3 poslato: 11.12.2007. 15:16:34 »

B92



Filipović: "Sada mirno o Posilipu"

Vaterpolisti beogradskog Partizana Rajfajzen savladali su ekipu Breše u drugom kolu Evrolige. 'Crno-beli' nisu počeli dobro i italijanski klub imao je prednost do početka treće četvrtine.

"Ovo je velika pobeda. Možda početak nije bio onakav kakav smo želeli ali smo imali igru i zadržali priključak. Italijani su tada hvatali na dreku i viku," rekao je najbolji strelac 'crno-belih' u Breši Filip Filipović.

"Bilo je samo pitanje vremena kada će popustiti ako mi zadržimo ritam. Ugasili su se krajem druge i početkom treće četvrtine, nisu imali kontinuitet u napadu a koncentracija u odbrani im je popuštala," kaže Filipović, "Pokazalo se da funkcionišemo kao ekipa. Presudila je istrajnost, i kada smo vodili i kada nije išlo kako treba bili smo sigurni da ćemo doći do dobrog rezultata."

Filipović je postigao četiri gola u Partizanovoj pobedi u Breši (13:10), po dva puta strelci su bili Aleksić, Duško Pijetlović i Avramović. Rađen, Prlainović, Gocić postigli su po jedan gol.

"Igrači koji nisu u prvom planu po golgeterskom učinku postigli su odlučujuće golove. Rađen je pogodio na 10:9 u situaciji sa igračem više u kojoj se nismo dobro snalazili, Avramović je na 12:10 stavio tačku na pobedu," rekao je Filipović, "Zbog toga nije bitno ko daje golove, važno je da možemo mirno da razmišljamo o Posilipu. Breša je prošlost."

Partizan jedini u grupi D ima svih šest bodova, a u Napulju gostuje u sredu, 19. decembra. Protivnik je ekipa Posilipa.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #4 poslato: 18.12.2007. 15:23:01 »

B 92


Za četvrtfinale EL sa Italijanima


Vaterpolisti Partizana će o plasmanu u četvrtfinale Evrolige odlučivati u duelima sa italijanskim ekipama Posilipom i Brešom, ocenio je u ponedeljak trener "crno-belih" Dejan Udovičić pred gostovanje našeg šampiona 19. decembra u Napulju. "Jedino Filip Filipović nije potpuno 'fit' zbog problema sa uvom i primaće injekcije tokom čitave sledeće nedelje. On će, međutim, sigurno biti u timu'', izjavio je Udovičić na konferenciji za novinare u klupskim prostorijama na Banjici.

Uoči poslednje evroligaške utakmice u 2007. godini vaterpolisti Partizana su se protekle sedmice zajedno pripremali sa ekipama Mladosti u Zagrebu i Budvanske rivijere u Beogradu.

''Naš glavni zadatak na utakmici u Napulju je da zaustavimo crnogorske reprezentativce Borisa Zlokovića i Nikolu Janovića. Smatramo da su oni nosioci igre Posilipa'', naglasio je Udovičić, izrazivši uverenje da će njegovi izabranici prikazati dobru igru i izboriti "aktivan rezultat".

Trener Partizana je upozorio da će Partizan gotovo sigurno biti suočen sa ''domaćinskim suđenjem'', koje, kako je ocenio, prati sve Posilipove goste već nekoliko sezona u Evrpopi.

"Mi, međutim na to treba da odgovorimo na najbolji mogući naćin - dobrom igrom i borbenošcu'', istakao je Udovičić.

Prvotimac "crno-belih" Amerikanac Rajan Bejli je naglasio da je Partizanu na ovoj utakmici preko potreban oprez.

''Italijanska liga je najjača u Evropi i svaki susret sa njihovim timovima je izazov za nas'', dodao je kvalitetni sidraš.

Matej Nastran je skrenuo pažnju na značaj meča, istakavaši da bi u slučaju Partizanove pobede atmosfera u timu bila mnogo opuštenija, dok Gojko Pijetlović smatra da adut našeg kluba mora biti borbenost tokom čitave utakmice.

"Znamo da nas čeka kvalitetan rival, ali smo spremni da pružimo maksimum i izborimo povoljan rezultat", zaključio je Pijetlović.

Ekipa Partizana putuje u Italiju u utorak, a utakmica sa Posilipom je na programu u sredu od 20,30 časova.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #5 poslato: 20.12.2007. 15:34:03 »

B 92



EL: Poraz Partizana u Napulju

U trećem kolu D grupe vaterpolo Evrolige, prvak Srbije Partizan Rajfajzen izgubio je u gostima od napuljskog Posilipa rezultatom 11:10 (3-3, 2-1, 2-3, 4-3). Posle dve pobede, ovo je Partizanu prvi poraz u takmičenju. Priliku da se revanširaju za poraz "crno-beli" će imati 19. januara, kada italijanski tim dolazi u Beograd. U drugom meču ove grupe u subotu igraju Barseloneta i Breša.

Milan Aleksić je postigao tri gola za Partizan, dok su Nikola Radjen i Duško Pijetlović po dva puta bili precizni. Posilipo je, medjutim, uspeo da zaustavi najbolje igrače Partizana Filipa Filipovića i Andriju Prlainovića, koji se nisu upisali u listu strelaca.

Nikola Janović, Boris Zloković, Valentino Galo i kapiten Frančesko Postiljone postigli su po dva gola za domaći tim. "Crno-beli" su poslednje vodjstvo na utakmici imali početkom poslednje četvrtine, kada su vodili sa 8:7. Italijanski tim se, medjutim, vratio serijom od 3:0 i prelomio meč.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #6 poslato: 19.01.2008. 15:34:25 »

B 92

Udovičić: "Još nismo pobedili"

Trener vaterpolista Partizana Dejan Udovičić ocenio je da njegov tim jeste favorit u meču protiv Posilipa, ali je istakao da je pogrešno verovati da je taj meč već dobijen. "Posilipo možda ne igra u najboljoj formi, ali ima iskustvo i kvalitet da odigra na rezultat. Nalazimo se u poziciji koju smo priželjkivali, ali ne treba misliti da je utakmica već dobijena", rekao je Udovičić novinarima pred meč četvrtog kola Grupe D.

Obe ekipe imaju po dve pobede i poraz, ali Partizan ima bolju gol razliku. U prvom meču ove dve ekipe Posilipo je pobedio sa golom razlike. Udovičić je naveo da je ekipa otišla u Budvu na nekoliko dana da bi se sklonila malo od atmosfere da je meč već dobijen.

"Utakmica je izuzetno bitna i teška jer može biti odlučujuća za obe ekipe. Ne plašimo se, volimo da smo u situaciji da odlučujemo o svojoj sudbini. Ne bežimo od uloge favorita, obećavam borbenost i zalaganje, ali meč nije unapred dobijen", objasnio je Udovičić.

Igrač Partizana Andrija Prlainović istakao je da je Posilipo "institucija evropskog vaterpola" i da je igranje protiv takvih timova uvek opasno.

"Možda smo se i mi zavarali pred prvi meč misleći da Posilipo igra slabije. Veliki klubovi su, jednostavno, takvi. Bez obzira na sastav, uvek su opasni. Mislim da smo mnogo naučili iz prvog poraza, koji nas je uzdrmao u pravo vreme", objasnio je Prlainović.

Utakmica se igra u sportskom centru na Banjici. Karte se prodaju po ceni od 350 dinara tribine i 650 dinara loža.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #7 poslato: 20.01.2008. 15:15:08 »

B 92


"Crno bela" osveta Posilipu

Vaterpolisti Partizana pobedili su italijanski Posilipo 7:5 (0:1, 3:2, 2:2, 2:0), u 4. kolu Evrolige u grupi D. Golove za „crno-bele“ postigli su Nastran, Rađen, Prlainović 2, Avramović, Duško Pjetlović i Živko Gocić. Partizan je sada u D grupi usamljen na čelu tabele sa tri pobede i jednim porazom, i sasvim su se približili četvrtfinalu.

Partizan se protiv Posilipa mučio tokom celog meča, ali je kvalitet na kraju presudio. „Crno-beli“ su prvi gol postigli tek u drugoj četvrtini, i tada se činilo da je iznenađenje na pomolu. Pored gola minusa, „crno-beli“ su u nastavak meča ušli i sa dve lične greške najboljeg igrača ekipe Filipa Filipovića.

Ipak, u drugom kvartalu Partizan je zaigrao nešto bolje, ali je i dalje imao puno problema, pre svega zbog loše realizacije igrača više u bazenu (1 od 6 u prvom poluvremenu). Sudije su često svirale sumnjive faulove u napadu domaćim vaterpolistima, pa je i to dodatno otežalo situaciju srpskom šampionu.

Treća deonica protekla je takođe u izjednačenoj igri, a Partizan sjajnom odbranom u poslednjoj deonici nije dozvolio gostima nijedan gol, i na kraju je zasluženo slavio.

Partizan u narednom kolu, koje se igra 6. februara, na Banjici dočekuje Brešu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #8 poslato: 06.02.2008. 15:23:45 »

BLIC


EVROLIGA: Partizan - Breša

Samo korak do četvrtfinala


Vaterpolisti Partizana dočekuju večeras (19) Brešu i ukoliliko savladaju italijanskog predstavnika sigurno će biti prvi u grupi, što znači i nešto lakšeg protivnika u četvrtfinalu Evrolige.

- Došli smo u situaciju koju smo želeli i na početku takmičenja, da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Za nas postoji samo pobeda, jer nam je cilj prvo mesto u grupi. Ako odigraao na nivou, kao protiv Posilipa, uz nešto bolju realizaciju igrača više, onda pobeda neće doći u pitanje. Breša ima kvalitetan tim, dolazi posle dva vezana trijumfa i sigurno je da ima svoju računicu. Međutim, mi smo kvalitetniji - kaže trener Partizana Dejan Udovičić.
Petar Ivošević smatra da crno-beli iz dana u dan sve više napreduje, što im daje za pravo da veruju da će pred punom Banjicom, ostvariti četvrti trijumf. - Breša će doći na Banjicu spremna da na sve moguće načine dođe do pobede. Cenimo Brešu, ali je ne precenjujemo. Moram da vam prenesem ono što smo pričali među sobom posle utakmice sa Posilipom. Ne pamtimo kad je bilo onako dobro navijanje kao protiv Posilipa i svi se slažemo da su navijači izvukli pobedu protiv ekipe iz Napulja - rekao je Ivošević.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #9 poslato: 07.02.2008. 14:51:54 »

B 92



Partizan u četvrtfinalu Evrolige!


Vaterpolisti Partizan Rajfajzena u 5. kolu Evrolige u grupi D savladali su na "Banjici" ekipu italijanske Breše rezultatom 10:7 (2:2 4:3 2:1 2:1). Ovom pobedom "crno-beli" su obezbedili prvo mesto u grupi i plasman u četvrtifinale elitnog takmičenja i to kolo pre kraja. U četvrtfinalnoj fazi prvak Srbije ne može za protivnike da dobije Jug ili Pro Reko, čime je značajno sebi olakšao put do "Fajnal Fora".

Pobednika je odlučila odlična igra Partizana u fazi odbrane i izuzetno raspoloženi Andrija Prlainović, koji je postigao čak četiri gola. Strelci za Partizan bili su još i Živko Gocić - dva puta, a po jednom u zapisnik su se upisali i Nastran, Aleksić, Mitrović i Filip Filipović. Najefikasniji u timu Breše bio je Molina sa 3 gola.

Trener Partizana Dejan Udovočić ocenio je da je utakmica bila teška i čestitao je prolaz u četvrtfinale igračima, ali i navijačima i dodao da će sada moći malo da se odmori.

"Videli ste i sami koliko je teška bila utakmica, ali zasluženo smo pobedili... Mnogo sam umoran od ove utakmice, a prethodne dve noći nisam normalno spavao. Iscrpljen sam i sada mogu malo da se odmorim", rekao je Udovičić.

Prlainović je ocenio "nije bilo nimalo lako pobediti Brešu".

"Pokazali smo, medjutim, da nam je mesto u samom svetskom vrhu. Breša je jedna od najboljih ekipa. Mislim da nam je ovo 10. utakmica za redom koju na Banjici nismo izgubili i nadam se da ćemo produžiti taj niz", kazao je Prlainović.

Filipović je pohvalio Prlainovića i kazao da mu je drago što je njegova ekipa "napravila kult" dolaska na utakmice.

"Hvala Andriji što nas je podizao svaki put kad su nas Italijani sustizali. Izborili smo četvrtfinale bez povredjenog Nikole Radjena, a sa njim ćemo biti mnogo jači. Drago mi je što smo napravili kult dolaska na utakmice Partizana", rekao je Filipović.

U poslednjem kolu takmičenja po grupama Partizan 15. marta gostuje Barseloneti, dok Breša dočekuje Posilipo.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #10 poslato: 16.03.2008. 14:46:15 »

B 92


Partizan trijumfalno do 1/4-finala


Vaterpolisti Partizana pobedili su na gostovanju špansku Barselonetu sa 10:6 (2:0, 3:2, 2:1, 3:3) u šestom kolu Grupe D Evrolige. "Crno-beli" beli su još u prošlom kolu osigurali prvo mesto u grupi, a takmičenje su završili sa 15 bodova, zabeleživši pet trijumfa.

Iako večerašnji duel protiv Barselonete za "crno-bele" nije imao rezultatskog značaja, pošto su lidersku poziciju u grupi obezbedili još u prošlom kolu, trener Dejan Udovičić tražio je da se igra punom snagom. To je i razumljivo, jer Partizan u prvenstvu Srbije utakmice dobija sa manje od pola snage, pa svaki duel protiv koliko - toliko ravnopravnog protivnika mora maksimalno da se iskoristi da bi se ekipa što bolje pripremila za završnicu Evrolige. Šampion Srbije krenuo je zbog toga veoma agresivno, pogotovo u odbrani, pa su domaćini u prvoj četvrtvrtini retko dolazili u priliku da upute šut ka golu Nikole Kuljače.

Vođstvo Partizana stečeno u prvom delu igre Barseloneta ni u jednom trenutku nije ozbiljnije uspela da ugrozi, a španski tim je izvukao podnošljiv poraz zahvaljujući manjem opuštanju "crno-belih" i poslednjoj četvrtini, kada je pobeda bila obezbeđena.

Barseloneta - Partizan 6:10

Barseloneta: V. Garsija, Kušmen, Lozano, Trbojević, Minguel 3, Pikas, Roka, Peres, Valjes, Fernandes 1, Ernandes 1, H. Garsija 1, Fandos.
Partizan: Kuljača, Nastran, Radjen, Bejli 1, Aleksić 2, D. Pijetlović 1, Prlainović, Gocić, Avramović 3, Filipović 2, Ivošević 1, Mitrović, G. Pijetlović.

Italijanski Posilipo je u drugoj utakmici grupe pobedio Brešu, sa 10:8 i osvajanjem drugog mesta obezbedio plasman među osam najboljih timova u Evropi.

Prvak Srbije će u četvrtfinalu igrati sa jednom od drugoplasiranih ekipa iz ostale tri grupe, dubrovačkim Jugom, Primorcem iz Kotora ili zagrebačkom Mladosti.

Žreb za četvrtfinale biće održan u utorak u Rimu.

Grupa A:

Olimpijakos (Grčka) - Sintez Kazanj (Rusija) 10:9
Mladost Zagreb (Hrvatska) - Jadran Herceg Novi (Crna Gora) 8:9

Olimpijakos 13, Mladost 12, Sintez 7, Jadran 3

Grupa B:

Pro Reko (Italija) - Marsej (Francuska) 16:6
Spartak Volgograd (Rusija) - Primorac Kotor (Crna Gora) 6:6

Pro Reko 15, Primorac 10, Spartak 7, Marsej 3

Grupa C:

Jug Dubrovnik (Hrvatska) - Etnikos Pirej (Grčka) 12:8
Honved Budimpešta (Mađarska) - Vašaš Budimpešt (Mađarska) 5:6

Vašaš 13, Jug 12, Honved 10, Etnikos 0

Grupa D:

Leonesa Breša (Italija) - Posilipo (Italija) 8:10
Barseloneta (Španija) - Partizan Beograd (Srbija) 6:10

Partizan 15, Posilipo 10, Breša (Italija) 6, Barseloneta (Španija) 4
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #11 poslato: 18.03.2008. 14:35:40 »

B 92



Udovičić: "Sve će zavisiti od nas"


Vaterpolisti beogradskog Partizana Rajfajzen igraće u četvrtfinalu Evrolige sa nekom od ekipa sa kojima su se nekada sastajali u zajedničkoj ligi, potencijalni rivali su iz Hrvatske i Crne Gore. Trener 'crno-belih' Dejan Udovičić kaže da bi Primorac bio najzgodniji protivnik, da je Jug najopasniji ali i da "sve zavisi od toga kao će igrati Partizan". Žreb četvrtfinala Evrolige biće održan u utorak u Rimu, pobednici grupa neće imati prednost da revanš igraju na svom bazenu već će i raspored biti određen žrebom.

Vaterpolisti prvaka Srbije su pobedom u Barseloni pokazali da su vrlo jaka ekipa a bez obzira na to sa kim će igrati u četvrtfinalu 'crno-beli' će biti blagi favoriti.

"Sve će zavisiti od nas. Sigurno možemo bolje od onoga što smo pokazali u Barseloni a i bićemo kompletni, sa Prlainovićem. Imamo dovoljno vremena da se dobro pripremimo," rekao je Udovičić za beogradski dnevni list 'Sport'.

Iako je bilo nagoveštaja da bi domaćinstvo moglo da bude oduzeto Barseloni jer se Barseloneta nije plasirala u završnicu promena neće biti pa će završni turnir četiri najbolje ekipe biti održan u Kataloniji a igraće se na otvorenom plivalištu na brdu Monžuik.

Prvi šešir, pobednici grupa: Partizan (Srbija), Olimpijakos (Grčka), Vašaš (Mađarska), Pro Reko (Italija)
Drugi šešir, drugoplasirani: Posilipo (Italija), Mladost (Hrvatska), Jug (Hrvatska), Primorac (Crna Gora)

Ekipe koje su igrale zajedno u grupi ne mogu se sastati u četvrtfinalu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #12 poslato: 27.03.2008. 14:47:55 »

B 92




Partizan na revanš kreće 'od nule'


Vaterpolisti beogradskog Partizan Rajfajzena igrali su nerešeno, 9:9 (2:2, 2:3, 3:3, 2:1), u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige sa ekipom Mladosti iz Zagreba. 'Crno-beli' su u duel sa ekipom iz Hrvatske ušli kao favoriti ali su se, posebno u drugoj polovini meča, mučili i gubili i sa tri gola razlike. U finišu su imali nekoliko prilika da ostvare povoljniji rezultat pred revanš koji se za četrnaest dana igra u Zagrebu, ali nisu bili uspešni.

Četiri pogotka za Partizan postigao je Filip Filipović, dva Pijetlović, po jedan Nastran, Gocić i Stefan Mitrović. Strelci za Mladost bili su Đogaš i Franičević po dva puta, Vrdoljak, Franković, Antonijević, Muslim i Buljubašić.

Od prvog minuta videlo se sa će se vaterpolisti prvaka Srbije mučiti sa gostima iz Zagreba, inače ekipom sa kojom povremeno zajedno treniraju. Mladost je rano povela sa 2:0, a posle prvog izjednačenja gosti su stekli novu prednost, 3:2.

Partizan je stigao do vođstva od 4:3, usledila su dva gola gostiju, a onda period veoma loše igre 'crno-belih' posle kojeg je ekipa Mladosti imala i najveću prednost na utakmici, 7:4.

U finišu treće trećine Partizan je pojačao ritam, stigao do izjednačenja ali nije uspeo da stekne prednost. I u poslednju četvrtinu ušlo se sa vođstvom gostiju ali je u poslednjih osam minuta bilo 2:1 za Beograđane za konačnih 9:9. 'Crno-beli' su imali 9:8 ali će u Zagrebu krenuti 'od nule'. Poslednju priliku imali su gosti, 15 sekundi pre kraja.

"Svako ko je očekivao da ćemo mi 'pregaziti' Mladost ovde ne poznaje vaterpolo. Ovo je četvrtfinale Evrolige i tu nema lakih utakmica. Međutim, ja nikada nisam izgubio utakmicu od Hrvata i zbgo toga sam uveren da će Partizan uspeti da prođe na završni turnir," rekao je kapiten Partizana Nikola Kuljača.

Kuljača je prokomentarisao i jaku odbranu Zagrepčana.

"Ovo (Ozren Bonačić) je novi trener Mladosti koji je poznat po takvoj strategiji ali najveći problem je što mi ne možemo da otvorimo meč sa 2:0 za njih pa da onda jurimo rezultat. pored svega,nismo odigrali loše, ponavljam, nadam se prolasku," rekao je golman Partizana.

Svi dueli četvrtfinala igraju se u utorak. Jug je u Dubrovniku savladao Olimpijakos sa 10:5, Vašaš je na gostovanju u Kotoru bio uspešniji od Primorca, 8:6, a kasnije se sastaju Pro Reko i Posilipo.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #13 poslato: 08.04.2008. 15:10:49 »

BLIC



Udovičić: Iskoristićemo šansu u Zagrebu


Trener vaterpolista Partizana Dejan Udovičić tvrdi da će njegova ekipa ići na pobedu sutra (16.30) protiv Mladosti u Zagrebu u revanš meču Evrolige, iako je ulogu favorita prepustio domaćinu. U prvom meču, na Banjici, crno-beli su odigrali samo 9:9 sa hrvatskim šampionom.

- Verujem da će meč u Zagrebu biti neizvestan kao i prva utakmica u Beogradu. Igraćemo sa željom da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže. Posle prvog meča rekao sam da je Mladost u prednosti, a i dalje smatram da je tako. Nadam se, međutim, da će nam se „vratiti“ neke stvari koje nismo iskoristili u prvom duelu - rekao je Udovičić.
Strateg šampiona Srbije smatra da su glavni aduti njegove ekipe, koja će igrati bez suspendovanog Filipa Filipovića, kvalitetniji igrači na centarskim pozicijama.
- Za nas je bitno da ne ponovimo loš početak sa utakmice u Beogradu. Moramo da igramo bolje sa igračem manje i da iskoristimo prednost na centarskim pozicijama. Mladost ne može da nas iznenadi igrom, jer nam njihov stil, u principu, odgovara - naveo je Udovičić.

Duško Pijetlović smatra da ne mogu da odigraju lošije nego u prvom susretu. - Biće nam mnogo teško u Zagrebu, ali mislim da Mladost ne može da ponovi onako dobru partiju kao na Banjici. S druge strane, mi možemo da odigramo mnogo bolje nego u Beogradu. Pokušaćemo da iskoristimo svoje šanse i da se plasiramo na „fajnal for“ - ističe Pijetlović.

Jedan od najtalentovanijih igrača na svetu, Andrija Prlainović, istakao je da njegova ekipa ne ide u Zagreb sa pritiskom da mora da trijumfuje.
- Prošle godine kada smo gostovali u Zagrebu bili smo u sličnoj situaciji, a pobedili smo iako smo bili mlađi i neiskusniji nego sada. Niko ne traži od nas da pobedimo, ali ako budemo složni i odigramo timski, verujem da možemo da slavimo u Zagrebu - kaže Prlainović.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #14 poslato: 09.04.2008. 15:59:04 »

BLIC


Sudar divova kraj Save


Vaterpolisti Partizana danas će (16.30) u uzavrelom plivalištu bazena u Zagrebu, protiv domaće Mladosti i pred 3.000 domaćih navijača, pokušati da ostvare plasman na fajnal-for u Barseloni.

I pored remija (9:9) u Beogradu u prvoj utakmici, crno-beli ne gube nadu da mogu, kao i prošle godine, da se nađu među četiri najbolje ekipe Starog kontinenta.
U redovima našeg šampiona ima dovoljno samopouzdanja, ali iskusni Živko Gocić napominje da Partizan ne sme da ponovi greške iz prvog meča.
- Rezultat iz Beograda sigurno više odgovara protivniku. Loša igra u odbrani, a naročito u napadu sa igračem više, koštale su nas pobede. I tada smo, međutim, pokazali snagu, jer smo svaku prednost Mladosti uspevali da stignemo. Ništa nije gotovo i, akobogda, pobedićemo u Zagrebu i plasiraćemo se na završni turnir - kaže Gocić.

Crno-beli će biti silno oslabljeni neigranjem najboljeg igrača Filipa Filipovića, koga je uprava suspendovala na predlog trenera Dejana Udovičića jer se oglušio o klupsku disciplinu.
U međuvremenu, u Zagrebu su započeli pravi mali psihološki rat. Slovenac u redovima Partizana Matej Nastran u Hrvatskoj je proglašen za najgoreg stranca koji je nosio kapicu Mladosti. Hrvatska policija je naglasila da, osim igračima i zvaničnim licima koja se nalaze u ekspediciji iz Beograda, nikom više ne može da garantuje bezbednost, tako da organizovanog odlaska „grobara“ na neće biti.
Hrvatski predstavnik se uz to uzda da ono što mu bude nedostajalo u bazenu nadoknadi podrškom sa tribina. Zato je uprava „žabaca sa Save“ odlučila da na plivalište stavi još jednu, montažnu tribinu. Uz to, cene karata, koje su u prodaji od petka, više su nego popularne i iznose samo 20 kuna, nešto manje od tri evra.

Mladost - Partizan (16.30)
Plivalište u Zagrebu. Sudije: A. Moliner (Španija), G. Stavridis (Grčka). Delegat: A. van Dorp (Holandija).
PARTIZAN: Kuljača, Nastran, Rađen, Bejli, Aleksić, D. Pijetlović, Prlainović, Gocić, Avramović, Filipović, Ivošević, S. Mitrović, B. Mitrović.
MLADOST: Pavić, Burić, Šmit, Vrdoljak, Josep, Franković, Antonijević, Đogaš, Karać, Muslim, Buljubašić, Franičević, Lončar.

ČETVRTFINALE
SREDA
Olimpijakos - Jug 5:19
Vašaš - Primorac 8:6
Posillipo - Pro Reko 10:13
Mladost - Partizan 9:9
Pobednici četvrtfinala idu na fajnal-for, koji se igra
9. i 10. maja u Barseloni
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #15 poslato: 10.04.2008. 15:14:59 »

B 92



EL: Partizan eliminisan na peterce

Vaterpolisti Partizana nisu uspeli da se plasiraju na završni turnir Evrolige, pošto su u revanš meču četvrtfinala u Zagrebu izgubili od domaće Mladosti, na peterce. Posle regularnog dela utakmice i produžetaka rezultat je bio 9:9 (0:1, 3:3, 3:3, 3:2, 0:0, 0:0). Istim rezultatom završen je i prvi meč u Beogradu.

Bez suspendovanog Filipa Filipovića, vaterpolisti šampiona Srbije odigrali su odličan meč u Zagrebu, ali nisu bili dovoljno skoncentrisani u izvođenju peteraca. Prva dva penala nisu iskoristili Prlainović i Gocić. Prlainovićev šut, golman domaćih odbio je u prečku, dok je Gocić pogodio stativu. Sa druge strane, precizni su bili Vrdoljak, Antonijević, Karač i Franković za konačnih 13:10.

Regularni deo meča završen je nerešeno 9:9, a u dodatna dva trominutna perioda nije bilo golova. "Crno-beli" su tokom celog meča bili u zaostatku, dugo su čekali na prvi pogodak, ali su uporno držali priključak. Mladost je vodila sa 2:0, pa 4:2, a u trećoj četvrtini hrvatski predstavnik poveo je sa 7:4, posle serije od 3:0. Ipak, Partizan je u poslednjoj deonici, koju je dobio sa 3:2, uspeo da stigne i taj zaostatak, a zatim još dva puta nadoknadi po gol prednosti domaćih i izbori produžetke, uz fantastičnu partiju golmana Branislava Mitrovića.

Ipak, više sreće i staloženosti u izvođenju peteraca imala je Mladost, pa je Partizan propustio priliku da se drugu godinu zaredom nađe među četiri najbolje ekipe u Evropi.

Mitrović, Nastran i Prlainović postigli su po 2 gola za Partizan, dok su najefikasniji kod domaćih bili Vrdoljak i Lončar, takođe sa po 2 pogotka.

Završni turnir Evrolige igraće se 9. i 10 maja u Barseloni. Pored Mladosti, u Kataloniji će igrati i dubrovački Jug, mađarski Vašaš i italijanski Pro Reko. Jug je izdržao u Atini protiv Olimpijakosa, pošto je posle pobede kod kuće sa 10:5, u revanšu poražen sa 12:8. Vašaš je takođe izgubio revanš, i to kod kuće od kotorskog Primorca, sa 7:6. U prvom meču bilo je 8:6 za tim iz Budimpešte. I konačno, Pro Reko je zabeležio drugi trijumf nad Posilipom, sa 12:8.

Bazen: Pored Save. Gledalaca: oko 2.000 Sudije: Anhel Moliner (Španija) i Jorgos Stavridis (Grčka)

Mladost: Pavić, Burić, Smit 1, Vrdoljak 2, Josip 1, Franković 1, Antonijević 1, Đogaš 1, Karač, Muslim, Buljubašić, Franičević, Lončar 2.

Partizan: Kuljača, Nastran 2, Radjen, Bejli 1, Aleksić 1, Keclović, Prlainović 2, Gocić 1, Avramović, Bašić, Ivošević, Stefan Mitrović 2, Branislav Mitrović.

Isključenja: Mladost 14 (6), Partizan 12 (7).
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #16 poslato: 24.11.2008. 15:05:52 »

http://www.b92.net/sport/vaterpolo/vesti.php?yyyy=2008&mm=11&dd=23&nav_id=330335


Partizan silovit na startu EL


Veterpolisti Partizana pobedili su Marselj 22:5 (6-0, 7-1, 4-3, 5-1), u prvom kolu D grupe u Evroligi.


Najefikasniji u Partizanu bio je Andrija Prlainović sa pet golova, Duško Pjetlović je postigao četiri, po tri gola su postigli Jugoslav Vasović i Rajan Bejli, dok je Vladimir Vujasinović postigao dva. Sa po jednim golom pobedi Partizana doprineli su Filip Filipović, Živko Gocić, Stefan Mitrović, Luka Mirković i Mića Aleksić.

U ekipi Marseja najbolji je bio Frederik Odom sa tri gola, dok su Kruzije i Simon postigli po jedan.

Partizan je protiv francuskog šampiona dominirao pre svega u prvom poluvremenu u kojem je Marselj postigao samo jedan gol (13:1). Već tada je bilo jasno da će naš prvak zabeležiti ubedljivu pobedu, a Francuzi su u drugom delu ipak uspeli da budu nešto ravnopravniji rival.

U trećoj četvrtini Francuzi su zaigrali angažovanije, i sa još dva gola Odona i jednim Krozijea Marsej je tu deonicu izgubio samo jednim golom. U ekipi Partizana istakao se Bejli sa dva gola.

Poslednja četvrtina donela je još pet golova u mreži Francuza, dok su gosti preko Simona postigli peti na meču.

U drugoj utakmici ove grupe vaterpolisti prvaka Mađarske Vašaša iz Budimpešte pobedili su u nedelju kao gosti ekipu nacionalnog rivala Egera sa 9:7 (3:1, 3:3, 2:1, 1:2).

Naredni meč „crno-beli“ igraju 13. decembra protiv vašaša u Mađarskoj.

Partizan - Marselj 22:5 (6:0, 7:1, 4:3, 5:1)

Utakmica je odigrana na Banjici pred oko 1.000 gledalaca, a sudili su Rakovec (Slovenija) i Vuletić (Hrvatska).
Igrač više: Partizan 5 (4), Marselj 6 (0).

Partizan: Soro, Mirković 1, Radjen, Bejli 3, Aleksić 1, Pjetlović 4, Prlainović 5, Gocić 1, Avramović, Filipović 1, Vasović 3, Vujasinović 2, Mitrović 1.
Marselj: Geršo, Tomašević, Jablonski, Odon 3, Tromler, Simon 1, Kruzija 1, Favr, Van der Melen, Bodega, Bašić, Kamarasa, Aspar.
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 1.914 sekundi sa 36 upita.