Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1]
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Evropsko prvenstvo u fudbalu do 21 godine  (Pročitano 5770 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« poslato: 11.06.2007. 01:00:05 »


         B 92


Počinje Evropsko prvenstvo za mlade

U nedelju, 10. juna, u Holandiji počinje šesnaesti šampionat Evrope za igrače do 21 godine. U prvoj fazi takmičenja rivali Srbije biće Italija, Češka i Engleska, dok u grupi A igraju Holandija, Belgija, Portugal i Izrael. Na televiziji B92 moći ćete da vidite sve mečeve u prenosima ili snimcima, a na kraju svakog dana čeka vas dnevni pregled. Takmičenje u nedelju otvaraju Holandija i Izrael, utakmicom u Herenvenu, dok je prvi rival Srbije Italija, u ponedeljak u Nejmejhenu.

Petostruki šampioni Italijani i branioci titule Holanđani važe za favorite, a uz našu selekciju najozibiljniju konkurenciju predstavljaju im Portugal i Engleska.

Česi su autsajderi, posebno zbog velikog broja pobeda, Belgijanci bi bili prezadovoljni plasmanom u polufinale, a Izrael je već napravio pravo čudo, eliminisavši Francusku u baražu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #1 poslato: 11.06.2007. 01:01:45 »


    B 92


Đukić: Sa Italijanima ravnopravno

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Miroslav Đukić smatra da naš tim ima dovoljno iskustva i kvaliteta kako bi bio ravnopravan rival selekciji Italije, pred duel te dve reprezentacije na početku Evropskog prvenstva za mlade. Meč Srbija – Italija u Najmegenu u 1. kolu Grupe B na EP u Holandiji na programu je u ponedeljak od 20:45, uz direktan prenos na TV B92.

"Italijani su favoriti za osvajanje titule. To je vrlo ozbiljna i iskusna ekipa, ali i mi imamo iskustvo i kvalitet i postoji način da budemo ravnopravan rival. Protiv Italijana treba biti vrlo pažljiv, ne smemo gubiti loptu, naročito ne u situacijama kada bi omogućili Italijanima kontru. Insistiraćemo na igri po bokovima, jer mislim da smo tu najjači", rekao je selektor mlade reprezentacije Srbije.

"Ovo je najveća smotra evropskog fudbala, kada su mladi u pitanju. Sve najveće evropske nade se mogu videti na jednom mestu i samim tim naša ekipa ima obavezu da odigra najbolje što može. Verujem da ovaj tim i kvalitetom i iskustvom može da parira najboljim ekipama Evrope, kakve su one koje učestvuju na ovom takmičenju. Sve tri utakmice u grupi su podjednako važne. Ne treba se fokusirati samo na utakmicu protiv Italije", dodao je Đukić.

Mlada reprezentacija Srbije učestvovala je i na prethodna dva kontinentalna šampionata mladih i zabeležila odlične rezultate (jedno finale i jedno polufinale), a jedan od dvojice igrača našeg tima kojima će ovo biti treći šampionat Evrope je kapiten Branislav Ivanović (drugi je Boško Janković).

"Sva tri šampionata su različita, ali pristup je uvek isti. Uvek mi je cilj da odigram najbolje što mogu i verujem da će rezultat biti dobar. Na prvom šampionatu u Nemačkoj bio sam vrlo mlad i neiskusan, sećam ga se po lepom, iako sam u finalu protiv Italije dobio crveni karton. U drugom EP u Portugaliji prošli smo dalje zahvaljujući spletu okolnosti. Sada mislim da smo dovoljno iskusni i čvrsti i ne plašimo se nikoga. Imamo kvalitet i iskustvo da se suprotstave svima, pa i Italijanima", rekao je Ivanović.

Poslednji trening pred duel sa Italijom, srpski tim imaće u nedelju u 17 časova. Jedini problem za selektora Đukića je povreda drugog golmana Igora Stefanovića iz Zemuna, koji tako neće moći da igra do kraja šampionata. Iz našeg tima od Uefe je zatražena dozvola da se ekipi priključi treći golman, a to će najverovatnije biti čuvar mreže Vojvodine i nove mlade reprezentacije Željko Brkić.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #2 poslato: 11.06.2007. 16:05:26 »


   B L I C


Mladi startuju na Evro 2007.

Autor: A. Anđelić | 11.06.2007

Mlada reprezentacija Srbije večeras u Nijmegenu (20.45, TVB92) startuje na Evropskom prvenstvu. Italijani će biti prvi protivnik sa kojim će crveni podeliti megdan. Vezista Dušan Basta, smatra da „orlići“ na stadionu „De Gofert“ mogu da dođu do pobede.
- Prva utakmica je uvek najbitnija i od nje zavisi kako će se stvari dalje odvijati. Italija je glavni favorit za osvajanje titule na ovom šampionatu, ali ja verujem u našu pobedu. Oni su nam stari dužnici, još od pre tri godine kada su nas porazili u finalu Evropskog šampionata. Dobro smo se spremili za ovaj turnir, imamo odličnu ekipu, fenomenalnu atmosferu i zato sam optimista. Ni bod, međutim, nije loš, najbitnije je da ne izgubimo - kaže Basta.
Fudbaler Crvene zvezde je napravio računicu kako naša reprezentacija može da stigne do polufinala.
- Za plasman među četiri ekipe biće nam dovoljno pet bodova u grupi. Moja računica je ovakva, ako uzmemo bod od Italije, pobedimo Češku i u poslednjem kolu odigramo nerešeno sa Engleskom, eto nas u polufinalu. Posle toga je sve moguće.
Basta je imao prilike da igra protiv nekih mladih reprezentativaca Italije.
- Prošle sezone sam u dresu Crvene zvezde u Kupu UEFA igrao protiv Akvilanija i golmana Ćurčija, koji nastupaju za Romu. Tada smo slavili sa 3:1, a bilo bi lepo kada bi i u ovom našem duelu bio isti ishod. Ni ostali fudbaleri Italije nisu nepoznanica, jer većina njih igra u Seriji A, tako da smo imali prilike da ih gledamo.
Nepoznanica je na koje mesto u timu će selektor Miroslav Đukić staviti plavokosog fudbalera.
- Prema treninzima, mislim da me selektor Đukić vidi nešto ofanzivnije, po desnoj strani u veznom redu. Meni je, međutim, svejedno da li igram desnog beka, zadnjeg veznog ili na krilu, sve pozicije su moje. Gde god da me selektor postavi, ja ću se truditi da odradim zadatke.
I pred 14 utakmica za mladu i dva meča u A reprezentaciji, Basta će u Holandiji imati debi u dresu Srbije.
- Dugo me nije bilo u reprezentaciji, a razlog je bila nešto lošija forma u prvom delu sezone, što je posledica raznih povreda. Nezvaničan debi sam imao u sredu na prijateljskoj utakmici sa Novim Sadom, ali sada dolazi ono pravo. Jako sam srećan što ću najzad zaigrati za Srbiju - dodao je Basta.

Tošić ulaže pare na pobedu Srbije
Duško Tošić veruje da će crveni večeras osvojiti tri boda i najavio da će se kladiti na pobedu naših nad Italijom.
- I ova generacija Italije igra kao i sve njihove selekcije, tvrdo, zatvoreno i na rezultat. U kvalifikacijama su sva tri protivnika eliminisali minimalnim pobedama, ali i naša reprezentacija ima iskustva i znamo kako da im se suprotstavimo. Kladionice su dale kvotu šest na pobedu Srbije. Takvu priliku neću da propustim, uložiću pare na nas - kaže Duško Tošić.

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #3 poslato: 12.06.2007. 15:29:51 »

   B 92


EP U 21: Srbija - Italija 1:0



Reprezentacija Srbije druga je ekipa koja je posle prvog kola uspela da osvoji tri boda. "Orlići" su golom Milovanovića u 63. minutu pobedili petostrukog šampiona Evrope tim Italije i zauzeli prvo mesto na tabeli grupe B. Selektor Đukić na teren je izveo sastav Kahriman, Rukavina, Ivanović, Kolarov, Smiljanić, Janković, Milovanović, Tošić Duško, Babović, Krasić i Mrđa. Posle prvog poluvremena bilo je 0:0, a Italijani su bili organizovaniji i više pretili Kahrimanu, ali ipak nisu uspeli da dođu u prednost.

Do polovine prvog dela obe ekipe imale su po jednu šansu. 18 minutu povredio se golman Kurći, koga je zamenio Vivijano.

U 31. minutu  nismo uspeli da napravimo ofsajd zamku, u šansi se našao Paladino, koji je na sreću šutirao pored gola.  Zoran Tošić ušao je umesto Krasića koji se povredio pri pokušaju da petom ostavi loptu saigraču. Uhvatio se za zadnju ložu i Đukić je morao da ga zameni. Posle lekarskih pregleda još uvek nije poznata težina povrede, a lekari savetuju mirovanje. Neizvesno je kada će se Krasić vratiti u tim.  

Paladino je ponovo bio u velikoj šansi posle još jedne neuspele ofsajd zamke. Primio je loptu na 20 metara od gola sa leve strane i odmah šutirao ali je lopta prošla pored gola Kahrimana, koji je bio odlično postavljen. Veliki broj prilika Italijani su imali posle prekida, ali je naša odbrana uspevala da ih osujeti u pokušajima da postignu gol.

Do kraja poluvremena Italijani su potpuno potisnuli naš tim na 40 metara od gola Kahrimana, ali nisu uspeli da realizuju prilike posle velikog pada u igri naše selekcije.
zvanični sajt
zvanični sajt

Posle odmora naša selekcija se malo trgnula i zaigrala nešto aktivnije. Prvi pokušaj u drugom poluvremenu imao je Smiljanić, koji je sa više od 30 metara šutirao direktno u golmana Vivijanija. Italijani su pokušavali da ugroze naš tim po desnoj strani preko Rosine i Rađija, dok su naši uglavnom preskakali sredinu i pokušavali dugim loptama da pronađu Mrđu.

Ipak dobru šansu smo imali posle prodora po desnoj strani i centaršuta Rukavine, lopta je došla do Zorana Tošića koji je šutirao pored gola Italije. Bilo je to u 54. minutu. Nekoliko minuta kasnije ponovo je Paladino bio u šansi ali mu je Ivanović ušao u šut i sprečio ga da ugrozi gol.

Igralo se bez šansi na obe strane, a onda je u šesnaestercu Italije Boško Janković pokušao petom da gurne loptu na desnu stranu, uklizao je Kjelini, a na odbijenu loptu natrčao Dejan Milovanović i u svom stilu, sa oko 20 metara sjajnim šutom savladao Vivijanija. Igrao se 63. minut.

U samo jednom minutu naši igrači ozbiljno su ugrozili gol Italije. Prvo je Milovanović iz slobodnog udarca sa 20 metara po sredini gola direknto šutirao u donji levi ugao Vivijanija. Lopta je odskočila i namučila golmana Italije. Posle kornera koji je izveo Kolarov sa desne strane Duško Tošić ostao je potpuno sam ali nije uspeo da sa nekoliko metara pogodi potpuno prazan gol.

U 76. minutu Babovića, koji je dobio žuti karton, zamenio je Drinčić. Nekoliko minuta kasnije Đukić je izvršio i poslednju izmenu kada je umesto Mrđe uveo Rakića. U 86. minutu Srbija je imala priliku da reši meč. Smiljanić je povukao kontru skoro 30 metara i uposlio Zorana Tošića na levoj strani. Tošić je šutirao iz prve ali je lopta prošla pred leve stative Italije.

Samo minut kasnije još jednu priliku da savlada Vivijanija propustio je Rakić. Centaršut sa desne strane dočekao je na poluvolej, ali je lopta otišla pored gola. Malo je nedostajalo da se sjajna igra našeg tima u drugom poluvremenu pretvori u remi. Centaršut Rađija sa desne strane Pacini je zahvatio glavom, ali nije uspeo da savlada Kahrimana.

Italijani su nastavili sa pritiskom, ali ni posle dodatnih tri minuta nisu uspeli da dođu do izjednačenja. Janković, Mrđa, Babović i Kahriman dobili su žute kartone, dok je kod Italijana kažnjen samo Kjelini.

Sledeći meč naša reprezentacija igra sa ekipom Češke 14. juna od 18.15 takođe uz direktan prenos na TV B92.

Sačuvana
fon Manštajn
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Vaga
Poruke: 2726


we only come out at night


« Odgovor #4 poslato: 12.06.2007. 16:32:30 »

Clubs Statistics


Serbia          Italy
1   Goals scored    0
4   Yellow card     1
0   Red card         0
Shots on goal   2
6   Shots wide      8
30 Fouls committed 28
2   Corners          3
3   Offsides         6
23' 15'' Ball. Poss. (time) 27' 26''
45% Ball. Poss. (%) 55%


Miroslav Djukić, Serbia coach

I'm satisfied because we showed we can play against a strong team like Italy. This is special from two aspects - tactically and because of the discipline shown during the game. After that, success always follows and I said beforehand that if we could do that, we could win. We played like a team and we could afford to wait for one brilliant individual moment. We got that, a great move and a great goal from Milovanović, but that was the product of our efforts throughout the game. I still think Italy and England are favourites in this group - we've got three points but that's nothing special. At the moment we're top but we'll continue with the same approach and look to play the same way, and if we do that we can expect to earn a place in the semi-finals. But we're not champions yet, it's just one match and we have to remember that.

Pierluigi Casiraghi, Italy coach

We played quite well tonight, we had several chances but unfortunately, we could not make use of them. We had a lot of the game and more of the possession, but we did not manage to fight back after falling behind and I think the result did not really reflect the performance of my team.

Sačuvana

Stand by me my apprentice
Be brave, clench fists.
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #5 poslato: 13.06.2007. 23:37:57 »


   NOVOSTI


Idemo na titulu!



Od specijalnog izveštača - NIJMEGEN

MALO sreće, više hrabrog srca - i selekcija Srbije je trenutno najpopularniji tim na Evropskom prvenstvu za mlade u Holandiji! Čestitke za veliku pobedu protiv Italijana (1:0) stižu sa svih strana, mladi Srbi su u centru pažnje, medijski i igrački hit, koji će, nadamo se, tek “ući u uši” fudbalske Evrovizije.
"Bili ste drugi na EP u Nemačkoj pre dve godine, igrali u polufinalu na prošlom šampionatu u Portugalu. Sada ste, na startu ovog takmičenja ostvarili novi podvig. Koja je vaša tajna", zadivljeno je, sa velikom dozom poštovanja, postavio pitanje jedan strani novinar na konferenciji za štampu.
- Imamo fudbalsku školu za primer, ova generacija je trenutno njen najbolji predstavnik. Red je konačno da se uradi nešto više, da “napadnemo” finale i osvojimo ovo veliko takmičenje. Pokazali smo da imamo kvalitet, videlo se na terenu da nas veže veliko drugarstvo - zajedničkim snagama su odgovorili Tošić, Janković i Tošić.
Uspeh je u Evropi uvek imao posebnu cenu. U diskusiji sa stranim novinarima i domaćinima, svi bi samo odmahnuli rukom na našu skromnost kako smo imali i sreće. Pobedio si - uživaj.
- Realno, Italijani su bili bolji, imali više šansi. Neka i na svim ostalim utakmicama naši rivali budu bolji, a mi da uzimamo bodove - “evropski rezonuje” Boško Janković.
Tu racionalnost u naše momke već duže vreme, postepeno, usađuje selektor Miroslav Đukić.
- Siguran sam da će pobednik ovog šampionata biti ekipa koja se bolje brani, a ne ona koja bolje napada. Videli ste, sve utakmice su bile “ratničke”, bez lepote, pala su samo dva pogotka u 360 minuta igre. Samo je rezultat važan - iskazuje Đukić sve “surovosti” velikog takmičenja.
Zbog toga je i trijumf nad najvećom takmičarskom reprezentacijom ogroman u očima selektora.
- Mi smo više napadačka selekcija. To je bio i razlog što sam igračima pred utakmicu rekao: “Pobedićemo ako četvorka iz navale” pomogne u defanzivi. I to je i najvažnije u ovoj pobedi, da su svi igrali za ekipu. Pokazali smo sebi da možemo da igramo odgovorno i čvrsto. Naravno, očekujem da ćemo poboljšati sve linije tima, da ćemo biti još čvršći i agresivniji.
Sledeći su Česi?
- Ključ našeg uspeha leži u toj utakmici, da i u nju uđemo složno i motivisano kao što je bilo protiv Italijana. Čehe su svi otpisali pre šampionata, favoriti računali na sigurne bodove... Eto, prvi su se Englezi opekli i sada su u opasnosti da se vrate kući pre nego što su planirali .
Sa Česima igramo u četvrtak u Nijmegenu (18.45). Pobeda nas vodi pravo u polufinale, predvorja najlepših snova.


KRASIĆ NA "PRINUDNOM"
POVREDA Miloša Krasića nije ozbiljnije prirode, tako da su odahnuli svi u našem taboru.
- Osećam se bolje. Bio sam na pregledu kod zvaničnog doktora prvenstva koji je ustanovio da nije bilo “pucanja lože”. Za svaki slučaj, uradiću i snimak - kaže Krasić.
Ipak, Milošev nastup za meč sa Česima je krajnje neizvestan, najverovatnija opcija je da će ga selktor Đukić “sačuvati” za sledeće izazove.


DEJAN MILOVANOVIĆ:
NISAM MOGAO DA ZASPIM!
PONOSNO je pozirao Dejan Milovanović domaćim i stranim novinarima sa “čuvenom” desnicom, crveno-belom kopačkom koja nam je donela tri zlatna boda u duelu sa Italijanima.
- Nisam mogao da spavam skoro čitavo veče, što zbog umora, što zbog slavlja - prenosi svoj doživljaj Milovanović. - Telefon mi je zvonio non-stop, primio sam preko sto poruka...
Dejanu baš leže borbe sa “azurima”.
- Isprsili smo se, prihvatili klinč i pošteno se borili čitav meč. Bilo je trenutka kada je izgledalo da nas “lome”, ali smo sve izdžrali i sačekali naš trenutak. Ovaj gol mi jedan od najdražih, četvrti u dvoboju sa Italijanima.
Milovanović je Italijane “pogađao” dva puta sa mladom selekcijom, jednom na turniru “Ćele Vilotić” i jednom u Zvezdinom desu protiv Kjeva u Veroni.

SPEC.
MIROSLAV Đukić, selektor mlade reprezentacije Srbije i trener Partizana, od početka svoje trenerska karijere nije doživeo ni jedan jedini remi.
V. N.
 
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #6 poslato: 14.06.2007. 16:07:08 »



       B 92



EP U21: Holandija u polufinalu

Reuters

Mlada reprezentacija Holandije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva do 21 godine. Domaćini turnira su plasman među četiri ekipe obezbedili pobedom nad Portugalom od 2:1, u drugom kolu grupe A. Holanđani sada imaju 6 bodova iz dve utakmice, druga je Belgija sa 4, dok Portugal još uvek ima teoretske šanse da se nađe u polufinalu ukoliko ubedljivo pobedi Izrael a Holandija pobedi Belgiju.

Portugalci su ponovo odigrali na sličan način kao i protiv Belgije u prvom kolu. Imali su mnogo više loptu u posedu, stvarali poluprilike, ali su protivnici bili konkretniji.

Holanđani su do prednosti na ovoj utakmici došli u 33. minutu. Golman Portugala Paolo Ribeiro oborio je u kaznenom prostoru Rigtersa, sudija je pokazao na penal, a siguran izvođač najstrože kazne bio je prvotimac Ajaksa Rajan Babel.

Samo minut nakon vodećeg gola golman Holandije Vaterman je zbog povrede morao da napusti teren, a zamenio ga je Vermer.

Narandžasti su na poluvremenu mogli da vode i sa 2:0, ali je udarac Rigtersa minut pre kraja poluvremena završio na stativi portugalskog gola.

Portugalci su i u drugom delu nastavili sa pritiscima, ali bez konkretnih prilika. Sve do 75. minuta izgledalo je da će ovo biti još jedan meč ovog prvenstva Evrope na kojem će jedan gol odlučiti pobednika.

Ipak, u 75. minutu domaćini udvostručuju prednost. Babel je odložio loptu na levu stranu za Drentea, koji je sjajno prošao i uputio odličnu loptu u kazneni prostor za Rigtersa, a ovom nije bilo teško da sa 5-6 metara savlada golmana Portugala za 2:0.

Taman kada su svi na stadionu pomislili da je pobednik odlučen, Portugalci su se vratili, samo dva minuta nakon drugog gola Holandije. Gol je postigao Migel Veloso nakon fenomenalno izvedenog slobodnog udarca sa preko 20 metara.

Do kraja ipak nije bilo više promena rezultata, pa su Holanđani obezbedili tri boda i plasman u polufinale, a uz to i plasman na Olimpijske igre sledeće godine u Pekingu.

Reprezentacija Srbije danas igra svoj meč drugog kola, protivnik je Češka, a direktan prenos možete pratiti na B92 od 18 časova i 15 minuta.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #7 poslato: 15.06.2007. 00:26:40 »


B 92


    Srbija - Češka (TV B92, 18:15)



Mlada fudbalska reprezentacija Srbije igra večeras protiv Češke (direktan prenos, TV B92, 18:15) u utakmici koja može, ali i ne mora da bude odlučujuća za plasman u polufinale Evropskog prvenstva u Holandiji. Selektor Đukić i desni bek Antonio Rukavina smatraju da je ovo prilika da posle pobede nad Italijanima u prvom kolu učini 'još vrednijom' i ubeđeni su da se neće opustiti već da će i drugi meč odigrati sa punom koncentracijom.

"Ako ne budemo igrali dobro protiv Čeha, to bi bilo kao da dokument koji smo napisali ostane bez pečata", rekao je Miroslav Đukić.

"Zbog toga mislim da je važno da u utakmicu sa Česima uđemo skroz ozbiljno".

Đukić insistira na tome da se igra reprezentacije Srbije neće drastično menjati bez obzira na to ko je protivnik.

"Neke stvari ćemo prilagoditi ali nećemo odstupiti od onoga što je osnova naše igre. Česi formacijski igraju slično Italijanima, 4-1-4-1, pri tome je napadač Kisela vrlo opasan i veoma brz. Igrači sredine terena uključuju se u napad i pomaže im zadnji vezni igrač. Mali je prostor između linija tima tako da nije lako igrati protiv Čeha".

Na pitanje da li bi bio zadovoljan bodom, Đukić je rekao da će njegov tim u utakmicu ući da pobedi i da "igra svoju igru", a desni bek Antonio Rukavina na neki način nagovestio da bi nerešen rezultat bio povoljan ishod.

"Igraćemo na pobedu svakako. Znamo da nam tri boda iz ove utakmice obezbeđuju plasman u polufinale. Ako ne budemo mogli da pobedimo onda ćemo pokušati da osvojimo bar bod koji bi nas približio prvom cilju koji imamo, prolasku u drugi krug".

Mlada reprezentacija Srbije igrala je prvu utakmicu pod tim imenom sa Češkom i pobedila je u Kromerižu sa 1:0.

"Sigurno da Italijane poznajemo bolje, imamo priliku da ih gledamo svake nedelje na prenosima utakmica Serije A, a Česi bez obzira na to što su nam manje poznati, nisu lak protivnik. Verujem da ćemo odigrati dobro i disciplinovano i nadam se da će rezultat biti povoljan", rekao je Rukavina.

Đukić na pitanje novinara da li će možda tim koji je završio utakmicu sa Italijanima biti startna postava za Čehe, nije hteo da odgovori.

Đukić još nije odlučio da li će povređenog Krasića, koji je već otputovao iz Holandije, zameniti Zoran Tošić ili će priliku po desnoj strani dobiti fudbaler Crvene zvezde Dušan Basta.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #8 poslato: 15.06.2007. 04:12:32 »

 B 92


EP U 21: Češka - Srbija 0:1



Mlada reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je golom Jankovića u 93. minutu savladala reprezentaciju Češke sa 1:0. Ostvaren je i glavni cilj, plasman na OI u Pekingu. Tokom celog meča naši su imali inicijativu, ali su se Česi veoma dobro branili. Pretili su iz prekida, ali nisu uspeli da savladaju Kahrimana. Đukić je na teren izveo sledeći tim: 1 Kahriman, 2 Ivanović, 3 Rukavina, 6 Kolarov, 7 Smiljanić, 8 Janković, 10 D. Milovanović, 11 D. Tošić, 14 Babović, 18 Mrdja i 21 Z. Tošić.

Naš tim krenuo je veoma dobro i imao prvu šansu već u drugom minutu . Malo su na 16 metara petljali Mrđa i Janković, koji je vratio loptu Smiljaniću za šut sa oko 20 metara. Međutim, mladi igrač šutirao je direktno u golmana Češke. U prvih pet minuta naši su u potpunosti kontrolisali igru i konstantno napadali. U sedmom minutu Milovanović je sam došao do šesnaestrca iskosa sa desne strane ali je šutirao preko gola.

Tek u 13 minutu Česi su došli do našeg gola i posle kornera i udarca glavom Papadopulosa umalo poveli sa 1:0. Došlo je do pada u našoj igri a češki fudbaleri polako su pruzimali sredinu terena i češće napadali. U 18. minut ponovo smo bili u prilici da dođemo u vođstvo. Snažno ali neprecizno šutirao je Duško Tošić sa 20 metara.

Prvi žuti karton u 20. minutu dobio je Filo zbog udaranja Jankovića bez lopte. Česi su najviše pretili iz prekida, ali je naša odbrana sprečila sve njihove pokušaje. U 24. minutu Kadlec je "pokupio" Zorana Tošića sa leđa, ali je za to dobio samo žuti karton. U 28. mintu slobodan udarac sa leve strane izveo je Dejan Milovanović. Strelac jedinog gola u našem timu šutirao je veoma oštro, ali direktno u golmana Zlamala, koji je imao problema da iskontroliše loptu, koju je posle odbitka u gol aut izbacio Mrđa.

U 31. minutu nesmotrenost Rukavine mogla je da nas košta.  Loptu koju je izneo iz našeg kaznenog prostora dodao je Česima u noge na trideset metara. Naši momci su se odbranili i prebacili loptu do gola Čeha. Pokušaj za kontra napad presekao je Smiljanić, koji je fantastično gurnuo loptu Mrđi, ovaj je sjano primio ušao u 16 metara i probao da predrbila golmana. Pri tom je pao ali smo dobili samo korner, jer je golman na vreme sklonio ruke, pa sudija Malek iz Poljske nije pokazao na belu tačku. Igrao se 32. minut.  

Samo minut kasnije Pudil je zbog grubog strata dobio žuti karton. Najveću šansu za gol Česi su imali u 44. minutu kada je iz slobodnog udarca Jiršak šutirao direktno u gol i namučio Kahrimana. Poljak je igru produžio minut a dozvolio igru još toliko i za to vreme Česi su opasno pripretili, ali nije bilo promene rezultata.
AP
AP

Na poluvremenu Đukić je kao i na prvom meču umesto Mrđe uveo Rakića. U 47. minutu prva šansa za nas, Rakić je u prvom kontatktu sa loptom izborio korner. Milovanović je izveo a Duško Tošić promašio loptu.

U 53. minutu dobar prodor Rukavine i dodavanje prema Smiljaniću koji sa 20 metara šutira preko gola. Do 59. minuta naš tim je stvarao šanse ali je nekoliko izglednih prilika propalo zbog petljanja Stefana Babovića, koji ili nije uspevao da zadrži loptu ili je predavo protivniku. U 60. minutu ponovo je naš tim imao šansu za gol, oštro je u padu šutirao Boško Janković ali je golman bio dobro postavljen.

U 62. minutu ponovo je Babović bio u prilici, ali je sa 20 metara šutirao slabo pored gola. Kladrupski je u 65. minutu imao najbolju šansu, šutirao je sa 12 metara, ali je Kahriman odlično u padu reagovao, odbio loptu koja je pala na tri metra, ali Česi nisu bili pribrani i ostalo je 0:0. U 66. minutu Basta je zamenio veoma slabog Babovića. Dva minuta kasnije Rakić je probao da sa 20 metara savlada golmana Češke, ali je šutirao nedovljno precizno.

U 70. minutu Milovanović je nepropisno zaustavio Fila u polukontri i dobio žuti karton. U nastavku akcije Papadopulos je sa 10 metara uhvatio loptu na volej, ali je prebacio gol Kahrimana. U 74. mintu Rakić se izborio za loptu koja je došla do Jankovića, ali je ovaj promašio gol. U istom minutu Papadolupolosa je zamenio Blažek.

Veliku prilku naša reprezentacija imala je u 76. minutu. Kolarov je poslao dugu loptu prema Basti, koji je sa 15 metara iskosa sa desne strane uhvatio loptu na volej, ali je lopta otišla preko gola. Minut kasnije Janković je izborio poziciju za šut van šesnaesterca, ali je šutirao u golmana. U 79. minutu sjajnu loptu u prazno poslao je Janković, prihvatio Rakić i poslao u peterac, ali je odbrana reagovala ispred naših igrača. Veliku šansu je u 85. minutu imao Rakić. Smiljanić je odlično gurnuo loptu, Rakić šutirao po zemlji ali je golman Češke krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

U 90. minutu dobar dupli pas Milovanovića i Baste, ali je Basta slabo šutirao po sredini gola. Poljski sudija produžio je meč za tri minuta. Na samom isteku zaustavnog vremena Rukavina je sjajno dodao loptu Smiljaniću na desnu stranu ovaj pronašao Jankovića koji je glavom sa pet metara savladao češkog golmana.    

Poslednji meč naša reprezentacija igra sa Engleskom u nedelju od 20,45 u direktnom prenosu na TV B92.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #9 poslato: 15.06.2007. 15:46:12 »


    B 92

Miroslav Đukić: "Idemo do kraja"



Selektor Srbije Miroslav Đukić ne želi euforiju u ekipi posle plasmana u polufinale Evropskog prvenstva, koje će se igrati sledeće srede. Iako vidno srećan zbog velikog uspeha Đukić traži od ekipe da nastavi sa napornim radom. "Svi igrači su dali svoj maksimum na meču i ponovo uradili sve što smo se pre meča dogovorili. Češka je igrala veoma dobro, kako smo i očekivali. Bila je to tvrda i oštra utakmica. Srećni smo jer smo ostvarili dva cilja: plasmane u polufinale i na Olimpijske igre", rekao je Đukić.

"Prezadovoljan sam jer se nismo predavali do samog kraja. U poslednjim trenucima svi smo krenuli u napad da postignemo gol koji nam je trebao i uspeli u tome. Veoma smo snažan kolektiv, jedinstvo je naše najjače oružje. Nećemo stati ovde. Nastavićemo sa odličnim igrama i pobedama", dodao je selektor Srbije.

Trener Češke Ladislav Škorpil smatra da njegov tim ima snage da izbori plasman u polufinale.

"Loš rezultat za nas, ali sam zadovoljan igrom jer je i protivnik bio veoma dobar. U fudbalu su važni golovi a Srbija je na isteku vremena uradila ono što mi nismo tokom celog meča. Strelci su zakazali. Ovo nije prvi put u mojoj karijeri da ekipa koju vodim primi na kraju meča gol. Nije ih bilo mnogo, ali mi je drago što sam preživeo taj šok. Nisam siguran da ćemo proći, mnogo zavisi i od drugog meča u grupi. Zanima nas samo naša igra, ali sada moramo da čekamo na razvoj situacije", rekao je selektor češkog tima.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #10 poslato: 17.06.2007. 16:57:29 »

     B L I C


Ðukić: Naša moć se meri zlatom!
Autor: A. Anđelić


Bez kompletnog tima na Olimpijskim igrama

Iz sadašnje mlade reprezentacije Srbije koja je prokrčila put do polufinala Evropskog prvenstva, čak 11 fudbalera ne ispunjava starosni uslov da nastupi naredne godine na Olimpijadi u Pekingu. To su golman Kahriman i fudbaleri: Ivanović, Rnić, Basta, Rukavina, Janković, Milovanović, Drinčić, Ivelja, Krasić i Mrđa. Prema osnovnoj regulativi, na OI mogu da nastupe samo fudbaleri rođeni posle 1. januara 1985. godine. Ipak, u drugom stavu osmog člana takmičarskog pravilnika FIFA stoji da na Olimpijadi mogu da nastupe i tri fudbalera koja su rođena pre graničnog datuma, a na selektoru je da odluči koja će trojica „starijih“ putovati u Peking.

Menadžeri dodatni motiv
Selektor Miroslav Đukić smatra da prisustvo brojnih menadžera na utakmicama u Holandiji treba da predstavlja podstrek za mlade fudbalere.
- Normalno je da u Holandiji ima mnogo menadžera i skauta. Ovo je najveći izlog evropskog fudbala. Svaki fudbaler želi da napreduje, a oni to čine svojim stavom na utakmicama i treninzima. Oni se ovde dokazuju. Prisustvo skauta najvećih klubova u Evropi nije pritisak, nego prilika da se igrači dokažu - tvrdi Đukić.
Mlada fudbalska reprezentacija večeras (20.45) u Nijmegenu protiv vršnjaka iz Engleske igra poslednji meč u grupi B na Evropskom prvenstvu u Holandiji. „Orlići“ su prebrinuli sve brige oko plasmana u polufinale, pa čak ni poraz od izabranika Stjuarta Pirsa ne može da ih skine s prvog mesta u grupi. I pored te činjenice, selektor Miroslav Đukić kaže da meč s Englezima neće biti revijalnog karaktera.

- Igraće fudbaleri za koje smatram da su najbolji za ovu utakmicu. Neću da pričam o imenima, igraće oni koji su u ovom trenutku najbolje rešenje. Nikakve kalkulacije nas ne interesuju. Igramo za sebe, svoju zemlju i prestiž - kaže selektor crvenih.
Naš stručni štab je dobro upoznao snagu večerašnjeg protivnika.
- Englezi su jaka i dobra ekipa. Opasni su po bokovima, igrali su dobro protiv Italijana. Pored toga, njihovi fudbaleri igraju u veoma jakoj ligi. Rekao sam i pre turnira da su oni uz Italijane favoriti.
Plasman u polufinale je ostvaren, sledeća stepenica je borba za titulu evropskog šampiona, koju čekamo 29 godina.
- Mi smo skromna ekipa, pokušaćemo da do kraja igramo na maksimumu svojih mogućnosti. Ne zadovoljavamo se postignutim. Tražim uvek od igrača više, a videćemo koliko zaista možemo.
Selektor Đukić će večeras odmoriti većinu igrača koji su izneli teret u mečevima sa Italijom i Češkom, ali novi član Lacija, Aleksandar Kolarov, kaže da će svi koji istrče na teren protiv Engleza dati svoj maksimum.
- Na prvenstvu nema jakih i slabih rivala. Pitanje je samo koliko ko želi pobedu. Ne mislim da smo pobedili bolje od sebe u prve dve utakmice. Igrali smo pametno i taktički dobro. Englezi imaju odličan tim. Kao i pre dve utakmice, i ovo je veliki izazov za nas. Moraćemo da odigramo najbolje što umemo, a ja se nadam pobedi - dodao je Kolarov.

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #11 poslato: 18.06.2007. 16:03:25 »



   B 92


Englezi dobili, zbogom fer-pleju



Fudbalska reprezentacija Srbije porazom od Engleske rezultatom 0:2 završila je takmičenje u grupi B na EP u Holandiji.

Golove za Englesku, koja je tim trijumfom otišla u polufinale, postigli su Lita u 5 i Derbišajr u 78.minutu.

Meč u Najmehenu koji našu selekciju i pored poraza nije koštao ni prvog mesta u grupi, ni plasmana u polufinale,ostaće upamćen po skandaloznom golu Engleske u drugom poluvremenu. Gol Derbišajera kojim je Engleska povela sa 2:0, posle brojnih napada fudbalera Srbije, došao je posle povrede Slobodana Rajkovića koji je pre akcije i gola Engleza proveo na travi gotovo ceo minut.

Medjutim, iako je naš odbrambeni igrač ležao na travi na ivici kaznenog prostora, to fudbaleru Engleske nije smetalo da udje usamljen u kazneni prostor i pogodi desni donji ugao našeg gola, umesto da po “nepisanom pravilu” izbaci loptu u aut…

Usledila je velika gužva, većina prvotimaca Srbije prosto je pobesnela zbog nesportskog poteza Engleza i potpunog odsustvo fer pleja.

Gužva ( u kojoj su učestvovali gotovo svi fudbaleri oba tima) je završena žutim kartonima za Milnera i Kačara, ali ostaje nejasno zašto Derbišajer (koji je nakon gola čak i provocirao igrače Srbije iako je učinio neshvatljiv nesportski potez) nije prošao sa žutim ili crvenim kartonom.

Osim nesmotrenosti kod prekida i prvog gola Engleza (Lita ugurao loptu glavom u gol sa jednog metra), kombinovani sastav Srbije odigrao je dobru utakmicu i imao nekoliko odličnih prilika da pri rezultatu 0:1 dodje do izjednačenja. Odmah posle drugog gola, novi bek Ankare,Petković pogodio je stativu, a do kraja meča, osim brojnih zvižduka sa tribina ( ne samo navijača Srbije) vidjena je još jedna velika prilika za Srbiju. Posle kornera sa desne strane, Kačar je šutirao sa 6-7 metara, ali je lopta sa gol linije izbijena na 12-13 metara, ali je Pavlović šutirao pored gola Karsona. Očajni sudija Knut Kirhner isključio je i igrača Engleske Hadlstona u samom finišu meča, ali ostalo je 0:2.
Sačuvana
lakshmi mital
provereni korisnici
odomaceni korisnik
***
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
ivan veselinovic
Mesto: uzice
Lokacija: senjak
Država: srbija
Horoskop: Vaga
Poruke: 192


« Odgovor #12 poslato: 18.06.2007. 17:04:45 »

Ne znam samo da li ste pročitali komentar na eurosport.com !

Bruka i sramota, samo pričaju o rasističkim ispadima naših fudbalera, neverovatno !
Sačuvana
knezofil
Mel
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Poruke: 571


srednji je prednji ako ispred njega ima pozadi


« Odgovor #13 poslato: 18.06.2007. 21:33:06 »

sta je neverovatno? sto pricaju ili sto su nasi fudbaleri imali rasisticke ispade?

citao sam vesti po skysportu i eurosportu, samo pricaju o tome kako su navijaci imali majmunske urlike kad neko od crnaca primi loptu, i da na s treba izbaciti.

gol derbyshirea je nevidjen, to stvarno nisam video. Em sto je trebao da izbaci loptu u aut, em sto je sudija mora oda svira offside s obzirom da rajkovic nije uticao na igru.

ali za navijace stvarno nema opravdanja (izmedju ostalog i tako se pravi imidz zemlje), i po meni, to je jednak incident kao i drugi gol
Sačuvana
fon Manštajn
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Vaga
Poruke: 2726


we only come out at night


« Odgovor #14 poslato: 19.06.2007. 06:36:12 »

navijaci nisu ljudi koji citaju nobelovce vec grupacija ljudi vodjena pshologijom mase koja ce inspiraciju uvek naci u nekim subverzivnim elemntima, ne verejuem da jednu englesku smatraju zemljom huligana iako gde god se pojave u grupi vise od 20 ljudi prave haos, svesni ste sta se desava na italijanskim utakmicama, primer hrvata koji koriste ustaske slogan najnormalnije, a da istaknem ustaski pokret je izjednacen sa fasizmom, da neko ne pomisli kako su ustase pandan cetnicima, znaci navijaci su besni klinci koji spadaju subkulturnim krugovima, tako da je potpuno primitivno poistovtiti jednu zemlju sa sacicom ljudi ( koja su pride mahom iz dijaspore)... ali da zaboravio sam da smo mi srbi najgora nacija u evropi i kako to ti srbi osvajaju vise nasa evropska odlicija, daj da im zabranim da se takmice pa on su svi tamo u srbiji, rasisti, nacionalisti, sovinsiti, ma i fasisti ako zatreba za medisku kampanju... neka sa oni sa sky sporta mlao nose u tri lepe P.M. ....upsss verovatno sam sada ispao nacionalista, uuuuuuuu run for your lives.... smesno, ali bas seljak-smile
Sačuvana

Stand by me my apprentice
Be brave, clench fists.
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #15 poslato: 19.06.2007. 14:45:44 »



    K U R I R


HOĆEMO REVANŠ


Mladi fudbaleri Srbije, besni zbog nepravednog poraza od Engleza, žele duel protiv istog rivala u finalu Evropskog prvenstva u Holandiji

U taboru mlade selekcije Srbije nakon poraza od Engleske vlada veliki bes i ogorčenje, ali još veća želja za osvetom, ukoliko bi se ove dve reprezentacije sastale u finalu EP 23. juna u Groningenu. Prethodno će "orlići" morati da u sredu (20.45) savladaju Belgiju u polufinalu, a fudbaler Srbije Gojko Kačar kaže da bi iznad svega voleo da se naš tim u finalu Evropskog prvenstva sastane sa Englezima i tako im se revanšira za nepravedan poraz iz Najmegena.

Engleska je u nedelju savladala Srbiju s rezultatom 2:0, a drugi pogodak "gordog Albiona" postignut je na krajnje pokvaren način, nakon što je defanzivac "orlića" Slobodan Rajković skoro dva minuta ležao na zemlji, a niko od protivničkih igrača nije ni pomislio da loptu izbaci iz igre.

- Englezi su se veoma loše poneli prilikom drugog gola. Uradili su sramnu stvar. Mnogo sam se iznervirao i izvinjavam se zbog toga. Bilo mi je krivo što su nas pobedili na takav način. Da sam bio na mestu Derbišajra, nikad tako nešto ne bih uradio. Voleo bih da se sa njima sastanemo u finalu i pobedimo ih. Time bi pravda bila zadovoljena - rekao je Kačar za Kurir, a sa njegovim mišljenjem slažu se i ostali igrači.

Prema tvrdnjama britanske štampe, televizijska stanica ESPN poseduje snimak na kojem jedan srpski fudbaler pljuje protivničkog igrača ispred svlačionice. Kačar, kao i većina naših igrača, ne zna za taj incident.

- Kasnije od ostalih sam ušao u tunel, tako da ne znam šta se dogodilo. Poznajući svoje saigrače, verujem da su Englezi celu priču naduvali, kako bi njihov "veliki" fer-plej potez pao u drugi plan - objašnjava fudbaler Vojvodine.

Napadač Lirsa Dragan Mrđa misli da Srbija poseduje mnogo veći kvalitet od narednog protivnika Belgije i nada se ponovnom susretu sa Englezima u finalu turnira.
- Belgijanci su veoma kompaktna ekipa, koja igra čvrst fudbal. Veoma dobro su organizovani, pogotovo u defanzivi, a svoj kvalitet potvrdili su plasmanom u polufinale. Mislim da imamo mnogo bolje individualce i da ako odigramo najbolje što umemo, rezultat neće izostati. Što se tiče drugog polufinala, ako bih već morao da biram eventualnog protivnika, više bih voleo da to budu Englezi. Lepo bi bilo da im se revanširamo zbog onoga što su nam u nedelju uradili - izjavio je Mrđa.
      

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #16 poslato: 20.06.2007. 16:06:53 »

 

    B L I C


Belgijanci će videti šta su đavoli

Autor: D. Radović | 20.06.2007


Mlada reprezentacija Srbije večeras (20.45, TV B92) pobedom nad Belgijom u polufinalu Evropskog prvenstva ostvarila bi uspeh kakav mnogo veće fudbalske sile mogu samo da sanjaju. Drugo finale na trećoj uzastopnoj završnici u ovom uzrastu svrstalo bi pojedine pulene Miroslava Đukića u grupu najtalentovanijih igrača koji su se ikada pojavili na prostorima bivše i sadašnje države.
Selektor Miroslav Đukić smatra da Belgija igra slično Češkoj i da će recept za trijumf biti isti.
- Postavka belgijske igre mnogo podseća na Češku. Belgijanci igraju čvrsto i disciplinovano u odbrani, a brzo se transformišu iz odbrane u napad. Naš rival neguje i brze prodore po bokovima, a ne zaboravite da imaju čak osam A reprezentativaca - istakao je Đukić.
Šta je potrebno za finale?
- Potrebno je da zadržimo takmičarsku tenziju kako bismo bili spremni za ono što nas očekuje. Na treninzima smo podigli intenzitet rada igračima koji nisu nastupili protiv Engleske, a siguran sam da će, ako pristupe kao prethodnim mečevima, moji fudbaleri ostvariti cilj. Ova generacija je prava i znam da će dati sve od sebe.
Ako dođe do penala?
- Naravno da razmišljamo i o penalima, jer kao i uvek u ovakvim mečevima, postoji i ta mogućnost za dobijanje pobednika. Nadam se, međutim, da do njih neće doći, jer kao igrač nisam baš imao sreće sa najstrožim kaznama. Vežbali smo ih juče na treningu, ali nisam još odlučio ko će biti eventualni izvođači - završio je Đukić.
Jedan od onih koji se okitio srebrom u Nemačkoj 2004, a radovao se i polufinalu na prošlom EP u Portugalu jeste Boško Janković, prvotimac Majorke i jedan od predvodnika ove generacije.
- Polufinalni meč sa Belgijom je naš najveći izazov u ovoj sezoni. Iako sam baš njih priželjkivao u polufinalu, to nikako ne znači da Belgijanci imaju loš tim. Reprezentacija koja se plasirala u polufinale ne može da bude loša. Ono što takođe ne smemo da zaboravimo jeste da su nas pre dve godine u kvalifikacijama za EP deklasirali u Belgiji, a da su nas minimalcem savladali i pre tri meseca u Beogradu. Istina, tada smo i mi, a i oni bili oslabljeni, međutim, i tada su pokazali koliko znaju.
Kakvu ste taktiku spremili za današnjeg rivala?
- Belgijanci nisu atraktivan protivnik, ali imaju dosta kvalitetnih fudbalera. Pre svih, dopada mi se kako igra napadač Miralas. Malo smo ih gledali, a juče smo imali mnogo detaljniju analizu njihove igre. Ipak, trebalo bi pre svega da gledamo sebe, jer ako odigramo borbeno i u svom prepoznatljivom ritmu, ne sumnjam da ćemo obradovati navijače.
Šta bi večeras moglo da presudi?
- Mislim da bi na utakmici sa Belgijom ekipa koja prva postigne gol mogla da slavi jer se, generalno, na ovom šampionatu igra defanzivni fudbal. Zato je najvažnije da prvo zatvorimo sve prilaze svom golu, a onda da pokušamo da preko individualnih sposobnosti veznih igrača i napadača zapečatimo sudbinu protivnika.
Kapiten Branislav Ivanović, takođe „veteran“ u ovoj selekciji, prisetio se prošlih takmičenja.
- Pre tri godine, kada smo u Nemačkoj bili drugi, nalazio sam se na početku karijere. Sada se dosta toga promenilo, a pre svega mislim da smo svi sazreli kao igrači. Ako budemo odigrali kao u prve tri utakmice, dobićemo Belgijance. Daćemo sve od sebe, jer je ovo šansa naše generacije.
Ivanović smatra da su najveći kvalitet Belgije defanziva i kontranapadi.
- Igraju kolektivno. Sjajni su u odbrambenim zadacima iz kojih organizuju ubitačne kontranapade. Ipak, ne želim previše da se bavim njihovom igrom. Naš zadatak je jasan - moramo da odigramo svi kao jedan i to je najbolji način da se plasiramo u finale - rekao je Ivanović i dodao da se ekipa oporavila od fizički i psihički napornog meča sa Engleskom.
- Spremamo se kao i za svaku drugu utakmicu, ali je činjenica da polufinale EP donosi veću tenziju. Imamo više dobrih individualaca od Belgije i pokazali smo da umemo da igramo na rezultat. Evidentno je da na ovom šampionatu do rezultata stižu timovi koji igraju taktički zrelo, a ne lepo za oko.

Sačuvana
OnA_VOLI_ZvEzDu
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Mesto: Uzice
Lokacija: Karadjordjev shanac
Država: Srbija
Horoskop: Ovan
Poruke: 670



« Odgovor #17 poslato: 21.06.2007. 08:03:02 »

Svaka cast momci!!! claps Cheesy
Sačuvana

Lucky girl
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #18 poslato: 21.06.2007. 16:04:08 »

 claps claps claps

B 92


EP U21: Srbija u finalu!



Mlada reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva drugi put u poslednje tri godine. Srbija je u polufinalu u Arnemu bila bolja od Belgije rezultatom 2:0. Golove za „orliće“ postigli su Kolarov, na početku, i Mrđa na kraju utakmice. Naša reprezentacija će u finalu igrati protiv domaćina, Holandije, koja je u drugom polufinalu bila bolja od Engleske nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Finale se igra u subotu u Groningenu.

Belgijanci su već u drugom minutu imali fenomenalnu priliku za vođetvo, ali je Haroun nakon asistencije De Mula šutirao preko gola iz odlične pozicije. Srbija je uzvratila već u 4. minutu, ali golom. Kolarov je sa oko 25 metara iskosa sa desne strane izveo slobodan udarac, lopta je sve u kaznenom prostoru preletela, i završila u desnom uglu golmana Belgije.

Boško Janković je u 8. minutu pokušao udarcem sa distance, ali je siguran golman Belgije Baili. U 15. minutu De Mul je nakon dobrog prodora Vanden Borea šutirao sa oko 16 metara, ali pored gola. U nastavku prvog dela nije bilo ozbiljnijih situacija, pa su naši reprezentativci na poluvremenu imali prednost.


U 49. minutu Blondel je pokušao udarcem sa oko 20 metara, ali je Kahriman izbacio loptu u korner. Belgijanci su, nakon desetak minuta pauze, u 59. minutu imali odličnu priliku za izjednačenje kada je Felaini sam izašao ispred Kahrimana, ali se naš golman sjajno bacio u noge Belgijancu, pa je ostalo 1:0.

U tim trenucima Belgijanci su bili bolji, a Kahriman je u 64. minutu ponovo odlično intervenisao kada je presekao opasan centaršut Vanden Borea sa desne strane, a minut kasnije Felaini je glavom šutirao tik pored našeg gola nakon novog centaršuta sa desne strane. Bane Ivanović je u 73. minutu fenomenalno nanizao nekolicinu belgijskih igrača, ali ne kraju nije imao snage za jak udarac, pa je golman Belgije bez većih problema odbranio.

Selektor Đukić je u nastavku sa par izmena uspeo da umrtvi igru, a Belgijanci su do šanse došli u 85. minutu kada je ponovo Harun imao dobru priliku, ali je šutirao pored gola.

Srbija je plasman u finale overila u 88. minutu. Boško Janković je glavom odlično izbacio Mrđu u prostor, a ovaj je rutinski prebacio golmana Belgije za konačnih 2:0, i veliku radosti za našu ekipu.

Srbija se u finalu sastaje sa braniocem trofeja i domaćinom šampionata, ali zanimljivo je da ekipa koja organizuje turnir nikada nije i osvojila isti.

Sastavi:

Srbija: Kahriman, Ivanović, Rukavina, Kolarov, Smiljanić, Janković, Rakić (od 77. Mrđa), Milovanović, Duško Tošić, Drinčić, Zoran Tošić (od 67. Basta).

Belgija: Baili, De Ruver, Lomberts, Harun, Miralas, Fertongen, De Mul (od 77. De Smet), Pokonjoli, Felaini, Vanden Bore, Blondel.
Sačuvana
fon Manštajn
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Vaga
Poruke: 2726


we only come out at night


« Odgovor #19 poslato: 22.06.2007. 04:09:45 »

ekstra pomislio sam da ce nam nas mentalitet doci glave opet ali nije, super... steta sto nisu prosli oni naci-englezi  icon7 da ih izgazimo kao male majmune...
Sačuvana

Stand by me my apprentice
Be brave, clench fists.
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #20 poslato: 23.06.2007. 05:57:59 »



               Finale !!!


           


            Bilo bi lepo da i sutra posle utakmice bude ovako!    
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #21 poslato: 23.06.2007. 14:36:46 »



  P R E S S


MOŽEŠ TI TO, SRBIJO!



Mladi srpski fudbaleri večeras u Groningenu (20.45, TV B92) protiv Holandije igraju za titulu prvaka Evrope * Đukić: Svi moji igrači "disaće kao jedan". A ja sam ponosan što vodim takve momke

Sad ili nikad! Samo još devedeset minuta deli mlade fudbalere Srbije od titule evropskog šampiona, samo još jedna partija na nivou prethodnih protiv Italije, Češke ili Belgije i doček ispred Skupštine neće izostati.

Istina, pred Đukićevim momcima je najteži mogući zadatak pošto je rival u finalu Holandija, zvanični evropski šampion i domaćin šampionata! "Lale" će, usput, biti nošene podrškom više od 20.000 navijača koji će stadion "Euroborg" u Groningenu obojiti u narandžasto.

Uz sve to Holanđani imaju sjajan tim u kome se izdvajaju buduće velike zvezde evropskog fudbala Rajan Babel i Rojston Drente. Svi se slažu da jesu favoriti, ali samo na papiru. Na terenu to teško mogu da budu jer će protiv sebe imati ekipu koja se nikad ne predaje, igra kolektivno i kojoj niko na šampionatu nije dao gol (ne računamo meč protiv Engleza kada je igrao drugi tim). I još nešto, na našoj strani je i tradicija koja kaže da otkako se igraju šampionati Evrope u ovom uzrastu i ovom formatu sa finalnim turnirom, domaćin nikada nije osvojio trofej.

Tošić i Ivanović: Holanđani neće proći

"Tornjevi blizanci", kako su strani novinari prozvali naše štopere Duška Tošica i Branislava Ivanovića, poručuju da "Holanđani neće proći".

- Niko od nas ni ne pomišlja na poraz. Verovali smo u sebe i kada su nas svi otpisali, kada su govorili da ne možemo ni grupu da prođemo. Sada smo na korak od čuda. Nećemo na tome stati - kaže Tošić, a Ivanović dodaje:
- Spremni smo na sve, ako treba i na produžetke. Oni su mnogo jaki, ali sigurno ne jači od recimo Italijana. Zato i verujem u nas.

- Veoma sam ponosan na igrače i srećan što ćemo biti deo spektakla kakvo je finale Evropskog šampionata. Mi sigurno nismo u poziciji da pretimo sjajnom timu kao što je Holandija, ali obećavamo da ćemo sve učiniti da odigramo najbolje što znamo i možemo. A sad, da li će to biti dovoljno da se u Beograd vratimo kao šampioni, videćemo - kaže naš selektor Miroslav Đukić.

On očekuje taktički tvrdu utakmicu, bez mnogo rizika, veoma sličnu polufinalnom duelu protiv Belgije.

- Njihov individualni kvalitet nije sporan, ali kao i do sada mi ćemo se prvenstveno koncentrisati na našu igru. Najvažnije je da mi odradimo sve kako smo zamislili, da im ne dozvolimo da lako osvajaju prostor i dolaze u gol šanse. Ključ je kao i uvek u kolektivu, jer pojedinac može da iskoči i reši meč samo pod uslovom da tim igra dobro.

Naš selektor ni uoči finala nije hteo da govori o imenima igrača koji će započeti utakmicu, ali gotovo je sigurno da će biti bar dve izmene u odnosu na startnih 11 protiv Belgije. Očekuje se povratak Dragana Mrđe u tim, a kao i na prethodnim mečevima najveća dilema vezana je za Zorana Tošića, za kojeg je Evropski šampionat očigledno "prevelik zalogaj". Upravo zbog toga čini se da Dušan Basta mora na teren, pogotovo što će Antoniju Rukavini sigurno biti potrebna pomoć u "zatvaranju" Rojstona Drentea.

Srbija - Holandija

GRONINGEN. STADION: "Euroborg". KAPACITET: 20.000. SUDIJA: Damir Skomina (Slovenija). POČETAK: 20.45 (TV B92)
SRBIJA: Kahriman, Rukavina, Ivanović, D. Tošić, Kolarov, Smiljanić, Drinčić, Milovanović, Z. Tošić (Basta), Janković, Mrđa (Rakić). SELEKTOR: Miroslav Đukić
HOLANDIJA: Vaterman, Zuverlon, Krujsvik, Donk, Piters, Maduro, Drente, De Rider, Žener, Rajters, Babel. SELEKTOR: Fope de Han

- Nije važno ko će igrati, ali meni kao treneru izuzetno je bitno što znam da će "svi disati kao jedan". Ponosan sam što sam trener tima koji ima tako sjajnu atmosferu. Ponavljam, mi moramo da budemo skromni, ali da verujemo u sebe. To je do sada bio dobar način, svi priželjkujemo da tako bude i u finalu - zaključuje Đukić.

Naš centarfor Dragan Mrđa kaže da uopšte ne razmišlja o Holanđanima. Prema njegovom mišljenju, oni su odličan tim, pravi takmičarski i sigurno je da ćemo odigrati finale bez mnogo golova.

- Ko bude bolje taktički ušao u meč ima veće šanse. Iskreno, uopšte ne razmišljam o njima, samo mi je važno da mi budemo na nivou i onda sam miran. Na prethodnim mečevima smo pokazali da možemo mnogo, a ja sam uveren da ćemo večeras napraviti i korak više. Zaslužili smo titulu i verujem da možemo do nje.
ŽELJKO VUČKOVIĆ
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #22 poslato: 25.06.2007. 04:20:39 »


B 92

"Orlovi" u Beogradu sa srebrom


Mlada fudbalska reprezetacija Srbije, koja je na Evropskom prvenstvu u Holandiji osvojila titulu vicešampiona, vratila se u nedelju u Beograd, gde ih je dočekala ministarka sporta i omladine Srbije Snežana Samardžić-Marković. Selektor ekipe Miroslav Djukić na konferenciji za novinare na beogradskom aerodromu zahvalio se igračima za koje je rekao da su pokazali da imaju kvalitet.

Kapiten ekipe Branislav Ivanović u ime celog tima zahvalio se navijačima srpske reprezentacije na podršci tokom turnira. Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić istakao je da je ponosan i zbog igara i zbog ponašanja srpskih reprezentativaca.

Terzić je dodao da će FSS učiniti sve što je u njegovoj mogućnosti da Srbija na Olimpijske igre u Pekingu sledeće godine otputuje u najjacem sastavu, kako se ne bi ponovio debakl sa OI u Atini 2004. gde je tadašnja reprezentacija Srbije i Crne Gore pretrpela tri poraza na tri utakmice.

Ministarka sporta Srbije ocenila je da je osvajanje titule vicešampiona Srbije rezultat velike borbenosti i timskog rada svih igrača. Reprezentacija Srbije je u finalu Evropskog prvenstva izgubila od domaćina turnira Holandije, koja je bila najbolja i na prethodnom šampionatu.

Fudbaleri srpske reprezentacije su ocenili da ubedljiv poraz od Holandjana (1:4) nije realan pokazatelj kvaliteta dve ekipe, ali imaju različita mišljenja o njegovom uzroku. Fudbaler Antonio Rukavina je ocenio da su fudbaleri Srbije previše bojažljivo počeli meč.

"Najbitnije je, ipak, da smo ispunili cilj i plasiralai se na Olimpijske igre. Nismo slučajno vicešampioni Evrope", rekao je Rukavina.

Strelac jedinog gola za "orlove" na finalnoj utakmici Dragan Mrdja rekao je da su Holandjani umeli da iskoriste neiskorišćene prilike srpske reprezentacije u odlučujućim momentima utakmice.

"Bez veze smo primili prvi gol. Kasnije nismo uspeli da u prelomnim trenucima iskoristimo neke prilike, što su Holandjani umeli da iskoriste" , naveo je Mrdja.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #23 poslato: 25.06.2007. 15:02:05 »

NOVOSTI


Najbolji u Pekingu!


A. ŠOŠKIĆ - V. TOMKOVIĆ


NAJDRAŽI su sačekali vicešampione Evrope. Nije bilo gužve na Aerodromu "Nikola Tesla" u nedelju oko 14.30, kada je mlada reprezentacija sletela u Beograd iz Amsterdama. Vlada Srbije pripremila je konferenciju za medije, dok su rođaci, lepše polovine i prijatelji nestrpljivo čekali da konačno zagrle mladiće, koji su na EP pokazali veliki talenat.
- Od srca vam čestitam u ime Vlade Srbije - pozdravila je kompletnu delegaciju Snežana Samardžić-Marković, ministar za sport i omladinu. - Lepo je videti medalje oko vrata. Na najbolji način ste promovisali timski duh. Svaka čast, želim vam mnogo uspeha na OI u Pekingu sledeće godine.
Na dobrodošlici se zahvalio prvi čovek srpskog fudbala Zvezdan Terzić, uz obećanje da Srbija neće da razočara ni u Pekingu.
- Na prethodne OI 2004. godine nije putovala najbolja ekipa, zbog kalendara i drugih problema. Sada obećavam da će Srbiju u Pekingu da predstavlja najjači mogući tim, koji će dati sve od sebe u želji da osvoji olimpijsku medalju.
Mladi su na poslednja tri EP dva puta igrali finale i jednom polufinale.
- Ponosan sam na ovu generaciju, koja je zaslužila sve čestitke i za igru i za ponašanje - zadovoljan je Terzić. - Svi su na pravi način reprezentovali Srbiju, dokazali da smo talentovana nacija, koja ne bi trebalo da brine za fudbalsku budućnost.
Usledila je zajednička, oproštajna fotogafija. Većina momaka zbog godina neće moći u Peking, selektor Miroslav Đukić je, takođe, završio posao sa ovim timom, ali generacija se zauvek upisala u istoriju srpskog fudbala, kao prva koje je donela medalju sa velikih takmičenja.n

SLAVLJE DO ZORE
VEČERA, pa konačno - malo noćnog života. Mlada fudbalska reprezentacija Srbije dočekala je i da se opusti. Vicešampioni Srbije prvo su se okupili u nedelju u restoranu "Pietro del oro", a posle toga zajedno otišli u beogradsku noć, da uz pesmu do zore proslave veliki uspeh u Holandiji.

RAZGOVOR SA PIKSIJEM
UMESTO na prozivku, kapiten Crvene zvezde Dejan Milovanović i Dušan Basta od ponedeljka su najzad na zasluženom odmoru. Zaslužili su predah posle fenomenalne sezone u kojoj su osvojili duplu krunu u Srbiji i sve zasladili srebrom u Holandiji.
- Odmor je planiran do 4. jula - prenosi Milovanović.
* Pominje se rastanak sa crveno-belima?
- Rano je za priču na tu temu, čeka me razgovor sa predsednikom Draganom Stojkovićem - kaže Milovanović.

DRAGAN MRĐA
ITALIJA KAO PREKRETNICA

NAJBOLJI strelac reprezentacije Srbije na EP je Dragan Mrđa sa dva pogotka. Dok je prvi potvrdio prolazak "orlića" u finale, drugi baš u završnom meču, ipak, nije bio dovoljan za preokret protiv Holandije.
- "Lale" igraju odlično kod kuće, napadaju od prvog minuta, da što pre povedu i nažalost protiv nas su uspele. Međutim, mislim da je i pored toga ovo veliki uspeh za nas, ponosan sam na saigrače - istakao je Mrđa.
Ipak, kao najtežu utakmicu za naš tim na EP napadač "orlića" je izabrao premijeru.
- Protiv Italijana je bio najbitniji meč, jer nam je ta pobeda otvorila vrata polufinala. Bilo bi sigurno mnogo teže da nismo prvo srušili "azure" - ocenio je Dragan Mrđa.

ANTONIO RUKAVINA
MOTIVI ZA KLEMENTEA

SREBRO je stiglo kao kruna na izvanrednu sezonu Antonija Rukavina, uoči čijeg je početka, kako je sam priznao, razmišljao da ostavi fudbal, a na kraju se umalo popeo na vrh Evrope.
- Ovo je za mene fantastičan uspeh, iako nije zlatna medalja! Biti drugi u Evropi, ispred Italije, Engleske, Portugala, po mom mišljenju, je veliki rezultat za naš fudbal - istakao je Rukavina.
Petnaestak dana pre početka EP desni bek Partizana debitovao je za seniorsku reprezentaciju Srbije.
- Stekao sam u Holandiji veliko iskustvo, koje će mi mnogo značiti za neke nove nasupe za A tim, iako su mečevi seniorskih ekipa prilično drugačiji. Ali, ako smo ovde došli do zvanja vicešampiona, siguran sam da nas čeka lepa budućnost srpskog fudbala - zaključio je Rukavina.n

VIŠE OD OČEKIVANJA
POVREDA Miloša Krasića ostvorila je put Zoranu Tošiću. A koji će dres da obuče posle crvenog mlade reprezentacije, kako je odigrao mečeve u Holandiji, sada ga čekaju slatke muke: Osasuna, Parma, Bilefeld, Zvezda, Partizan...
- Moram da priznam da je bilo sve preko mojih očekivanja. Prvi meč sam dočekao na klupi, nisam verovao da ću imati ovoliku minutažu. Zato sam prezadovoljan učinkom na šampionatu u Holandiji - priznaje Zoran Tošić.
A da li će otići iz Banata i gde, još ne zna.
- Prvo ću na odmor, barem na pet dana, prijaće mi. A onda ću razgovarati sa predsednikom Banata, pa će biti kako se dogovorimo, kako bude najbolje za sve strane - kaže Tošić.

EH, DA JE NA "MARAKANI"
BRILJANTNO je odigrao šampionat Duško Tošić na mestu štopera, ali je u finalu "potonuo" kao i ceo tim. Žal za zlatom je ostao, a defanzivac "orlića" se u nedelju na aerodromu vajkao:
- Imali su Holanđani sjajnu podršku s tribina, oko 20.000 navijača, ali baš bih voleo da vidim kako bi se meč završio da se igra kod nas, na prepunoj "Marakani"!

Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.687 sekundi sa 36 upita.