Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1]
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: FSSCG  (Pročitano 2183 puta)
أحدث الأرق من النو
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Žena
Horoskop: Jarac
Poruke: 3319




« poslato: 28.02.2006. 16:42:41 »

Plavi u Tunisu: "Počinje ono pravo"
 
Fudbaleri reprezentacije SCG otputovali su u ponedeljak u Tunis gde će u sredu odigrati prvu proveru pred start Mundijala protiv reprezentacije Tunisa.

Plave na afričkom tlu čeka učesnik Svetskog prvenstva, ex pobednik Afričkog kupa nacija i to na stadionu u Radesu kapaciteta 60 hiljada gledalaca koji neodoljivo podseća na „Stad France“ stadion u Parizu.

Plavi su se okupili u ponedeljak na aerodromu Surčin, odakle su čarterom po lošem i snežnom vremenu otputovali na prvu epizodu „Operacije Nemačka“.

Evo i šta su tom prilikom za B92 rekli Dejan Stanković, Daniel Ljuboja, Igor Duljaj i Mateja Kežman...

Dejan Stanković:Važno je da smo se opet okupili posle dosta vremena. Potrebno nam je ovo,jer nemamo puno pripremnih utakmica do Nemačke. Ne znam Tunis baš najbolje, ali u svakom slučaju nas čeka dobra provera. Bitno je da su svi zdravi i da takvi ostanemo i do priprema na Paliću i da spremni krenemo na to istorijsko takmičenje.

 
Tunis bi po mnogo čemu mogao da bude dobar „glumac“ ekipe Obale Slonovače. Taktički su dobri, trenira ih Francuz Rože Lemer, uostalom i oni su Mundijalu:

“Ne verujem da su fizički jaki kao Obala Slonovače. Taktički ne mogu da budu perfektni, kao uostalom ni većina afričkih selekcija. Imaju verovatno svojih boljki, i mi ćemo gledati da to iskoristimo na najbolji način i približimo se mentalitetu afričkih ekipa“.

Danijel Ljuboja: „ Tunis je odlična ekipa. Osvojili su prošli Afrički kup nacija. Igrao sam sa tri igrača iz te selekcije. To su Ben Ašur,Santos i Adel Šedli. Baš je dobro što se sastajemo sa njima i što smo se sada okupili da se malo družimo i da se spremimo za Nemačku“.

Igrao si u Francuskoj gde ima dosta fudbalera sa severa Afrike. Slična je situacija i u Nemačkoj. Šta možemo da očekujemo od Tunižana?

“Fizički su izuzetno jaki kao i fudbaleri Obale Slonovače. Taktički su takodje jako dobri. Čeka nas teška utakmica, a na nama je da je oDigramo dobro kao i kvalifikacione i pobedimo“.

 
Igor Duljaj: „Očekujem da potvrdimo sve ono što smo pokazali u kvalifikacijama. Sigurno da nas čeka vrlo težak ispit, iskreno se nadam da ćemo tu utakmicu dobiti“ rekao je Duljaj kome ukrajinsko prvenstvo tek počinje, a pre utakmice u Tunisu odigrao je dva meča kupa UEFA (Šahtjor ispao od Lila) i turnir u Izraelu (prijateljske utakmice sa moskoskim klubovima Spartakom i CSKA).

Mateja Kežman: „Ovo nije samo druženje, već počinje nešto ozbiljno. Ulazimo u jedan ciklus koji je jako ozbiljan. Već od srede treba početi sa pravljenjem atmosfere za leto i za Mundijal. Za nas više ne postoje prijateljske utakmice kao što su bile one poslednje u Koreji i Kini. Već od Tunisa treba da krenemo u takmičarski ritam da bi tim rezultatima stvorili samopouzdanje i da bi podigli celokupnu atmosferu za ono što nas čeka...“

Plavi će u utorak odraditi trening na stadionu na kome se igra utakmica, a meč se igra u sredu od 19 i 15.

www.b92.net/sport/
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.189 sekundi sa 34 upita.