Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1] 2 3  Sve
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Fudbalska mafija  (Pročitano 19454 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« poslato: 08.12.2007. 15:14:23 »

GLAS JAVNOSTI



Fudbalske organizacije i klubovi u strahu od najnovije policijske akcije

Rat fudbalskoj mafiji


Na najvećem udaru će biti FK Crvena zvezda. Dejan Stojanović, zvani Keka, jedna od glavnih figura u prodaji Zvezdinih fudbalera, u Beloj knjizi o organizovanom kriminalu prikazan je kao vođa jednog od beogradskih klanova

Policija nastavlja sa istragom protiv članova takozvane sportske mafije. Na meti su fudbalske organizacije i klubovi, a ispituju se njihovo poslovanje, transferi fudbalera i sponzorski ugovori, saznaje Glas od izvora bliskih vrhu MUP-a Srbije.

Na udaru pored Fudbalskog saveza Srbije su i vodeći srpski klubovi Crvena zvezda i Partizan, kao i navijači ovih klubova. Ispitaće se dosijei svih navijačkih vođa „delija“ i „grobara“, koji su od ranije poznati policiji po izgredima, kriminalnim aktivnostima i povezanosti sa kriminalnim klanovima. Policija je rešila da rasturi i kriminalne poslove u kojima su učestvovali članovi takozvane „fudbalske mafije“. Ispitaće se do kraja poslovanje funkcionera klubova i saveza, menadžera, pojedinih navijača, kao i njihova povezanost sa vođama pojedinih kriminalnih klanova na području Srbije i Crne Gore.

MUP Srbije će preko Interpola doći i do onih osoba koje sumnjiči da pripadaju ovoj fudbalskoj kriminalnoj mreži, a koji se nalaze na teritoriji Crne Gore ili u inostranstvu. Pojedini osumnjičeni se trenutno nalaze izvan Evrope, dok su neki na teritoriji zapadne Evrope, kao i na području Balkana, a prvenstveno u BiH, Hrvatskoj i Bugarskoj.

Na pitanje naše redakcije šta se toliko čekalo da ova vrsta mafije bude razbijena, od sagovornika iz MUP-a dobili smo sledeći odgovor:

- Prikupljali smo sve potrebne podatke. Trebalo nam je vremena da otkrijemo čitavu mrežu. Uslediće pozivi na informativni razgovor, a biće i hapšenja. Ovim akcijama moći ćemo da dođemo i do rešenja pojedinih ubistava gde su žrtve bili fudbalski funkcioneri. Sumnjamo i da je nekadašnjeg generalnog sekretara FSSCG Branka - Batu Bulatovića ubila fudbalska mafija. Sačekajmo da istraga dođe do kraja.

Kako saznajemo, očekuju se saslušanja sadašnjih i bivših čelnika Crvene zvezde, Partizana, Vojvodine, FSS i drugih klubova koji su se poslednjih godina nalazi u vrhu tabele najjače fudbalske lige ili su osvajali trofeje, a sigurno je da će o ovim policijskim podacima imati dosta toga da kažu i čelnici FSS i najjačih klubova i to Zvezdan Terzić, Tomislav Karadžić, Dragan Stojković Piksi, Toplica Spasojević, Zoran Damjanović, Ivan Ćurković, Žarko Zečević, Nenad Bjeković, Dragan - Aca Bulić, Ratko Buturović... Oni će sigurno policiji pomoći tako što će im dati potrebne podatke o eventualnoj povezanosti klubova i saveza sa jedne, a mafije, zajedno sa delom navijača, sa druge strane. Svi pozvani će morati da „otvore dušu“, ako u protivnom i sami ne budu predmet istrage.



Da bi istraga bila do kraja sprovedena, navode u policiji, potrebno je da se razbiju jake veze između dela vodećih političara parlamentarnih stranaka sa navijačima, kao i povezanost pojedinih kontroverznih biznismena sa klubovima i navijačima.

Sudeći prema našim saznanjima, na najvećem udaru će biti Crvena zvezda. Povod za ovu ofanzivnu policijsku akciju je svakako i nedavni pokušaj navijača Crvene zvezde da ubiju žandarma u civilu Nebojše Trajkovića, kako je taj događaj okarakterisao i sam ministar policije Dragan Jočić.

Utvrđeno je da se pirotehnička sredstva na stadion Crvene zvezde unosi nekoliko dana pre utakmice, pa se kasnije organizovano dele navijačima na tribinama „Marakane“. U toku je ispitivanje i povezanosti uprave fudbalskog kluba Crvene zvezde, organizovanih kriminalnih grupa i navijačkih grupa.

Predmet istrage će biti svi sumnjivi fudbalski transferi igrača, kao i učešće pomenutih struktura u njima.
U MUP-u nam je potvrđeno da je, prema policijskim podacima, jedna od glavnih figura u prodaji Zvezdinih fudbalera Dejan Stojanović, zvani Keka, koji je u Beloj knjizi o organizovanom kriminalu prikazan kao vođa jednog od beogradskih klanova. Isti izvori su potvrdili da su bivši predsednik Crvene zvezde Dragan Stojković i generalni sekretar ovog kluba Zoran Damjanović sklopili najmanje 15 ugovora koji se karakterišu kao čudni.

Ti ugovori o prodaji fudbalera otkriveni su kada su inspektori policijske službe za borbu protiv privrednog kriminala ove nedelje započeli danonoćnu proveru svih sumnjivih transfera. Takođe, biće ispitani ugovori i koji se nalaze u FSS, Partizanu, Vojvodini.
I pored pokušaja određenih političara da sačuvaju Partizan od policijske provere, i taj klub će se naći na udaru.

Prikupljeni podaci srpske policije govore da je nezvanični kralj srpskog fudbala Branislav - Brano Mićunović, koji u medijima figurira i kao nezvanični kralj crnogorskog podzemlja i blizak prijatelj Mila Đukanovića, bivšeg crnogorskog predsednika i premijera. Mićunović se smatra ljubiteljem fudbala koji je pre nekoliko godina kupio FK Sutjesku iz Nikšića i uveo ga u viši rang takmičenja pod sumnjivim okolnostima. MUP raspolaže podacima po kojima Mićunović sa crnogorskog popularnog letovališta Svetog Stefana organizuje sve svoje „fudbalske aktivnosti“. Spominje se da vezu sa crnogorskom ekipom drže Butorović i Damjanović.

Pojedini mediji su naveli da se Damjanovićeva veza „sa izvesnim Darkom Šarićem, u čijoj je garaži u Novom Beogradu nedavno pronađeno 20 kilograma heroina, zbog čega je uhapšen jedan Šarićev rođak“. Policija u celoj ovoj priči proverava da li je Damjanović u neke sumnjive poslove uveo i njegovu sestru koja je ranije radila u kabinetu predsednika SCG Svetozara Marovića, a koja je danas zaposlena u „Futuri plus“, kod Stanka Subotića Caneta.
U MUP-u je rečeno da je u toku redovna kontrola poslovanja fudbalskih klubova i Saveza, a podsećamo da je na oktobarskoj sednici Odbora za odbranu i bezbednost Skupštine Srbije, na kojoj se usvajao izveštaj o radu MUP, najavljen obračun sa sportskom mafijom.

BUTOROVIĆ: LOŠ SCENARIO

Prvi čovek FK Vojvodine Ratko Butorović razočaran je najnovijim razvojem situacije u domaćem fudbalu, optužbama da je povezan sa crnogorskom fudbalskom mafijom i, ako je ranije i imao dilemu da li da se povuče, sada je sve jasno.
- Ne stidim se porekla, ja jesam Crnogorac. Mogu samo da kažem da je ovo izuzetno loš scenario i da je pao na ispitu onaj ko ga je režirao. Povlačim se sto odsto iz fudbala, ali onda kada ja budem hteo, a ne kada neko drugi hoće. Pojedincima, očigledno, smeta jaka Vojvodina. Neće me zastrašiti. Ovo je toliko mizerno da ja nemam reči - kratko je prokomentarisao Butorović za Glas. nP. V.

PRIPREMALI ATENTATE NA ČELNIKE POLICIJE?

Ime jedne od osoba iz kriminalnog miljea, koja je predmet ove policijske istrage, povezivano i sa pripremanjem atentata na direktora policije Milorada Veljovića i ministra policije Dragana Jočića. Policija će se pozabaviti i sa ovim slučajem.

ZVEZDA OTVORENA ZA SARADNJU

FK Crvena zvezda podržava sve akcije policije i drugih državnih organa koje imaju za cilj uvođenje reda na sportskim priredbama. Pohvaljujemo brzo i efikasno otkrivanje i privođenje osumnjičenih za incident na utakmici sa Hajdukom. Najveći interes kluba je efikasan nastavak istrage jer će tako na najbolji način biti otklonjene sve sumnje i spekulacije o navodnoj umešanosti kluba i njegovih funkcionera u bilo kakve nelegalne poslove. U toku je redovna kontrola poslovanja FK Crvena zvezda od nadležnih organa i klub je, kao i do sada, pokazao spremnost i otvorenost da sve relevantne podatke o svom poslovanju i sklopljenim ugovorima pruži njima na uvid. FK Crvena zvezda je tako postupio i u aprilu ove godine, kada je sprovedena takođe redovna kontrola poslovanja, piše u saopštenju FK Crvena zvezda.
Autor:
Uglješa Mrdić
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #1 poslato: 12.12.2007. 18:43:28 »

GLAS JAVNOSTI



Milionski fudbalski transferi zainteresovali srpsku policiju

Na udaru i menadžeri

Biće provereni skoro svi transferi u poslednjih 20 godina i to od Zvezdine generacije koja je pokorila Evropu i svet 1991, pa preko onih transfera koje su obeležile devedesete godine i početak 21. veka, kada su iz najjačih klubova, prvenstveno Zvezde i Partizana, naši fudbaleri odlazili u evropske klubove za milionske iznose

BEOGRAD - U narednom periodu mogu se očekivati i saslušanja fudbalskih
menadžera u prostorijama beogradske policije kako bi pružili sve potrebne podatke o njihovoj ulozi u milionskim transferima fudbalera, istakao je za Glas izvor blizak vrhu MUP-a Srbije. Rečeno nam je da istraga po pitanju sumnji da u Srbiji postoji „fudbalska mafija“ i dalje ide u više pravaca s tim što će se u narednom periodu proširiti i na fudbalske menadžere, koji će verovatno dati nadležnim organima podatke o tome ko je koliko zaradio na određenom transferu.

- Očekujemo od predstavnika fudbalskih klubova da budu kooperativni u razgovorima sa inspektorima kriminalističke policije. Oni koji budu dobili poziv na saslušanje treba da sarađuju sa policijom i odmah se odazovu, kako bi izbegli privođenja. Opšti je interes da se iskoreni fudbalska mafija iz Srbije i očekuje se saradnja onih funkcionera koji nisu upetljani u tu pojavu, a mogu policiji pomoći da se razbije ta paukova mreža fudbala i kriminala u kojoj se vrte milioni evra - rekao nam je naš sagovornik.

Takođe će, kako saznajemo, biti provereni skoro svi transferi u poslednjih dvadesetak godina i to od Zvezdine generacije koja je pokorila Evropu i svet 1991. godine, pa preko onih transfera koje su obeležile devedesete godine i početak 21. veka kada su iz najjačih srpskih klubova, prvenstveno Zvezde i Partizana, naši fudbaleri odlazili u evropske klubove za milionske iznose.

VIŠEMESEČNA ISTRAGA

- Nema straha za nevine. Oni fudbalski funkcioneri i članovi uprava klubova, koji nisu upetljani u neke mahinacije, a to potvrdi i policijska istraga, nema razloga da se plaše, ali moraju policiji pomoći kako bi se otkrili oni koji su se bavili sumnjivim radnjama. Ili je srpski fudbal uvučen u kriminal ili u fudbalu postoje kriminalne pojave. To će najbolje utvrditi policijska istraga, koja će trajati mesecima - kaže dobro upućeni sagovornik Glasa.

U policiji je rečeno da ne mora da znači da su svi ti transferi sumnjivi, ali da nije na odmet da se oni provere i da se vidi gde je otišao novac od prodaje fudbalera.

Podsetimo na podatke koji su se pojavili u medijima po kojima su 1992. godine iz Zvezde prodati: Dejan Savićević Milanu - ugovor na tri godine za sumu od 11,5 miliona nemačkih maraka, Vladimir Jugović Sampdoriji - ugovor na tri godine za 4,5 maraka, Siniša Mihajlović Romi - ugovor na četiri godine za 9 DEM, Darko Pančev Interu - ugovor na četiri godine za 9 miliona nemačkih maraka, Miodrag Belodedić Valensiji - ugovor na četiri godine za tri miliona američkih dolara, godinu dana ranije Robert Prosinečki Realu iz Madrida - ugovor na pet godina za 13 miliona američkih dolara, a 1993. godine iz Partizana prodati su Predrag Mijatović Valensiji - ugovor na tri godine za 3,5 miliona nemačkih maraka, Branko Brnović klubu Espanjolu - ugovor na tri godine za 2,5 miliona nemačkih maraka, Slaviša Jokanović Ovijedu - ugovor na tri godine za 5 miliona maraka.

Isti izvori izdvajaju i zanimljive transfere iz Partizana 1995. godine Save Miloševića u Aston Vilu - ugovor na tri godine za 3,5 miliona funti sterlinga, Saše Ćurčića u Bolton - ugovor na tri godine za 1,5 milion funti sterlinga, Dragana Ćirića u Barselonu 1997.godine - ugovor na pet godina za 12,5 miliona nemačkih maraka, a iz Zvezde transfer Dejana Petkovića Realu iz Madrida 1997. godine - ugovor na pet godina za 4,5 miliona maraka, Perice Ognjenovića u Real Madrid 1998. godine - ugovor na pet godina za 8,5 miliona nemačkih maraka, pa iz Partizana transfer Mateje Kežmana PSV Ajndhovenu 2000. godine za 28 miliona maraka, iz Zvezde Mihajla Pjanovića u Spartak iz Moskve 2003. godine, gde se spominje cifra oko milion evra, Milan Biševca Lansu 2006. godine - 2,5 miliona evra (prešao u januaru naredne godine), a iste godine došlo je i do transfera Nikole Žigića Rasingu iz Santandera za 5,5 miliona evra.

Izdvojili smo za vas samo jedan deo najvećih transfera. Najveći broj igrača je prodat u Španiju i Italiju, a nešto manji broj i u Englesku.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #2 poslato: 14.12.2007. 15:25:38 »

B 92


MUP traži pomoć Interpola i UEFA

MUP Srbije zatražiće u narednim danima pomoć Interpola i UEFA u proveri i "češljanju" brojnih ugovora o prodaji igrača koji su zaključeni u poslednjih 5-6 godina u srpskom fudbalu, nezvanično saznajemo. Na proveri će biti ugovori o prodaji i transferima igrača koje su zaključivali svi klubovi u našoj zemlji...U pitanju su transferi igrača u gotovo sve respektabilne lige u Evropi, počev od "Lige petice", pa preko Belgije i ostalih evro liga.

Pod proverom se neće naći samo ugovori o prodaji igrača prilikom njihovog odlaska u inostranstvo, već i o kupovini igrača koji su dolazili u naše najveće klubove.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #3 poslato: 18.12.2007. 15:20:37 »

BLIC



Sumnjivo trgovanje fudbalerima

Istraga zbog transfera Kolarova


Dragče Dimitrijević, kako „Blic“ saznaje, zamenik disciplinskog sudije fudbalske Meridijan Superlige, osumnjičen je za zloupotrebu službenog položaja jer je omogućio da Aleksandar Kolarov na nelegalan način pređe iz Čukarički Stankoma u OFK Beograd. Finansijska policija je juče, takođe, boravila u Fudbalskom klubu Partizan i preuzela dokumentaciju koju je ranije tražila.

Očigledno, afera u srpskom fudbalu pokrenuta hapšenjem trojice čelnika FK Crvena zvezda, uzela je maha i veliko je pitanje ko će se sve naći na udaru policije i pravosuđa.
Agenciji Beta je u klubu rečeno da je Partizan inspektorima, koji su u Humskoj bili i u petak, predao sva tražena dokumenta, posle čega su službenici policije otišli.

Partizan dao dokumentaciju
Nije, međutim, precizirano koja su dokumenta policajci tražili. Mediji su ranije spekulisali da će inspektori pregledati dokumentaciju o transferima fudbalera Partizana u protekle dve godine.
Policija je počela intenzivne provere poslovanja više srpskih klubova početkom decembra, posle incidenata na stadionu Crvene zvezde, kada je nekoliko huligana napalo i teško povredilo pripadnika Žandarmerije Nebojšu Trajkovića.
Slučaj Kolarov samo je jedan u nizu sličnih. Istraga još nije završena, ali se pretpostavlja da će zbog prelaska Kolarova sa Čukarice na Staru Karaburmu, pored Dimitrijevića, biti još osumnjičenih.

Čukarički podneo krivične prijave
Šta je suština spora između dva beogradska superligaša? Kolarov je u zimu 2006. godine prešao iz Čukaričkog u OFK Beograd. Sadašnji igrač rimskog Lacija kao omladinac potpisao je trogodišnji ugovor sa Čukarički Stankomom, a kako je kompletna procedura urađena van prelaznog roka, posle dve provedene godine na Banovom brdu, sporno je bilo da li ugovor važi još šest meseci ili godinu dana. Komisija FSS na čelu sa zamenikom disciplinskog sudije Meridijan Superlige Dragčetom Dimitrijevićem, koji je inače kadar OFK Beograda, prvobitno je donela odluku da ugovor važi još godinu dana, da bi ista komisija tri meseca kasnije preinačila sopstvenu odluku i raskinula ugovor Kolarova i Čukaričkog. Kolarov je u tom periodu, iako još praktično igrač ekipe sa Banovog brda, uveliko bio na pripremama sa OFK Beogradom i igrao zvanične utakmice. Ovog slučaja ne bi ni bilo da je Miroslav Opsenica, koji je tada iz apatnske Mladosti došao na Staru Karaburmu, zadovoljio. Kako nije ispunio očekivanja, krenulo se u potragu za novim levim spoljnim, a izbor je pao na Aleksandra Kolarova.
Zanimljivo je i kako je registrovan Kolarov za OFK Beograd. Igrači raskidaju i potpisuju ugovore u matičnim savezima klubova, u ovom slučaju Fudbalskom savezu Beograda. Administracija FS Beograda odbila je da registruje Kolarova za OFK Beograd zbog sumnje da nešto nije u redu sa „papirima“. Na insistiranje, praktično, na naredbu tadašnjeg generalnog sekretara FS Srbije i Crne Gore, Zorana Damjanovića, koji se nalazi u pritvoru zbog nedavnog slučaja na „Marakani“, u beogradskom savezu su popustili i registrovali Kolarova za OFK Beograd. Nakon toga čelnici Čukarički Stankoma podneli su krivične prijave protiv Fudbalskog saveza Srbije, Fudbalskog saveza Beograda i OFK Beograda.

Obeštećenje tri miliona evra
Kolarov je u OFK Beogradu iskazao sav svoj nesporni fudbalski potencijal, ustalio se u prvoj postavi i posle odličnih igara u dresovima „romantičara“ i mlade reprezentacije Srbije, posle Evropskog prvenstva u Holandiji preselio se u italijanski Lacio. Ugovor je potpisan na pet godina, a prema informacijama koje nikada nisu bile potvrđene, obeštećenje OFK Beogradu iznosilo je oko tri miliona evra.
Da li će se i ove pare pojaviti u istrazi koja se vodi protiv Dragčeta Dimitrijevića ostaje da se vidi.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #4 poslato: 30.01.2008. 02:16:26 »

BLIC


Zbog nameštanja privedeni Buturović, Jeknić...



MUP Srbije danas je priveo Ratka Buturovića, predsednika FK Vojvodina, zvanog Bata Kan-kan, zbog nameštanja fudbalskih utakmica. Prema nezvaničnim informacijama u pitanju je meč igran 12. decembra između Mladosti iz Lučana i Vojvodine.

MUP Srbije priveo je i Milana Čabrića, direktora SC Vojvodina, fudbalske sudije Mihajla Jeknića, Borislava Kašanskog (pomoćni sudija i sportski novinar u Sportu, kasnije u Večernjim novostima) i Gorana Kovačića iz Zemuna.

Policijske snage su opkolile večeras kuću Ratka Buturovića, predsednika fudbalskog kluba Vojvodina i vlasnika novosadskog hotela "Park".
Ulica Stanoja Glavaša u novosadskom naselju Telep, u kojoj stanuje Butorović, blokirana je za saobraćaj oko 16 sati. U okolini je bilo nekoliko policijskih džipova, kao i nekoliko desetina policajaca i pripadnika Žandarmerije.

Kako nezavnično saznajemo, direktor fudbalskog kluba Vojvodina Cvetko Riđošić "nije obavešten o ovim dešavanjima" i nije želeo da daje izjave dok ne bude imao više informacija.

Butorović je ranije u pojedinim medijima povezivan sa raznim kriminalnim radnjama, a poslednji put u emisiji "Insajder" televizije B92, posvećenoj fudbalskoj mafiji.

Borislav Kašanski je pre dve godine bio u žiži belgijskih medija, zbog priča o nameštanju utakmice 2. kola kvalifikacija za Kup UEFA između Etnikosa i Rozelarea (5:0).
Sačuvana
Starla
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Poruke: 1537




Najforumaš 2007
« Odgovor #5 poslato: 30.01.2008. 03:56:28 »

Sto rekose oni likovi:"Namesta se svuda,ali nigde tako seljacki kao u Srbiji".Svi u zatvor!!!!
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #6 poslato: 30.01.2008. 14:56:54 »

BLIC




Terzić i Ražnatovićeva negiraju optužbe iznete u „Insajderu“

Autor: B. Marković- A. Ž. AdŽić

BEOGRAD - Kad se uzburka fudbalsko more, na površinu ispliva talog. I onima kojima bubamara nije u venama sada je jasno - u godinama iza nas osnovno fudbalsko pravilo na srpskoj sceni bile su prljavštine. Retrosprektiva fudbalskog mraka oživela je priče koje su poluglasno kolale o umešanosti samog fudbalskog vrha u mutne radnje.

U opticaju su imena pokojnog Željka Ražnatovića Arkana i njegove udovice Svetlane Ražnatović, crnogorskog „kuma“ Brana Mićunovića, prvog čoveka Vojvodine Ratka Butorovića, poznatijeg kao Bata Kankan, koji je juče uhapšen, zatim ubijenog generalnog sekretara Branka - Bate Bulatovića, pa čak i aktuelnog predsednika FSS Zvezdana Terzića.
Talase je podigla i druga epizoda „Insajdera“, „Pravila igre“ o fudbalskoj mafiji. Sve ono što je proteklih bilo „javna tajna“, o kojoj su svi znali, ali niko nije želeo da priča, isplivalo je na površinu. Nameštanje utakmica „ja tebi, ti meni“ ili po sistemu „tri za tri“, rat crnogorskog klana protiv „branilaca“ srpskog fudbala, premlaćivanje sudija, pretnje i ucene.
U emisiji je Dragan Aca Bulić, predsednik Zajednice prvoligaša, ispričao da je odmah po preuzimanju funkcije, pokušao da reši problem nameštanja utakmica i igranja po formuli „tri za tri“. On je naveo da je jedna od prvih takvih utakmica bila OFK Beograd - Obilić, čiji predsednicu su bili Zvezdan Terzić i Svetlana Ražnatović i da je on „lično sumnjao da će biti regularna“.
Zvezdan Terzić, prvi čovek FSS od januara 2005, pomenut je u ovom kontekstu kao predsednik OFK Beograda, kluba koji je godinama gajio „prijateljske odnose“ sa Mićunovićevom Sutjeskom. Teza koja nameće mnoga pitanja, ali na koja popularni Terza nije bio voljan da odgovara.
- Nemam šta da komentarišem, iskreno, nisam gledao te emisije, niti me interesuju - bio je Terzićev odgovor na javljanje „Blica“.
Na opasku da se u njima pominje njegovo ime, ostao je dosledan.
- Ispričali su mi nešto prijatelji. Evo, upravo sedim sa njima, ali ne pridajem tome baš nikakav značaj.
On je rekao da se povodom tvrdnji iznetih u emisiji neće oglašavati Fudbalski savez Srbije, ali ni on sam.
- Nema potrebe. Sve su to davno ispričane priče, izvađene iz arhive i ekranizovane. Pričalo se i pisalo o tome još pre nekoliko godina. Nemam baš nikakav komentar - završio je Terzić.
Ni Svetlana Ražnatović, koja je takođe prozvana u „Insajderu“, juče nije bila raspoložena za priču.
- Nisam ni gledala tu emisiju, niti mi je ko pričao o njoj. Nemam nikakav komentar - rekla je Ražnatovićeva.
„Insajder“ se bavio i ubistvom Branka - Bate Bulatovića, generalnog sekretara FSJ. U emisiji se navodi, pozivajući se na informacije MUP-a, da je taj zločin naručen iz Crne Gore. Bulatović je, prema navodima „Insajdera“, ubijen kada je odlučio da prekine dugogodišnju praksu nameštanja utakmica. Neposredno pre ubistva, rezultatom 2:1 registrovana je utakmica Sutjeska - OFK Beograd, klubova kojima su rukovodili dva dobra prijatelja, Brano Mićunović i Zvezdan Terzić.
Terzić je, nedavno, nakon što se u medijima pojavile informacije da je Mićunović umešan u pojedine prljave poslove oko fudbala, izjavio da se „ne odriče svojih prijatelja“. Bez obzira na njihovo prijateljstvo, poznato je da su pojedini klubovi iz Srbije imali saveznike u Sutjesci, Budućnosti i Zeti, da su nameštali utakmice u zavisnosti kome su potrebni bodovi.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #7 poslato: 02.02.2008. 15:11:08 »

B 92



Vojvodini preti izbacivanje

U Zajednici Super lige tvrde da su zatečeni hapšenjima predsednika Vojvodine Ratka Butorovića, sudija Jeknića, Kašanskog i Kovačića, kao i direktora SC „Vojvodina“ zbog nameštanja utakmica. Prema propisima, ukoliko se nameštanje utakmica dokaže, Vojvodini preti izbacivanje u niži rang takmičenja. Generalni sekretar Super lige Miodrag Janković istakao je da Zajednica ne može da reaguje dok se ne završi policijska istraga i sud ne donese konačnu presudu.

„Niko ne može očekivati od Zajednice Super lige da reaguje, pre nego što policija i sudski organi završe posao. Policijska istraga je u toku i nemamo trenutno informaciju dokle će ona trajati. U svakom slučaju reagovaćemo kada budemo imali potpune informacije vezane za ovaj slučaj“, rekao je Janković.

Janković je istakao da će o kaznama da se raspravlja samo ako krivica bude bila dokazana.

„Prvo, niko ne može biti kažnjen dok se ne dokaže krivica. Drugo, disciplinski sudija Zajednice Super lige Nikola Latinović ne može da povede postupak protiv Vojvodine dok ne bude imao sigurne dokaze da je bilo nameštanja utakmice u Lučanima. Vojvodina će se takmičiti i raditi normalno dok se ne dokaže suprotno Ukoliko istraga pokaže da je bilo nameštanja, Novosađani će biti izbačeni iz lige“.

Maksimalna kazna je izbacivanje u dva ranga niži stepen.

Ukoliko Vojvodina bude bila izbačena, a u tom momentu je odigrano manje od 75 odsto prvenstva, rezultati novosadskog kluba biće poništeni. Ako se to desi kasnije, rezultati ostaju na snazi, a preostale utakmice do kraja sezone biće registrovane službenim rezultatom 3:0 za protivnika Vojvodine.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #8 poslato: 05.02.2008. 18:36:54 »

BLIC


Privedeni Džajić, Cvetković i Marinković


Kako RTS nezvanično saznaje, u nastavku istrage protiv fudbalske mafije, danas je MUP Srbije priveo Dragana Džajića, Vladimira Cvetkovića i Miloša Marinkovića, dugogodišnje funkcionere FK Crvena Zvezda.

Oni su privedeni zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i falsifikovali službene isprave i tako stekli protivpravnu korist od  pet miliona evra, prenosi B92, dodajući da se radi o kupoprodaji fudbalera.

Dragan Džajić je pre nekoliko dana postao direktor fudbalske reprezentacije Srbije i tako se posle  tri godine vratio u ovoj sport, nakon što je 2004. podneo ostavku na mesto predsednika Crvene zvezde .
Posle uspešne fudbalske karijere Džajić je 1979. godine postao tehnički direktor a na rukvodećim funkcijama boravio je narednih 25 godina.
Zajedno sa Vladimirom Cvetkovićem koji je radio kao generalni sekretar, vodio je klub do najvećeg uspeha u istoriji -  Kupa šampiona i Interkontinentalnog kupa.
Sačuvana
Starla
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Poruke: 1537




Najforumaš 2007
« Odgovor #9 poslato: 05.02.2008. 19:04:54 »

Sad
A ZEka i Bjeka???Kad ce oni u aps???
« Poslednja izmena: 05.02.2008. 21:12:01 Starla » Sačuvana
fon Manštajn
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Vaga
Poruke: 2726


we only come out at night


« Odgovor #10 poslato: 05.02.2008. 21:59:53 »

hahahaha  smile  e al` si  zapela  Zeku i Bjeku, vidis da su ljudi sve posteno radili heheheheh  smile
Sačuvana

Stand by me my apprentice
Be brave, clench fists.
Starla
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Poruke: 1537




Najforumaš 2007
« Odgovor #11 poslato: 05.02.2008. 23:03:11 »

Tongue
Sta cu kad volim da malo opale i po suparnickom taboru Grin
Sačuvana
Драгољуб
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Ужице
Lokacija: Доварје
Država: Србија
Poruke: 1540



« Odgovor #12 poslato: 06.02.2008. 00:49:19 »

Zechevic je jedan od kljuchnih ljudi beogradskog podzemlja i ne povezuju ga samo sa fudbalom, radio je taj svakakve stvari i radi i dalje. Polako, svi ce na rendaljku, idu redom.... Ne znam da li ste primetili ali hapshenja nastaju odmah nakon emitovanja emisije "Insajder".  Do kraja serijala su ostale dve emisije i deshavanja koja budu u njima sigurno nece zaobici ni Zeku a ni Bjeku kao ni njihovo hapshenje.... !!!
Sačuvana
Doreta
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Horoskop: Škorpija
Poruke: 758




« Odgovor #13 poslato: 06.02.2008. 01:23:04 »

.... a shta je sa Cecom, "srpskom majkom", dokle nju misle da zaobilaze...zna se ko je chuva...mozda ne zadugo...
Sačuvana
jelenica_ue
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Žena
Ime i prezime:
Jelena Hlubek Supurović
Lokacija: centar
Država: Srbija
FaceBook: ima
Horoskop: Ovan
Poruke: 2278




Najforumaš 2008
« Odgovor #14 poslato: 06.02.2008. 05:51:32 »

meni je sve ovo previse tuzno Sad

kad pomislim na silne navijace ... ljudi su bre u stanju da ginu za klub za koji navijaju a ovamo se bagra dogovara ... ti meni danas ja tebi sutra go ...

Dzaja je bio uzor decenijama , igrac nad igracima ... 'ebale ih pare !

Treba fudbal zakonom zabraniti! kad ne umeju da se ponasaju kao sportisti nego su poslednji olos i shljam ovog drustva !
Sačuvana
Starla
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Poruke: 1537




Najforumaš 2007
« Odgovor #15 poslato: 06.02.2008. 05:57:49 »

Ja jos uvek ne mogu da verujem da je Dzaja umesan u to..Ajde za ove ostale i mogu verovati...ali Dzaja..Sad Sad Sad
Sačuvana
Doreta
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Horoskop: Škorpija
Poruke: 758




« Odgovor #16 poslato: 06.02.2008. 06:19:38 »

...vishe nishta nije iznenadjenje, pa ni Dzajic...danas je Dule Savic govorio na rts-u, pa zasto se njemu koji je takodje obelezio nasu fudbalsku scenu nije dogodilo isto...tuzno je nego sta...prerano je za prognoze, istraga ce pokazati...mada mislim da tuzilashtvo ima dovoljno "materijala"....
Sačuvana
jelenica_ue
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Žena
Ime i prezime:
Jelena Hlubek Supurović
Lokacija: centar
Država: Srbija
FaceBook: ima
Horoskop: Ovan
Poruke: 2278




Najforumaš 2008
« Odgovor #17 poslato: 06.02.2008. 08:34:49 »


...vishe nishta nije iznenadjenje, pa ni Dzajic...danas je Dule Savic govorio na rts-u, pa zasto se njemu koji je takodje obelezio nasu fudbalsku scenu nije dogodilo isto...tuzno je nego sta...prerano je za prognoze, istraga ce pokazati...mada mislim da tuzilashtvo ima dovoljno "materijala"....


ja mislim da oni ovo znaju odavno verovatno je trebao neki dobar povod ... ili da neko da zeleno svetlo da se sve resi ...

Sačuvana
fon Manštajn
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Vaga
Poruke: 2726


we only come out at night


« Odgovor #18 poslato: 06.02.2008. 14:28:48 »

bez obzira sto navijam za partizan, kada sam u dnevniku video djajica sa lisisicama na rukam sedeo sam zgranut dugo posle toga... ja mislim da ih ne bi ovako javno hapsili, lisice pa "marica", da nemaju cvrste dokaze...
Sačuvana

Stand by me my apprentice
Be brave, clench fists.
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #19 poslato: 06.02.2008. 15:26:36 »

BLIC



Dragan Džajić uhapšen zbog transfera Drulića



BEOGRAD - Dragan Džajić (62), potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije i direktor svih reprezentativnih selekcija, Vladimir Cvetković (67) i Miloš Marinković (72), savetnik u FK Crvena zvezda, uhapšeni su juče ujutro zbog sumnje da su nezakonito prisvojili 6.127.104 evra od transfera Gorana Drulića u špansku Saragosu 2001. godine, dok su bili na čelu crveno-belih.

Posle saslušanja u policiji određen im je pritvor do 48 sati, nakon koga bi trebalo da budu privedeni istražnom sudiji. Oni su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja, a Marinković i za falsifikovanje potpisa Gorana Drulića na osnovu kojeg su novac podizali sa računa. Drulić je sredinom 2001. godine prodat španskom prvoligašu, a Džajić, kao predsednik, Cvetković, generalni direktor, i Marinković u svojstvu generalnog sekretara, sa kolegama iz Španije zaključili su ugovor kojim je predviđena prodaja vredna 27 miliona maraka. Zvezdi je trebalo da pripadne devet miliona maraka, a Druliću ostatak. On je, međutim, od transfera dobio samo šest miliona maraka.
Juče uhapšena trojka sumnjiči se da je potom bez Drulićevog znanja otvorila devizni račun u „Komercijalnoj banci“ na njegovo ime. Španski klub, kako je utvrdio MUP, na taj račun uplatio je ostatak njegovog dela od 12 miliona evra, odnosno 6.127.104,24 evra. Novac su, navode u policiji, zatim prebacili na Zvezdin račun, a u nekoliko navrata nalozima na kojima su falsifikovali Drulićev potpis podizali su pare i prisvajali ih. Interesantno je da su oni Drulićev potpis falsifikovali na ćiriličnom pismu iako se on uvek potpisuje latinicom.

Džajiću, Cvetkoviću i Marinkoviću, sadašnjem savetniku u Crvenoj zvezdi, lisice su stavljene u nastavku policijske istrage o malverzacijama u najpopularnijem sportu. Hapšenju trojice sportskih radnika prethodila je višemesečna istraga MUP-a u okviru koje su nađene mnogobrojne nepravilnosti u transferu Drulića u špansku Saragosu 2001. godine. Prvi signal policiji bilo je to što je u Zvezdinim poslovnim knjigama upisano da je ovaj transfer bio vredan 22 miliona maraka. Operativci MUP-a su, međutim, otputovali u Švajcarsku i u centrali UEFA uverili se da je Drulić Saragosi prodat za 27 miliona maraka, mnogo veću sumu od one koja je zavedena u dokumentima crveno-belih. Nepodudaranje suma značilo je da je klub u ovom slučaju pokušao i da izbegne plaćanje poreza na celu sumu.

I sam Drulić je prošle godine pokušao da se sa tadašnjim predsednikom crveno-belih Draganom Stojkovićem Piksijem dogovori o isplati preostalog novca. Stojković mu je obećao da će mu novac biti isplaćen, ali kako je prolazilo vreme, na račun nije uplaćeno ništa. Posle dugog čekanja Drulić je odustao od bilo kakve nagodbe, presavio tabak i tužio Zvezdu. Kako saznajemo, operativci MUP otputovali su u decembru u Grčku, gde su o spornom transferu razgovarali i sa Drulićem.
- On je ispričao sve o svom odlasku iz Zvezde, ali nikoga nije optužio da je falsifikovao njegov potpis i podigao novac - kaže izvor „Blica“ iz policije.

Za sada sud nije doneo odluku po Drulićevoj žalbi. Džajić, Cvetković i Marinković uhapšeni su u svojim domovima. Džajić je priveden u kući na Dedinju, Cvetković u svom domu u Kursulinoj 23 na Vračaru. Marinković je uhapšen u stanu u Narodnih heroja 55 u Novom Beogradu.
Policajci su ušli u domove osumnjičenih, koji se nisu opirali hapšenju, iako su, kao i njihovi ukućani, bili zatečeni ulaskom policajaca. Mirno su ušli u policijska kola i odvezeni su u zgradu PU za grad Beograd.
Nakon što su trojica osumnjičenih odvezena, policija je nastavila sa pretresom njihovih stanova, ali još nije poznato da li su neka sporna dokumenta nađena. Sva trojica su na saslušanju u policiji negirala optužbe.
U međuvremenu i Beogradom se pročula vest o njihovom hapšenju, ali je na „Marakani“ i oko nje bilo mirno. Ni navijači se nisu okupili da bi izrazili negodovanje zbog akcija policije, a nisu primećeni ni pripadnici MUP-a. Vest o hapšenju Dragana Džajića, Vladimira Cvetkovića i Miloša - Miše Marinkovića zatekla je sadašnje čelnike Crvene zvezde u inostranstvu. Toplica Spasojević, predsednik, i Zoran Damjanović, generalni sekretar kluba, u Engleskoj su i danas bi trebalo da prisustvuju komemorativnom skupu u Mančesteru povodom 50 godina od minhenske tragedije, tako da nismo mogli čuti njihov komentar.

Uskoro nova hapšenja
Hapšenjem Džajića, Cvetkovića i Marinkovića policija nije završila rad na ovom slučaju i, kako „Blic“ saznaje, narednih dana očekuju se još neka privođenja. I to ne samo u vezi sa transferima Zvezdinih igrača, jer su sumnjivi transferi i drugih prvoligaša, posebno Partizana i Obilića. Odlazak Mateje Kežmana u holandski PSV pre šest i po godina ocenjen je kao Partizanov posao decenije, ali oko njega ni danas mnogi detalji nisu jasni. U cenu od 28 miliona maraka ulazila je i obaveza Holanđana da izgrade reflektore u Humskoj, ali oni ni do danas nisu postavljeni. U istragu oko nelegalne prodaje igrača uključeno je i Specijalno tužilaštvo.
Sačuvana
Top
provereni korisnici
skriboman
*****
Poruke: 3516



Najforumaš 2006
« Odgovor #20 poslato: 06.02.2008. 16:21:12 »

I posle reci.. ja sam navijao za ovaj ili onaj tim. Eeee brate robote.... Jednostavno se stidim svoje navijachke proshlosti. Toliko utakmica, navijanja, putovanja..BATINA, a zashta?
Jadno...
Koliko sam chuo, Zeko je van zemlje. Shatro nije pobegao, nego je otishao u inostranstvo!?  Mislim..
Sačuvana
Драгољуб
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Ужице
Lokacija: Доварје
Država: Србија
Poruke: 1540



« Odgovor #21 poslato: 06.02.2008. 17:56:04 »

Da upravo tako, chuo sam i ja da je u Rusiji a i da je Bjekovic isto zapallio "preko", dal sa njim ili na nekom drugom mestu. Svestan je shta ga cheka i kolika robija, normalno je da ce da bezi kada je procurelo da ga hapse sigurno!!!
Sačuvana
Starla
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Poruke: 1537




Najforumaš 2007
« Odgovor #22 poslato: 06.02.2008. 18:46:10 »

E jbg...bas mi se ne da da ih vidim iza resetaka Tongue.Ma sve u zatvor!!!Razocarana sam...osramotili su sebe i klub.
Sačuvana
Doreta
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Horoskop: Škorpija
Poruke: 758




« Odgovor #23 poslato: 06.02.2008. 23:21:48 »



ja mislim da oni ovo znaju odavno verovatno je trebao neki dobar povod ... ili da neko da zeleno svetlo da se sve resi ...


...sigurno, to ide po sistemu "semafora", kada se dobije znak za "prolaz" krece se u akciju....ali ovoga puta su bas "pozurili"...



bez obzira sto navijam za partizan, kada sam u dnevniku video djajica sa lisisicama na rukam sedeo sam zgranut dugo posle toga... ja mislim da ih ne bi ovako javno hapsili, lisice pa "marica", da nemaju cvrste dokaze...


...pa narvno da tuzilshtvo ne bi smelo da se igra sa ljudima koji su od znachaja za drushtvo, bile ili ce opet biti, a da nema chvrste dokaze, dovoljne da se ako nishta pokrene istraga....
Sačuvana
Starla
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Poruke: 1537




Najforumaš 2007
« Odgovor #24 poslato: 06.02.2008. 23:29:45 »

Kazu da ih je neko otkucao i da su dokazi cvrsti kao "beton"..Ruzno je da Dzaju 'apse sa sve lisicama,pred porodicom,a da Ceca,dolazi na saslusanje sama.A njoj lisice?Ili je ona postedjena toga?
Svaka budala zna da ako hoces da igras-moras da platis.U to su umesani svi...i omladinska skola.Ako ne platis,igraces u nekim nedodjijama,dok ce ovi koji plate,ostati tu i igrati bez obzira na talenat..
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3  Sve
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 3.126 sekundi sa 37 upita.