Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: 1 2 [3]  Sve
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Fudbalska mafija  (Pročitano 19461 puta)
Starla
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Poruke: 1537




Najforumaš 2007
« Odgovor #50 poslato: 09.02.2008. 17:57:09 »

Svi su krali,ali ovi moji bas preterase..Tongue.

Zanimljivo je uporediti diskusiju ovde sa onom u vezi izbora smile


Na sta mislis?Na to da ja imam neki stav i ne povodim se za tudjim misljenjem,ili na nesto drugo?Tongue
Citat: fon Manštajn link=topic=13374.msg142549#msg142549 date=1202496740

[i
"ko o cemu, babao o ustipcima"[/i], kaze nas stara izreka  smile


Trudicu se da smanjim sa "ustipcima"...Bude mi muka od njih.Nisam bre ja toliko slepa,znam da su lopovi,ali SVI.Od ekonoma do glavnih ljudi.Iskreno ne znam ima li ko u ovoj drzavi da ne krade?Huh?
Sačuvana
Top
provereni korisnici
skriboman
*****
Poruke: 3516



Najforumaš 2006
« Odgovor #51 poslato: 09.02.2008. 19:08:36 »

Nema! Svi kradu, na ovaj ili onaj nachin. Neshto se zna, neshto ne, neshto se cuti a neshto se iznosi na videlo. Evo, za ovo je neko propevao kome vishe nije odgovarao ovakav biznis...koji je do tada, verovatno, imao neke koristi od svih tih poslova.
Sačuvana
fon Manštajn
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Vaga
Poruke: 2726


we only come out at night


« Odgovor #52 poslato: 10.02.2008. 01:00:59 »

ne znam za vas ali nekako mi se cini da se neko ludo vreme ponovo primaklo, neka napetost "lebdi" u vazduhu ...
Sačuvana

Stand by me my apprentice
Be brave, clench fists.
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #53 poslato: 11.02.2008. 15:08:34 »

BLIC




Hapse drugu ligu, prva se razbežala



APATIN, BEOGRAD - Bivši predsednik Fudbalskog kluba Mladost iz Apatina i sadašnji član Upravnog odbora Milan Trtica i sekretarica u klubu Roza Arsić uhapšeni su zbog sumnjivog poslovanja kluba, i određen im je pritvor do 30 dana, saznaje „Blic“. Prema nezvaničnim informacija policija provera transfere šestorice fudbalera ovog kluba u novosadsku Vojvodinu.

Prošlog leta su Mladost napustili fudbaleri Kesić, Radosavljev, Drakulić, Trivunović i Stevanović, koji su prešli u Vojvodinu, a nešto pre njih za novosadske crveno-bele potpisao je i golman Babalj.
Sadašnji predsednik uprave Fudbalskog kluba Mladost Bata Milićević nije želo da komentariše ovo hapšenje jer, kako je rekao, nije u toku.
Akcija policije u ovom klubu samo je nastavak provera koje u poslednjih desetak dana vrše inspektori MUP-a.

Krajem januara je uhapšen predsednik FK Vojvodina Ratko Butorović, zvani Bata Kankan, koji je osumnjičen za nameštanje utakmice tog kluba sa Mladošću iz Lučana. Pored njega, uhapšene su još četiri osobe osumnjičene da su učestvovale u nameštanju utakmica.
Policija je nakon toga akciju razbijanja fudbalske mafije nastavila hapšenjem bivših rukovodilaca Crvene zvezde - Dragana Džajića, Vladimira Cvetkovića i Miloša Marinkovića.
Oni se terete da su prisvojili 5,1 milion maraka od transfera Gorana Drulića u špansku Saragosu. Bivši čelnici Zvezde su pred istražnim sudijom negirali krivicu, nakon čega im je određen tridesetodnevni pritvor.
 Očekuje se da bi u sledećih desetak dana Drulić mogao da svedoči pred istražnim sudijom o svom prelasku u Saragosu. Kako je „Blic“ ranije pisao, policija češlja nekoliko desetina transfera fudbalera, koji su u proteklih desetak godina prešli u inostrane klubove, i to ne samo u vezi sa transferima Zvezdinih igrača, jer su sumnjivi transferi i drugih prvoligaša, posebno Partizana i Obilića.

Proveravaju su prelasci prvotimaca Partizana Mateje Kežmana u PSV Ajndhoven, Milana Smiljanića u Espanjol i Simona Vukčevića u ruski Saturn. Takođe, na meti inspektora su i transferi igrača Obilića - Nikole Lazetića koji je otišao u Fenerbahče, Ivana Vukomanovića u Bordo i Nenada Grozdića u holandski Vitese.
Nakon najave da će i poslovanje beogradskih klubova biti proveravano, nekadašnji čelnici su iznenada napustili Srbiju.

Dragan Stojković Piksi, bivši predsednik Zvezde, već duže se nalazi u Japanu, dok su njegove kolege iz Partizana trenutno u Evropi. Nenad Bjeković je kod ćerke i zeta u Nemačkoj, dok se prema poslednjim informacijama Žarko Zečević nalazi na skijanju u Italiji. Iz Srbije je na Kipar kod sestre pre tri dana otišla i nekadašnja predsednica Obilića Svetlana Ražnatović.
U Beogradu nije ni predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić, koji je otputovao u američku državu Arizonu, gde se nalazi na seminaru. On se oglasio saopštenjem, rekavši da će se u Srbiju vratiti krajem februara.

Pod lupom i niže lige
Hapšenje rukovodilaca Mladosti iz Apatina potvrda je informacija iz MUP-a Srbije da će se proveravati poslovanje i nižerazrednih klubova. Na meti policijske istrage naći će se i Radnički iz Niša i još nekoliko klubova koji igraju u nižim ligama.
Sačuvana
Kojoks
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Nebojsha Kojovic
Mesto: Uzice
Lokacija: Uzice
Država: Srbija
FaceBook: ima
Horoskop: Vaga
Poruke: 390




« Odgovor #54 poslato: 11.02.2008. 18:31:28 »

Najacha je izjava Crnogorske policije da u Crnoj Gori ne postoji fudbalska mafija hehehe.
Sačuvana
fon Manštajn
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Vaga
Poruke: 2726


we only come out at night


« Odgovor #55 poslato: 12.02.2008. 03:25:38 »

pa oni smatraju da u opste u celoj crnoj gori ne postoji korupcija i organzovani kriminal...
Sačuvana

Stand by me my apprentice
Be brave, clench fists.
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #56 poslato: 12.02.2008. 15:01:05 »

BLIC



Duplim ugovorima Zvezda i Partizan varali državu i igrače


BEOGRAD - Dvostruki ugovori između klubova bili su jedan od načina za pribavljanje „crnih para“, a jedan od najintrigantnijih je transfer Zorana Njeguša, nekadašnjeg igrača Crvene zvezde, koji je u leto 1998. prešao u Atletiko Madrid, otkriva „Insajder“ u emisiji „Pravila igre“.

Kako se navodi u „Insajderu“, beogradski klub je od Španaca dobio obeštećenje od 7,5 miliona maraka, a potom je sa Njegušem napravio ugovor o sporazumnom raskidu prema kojem igraču pripada 3,5 miliona od ukupne sume, iako je on svoj deo već naplatio od Atletika.
Na taj način Zvezda je prikazala da je zaradila samo četiri miliona maraka. Zanimljivo je i to da je taj ugovor, potpisan od kluba i igrača, overio Fudbalski savez Beograda, iako postoje indicije da je Njegušev potpis falsifikovan. O svemu tome on je nedavno dao iskaz u policiji.

U ovom slučaju sumnjiva je i uloga španskog kluba koji je preko svoje of-šor agencije kupio Njeguša za 7,5 miliona, a posle nekoliko dana od iste firme ga ponovo kupio za 24 miliona maraka. Tako je stvorio „crni fond“ za plaćanja mnogih usluga bez poreza, što nije promaklo španskim istražnim organima. Kontroverzni predsednik Madriđana i gradonačelnik Marbelje, pokojni Hesus Hil, kasnije je optužen za prebacivanje novca iz opštinskog bužeta u kasu kluba i veze sa mafijom. On je 1999. uhapšen, a umro je 2004. tokom suđenja, koje je okončano zbog nedostatka dokaza.

Fudbaler Saša Marković, koji je iste godine kad i Njeguš otišao iz Crvene zvezde u Štutgart, kaže da nikad nije saznao koliko obeštećenje je pripalo crveno-belima.
- Igrač se dogovara sa gazdom o svojoj ceni, sve ostalo se obavlja na relaciji između starog i novog kluba i to ostaje njihova tajna. U mom slučaju čuo sam razne verzije, raspon je bio od četiri do 12 miliona maraka - rekao je Marković za „Insajder“.
U „Insajderu“ je konstatovano da se Partizan nije koristio duplim ugovorima kao Zvezda. Za vreme sankcija prodaje igrače preko agencije „Karan ltd“ iz Luksemburga, a većina novca je ostajala napolju, da ga, kako se navodi, „ne bi pojela“ inflacija.

To je za „Insajder“ rekao Ivan Ćurković, bivši predsednik crno-belih, a sada prvi čovek Olimpijskog komiteta. Sedište „Karan limita“ u Srbiji je na adresi Partizana, a odluka da Partizan zastupa luksemburška agencija doneta je 29. maja 1989. na sednici Upravnog odbora. U radnoj grupi bili su tadašnji predsednik Mirko Marjanović, Ćurković i Žarko Zečević, koji je bio ovlašćen da potpiše ugovor sa agencijom „Karan“.
- Nikada nismo pravili dvojne ugovore, jer smo imali agenciju u Luksemburgu preko koje su išli transferi - rekao je Ćurković za „Insajder“.

Bivši predsednik Partizana, međutim, negirao je da je imao ovlašćenje s kojim je mogao da podiže novac sa računa „Karana“ u Luksemburgu. On je izjavio da Zečević, isto tako, nije imao ovlašćenje za podizanje novca u banci u Švajcarskoj. Ćurković je izjavio da je on kao predsednik kluba davao nalog advokatu „Karana“, koji je imao deponovan potpis u banci, da podigne novac za njih. Bivši prvi čovek Partizana tvrdi da niko od čelnih ljudi iz kluba nije uzimao procenat od prodaje za sebe. On nije mogao da se priseti koliku je proviziju uzimao „Karan“, ali je naveo da je to manje od zvaničnih podataka, koji se kreću od sedam do deset odsto.

Aleksandar Radović, svojevremeno prvi čovek Komisije za ispitivanje zloupotreba, rekao je da su Ćurković i Zečević bili direktno povezani sa „Rotšild bankom“ i firmom „Karan ltd“ i da treba da odgovore zašto je nekoliko desetina miliona maraka završilo na računima luksemburške firme.
Posle 5. oktobra pravosudni organi verovali su da je čak 15 miliona maraka od transfera igrača Partizana sklanjano na privatne račune u „Rotšild banku“ u Luksemburgu. „Insajder“ je došao do zahteva koji je novembru 2001. godine okružni javni tužilac Rade Terzić poslao švajcarskim vlastima sa molbom da se računi Mirka Marjanovića blokiraju, a da se srpskim organima ustupe podaci o kretanju stanja na tim računima. U zahtevu je navedeno da je Marjanović, kao predsednik Partizana, sredstva od prodaje igrača u inostranstvo, oko 15 miliona maraka nelegalno transferisao na račun otvoren u Luksemburgu. „Insajder „je imao uvid u ceo predmet Mirka Marjanovića, ali se u prijavama nigde više nisu spominjale zloupotrebe vezane za FK Partizan. Niko nema odgovor na pitanje zašto je taj deo preskočen. Istraga protiv Marjanovića trajala je sve do njegove smrti 2006, a optužnica nikada nije podignuta.
- On je bio čovek koji je imao veliku firmu. Niko od nas nije uzimao procenat od prodaje. Ponosan sam na taj period, iz Partizana niko nije nikada pritvoren, priveden, procesuiran, tužen i osuđen - rekao je Ćurković.

Ćurković je za „Insajder“ potvrdio da je u poslednjih deset godina Partizan prodao nekoliko timova. U tom periodu Partizan je zaradio nekoliko desetina miliona evra od prodaje fudbalera, igranja na evropskoj sceni, prodaja prava na TV prenose, igara na sreću... Ćurković za „Insajder“ nije mogao da objasni gde su sve pare. Tvrdio je da je većina novca utrošena na uslove za rad i infrakstrukturu.
Sačuvana
Starla
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Poruke: 1537




Najforumaš 2007
« Odgovor #57 poslato: 12.02.2008. 17:39:41 »

Kako ih nije sramota i jedne i druge?Lopovi.Da je onaj Curkovic bio prikacen na neki detektor za laz kada je odgovarao na ona pitanja,ekipi insajdera,taj uredjaj bi crkao Tongue.I ovi iz Zvezde,isto..Odvratni su.
Sačuvana
fon Manštajn
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Vaga
Poruke: 2726


we only come out at night


« Odgovor #58 poslato: 12.02.2008. 18:09:02 »

najtuznije je sto se mi kao nerviramo sto oni gube, pa navijas,  pa citas izjave po novinam, pa mislis bice bolje, a tamo njima samo pare u glavi i sve go lopov, druga prica je da su klubovi privatizovani, ali ovako oni su se uvaljivali u upravne odbore po tamo nekim zaslugama i prijateljskim vezicama, samo da bi drpali kintu i to u milionima... nadam se da ce im oduzeti sve sto su na ovaj nacin stekli, naravno ako se dokaze da je sve ovo tacno, a i ako se ne dokaze sad svi znamo za sigurno da se kralo i sakom i kapom
Sačuvana

Stand by me my apprentice
Be brave, clench fists.
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #59 poslato: 13.02.2008. 15:48:37 »

BLIC


Zečević preko granice unosio novac od transfera

Autor: A. Ž. Adžić

BEOGRAD - Za vreme sankcija dovijali smo se na sve načine da novac od obeštećenja fudbalera završi na računu Partizana, ali ništa nismo radili protivzakonito. Dešavalo se da je pojedinih meseci platni promet sa Srbijom bio potpuno blokiran, pa je tada Rejmon Henšen, direktor luksemburške agencije „Karan“, donosio novac u Srbiju, a ponekad je to radio i Žarko Zečević, kaže za „Blic“ Ivan Ćurković, bivši predsednik Partizana, a sada prvi čovek Olimpijskog komiteta Srbije.

Ćurković navodi da je Partizan još 1989. godine počeo saradnju sa agencijom „Karan“, s kojom je potpisan ugovor o zastupništvu. Tih godina, kako objašnjava, strani klubovi kojima su crno-beli prodavali igrače nisu želeli da krše embargo i uplaćuju novac na Partizanove devizne račune u Srbiji. Ali su, kaže Ćurković, novac uplaćivali na račun agencije „Karan“ u „Rotšild banci“ u Luksemburgu.
- Agencija „Karan“ bi preko virmana, koje je potpisivao Žarko Zečević, prosleđivala novac na naš devizni račun u Narodnoj banci Jugoslavije, „Komercijalnoj banci“ ili „Jugobanci“. Partizan je raspolagao tim novcem i preživljavao - kaže Ćurković.
Međutim, on kaže da se ne seća ko je od funkcionera Partizana imao deponovan potpis za podizanje novca sa deviznih računa u našim bankama.
- Mislim da su ovlašćenja za to imali Zečević, blagajnica i ljudi iz računovodstva - izjavio je Ćurković.

On navodi da u situacijama kada agencija „Karan“ nije bila u mogućnosti da novac prebaci na devizne račune Partizana u Srbiji, pare su donošene u kešu. Na pitanje da li zna koliko je novca na taj način uneto u Srbiju, bivši predsednik crno-belih odgovara da se ne seća.
- Pretpostavljam da je unos tog novca prijavljen na granici, ali to nije bilo u mojoj nadležnosti - kaže Ćurković.
Njegov prvi saradnik u Partizanu, Žarko Zečević, koji je tada bio generalni sekretar kluba, juče je izjavio da je u Srbiji, ali nije bio raspoložen za priču.
- Nisam pobegao i ne krijem se. Sedim u svojoj kancelariji - rekao je Zečević.
On nije želeo da odgovara na optužbe koje su prethodnih dana iznete na njegov račun oko transfera igrača Partizana, kao i na navode koje je izneo Ćurković.
- Mediji su me već osudili i šta da vam sada objašnjavam. Objavili ste da sam pobegao i razne priče. Ali, navikao sam već na sve to - rekao je Zečević, koji sada radi u „Jugoroz gasu“.
On je dodao da će „možda u zavisnosti od odnosa medija prema njemu sledeće nedelje biti raspoložen za duži razgovor“.

Ćurković, zamoljen da objasni zašto strani klubovi nisu uplaćivali novac direktno na devizne račune Partizana, već na račun agencije „Karan“ u „Rotšild banci“, Ćurković tvrdi da tada ni jedan zapadni klub nije želeo da krši sankcije.
- Pričali su da će pare uplatiti tek kada prestanu sankcije, a sa druge strane, setite se kakva je bila inflacija i kakve su bile naše banke. Svako ko je imao devize, gledao je da ih iznese iz zemlje - navodi Ćurković.
Ćurković kaže da je agencija „Karan“ u zavisnosti od transfera uzimala od sedam do 15 odsto. Ipak, Ćurković nije mogao da precizira koliko je novca Partizanu uplaćeno posredstvom ove agencije.
- Partizan je u proteklih 18 godina prodao nekoliko timova, ali koliko se novca obrnulo, zaista ne znam. Većina obeštećenja je isplaćivana u ratama, a sav novac koji je pristizao potrošen je da bi klub preživeo. Proteklih godina inspekcije su redovno kontrolisale papire. Bilo je nekih malih propusta i za to smo platili kaznu - navodi Ćurković.

Bivši predsednik crno-belih takođe tvrdi da tih godina nije napravljen nijedan dupli transfer.
- Mi u klubu borili smo se da izdejstvujemo što bolje uslove, veće obeštećenje za Partizan. Igrač je zasebno pregovarao oko uslova za sebe. Dešavalo se čak, kao prilikom prelaska Slaviše Jokanovića u Ovijedo, da mi ostanemo kratkih rukava, jer je španski klub bankrotirao - kaže Ćurković.
Bivši prvi čovek FK Partizan negira da je ovaj klub država bilo kada reketirala, jer su, kako tvrdi, uvek poslovali u skladu sa zakonom.
- Uvek smo poslovali transparentno. Ništa nismo krili ni od koga, ni od javnosti ni od državnih organa. O tome svedoči da niko od čelnika Partizana nikada nije bio uhapšen, niti osumnjičen za neko krivično delo - kategoričan je Ćurković.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #60 poslato: 15.02.2008. 14:51:27 »

B 92



Bulić preti Terziću smenom


Zajednica superligaša će, ako se predsednik Fudbalskog saveza Srbije Terzić do ponedeljka ne vrati u zemlju, pokrenuti inicijativu za raspisivanje izbora na svim nivoima u obe organizacije, rekao je predsednik Zajednice Dragan Bulić. Predsednik Zajednice superligaša je na konferenciji za novinare po završetku sednice Upravnog odbora te organizacije istakao i da je nastavak fudbalske sezone doveden u pitanje.

Bulić je rekao da je za ponedeljak zakazan sastanak čelnika te organizacije sa Odborom za hitna pitanja FSS, koji čine Terzić, generalni sekretar Zoran Laković i četiri potpredsednika.

Zajednica će inicijativu za izbore na svim nivoima pokrenuti ako se Terzić ne pojavi na sastanku ili ne prenese ovlašćenja na nekog drugog.

Bulić je dodao da postoji još nekoliko uslova, a svi su postavljeni zato što FSS ignoriše zahteve Zajednice superligaša.

Prvi je da se hitno zakaže Izvršni odbor FSS, drugi da Odbor za hitna pitanja te organizacije bude u stalnom zasedanju dok traje "vanredna situacija" u srpskom fudbalu, treći da se predsednik Zajednice automatski imenuje i za potpredsednika FSS, a poslednji da se reše problemi, pre svih, u Sudijskom odboru FSS.

"Situacija je delikatna. Prisustvo svih 12 članova Zajednice ukazuje na ozbiljnost i želju da se problemi prevaziđu... Razmatrane su sve opcije, a najviše smo razgovarali o nastavku sezone koji će zavisiti od daljih dešavanja, eventualno novih hapšenja, dokaza o neregularnosti takmičenja", rekao je Bulić.

Takmičenje u Superligi je ocenjeno kao regularno, iako je Bulić naglasio da ga hapšenja zbog lažiranja utakmica demantuju i ocenio da su ona "šamar svima" u fudbalskoj organizaciji.

"Lično se osećam pogođen dešavanjima. Situacija je najlošija u istoriji srspkog fudbala i zato pozdravljamo akcije policije. Fudbal iz svega ovoga može da izađe samo jači", rekao je predsednik Zajednice.

Bulić je po završetku konferencije novinarima rekao i da ne namerava da se, u slučaju raspisivanja izbora, kandiduje za bilo koju funkciju u FSS i u Zajednici superligaša.

Potpredsednik FSS Predrag Teofilović rekao je da će klubovi u toku sledeće nedelje razmatrati pitanje nastavka prvenstva i da će potom svoje zaključke predstaviti Zajednici.

Teofilović je, takođe, istakao da će ubuduće biti promenjena praksa FSS da ne proverava detaljno ugovore klubova prilikom transfera fudbalera, zbog čega su ranije ovog meseca uhapšeni nekadašnji funkcioneri Crvene zvezde, dok se i dalje istražuju poslovi drugih klubova.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #61 poslato: 05.03.2008. 14:58:59 »

BLIC



Bivši direktor OFK Beograda zloupotrebio položaj

Poternica za Terzićem



BEOGRAD - Srpska policija juče je raspisala poternicu za Zvezdanom Terzićem (42) iz Beograda, predsednikom Fudbalskog saveza Srbije, osumnjičenim za zloupotrebu službenog položaja, jer je kao direktor OFK Beograda prisvojio 1.100.000 maraka od transfera Vanje Grubača 1998. godine u nemački Hamburger.

Iako se već danima pričalo da su Terzić i transfer Vanje Grubača pod lupom istražnih organa, tek prošle sedmice srpska policija je od kluba iz Nemačke dobila potvrdu da su isplatili novac OFK Beogradu. Taj novac, međutim, kako je utvrđeno, nije završio u kasi kluba sa Karaburme.
„Blic“ je prošlog petka kontaktirao Hamburger i iz pres službe tog kluba nam je prekjuče stigao odgovor:
„Hamburger je platio obeštećenje za prelazak Vanje Grubača. Koliko je tačno novca uplaćeno ne možemo da kažemo, jer je politika kluba da se o tome ne govori. Jedino što možemo da vam kažemo je da je uplaćeno oko milion nemačkih maraka.“

Prilikom prelaska Vanje Grubača iz OFK Beograd, na čijem čelu je tada bio Terzić, u Hamburger potpisana su dva ugovora. Prema ugovoru koji je predstavljen javnosti, Grubač je u Nemačku otišao kao slobodan igrač, bez obaveze da Hamburger plati obeštećenje OFK Beogradu. Međutim, Terzić, kao prvi čovek kluba sa Karaburme, potpisao je i drugi, tajni ugovor sa predstavnicima nemačkog kluba, prema kojem Hamburger ima obavezu da plati obeštećenje od 1.100.000 maraka, i to u dva navrata.
Nemci su obeštećenje OFK Beogradu platili u junu i julu 1998. godine, i to prvo 750.000 maraka, a zatim i ostatak od 350.000 maraka. „Blic“ je imao uvid u dokumentaciju, kojom Nemci potvrđuju da su novac uplatili na račun „Ferajns und Vesbank AG“ u Hamburgu, broj 290809, i da je gotovinu, kao ovlašćeni predstavnik „romantičara“, podigao Terzić. Tadašnji predsednik OFK Beograda je o prijemu novca pismenim putem obavestio i nemački klub.
- Terzić o tom novcu, međutim, nije obavestio Upravni odbor kluba, utvrđeno je u istrazi. I novac je umesto u klupskoj kasi završio u Terzićevim džepovima - kaže sagovornik „Blica“ blizak istrazi koja se već nekoliko meseci vodi protiv fudbalske mafije.

O spornim transferima ne samo OFK Beograda već i drugih klubova iz Srbije istraga traje već nekoliko meseci. Od samog početka kao jedan od najspornijih jeste transfer Vanje Grubača. Posle prvih napisa da je njegov prelazak u Hamburger sumnjiv, Grubač je rekao mediji u Srbiji da u njegovom transferu „ništa nije sporno“, da je Terzić podigao novac za obeštećenje, ali da ga je dao njemu. Grubačevo objašnjenje bilo je i da je to urađeno da bi Nemci izbegli da plate porez.

„Blic“ je juče zvao i Zvezdana Terzića ne bi li čuli njegov komentar posle raspisivanja potrage, ali je predsednik FSS bio nedostupan. Terzić nije u Srbiji više od mesec dana. Krajem januara otputovao je u Zagreb na seminar UEFA. Iako je obećao da će se vratiti i glasati u drugom krugu predsedničkih izbora 3. februara, Terzić to nije uradio, već je, kako su tvrdili i on i njegovi prvi saradnici iz FSS, otputovao direktno u Finiks na specijalizaciju iz sportskog menadžmenta i usavršavanje engleskog jezika. U javnosti se međutim odmah pročulo da Terzić nije u SAD već u Crnoj Gori, kod prijatelja i rođaka. U svojoj jedinoj, telefonskoj konferenciji za novinare, otkako je napustio Srbiju, Terzić je objasnio da dok je bio na čelu OFK Beograda „radio je što i drugi“.

Terzić se, navodno, javio iz Londona, gde je otišao na lečenje ramena povređenog na skijanju u Francuskoj 5. februara, a pre nekoliko dana oglasio u jednom dnevniku i obećao da će se do kraja sedmice vratiti u Beograd, i da će pojedine novine tužiti zbog svega što su pisale o njemu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #62 poslato: 12.04.2008. 14:36:27 »

Priveden i Milovan Nikodinović


Bivši generalni sekretar Zajednice fudbalskih prvoligaša Milovan Nikodinović priveden je u petak zbog sumnje da je učesvovao u nelegalnim poslovima prilikom transfera, rečeno je agenciji Beta u policiji. Nikodinović se sumnjiči da je učestvovao u transferu igrača OFK Beograda Vanje Grubača u Hamburg. Zbog tog prelaska policija traži i bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije Zvezdana Terzića.

Nikodinović je bio predsednik Zajednice od 1999. do 2001. godine.

Nikodinović je deveti osumnjičeni koga je policija privela od kada je početkom godine počela da istražuje nelegalne radnje u domaćem fudbalu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #63 poslato: 18.04.2008. 15:07:24 »

B 92



VSS uvažio Džajićevu žalbu


Vrhovni sud Srbije saopštio je da je uvažio žalbu branioca Dragana Džajića i ukinuo rešenje Okružnog suda u Beogradu, kojim je nekadašnjem predsedniku fudbalskog kluba Crvena zvezda i njegovim saradnicima Vladimiru Cvetkoviću i Milošu Marinkoviću produžen pritvor. Predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje. U isto vreme, Okružno javno tužilaštvo podnelo je zahtev za proširenje istrage protiv trojice optuženih, ovog puta u vezi sa transferom Perice Ognjenovića u Real Madrid.

Vrhovni sud je odluku obrazložio ocenom da je Džajiću pritvor produžen uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, jer nema činjenica koje ukazuju na to da bi okrivljeni, ako bi se našli na slobodi, ometali postupak uticanjem na nesaslušane svedoke.

Džajić, nekadašnji generalni sekretar "crveno-belih" Cvetković i bivši sekretar kluba Marinković pritvoreni su 5. februara zbog sumnje da su zloupotrebili položaj u Zvezdi i na transferu Gorana Drulića u Saragosu protivpravno prisvojili više od šest miliona evra.

Istraga protiv Džajića i Cvetkovića kasnije je proširena i zbog transfera Zorana Njeguša u madridski Atletiko na kome su nekadašnji funkcioneri Zvezde navodno prisvojili tri i po miliona maraka. Okružni sud u Beogradu istragu protiv Džajića i Marinkovića potom je proširio i na transfer Nemanje Vidića u moskovski Spartak, na kome su bivši funkcioneri "crveno-belih" navodno zaradili dva miliona evra.

Okružno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je podnelo novi zahtev za proširenje istrage protiv Džajića i Cvetkovića zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i prilikom transfera Perice Ognjenovića u madridski Real.

Ognjenović je u Zvezdi igrao od 1994. do 1998. godine, kada je prešao u Real za, kako su spekulisali mediji, tri miliona nemačkih maraka. Mediji su izvestili da su "crveno-beli" u finansijskim knjigama prikazali da je transfer bio vredan dva miliona maraka.
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3]  Sve
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.692 sekundi sa 36 upita.