Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: 1 [2] 3  Sve
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Fudbalska reprezentacija Srbije  (Pročitano 28820 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #25 poslato: 11.02.2009. 15:01:03 »

Fudbaleri Srbije plasirali su se u finale međunarodnog turnira na Kipru, pošto su u polufinalu savladali selekciju domaćina sa 2:0.

Golove za tim Radomira Anića postigli su Milan Jovanović u 25. i Danko Lazović u 42. minutu susreta. Protivnik naše selekcije u finalu u sredu biće reprezentacija Ukrajine koja je u drugom polufinalu pobedila Slovačku sa 3:2.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #26 poslato: 24.03.2009. 14:07:45 »

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2009&mm=03&dd=23&nav_id=351667



"Meč u Rumuniji rešava mnogo toga"


Najbolji fudbaleri Srbije okupili su se u Kovilovu na početku priprema za kvalifikacioni meč za Svetsko prvenstvo protiv Rumunije u Konstanci.

Boško Janković, Gojko Kačar i Danko Lazović ocenili su da je predstojeća utakmica sa Rumunijom do sada najvažnija u kvalifikacija za Mundijal u Južnoj Africi.

"Retko se dešava da se ponovi onakav meč kakav smo odigrali protiv Austrije u Beču, tako da ne možemo baš da se uzdamo u to. Zbog loših rezultata u dosadašnjem delu kvalifikacija, Rumuni moraju da idu na pobedu na svom terenu, a to može da dovede do njihovog kiksa", izjavio je Janković.

Vezni fudbaler italijanske Đenove naveo je da su pred početak kvalifikacija u Grupi 7 Rumuni i Francuzi bili proglašeni za favorite, ali da "orlovi" žele da pokažu da takve prognoze nisu bile na mestu.

"Pred start kvalifikacija Francuzi i Rumuni su važili za favorite, a nama je da ih sada demantujemo. Dosta je Rumunija igrala na Evropskim i Svetskim prvenstvima, a mi ne", kazao je on i dodao da od igrača protivničkog tima najviše ceni Pola Kodreu, za koga je rekao da je "opasan igrač sa veoma jakim udarcem".

Centarfor holandskog PSV Ajndhovena Danko Lazović svestan je da je meč sa Rumunijom važan - "Ovaj meč može mnogo toga da reši i verovatno je najbitniji u ovom delu kvalifikacija. Možemo mnogo da dobijemo i zato moramo ozbiljno da se pripremimo", poručio je Lazović.

Ove sezone Lazović je u PSV-u dobijao šansu uglavnom sa klupe, ali smatra da to neće negativno da utiče na njegove nastupe u nacionalnom timu.

"Malo igram, malo ne igram, ali do sada se 'milion' puta pokazao da klupski i reprezentativni fudbal nemaju veze jedan sa drugim", zaključio je Lazović.

Selektor Srbije Radomir Antić u petak je objavio spisak igrača za meč u Konstanci, u međuvremenu je pozvao Aleksandra Kolarova umesto Aleksandra Lukovića, a poznat je i spisak selekcije Rumunije.

Antić: "Rumuni pod pritiskom"

Antić je izjavio da u Rumuniji ne želi samo dobar rezultat, već i napredak u igri.

"Izuzetno je važno da kroz rezultate dodjemo do autoriteta. Meni je vrlo bitno na koji način ćemo to da uradimo. Želim da idemo napred, a ne samo da ostvarimo dobar rezultat", rekao je Antić na konferenciji za novinare.

Antić je rekao da je za Rumune hendikep što neće igrati Kristijan Kivu, koji je povređen, ali je dodao da to neće umanjiti ozbiljnost priprema "orlova" za subotnju utakmicu.

"To je hendikep za njih, međutim, ne treba da brinemo o tome. Njihovi problemi neće umanjiti našu koncentraciju i kvalitet na pripremama", kazao je on.

Selektor Srbije u dosadašnjoj trenerskoj karijeri radio je sa dosta rumunskih igrača, za koje je rekao da su talentovani, ali i da će u Konstanci igrati pod pritiskom zbog imperativa pobede.

"Trenirao sam dosta rumunskih fudbalera i oni su uvek imali talenat. Ipak, oni su sada pod pritiskom, jer je za njih utakmica biti ili ne biti. Sa druge strane, meč u Konstanci će biti potpuno drugačija od naših gostovanja u Parizu i Beču i ne vredi da ih poredimo", rekao je on.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #27 poslato: 28.03.2009. 14:42:03 »

Fudbalska reprezentacija Srbije igra u subotu (19.45h) u Konstanci protiv Rumunije, u meču petog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. godine.

Naša selekcija posle četiri duela ima devet bodova i na čelu je sedme grupe, dok je Rumunija iz tri utakmice osvojila četiri boda. Selektor Srbije Radomir Antić izjavio je da je ključno da fudbaleri Srbije ostanu mirni pred meč sa Rumunijom
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #28 poslato: 29.03.2009. 14:58:48 »

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je u Konstanci selekciju Rumunije rezultatom 3:2 (2:0) u ključnom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Srbija je na poluvremenu vodila golovima Jovanovića i autogolom Stojke, a treći pogodak postigao je Bane Ivanović. Rumunski fudbaleri su dva puta smanjivali, golovima Marike i Stojke, ali nisu uspeli da dođu do izjednačenja. Srbija sada ima 12 bodova iz pet mečeva i ostaje na čelu grupe 7, dok su Rumuni sa samo 4 boda iz 4 utakmice gotovo izvesno eliminisani.


Stadion Farula u Konstanci, gledalaca 12.000. Sudija: Trefoloni (Italija). Žuti kartoni: Mutu, Radoj, Kostea, Tamaš, Žigić, Subotić.

Strelci: 0:1 Jovanović 14, 0:2 Stojka 45ag, 1:2 Marika 51, 1:3 Ivanović 61, 2:3 Stojka 71.

Rumunija: Lobont, Kontra, Rac, Tamaš, Stojka, Radoj, Kostea (Bukur 63), Kodrea (Tanase 46), Marika, Mutu, Kočiš (Nikulae 76).

Srbija: Stojković – Ivanović, Obradović, Vidić, Dragutinović – Stanković, Milijaš, Krasić, Jovanović (Janković 62) – Pantelić (Subotić 66), Žigić.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #29 poslato: 02.04.2009. 14:57:12 »

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Švedsku sa 2:0 (1:0) u prijateljskoj utakmici u Beogradu.

Samo 37 sekundi bilo je dovoljno Antićevim "orlovima" da povedu, kada je Nikola Žigić bio strelac, a konačan rezultat postavio je Boško Janković, u 82. minutu. Pred oko 17.890 gledalaca na stadionu Partizana Srbija je nadigrala Švedsku, propustila još nekoliko prilika za ubedljiviju pobedu i u odličnoj atmosferi ušla u pauzu pred nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, 6. juna protiv Austrije u Beogradu.


Srbija – Švedska 2:0 (1:0)
(Žigić 1, Janković 82)

Stadion Partizana; gledalaca: 17.890.

Srbija: Dišljenković (Isailović 36), Ivanović, Obradović (Kolarov 66), Subotić, Vidić, Stanković (Kačar 46), Krasić, Kuzmanović, Jovanović (Ninković 46), Žigić (Janković 70), Lazović (Pantelić 46).

Švedska: Isakson, Nilson (Johanson 46), Melberg (Majstorović 46), Hanson, Edman, Lindgren, Vilhelsmon, Sebastijan Larson, Elm, Berg, Henrik Larson (Nanskog 46).
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #30 poslato: 30.05.2009. 15:06:37 »

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2009&mm=05&dd=29&nav_id=363068


Radomir Antić saopštio spisak



Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić objavio je spisak 23 igrača za sledeće dve utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Reprezentacija će se okupiti u ponedeljak, 1. juna. Srbija 6. juna dočekuje Austriju, a onda 10. juna igra u gostima protiv Farskih Ostrva.

Selektor Antić je pritom istakao da je utakmica sa Austrijom 6. juna u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo prvo od 'dva finala' koja očekuju njegovu ekipu.

"To je za nas prvo od dva finala. Imamo veliki respekt prema Austrijancima. Oni su u odnosu na prošlu godinu promenili selektora, a novi ima nadimak vatrogasac. Austrijanci će pokušati sve da u Beogradu pronađu šansu koja će ih vratiti u igru", rekao je Antić.

Selekcija Austrije, posle pet mečeva, zauzima četvrto mesto u grupi sa sedam bodova, pet manje od vodeće Srbije. Srpski selektor, međutim, tvrdi da ta činjenica neće 'uspavati' njegovu ekipu.

"Sve navodi na to da moramo da budemo ozbiljni. Imaćemo dosta vremena za pripremu utakmice, moramo pre svega da razmišljamo o svojoj igri. Želimo da dođemo do pozitivnog rezultata, i zato neće biti opuštanja. Imam poverenja u igrače i to mi uliva optimizam", istakao je Antić.

"Trenutno se nalazimo u privilegovanoj situaciji. Rekao sam i ranije, put u Južnu Afriku vodi iz Beograda. Prvi smo u grupi, i ako dobijemo preostale utakmice kod kuće, ići ćemo na Svetsko prvenstvo", poručio je Antić.

Na spisku od za mečeve sa Austrijom i Farskim Ostrvima, nalaze se i trojica fudbalera iz domaćeg prvenstva, Ivan Obradović (Partizan), Nenad Milijaš (Crvena zvezda) i Dragan Mrđa (Vojvodina),

"Voleo bih da na spisku ima više od trojice igrača iz domaćih klubova. Stalno sam u kontaktu s ljudima iz našeg fudbala i pratim šta se dešava. Ova trojica su ranijim igrama u reprezentaciji već potvrdili svoje kvalitete, a vrata nacionalnog tima otvorena su i za sve ostale igrače", rekao je Antić.

Selektor Srbije podsetio je i da na utakmici sa Austrijom neće moći da računa na napadača Nikolu Žigića zbog parnih žutih kartona, ali da će napadač Rasinga pomoći ekipi u utakmici sa Faranima. Antić je dodao da na spisku nema igrača sredine terena Dinama iz Kijeva Miloša Ninkovića, koji je dobio virusnu upalu pluća.

"Očekujem da na pripremama za ove utakmice nećemo imati dodatne pehove. Svi igrači koji su se našli na spisku svojim ponašanjem i igrom izborili su status reprezentativaca", zaključio je Antić.

Antić je pozvao sledeće igrače:

Golmani: Vladimir Stojković, Vladimir Dišljenković, Bojan Isailović.
Odbrana: Branislav Ivanović, Nemanja Vidić, Ivica Dragutinović, Neven Subotić, Antonio Rukavina, Aleksandar Luković, Ivan Obradović i Aleksandar Kolarov.
Sredina terena: Dejan Stanković, Zdravko Kuzmanović, Nenad Milijaš, Gojko Kačar, Miloš Krasić, Boško Janković, Milan Jovanović i Miralem Sulejmani.
Napad: Nikola Žigić, Marko Pantelić, Dragan Mrđa i Danko Lazović.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #31 poslato: 06.06.2009. 15:14:12 »

Srbija - Austrija (subota, 20.30h)


Selektor Srbije Radomir Antić najavio je da će njegova ekipa od prvog minuta igrati napadački u subotu protiv Austrije, u meču kvalifikacija za SP 2010. godine.

"Poslednje što nam treba je bilo kakva dilema, sigurno je da domaćin mora da preuzme odgovornost i dominaciju", izjavio je Antić na konferenciji za novinare u Kovilovu. Antić je kazao da će ekipa u subotnju utakmicu ući bez euforije, ali sa velikom željom za pobedu i jakim motivom.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #32 poslato: 07.06.2009. 14:52:00 »

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2009&mm=06&dd=06&nav_id=364603



Srbija - Austrija 1:0




Fudbaleri Srbije pobedili su Austriju 1:0, u šestom kolu sedme grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. godine.

Ekipa Radomira Antića odigrala je verovatno najlošiji meč u dosadašnjem toku kvalifikacija, ali je ipak uspela da zabeleži izuzetno važnu pobedu koja je približava Modnijalu u Južnoj Africi. Jedini gol pred preko 50 hiljada gledalaca na stadionu Crvene zvezde postigao je Nenad Milijaš iz jedanaesterca u sedmom minutu.

Srbija posle šest odigranih mečeva vodi u sedmoj grupi sa 15 osvojenih bodova. Druga je selekcija Francuske sa 10 bodova i utakmicom manje, a treća Litvanija sa devet. Litvanci su na svom terenu poraženi od selekcije Rumunije sa 1:0.

Naredni meč Srbija igra već u sredu u Toršavnu protiv Farskih Ostrva.

Duel sa Austrijom morao bi da bude velika opomena srpskim fudbalerima koji će u nastavku kvalifikacija morati da igraju znatno bolje ukoliko žele da obezbede plasman na Svetsko prvenstvo.

Već u prvom minutu Austrija je najavila veoma dobru partiju. Odbrana Srbije zaboravila je na Majerhofera koji je izašao sam ispred Stojkovića, ali je na sreću loše šutirao. Bilo je očigledno da su gosti znatno bolje ušli u meč i da igraju sa više energije. U četvrtom minutu Jančner je šutirao sa oko 20 metara ali pored gola.

Ipak, već u šestom minutu Srbija je postigla gol koji je, ispostaviće se, odlučio meč. Odbrana Austrije napravila je grubu grešku, Lazović je to iskoristio, uzeo loptu i golman Austrije Gspurning je morao da obori napadača PSV-a. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Nenad Milijaš i Srbija je povela.

Nakon ranog vođstva, srpska selekcija je zaigrala bolje, ali je to i dalje bilo daleko od izdanja koje se očekivalo. U 11. minutu dobar pokušaj nakon kornera Milijaša imao Nemanja Vidić. Najbolji fudbaler Premijer lige u prošloj sezoni se tokom prvog dela povredio i zamenjen je na poluvremenu, što se osetilo u odbrani Srbije.

U nastavku prvog dela nije bilo ozbiljnijih prilika, i Srbija je nakon 45 minuta uz dosta sreće vodila.

Nastavak utakmice doneo je dosta bolju igru Srbije, posebno nakon ulaska Jankovića, ali i odlične prilike Austrijanaca. Već u trećem minutu drugog dela Austrija je opasno zapretila. Sve je počelo lošim prijemom Pantelića, Hofer je nakon 'ispadanja' Subotića utrčao u kazneni prostor sa desne strane, ali je njegov oštar centaršut ipak završio samo kornerom.

Austrijanci su u prvih deset minuta nastavka krenuli znatno ofanzivnije, i srpska odbrana bila je na velikim mukama. Ipak, uz nekoliko dobrih intervencija Dragutinovića i Ivanovića naša selekcija sačuvala je vođstvo, a Antić je u 56. minutu napravio odličan potez pošto je umesto Lazovića na teren ušao Boško Janković.

Fudbaler Đenoe je već pri prvom kontaktu sa loptom iznudio faul na 22-23 metra od gola Austrije. Udarac Milijaša odbio se od živog zida u korner.

Ulazak Jankovića uneo je živost u igru reprezentacije Srbije, a u 59. minutu Krasić je nakon veoma dobrog prodora po levoj strani iznudio prekršaj na ivici kaznenog prostora. Prekid je veoma dobro izveo upravo Boško Janković, lopta se od prečke odbila do Milana Jovanovića čiji udarac je ipak izblokiran.


U 69. i 70. minutu Srbija je odigrala dve najbolje akcije na meču. Prvo je Janković sjajno promenio stranu i pronašao Krasića, fudbaler ruskog CSKA odlično je centrirao na drugu stativu, ali pokušaj Jovanovića glavom nije bio dovoljno jak. Minut kasnije akcija je išla po levoj strani, Jovanović je ovoga puta pronašao Krasića koji je primio loptu i loše šutirao iako je mogao da proigra Pantelića na 'penalu'.

U poslednjih 15-ak minuta odbrana Srbije bila je na velikim mukama, a Austrijanci su u 77. minutu bili najbliži izjednačenju. Veoma slabi Subotić olako je ispao, Mark Janko je prihvatio loptu na oko 25 metara od gola i odlično šutirao levom nogom, ali je prečka zaustavila njegov pokušaj.

Tri minuta pre kraja puno sreće i odlična intervencija Stojkovića spasli su gol Srbije. Ipak, naša selekcija je do kraja uspela da sačuva svoj gol i zabeleži izuzetno važnu pobedu. Drugi žuti karton i suspenziju za meč sa Faranima u samom finišu zaradio je kapiten Srbije Dejan Stanković.

Srbija - Austrija 1:0

Srbija: Stojković, Ivanović, Vidić, Subotić, Dragutinović, Stanković, Milijaš, Krasić, Jovanović, Lazović, Pantelić.
Austrija: Špurning, Štrancl, Dragović, Šimer, Pelivan, Hofer, Jančev, Majerhofer, Holcl, Ortlener, Šarner.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #33 poslato: 09.06.2009. 14:54:23 »

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2009&mm=06&dd=08&nav_id=364886


SP: "Orlovi" otputovali u Toršavn




Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je u Toršavn gde će u sredu (20.15h) igrati protiv Farskih Ostrva u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

U tim se vraća napadač Nikola Žigić, koji nije igrao protiv Austrije zbog suspenzije, ali će zbog parnih žutih kartona ovaj put izostati kapiten Dejan Stanković i Boško Janković, dok je Nemanja Vidić povređen. U tim je naknadno pozvan vezni fudbaler Košica Nemanja Matić, koji je napustio pripreme mlade selekcije za Evropsko prvenstvo u Švedskoj.

Reprezentacija Srbije je prva u Grupi 7 sa 15 bodova iz 6 utakmica. Farani su na poslednjem mestu sa jednim bodom iz 4 utakmice, ali do sada nisu bili lak protivnik ni za jedan tim u grupi. Jedina utakmica na kojoj su primili više od jednog gola je bio poraz upravo od Srbije u Beogradu (2:0).

Napadač "orlova" Marko Pantelić upozorio je da će tim Srbije morati ozbiljno da shvati naredni kvalifikacioni meč.

"Kraj je sezone, svi smo po malo umorni, pa je sigurno da ne treba očekivati lepršavu igru. Sada je važno da osvajamo bodove i krupnim koracima nastavimo ka Južnoj Africi", rekao je Pantelić.

Oprezan je i Ivica Dragutinović.

"Treba biti izuzetno oprezan i krajnje ozbiljno shvatiti meč protiv Farskih Ostrva. Znamo kakav nas posao očekuje i od samog starta bićemo koncentrisani na osvajanje tri boda", rekao je Dragutinović.

Šestog septembra prošle godine Srbija je protiv Farskih Ostrva upisala prve bodove u kvalifikacijama za Mundijal. Golove su postigli Jakobsen (autogol) u 30. minutu i Žigić u 88. minutu.

Meč Farska Ostrva – Srbija u sredu biće jedini u tom terminu u okviru kvalifikacione grupe 7. Nakon Farana, Srbiju očekuje meč sa Francuskom, 9. septembra u Beogradu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #34 poslato: 10.06.2009. 13:56:51 »


Fudbalska reprezentacija Srbije igra u sredu (20.15h) u Toršavnu protiv Farskih Ostrva, u sedmom kolu sedme grupe kvalifikacija za SP 2010. godine

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić rekao je u Toršavnu da njegovu ekipu očekuje važan duel sa selekcijom Farskih Ostrva. Antić je istakao da ’orlovi’ na predstojećem meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. godine sigurno neće potceniti protivnika.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #35 poslato: 11.06.2009. 14:44:13 »

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2009&mm=06&dd=10&nav_id=365319



Pobeda Srbije na Farskim ostrvima!



Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je u Tošhavnu Farska ostrva rezultatom 2:0 (1:0) i povećala prednost u kvalifikacijama za SP 2010. godine.

Pobedu Srbiji doneli su golovi Milana Jovanovića u 44. i Nevena Subotića u 61. minutu. Srbija je tako stekla posam bodova prednosti na čelu sedme kvalifikacione grupe, uz dva meča više od nacionalnog tima Francuske. Sledeći rival Srbije biće upravo Francuzi, devetog septembra u Beogradu.

Reprezentativci Srbije imali su problema sa selekcijom Farskih ostrva, koja igra izuzetno čvrsto u ovim kvalifikacijama, tokom kojih je u ostalim mečevima doživela dva minimalna poraza i uzela bod Austriji.

Tokom većeg dela meča Srbija je igrala sa visoko postavljenom odbranom, na gotovo 40 metara od gola Vladimira Stojkovića, što je otvorilo prostor za kontre Farana.

Domaći tim imao je niz veoma dobrih prilika, ali su dobre Stojkovićeve intervencije i nepreciznost napadača u ključnim trenucima sačuvali naš tim od iznenađenja.

Selekciji Srbije, koja je na put krenula bez Vidića, Jankovića i Stankovića, trebalo je neko vreme da se privikne na uslove za igru – u Tošhavnu se igralo na plus sedam stepeni, 25 manje u odnosu na Beograd, uz veoma jak vetar.

U prvih 20 minuta najbolju šansu imao je Nikola Žigić, koji je posle šest minuta na centaršut odličnog Kolarova pogodio prečku glavom sa peterca.

U 20. minutu dogodila se prilika koja je najbolje opisala tok većeg dela meča – kapiten Marko Pantelić šutirao je iz gužve sa 13 metara, odlični golman Mikelsen odbio je udarac, a Krasić je naleteo na loptu i poslao je preko gola.

Do samog finiša prvog dela Srbija je držala loptu i okruživala protivnički šsnaesterac, ali su najbolje šanse propustili domaćini, koji su u tri navrata mogli da povedu, ali nisu imali koncentracije.

Usledila je silovita završnica Srbije koja je donela rezultat – najpre je Pantelić propustio da pokupi odbitak posle Žigićevog šuta, ali je upornost Orlova nagrađena u 44. minutu, kada je Mikelsen odbranio Panteliću i Jovanoviću, ali je „Lane“ ponovo pritrčao i ubacio loptu u mrežu.

To je značajno olakšalo posao srpskom timu, koji je u nastavku relativno lako držao situaciju pod kontrolom, ali je posle Žigićevog velikog promašaja na Pantelićevu asistenciju domaćin imao najbolju šansu na meču – Samuelsen je uz malo problema uspeo da smiri loptu u šesnaestercu Srbije, odigrao povratnu za Olsena, ali je on potpuno neometan sa 15 metara ciljao odmah pored stative.

U 61. minutu meč je okončan – iz dva pokušaja Milijaš uputio dobar centaršut, Subotić izuzetno lepo glavom sa deset metara pogodio mrežu. Bio je to prvi gol za nacionalni tim momka, koji je u nekoliko navrata kiksirao tokom prvog poluvremena.

Od tog trenutka ritam meča je pao, a osnovni cilj srpskog tima bio je da se sačuva od povreda posle nekoliko oštrih startova.

Srbija sada ima 18 bodova iz 7 mečeva, a pobedom nad Francuskom obezbedila bi mesto na šampionatu sveta.

Farska ostrva: Mikelsen, Nes, Davidsen, Be, Gregersen, Danielsen, Benjaminsen, Samuelsen (Jakobsen), Olsen (Petersen), Holst (Flotun), Lekin.

Srbija: Stojković, Subotić, Ivanović, Luković, Kolarov, Milijaš, Kuzmanović, Krasić (Kačar), Jovanović (Sulejmani), Pantelić (Lazović), Žigić.

Grupa 7
1. Srbija 7 6 0 1 (15:5) 18
2. Francuska 5 3 1 1 (7:6) 10
3. Litvanija 7 3 0 4 (6:6) 9
4. Austrija 6 2 1 3 (7:9) 7
5. Rumunija 6 2 1 3 (7:10) 7
6. Farska Ostrva 5 0 1 4 (1:7) 1
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #36 poslato: 16.07.2009. 14:45:47 »

Ratomir Dujković izabran je za selektora mlade fudbalske reprezentacije Srbije.

Dujković je za selektora mladih fudbalera jednoglasno izabran na sednici Izvršnog Odbora Fudbalskog saveza Srbije, gde mu je protivkandidat bio Dragoljub Bekvalac. Dujkovića je za selektora predložio Odbor za hitna pitanja FSS, dok je Bekvalac bio kandidat Stručnog Odbora FSS. Za Dujkovićevog pomoćnika postavljen je Aleksandar Stanojević, selektor U-19 reprezentacije.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #37 poslato: 11.08.2009. 14:53:44 »

Mlada reprezentacija Srbije u utorak u Novom Sadu igra protiv Izraela (17.30h), u prijateljskoj utakmici koju će obeležiti debi Ratomira Dujkovića na klupi.

Selektor mlade reprezentacije Srbije Ratomir Dujković izjavio je da je optimista pred početak novog ciklusa takmičenja. "Motivisanost i zalaganje svakog pojedinca i ekipe u celini u pripremama za prijateljsku utakmicu dobar je znak da će igrači biti još spremniji i motivisaniji kad na red dođu takmičarski susreti", rekao je Dujković.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #38 poslato: 12.08.2009. 16:36:58 »

Mlada reprezentacija Srbije pobedila je Izrael rezultatom 1:0 (0:0) u prijateljskoj utakmici pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Strelac odlučujućeg pogotka bio je Ljubomir Fejsa u 82. minutu. Fudbaler Partizana primio je loptu na 30-ak metara od gola i snažnim i preciznim udarcem postigao pobedonosni gol. Novi selektor Ratomir Dujković tako je uspešno debitovao na klupi reprezentacije. Srbija je imala više loptu u nogama, stvorila je nekoliko solidnih prilika, baš kao i Izrael posle kontranapada.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #39 poslato: 12.08.2009. 16:38:10 »

Fudbaleri Srbije igraju u sredu u Pretoriji (19h) prijateljski meč protiv Južne Afrike.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić izjavio je da će prijateljska utakmica sa Južnom Afrikom biti dobra prilika za pojedine mlade igrače da se dokažu. "Probaćemo da proširimo mogućnosti naše selekcije i da nastavimo da gradimo autoritet nacionalnog tima.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #40 poslato: 13.08.2009. 14:16:35 »

http://www.blic.rs/sport.php?id=105986


Ubedljiva pobeda Srbije nad Južnom Afrikom


Reprezentacija Srbije savladala je u prijateljskoj utakmici u Pretoriji ekipu Južne Afrike sa 3:1. Strelci za naš tim bili su Zoran Tošić u 56. i 77. minutu i Danko Lazović u 68 minutu, dok je počasni gol za domaće postigao Mpela u 93. minutu.

Srbija je po prikazanoj igri na najboljem putu da se sledeće godine ozbiljinijim povodom ponovo nađe u Južnoj Africi. Iako su "orlovima" nedostajali iskusni saigrači poput Nemanje Vidića, Marka Pantelića i Nenada Milijaša, to se na terenu nije osetilo. Izabranici Radomira Antića su se u prvom poluvremenu navikavali na "mundijalsku" klimu koja im očito odgovara. Osim dve prilike Nikole Žigića i Laneta Jovanovića u poslednjim trenucima poluvremena, "orlovi" su u pravom smislu reči odmeravali snagu sa domaćinom koji se takođe pokazao u sasvim pristojnom izdanju.
Drugo poluvreme donelo je golove "orlova" i majstorije Zorana Tošića. As Mančestera je za pola sata pokazao šta znači igrati kod Aleksa Fergusona. Prvi gol Srbije pao je u 56. minutu kada je nakon solo prodora Tošić snažnim udarcem iskosa sa leve strane matirao nemoćnog golmana Kunea. Najbolji "orao" u Pretoriji, kojem je ovo bio prvi gol u dresu Srbije, od tog trenutka se razigrao te je ubrzao igru "orlova" u napadu, pa se na drugi gol nije dugo čekalo. Njega je, iako okružen dvojicom protivničkih igrača postigao Danko Lazović u 68. minutu nateravši selektora Antića da se zamisli koga da stavi u napad u sudbonosonoj utakmici u septembru protiv Francuza. Da je generalna proba pred pomenuti meč koji se igra 9. septembra u Beogradu uspela, pokazao je drugi gol Tošića u 77. minutu, kada je na sličan način, nakon driblinga ostavio golmana na krivoj nozi a saigračima i gledaocima širom sveta dao novi povod za radost. Počasni gol za Južnu Afriku postigao je Mpela u trećem minutu nadoknade.

Osmeh na licu selektora, uigranost i harmonija na terenu i pre svega efikasnost "orlova" najbolja su preporuka svim navijačima da do kraja kvalifikacionog ciklusa budu uz tim, kako bi ih za manje od godinu dana ponovo gledali na istom mestu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #41 poslato: 29.08.2009. 14:40:49 »

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić objavio je spisak igrača za meč sa Francuskom u kvalifikacijama za SP.

U odnosu na standardni spisak igrača izostao je Marko Pantelić, koga Antić nije pozvao zato što bivši centarfor Herte još uvek nije pronašao novi klub. Najvažnija utakmica kvalifikacija za plasman na Svetsko Prvenstvo u Južnoj Africi sa Francuskom igra se devetog septembra u Beogradu.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Vladimir Stojković (Sproting, Portugalija), Vladimir Dišljenković (Metalurg Donjeck, Ukrajina), Željko Brkić (Vojvodina).
Odbrana: Branislav Ivanović (Čelsi), Antonio Rukavina (Minhen 1860, Nemačka), Nemanja Vidić (Mančester Junajted, Engleska), Neven Subotić (Borusija Dortmund, Nemačka), Aleksandar Luković (Udineze, Italija), Ivica Dragutinović (Sevilja, Španija), Ivan Obradović (Real Saragosa, Španija), Aleksandar Kolarov (Lacio, Italija).

Sredina terena: - Dejan Stanković (Inter, Italija), Gojko Kačar (Herta, Nemačka), Nenad Milijaš (Vulverhempton, Engleska), Zdravko Kuzmanović (Fiorentina, Italija), Radosav Petrović (Partizan), Miloš Krasić (CSKA Moskva, Rusija), Zoran Tošić (Mančester Junajted, Engleska), Miloš Ninković (Dinamo Kijev, Ukrajina).

Napadači: Nikola Žigić (Valensija, Španija), Milan Jovanović (Standard Lijež, Belgija), Danko Lazović (PSV Ajndhoven, Holandija), Marko Milinković (Košice, Slovačka).
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #42 poslato: 06.09.2009. 14:48:32 »

Reprezentacije Francuske i Rumunije igrale su nerešeno 1:1 (0:0), u duelu Grupe 7 kvalifikacija za SP 2010 što najviše odgovara selekciji Srbije.

Francuska je bila bolja u Sen Deniju, stvarala je šanse ali su Rumuni snažnom igrom u odbrani uspeli da se odbrane u poslednjih pola sata i osvoje bod. Tijeri Anri je doneo prednost 'trikolorima' u trećem minutu drugog poluvremena ali je samo šest minuta kasnije Eskide loše reagovao i doneo veliku radost Rumunima. Francuska za četiri dana gostuje u Beogradu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #43 poslato: 10.09.2009. 14:51:03 »

Fudbalske reprezentacije Srbije i Francuske odigrale su na stadionu Crvene zvezde 1:1, u meču osmog kola kvalifikacija za SP 2010. godine.

Pred preko 50 hiljada gledalaca u sjajnoj atmosferi ekipa Radomira Antića odlično je otvorila meč, povela je u 13. minutu golom Milijaša iz penala, a uz to i dobila igrača više pošto je isključen golman Ugo Loris. Ipak Francuzi su na kraju osvojili bod, a izjednačujući pogodak postigao je kapiten Francuza Tijeri Anri u 31. minutu.


Tabela:
Srbija 8 6 1 1 16:6 19
Francuska 8 4 3 1 10:8 15
Austrija 8 3 2 3 11:11 11
Litvanija 8 3 0 5 7:8 9
Rumunija 8 2 3 3 9:12 9
F.Ostrva 8 1 1 6 4:12 4

Preostale utakmice: Srbija - Rumunija, Austrija - Litvanija, Francuska - Farska Ostrva (10. oktobra), Litvanija - Srbija, Francuska - Austrija, Rumunija - Farska Ostrva (14. oktobra).
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #44 poslato: 03.10.2009. 15:10:21 »

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić objavio je spisak igrača za kvalifikacione mečeve za Svetsko Prvenstvo sa Rumunijom i Litvanijom.

Srbija igra u Beogradu sa Rumunijom 10. oktobra, a sa Litvanijom četiri dana kasnije u Kaunasu. Na Antićevom spisku ponovo se nalazi Marko Pantelić, koji je propustio prethodni susret kvalifikacija za Svetsko Prvenstvo sa Francuzima zbog suspenzije.


golmani: Vladimir Stojković (Sporting, Portugalija), Vladimir Dišljenković (Metalurg, Ukrajina), Bojan Isailović (Čukarički),
odbrana: Branislav Ivanović (Čelsi, Engleska), Antonio Rukavina (Minhen 1860, Nemačka), Nemanja Vidić (Mančester Junajted, Engleska), Neven Subotić (Borusija Dortmund, Nemačka), Aleksandar Luković (Udineze, Italija), Ivica Dragutinović (Sevilja, Španija), Ivan Obradović (Saragosa, Španija), Aleksandar Kolarov (Lacio, Italija),
sredina terena: Dejan Stanković (Inter, Italija), Gojko Kačar (Herta, Nemačka ), Nenad Milijaš (Vulverhemton, Engleska), Zdravko Kuzmanović (Štutgart, Nemačka), Radosav Petrović (Partizan), Miloš Krasić (CSKA Moskva, Rusija), Zoran Tošić (Mančester Junajted, Engleska), Miloš Ninković (Dinamo Kijev, Ukrajina),
napadači: Nikola Žigić (Valensija, Španija), Marko Pantelić (Ajaks, Holandija), Milan Jovanović (Standard, Belgija), Marko Milinković (Košice, Slovačka).
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #45 poslato: 10.10.2009. 14:59:51 »

Reprezentacija Srbije u subotu od 20.30 časova na stadionu Crvene zvezde dočekuje Rumuniju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine.

U slučaju pobede nad Rumunima Srbija bi kolo pre kraja kvalifikacija u Grupi 7 izborila direktan plasman u Južnu Afriku. Ukoliko meč bude rešen bilo kojim drugim ishodom, a Francuska pobedi Farska ostrva, sve će biti odlučeno u poslednjem kolu, koje se igra u sredu, a nacionalni tim Srbije tada gostuje Litvaniji.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #46 poslato: 11.10.2009. 14:35:51 »

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, pošto je pobedila Rumuniju rezultatom 5:0.

Prvi gol dao je Nikola Žigić u 37. minutu posle kornera Krasića. Početkom drugog poluvremena ponovo je asistent bio Krasić, a Pantelić je duplirao prednost naše selekcije. U 78. minutu Srbija je rešila sve dileme u vezi sa pobednikom, pošto je rezervista Zdravko Kuzmanović dao treći gol. U samom finišu Milan Jovanović postigao je dva gola za konačnih, fantastičnih 5:0 i plasman na SP!
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #47 poslato: 14.10.2009. 15:08:33 »

Fudbalska reprezentacija Srbije u sredu od 20 časova završava kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine.

Protivnik "Orlova" u 10. kolu grupe 7 je selekcija Litvanije, a selektor Radomir Antić najavio je da će naš tim u Marijampolu igrati na pobedu, "jer je to način na koji se odnosi prema obavezama", kao i da će šansu pružiti rezervistima.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #48 poslato: 15.10.2009. 15:00:08 »

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je od Litvanije rezultatom 2:1 u poslednjem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Domaći su poveli golom Mindaugasa Kalonasa u 20. minutu posle penala koji je skrivio Neven Subotić, a izjednačio je Zoran Tošić u 59. minutu nakon što je predriblao golmana i plasirao loptu u gol. Pobedu Litvancima doneo je Marijus Stankevičijus u 68. minutu iz diskutabilnog penala koji je napravio Aleksandar Luković. Srbija je u subotu pobedom nad Rumunijom obezbedila plasman na SP.
Sačuvana
Deporte
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Muškarac
Poruke: 419



« Odgovor #49 poslato: 15.11.2009. 14:58:40 »

Fudbaleri Srbije pobedili su u Belfastu Severnu Irsku 1:0 (0:0) u prijateljskom meču.

Jedini gol za 'Orlove' postigao je napadač PSV-a Danko Lazović koji je u drugom poluvremenu nosio kapitensku traku. Pored Lazovića, koji je imao još nekoliko dobrih prilika, istakli su se Zoran Tošić, Gojko Kačar i Zdravko Kuzmanović, kao i Miloš Krasić koji je zaigrao u završnici. Za Srbiju je debitovao i Dejan Lekić koji je odigrao 15 minut umesto jedinog strelaca na meču.
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3  Sve
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 3.342 sekundi sa 36 upita.