Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1]
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Masters kup - Doha i Šangaj  (Pročitano 8218 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« poslato: 03.11.2008. 15:16:26 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2008&mm=11&dd=02&nav_id=326724



Doha: Jelena i Ana u istoj grupi


Najbolje srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović igraće u istoj grupi na završnom turniru osam najboljih igtračica sveta koji u utorak počinje u Dohi.

Žrebom je odlučeno da pored dve srpske teniserke u prvoj grupi igraju i dve Ruskinje - Svetlana Kuznjecova i Vera Zvonareva. U drugoj grupi će igrati Amerikanke sestre Serena i Venus Vilijams i preostale dve Ruskinje Jelena Dementijeva i Dinara Safina.

U takmičenju po grupama igraće se po proncipu svako po svakim, a posle tri kola dve najuspešnije iz obe grupe plasiraće se u polufinale.
Na prošlogodišnjem završnom turiru Janković je u grupi zabelezila sva tri poraza, dok je Ivanović sa dve pobede i jednim porazom ušla u polufinale, gde je izgubila od buduće pobednice Belgijanke Žistin Enan.

Turnir u Dohi igra se za nagradni fond od 4,55 miliona dolara. Pobednici će propasti 1,34 miliona, a poraženoj finalistkinji 715.000 dolara. Nagrada za tri pobede u grupi iznosi 400.000, za dve pobede 300.00, a za jednu pobedu 200.000 dolara. Čak i igračica koja izgubi sva tri meča u grupi dobiće 100.000 dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #1 poslato: 04.11.2008. 14:37:40 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2008&mm=11&dd=03&nav_id=326877


Doha: Jelena - Ana u prvom kolu


Dve najbolje srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović sastaće se u utorak u prvom kolu prve grupe završnog godišnjeg WTA turnira koji se igra u Dohi

Očekuje se da duel između Jankovićeve i Ivanovićeve počne između 16,30 i 17 časova. Turnir će otvoriti dve Ruskinje Svetlana Kuznjecova i Vera Zvonareva, koje se nalaze u grupi sa našim teniserkama. Njihov duel počinje u 15 časova.

"Na početku je sve otvoreno", rekla je trenutno najbolje rangirana teniserka sveta Jelena Janković i dodala: "Zaista sam ponosna na sebe. Kao što znate, uspela sam da se izborim sa svim pritiscima koje sam imala".

Od januara 2008. pet teniserki bilo je na mestu "broj jedan", ali samo tri će učestvovati na završnom turniru, čiji je nagradni fond 4.550.000 dolara. Enan je okončala karijeru, a Ruskinja Marija Šarapova zbog povrede ramena već duže vreme pauzira.

Pored Jankovićeve, koja je ove godine osvojila četiri titule, ali nijednu gren slem, učestvovaće trećeplasirana Serena Vilijams koja je na Otvorenom prvenstvu SAD osvojila devetu "veliku" titulu i Ana Ivanović koja je ove godina osvojila prvu na Rolan Garosu, ali je kasnije zbog povrede palca pala na četvrto mesto.

"Mislim da smo malo umorne posle naporne sezone koja je iza nas. Osećam da se moja igra vratila na nivo pre povrede", rekla je Ivanovićeva, koja je prošlog meseca osvojila titulu u Lincu, prvu posle Rolan Garosa.

U konkurenciji su još pobednica Vimbldona Venus Vilijams, kao i Ruskinje, drugoplasirana Dinara Safina, bivša pobednica Otvorenog prvenstva SAD Svetlana Kuznjecova, olimpijska pobednica Elena Dementijeva i deveta teniserka sveta Vera Zvonareva.

Šampionat je održan u Madridu 2006. i 2007. kada je oba puta pobedila Enan. Pre Španije, najčešće se održavao u SAD, a premešten je u Zaliv iz komercijalnih razloga, iako tenis nije tako popularan kao na Zapadu.

Katar će biti domaćin naredne tri godine, posle čega će se završni turnir preseliti u Istanbul.

Na turniru u Dohi, u Grupi 1 igraće Jankovićeva, Ivanovićeva, Kuznjecova i Zvonareva, a u Grupi 2 sestre Vilijams, Safina i Dementijeva. Dve najbolje igračice iz svake grupe plasiraće se u završnicu.

Prvog dana turnira sastaće se Kuznjecova - Zvonareva, Janković - Ivanović i Safina – Venus Vilijams.

Plasman u finale doneće 715.000 dolara, a utešne nagrade su: za tri pobede 400.000, za dve pobede 300.000, za jednu pobedu 200.000, a za teniserku koja ne ostvari nijednu pobedu čak 100.000 dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #2 poslato: 05.11.2008. 14:58:47 »

U duelu dve srpske teniserke Jelena Janković je savladala Anu Ivanović rezultatom 6:3, 6:4 u prvom kolu WTA završnog turnira u Dohi za 88 minuta igre.

Jelena je drugi put iz osam susreta savladala sunarodnicu. Presudna je bila dobro osmišljena taktika prve teniserke sveta, tj. forsiranje bekhenda rivalke, kao i mnogo bolje kretanje Jankovićeve. U drugom meču Bele grupe Ruskinja Vera Zvonarjeva pobedila je zemljakinju Svetlanu Kuznjecovu sa 6:2, 6:3.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #3 poslato: 05.11.2008. 14:59:31 »

Amerikanka Venus Vilajams savladala je Dinaru Safinu sa 7:5, 6:3 u prvom kolu Bordo grupe završnog WTA turnira u Dohi.

Starija sestra Vilijams u prvom setu je gubila sa 5:2 i 15:40 (dve set lopte), ali je najviše zahvaljujući servisu uspela da se izvuče i na kraju trijumfuje. "Samo sam želela da ne odustanem, da joj ne poklonim set tek tako. Postepen pristup, poen po poen, kao i ravnoteža između agresivnosti i pasivnosti doneli su mi preokret", kaže 28-godišnja teniserka.

U sredu se u okviru Bele grupe sastaju Ana Ivanović i Vera Zvonarjeva. Jedna protiv druge igrale su šest puta, a skor je 4-2 za srpsku teniserku. Ana je dobila poslednja tri meča (sva tri na betonu), a nedavno je u Lincu prepustila rivalki samo tri gema – 6:2, 6:1.

U Bordo grupi Venus igra sa 5. nosiocem Jelenom Dementijevom, a u drugom meču sastaju se Serena Vilijams i Dinara Safina.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #4 poslato: 06.11.2008. 15:31:12 »

Srpska teniserka Ana Ivanović doživela je i drugi poraz na završnom WTA Masters turniru u Dohi, izgubivši od Ruskinje Vere Zvonareve sa 3:6, 7:6, 4:6.

Ana je ovim porazom izgubila gotovo sve šanse da ponovi prošlogodišnji uspeh, kada je igrala u polufinalu. Ivanovićeva je u utorak u prvom kolu izgubila od trenutno najbolje teniserke sveta Jelene Janković 2:0, tako da joj sada ostaju samo teoretske šanse da eventualnom pobedom u trećem kolu protiv Svetlane Kuznjecove osvoji drugo mesto u grupi.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #5 poslato: 07.11.2008. 14:51:04 »

Venus Vilijams i Jelena Dementijeva zabeležile su pobede u drugom kolu završnog turnira u Dohi.

Venus je u drugom kolu savladala svoju sestru Serenu 5:7, 6:0, 6:0, i tako se plasirala u polufinale. Dementijeva je lako izašla na kraj sa Dinarom Safinom – 6:2, 6:4. Za poslednje mesto u polufinalu boriće se Jelena Dementijeva i Serena Vilijams.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #6 poslato: 07.11.2008. 14:51:41 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2008&mm=11&dd=06&nav_id=327463



Doha: Jelena u polufinalu!




Jelena Janković plasirala se u polufinale završnog šampionata za teniserke u Dohi.

Srpska teniserka je u drugom kolu bila bolja od Ruskinje Svetlane Kuznjecove u dva seta 7:5, 6:4. U poslednjem duelu u grupi, Jankovićeva će se sastati sa Verom Zvonarevom.

Već u prvom gemu srpska teniserka napravila je brejk i tu prednost je održavala do desetog gema, kada je kod vođstva 5:4 servirala za set. Izgubila je servis, ali je odmah uzvratila novim brejkom u 11. gemu, povela 6:5 i imala još jednu priliku da povede u setovima.

Kuznjecova je, međutim, naredni gem dobila na Jelenin servis bez izgubljenog poena, ali se Janković ipak na vreme trgla i dobila taj brejk rezultatom 8:6. I tada je mogla posao da završi ranije, jer je vodila 6:4, ali tada nije iskoristila dve set lopte.

U drugom setu obe teniserke uspevale su da održe svoje servise u prvih devet gemova, a onda je Janković zablistala i sa nekoliko izvanrednih udaraca napravila brejk i završila meč.

Početkom drugog seta Jelena je dva puta tražila lekarsku pomoć zbog bolova u ledjima, ali se srećom nije radilo o ozbiljnijoj povredi.
Posle ove pobede, u prvoj grupi je sve rešeno, jer su Janković i Vera Zvonareva sa po dve pobede sigurne učesnice polufinala. Ostaje im da u
međusobnom duelu odluče kojoj će pripasti prvo, a kojoj drugo mesto u grupi.

Ivanović i Kuznjecova će u poslednjem kolu odigrati meč koji nema rezultatskog značaja, mada će pobednici doneti dodatnih 100.000 dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #7 poslato: 07.11.2008. 21:36:44 »

http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=114866


ATP MASTERS: Novak prvo protiv Del Potra
   

Novak Đoković će se u nedelju oko sedam ujutru, na startu Mastersa u Šangaju, sastati sa osmim igračem sveta, Argentincem Huanom Martinom del Potrom.

Đoković u međusobnim duelima vodi 1:0, pobedom u trećem kolu US opena 2007. godine, kada je bilo 3:0 u setovima. U okviru prvog kola Zlatne grupe sastaće se još Francuz Žo Vilfred Conga i Rus Nikolaj Davidenko.

Legendarni srpski dubl igrač Nenad Zimonjić startovaće u ponedeljak u Zlatnoj grupi u paru sa Kanađaninom Danijelom Nestorom. Njihovi rivali biće Poljaci Marijuš Firstenberg i Marćin Matkovski, od kojih su nedavno poraženi u četvrtfinalu Madrida.

U prvoj fazi turnira Zimonjić i Nestor će se suočiti još sa dublovima Dluhi/Paes i Bjorkman/Ulijet, koje su ove godine pobedili u finalu Vimbldona.

Đoković je odustajanjem Rafaela Nadala obezbedio ulogu favorita u svojoj grupi. Voljom žreba izbegao je Rodžera Federera, ali i sve boljeg Britanca Endija Mareja.

Naravno, Davidenko, Conga i Del Potro nisu protivnici za potcenjivanje. Conga će svakako predstavljati psihološki najveću prepreku našem teniseru, pošto ga je ove jeseni savladao u Bangkoku i u Parizu.

U Crvenoj grupi će pored Federera i Mareja igrati Amerikanac Endi Rodik i Francuz Žil Simon.

Prva dva tenisera iz obe grupe nastaviće takmičenje u polufinalu, gde će igrati prvi iz Crvene protiv drugog iz Zlatne grupe i obrnuto. Interesantno je da će se ove godine finale igrati na dva dobijena seta, umesto na dosadašnjih tri.



Federer majstor za Masterse

Što se tiče tradicije, ona je potpuno na Federerovoj strani. Švajcarac je trijumfovao na četiri od poslednjih pet Mastersa, a jedini teniser koji je uspeo da prekine njegovu seriju (David Nalbandijan 2005) nije se ni plasirao na ovogodišnji turnir.

Poslednje finale bez Federera odigrano je još 2002, kada je Lejton Hjuit bio bolji od Huana Karlosa Ferera.

Nagradni fond turnira iznosi 4,45 miliona dolara, a novac će se deliti po sledećim principima. Samo učešće svakom teniseru donosi po 100.000 dolara, osim Simonu, koji je "uleteo" kao zamena za povređenog Nadala i po tom osnovu će inkasirati 50.000.

Svaki trijumf u grupi donosi novih 100.000 dolara, pobeda u polufinalu vredi 315.000, a u finalu 625.000. Teniser koji bi do titule stigao uz maksimalan učinak zaradio bi ukupno 1,34 miliona dolara, što je u rangu sa nagradama na gren slem takmičenjima.

Pobeda bez poraza na turniru donosi i 750 ATP bodova. Pobeda u grupi vredi 100 bodova, u polufinalu 200, a u finalu 250.

Učešće u konkurenciji dublova donosi 50.000 dolara, pobeda u grupi 15.000, u polufinalu 25.000 i u finalu 100.000. Neporaženi šampioni podelili bi 220.000 "zelenih novčanica".
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #8 poslato: 08.11.2008. 15:08:06 »

Najbolja teniserka sveta Jelena Janković igraće sa Amerikankom Venus Vilijams u polufinalu završnog turnira u Dohi.

Jelena Janković poražena je u trećem kolu Masters turnira u Dohi od Ruskinje Vere Zvonareve rezultatom 6:2, 3:6, 4:6. Jankovićeva je ovim porazom zauzela drugo mesto u prvoj grupi završnog godišnjeg WTA turnira i u subotu će u polufinalu igrati protiv Amerikanke Venus Vilijams, koja je osvojila prvo mesto u drugoj grupi.

Srpska teniserka je do sada odigrala osam mečeva sa Venus Vilijams i pet puta pobedila.

REZULTATI

BELA GRUPA
( 8 ) Vera Zvonareva - (1) Jelena Janković 2:1 (2:6, 6:3, 6:4)
Agnješka Radvanska - (6) Svetlana Kuznjecova 2:0 (6:2, 7:5)

TABELA: Zvonareva 3-0, Janković 2-1, Radvanska 1-0, Ivanović 0-2, Kuznjecova 0-3.

BORDO GRUPA
(5) Elena Dementijeva - Nađa Petrova 2:1 (6:4, 4:6, 6:4)

TABELA: V. Vilijams 3-0, E. Dementijeva 2-1, S. Vilijams 1-1, Petrova 0-1, Safina 0-3.
« Poslednja izmena: 08.11.2008. 16:25:21 Rašo » Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #9 poslato: 09.11.2008. 16:34:02 »

Najbolja svetska teniserka Jelena Janković neće igrati u finalu WTA šampionata u Dohi.

U polufinalu Venus Vilijams je pobedila našu teniserku u tri seta – 6:2, 2:6, 6:3, posle dva sata i 11 minuta igre. U nedeljnom finalu Amerikanka igra sa Verom Zvonarevom, dok Jelena Janković okončava sezonu na prvom mestu WTA liste.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #10 poslato: 09.11.2008. 16:34:25 »

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Argentinca Huana Martina del Potra, sa 2:0 (7:5, 6:3) na početku Masters kupa u Šangaju.

U drugom meču dana sastaće se Rus Nikolaj Davidenko i Francuz Žo Vilfred Conga.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #11 poslato: 10.11.2008. 14:59:00 »

Amerikanka Venus Vilijams pobedila je Ruskinju Veru Zvonarjevu rezultatom 6:7 (5-7), 6:0, 6:2 u finalu WTA završnog turnira u Dohi.

Starija Vilijamsova je na takmičenje došla kao osmi nosilac, ali je uspela da pobedi sve rivalke i zaradi 1.100.000 dolara. Venus je trijumfom u finalnom okršaju došla do 39. titule u karijeri, a treće ove sezone.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #12 poslato: 10.11.2008. 14:59:50 »

Šangaj


U drugom meču "Zlatne grupe" Rus Nikolaj Davidenko je pobedio Francuza Žoa Vilfreda Congu sa 6-7 (6-8), 6-4, 7-6.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #13 poslato: 11.11.2008. 14:46:59 »

Francuz Žil Simon iznenadio je Švajcarca Rodžera Federera, pobedom u tri seta u prvom meču 'Crvene' grupe Masters kupa u Šangaju.

Simon, koji se u Šangaju našao samo zahvaljujući povredi Rafaela Nadala, pobedio je Federera, sa 2:1, po setovima 4:6, 6:4, 6:3.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #14 poslato: 11.11.2008. 14:47:20 »

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor pobedom su započeli takmičenje na Masters kupu u Šangaju.

Zimonjić i Nestor, drugi nosioci turnira, u "zlatnoj grupi" su savladali sedmi dubl sveta, Poljake Marjuša Firstenberga i Maćeja Matkovskog sa 2:1 (7:6, 5:7, 10:4), posle sat i 44 minuta igre.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #15 poslato: 11.11.2008. 14:47:53 »

Novak Đoković igra sa Nikolajem Davidenkom u drugom kolu ''zlatne'' grupe Masters kupa u Šangaju.

U drugom meču sastaju se Francuz Žo Vilfred Conga i Argentinac Huan Martin del Potro. Đoković se do sada samo jednom sastao sa Davidenkom, u Dejvis kupu kada je srpski teniser predao meč zbog bolesti pri vođstvu 2:1 u setovima.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #16 poslato: 12.11.2008. 15:18:48 »

Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Šangaju pošto je u drugom kolu savladao Davidenka sa 2:1 (7:6, 0:6, 7:5).

To je njegov drugi trijumf u Zlatnoj grupi, gde mu je ostao još meč sa Congom, koji je doživeo oba poraza, pa taj meč neće uticati na plasman našeg tenisera. Đoković će, ako pobedi, biti prvi u grupi, a u slučaju poraza njegov plasman će odrediti ishod meča Del Potro - Davidenko. Još uvek nisu poznati učesnici polufinala iz Crvene grupe u kojoj su Federer, Mari, Simon i Rodik.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #17 poslato: 13.11.2008. 14:51:17 »

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #18 poslato: 13.11.2008. 20:15:50 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2008&mm=11&dd=13&nav_id=328663



Conga ponovo bolji od Đokovića


Srpski teniser Novak Đoković izgubio je od Žoa Vilfreda Conge, sa 2:1, po setovima 6:1, 5:7, 1:6 u 3. kolu Masters kupa u Šangaju.

Đoković će, bez obzira, biti učesnik polufinala, pošto je prolaz u sledeći krug obezbedio pobedama nad Del Potrom i Davidenkom. Congi je to tek prva pobeda u Šangaju i neće igrati u nastavku.

Đoković je bio na dobrom putu da zabeleži treći trijumf. Prvi set je dobio relativno brzo i posle dva brejka ga rešio u svoju korist, sa 6:1.

U drugom, oba tenisera su bila sigurna na servisu, sve do 12. gema, kada je Đoković u ključnom trenutku poslao dve lopte u aut i dozvolio Congi da izjednači. Francuz je u odlučujućem setu dominirao, poveo sa 3:0 i do kraja prepustio Đokoviću još samo jedan gem.

Meč je trajao sat i 38 minuta.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #19 poslato: 15.11.2008. 14:49:46 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2008&mm=11&dd=14&nav_id=328826



Treća pobeda Zimonjića i Nestora


Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor zabeležili su treću pobedu na Masters kupu u Šangaju.

Zimonjić i Nestor savladali su Čeha Lukasa Dlouhog i Indijca Leandera Paesa sa 2:0, po setovima 6:1, 6:4, pa su prvu fazu završili sa maksimalnim učinkom.

Srpsko-kanadski dubl je još ranije obezbedio prvu poziciju u grupi, a u polufinalu će igrati sa južnoameričkim tandemom Pablo Kuevas-Luis Orna. Urugvajsko-peruanski dubl zauzeo je drugo mesto u 'crvenoj' grupi sa učinkom od dve pobede i jednim porazom.

U drugom polufinalu sastaće se prvi nosioci, Amerikanci Majk i Bob Brajan i Poljaci Marčin Matkovski i Mariuš Firstenberg, koji su u drugom meču dana savladali Jonasa Bjorkmana i Kevina Ulijea sa 2:1, po setovima 6:2, 1:6, 10:6 i tako zauzeli drugo mesto u 'zlatnoj' grupi.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #20 poslato: 15.11.2008. 14:50:47 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2008&mm=11&dd=14&nav_id=328916



Mari dobio Rodžera, Novak na Simona



Škotlanđanin Endi Mari pobedio je Rodžera Federera 6:4, 6:7 (3), 7:5, u poslednjem meču u 'crvenoj grupi' i tako izbacio branioca titule sa turnira.

Posle trijumfa Marija poznati su i parovi polufinala. Prvoplasirani iz 'zlatne grupe' Novak Đoković igraće protiv Žila Simona koji je ovom pobedom Marija zauzeo drugo mesto u 'crvenoj grupi'. Drugi par čine Endi Mari i Rus Nikolaj Davidenko.

Meč u kojem je Federer morao da pobedi, a Mari morao da uzme jedan set kako bi obezbedio prvo mesto u grupi, trajao je više od tri sata. Oba tenisera odigrala su fenomenalno i ovaj duel je, uz finale na Vimbldonu koje su odigrali Nadal i Federer, najbolji meč sezone.

Veliko priznanje svakako treba odati i Mariju, koji je posle osvajanja drugog seta obezbedio prvo mesto u grupi, ali je do kraja odigrao svim raspoloživim snagama i na kraju je zasluženo slavio.

Duel je počeo ranim brejkom Federera, na šta je Mari odovorio nekoliko gemova kasnije istom merom. Ipak, u finišu seta Federer je bio smireniji i poveo je sa 1:0.

Sjajni Škotlanđanin uzvratio je već na startu drugog seta oduzimanjem servisa i najavio veliku borbu. Brejk prednosti Mari je održavao sve do sedmog gema kada je ponovo pritisnuo servis Švajcarca i došao do duplog brejka i vođstva od 5:2.

Iako je Mari u narednom gemu imao 40-15 i dve set lopte, tada se budi jedan od najboljih igrača u istoriji ovog sporta i fenomenalnom serijom od četiri uzastopno dobijena gema dolazi nadomak pobede. Mari se, ipak, skoncentrisao u 12. gemu i odservirao za taj-brejk.

U ’dodatnom gemu’ teniseri su bili izjednačeni na prvoj promeni strana, a onda je Škotlanđanin pojačao, dobio naredna četiri poena i izborio odlučujući set.

U pauzi između drugog i trećeg seta Federer se požalio na bol u leđima i kada je Mari uz jedan brejk poveo sa 3:0, činilo se da je meč završen. Ipak, Federer je veliki šampion, što je pokazao do kraja meča. Švajcarac se još jednom vratio u meč i čak napravio brejk za vođstvo od 4:3. Mari nikako nije hteo da se preda i pored mnogo propuštenih prilika uzvratio je ribrejkom za 4:4.

Naredni gem Mari je lagano dobio, a deseti gem, koji je trajao više od 16 minuta, sigurno će ostati upamćen. Federer je servirao za ostanak u setu, a Mari je u tom gemu propustio prvo dve vezane, a zatim još pet meč lopti. Švajcarac je u trenucima kada je Mari imao meč lopte odservirao nekoliko as udaraca i na kraju je nekako uspeo da izbori novo izjednačenje.

To je, ipak, bilo sve od velikog Rodžera koji u 12. gemu nije uspeo da odservira za novi taj-brejk i Mari je meč dobio iskoristivši tek osmu meč loptu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #21 poslato: 16.11.2008. 14:52:15 »

 smile

Zimonjić i Nestor pobedili braću Bryan sa 2:0 u finalu i osvojili Masters kup. Godinu završavaju na prvom mestu ATP liste za dublove.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #22 poslato: 17.11.2008. 15:07:07 »

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2008&mm=11&dd=16&nav_id=329154


Đoković: "Ovo je kao gren slem"


Sezonu koju je počeo osvajanjem svog prvog gren slem turnira, Otvorenog prvenstva Australije, Novak Đoković je okončao podjednako trijumfalno, pošto je prvi put u karijeri osvojio završni godišnji masters turnir. "Presrećan sam zbog ove titule. Ovo je za mene veliki uspeh. Pobedio sam na turniru na kome su učestvovala osmorica najboljih tenisera sveta, a to samo po sebi najbolje govoru o kvalitetu takmicenja i protivnika", rekao je Đoković nakon pobede u finalu protiv Rusa Nikolaja Davidenka rezultatom 6:1, 7:5.

Na istom turniru Đoković je prošle godine imao sva tri poraza u grupi i nije dobo ni jedan set, ali mu je to iskustvo sada očigledno bilo veoma dragoceno.

Za trijumf na mastersu pripala mu je nagrada od 1,34 miliona dolara, a malo mu je nedostajalo da sezonu završi kao drugi igrač sveta. Sada ima samo deset bodova manje od Rodžera Federera i sigurno ima razloga da žali zbog opuštanja u meču protiv Žoa Vilfreda Conge koji je izgubio posle dobijenog prvog seta.

"Zbog kvaliteta tenisera protiv kojih sam igrao ovaj turnir može da se izjednači sa gren slem takmičenjem. Nije bilo lakog protivnika, a želim da čestitam Davidenku koji je odličnim igrama zaslužio da se nađe u finalu. Dokazao je da treba da bude među pet najboljih tenisera sveta", rekao je Đoković, koji je posebno zahvalio publici na velikoj podršci.

Ruski teniser, koji je u polufinalu lako savladao favorizovanog Endija Marija, bio je razočaran porazom, ali je čestitao Đokoviću.

"Da biste pobedili Đokovića morate da igrate savršeno, veoma brzo i bez grešaka. Mislio sam da ću to moći da ostvarim, jer obično igram brzo i imam dobru kontrolu. Danas je, međutim, bez greške odigrao Đoković. Sve u svemu, ovo je za mene bio veoma težak dan", rekao je Davidenko.

Masters turnir će posle četiri godine održavanja u Šangaju, od naredne sezone biti organizovan u Londonu.
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.396 sekundi sa 36 upita.