Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1]
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Svetski kup - odbojkašice  (Pročitano 4320 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« poslato: 17.10.2007. 15:06:59 »

B 92


SK: Odbojkašice počinju pripreme

Ženska reprezentacija Srbije u subotu, 20. oktobra počeće pripreme za Svetski Kup, koji se igra u Japanu od 2. do 16. novembra. Zoran Terzić, trener seniorki Srbije na pripreme je pozvao 15 igračica.

Na spisku su: tehničari–Maja Ognjenović i Maja Simanić, libero–Suzana Ćebić, korektori–Ivana Đerisilo-Stanković, Jovana Brakočević i Ivana Nešović, blokeri–Vesna Čitaković-Đurišić, Nataša Krsmanović, Ivana Isailović i Stefana Veljković, primači–Jelena Nikolić, Anja Spasojević, Brižitka Milnar, Jovana Vesović i Jasna Majstorović.

Okupljanje reprezentacije je zakazano za subotu, 20. oktobar u beogradskom hotelu 'M', ali u zavisnosti od obaveza u klubovima, očekuje se da će svih 15 igračica biti na raspolaganju Zoranu Terziću u nedelju, 21. oktobra.

Plave će u Beogradu trenirati do utorka 23. oktobra kada je predviđen polazak u Japan, gde će do početka Svetskog Kupa, biti gosti odbojkaškog kluba Takefudži Bambo, novog kluba Jelene Nikolić.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #1 poslato: 23.10.2007. 14:49:36 »

BLIC


Odbojkašice bez trojke u Japanu


Ženska seniorska reprezentacija Srbije sutra putuje u Japan, gde će od 02. – 16. novembra igrati na X Svetskom Kupu 2007.

Na žalost naš najbolji tim neće biti u najjačem sastvu zbog izostanaka Anje Spasojević, Nataše Krsmanović i Ivane Đerisilo-Stanković.  
"Kao što vidite u sastavu nema Ivane Đerisilo – Stanković, Anje Spasojević i Nataše Krsmanović. Što se Ivane tiče, situacija je potpuno jasna. Ona je operisala rame i njen oporavak zapravo teče po planu. To znači da se oporavlja, ali da još uvek nije spremna da igra, jer još nije počela da trenira punim intenzitetom. Anja Spasojević i Nataša Krsmanović nisu povređene, ali su same procenile da njihova forma u ovom trenutku nije na zadovoljavajućem nivou. Idemo u Japan u izmenjenom sastavu, ali to ništa ne menja. Želja nam je da se predstavimo u najboljem svetlu i pokušamo da izborimo plasman na Olimpijske igre. Biće veoma teško, jer ćemo za 15 dana odigrati čak 11 utakmica. Sigurno je da će sve devojke dobiti šansu. Iako do sada nisu bile sa nama na velikim takmičenjima, Nešovićeva i Veljkovićeva znaju kako radimo, bile su članice kadetske i juniorske reprezentacije i verujem da će pružiti svoj maksimum",  objasnio je Zoran Terzić, prvi trener plavih senorki.


Vesna Čitaković-Đurišić očekuje da Srbija uđe među tri ekipe:
"Drago mi je što ćemo ponovo igrati u Japanu i nadam se da ćemo uspeti da ponovimo uspeh sa Svetskog prvenstva prošle godine, što bi značilo i mesto na olimpijskom turniru. Ponovo ćemo igrati u izmenjenom, podmlađenom sastavu, u odnosu na šampionat Evrope. Moram da kažem da sam veoma ponosna, jer sam na dva treninga, koliko smo odradili, videla da su sve igračice maksimalno motivisane i odlično rade, pa ne sumnjam da će i u Japanu biti tako. Ponosna sam što ću biti kapiten tim devojkama na još jednom, za nas važnom takmičenju" ,naglasila je Vesna Čitaković – Đurišić.

Poput koleginice optimista je i Maja Ognjenović:
"Znamo da nas očekuje još jedan težak zadatak u Japanu. Biće veoma teško, i fizički i psihički, odigrati u kratkom vremenskom roku toliki broj utakmica. Sigurno je da će igrati svih 12 igračica, jer drugačije bi bilo nemoguće izdržati sve to. Ipak, optimista sam i verujem da možemo već na prvom koraku da izborimo plasman na Olimpijske igre. Kada smo se vratili iz Luksemburga, rekli smo da je to naš naredni cilj i nastojaćemo da ga i ostvarimo", istakla je Maja Ognjenović, tehničar plavih.
Seniorke Srbije krenule su na delki put ranije jer će u Japanu, do početka Svetskog Kupa, biti gosti odbojkaškog kluba Takefudži Bambo, novog kluba Jelene Nikolić.

Na ispraćaju Branko Kockica
Najbolje odbojkašice Srbije će ispratiti Branko Milićević Kockica sa članovima pozorištanceta "Puž". Razlog ovom neoučijenom događaju je nezvanična himna odbojkašica "U svetu postoji jedno carstvo" koju peva omiljeni Branko.

Putnici za Japan
Zoran Terzić, odabrao je sledeće igračice:
Tehničarke: Maja Ognjenović i Maja Simanić.
Libero: Suzana Ćebić.
Korektorke: Jovana Brakočević i Ivana Nešović.
Blokerke: Vesna Čitaković–Đurišić, Ivana Isailović i Stefana Veljković.
Primačice: Jelena Nikolić, Brižitka Molnar, Jovana Vesović i Jasna Majstorović.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #2 poslato: 29.10.2007. 15:27:16 »

B 92


Odbojkašice preokretom do pobede

Srpske odbojkašice pobedile su ekipu Takefudži Bambu u četriri seta, u pripremnom meču za Svetski kup. Svetski kup počinje 2. novembra, Srbija na startu igra sa Korejom.

Srbija je počela sa postavom Ognjenović-Brakočević, Nikolić-Molnar, Čitaković-Isailović i liberom Ćebić. Ta sedmorka vodila je u samoj završnici 24:21, ali joj to nije bilo dovoljno da povede. Dve–tri vezane greške i domaćin je uspeo prvi da dođe do kapitalna dva poena razlike i vođstva i setovima.

Slična slika viđena je u drugom periodu, ali su se ovog puta uloge promenile. Odbojkašice Srbije dozvolile su razigranom domaćinu da povede 18:12, a kad je semafor pokazao 24:19, sve je mirisalo na ubedljivo vođstvo domaćina.

Ipak, pribrana Jelena Nikolić, smušene Japanke i malo sreće na strani plavih, bili su dovoljni da Srbija izjednači (24:24), potom spase još dve set lopte i na kraju as udarcem Molnarove stigne do izjednačenja.

U trećem setu, startna postava odigrala je još izvestan period, a onda je, pri rezultatu 10:8 za Srbiju, selektor načinio trostruku izmenu, promenio dijagonalu (ušle Simanić i Nešović), u vatru bacio i mladu Stefanu Veljković umesto kapitena Čitaković, što je donelo, pre svega mnogo bolju igru u odbrani, za koju domaćin nije imao kontra rešenje. Pri vođstvu Srbije od 22:16, zaigrala je na ovom meču i Jasna Majstorović, koja će odigrati i veći deo četvrtog perioda.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #3 poslato: 31.10.2007. 18:00:06 »

B 92


Odbojkašice pobedile Takefudži

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u drugoj prijateljskoj utakmici japanskog prvoligaša Takefudžija sa 3:0 po setovima 25:12, 25:17, 25:19 i dodatni četvrti set 25:15. Odbojkašice Srbije idu u Tokio gde u petak počinje deseti Svetski kup a prvi meč igraju sa Korejom. Svetski kup je prvo takmičenje za srpsku reprezenciju gde će pokušati da izbore plasman na Olimpijske igre 2008. u Pekingu.

Srbija je meč odigrala bez kapitena Vesne Čitaković-Đurišić, koja je osetila bol u leđima, pa selektor Terzić nije želeo da je izlaže većim naporima.

''Mnogo lakše dobijena nego prošli put, nešto sigurno i našom zaslugom, zbog sigurnije igre tokom celog susreta, a nešto i zaslugom japanske ekipe koja je odigrala za nijansu slabije. Bilo je mnogo dobrih stvari, napad i prijem od strane primača, pa servis, blok. Još malo da popravimo igru naše dijagonale i što se dizača i što se korektora tiče'', rekao je selektor Zoran Terzić.

Već od sredine drugog seta, selektor Terzić je pružio šansu rezervistima. Igrale su sinoć i Maja Simanić i Jasna Majstorović, Ivana Nešović je odigrala nepotpuna dva, a Jovana Vesović ceo četvrti set.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #4 poslato: 03.11.2007. 15:27:37 »

B 92


SK: Uspešan početak Srbije u Tokiju

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Južne Koreje sa 3:0, po setovima 25:21, 25:23, 25:15 u prvom kolu Svetskog kupa, koji se održava u Japanu. Svetski kup je prvo kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske Igre u Pekingu, na koje će otići tri najbolje ekipe turnira u Japanu. Sledeći meč u Tokiju Srbija igra u subotu, a protivnik je Tajland.

Pred oko 2150 gledalaca u tokijskoj dvorani Morepoliten, odbojkašice Srbije zabeležile su maksimalnu pobedu na startu. Ekipa Zorana Terzića, koja u Japanu igra bez nekoliko standardnih reprezentativki, vodila je u prva dva seta veliku borbu sa selekcijom Koreje i tek u završnici uspela da slomi otpor protivnika. Tek u trećem setu Srbija je potvrdila razliku u kvalitetu, pobedom od 25:15 za ukupnih 3:0 u setovima.

"Uvek je veoma teško u prvoj utakmici na bilo kom takmičenju, a posebno kada ste debitanti i to na Svetskom kupu. Dobro smo startovali i pobedili. Ono što je takođe dobro za nas je što smo imali veoma dobar servis, koji nam je pomogao da dođemo do pobede. Očekujem da to potvrdimo i u narednim utakmicama, kao i kompletan utisak iz prvog meča", istakao je selektor Zoran Terzić.

"Veoma teška i tvrda utakmica, s obzirom da je i jednoj i drugoj ekipi ovo prvi meč na turniru. Posle prvog seta smo počeli da igramo sve bolje i bolje, ali Koreja je bila veoma kvalitetna, naročito u odbrani i na prjemu servisa. Veoma je važno što smo utakmicu završili na nabolji način za nas", precizirala je kapitenka Srbije Vesna Čitaković – Đurišić.

"Nismo baš dobro igrale od početka. Znali smo da će Koreja igrati agresivno i da mi moramo biti agresivniji i strpljiviji od njih. Pobedili smo jer smo bili koncentrisaniji u važnim trenucima. Nismo igrali preterano dobro, ali dovoljno da bismo trijumfovali", naglasila je primačica Srbije Jelena Nikolić.

Srbija: Nikolić 17, Majstorović, Brakočević 10, Molnar 7. Vesović, Ognjenović 4, Čitaković 10, Isailović 7, Simanić, Vesović, Veljković 1, Ćebić (libero).

Koreja: Bae 12, Ji 6, Kim Sa-Ne, Kim Ha-Ran (libero), La 8, Kim Jon-Kung 7, Han Jo-Mi 5, Han Song-Ji 3, Jung, Kim Se-Jung 4, Kvak, Jum.

Sledeći meč na Svetskom kupu Srbija igra u subotu, protiv selekcije Tajlanda, koja je u petak izgubila od Italije sa 3:0 (25:14, 25:14, 25:16). U istoj grupi nalaze se još reprezentacije Japana i Dominikanske Republike.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #5 poslato: 04.11.2007. 15:24:59 »

B 92


Nova pobeda Srbije u Japanu



Odbojkašice Srbije zabeležile su drugu uzastopnu pobedu na svetskom kupu u Japanu. One su u noći između petka i subote savladale ekipu Tajlanda sa 3:1, po setovima 25:20; 18:25; 25:17 i 26:24, za sat i 38 minuta igre. U našem timu najefikasnije su bile Brižitka Molnar i Jovana Brakočević sa po 16 poena, a isto toliko imala je i Tajlanđanka Vilavan. Meč je pratilo 2230 gledalaca. Sledeći proptivnik naše selekcije je Japan, a taj meč igra se u nedelju ujutro po našem vremenu.

"Zadovoljan sam samo rezultatom. Iako je ovo najbolji sastav koji trenutno imamo igračice nisu igrale na najvišem nivou. Želeli bismo da u sledećem meču odigramo mnogo bolje" rekao je selektor Srbije Zoran Terzić.

Igrom nije bila zadovoljna ni Vesna Čitaković.

"Tajland je odlično odigrao u odbrani i bloku. Bila je to veoma teška utakimca. Mislile smo da smo se dobro spremile za meč, ali je bilo značajno teže od očekivanog. Rezultat 3:1 ne odgovara pravom stanju stvari, ali uspele smo da pobedimo i to je najvažnije", rekla je Vesna Čitaković Đurišić, kapiten tima Srbije.

Odbojkašice Italije lako su u prvom meču naše grupe A savladale Dominikansku republiku sa 3:0.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #6 poslato: 05.11.2007. 14:11:29 »

B 92


SK: Srbija prejaka za Japan

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju domaćina Japana, sa 3:1, po setovima 25:20, 25:20, 18:25, 26:24 u meču 3. kola Svetskog kupa. Pred oko 10.000 gledalaca u tokijskoj dvorani "Metropoliten", Srbija je zabeležila treći trijumf na Svetskom kupu. U ponedeljak je slobodan dan na takmičenju u Japanu, a naredni protivnik ekipe Zorana Terzića je selekcija Italije. Taj meč na programu je u utorak, od 4:35 ujutro.

Srbija je dominirala tokom prva dva seta, u trećem je usledio pad, što su domaće odbojkašice iskoristile i smanjile zaostatak, a u istom ritmu selekcija Japana nastavila je i u četvrtom setu. Domaćim Svetskog kupa vodio je u jednom trenutku i sa ubedljivih 22:16, ali je na servis Ivane Nešović, Srbija uspela da preokrene i dođe do pobede u četiri seta.

Posle tri odigrana kola, Srbija, Italija, Brazil i SAD su jedine neporažene ekipe.

Srbija: Nikolić (22), Majstorović (1), Brakočević (20), Molnar (14), Vesović, Ognjenović (6), Čitaković – Đurišić ( 8 ), Isailović, Simanić, Nešović (3), Veljković (12), Ćebić.

Japan: Kurihara (15), Kana (1), Takešita (2), Šin (15), Tađimi, Sugijama (12), Erika (13), Saori (7), Kavai, Omura, Sano, Šođi.

Rezultati 3. kola:

A grupa:
Srbija – Japan 3:1 (25:20, 25:20, 18:25, 26:24)
Dominikanska Republika – Tajland 3:2 (25:14, 25:21, 23:25, 19:25, 17:15)
Italija – Koreja 3:0 (25:15, 25:19, 25:22)

B grupa:
Peru – Kenija 3:0 (25:16, 25:9, 25:19)
Brazil – Kuba 3:2 (25:19, 19:25, 25:17, 19:25, 15:11)
SAD – Poljska 3:1 (25:21, 12:25, 27:25, 25:17)

Tabela:
1. ITA 3 3 0 9:0 6 (225:150) 1,500
2. BRA 3 3 0 9:2 6 (253:188) 1,346
3. SRB 3 3 0 9:2 6 (263:234) 1,124
4. USA 3 3 0 9:3 6 (269:244) 1,102
5. JPN 3 2 1 7:4 5 (258:241) 1,071
6. CUB 3 1 2 7:6 4 (272:257) 1,058
7. POL 3 1 2 4:6 4 (217:214) 1,014
8. PER 3 1 2 3:6 4 (181:194) 0,933
9. DOM 3 1 2 3:8 4 (220:250) 0,880
10. THA 3 0 3 3:9 3 (230:278) 0,827
11. KOR 3 0 3 1:9 3 (201:244) 0,824
12. KEN 3 0 3 0:9 3 (130:225) 0,578
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #7 poslato: 06.11.2007. 15:10:34 »

Prvi poraz odbojkašica Srbije na Svetskom kupu

OSAKA, 6. novembra 2007. (Beta) - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pretrpela je u utorak ujutro prvi poraz na Svetskom kupu u Japanu, pošto je u utakmici četvrtog kola u Osaki izgubila od evropskog prvaka Italije sa 2:3, po setovima 25:23, 14:25, 25:16, 17:25 i 7:15.

Narednu utakmicu Srbija igra u sredu sa Dominikanskom Republikom. Nakon tog meča, "plave" će se preseliti u Saporo, gde ih čekaju mečevi sa Kenijom, Peruom i Poljskom, a takmičenje će završiti u Nagoji, gde će igrati sa SAD, Brazilom I Kubom.

Posle 11 kola po jednokružnom ligaškom sistemu, prve tri ekipe izboriće plasman na Olimpijske igre 2008. u Pekingu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #8 poslato: 09.11.2007. 18:25:21 »

Odbojkašice Srbije usprešnije od ekipe Kenije

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je petu pobedu na 10. Svetskom kupu, koji se od 2. do 16. novembra igra u Japanu, pošto je u petak u Saporou u šestom kolu savladala selekciju Kenije sa 3:0 (25:15, 25:16, 25.10).

Na takmičenju, koje je i prvi kvalifikacioni turnir za Igre u Pekingu, "plave" odbojkašice u subotu od 8.30 časova igraju protiv nacionalne selekcije Perua.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #9 poslato: 11.11.2007. 15:07:02 »

B 92


Srbija lako sa Peruom 3:0


Odbojkašice Srbije ostvarile su još jednu pobedu na svetskom kupu u Japanu. U meču sedmog kola savladan je Peru sa 3:0 po setovima 25:15; 25:15 i 25:23. Meč je trajao 60 minuta. Najbolja igračica na meču bila je naša Jelena Nikolić koja je zabeležila 20 poena, dok su Brakočević i Molnar imale po 11. Sjajno je funkcionisao blok našeg tima sa 12 poena, a iz servisa je osvojeno čak osam.

Naše odbojkašice lako su dobile prvi set posle odlične igre i u napadu i odbrani. Peruanke su se držale do prvog tehničkog tajm auta kada je bilo 8:7 za naš tima, a od drugog tehničkog tajm auta lagano su podizale prednost koja je na kraju iznosila 10 poena, 25:15.

Srpkinje su dobro otvorile drugi set, ali su malo posustale pa su Peruanke došle do 6:8 na prvom tehničkom odmoru. Kao i prvom setu na drugi tehnički tajm aut otišlo se pri rezultatu 16:11. Odlično je funkcionisao blok našeg tima i ponovo su u završnici seta slomile otpor Peruanki 25:15.

Na početku trećeg seta bilo je 3:0 za naš tim, a na tehnički odmor otišl0 se pri rezulatu 8:2. Došlo je do opuštanja u našem timu, pa su se Peruanke približile na 12:11 i održavale se na jedan razlike koliko je bilo i na tehničkom odmoru. Posle odmora Peruanke su prvi put došle u vođstvo na meču 17:16. Naše devojke nisu dozvolile iznenađenje, i iako se do kraja seta igralo poen za poen, uspele da dođu do prve set meč lopte na 24:21.

Peru je vezao dva poena, ali su ipak neše devojke iskoristile treću loptu i trijumfovale sa 25:23.

"Prošle godine smo odigrali dve veoma teške utakmice sa Peruom. Pobedili smo 3:2 uz dosta muke i to smo očekivali i pred ovaj meč. Danas smo lako dobili, zbog čega sam veoma zadovoljan. Takmičenje je izuzetno naparno i svaka pobeda od 3:0 znači da ima više vremena za pripremu za nardenu utakmicu. Sada nam sledi najteži deo turnira sa strašno teškim protivnicima, pa ćemo morati da igramo zantno bolje nego do sada. Još uvek smo u prilici da se borimo za jedno od tri mesta", rekao je Zoran Terzić.

"Bio je to značajan meč za nas. Sigurno ćemo napredovati na listi FIVB. Doboro smo odigrale i sada imamo više vremena za odmor pred utakmicu sa Poljskom", rekla je Vesna Čitaković – Đurišić, kapiten Srbije.

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #10 poslato: 12.11.2007. 15:18:38 »

B 92


Drugi poraz Srbije na Svetskom kupu


Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije doživela je drugi poraz na Svetskom kupu u Japanu. Srbija je u 8. kolu izgubila od selekcije Poljske sa 3:2, po setovima 24:26, 25:23, 25:12, 19:25, 15:10 posle sat i 44 minuta igre.

Poljska je tako nanela težak udarac šansama Srbije da se nađe među prve tri ekipe i ostvari plasman na Olimpijske igre u Pekingu. Ekipa Poljske, koja je izgubila realne šanse za plasman na OI ostvarila je protiv Srbije tek treću pobedu u Japanu. S druge strane, Srbija sada ima učinak od 6-2, a predstoje tri izuzetno teška meča u finišu Svetskog kupa, protiv SAD-a (sreda), Brazila (četvrtak) i Kube (petak).

Prvi set pripao je srpskim odbojkašicama, iako su bile u stalnom zaostatku. Poljakinje su vodile sa 11:7, zatim 14:8 i 16:11. Srbija je uspela da smanji zaostatak, zatim sačuva jednu set loptu i na drugoj strani iskoristi prvu šansu za osvajanje seta, kada je poentirala Jelena Nikolić za 26:24.

U drugom setu potpuno obrnuta situacija. Srbija je brzo povela sa ubedljivih 6:0, vodila tokom celog seta, ali je na kraju izgubila posle preokreta Poljakinja u finišu, 25:23.

Umesto ubedljivog vođstva, ekipa Zorana Terzića izgubila je kontrolu nad utakmicom. Poljakinje su rutinski dobile treći set posle velikog pada u igri Srbije, koja se, međutim, vraća u četvrtom.
Foto: Zvanični sajt
Foto: Zvanični sajt

As Brižitke Molnar doneo je Srbiji vođstvo od 11:5, a ista odbojkašica predvodila je ekipu do pobede od 25:19 i šanse za pobedu u taj-brejku.

Ipak, ta šansa nije iskorišćena. Igrač utakmice Ana Podolec predvodila je Poljakinje do vođstva od 4:1, zatim 8:3 i 11:6, Srbija je uspela da smanji na 13:10, ali je to bilo sve od našeg tima.

Na Svetskom kupu slede dva dana pauze, a selekcije Srbije ponovo će se preseliti, ovog puta u Nagoju, gde u 9. kolu u sredu igra sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Dvorana: Hokaido sportski centar. Gledalaca: 2.590. Sudije: Kim (Koreja), Salvatore (SAD).

Srbija: Nikolić 22, Majstorović, Brakočević 13, Molnar 20, Vesović, Ognjenović 2, Čitaković Djurišić 11, Isailović, Simanić, Nešović 1, Veljković 4, Ćebić (libero).

Poljska: Skovronska 17, Zenik (libero), Dženkijevič 7, Sliva, Podolec 28, Glinka 7, Bednarek, Sadurek 1, Rosner 3, Liktoraš 12, Savicka, Kačorovska.

Rezultati - nedelja:
Kuba – Tajland 3:1 (25:22, 23:25, 25:22, 25:13)
SAD – Koreja 3:0 (25:21, 25:19, 25:23)
Brazil – Dominikanska Republika 3:0 (25:16, 25:12, 25:14)
Srbija – Poljska 2:3 (26:24, 23:25, 12:25, 25:19, 10:15)
Italija – Peru 3:0 (25:13, 25:21, 25:17)
Japan – Kenija 3:0 (25:14, 25:12, 25:Cool

Tabela:
1. ITA 8 8 0 24:2 16 (629:419) 1,501
2. USA 8 8 0 24:7 16 (708:592) 1,196
3. BRA 8 7 1 23:5 15 (656:471) 1,393
4. SRB 8 6 2 22:8 14 (672:599) 1,122
5. JPN 8 6 2 19:10 14 (660:590) 1,119
6. CUB 8 6 2 22:12 14 (759:688) 1,103
7. POL 8 3 5 14:17 11 (663:633) 1,047
8. KOR 8 2 6 9:19 10 (587:647) 0,907
9. DOM 8 1 7 6:23 9 (567:693) 0,818
10. PER 8 1 7 4:21 9 (468:595) 0,787
11. THA 8 0 8 5:24 8 (545:699) 0,780
12. KEN 8 0 8 0:24 8 (312:600) 0,520
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #11 poslato: 14.11.2007. 17:30:16 »



    claps   Srbija - USA  3 : 1


Sačuvana
fon Manštajn
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Vaga
Poruke: 2726


we only come out at night


« Odgovor #12 poslato: 14.11.2007. 21:01:27 »

sa puno puno simpatija pratim nase odbojkasice... svak cast za pobedu ovo je mozda najboja partija nase ekipe na turniru, Jelena Nikolic me dosta podseca na Vujovica u muskoj reprezentaciji, savrsena igracica...  claps
Sačuvana

Stand by me my apprentice
Be brave, clench fists.
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #13 poslato: 15.11.2007. 15:27:36 »

NA DLANU



Odbojkašice Srbije izgubile od Brazila

NAGOJA, 15. novembra 2007. (Beta) - Ženska odbojkaška reprezentacija izgubila je danas u Nagoji od selekcije Brazila sa 0:3, po setovima 12:25, 14:25, 21:25, u utakmici 10. kola Svetskog kupa u Japanu.

To je Srbiji treći poraz na Svetskom kupu, pa više nema šanse da se nađe među prve tri ekipe koje će posle sutrašnjeg, 11. kola, izboriti plasman na Olimpijske igre. Meč poslednjeg kola Srbija će igrati sa Kubom, sutra od 4.30 po srednjeevropskom vremenu.

Prva tri mesta na Svetskom kupu zauzimaju trenutno Italija, koja je bez poraza, SAD sa jednim porazom i Brazil sa dva poraza.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #14 poslato: 16.11.2007. 14:38:57 »

B 92


Druga šansa za odbojkašice u Haleu

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nije iskoristila prvu šansu za plasman na Olimpijske igre, koje će se naredne godine održati u Pekingu. Pored domaćina Kine, vizu za ovo takmičenje izborile tri prvoplasirane ekipe sa Svetskog Kupa, Italija, SAD i Brazil. Ostalo je još osam mesta, s obzirom da na Olimpijskim igrama učestvuje dvanaest selekcija. Drugu šansu će izabranice Zorana Terzića imati na evropskom kvalifikacionom turniru u Haleu (Nemačka), gde će učestvovati osam timova, od 14. do 20. januara 2008.

Pored domaćina Nemačke i naše reprezentacije, u Haleu će igrati i pobednici predkvalifikacionih turnira, Holandija, Turska i Rumunija, ali i Hrvatska (najbolja drugoplasirana na predkvalifikacijama). U Haleu će se za jedno mesto koje vodi u Peking boriti još Rusija i Poljska, na osnovu plasmana na Evropskom prvenstvu. Tih osam reprezentacija će biti podeljeno u dve grupe, a potom će biti igrano polufinale i finale, a samo pobednik će steći pravo igranja na Olimpijskim igrama.

Ako ni u Haleu ne uspeju da se domognu vize za Peking, plave će najverovatnije imati priliku i na poslednjem turniru kvalifikacija za OI, koji će se odigrati u Japanu, od 17. do 25. maja naredne godine. Učešće na tom turniru Srbiji bi garantovalo četvrto mesto na Svetskom Kupu, a za to im je sutra potrebna pobeda protiv Kube.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #15 poslato: 17.11.2007. 15:04:30 »

B 92


SL: Poraz od Kube za kraj

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je u petak od Kube sa 1:3, po setovima 25:23, 22:25, 20:25, 22:25, u utakmici poslednjeg, 11. kola Svetskog kupa. To je bio četvrti poraz Srbije na tom takmičenju, pa će ekipa Zorana Terzića završiti na petom mestu. Prve tri selekcije - Italija, SAD i Brazil - obezbedile su plasman na Olimpijske igre sledeće godine, a četvrto mesto, koje ne vodi na OI, pripalo je Kubi.

Peto mesto Srbiji će doneti nove bodove za svetsku rang listu, na osnovu koje će srpske odbojkašice moći da računaju na još dve šanse u borbi za plasman na OI.

Srbija će, naime, sigurno učestvovati od 14. do 20. januara u Nemačkoj na evropskom kvalifikacionom turniru, a ako tamo ne uspe da osvoji prvo mesto i tako ode u Peking, onda će imati priliku i na poslednjem, interkontinetalnom turniru u maju u Japanu.

Sa tog turnira na OI će se plasirati tri reprezentacije plus još jedna najbolje rangirana azijska ekipa, a učestvovaće osam ekipa - četiri azijske, dve evropske i po jedna ekipa iz zone Severne i Srednje Amerike i iz Afrike ili Južne Amerike.

Meč sa Kubom Srbija je dobro počela i dobila prvi set sa 25:23 iako je Kuba u finišu zapretila izjednačivši na 23:23.

Međutim, u nastavku meča Kubanke su jednostavno delovale odmornije, imale su bolji servis i bolji blok.

Tako su došle do drugog seta, a potom su u trećem bile još ubedljivije. Četvrti set doneo je bolju igru Srbije, ali ne dovoljno dobru da bi se došlo do trijumfa u utakmici bez većeg rezultatskog značaja.

Odojkašice Srbije u subotu uveče vratiće se u Srbiju i odmah se priključiti svojim klubovima, u inostranstvu i u Srbiji.

Dvorana: Nipon Gaiši. Gledalaca: 1.080. Sudije: Safenrajter (Argentina), Verek (Francuska).

Srbija: Nikolić 18, Majstorović, Brakočević 10, Molnar 7, Vesović, Ognjenović 6, Čitaković 10, Isailović, Simanić, Nešović 1, Veljković 9, Ćebić (libero).

Kuba: Ruis 11, Santos 8, Kariljo 20, Gonzales, Ramires 8, Ortis (libero), Sančes 15, Erera, Kalderon 2, Karkakes 11, Silie, Baros.
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.212 sekundi sa 36 upita.