Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1] 2 3  Sve
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Košarka - evroliga  (Pročitano 16914 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« poslato: 22.10.2008. 14:53:39 »

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2008&mm=10&dd=21&nav_id=324601


Vujošević: "Prednost dajem Efesu"




Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević ocenio je da je ekipa turskog Efes Pilsena veliki favorit u predstojećem duelu u četvrtak na startu Evrolige.

Vujošević je istakao da se turski klub znatno pojačao tokom leta, ali da postoji problem neuigranosti. Trener 'crno-belih' ponovo se osvrnuo na nedostatak novca u klubu, ne želeći da prognozira šanse Partizana za plasman u drugi krug. Vujošević smatra da će Partizan morati da igra znatno kolektivnije od ovogodišnjih rivala da bi im bio konkurentan.

"Turski predstavnik se maksimalno pojačao u proteklom prelaznom roku. Doveli su novog trenera i veliki broj dobrih igrača", precizirao je Vujošević na konferenciji za novinare u sedištu kluba.

Trofejni stručnjak, međutim, smatra da Efes ima i jedan veliki problem - neuigranost koja je bila izražena na pripremnim mečevima.

"Takođe, smatram da je naš prvi rival u najjačem evropskom takmičenju na nekim pozicijama nagomilao igrače", ocenio je Vujošević uoči puta u Istanbul i dodao da će motivacija njegovih izabranika u svakom meču biti ista.

Prema njegovim rečima, izmenjena ekipa Partizana će se ove sezone u Evroligi suočiti sa brojnim problemima od kojih je najveći "nedostatak sluha sportske javnosti za potrebe kluba".

"Prosto je neverovatno da niko od onih koji mogu da pomognu klubu, koji je prošle sezone napravio 'čudo' plasmanom među osam najboljih ekipa u Evropi, nije ni pokušao da sačuva taj sastav na okupu", podsetio je Vujošević na stare probleme koje opterećuju "crno-bele".

Vujošević je istakao da se "čuda ne dešavaju svaki put" i da će najveći nedostatak u Partizanovom sastavu predstavljati odlazak prvog centra Nikole Pekovića u atinski Panatinaikos.

"Zbog velikih promena u igračkom kadru, koje smo doživeli tokom leta, prinuđeni smo da modifikujemo igru u skladu sa kvalitetima naših igrača", rekao je Vujošević.

Govoreći o ambicijama kluba na međunarodnoj sceni u novoj sezoni, trener šampiona Srbije je poručio da je "jako nezahvalno u ovom trenutku praviti računice koliko je Partizanu potrebno pobeda za plasman u drugi krug".

"Ovaj tim Partizana mora da igra kolektivnije od rivala da bi im bio konkurentan", naglasio je Vujošević.

Vujošević je kao favorite grupe u kojoj se nalazi Partizan pomenuo moskovski CSKA i madridski Real, a kao najveće kandidate za titulu evropskog šampiona, pored njih, Panatinaikos i italijansku Sijenu.

Jedan od najboljih pojedinaca u beogradskom klubu na početku sezone, reprezentativac Milenko Tepić, izjavio je da će utakmica u dvorani "Abdi Ipekči" biti "važna za obe ekipe".

"Efes se silno pojačao i gaji visoke ambicije. Međutim, nama niko ne može oduzeti nadu da moženo da ih savladamo na njihovom parketu", zaključio je Tepić.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #1 poslato: 24.10.2008. 14:57:32 »

Košarkaši Partizana izgubili su od Efes Pilsena u Istanbulu 61:60, u prvom kolu D grupe u Evroligi.

„Crno-beli“ su u premijernom meču u novoj sezoni tokom većeg dela utakmice bili u zaostatku za turskim predstavnikom, ali su u samom finišu propustili veliku priliku da dođu do veoma važne pobede na startu. Novica Veličković bio je najbolji igrač u taboru Partizana sa 16 poena i osam skokova. Gabonac Stefon Lazme postigao je 11 poena uz sjajnih 14 skokova, a Žarko Rakočević ubacio je deset poena.

U drugom kolu, 29. oktobra, Patrizan u ’Pioniru’ dočekuje Real Madrid.

Efes - Partizan 61:60

Efes Pilsen: Smit 7, Abi, Tornton 10, Gonlum 9, Vujanić 17, Peker 9, Kakuzis 3, Acur, Guler, Arslan, Akjol 6.
Partizan: Tepić 7, Milošević 5, Rašić 2, Tripković 3, Veličković 16, Lazme 11, Aleksić, Vitkovac 4, Božić, Rakočević 10, Veseli, Vraneš 2.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #2 poslato: 29.10.2008. 14:47:49 »

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2008&mm=10&dd=28&nav_id=325759


Vujošević: "Nema nepobedivih ekipa"




Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je došlo vreme da srpski šampion u Evroligi zabeleži pobedu protiv Reala iz Madrida.

Partizan je izgubio od Reala svih 12 dosadašnjih međusobnih okršaja. "Partizan ima veliku tradiciju, u kojoj najmanje svetlo mesto zauzimaju dueli sa Realom. To je veliki klub u svemu, igračima, upravi, ekonomskim osnovama... Na svakoj poziciji imaju dva odlična igrača", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

Vujošević je podsetio da su u nekoliko prethodnih utakmica Partizana i Reala odlučivale nijanse.

"Dešavalo se da u poslednji minut meča uđemo sa pet poena prednosti i da izgubimo. Tih 12 pobeda su odraz kvaliteta, ali pomalo i sreće koje su imali. Ako se sutrašnji bude igrao na 'jednu loptu', nadam se da će sreća biti na našoj strani", kazao je trener ’crno-belih’.

Vujošević je rekao da od svojih igrača pre svega očekuje veliku borbenost i želju za uspehom.

"Nema nepobedivih ekipa. Od svog tima očekujem veliku borbenost i želju da uradimo ono što nije pošlo za rukom prethodnim generacijama Partizana, od kojih su neke bile jače od sadašnjeg tima", naveo je trofejni trener 'crno-belih'.

Trener Partizana naveo je da njegova ekipa mora da zaustavi kontranapade i skok igru gostiju, ukoliko želi da ostvari prvu pobedu u Evroligi ove sezone.

"Ako zaustavimo kontranapade gostiju i zaustavimo njihov skok u napadu, imaćemo priliku da pobedimo. Očekuje nas prava košarkaška 'poslastica' i verujem da će svi ljubitelji košarke uživati", zaključio je Vujošević.

Krilni košarkaš Partizana Novica Veličković rekao je da ekipa pomalo oseća umor, ali da je to neće sprečiti da na terenu pruži maksimum.

"Podrazumeva se da smo umorni, ali sezona je tek počela. Imamo dovoljno vremena da se spremimo za Real. O protivniku ne treba trošiti previše reči, imaju odličan sastav. Na nama je da izađemo na teren i pružimo maksimum", istakao je Veličković.

Partizan i Real su prošle sezone odigrali dve utakmice u prvoj fazi Evrolige. U Madridu je Real slavio sa 75:64, a u Beogradu Španci su trijumfovali sa 80:72.

Košarkaši Partizana su prošle nedelje u prvom kolu D grupe u Istanbulu izgubili od Efes Pilsena sa 61:60.

Utakmica drugog kola Evrolige između Partizana i Reala iz Madrida igra se u sredu u hali "Pionir" od 20.45.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #3 poslato: 30.10.2008. 15:00:14 »

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2008&mm=10&dd=29&nav_id=326066



Pobeda Partizana, Real konačno pao




Košarkaši Partizana pobedili su u 'Pioniru' madridski Real sa 81:77 (21:13, 23:25 13:21, 24:18), u okviru 2. kola Evrolige.

Pobeda nad Realom "crno-belima" je prva u Evroligi ove sezone, a ujedno i prva u 13 dosadašnjih duela sa madridskim timom u klupskoj istoriji. Petorica košarkaša Partizana zabeležila su dvocifren učinak, a najefikasniji su bili Aleksandar Rašić sa 18, Milenko Tepić sa 16 i Lasme sa 12 poena. Kod Madriđana Serhijo Lul je postigao 19 poena, a Kvinton Hozli 14.

„Crno-beli“ su tokom većeg dela utakmice bili u prednosti i zahvaljujući sjajnom ofanzivnom skoku i šutu za tri poena kontrolisali igru. Jedino u trećoj četvrtini Real je uspeo da dominira kada su prvi put došli do ozbiljnije prednosti ali je Partizan uspeo da se vrati u igru.

Utakmicu u Pioniru počeli su Tepić, Rašić, Veličković, Lasme i Vitkovac.

Sve do petog minuta igra je bila izjednačena ali je Partizan pri rezultatu 7:6 poenima Lasmea, Rašića i Tepića, i zahvaljujući odličnom skoku u napadu, došao do prve veće prednosti 14:6

Partizan je nastavio da igra dobro i trojkom Milenka Tepića povećao seriju na 10:0. Real je uspeo da se vrati u igru poenima Serhija Lula, ali su "crno-beli" ipak četvrtinu završili prednošću 21:13.

U prvom delu druge četvrtine Real je prišao na četiri poena 23:19 ali su onda Veličković, Rakočević i Rašić poentirali i doveli Partizan na 12 poena prednosti.

Pred kraj poluvremena pritisak „crno-belih“ je malo popustio ali je ipak uspeo da održi prednost 44:38.

U prvom poluvremenu „crno-beli“ su imali čak deset ofanzivnih skokova, a prednjačio je Veličković sa četiri. Odlično su šutirali i za tri poena pogodivši šest trojki dok je s druge strane Real šutirao 4:0.

Početkom drugog poluvremena, Real Madrid je zaigrao mnogo agresivnije i već nakon tri minuta preokrenuo na 47:45. U tom periodu „crno-beli“ su ubacili samo jedan koš. Španci su nastavili sa odličnom igrom i došli do prednosti od 53:47.
Foto: Beta
Foto: Beta

Nakon toga Partizan uspeva da uspostavi ravnotežu u igri ne dozvolivši protivniku da stekne ubedljiviju prednost.

Trojkama Tepića i Rašića Partizan se vraća u igru uspevši da povede 72:67 pet minuta pre kraja meča.

Srpski šampion je do kraja uspeo da izdrži pritisak španaca i pobedi, a možda najvažniji poen postigao je Tepić kada je pri rezultatu 74:71 minut pre kraja pogodio trojku.

Real do kraja nije uspeo da nadigra odbranu Partizana, a utakmica je definitivno odlučena nakon namernog faula Hozlija nad Tripkovićem.

Pobedom od 81:77, Partizan je došao do prve pobede u Evroligi ove sezone, a sledeću utakmicu igra ponovo u Pioniru, protiv Milana 5. novembra.

Partizan - Real Madrid 81:77 (21:13, 23:25 13:21, 24:18)

Dvorana: Pionir. Gledalaca: 6.128
Sudije: Picilkas (Grčka), Kerebuč, Paterniko (Italija).

Partizan: Tepić 16, Milošević, Rašić 18, Tripković 6, Veličković 13, Lazme 12, Aleksić, Vitkovac 10, Božić, Rakočević 6, Veseli, Vraneš.

Real: Sančes, Hozli 14, Rejes 11, Papadopulos 10, Mumbru 7, Ervel 1, Mejsi 4, Bulok 9, Lul 19, Lopes 2, Hamilton.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #4 poslato: 31.10.2008. 14:28:27 »

Košarkaši Barselone pobedili su Panatinaikos rezultatom 90:66, a Sijena je savladala Žalgiris u gostima sa 93:67 u mečevima grupe B Evrolige.

Bivši centar Partizana Nikola Peković je za 18 minuta na parketu imao 15 poena (4-10 za dva, 7-8 bacanja) i 4 skoka. Dušan Kecman je za 15 minuta dao 4 poena (4-4 penali), dok Dušan Šakota nije ulazio u igru. U sredu u okviru iste grupe Prokom je nadigrao Nansi sa 91:62.


Košarkaši Taukeramike, Fenerbahčea i Lotomatike (Roma) zabeležili su pobede u drugom kolu Grupe C Evrolige.

Tim iz Vitorije je slavio u Ljubljani protiv Olimpije sa 91:90, a srpski bek Igor Rakočević zabeležio je 13 poena (4-7 za dva, 1-3 za tri) i 2 asistencije. Roma je kod kuće dobila Huventud sa 85:71, a Luka Bogdanović je za tim iz Badalone dao 2 poena (0-4 za tri, 1 sk).
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #5 poslato: 05.11.2008. 14:57:43 »

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2008&mm=11&dd=04&nav_id=327050


'Grobari' uterali strah u kosti igračima Armani džinsa



U trećem kolu Evrolige košarkaši Armani džinsa odlaze u Beograd gde ih čeka veoma važan duel protiv Partizana i svi u kubu su svesni da bi ih treći poraz na startu tog takmičenja doveo na prag eliminacije.

U isto vreme, svi ističu da će gostovanje u Beogradu biti veoma teško i ne kriju da su ’Grobari’ uterali strah u kosti svim ekipama koje odlaze u Pionir.

Šef stručnog štaba Armani džinsa Pjero Buki veruje, ipak, da njegov tim posle dva poraza na startu može konačno da krene "s mrtve tačke", ali kaže da zna da to neće biti nimalo lako, jer su u Pioniru gubili i velikani evropske košarke.

"Posle dva poraza, za nas će to sigurno biti veoma komplikovana utakmica. Pre svega zbog neverovatne atmosfere u Pioniru, zbog koje su u Beogradu gubili i najbolji timovi. Ovo je težak deo sezone za moj tim, ali verujem da smo i dalje spremni da u svakoj utakmici idemo na pobedu. To se neće promeniti ni u Beogradu", rekao je Buki.

Sa trenerom se slaže i centar italijanskog tima Mason Roka, koji takođe ne krije da se najviše plaši pakla Pionira.

"Dolazimo u istorijsku halu i čeka nas veoma dobar i izuzetno talentovan mlad tim. U Pioniru je atmosfera uvek više nego uzavrela, a navijačima u Srbiji košarka je veoma važan sport. Znam o čemu pričam, jer sam već imao prilike da kao igrač Napolija gostujem u toj dvorani protiv Crvene zvezde. A kada igra Partizan, sve je neuporedivo gore za gostujući tim", rekao je Roka.

Prema njegovim rečima, gostovanje u Beogradu za njegov tim dolazi u najtežem trenutku, jer je Armani vezao pet poraza u šampionatu Italije i Evroligi.

"U nezavidnoj smo situaciji, jer moramo po svaku cenu da prekinemo gubitničku sreriju, a svesni smo da Pionir nije pravo mesto za to. Činjenica da Partizan veoma retko gubi na svom terenu biće, međutim, dodatni motiv za nas i sigurno je da ćemo dati apsolutno sve od sebe da upravo u Beogradu počnemo pobedničku seriju. U svakom slučaju, spremni smo da se borimo za tu pobedu koja bi za nas bila veoma velika", rekao je Roka.

Italijanski tim će večeras od 20.45 časova u hali ’Pionir’ u susretu sa ’crno-belima’, nakon dva poraza na startu Evrolige, tražiti poslednju šansu za plasman u Top 16 najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #6 poslato: 06.11.2008. 15:32:12 »

Košarkaši Partizana pobedili su italijanski Armani Džins iz Milana, sa 81:76 (15:28, 23:27, 28:12, 15:9) u okviru 3. kola Evrolige.

Tim Duška Vujoševića uspeo je da nadoknadi zaostatak od 17 poena sa poluvremena, a najefikasniji u drugoj pobedi 'crno-belih' bio je Novica Veličković, sa 14 poena, dok je Stefon Lazmi postigao 12 poena i 10 (4+6) skokova. Kod gostiju najbolji je bio Džobi Tomas sa 27 poena uz odličan šut iz igre (4/5 za dva, 5/6 za tri), dok je Dejvid Hokins ubacio 14 poena.



Partizan: Tepić 11, Milošević, Rašić 12, Tripković 6, Veličković 14, Lazmi 12, Aleksić, Vitkovac 11, Božić 3, Rakočević 10, Veseli, Vraneš 2.

Armani: Hal 8, Mordente 7, Tomas 27, Ketelinas 6, Mićević, Marćente, Bird 10, Sangare 4, Hokins 14.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #7 poslato: 07.11.2008. 14:48:27 »

3.kolo (četvrtak)
Grupa A:
Cibona - Olimpiakos 85:76
Makabi Elektra - Le Mans 82:80

Grupa B:
Montepaski - Regal Barselona 81:71

Grupa C:
DKV Hoventud - Fenerbahče Ulker 67:70
Union Olimpija - Lotomatika Roma 67:78

Grupa D:
Real Madrid – CSKA 55:58

3. kolo Evrolige (sreda):
Grupa A:
Air Avellino -. Unikaha 72:70

Grupa B:
Aseko Prokom -. Žalgiris 65:60
SLUC Nanci - Panathinaikos 70:80

Grupa C:
Tau - Alba Berlin 106:65

Grupa D:
Efes Pilsen - Panionios OT 69:78
Partizan - AJ Milano 81:76
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #8 poslato: 13.11.2008. 14:53:30 »

http://www.blic.co.yu/sport.php?id=65255



Partizan u Evroligi gostuje u Atini


Stani Pani(onios) za Top 16


Atina je jedan od gradova koji je zlatnim slovima upisan u istoriju naše košarke. Eventualnom pobedom protiv Panioniosa u četvrtom kolu Evrolige (19.45 časova) ekipa Partzana bi nastavila tradiciju uspeha u prestonici Grčke i zakoračila u Top 16 fazu Evrolige. Zadatak će biti težak, jer nijedna ekipa u D grupi elitnog takmičenja ne poznaje crno-bele tako dobro kao ona koju vodi srpski stručnjak Aleksandar Trifunović.

U timu su bivši košarkaši FMP Železnika Ivan Zoroski, Goran Nikolić i Branko Cvetković, kao i nekadašnji krilni centar Crvene zvezde Miroslav Raičević. Duško Vujošević nije imao „kvorum“ na poslednjim treninzima, jer su se Rakočević, Vraneš i Veseli u Crnoj Gori i Češkoj bavili vađenjem novih pasoša. Ipak, košarkaši crno-belih nadaju se da od sledećeg protivnika neće dobiti blokadu na terenu, kad je već Marfin banka to uradila sa računom crno-belih uoči putovanja.

Uroš Tripković se posle povrede vraća u formu, jer je protiv FMP Železnika postigao 18 poena.
- Svesni smo šta nam donosi eventualna pobeda u Atini. Ipak, znamo da samo maksimalno agresivnom igrom u odbrani možemo do trijumfa. Protiv Armanija smo odigrali loše u defanzivi u prvom poluvremenu, pa je protivnik napravio veliku razliku. To ne sme da nam se ponovi. Panionios je uložio mnogo novca uoči ove sezone, savladali su Efes u Istanbulu i pokazali koliko su ozbiljan tim. Vratili su se u igru i sada će pokušati da uđu u seriju pobeda. Mi ćemo dati sve od sebe da ih sprečimo – objasnio je Tripković.

Efes ohrabrio Trifunovića
Aleksandar Trifunović se kao kapiten i trener Crvene zvezde veoma često suprotstavljao crno-belima. .
- Učinićemo sve da pobedimo Partizan. Reprezentativci Srbije Tepić, Tripković i Veličković imaju imaju više iskustva nego većina mojih izabranika i to je velika prednost crno-belih u ovom duelu. Partizan već ima dve pobede u Evroligi i opasan je protivnik – rekao je Trifunović.

Danilović: Dug smo nasledili
Povodom blokade računa Partizana zbog potraživanja „Marfin banke“, Predrag Danilović, predsednik crno-belih, kaže:
- Dug je nasleđen, deo je istorije, ali Partizan ne beži od svojih obaveza. U saopštenju Marfin banke neki detalji nisu tačno prezentirani, poslednjih pet, šest meseci razgovaramo sa predstavnicima banke, nekada su oni nezadovoljni, nekada mi. Ne želimo da obećavamo nešto što ne možemo da ispunimo. Krajnji cilj je da se skloni teret koji nas koči da normalno funkcionišemo. Nije baš normalno da jedina svetla tačka u ovoj nesrećnoj zemlji, osim pojedinaca, konstantno ostaje bez konkretnije pomoći. Ako nikome nismo potrebni neka nam se kaže, da stavimo ključ u bravu i da se razilazimo.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #9 poslato: 14.11.2008. 15:10:28 »

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2008&mm=11&dd=13&nav_id=328766



Poraz Partizana u Atini


Košarkaši Partizana izgubili su u Atini od Panioniosa 72:67, u četvrtom kolu D grupe u Evroligi.


Ekipa Duška Vujoševića bila je u minisu tokom celog meča, ali je u samom finišu, slično kao i u Istanbulu, propustila priliku da pobedi. Mileno Tepić bio je najbolji u ekipi "crno-belih" sa 19 poena 4-5 trojke). Aleksandar Rašić postigao je 12, a Uroš Tripković 11 poena.

U timu Aleksandra Trifunovića Eron Majls je bio najefikasniji sa 18 poena. Reprezentativac Srbije Branko Cvetković ubacio je 14, Loni Bakster 12, a Joanis Kalampokis 11 poena. Partizan i Panionios su sada poravnati na tabeli D grupe sa po dve pobede i poraza.

Tim Aleksandra Trifunovića uspeo je da parira Partizanu u skoku većim delom meča (32-27 u korist Partizana), i to je, uz loš šut za dva "crno-belih" (47%), jedan od glavnih razloga poraza srpskog šampiona.

Prvih pet minuta duela proteklo je u egal utakmici, a onda je Panionios pojačao i došao do devet poena prednosti na prvom dvominutnom odmoru (19:10).

Partizan krajem prve i početkom druge četvrtine nije imao nijednog raspoloženog igrača u napadu, i eplog je bilo 16 razlike za domaćina u 13. minutu (29:13). Ipak, tada višestruki šampion Srbije podiže nivo igre. Razigrali su se Rašić, Tepić i Veličković, i Partizan je uzvratio istom merom za 29:29. U sjajnoj seriji "crno-belih" Rašić i Tepić postigli su po dve trojke.

Nakon stizanja prednosti protivnika Partizan je stao. Grci su to iskoristili i sa sedam uzastopnih poena vodili su pet razlike na poluvremenu (40:35).

Panionios je drugo poluvreme otvorio odlično, i za tri minuta je napravio seriju 11-2 za novu dvocifrenu prednost (51:37). "Crno-beli" na to odgovaraju trojkama Tepića i Tripkovića, ali Grcu su ipak dobrom odbranom, i pre svega dobrim građenjem lopte posle šuta Partizana, nakon 30 minuta vodili 56:47.

U poslednjih deset minuta Partizan je kao i u Istanblu u prvom kolu odigrao najbolje, ali to je ipak bilo nedovoljno za potpuni preokret. Pet minuta pre kraja Tripković je pogodio trojku, a dva minuta kasnije trojkom Veličkovića Partizan je prišao na samo četiri poena zaostatka – 64:59. 30 sekindi kasnije istom merom uzvartio je Kalabokis, ali ni to nije bio kraj, pošto je Tepić vratio trojku već u sledećem napadu za 67:62.

Partizan je u tom periodu igrao odlično na oba kraja parketa, i 90 sekundi pre poslednjeg sudijskog zvižduka Trpković je odlično istrčao iz bloka i pogodio novu trojku (68:66). U narednom napadu domaćina Vraneš je sjajno izblokirao Cvetkovića, i Partizan je imao napad. Ipak, "crno-beli" su propustili tu priliku, a meč je rešio Bakster skokom u napadu i poenima za 70:66 na 20 sekundi pre kraja.

U poslednjim trenucima meča Veličković je pogodio trojku za 72:70, ali se još uvek ne zna da li je taj koš priznat.

Naredni meč u Evroligi Partizan igra za dve nedelje kada u Pionir dolazi strašni CSKA:
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #10 poslato: 23.11.2008. 14:59:10 »

http://www.blic.co.yu/sport.php?id=66790



Košarkaši Partizana u sredu dočekuju CSKA


Armija koja hara Evroligom



Moskovska „armija“ je i ove sezone krenula u osvajanje Evrope prepoznatljivim strojevim dvokorakom. Navijači Partizana će u sredu imati priliku da u „Pioniru“ vide na delu ekipu CSKA, šampiona Starog kontinenta, koja uprkos promeni sastava ne menja navike – pobeđuje sve redom. I kako je na trenerskojh klupi i dalje Etore Mesina, logično je da trijumfuje sa stilom. Prosečna razlika kojom su pobeđivali protivnike u dosadašnja četiri kola D grupe iznosi neverovatnih 19 poena.

Pre prošlosezonskog „fajnal fora“ pričalo se da će možda i najbitniji šraf moćne mašinerije, vrhunski taktičar Mesina, napustiti klupu „armejaca“ i preći u Barselonu ili u NBA ligu. Od toga nije bilo ništa, Italijan je produžio ugovor, ali je nekolicina igrača napustilo prestonicu Rusije. Odlasci simbola Evrolige, poput Papalukasa i Andersena, nisu promenili način igre CSKA. O granitnu odbranu razbile su se nade mnogih ekipa u poslednjih nekoliko sezona, a u ovoj takmičarskoj godini Evrolige izabranici Etorea Mesine primaju u proseku samo 59,5 poena.

- Suština i u ovoj sezoni jeste da ne dozvoljavamo protivnicima da igraju onako kako oni hoće. U poslednjih nekoliko mečeva imali smo veliki broj asistencija i sjajan procenat šuta – objasnio je Mesina.
U ekipu su ovog leta stigli pouzdani Erazem Lorbek i košarkaš sa možda najboljim fizičkim predispozicijama u Evropi, Terens Moris. Ovaj Amerikanac je prošle sezone kao član Makabija bio najbolji skakač Evrolige sa 8,20 uhvaćenih lopti po meču. On se sjajno uklopio u prepoznatljivi sistem ekipe, a zajedno sa Lorbekom na pravi način nadoknađuje izostanak dugo povređenog Slovenca Matjaža Smodiša.

U prvoj petorci je od ove sezone i hrvatski plejmejker Zoran Planinić. On je u prošlom kolu bio najbolji asistent Evrolige, sa osam ključnih dodavanja. Besprekorni šuter Trajan Lengdon se već odomaćio u Moskvi, a pre evropskih uspeha bio je nekoliko sezona član prve petorke Klivlend Kavalirsa.
Trener Panatinaikosa Željko Obradović često je isticao žaljenje što je Ramunas Šiškauskas otišao u CSKA. Ipak, Litvanac je ključnim poenima na „fajnal foru“ dokazao da vredi dva miliona evra koliko je za njega plaćeno obeštećenje. Sa klupe ulaze smireni plejmejker Zisis i reprezentativni evropski prvak iz Španije, Viktor Hrijapa. S obzirom da u ruskoj ligi u svakom trenutku moraju da se nalaze dvojica domaćih košarkaša na parketu, u sastavu su i mlade „baćuške“ Kejru, Zabelin, Vorončevič, Šved i Kaun. Pre dve sezone košarkaši Partizana su dočekali CSKA u Top 16 fazi Evrolige i u dvorani „Pionir“ bilo je 86:55 za goste.

Sam duel sa moskovskim „armejcima“ je retka privilegija. Problem je samo što okršaji sa njima najčešće ostaju u neprijatnom sećanju.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #11 poslato: 26.11.2008. 14:51:52 »

http://xs4.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2008&mm=11&dd=25&nav_id=330653


DV: "Pružiti maksimum protiv CSKA"


Šampion Srbije Partizan dočekuje u sredu evropskog prvaka, CSKA iz Moskve, sa poštovanjem, ali i sa željom da se takmiči sa velikim rivalom.



"Ponavljam šta svi znaju. Dolazi nam evropski prvak i jedan od najozbiljnijih kandidata za odbranu titule. Svake godine su sve bolji i kvalitetniji, imaju izvanrednog trenera Etorea Mesinu i nemaju ograničenja u uslovima za stvaranje dobre igre. Oni svuda idu ne samo da pobede, već da pokažu svoju snagu iz utakmice u utakmicu", rekao je trener Partizana Duško Vujošević.

Partizan u Evroligi ima skor od dve pobede i dva poraza, dok CSKA nema nijedan poraz. Moskovljani su bili prvaci Evrope i 2006. godine.

"Ja od ekipe i od sebe očekujem da damo najviše što možemo. Nemamo nikakav imperativ protiv verovatno najveće ekipe u Evropi. Imaju dobar tim i jaku logistku, a naša logistika su navijači...kojima treba da se odužimo", rekao je Vujošević.

Novinare je zanimalo kako Partizan može da pobedi CSKA.

"Mi ovde pričamo o onome što je objektivno. Ono drugo je moguće, ali spada u domen čuda", rekao je trener Partizana.

Vujošević je novinarima rekao da je račun kluba i dalje blokiran i da se "ništa nije promenilo" od kada je novinare obavestio o tome. On je kazao i da je situacija u klubu "teška" i da su igrači dobili samo jednu platu, ali da "dobro i verno reaguju".

"Neke stvari se rade i preko volje...Nadam se da će se naći neko rešenje. Mi ćemo u tri utakmice imati ukupno 21.000 gledalaca, a neki filmovi koji se pomažu iz budžeta i u koje je mnogo uloženo gleda u bioskopu 25.000 ljudi", kazao je Vujošević.

Utakmica je na programu u sredu od 20.45 u Hali "Pionir".
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #12 poslato: 27.11.2008. 14:50:24 »

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2008&mm=11&dd=26&nav_id=330895


Tri šanse za senzaciju

Košarkaši Partizana izgubili su od CSKA iz Moskve 63:62, u petom kolu D grupe u Evroligi.

Partizan je u poslednjim sekundama imao čak tri pokušaja za pobedu, ali su Rašić, Rakočević i Tripković promašili i CSKA je zabeležio pobedu. Milenko Tepić bio je najefikasniji u Partizanu sa 14 poena. Pored njega jedini dvocifreni igrač u domaćem sastavu bio je Novica Veličković sa 10 poena. Tripković je postigao osam, Lazmi i Božić po šest, a Rašić pet poena.

U gostujućem sastavu po 11 poena ubacili su Planinić i Lorbek, a po deset Zizis i Šiškauskas.

Partizan je pokazao da može da se nosi sa šampionom Evrope, i u samom finišu je propuštena velika prilka za veliku pobedu.

Ipak, prošle sezone Partizan je u nekoliko navrata gubio od tadašnjeg šampiona Evrope Panatinaikosa na jednu loptu, pa je na kraju pobedio kada je to bilo najpotrebnije. Možda se slična situacija ponovi i ove sezone.

„Crno-beli“ sada u D grupi imaju skor od dve pobede i tri poraza, i u narednom kolu dočekuju turski Efes.

Trener Partizana Duško Vujošević ocenio je da su njegovi izabranici pružili veoma dobru partiju.

"Večeras se pokazalo koliko je mala granica izmedju velike tuge i velike sreće u sportu", istakao je Vujošević. Trener CSKA, trofejni italijanski stručnjak, Etore Mesina čestitao je igračima prvaka Evrope na pobedi "u sjanjom ambijentu".

"Nikada nije bilo lako trijumfovati u Pioniru, a večeras nam je to pošlo za rukom jer smo odigrali jako dobro", zaključio je Mesina.

Partizan - CSKA 62:63

Partizan: Lučić, Tepić 14, Milošević 4, Rašić 5, Tripković 8, Veličković 10, Lazmi 6, Aleksić, Božić 6, Rakočević 4, Veseli 1, Vranješ 4.

CSKA: Zizis 10, Kejru, Smodiš 9, Šiškauskas 10, Lorbek 11, Savrasenko, Lengdon 6, Kaun, Krijapa 4, Planinić 11, moris 2.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #13 poslato: 03.12.2008. 14:50:18 »

Košarkaši Partizana u sredu od 20.45h na svom terenu dočekuju Efes Pilsen sa željom da se revanširaju turskom timu za poraz u Istanbulu (61:60).
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #14 poslato: 04.12.2008. 15:17:32 »

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2008&mm=12&dd=03&nav_id=332109


Sigurna pobeda Partizana

Košarkaši Partizana pobedili su Efes Pilsen 83:77, u šestom kolu Evrolige u grupi D.



Ekipa Duška Vujoševića zabeležila je možda i ključnu pobedu za plasman u Top 16, i sada u grupi D ima skor od po tri pobede i poraza. Aleksandar Rašić bio je najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 18 poena (3-4 za tri). Stefon Lazmi i Milenko Tepić ubacili su po 11, a Novica Veličković 10 poena. U gostujućem sastavu Kerem Gonlum postigao je 14, Preston Šampert 13, a Čarls Smit 12 poena.

Partizan je u izuzetno važnoj utakmici odigrao veoma zrelo. „Crno-beli“ su od samog starta kontrolisali igru i rezultat, i pobeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Možda i najbolju utakmicu u dosadašnjem delu sezone odigrao je plej ekipe Aleksandar Rašić koji je na kraju bio i najefikasniji igrač meča.

Trener „crno-belih“ Duško Vujošević meč sa Efesom počeo je u iznenađujućoj petoricu Lazmi, Vraneš, Tepić, Veseli i Božić.

Partizan je dobro otvorio možda i ključni duel u grupnoj fazi, i nakon trojke Božića u petom minutu vodio je 10:3. Sa druge strane Turke su trojkama vratili Tornton i Smit, ali to je bilo premalo za krcat Pionir i raspoloženi Partizan.

„Crno-beli“ su nakon deset minuta vodili 21:14, i jedina loša stvar po šampiona Srbije u prvoj deonici bili su problemi Vraneša i Lazmija koji su zaradili po dva faula.

Partizan je prednost zadržao i u drugoj deonici, ali je u nekoliko situacija propustio priliku da se odlepi na dvocifrenu razliku. Nakon trojki Vujanića i Kakiusisa Turci su u 18. minutu prišli na samo tri poena zaostatka, ali na drugoj strani je uzvratio Rašić istom merom za 36:30. U poslednjoj sekundi prvog dela Čarls Smit postigao je trojku iz ugla za 40:36 nakon 20 minuta.

Početkom drugog dela Partizan je pojačao igru i u odbrani i u napadu, i epilog toga bila je serija 11-2 za velikih 13 poena prednosti (51:38). Efes je sredinom treće donice uspeo da spusti razliku na šest poena (53:47), ali tada su se razigrali Tripković, Tepić i Vitkovac, i Partizan je nakon 30 minuta vodio 61:51.

U poslednjoj deonici „crno-beli“ su samouvereno održavali prednost, ali je Efes dva minuta pre kraja uspeo da smanji na 75:70. Tada Lazmi ubacuje dva slobodna bacanja, a Vujanić na drugoj strani gubi loptu i pravi nameran faul, i to je bio kraj.

Trener Partizana Duško Vujošević ocenio je posle meča da je pobeda koja je ostvarena večeras jako bitna jer je izvojevana u teškoj utakmici i posle dosta borbe.

"Ključ utakmice bio je u našoj dobroj odbrani. Uspeli smo da zaustavimo njihove najbolje igrače, a prema svemu prikazanom trebalo je da slavimo ubedljivijom razlikom", istakao je iskusni stručnjak.

Trener Efes Pilsena Ergin Ataman čestitao je Partizanu na zasluženoj pobedi i dodao da je u medju njegovim izabranicima "bilo dosta tenzije uoči ove utakmice."

"I pored mnogo loše igre u napadu, imali smo šanse da se na kraju rezultatski vratimo i preokrenemo meč u našu korist, ali smo na kraju, ipak, poraženi" zaključio je Ataman koji smatra da njegov tim i dalje ima pravo na nadu da može da se plasira u Top 16 fazu Evrolige.

U narednom kolu Partizan gostuje ekipi Reala u Madridu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #15 poslato: 05.12.2008. 14:53:42 »

Grupa A:

Makabi - Cibona 88:83
Olimpijakos - Avelino 91:66
Le Man - Unikaha 55:87

Tabela:
1. Olimpijakos 5/1
2. Cibona 4/2
3. Unikaha 4/2
4. Makabi 3/3
5. Avelino 2/4
6. Le Man 0/6

Grupa B:

Žalgiris - Panatinaikos 69:80
Barselona - Nansi 91:68
Prokom - Montepaski 71:83

Tabela:
1. Montepaski 5/1
2. Barselona 5/1
3. Panatinaikos 5/1
4. Prokom 2/4
5. Nansi 1/5
6. Žalgiris 0/6

Grupa C:

Fenerbahče Ilker - Taukeramika 69:81
Olimpija - Huventud 65:86
Lotomatika - Alba 70:64

Tabela:
1. Lotomatika 5/1
2. Taukeramika 4/2
3. Huventud 3/3
4. Fenerbahče 3/3
5. Alba 2/4
6. Olimpija 1/5

Grupa D:

Partizan - Efes Pilsen 83:77
Panionios - Real Madrid 68:66
Armani Džins - CSKA Moskva 80:79

Tabela:
1. CSKA 5/1
2. Real 3/3
3. Partizan 3/3
4. Panionios 3/3
5. Armani 2/4
6. Efes Pilsen 2/4
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #16 poslato: 10.12.2008. 15:10:16 »

http://www.blic.rs/sport.php?id=69353



Košarkaši Partizana praznih džepova čekaju Real u Madridu


Vujošević: 3:1 za Zvezdu u platama


Košarkaši Partizana se uoči sutrašnjeg gostovanja (20.45) na „kraljevskom dvoru“ pripremaju u atmosferi hronočne besparice. Trener srpskog šampiona Duško Vujošević konstatovao je da su košarkaši seli u avion za Madrid sa svega jednom platom u džepu.

Ovakva situacija je nimalo logična posledica dobrih rezultata u poslednjih nekoliko sezona i dovodi mladu ekipu u neravnopravan položaj sa finansijski podmirenim zvezdama Reala.

- Moji igrači dobili su jednu stipendiju od početka sezone. Naš gradski rival do sada je isplatio tri plate – konstatovao je Vujošević i nastavio:
- Ljudi u klubu rade sve kako bi se kriza prevazišla. Još se bavimo diplomatijom, ali ako se ništa ne promeni moraću da sazovem konferenciju za novinare da da plastično objasnim kakva je situacija.
Na dresovima crno-belih pojavila se reklama Naftne industrije Srbije. To je i nagoveštaj finansijske injekcije koja bi pobedila virus na bankovnim računu crno-belih u Marfin banci, blokiranom nešto više od mesec dana.
- Prema propisima, za osam dana mogao bi da se proglasi stečaj. Pomoć NIS-a bila bi ogromna i u slučaju da novac uskoro „legne“, to bi sve otišlo u banku kako bi se aktivirao račun. Moji igrači imaju radnu etiku koja nije karakteristična za ove prostore.

Pre puta za Madrid košarkaši Partizana imali su zgusnut program obaveza. Obavili su slikanje za kalendar za 2009. godinu, a morali su da odrade i jedan trening u Hali sportova na Novom Beogradu zbog zauzetosti „Pionira“ utakmicom Crvena zvezda – Turov. Duško Vujošević prisetio se dešavanja sa meča između Partizana i Reala u Beogradu i smatra da će ona biti dodatna motivacija za velikog rivala.
- U „Pioniru“ su nam sudije oduzele dve ili tri lopte zbog impresioniranosti imenom Reala. Uprkos tome, „kraljevski klub“ se žalio, tražio kaznu za te arbitre. I zaista, Picilkasa Cerebuka i Paternika nije bilo na parketima Evrolige punih mesec dana. Nadam se da će u Madridu sve biti čisto.
Trener crno-belih osvrnuo se na sve konstantniju igru svojih izabranika.
- Ostvarujemo bolje rezultate nego što je bilo ko očekivao. Na početku sezone imali smo oscilacije i to je bilo normalno zbog toga što je ekipa nova. Sada se zna ko šta radi i ne zavisimo od šuteva za tri poena – zaključio je Vujošević.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #17 poslato: 11.12.2008. 14:48:35 »

TAU Keramika je u Vitoriji u okviru grupe C deklasirala Union Olimpiju 101:69 (25:27, 27:10, 20:13, 29:19).

U vrlo uzbudljivom meču grupe A između Unikahe i Olimpijakosa, Španci su došli do trijumfa 60:56 (17:20, 11:15, 18:9, 14:12), kojim su se izjednačili na prvom mestu na tabeli sa večerašnjim rivalom sa po pet pobeda.

Jedini meč grupe B odigran je u Sijeni gde je Montepaski nadigrao Žalgiris 100:93 (26:19, 31:21, 16:23, 27:30).

U prvoj utakmici sedmog kola Evrolige u grupi D moskovski CSKA lako je pobedio Panionios 93:61 (29:17, 21:14, 20:10, 23:20).

U drugom meču grupe, Efes je u Istanbulu pobedio milanski Armani Džins 74:67 (28:19, 11:18, 15:17, 20:13).

U grupi A Cibona je bila bolja od Le Mana 89:70 (20:18, 26:23, 26:17, 17:12) i došla do pete pobede, kojom je došla veoma blizu plasmana u narednu rundu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #18 poslato: 12.12.2008. 15:11:40 »

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2008&mm=12&dd=11&nav_id=333807


Partizan ispustio pobedu u Madridu



Košarkaši Partizana poraženi su od Reala posle dramatične završnice u Madridu rezultatom 68:67 u sedmom kolu Evrolige.

Najbolji u Partizanu bio je Uroš Tripković sa 22 poena, čak šest trojki, uključujući i veoma značajnu za 67:65 za ’crno-bele’. Potom je Marko Tomas ubacio trojku sa 7,5m za 68:67, a Tepić je u poslednjem napadu pogrešio u dodavanju i dva boda su pripala domaćinu. Novica Veličković je postgao 10 poena, a najefikasniji kod Madriđana bili su Felipe Rejes sa 15 i Tomas sa 10 poena.

Real je u svom Vistalegreu počeo meč sa mnogo više samopouzdanja nego krajem oktobra u Pioniru. Agresivnom odbranom ’čovek na čoveka’ osujetili su mnogo napada ’crno-belih’ i uspeli su da svedu broj ofanzivnih skokova gostiju na razumnu meru (5 u prvom poluvremenu).

Krilni centar Reala Felipe Rejes bio je najzaslužniji za veliku prednost Reala u prvoj četvrtini, pošto je postigao 9 poena. Posle pogodaka Tomasa sa penala domaći su prvi put stvorili dvocifrenu razliku (14:4), a Bulok je u završnici deonice pogodio za 24:9.

’Crno-beli’ se nisu najbolje kretali u napadu, što je dovelo do manje ’otvorenih’ pozicija za šut, a samim tim i manje poena. Tepić je u igru ušao tek u osmom minutu, a jedini raspoloženi u taboru Partizana bili su Veseli i Lazmi, prevashodno u odbrani.

Real je trojkom Raula Lopesa iz ugla došao do +18 (31:13), ali su Tepić i Tripković preciznim šutom za tri (prvi pogoci nakon 0 od 7) smanjili zaostatak na -13, a poen manje bilo je na poluvremenu – 36:24.

Ekipa Duška Vujoševića postepeno je ’topila’ prednost Madriđana, a Strahinja Milošević je sa pet poena u nizu najavio potpuni povratak u meč ’crno-belih’ – 45:37. Tripković je igrao izvanredno u tim trenucima, pogodio je dve bitne trojke, bio je siguran sa slobodnih bacanja, a posle trojke kapitena Božića gosti su imali svega tri poena minusa pred poslednji period – 52:49.

Znatno čvršća odbrana i odličan šut za tri poena bili su glavni razlozi što je srpski tim u završnu četvrtinu ušao sa realnim izgledima za trijumf. Sa druge strane, domaćima je popustila koncentracija sa penala i nisu lako razvijali kontre kao u prvom delu igre.

U poslednjem kvartalu ’crno-beli’ su poentirali isključivo za tri poena, a košarkaši Partizana su pokazali veliku želju i hrabrost, za koje na kraju nisu nagrađeni trijumfom.

Dvoipominutni post na obe strane okončao je Tripković trojkom, a isti igrač je doneo prvo vođstvo Beograđanima još od početka meča – 55:54. Tada je strateg Madriđana Đoan Plaza postavio zonu, što je u narednih nekoliko napada poremetilo organizaciju u igri srpskog tima.

’Crno-beli’ su bili opterećni ličnim greškama (Lazmi 5, Veličković, Tepić, Božić i Rakočević po 4), dok su domaćini u 9,5 minuta poslednjeg kvartala napravili samo jedan.

Tomas i Rejes sa penala donose Realu +4 (59:55), ali Tepić i Veličković trojkama iz ne baš povoljnih pozicija vraćaju višak na stranu Partizana – 61:59. Međutim, Raul Lopes momentalno vraća trojku, a kanonada se nedugo zatim nastavlja novom trojkom Veličkovića – 64:62 za goste.

Rejes pogađa tri od četiri penala, a onda je usledio gore opisani finiš i 'crno-beli' su treći put ove sezone (od četiri poraza) izgubili sa pola koša razlike.

Partizan sledeće srede gostuje Armani Džinsu u Milanu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #19 poslato: 13.12.2008. 14:54:33 »

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2008&mm=12&dd=12&nav_id=333950


Maršal MVP, Rakoč najbolji strelac


Rol Maršal je najkorisniji igrač 7. kola Evrolige.

Američki bek je u ubedljivoj pobedi Cibone nad Le Manom (89:70), postigao 21 poen (šut za dva 5/5, šut za tri 2/3), uz pet skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte za ukupan indeks 34. Pored njega u petorci kola nalaze se i košarkaš Efesa, Kaja Peker sa 19 poena, 9 skokova i 4 ukradene lopte (indeks 31), Andre Hatson sa 22 poena i 8 skokova (indeks 30), kao i Mantas Kalnietis sa 20 poena, 5 skokova, 3 asistencije i 4 ukradene lopte.

Mesto 5. člana idealne petorke kola dele 4 igrača sa 28 indeksnih poena – Uroš Tripković strelac 22 poena u porazu Partizana u Madridu, dva učesnika derbija u Atini, Majk Batist sa 22 poena i 9 skokova (Panatinaikos) i David Andersen (Barselona), koji je postigao 21 poen i uhvatio 7 lopti, kao i centar Makabija, Fišer sa 17 poena i 7 skokova.

Igor Rakočević je i pored slabog izdanja u meču sa Olimpijom (5 poena za 11 minuta) idalje najbolji strelac Evrolige. Bivši kapiten Crvene zvezde na 7 odigranih utakmica u najjačem evropskom takmičenju prosečno je postizao 18 poena uz sjajan šut iz igre (59,5 odsto za dva i 48,4 odsto za tri poena), uz to Rakočević je prosečno beležio 1,7 skokova i 1,4 asistencije. Stefon Lazmi, Gabonac u dresu Partizana najbolji je bloker u dosadašnjem delu Evrolige sa 14 blokada na 7 utakmica.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #20 poslato: 17.12.2008. 15:21:18 »

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2008&mm=12&dd=16&nav_id=334740


Vujošević: "Prevazići umor"



Trener košarkaškog kluba Partizan Duško Vujošević rekao je da će njegova ekipa morati da prevaziđe umor pred duel sa Milanom (sreda, 21h) u osmom kolu Evrolige.

"U kalendaru su nam se isprepletala gostovanja i odlučujuće utakmice. Sama putovanja i napor izazivaju umor, ali moramo da računamo sa tim i izdržimo do kraja ove nedelje jer se tu odlučuje", rekao je Vujošević agenciji Beta.

U prvom meču sa ekipom iz Milana, Partizan je u "Pioniru" trijumfovao sa 81:76.

"Namučili su nas u Beogradu kada su bili nekompletni. Sada su kompletni i igraju kod kuće, gde su dobili (evropskog prvaka) CSKA. Igraju odlično kontre, imaju dobre spoljne igrače i dobro igraju 'dva na dva'. Imaju jednog od najboljih mladih igrača Italije Luku Vitalija, centri su im pokretni i brzi", opisao je Vujošević.

"Favoriti bi bili i da smo najsvežiji jer su na svom terenu favoriti. Daćemo, međutim, sve od sebe i videćemo za šta će to biti dovoljno", kazao je trener beogradske ekipe.

Partizan ima tri pobede i četiri poraza, a Milano pobedu manje. Posle meča u Italiji Partizanu slede tri gostovanja u Jadranskoj ligi, a onda 8. januara dočekuju Panionios u Evroligi.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #21 poslato: 18.12.2008. 14:54:31 »

Ekipa Partizana izgubila je u Italiji od Armani Džinsa 73:59 (26:16; 15:18; 16:6 i 16:19).

Partizan je zabeležio peti poraz i ugrozio plasman u dalji tok takmičenja. Meč je obeležio veoma mali broj poena, a Partizan je imao prilično loš procenat šuta za tri poena 3-16. Podbacio je Tripković sa samo sedam poena i šutom iz igre 3-10. Samo je Milenko Tepić bio na visini zadatka sa 19 poena. Za dva je šutirao 5-5, loš je bio iza linije za tri poena 1-5. Kod domaćina po 14 poena imali su Tomas i Vitali.

Rezultati grupe D:

Armani Džins– Partizan 73:59
CSKA – Real Madrid 68:72

Tabela grupe D:

1. CSKA Moscow 6 2
2. Real Madrid 5 3
3. Efes Pilsen 3 4
4. Panionios 3 4
5. Partizan 3 5
6. AJ Milano 3 5
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #22 poslato: 19.12.2008. 14:51:24 »

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2008&mm=12&dd=19&nav_id=335219



Efes pobedio u Atini



Košarkaši Efes Pilsena pobedili su Panionios u Atini rezultatom 78:64 (25:11, 12:26, 22:25, 19:12), u osmom kolu grupe D Evrolige.

Turski klub tako je ostvario četvrtu pobedu u grupi i izbio na treće mesto, zadržavši tako izglede za plasman u Top 16 fazu. Kako sada stvari stoje, Partizanu bi pobeda od 6 poena protiv Panioniosa mogla da bude dovoljna za plasman u drugu fazu, u slučaju realnih rezultata u ostalim mečevima u preostale dve runde.

Miloš Vujanić postigao je 4 poena za Efes, a Branko Cvetković 9 pogodaka za Panionios.

Dva kola pred kraj takmičenja u grupi D samo je CSKA obezbedio mesto u drugoj fazi, a Real Madrid je gotovo izvesno prošao, dok će se ostale ekipe boriti za još dva mesta.

Tabela
CSKA Moskva 6 2
Real Madrid 5 3
Efes Pilsen 4 4
Partizan 3 5
AJ Milano 3 5
Panionios OT 3 5

Deveto kolo, 7/8. januar
Efes Pilsen – CSKA Moskva
Partizan – Panionios
AJ Milano – Real Madrid

Deseto kolo, 14. januar
Real Madrid – Efes Pilsen
Panionios – AJ Milano
CSKA Moskva – Partizan

Efes trenutno ima pobedu prednosti, ali igra sa dva prvoplasirana tima. Od međusobnih duela četiri ekipe preostaju još mečevi Panioniosa sa Partizanom i Milanom. Pogledajte rezultate u dosadašnjim duelima:

Partizan – AJ Milano 81:76, 59:73......... -9
Partizan – Efes Pilsen 83:77, 60:61........ +5
Partizan – Panionios 67:72, 9. kolo........ -5
AJ Milano – Efes Pilsen 71:81, 67:74.... -17 (0-2)
AJ Milano – Panionios 77:73, 10. kolo.. +4
Efes Pilsen – Panionios 69:78, 78:64..... +5

Na osnovu rezultata jasno je da bi Partizanu odgovarao krug sa sva tri rivala, iz kojeg biEfes izašao kao najbolji (4-2 u pobedama), a neugodni Milano (koji ima 9 poena prednosti u međusobnom skoru) ispao sa samo dva trijumfa. U tom slučaju Partizan bi dalje išao uz pobedu od 6 poena protiv Grka.

Ako bi Efes ostvario neku pobedu, njihovi rezultati bi ispali iz kruga, što bi u njemu ostavilo milansku i atinsku ekipu, pa bi Partizanu trebala pobeda od 20-ak poena razlike (zapravo, da zbir pobede Partizana nad Panioniosom i Panioniosa nad Milanom bude veći od 27 poena).

Jasno, Partizanu bi eventualna pobeda u Moskvi rešila sve probleme.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #23 poslato: 06.01.2009. 14:37:16 »

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2009&mm=01&dd=05&nav_id=337833



Vujošević: "Uz navijače do pobede"



Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je da će energija navijača biti velika prednost 'crno-belih' u meču devetog kola Evrolige sa Panioniosom.

"Panionios je treća ekipa u Grčkoj, posle Panatinaikosa i Olimpijakosa, što govori o ozbiljnosti kluba. Imamo imperativ pobede sa pet ili više poena razlike. Naša prednost je što tako važnu utakmicu igramo na svom terenu. Sa energijom navijača koji su najbolji u Evropi, šanse za pobedu su nam veće", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

Vujošević je ocenio da glavna snaga grčke ekipe leži u odličnoj timskoj igri i uigranosti.

"Nemaju zvučna imena, ali imaju odličan tim. Svaki igrač ima određenu ulogu. Skladno su ukomponovani i igraju čvrstu odbranu. Više vrede od prostog zbira pojedinačnih kvaliteta i takođe žele da se plasiraju u Top 16 fazu", kazao je Vujošević.

Vujošević je istakao i da trener Panioniosa Aleksandar Trifunović i četvorica srpskih igrača dostojno predstavljaju košarku sa ovih prostora u Grčkoj.

"Trifunović je izuzetno talentovan trener, a bio je i odličan igrač. Ima velike ambicije, želju da se obrazuje i dobru perspektivu. (Ivan) Zoroski, (Branko) Cvetković, (Goran) Nikolić i (Miroslav) Raičević dali su značajan doprinos dobrim rezultatima i na pravi način reprezentuju srpsku košarku", naveo je trofejni trener.

Vujošević je naveo da je Partizan dosadašnjim igrama pokazao da zaslužuje plasman u drugu fazu Evrolige.

"U takmičenje u Evroligi ušli smo sa promenjenim timom, a želja nam je bila da budemo ravnopravni u najjačoj grupi u takmičenju. Bilo je dosta rezultata koji nam nisu odgovarali u našoj grupi, nadam se da će nam u poslednja dva kola neki od njih ipak ići u korist. Prema prikazanom, zaslužili smo plasman u Top 16", zaključio je trener ’crno-belih’.

Partizan i Panionios u dosadašnjem toku Grupe D Evrolige zabeležili su po tri pobede i pet poraza.

Utakmica devetog kola Evrolige između Partizana i Panioniosa igra se u sredu u hali Pionir od 20:45.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #24 poslato: 08.01.2009. 14:42:20 »

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2009&mm=01&dd=07&nav_id=338225


Partizan deklasirao Panionios!


Košarkaši Partizana pobedili su Panionios u Pioniru rezultatom 80:57 u devetom kolu D grupe Evrolige i tako su se približili plasmanu u Top 16.

Ključan je bio početak meča, kada su ’crno-beli’ serijom 20-0 stekli, ispostaviće se, nedostižnu prednost. Partizan je bio fantastičan u skoku (čak 15 ofanzivnih), a predvodnik je bio Jan Veseli sa 19 poena i 10 skokova. Stifon Lazmi i Uroš Tripković ubacili su po 12, a Slavko Vraneš je zabeležio 7 poena i 13 skokova. Kod gostiju je najefikasniji bio Eron Majls sa 14 poena.

Gosti iz Grčke su za nijansu bolje počeli meč i poenima Bakstera i Cvetkovića došli su do vođstva od 7:2. Tada je usledila furiozna serija ’crno-belih’ 20:0 u kojoj se posebno istakao mladi Veseli sa 11 poena. Čeh se oslobodio pritiska koji je bio vidan na nekim prethodnim evroligaškim mečevima, bio je uvek prvi u kontrama, a velikoj prednosti doprineo je i skokovima u napadu.

Beograđani su igrali dobru odbranu na Eronu Majlsu i nisu mu dozvolili da karakterističnim šutevima sa distance ugrozi koš. Partizan je uopšteno igrao vrlo usko u odbrani, iznudio je mnogo izgubljenih lopti gostiju (11 do poluvremena), pa su usledili brzi i uglavnom efektni kontranapadi.

Samopouzdanje je poraslo, a samim tim popravio se i šut – Tripković i Božić pogodili su trojke, a Lazmi je zakucao u poslednjoj sekundi četvrtine za 30:9.

Tim Aleksandra Trifunovića trgao se početkom druge deonice, a na to je presudno uticao ulazak Zoroskog. Nekadašnji plej FMP-a postigao je poslednjih pet poena u seriji 10-0 kojom je Panionios prišao na 30:19.

Od tog trenutka igralo se u naletima. 'Crno-beli’ su dvema uzastopnim trojkama (Tripković i Rašič) došli do +18 (44:26), ali su Atinjani, što zbog dobre igre Bakstera i Majlsa, što zbog dosuđene tehničke greške Vujoševiću, do poluvremena smanjili na 44:33.

Treba reći da su sudije napravile mnogo grešaka u prvom poluvremenu, npr. kada je Raičević u očiglednoj silaznoj putanji zaustavio šut Vraneša ili kada je Lazmi isto tako očigledno zakucao loptu u koš nakon što je vreme isteklo.

Panionios nije postigao koš u prvih pet minuta, kada je Cvetković probio barijeru. U tim momentima ’crno-beli’ su dominirali u skoku i tako su učinili da se promašaji ne odraze na rezultat. Tepić i Tripković postigli su trojke za +19 i Grci posle toga nisu spustili razliku na manje od 14 poena.

Ekipa Duška Vujoševića nije smanjivala intenzitet jer je i koš-količnik vrlo bitan za krajnji plasman. Maksimalna koncentracija i jednako velika motivacija kao na početku odneli su Partizan velikih +23 – 80:57.

Trener Partizana Duško Vujošević na sledeći način je analizirao

„Odlično smo počeli utkamicu i serijom 20-0 došli do prednosti. Tada je Trifunović uzeo tajm-aut i verovatno je apelovao na svoje igrače da se vrate na prepoznatljiv stil sa mnogo kontakta i čvstine. Mi smo malo opušteno odgovorili na to i pustili smo ih da se rezultatski približe, a prtiom se Veseli čuvao da ne dobije treću ličnu grešku. Drago mi je što smo dobili ovolikom razlikom zbog mohućih ’krugova’ sa više ekipa, ali nećemo se baviti kalkulacijama. Čestitam igračima na pobedi i zalaganju i hvala navijačima što su došli u velikom broju“.

Partizan u poslednjem kolu Evrolige gostuje moskovskom CSKA, a za prolaz dalje 'crno-belima' je dovoljno da Armani Džins u četvrtak izgubi od Reala u Milanu ili da Efes u poslednjoj rundi izgubi od Reala u Madridu.

Naravno, ukoliko Partizan slavi u Moskvi, prolaz je siguran.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3  Sve
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.284 sekundi sa 36 upita.