Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: 1 [2] 3  Sve
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Košarka - evroliga  (Pročitano 16911 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #25 poslato: 09.01.2009. 15:12:05 »

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2009&mm=01&dd=08&nav_id=338397


EL: Armani dobio Real u Milanu



Košarkaši Armani Džinsa pobedili su Real Madrid u Milanu 70:61, u poslednjem meču devetog kola u grupi D.

U ostalim mečevima devete runde igranim u četvrtak Unikaha je slavila u Zagrebu protiv Cibone 77:76, Želgiris je na svom terenu pobedio Nanasi 105:94, Makabi je u Izraelu dobio Olimpijakos 96:83, a pobede su zabeležili i Fenerbahče, Sijena i Tau Keramika.

Real je tokom većeg dela utakmice vodio, ali je Armani u poslednjih deset minuta sjajnom igrom uspeo da preokrene i zasluženo slavi. Najzaslužniji za pobedu Italijana bio je Marko Mordente sa 23 poena. Mejson Roka je postigao 14, a Dejvid Hokins 13. U timu Đoana Plaze Kvinton Hosli je ubacio 13, a Luis Bulok 10 poena.

Do kraja prvog dela takmičenja ostalo je da se odigraju još tri utakmice poslednjeg kola, CSKA - Partizan, Real - Efes i Panionios - Armani Džins. Postoji osam mogućih kombinacija, a prvak Srbije u sedam mogućih prolazi u Top 16 fazu. Partizan ne bi prošao dalje ukoliko izgubi u Moskvi, a u poslednjem kolu Armani i Efes Pilsen ostvare pobede u Atini, odnosno Madridu. Partizan svakim trijumfom u Moskvi protiv branioca titule obezbeđuje sebi mesto među 16 najboljih timova Evrope drugu sezonu zaredom.

U grupi 'A' Unikaha je u Zagrebu bila bolja od Cibone, 77:76, a Makabi je savladao Olimpijakos sa 96:83 na svom parketu. Cibona je dugo vodila protiv favorizovanih Španaca, ali su Omar Kuk i Bonifaće N’Dong u poslednjih deset minuta odlično odigrli i doneli preokret. ’Cibosi’ su ipak imali poslednji napad i priliku za pobedu, ali nisu postigli koš i Unikaha je slavila. Iz grupe 'A' u Top 16 će Olimpijakos, Unikaha, Makabi i Cibona.

U grupi 'B' Žalgiris je bio bolji od Nansija, 105:94, a Montepaski od Panatinaikosa, 82:77. Barselona, Montepaski i Panatinaikos su sigurni učesnici druge faze, o četvrtom mestu odlučiće Nansi i Prokom.

U grupi 'C' Taukeramika je slavila u Rimu protiv Lotomatike, posle produžetka, 103:96, a Fenerbahče u Ljubljani protiv Olimpije, 90:70. Još jedno fantastično veče imao je bivši kapiten Crvene zvezde Igor Rakočević koji je u pobedi Tau Keramike u Ljubljani imao učinak od 31 poena (9-16 iz igre, 12-12 penali), osam skokova i dve asistencije. Tijago Spliter dodao je 17, a Mirza Teletović 16 poena. U sastavu Olimpije najbolji je bio Ibrahim Džaber sa 20 poena.

Tau i Lotomatika su već u drugoj fazi, a za još dva mesta boriće se u poslednjem kolu Fenernahče, Alba i Huventud.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #26 poslato: 13.01.2009. 14:50:46 »

http://www.blic.rs/sport.php?id=74038


Košarkaši Partizana sutra u Moskvi igraju odlučujući meč


Vujošević: Moj prijatelj Mesina nas neće štedeti


Košarkaši Partizana stigli su do tačke odakle više povratka nema. Trenutak odluke je tu, a sva je prilika da će još jedna crno-bela evropska priča imati srećan epilog. Ipak, potrebno je napraviti podvig i savladati branioca trofeja CSKA, ili se uzdati u sreću koja je toliko puta ove sezone bila na suprotnoj strani.

- Jasno je ko je favorit u utakmici poslednjeg kola, ali nas to neće sprečiti da pružimo maksimum svojih mogućnosti i potvrdimo kvalitet protiv najjačeg tima na Starom kontinentu. Znamo da popuštanja neće biti, iako sam prijatelj sa Etoreom Mesinom. Karakteristika njihovog rada poslednjih godina je da igraju punim gasom protiv svakog protivnika, posebno u Moskvi - smatra Vujošević.

Trener srpskog šampiona veruje da će sreća konačno pogledati njegov tim ove sezone.
- Toliko je pehova i nepravdi bilo ove godine, da zaista verujem da je došao trenutak naplate dugova. Ne bih isključio mogućnost ubedljivog poraza protiv CSKA, ali ni eventualno iznenađenje. Isto tako, verujem da će Real pre svega zbog svog ugleda rešiti meč sa Efesom u svoju korist.
Letimičan pogled na moguć epilog poslednjeg kola, daje velike šanse crno-belima da se plasiraju u Top 16 fazu Evrolige. Samo splet neverovatnih okolnosti mogu izbaciti srpskog prvaka iz grupe najboljih timova u Evropi.
- Duel u Madridu biće veoma zanimljiv, jer obe ekipe imaju problema. Ipak, nećemo se opterećivati dešavanjima na toj utakmici. Imamo sasvim dovoljno svog posla u Moskvi i učiniću sve da momcima skrenem pažnju na naše obaveze. Poslednjih dana evidentan je napredak i želja da se obezbedi još jedan veliki evropski uspeh - zaključio je Vujošević.


Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #27 poslato: 15.01.2009. 15:08:57 »

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2009&mm=01&dd=14&nav_id=339301



Pobeda Partizana u Moskvi za Top16!


Košarkaši Partizana pobedili su ekipu CSKA u Moskvi 66:63, u poslednjem kolu D grupe u Evroligi, i tako obezbedili plasman u Top 16 fazu.



Ekipa Duška Vujoševića je tako napravila veliki podvig, i treću godinu u nizu se plasirala među 16 najboljih timova Evrope. Moskovljani su i pored poraza prvi u grupi, drugo mesto će pripasti Realu koji je pobedio Efes Pilsen u Madridu 80:69. Partizan će dalje sa četvrtog mesta jer je Armani pobedio u Atini protiv Panioniosa 87:77.

Milenko Tepić i Aleksandar Rašić predvodili su Partizan sa po 13 poena, Stefon Lazmi ubacio je 11, a Jan Veseli osam. U domaćem sastavu ubedljivo najbolji bio je Erazem Lorbek sa 23 poena.

Kao i što su najavljivali, košarkaši Partizana nisu se uzdali u ostale rezultate u grupi, već su sami hteli da reše svoju sudbinu. To su i uradili, i pobedom nad prvakom Evrope na njegovom terenu na najbolji mogući način obezbedili su prolaz u naredni krug.

U isto vreme, "crno-beli" su se osvetili ruskom šampionu za poraz u prvoj fazi u beogradskom Pioniru. Duel u Moskvi obilovao je preokretima u vođstvu, i malim brojem poena, što je bilo i očekivano.

"Crno-beli" su odlučujući meč dobro počeli, i tokom prve deonice imali su konstantnu prednost.

U prvih šest minuta srpski šampion odlično je koristio visinu Slavka Vraneša koji je u tom periodu uhvatio šest lopti i ubacio četiri poena. Upravo nakon njegovih poena početkom sedmog minuta Partizan je poveo sa 15:7.

U prvoj deonici Beograđani su odlično rasporedili poene – tri igrača imala su po četiri, a dva po tri postignuta poena. Do kraja četvrtine Moskovljani su ipak spustili prednost sa dve trojke (Lorbek i Planinić), pa je nakon deset minuta bilo 18:16 za Partizan.

Početkom druge deonice Rusi su pojačali odbranu, i sa pet uzastopnih poena u 12. minutu došli su do prve prednosti na utakmici (19:18). U nastavku druge deonice tim Etorea Mesine dva puta je imao tri poena prednosti, ali se Partizan svaki put vraćao i trojkom Milenka Tepića u poslednjoj sekundi prvog poluvremena "crno-beli" su ponovo poveli (30:29).

Početak drugog poluvremena ličio je na ceo tok prvog – ekipe su se smenjivale u vođstvu uz veoma mali broj poena. Kod domaćina su i dalje najbolji bili Lorbek i Planinić, dok su "crno-beli" i u drugom poluvremenu zadržali raznovrsnost. Prvi igrač Partizana sa dvocifrenim brojem poena bio je Milenko Tepić.

Prvu ozbiljniju prednost stekli su Rusi koji su nakon poena Zizisa u 29. minutu kompletirali seriju 9-0 i poveli sa najvećih 45:37. Ipak, tada se budi Gabonac Stefon Lazmi, i sa njegovih pet poena i jednim slobodnim bacanjem Milenka Tepića, Partizan u poslednji period ulazi sa svega dva poena minusa (45:43).

Poslednja deonica počinje trojkama Rašića i Hrijape, a nakon toga Partizan pravi seriju 8-0 i dolazi do šest poena prednosti - 54:48 u 33. minutu. Ipak, šampion Evrope je uzvratio i tri minuta kasnije ponovo je preuzeo vođstvo nakon poena Zizisa 56:54.

Seriju Rusa prekida u drugom delu odlični Rašić trojkom. Rusi postižu jedno slobodno bacanje za novo izjednačenje – 57:57, a onda sledi verovatno i odlučujuća serija Partizana. Prvo je kapiten Petar Božić prvim poenima na meču (trojka) doneo Partizanu tri razlike, a onda je nakon dobre odbrane Tepić u kontri povećao na 62:57.

U samom finišu domaći tim pokušao je brzim faulovima i agresivnom odbranom da se vrati i izbori eventualni produžetak, ali Partizan je odigrao zrelo i na kraju je zasluženo slavio.

Pogledajte slavlje košarkaša Partizana u Moskvi.

Žreb za Top 16 fazu obaviće se u ponedeljak u Barseloni.

CSKA - Partizan 63:66

CSKA: Zizis 4, Smodiš 4, Šiškauskas 12, Holden, Lorbek 23, Voroncevič, Lengdon 4, Šved, Kaun 2, Hrijapa 3, Planinić 9, Moris 2.
Partizan: Tepić 13, Riznić, Milošević, Rašić 13, Tripković 6, Veličković 6, Lazme 11, Aleksić, Vitkovac, Božić 3, Veseli 8, Vraneš 6.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #28 poslato: 19.01.2009. 15:19:37 »

http://www.blic.rs/sport.php?id=74898


U Barseloni žreb za Top 16


Partizan čeka još tri spektakla



Još najmanje tri košarkaška spektakla očekuju Beograd i Partizan u Evroligi. Plasmanom u Top 16 crno-beli su potvrdili da s pravom pripadaju evropskom basket kremu, a danas (13 časova) žrebom u Barseloni, znaće i protiv kojih timova će u bitku za put možda i u četvrtfinale!

- Dosadašnjim rezultatima i prolazom među 16 najboljih ne samo da smo ponovili prošlogodišnji rezultat, već je on, ako se uzmu u obzir sastav i finansijska situacija jednak tom uspehu – kaže trener Duško Vujošević.
Kuglice u četiri ćupa Muzeja sporta u glavnom gradu Katalonije
Biće postavljene u 13 sati, a šampion Srbije rivale čeka iz četvrtog „šešira“.
- Nema pritiska, veći bi bio da nešto krupno očekujemo. I ovako smo bili u najtežoj grupi ligaškog dela, pa smo otišli dalje. Što bi se plašili ostalih rivala, možemo sa svima ravnopravno da se nosimo. Radujem se što će još dva meseca u Beograd dolaziti najveće ekipe na kontinentu, što će „Pionir“ biti pun i što će košarka opet biti prestižna stvar – očekivanja su Vujoševića.
Žreb je poludirigovan, pa u istoj grupi neće moći da se nađu ekipe koje su i u prvoj fazi takmičenja igrale u istoj grupi. Takođe, u istoj grupi Top 16 faze mogu da budu najviše dve ekipe iz iste zemlje.

Utakmice se igraju od 28. januara do 12. marta, a po dve najbolje ekipe iz svake grupe izboriće pravo za nastup u četvrtfinalnim mečevima, koji se igraju od 24. marta do 8. aprila na tri pobede.
Četiri najbolje ekipe boriće se na fajnal-foru koji će ove godine biti održan od 1. do 3. maja u berlinskoj „O2 areni“.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #29 poslato: 20.01.2009. 16:32:50 »

http://www.b92.net/sport/vesti.php?yyyy=2009&mm=01&dd=19&nav_id=340010


Evroliga: Unikaha, Lotomatika i PAO


Košarkaši beogradskog Partizana igraće u Top 16 fazi Evrolige sa ekipama Unikahe, Lotomatike i Panatinaikosa, odlučeno je žrebom u Barseloni.

'Crno-beli' su za protivnike dobili špansku Unikahu koja je bila pobednik grupe ‘A’ sa skorom 8-2, drugoplasirani tim grupe ‘C’, Lotomatiku, koja je u prvoj fazi imala šest pobeda, a iz trećeg šešira stigla je ekipa Panatinaikosa, koja je u grupi ‘B’ sa 7-3 stigla završila iza Barselone i Montepaskija. Partizan takmičenje počinje 28. januara gostovanjem Panatinaikosu.

Sedam dana kasnije 'crno-beli' dočekuju Lotomatiku, a odmah zatim Unikaha dolazi u Beograd.

Španski klub iz Malage će biti domaćin Partizanu 25. feburara, a sedam dana kasnije u Beograd dolazi Panatinaikos. Poslednji meč Partizan igra 11. marta sa Lotomatikom u gostima.

Mečevi prvog kola Top 16 faze igraju se 28. januara, a posle šest kola po dva tima će u četvrtfinale.

Top 16 Evrolige:
grupa E: Taukeramika Vitorija (Španija), Olimpijakos Pirej (Grčka), Armani Džins Milano (Italija), Prokom Trefl Sopot (Poljska)
grupa F: Barselona (Španija), Real Madrid (Španija), Makabi Tel-Aviv (Izrael), Alba Berlin (Nemačka)
grupa G: Unikaha Malaga (Španija), Lotomatika Roma (Italija), Panatinaikos Atina (Grčka), Partizan Beograd (Srbija)
grupa H: CSKA Moskva (Rusija), Montepaski Sijena (Italija), Fenerbahče Ulker Istanbul (Turska), Cibona Zagreb (Hrvatska)
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #30 poslato: 29.01.2009. 14:58:47 »

Košarkaši Partizana igraju u četvrtak u Atini protiv Panatinaikosa (19.45h), u meču prvog kola Top16 faze Evrolige.

Višestruki prvaci Srbije i Grčke odlično se poznaju jer su se prošle godine u istom takmičenju sastali čak četiri puta. Prva tri duela pripala su Grcima, a Partizan je slavio u poslednjem i najvažnijem, kada je i overio plasman među osam najboljih ekipa Evrope, pritom izbacivši PAO iz daljeg takmičenja.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #31 poslato: 30.01.2009. 15:11:53 »

Košarkaši Partizana izgubili su od Panatinaikosa u Atini 81:63, u prvom kolu Top16 faze u Evroligi.

Ekipa Duška Vujoševića odlično se držala u prvih 25 minuta, ali veliki broj faulova, povreda (srećom ne ozbiljna) sjajnog Novice Veličkovića, i raspoloženi Nikola Peković na drugoj strani, doneli su na kraju pobedu grčkoj ekipi. Novica Veličković je i pored povrede bio najefikasniji u timu Partizana sa 13 poena. Stefon Lazmi ubacio je 12, a Uroš Tripković 10.


Panatinaikos - Partizan 81:63

Panatinaikos: Alvertis, Kecman 3, Spanulis 15, Perperoglu 9, Batist 6, Focis 6, Hadživertas, Nikolas 2, Dijamantidis 8, Peković 26, Šakota, Jasikevičijus 6.
Partizan: Tepić 8, Milošević, Rašić 8, Tripković 10, Veličković 13, Lazmi 12, Aleksić, Vitkovac 2, Božić 6, Rakočević 2, Veseli, Vraneš 2.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #32 poslato: 04.02.2009. 15:14:39 »

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2009&mm=02&dd=03&nav_id=342935


Partizan - Lotomatika (20.45h)


Duško Vujošević je rekao da su jedine obaveze njegovog tima u meču sa Lotomatikom one prema klubu i navijačima pošto su sportski planovi ispunjeni.


"Mi smo ostvarili sportske uspehe, ali imamo obavezu prema dresu koji nosimo, prema navijačima, da odigramo najbolje što znamo. Nećemo da igramo Top 16 fazu bez ambicija, hoćemo da se borimo za četvrtfinale", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu. Jedina sportska briga šampiona Srbije za predstojeći meč je nedovoljno oporavljeni centar Žarko Rakočević.

Rakočević je igrao na poslednjim dvema Partizanovim utakmicama, ali se još uvek nije vratio u staru formu posle povrede.

Klub više muče problemi sa grejanjem u sali, a Vujošević strahuje i od moguće kazne lige, zbog čega je pozvao navijače da strogo paze.

"Molim navijače da ne dozvole da igramo pred praznom halom, a to nas čeka ako se ponovi nešto slično onome iz meča sa Panioniosom. Svaki ozbiljniji ispad, poput ubacivanja predmeta u teren, dovodi do oštrije kazne. A i stvarno nam ne treba novčana kazna u ovakvoj finansijskoj situaciji", rekao je Vujošević.

Partizan ima problema sa finansijama i duguje upravi centra Tašmajdan novac za iznajmljivanje hale Pionir, zbog čega je rukovodstvo odlučilo da 'crno-belima' ukine grejanje.

"Osećam se apsurdno da i pred ovako važnu utakmicu treniramo na (propisanom minimumu grejanja od) 16 stepeni. Postoje problemi da se naplati dug, ali je idiotski da se to rešava ukidanjem grejanja", rekao je Vujošević.

Kapiten Partizana Petar Božić ocenio je da je ovo jedna od najvažnijih utakmica ekipe u Top 16 fazi.

"Moraćemo da iskoristimo naše glavno oružje, a to je borbenost uz rasterećenost. Rasterećenost je što smo ispunili planove i sada ne moramo ništa, osim da se borimo i zalažemo", rekao je Božić.

Novinare je zanimalo kakva je atmosfera u ekipi zbog kašnjenja plata.

"Prvo i osnovno je da postoji veliko poverenje u menadžment jer za ovih pet godina u Partizanu nijedna plata nije ostala neisplaćena. To se zna, a i mladi igrači koji dolaze ne čine to prvenstveno zbog novca, već zbog adekvatnog košarkaškog znanja", rekao je Božić.

Partizan je u prvom kolu izgubio od Panatinaikosa, a Lotomatika od Unikahe. Utakmica u Pioniru počinje u 20.45.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #33 poslato: 05.02.2009. 14:51:31 »

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2009&mm=02&dd=04&nav_id=343268


Prva pobeda Partizana u Top 16!


Košarkaši Partizana pobedili su Lotomatiku (Romu) rezultatom 84:76 u drugom kolu Evrolige. 'Crno-beli' sada imaju skor 1-1.



Najbolji u taboru Partizana bio je Novica Veličković sa 19 poena (5-8 za dva, 3-4 za tri) i 10 skokova, a bitnu ulogu odigrao je i Uroš Tripković sa 20 poena (6-8 za tri). Rimljane je predvodio Slovenac Primož Brezec sa 19 poena (8-10 iz igre) i 5 skokova, a njegov sunarodnik Sani Bećirović ubacio je 17 (13-14 penali). U trećoj rundi Partizan dočekuje Unikahu 11. februara.

Dvorana Pionir bila je puna, a podrška sa tribina bila je fantastična.

Razliku između dva tima u prvom poluvremenu napravio je neverovatan šut 'crno-belih' za tri poena – 9 od 13 (Roma 2 od 6).

Rimljani su se dobro nosili sa pritiskom gledališta, ali je Veličković bio veoma raspoložen za igru na početku meča – ubacio je 10 od prvih 15 poena Partizana (dve trojke). Tripković je nastavio seriju trojki za +8, a četvrtinu je svojom minijaturom završio Lazmi – prvo je ubacio šut iz okreta posle sjajne finte, a zatim je i zakucao uz prekršaj.

Sa druge strane, najbolji je bio 216cm visoki centar Brezec, koji je do poluvremena imao 16 poena (7-8 iz igre) i 4 skoka.

Ekipa Nanda Đentilea zaigrala je pokretljivije u odbrani u drugoj četvrtini, što je uz veliko požrtvovanje bilo dovoljno da se u nekim periodima uspori napad 'crno-belih' i omete organizacija.

Ipak, tim Duška Vujoševića uvek je imao adekvatan odgovor kada bi gosti prišli na ispod pet poena zaostatka. Finiš poluvremena obležio je Tripković, koji je u poslednjoj sekundi pogodio spektakularnu trojku iz okreta za +8 (50:42) na kraju prvog dela igre.

Partizanovi košarkaši su drugo poluvreme odigrali manirom iskusnih ekipa – nisu bespotrebno brzali, strpljivo su gradili napade, a znali su i da osete trenutak i kontrom podignu gledaoce na noge.

U igri Rome nedostajala je jasna koncepcija i plan, a igra u pozicionom napadu svodila se na individualne akcije i tek poneki 'pik-en-rol', uglavnom neefektivan. Tome je naravno doprinela i uska odbrana Partizana, kombinovana sa zonom. Rimljani su pravili previše propusta u odbrani, a trener Đentile ni čestim izmenama nije uspevao da održi visok ritam, pošto su Beograđani uvek bili za korak brži.

Prednost Partizana kretala se konstantno između 10-16 poena, a Roma nije imala realnih izgleda da ugrozi vođstvo domaćih.

Obe ekipe igrale su ozbiljno do samog kraja jer bi i koš-razlika mogla da utiče na plasman u grupi. Na kraju je Roma uspela da smanji razliku za konačnih 84:76.

'Crno-beli' u subotu od 18h igraju sa Crvenom zvezdom u NLB ligi, a sledeće srede čekaju Unikahu u trećoj rundi Evrolige.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #34 poslato: 11.02.2009. 15:02:35 »

Košarkaši Partizana dočekuju u sredu od 20.45 špansku Unikahu, u trećem kolu Top16 faze u Evroligi.

Posle prva dva kola obe ekipe imaju po jednu pobedu i poraz. Partizan je nakon izgubljenog meča u Atini od PAO-a, na svom terenu savladao Lotomatiku, dok su Španci u prošloj rudni izgubili od Panatinaikosa na svom terenu, nakon startne pobede u Rimu protiv Lotomatike. Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da će njegova ekipa ići na pobedu u sredu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #35 poslato: 12.02.2009. 14:59:11 »

Košarkaši Partizana pobedili su špansku Unikahu u Pioniru 60:59 (26:26), u trećem kolu Top16 faze u Evroligi.

U veoma nervoznoj i tvrdoj utakmici koju su obeležile odlične odbrane i serije dva tima, Partizan je u samom finišu zahvaljujući dobroj odbrani i velikoj podršci sa tribina stigao do druge pobede u grupi G. Španski tim imao je poslednji napad i četiri sekunde da postigne koš, ali Omar Kuk nije uspeo na vreme da uputi loptu ka obruču, koju je na kraju zaustavio Slavko Vraneš.

Partizan: Tepić 8, Milošević 4, Rašić 5, Tripković 12, Veličković 12, Lazmi 9, Aleksić, Vitkovac 2, Božić 2, Rakočević 2, Veseli 4, Vraneš.

Unikaha: Kuk 12, Gomis 5, Rodriges 1, Kortaberija, Velš 12, Ndong 6, Gabrijel 5, Himenes 2, Arčibald 6, Kelati, Hejslip 10.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #36 poslato: 13.02.2009. 14:50:21 »

E grupa:
Prokom Sopot - Olimpijakos 68:93 (19:23, 13:27, 22:21, 14:22)
Taukeramika - Armani Milano 108:90 (26:27, 29:29, 31:16, 22:27)

četvrto kolo: Armani Milano - Taukeramika, Olimpijakos - Prokom Sopot

F grupa:
Barselona - Alba Berlin 85:69 (19:17, 18:21, 23:7, 25:24)
Real Madrid - Makabi Tel Aviv 98:79 (18:20, 24:16, 28:25, 28:18)

četvrto kolo: Makabi Tel Aviv - Real Madrid, Alba - Barselona

G grupa:
Panatinaikos - Lotomatika 92:67 (22:25, 22:14, 22:8, 26:20)
Partizan - Unikaha 60:59 (10:11, 16:15, 18:15, 16:18)

četvrto kolo: Unikaha - Partizan i Lotomatika - Panatinaikos

H grupa:
Cibona - Fenerbahče 55:65 (12:9, 15:13, 16:19, 12:24)
Montepaski Sijena - CSKA Moskva 74:56 (11:10, 16:12, 26:15, 21:19)

četvrto kolo: CSKA Moskva - Montepaski Sijena, Fenerbahče - Cibona
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #37 poslato: 18.02.2009. 14:54:16 »

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2009&mm=02&dd=17&nav_id=345444


EL: Bez značajnih promena u Rimu


Evroligaški klubovi i predstavnici evropskih liga podržali su u Rimu strateški plan predložen prošlog leta u Berlinu.

Elitno evropsko takmičenje biće otvoreno za veći broj klubova i to kroz uvođenje kvalifikacija, dok se broj učesnika prve faze neće menjati i ostaće na 24 tima. Šampion Srbije, Partizan, je zahvaljujući učinku u prethodne tri godine obezbedio učešće u Evroligi još najmanje dve, a najverovatnije i tri sezone.

Ipak, 'crno-beli' će, uprkos najavama da bi Srbija kroz NLB ligu mogla da bezbedi još jedno mesto u Evroligi, za sada ostati jedini predstavnici naše zemlje u elitnom takmičenju. Direktor Partizana Mlađan Šilobad izjavio je da su u Rimu praktično samo potvrđeni predlozi sa Skupštine u Berlinu, održane prošlog leta.

"Partizan ima 'B' licencu, što znači da će na osnovu učinka u prethodne tri godine steći pravo nastupa u Evroligi. To je i ranije bilo poznato i ništa se tu nije promenilo u odnosu na jul prošle godine. Jedina ključna odluka u Rimu je ta da se uvode kvalifikacije za Evroligu, u kojim će se osam ekipa boriti za dva mesta u prvoj fazi takmičenja", kaže Šilobad za B92.

'Crno-beli' su u odnosu na ostale srpske klubove napravili toliko bodovnu razliku, da im je učešće u Evroligi zagarantovano u sledeće dve sezone, 2009/10 i 2010/11, a skoro su sigurni i za sezonu 2011/12. Što se ostalih klubova tiče, vrata Evrolige bi mogla da budu otvorena tek za dve sezone i to kroz proširenje broja ekipa u kvalifikacijama, sa 8 na 16, gde bi bilo mesta za dva tima iz NLB lige.

"Za sledeću sezonu će biti samo 8 ekipa u kvalifikacijama za Evroligu, ali prema mojim saznanjima, neće biti mesta za predstavnike Jadranske lige. Kasnije bi mogao da se napravi model po kojem će dve ekipe iz NLB lige ići u kvalifikacije za Evroligu, na osnovu ukupno osvojenih bodova u regionalnom takmičenju, s tim što te dve ekipe ne bi mogle da budu iz iste zemlje", izjavio je Šilobad.

Generalni menadžer Crvene zvezde Milan Opačić rekao je u izjavi za B92 da je odluka dobra jer je uvažen 'sportski aspekt'.

"Ja mislim da je najvažnije da je uvažen sportski aspekt, da prvaci nacionalnih prvenstava ili ekipe koje ostvare dobar sportski rezultat mogu kroz kvalifikacije da igraju Evroligu. Ovog puta je odlučeno da bude samo osam timova. Još uvek se ne zna koje će zemlje dobiti prioritet da učestvuju u kvalifikacijama, ali je svakako dobro da jedna liga, poput Evrolige ne bude priredba nego pravo sportsko takmičenje", rekao je Opačić.

Opačić je dodao i da nije do kraja razjašnjeno koja će nacionalna prvenstva dobiti licencu B kao i mesta u kvalifikacijama za Evroligu.

"Skupština Evrolige nije pojasnila kojim timovima, odnosno kojim ligama će se dozvoliti da dobiju mesta u kvalifikacijama, a takođe je ostalo nejasno i za licencu B. Tamo doslovno piše da će licencu dobiti timovi na osnovu plasmana u nacionalnim prvenstvima. Kod nas je ta dilema još izraženija zato što mi imamo nacionalno prvenstvo u Srbiji, a takođe igramo i NLB ligu", rekao je generalni menadžer Zvezde za B92.

To praktično znači da bi Srbija za nekoliko godina, pored ukupno najuspešnijeg tima na osnovu bodovanja (Evroliga, Evrokup, NLB liga, Superliga Srbije; Bodovi srpskih klubova: Partizan 74, Hemofarm 28, FMP 22, Crvena zvezda 14) mogla da obezbedi još jedno mesto u Evroligi, kroz kvalifikacije, kao za sada ubedljivo najuspešnija zemlja u regionalnom takmičenju, dok bi drugo mesto verovatno pripalo Hrvatskoj.

U Rimu je zaključeno da će Evroliga od sledeće sezone imati 5 faza: kvalifikacije, prva faza, Top 16, plej-of i fajnal-for. Za ovaj predlog glasala je velika većina učesnika Skupštine. Odlukom o uvođenju kvalifikacija proširen je broj timova koji će imati priliku da se takmiče u Evroligi.

U kvalifikacijama će igrati 8 timova, koji će se takmičiti za dva mesta u Evroligi, a spisak učesnika će biti poznat na kraju aktuelne sezone.

Prvu fazu Evrolige će igrati 24 kluba, 13 sa 'A' licencom koji će potpisati dugogodišnje ugovore, 10 sa 'B' licencom, koji će imati jednogodišnje ugovore (uključujući i dva tima iz kvalifikacija) i pobednik Evrokupa, koji će takođe imati jednogodišnji ugovor.

Šampionima najmanje 12 evropskih liga biće garantovano učešće u Evroligi, sa mogućnošću dobijanja "B" licence na osnovu rezultata u domaćim šampionatima. Ipak, u slučaju da tim koji već ima "A" licencu osvoji prvenstvo svoje zemlje, "B" licenca neće automatski pripasti vicešampionu, nego će je dobiti zemlja čija liga bude sledeća po koeficijentu uspešnosti u evropskim takmičenjima. Drugoplasirani i trećeplasirani timovi iz tri najbolje rangirane evropske lige takođe će dobiti mogućnost za dobijanje "B" licence.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #38 poslato: 25.02.2009. 14:53:22 »

Košarkaši Partizana gostuju ekipi Unikahe u sredu (20.45h) u četvrtom kolu grupe G Top 16 faze Evrolige.

''Crno-beli'' su u prethodnom kolu u veoma neizvesnoj utakmici savladali tim iz Malage rezultatom 60:59. Špancima je pobeda neophodna da bi zadržali šanse za plasman u četvrtfinale. Trener Partizana Duško Vujošević kaže da su obe ekipe umorne zbog igranja kup utakmica, ali da "crno-beli" imaju psihološku prednost jer su trijumfom završili to takmičenje.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #39 poslato: 26.02.2009. 14:47:39 »

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2009&mm=02&dd=25&nav_id=347018


Veliki trijumf Partizana u Malagi!


Košarkaši Partizana pobedili su Unikahu u Malagi 78:74 posle produžetka i samo čudo može da spreči 'crno-bele' da se plasiraju u četvrtfinale Evrolige.

Odlučila je fantastična serija trojki Beograđana u produžetku, Tripković, Rašić i Tepić su pogodili za +8. ’Crno-beli’ su potom za malo ispustili prednost, ali su sjajni skokovi Jana Veselog u napadu omogućili veliku pobedu Partizanu. Najefikasniji kod Partizana bio je Stifon Lazmi sa 20 poena (8sk.), Uroš Tripković i Novica Veličković dali su po 17.

Jedini scenario u kojem ’crno-beli’ neće proći u sledeću fazu jeste ukoliko Roma dobije sva tri meča do kraja, a Partizan pritom sve izgubi, uz dodatni uslov da Roma dobije Partizan sa više razlike nego što je izgubila u Beogradu.

U timu Unikahe bio je i Kelati, koji je izgleda izgladio sukob sa trenerom Aitom, a u nekim medijima pojavile su se informacije i da je otpušten.

Utakmica je počela, kako se i očekivalo, čvrstom odbranom na obe strane, a trener domaćih Aito krenuo je sa dva pleja (Gomi i Kuk), kako bi olakšao organizaciju igre svog tima.

’Crno-beli’ su bili veoma raspoloženi za šut (Tripković ubacio dve trojke, Veličković jednu), a vrste odbrane su često menjali i tako su potpuno zbunili rivala. Kombinovana odbrana rezultirala je sa nekoliko kontri i polukontri, pa je Partizan posle polaganja Miloševića poveo 15:9.

Ipak, do kraja prve deonice Kabesas je ubacio pet poena, Kelati šut sa distance, pa je posle deset minuta bilo samo +1 za ekipu Duška Vujoševića (18:17).

Tim iz Malage u drugom periodu igrao je brže i sa više samopouzdanja. Velike muke zadavali su Partizanu posle igre ’dva na dva’ Kuk (4 ast) i Gomi sa Arčibaldom i Ndongom. Upravo poenima britanskog centra Malaga je napravila +8 (37:29).

Zaostatak bi do poluvremena verovatno bio i veći, ali je Novica Veličković odličnom igrom leđima držao Beograđane u igri. Ubacio je poslednjih šest poena za Partizan i pred 15-minutni odmor bilo je 39:35 za Unikahu.

Tandem Kuk-Ndong bio je najzaslužniji što je Malaga prvi put stekla dvocifrenu prednost (56:45). ’Crno-beli’ nisu imali rešenja za Kuka, koji je nanizao četiri asistencije, dok je Ndong bio odličan u reketu, a pogodio je i dva šuta sa distance.

Domaćin je sprečio ofanzivni skok Partizana, pa je svaki šut ’crno-belih’ nosio sa sobom više odgovornosti.

Izlaskom Kuka i ulaskom Kabesasa intentzitet je opao u igri Malage, a Lazme je pogodio uz zvuk sirene za podnošljivih -7 (58:51).

Potpuni povratak u meč omogućio je sjajni Lazmi, a Tripković je novom trojkom iz ugla doneo prednost ’crno-belima 64:63. Posle koša Hejslipa, Tepić je pogodio jedno bacanje za 65:65.

Partizan je imao napad za trijumf, ali je Tripković izgubio loptu. Unikaha je smušeno organizovala kontru, Kuk je napravio očigledan faul nad Veselim, potom je promašio čist ’zicer’, a Veličković je prerano šutirao na koš sa celog terena i ušlo se u produžetak.

Trener Vujošević postavio je zonu 2-3, za koju Unikaha nije imala rešenja, osim iznuđenih. ’Crno-beli’ su, sa druge strane, igrali neuporedivo tečnije u napadu i stvarali su otvorene pozicije za tri poena posle prodora. Posle takvih akcija pogodili su Tripković i Rašić, a Tepić je pogodio novu trojku za velikih +8 (74:66).

Međutim, tu nije bio kraj. Unikaha je zaigrala na sve ili ništa, a ’crno-beli’ su smušeno organizovali nekoliko napada, pa je Malaga prišla na -2 (76:74).

Ostalo je 30-ak sekundi do kraja, Veličković je promašio trojku, Veseli je uhvatio loptu u napadu, a Tepić je fauliran. Pogodio je prvo bacanje, promašio drugo, a fenomenalni Veseli ponovo se izborio za loptu. Čeh je pogodio drugo bacanje i označio početak velikog slavlja Partizana.

’Crno-beli’ u narednom kolu 5. marta igraju sa Panatinaikosom u Pioniru.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #40 poslato: 28.02.2009. 15:00:17 »

U utakmicama 4. kola košarkaške Evrolige danas su postignuti sledeći rezultati:
 Olimpijakos - Aseko Prokom 84:71 Alba Berlin - Barselona 57:75 Makabi Elektra - Real Madrid 69:73 Lotomatika - Panatinaikos 71:90 juče: Armani Džins - Taukeramika 74:107 Unikaha - Partizan 74:78 CSKA - Montepaski 95:71 Fenerbahče - Cibona 64:86


Posle takmičenja po grupama ukrštaće prvi i drugi iz grupa E i F, kao i grupa G i H. Četvrtfinale se igra na tri dobijene utakmice, a pobednik će učestvovati na Fajnal foru u Berlinu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #41 poslato: 03.03.2009. 14:26:22 »

Novica Veličković MVP februara!

Košarkaš Partizana Novica Veličković izabran je za najboljeg košarkaša Evrolige u februaru.

Partizan je uprkos najvećem porazu u sezoni na početku Top 16 faze, samo mesec dana kasnije, sa tri uzastopne pobede obezbedio plasman u četvrtfinale. Jedan od najzaslužnijih za veliki uspeh Partizana bio je 22-godišnji Novica Veličković. Veličković je predvodio ’crno-bele’ ne samo u poenima, skokovima, asistencijama i indeksnim poenima, nego je bio pravi i vođa na terenu, uprkos, na prvi pogled mladim igračkim godinama
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #42 poslato: 05.03.2009. 14:48:35 »

Rezultati 5. kola druge faze Evrolige:

Grupa E:
Prokom - Tau Keramika 72:92
Sutra: Olimpijakos - Milano
Tabela: TAU 4-1, Olimpijakos 3-1, Milano 2-2, Prokom 0-5.

Grupa F:
Barselona - Real 90:79
Sutra: Alba - Makabi
Tabela: Barselona 4-1, Real 4-1, Makabi 1-3, Alba 0-4.

Grupa G:
Unikaha - Lotomatika 99:64
Sutra: Partizan - Panatinaikos
Tabela: Panatinaikos 4-0, Partizan 3-1, Unikaha 2-3, Lotomatika 0-5.

Grupa H:
CSKA - Fenerbahče 77:60
Sutra: Montepaski - Cibona
Tabela: CSKA 4-1, Montepaski 2-2, Cibona 2-2, Fenerbahče 1-4.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #43 poslato: 05.03.2009. 14:49:25 »

Partizan - PAO (20.45h)


Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je da će 'crno-beli' protiv Panatinaikosa igrati motivisano i borbeno iako su već ostvarili cilj u Evroligi.

Prvaci Srbije i Grčke sastaće se u četvrtak (20.45h) u beogradskoj Areni u okviru 5. kola Grupe G, u meču koji je privukao nezapamćeno interesovanje Partizanovih navijača. "Moramo odigrati kao da nam od te utakmice sve zavisi. Srećan sam što smo osvojili pravo da igramo u Areni. To je kruna našeg dosadašnjeg rada", rekao je Vujošević.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #44 poslato: 06.03.2009. 14:03:56 »

http://www.blic.rs/sport.php?id=82170


Crno-beli i publika oborili rekord uz novu veliku pobedu u Top 16 - 63:56

EL: Partizan srušio PAO u Areni!


Košarkaši Partizana ne prestaju sa velikim pobedama – Panatinaikos je savladan pred više od 20.000 navijača u Areni rezultatom 63:56 (12:13, 14:16, 15:11, 22:16) u 5. kolu Evrolige! Crno-beli ni ovaj meč nisu otvorili na pravi način, ali su odličnom igrom poslednjih 15-ak minuta obezbedili pobedu i bez "plus 19" zadržali teorijsku šansu da završe na prvom mestu takmičenje u Top 16.

Uprkos prepunoj Areni, fantastičnoj atmosferi, kao i čitavoj uvertiri za ovaj meč početnih 10 minuta nije opravdalo očekivanja. Crno-beli su kao nekoliko puta do sada u elitnom takmičenju u utakmicu ušli prilično mlako, a bez obzira na to što zbog obezbeđenog plasmana u Top 8 nisu imali pritisak, nisu ni ličili na ekipu koja će brzo zaigrati svoju igru. Brojna loša rešenja u napadu i slaba igra pod svojim košem srećom nisu dugo trajali, jer je posle uvodnih 7:2 za PAO Novica Veličković trojkom doneo prvo izjednačenje – 12:12 u 10. minutu.


Početak drugog poluvremena je doneo preokret Partizana i kompletiranje serije 11:2 (30:29). Ipak, PAO se brzo oporavio i ponovo poveo, ali nije uspeo da pobegne domaćinu na više od "sitnih" pet razlike. Takva igra je gledana sve do poslednja dva minuta deonice, kada su ponovo na scenu stupili visoki igrači crno-belih – dobra odbrana i brza serija Rakočevića i Lazmea doneli su još jedan, poslednji preokret – 41:40.
Od tog trenutka pa sve do kraja šampion Srbije nije ispuštao prednost, a kako je vreme odmicalo činilo se da više nije moguća samo pobeda već i famoznih "plus 19". Na momente čak i egzibiciona igra potpuno rasterećenih i mnogo preciznijih igrača Partizana donela je čak 13 razlike protiv zbunjenog Panatinaikosa (57:44), što je to bila i maksimalna prednost za domaćina. Takva igra i sjajna atmosfera ipak nisu bili dovoljni da se nadoknadi poraz iz prethodnog duela dve ekipe, ali to u ovoj utakmici nije bilo ni toliko bitno. Crno-beli su zasluženo upisali još jedan veliki trijumf i u slučaju da Unikaha pobedi PAO, a Partizan pobedi Lotomatiku u poslednjem kolu sa prvog mesta će ići u četvrtfinale Evrolige. Grupa G se ukršta sa grupom H, gde su dalji plasman obezbedili CSKA i Montepaski.

Najefikasniji u ekipi Partizana bili su Uroš Tripković i Stefon Lazme sa 12, Veličković je dodao 10, a Veseli 9. Na drugoj strani ubedljivo najbolji je bio Dijamantidis sa 21, a Nikola Peković je postigao 10 poena.

Oboren rekord Evrolige

Partizan, Beograd i Arena su postali ponosni vlasnici rekorda Evrolige. Utakmicu Partizan - PAO u Areni je posmatralo čak 22,567 gledalaca, što je za preko četiri hiljade ljudi više nego na sada već bivšim šampionima u ovoj kategoriji - 18.518 Bon - Alba i 18.500 PAO - TAU.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #45 poslato: 10.03.2009. 14:54:23 »

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2009&mm=03&dd=09&nav_id=349145



"Idemo u Rim, mislima smo u Moskvi"



Košarkaši Partizana sastaće se u sredu (20h) u Rimu sa Lotomatikom u poslednjem kolu Top 16 faze Evrolige.


'Crno-beli' su i dalje u trci za prvo mesto u Grupi G. Trener Duško Vujošević je izjavio da će njegov tim dati sve od sebe da drugu fazu Evrolige završi pobedom. "Putujemo u Rim, a razmišljamo i o utakmicama sa ekipom CSKA (u četvrtfinalu). Siguran sam da će i Lotomatika imati motiva da takmičenje u Top 16 fazi završi pobedom."

U drugoj utakmici grupe vodeći Panatinaikos dočekuje špansku Unikahu. Ukoliko Grci izgube, a Partizan pobedi u Rimu, "crno-beli" će biti prvi u grupi i igraće sa drugoplasiranom ekipom iz Grupe H Montepaskijem. Ako Partizan ostane na drugom mestu, u četvrtfinalu će igrati protiv aktuelnog prvaka Evrope CSKA iz Moskve. Prvoplasirane ekipe iz grupa Top 16 faze imaće prednost domaćeg terena, a četvrtfinale se igra na tri dobijene utakmice.

"Ne verujem da Unikaha može da pobedi Panatinaikos, ali ni u želju grčke ekipe da bilo šta prepušta slučaju. Pri tom, Sijena će biti oslabljena jer zbog povrede neće igrati njihov najbolji igrač Kšištof Lavrinovič. Velika je stvar kada petu utakmicu igrate na domaćem terenu", smatra Vujošević.

Partizan je prošlog četvrtka u Beogradskoj areni igrao protiv Panatinaikosa, kada je oboren rekord Evrolige po broju gledalaca na jednom meču najelitnijeg evropskog takmičenja (22.567), a trener Partizana rekao je da bi želeo da njegova ekipa u duelima sa CSKA igra u Areni.


"Ja bih voleo da se igra u Areni, ali za tako nešto bi danas morala da se donese odluka. U Pioniru smo danas trenirali na 15 stepeni. Verujem da bi navijači Partizana ispunili halu od 30-35.000 mesta. Međutim, organizacija bi morala da bude bolja, da se ne dogodi da ispred hale ostanu navijači sa kartama."

Vujošević smatra da "pojedinim ljudima" smeta što je Partizan igrao u Areni.

"Imam utisak da postoje ljudi kojima nije drago što smo igrali u prepunoj Areni. Da li je u pitanju žal što nije neki drugi klub ili nešto drugo... Siguran sam da im smeta i ja im se izvinjavam, ali mi to radimo da bismo preživeli, a za to su potrebni uspesi u kontinuitetu."

Kapiten Partizana Petar Božić rekao je da će njegova ekipa ići na pobedu u Rimu i uz poraz Panatinaikosa tako izbori prvo mesto u grupi.

"Izborili smo plasman u četvrtfinale, ali svuda igramo na pobedu jer možemo i do prvog mesta u grupi, što bi nam omogućilo meč više na domaćem terenu. Igraćemo maksimalno motivisano i rasterećeno", rekao je Božić, a zatim se osvrnuo na mogućnost da se Partizan za četvrtfinalne mečeve vrati u Arenu.

"Zbog velikog interesovanja navijača Arena je dobro rešenje, ali ja sam emotivno vezan za Pionir. Verujem da će klub doneti najbolje rešenje", dodao je Božić.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #46 poslato: 11.03.2009. 16:02:17 »

http://www.blic.rs/sport.php?id=82961


Crno-beli večeras u Rimu igraju poslednji meč Top 16 faze

Loto(matika) kao džek-pot Partizana


Lotomatika na Partizanovom evrotiketu! U poslednjem kolu Top 16 faze Evrolige crno-beli su se našli pred sistemom s dva uslova: oni da pobede u Rimu, a Panatinaikos da izgubi od Unikahe u Atini. Ukoliko bi se ta kombinacija ostvarila, srpski šampion bi u četvrtfinalu protiv Montepaskija igrao u „Areni“ s jednim mečom više. Da li će se sezona čuda nastaviti?


Izabranici trenera Duška Vujoševića večeras će u koloseumsko borilište dvorane „Palalotomatika“ ući sa željom da pobede, ali bez gladijatorskog mača sudbine „život ili smrt“. Tepić, Veličković, Tripković, Lazme i ostali svesni su činjenica da njihov dolazak pred vrata raja u Berlinu (fajnal-for od 1. do 3. maja) predstavlja podvig.
- Malo ko je verovao da ćemo, praktično, tri kola pre kraja Top 16 faze izboriti kartu za četvrtfinale. Ali i to se dogodilo. Ne pada nam na pamet da sada stanemo. Učinićemo sve da savladamo Lotomatiku i zadržimo pobedničku atmosferu. A šta će biti u Atini? Na to ne možemo da utičemo. Panatinaikos je veliki klub da bi dozvolio kiks u poslednjem kolu protiv, moram reći, jako dobre Unikahe – kaže Milenko Tepić, koji je uz Veličkovića, Lazmea i Tripkovića izrastao u čoveka odluke crno-belih.

Gde će trener Vujošević večeras da traži ključeve Rima? Pre mesec dana u „Pioniru“ crno-beli su imali velikih problema sa Primožom Brezecom. Slovenački gorostas (216 centimetara) bio je najefikasniji (19 poena) u timu Nanda Đentilea. Uz njega, na crno-beloj tabli sigurno je zaokružen broj 21 (Ibrahim Džaber). Američki plej, koji je završio koledž u Pensilvaniji, a među „bankare“ stigao pre dve sezone iz Virtusa, zna da namesti ruku i serijom trojki za tili čas da sruši nade rivala.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #47 poslato: 12.03.2009. 14:52:34 »

Košarkaši Partizana izgubili su od Rome rezultatom 88:72 u poslednjem kolu Top16 faze Evrolige.

’Crno-beli’ će se u četvrtfinalu sastati sa moskovskim CSKA. Najbolji u taboru Beograđana bio je Stefon Lazmi sa 17 poena (5-8 za dva, 7-12 penali) i 8 skokova, Novica Veličković ubacio je 14 poena (4-5 iz igre), a Uroš Tripković dao je 12. Andre Hadson predvodio je Romu sa 23 poena, Ruben Daglas postigao je 18 (6-9 iz igre), a Ibrahim Džaber 17 poena
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #48 poslato: 13.03.2009. 14:30:29 »


Parovi četvrtfinala:

Olimpijakos – Real Madrid
Barselona – Taukeramika
CSKA – Partizan
Panatinaikos – Montepaski Sijena

Mečevi četvrtfinala na programu su od 24. marta do 3. aprila, a igra se na tri dobijena meča.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #49 poslato: 24.03.2009. 14:09:01 »

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2009&mm=03&dd=23&nav_id=351736



CSKA - Partizan (18.15)

Košarkaši Partizana igraju u utorak u Moskvi protiv ekipe CSKA (18.15h), u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige.




Četvrtfinalna serija ove sezone se igra na tri dobijene utakmice, a drugi meč će biti odigran u četvrtak, takođe u Moskvi. Treći meč na programu je 31. marta i igra se u Beogradskoj areni. Dva tima ove sezone već su se sastala u prvoj fazi. Moskovljani su trijumfovali u Beogradu, a Partizan je uzvratio pobedom u Moskvi i tako obezbedio plasman u Top16 fazu.

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da njegova ekipa nema razloga za optimizam pred početak serije sa moskovskim CSKA u četvrtfinalu Evrolige. Vujošević je pritom istakao i da ima puno poverenje u svoj tim.

"CSKA je među dva-tri najbolja evropska tima i nemamo preterano razloga za optimizam. Ne bi bilo lepo imati preterana očekivanja. Ja, međutim, imam ogromno poverenje u ove momke. Pokazali smo ove sezone da možemo da pobedimo i jače protivnike, ali to sada ne treba očekivati", rekao je trener Vujošević pred put u Moskvu.

"To što smo ovde izgubili u poslednjim sekundama i dobili ih tamo sigurno povećava njihov stepen mobilisanosti. Mogu samo da obećam da ćemo odigrati koliko možemo. Već smo ostvarili ogroman uspeh i ne tražimo nikakav alibi. Potrudićemo se da se u Beogradu igraju dve utakmice", rekao je Vujošević.
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3  Sve
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.019 sekundi sa 36 upita.