Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1]
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Kvalifikacije za OI - odbojkašice  (Pročitano 5473 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« poslato: 25.12.2007. 15:09:06 »

B 92


Terzić saopštio spisak za Hale

Zoran Terzić, prvi trener ženske seniorske reprezentacije Srbije, saopštio je spisak od 18 igračica, koje će se pripremati za turnir Evropskih kvalifikacija za Olimpijske igre 2008, koji će se odigrati u Haleu od 15. do 20. januara.

Na spisku su:

Tehničarke: Maja Ognjenović (Metal Galac), Maja Simanić (Rijeka), Bojana Živković (Crvena zvezda)

Libera: Suzana Ćebić (Jedinstvo), Silvija Popović (Poštar 064)

Korektorke: Ivana Đerisilo-Stanković (Volero Cirih), Jovana Brakočević (Koneljano), Ivana Nešović (Crvena zvezda), Marta Drpa (Crvena zvezda)

Blokerke: Vesna Čitaković-Đurišič (Ezačibaši), Aleksandra Avramović (San Vito), Ivana Isailović (Crvena zvezda), Stefana Veljković (Poštar 064)

Primačice: Jelena Nikolić (Takefudži Bambu), Brižitka Molnar (Metal Galac), Jovana Vesović (Jedinstvo), Jasna Majstorović (Poštar 064), Sanja Malagurski (Nova Gorica)

Plave će pripreme početi okupljanjem u beogradskom hotelu “M”, u subotu, 5. januara.

Istog dana one će otići u SC Kovilovo, gde će se pripremati do polaska u Nemačku.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #1 poslato: 06.01.2008. 18:01:58 »

B 92



Vesović: "Jedina želja – Peking"

Odbojkašice i članovi stručnog štaba reprezentacije Srbije veruju da će na turniru u nemačkom Haleu, koji će se igrati od 15. do 20. januara, uspeti da izbore plasman na Olimpijske igre. "Sve ekipe, uključujući i one koje važe za autsajdere, sigurno će tražiti svoju šansu. Naš rejting i rezultati u poslednje dve godine, ipak, obavezuju nas da ciljamo sam vrh", rekao je novinarima selektor Zoran Terzić na okupljanju ekipe.

Srbija će u Haleu igrati u grupi sa Rusijom, Hrvatskom u Rumunijom, dve najbolje ekipe će izboriti plasman u polufinale, a samo pobednik turnira će obezbediti učešće na Olimpijskim igrama u Pekingu.

"Realno je da Rusija i mi dođemo do polufinala, a nezahvalno je prognozirati šta bi sve tamo moglo da se dogodi. Već dugo igramo zajedno i neće nam biti problem da se uigramo. Pitanje je samo koliko su igračice spremne posle obaveza u klubovima", ocenio je Terzić.

Tehničar Maja Ognjenović navela je da će turnir u Haleu biti Evropsko prvenstvo u malom, pošto će od najjačih ekipa sa kontinenta odsustvovati samo selekcija Italije. Sa tom ocenom složile su se i njene saigračice.

"Dobro je, ipak, što smo izvukle lakšu grupu u kojoj će Rusija biti glavni favorit, mada ne treba da potcenimo Hrvatsku i Rumuniju. Ako budemo igrale svoju igru, imaćemo velike šanse da se domognemo polufinala", rekla je libero Suzana Ćebić.

Drugu grupu u Haleu činiće Holandija, Nemačka, Poljska i Turska.

"U drugoj grupi će se igrati na `krv i nož`, ali mi možemo do polufinala, iako ćemo za plasman na Olimpijske igre morati da sve vreme dajemo više od 100 odsto svojih mogućnosti", rekla je korektor Jovana Brakočević.

Primač Jovana Vesović istakla je da joj je novogodišnja želja za 2008. bila da nastupi na Olimpijskim igrama u Pekingu.

"Znamo samo jednu stvar – da želimo da igramo u Pekingu", rekla je Vesovićeva.

Srbija će put Nemačke krenuti 14. januara, a selektor Terzić će dan ili dva ranije spisak igračica skratiti sa 18 na 12 imena.

Odbojkašice Srbije bi u slučaju neuspeha u Haleu imale još jednu priliku da se izbore "vizu" za Peking – na majskom interkontinentalnom turniru u Japanu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #2 poslato: 13.01.2008. 03:16:48 »

BLIC


Terzić: Srbija i Rusija sigurno na OI


Selektor je optimista

Selektor ženske odbojkaške rerezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je danas da je čvrsto uveren da će njegov tim izboriti plasman na ovogodišnje Olimijske igre, ali je ipak reprezentaciji Rusije prepustio ulogu favorita na predstojećem evropskom kvalifikacionom turniru u Nemačkoj.

"Ubeđen sam, 100 odsto, da će i Srbija i Rusija izboriti plasman na OI. Naša najveća želja je da igramo veliko finala Igara sa Rusijom. Bila bi to velika utakmica i tome se nadam. Ali, u plasman ova dva tima ne sumnjam", kazao je Terzić u Beogradu, dva dana pred put na turnir, koji će se igrati u Haleu od 15. do 20. januara.
Ruska reprezentacija trenutno gostuje ekipi Srbije, pa su na današnjoj konferenciji za novinare u Kovilovu bili i selektor ruske ekipe Kaprara i kapiten Ljubov Sokolova. Dve reprezentacije sinoć su odigrale prijateljsku utakmicu, u kojoj su domaće odbojkašice slavile sa 3:2. Drugi meč igraće večeras, takođe u Kovilovu, bez prisustva publike.
Na turniru u Haleu Srbija i Rusija biće u istoj grupi, u kojoj su još Rumunija i Hrvatska. Dve ekipe plasiraće se u polufinale, u kome će se ukrstiti sa dvema ekipama iz Grupe B, u kojoj su Poljska, Holandija, Turska i domaćin Nemačka. Samo pobednik turnira izboriće plasman na OI.
Ukoliko to ne uspeju u Haleu, i Srbija i Rusija imaće još jednu šansu, na interkontinetalnom turniru u maju u Japanu.
"Rusija je najveći favorit u našoj grupi, iako mi volimo da igramo sa njima. Realno je da se one plasiraju u polufinele. Rumunija će u Hale doći u najjačem sastavu, dok Hrvatska dolazi oslabljena. Sigurno je da Srbija u ovom trenutku ima kvalitetniji tim od ove dve reprezentacije, ali to mora da dokaže i na terenu", kazao je Terzić.
Što se tiče druge grupe, Terzić je rekao da šanse za plasman u polufinale imaju Nemačka, kao domaćin, i Holandija, kao uigrana ekipa koja cele godine igra u jednom klubu, ali i Poljska, koja ima vrhunske igračice u svom sastavu.
Selektor Srbije je rekao i da je zadovoljan trenutnom formom svog tima, s obzirom na to da su ove pripreme kratke. "Igračice dolaze iz klubova i sada ih treba relaksirati i zalečiti neke lakše povrede", kazao je on.
Terzić je izrazio zadovoljstvo što je Srbija ugostila Rusiju, aktuelnog svetskog šampiona, a istakao je da nema boljeg načina za pripremu od saradnje sa ekipom tog kvaliteta.
I kapiten reprezentacije Srbije Vesna Čitaković-Đurišić rekla je da je zadovoljna što njen tim ima priliku da se priprema sa Rusijom i da igra prijeteljske utakmice sa tom ekipom.
Po pitanju plasmana na OI, i ona je uverana da će Srbija biti uspešna. "Svakako da bi mi voleli da već sada u Haleu izborimo vizu za Peking. Daćemo sve od sebe, ali ako ne uspemo imaće šasnu i u Japanu, na interkontinentalnom turniru u maju", kazala je ona.
"Ipak, podsetila bih da smo iz Nemačke (sa kvalifikacionog turnira) izborilire plasman na Svetsko prvenstvo u Japanu, odakle smo se vratile sa našom prvom medaljom. Nadam se da će tako biti i ovoga puta", dodala je ona.
Selektor Terzić nije danas saopštio spisak igrača za Hale, već je najavio da će to učiti sutra uveče.
"Imamo nekih sitnih problema sa povredom blokera Aleksandre Avramović, pa od toga zavisi koja tri od četiri blokera će ići sa nama. Imamo još jednu dilemu na poziciji primača - korektora. Dobili smo jednu novu igračicu (primača) Sanju Malagurski, koja je izuzetno perspektivna, i koju planiramo da vodimo, ali videćemo sutra uveče", kazao je on.
Selektor Rusije Kaprara pohvalio je tim Srbije. "O Srbiji mislim sve najbolje, jer uvek gobim od njih", kazao je Kaprara, aludirajući na poraze koje je Srbija nanela njegovoj ekipi od 2006. godine do danas.
Kaprara je zahvalio Srbiji na gostoprimstvu, a za šanse svog tim u Haleu, rekao je: "Mi, kao i sve druge ekipe, želimo da sad izborimo vizu za OI, ali znamo da će to biti teško. Potrudićemo se".
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #3 poslato: 13.01.2008. 15:12:40 »

B 92


Drugi poraz od Ruskinja pred Hale

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je u subotu u Kovilovu od selekcije Rusije sa 1:3 (22:25, 25:22, 18:25, 21:25). To je bio drugi prijateljski meč dva tima odigran u okviru mini priprema za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Selektor Srbije Zoran Terzić drugi meč iskoristio je da testira sve odbojkašice na raspolaganju, pa je tokom većeg dela utakmice na terenu bio kombinovani sastav.

U igru su ulazile sve igračice, osim Ivane Isailović, a gotovo ceo meč na terenu je provela Ivana Đerisilo, koja je upisala 18 poena. Tako kombinovana postava imala je periode vrlo dobre igre, ali i velikih padova.

Tim Srbije u ponedeljak putuje u Hale, gde će od 15. do 20. januara igrati kvalifikacioni turnir za OI. Srbija je u grupi sa Rumunijom, Hrvatskom i Rusijom, dok se u drugoj grupi nalaze Poljska, Holandija, Turska i domaćin Nemačka. Posle prve faze takmičenja igraće se polufinale, a samo pobednik turnira izboriće plasman na Olimpijske igre u Pekingu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #4 poslato: 14.01.2008. 15:11:48 »

B 92


Terzić saopštio spisak za Hale

Zoran Terzić, prvi trener ženske seniorske reprezentacije Srbije saopštio je sastav ekipe za turnir Evropskih kvalifikacija za Olimpijske igre 2008, koji će se odigrati u nemačkom gradu Hale, od 15. do 20. janaura. Naša selekcija u Nemačku putuje u ponedeljak. Prvi meč sa Rumunijom očekuje je u sredu, a slede dueli sa Hrvatskom i Rusijom u naredna dva dana.

Na spisku su:

Tehničari: Maja Ognjenović (Metal Galaci), Maja Simanić (Rijeka)

Libero: Suzana Ćebić (Jedinstvo)

Korektori: Ivana Đerisilo-Stanković (Volero Cirih), Jovana Brakočević (Koneljano)

Blokeri: Vesna Čitaković-Đurišić (Ezačibaši), Aleksandra Avramović (San Vito), Stefana Veljković (Poštar 064)

Primači: Jelena nikolić (Takefudži Bambu), Brižitka Molnar (Metal Galaci), Jovana Vesović (Jedinstvo), Sanja Malagurski (Nova Gorica).

Na turniru će suditi Avelino Azevedo iz Portugalije, Masimo Ćinti iz Italije, Fabris Kolados iz Francuske, Juraj Mokri iz Slovačke, Panajotis Rusakis iz Grčke, Filip Šurman iz Lihtenštajna, Konstantin Tufegdžijev iz Bugarske i Karin Zahorcova iz Češke.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #5 poslato: 17.01.2008. 15:21:14 »

B 92


Pobeda Srbije posle maratona


Odbojkašice Srbije pobedile su Rumuniju 3:2, po setovima 25:27; 23:25; 25:22; 25:15 i 15:11, u prvom kolu kvalifikacija za OI. Posle velike borbe u veoma teškom meču, naše devojke su gubile sa 2:0, ali su odličnom igrom uspele da se vrate i ostvare veoma bitnu pobedu za nastavak takmičenja. Meč je trajao 105 minuta. Najefikasnije u našem timu bile su Đerisilo i Nikolić sa po 20 poena.

Velika borba viđena je već u prvom setu. Pri rezultatu 15:15 Rumunija se serijom od četiri poena odvojila na 19:15. Do prve set lopte došle su pri rezultatu 24: 21. Naš tim se vratio serijom poena na servis Molnarove, ali je ipak na kraju bilo 27:25 za naše protivnice.

Naše devojke su dobro otvorile drugi set sa 4:1. Rumunke se vraćaju i na prvom tehničkom tajmautu Srbija je imala imala dva poena prednosti. Srbija je u nastavku seta imala osetnu prednost od 5 poena, 12:7. Ipak, na drugom odmoru prednost je iznosila samo 3 poena. Razlika se popela na 4 poena, pri rezultatu 18:14, a onda su naše devojke potpuno pale u igri. Jelena Nikolić je prednjačila u greškama, protivnice su je lako zaustavljale, a loša je bila i na prijemu, pa je došlo do izjednačenja 22:22. Naše devojke nisu uspele da se priberu i Rumunke su povele sa 2:0, pošto su slavile sa 25:23.

Prvi put na meču Rumunke su imale prednost na prvom odmoru, a do tada je bilo pravilo da ekipa koja ima tu prednost gubi set. Najveću prednost od četiri poena Srbija je imala na 22:18. Konačno je u seriju ušla Ivana Đerisilo i na kraju su Srpkinje slavile sa 25:22.

Odlično su reprezentativke Srbije počele četvrti set sa 3 :0 i 5:1, da bi se na tehnički odmor otišlo pri rezultatu 8:3. Rumunke se vraćaju na 8:6 posle sjajne igre u odbrani. Igralo se u serijama, ali je naša ekipa polako podizala prednost, koja je na kraju iznosila velikih 10 poena 25:15

Mnogo bolje su naše devojke igrale od protivnica i napravile sjajnu prednost od 10:5. Rumunke su prišle na 11:8, ali je bilo sve što su mogle u poslednjem setu, koji je završen rezultatom 15:11. za Srbiju 13:9 14:10 15:11

Srbija u četvrtak igra sa Hrvatskom u drugom kolu.

SREDA, 16. JANUAR:

SRBIJA – RUMUNIJA 3:2 (25:27, 23:25, 25:22, 25:15, 15:11)
RUSIJA – HRVATSKA 3:0 (25:19, 25:15, 25:12)

TABELA:

1. RUMUNIJA 2 1 1 5:5 3
2. RUSIJA 1 1 0 3:0 2
3. SRBIJA 1 1 0 3:2 2
4. HRVATSKA 2 0 2 2:6 2
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #6 poslato: 18.01.2008. 14:58:43 »

B 92


Hale: Srbija u polufinalu


Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale kvalifikacija za Olimpijske igre, pošto je zabeležila drugu pobedu na turniru u nemačkom Haleu, nad selekcijom Hrvatske, sa 3:1 (23:25, 25:21, 25:18, 25:22). Naša ekipa će, u petak od 17,30h, igrati sa Rusijom u meču koji će odlučivati o pobedniku grupe. Ruskinje su u 2. kolu pobedile Rumuniju, sa 3:1.

Naše odbojkašice su, kao i duelu protiv Rumunije, loše počele meč, ali su u nastavku ponovo pokazale svoje pravo lice.

Prvi set Hrvatice su nakon odlične igre zasluženo osvojile, a prekretnica je bio početak drugog seta. Naše protivnice povele su sa 7:0, i činilo se da će lako osvojiti i drugi set. Ipak, Nikolić, Đerisilo i Molnar zaigrale su tada mnogo bolje, i prednost Hrvatica ubrzo je sustignuta. U finišu seta nije bilo dileme, i Srbija je izjednačila na 1:1.

Treći set takođe je bio izuzetno neizvestan, ali je ipak veći kvalitet srpskih odbojkašica na kraju presudio.

Hrvatice nisu htele da se predaju bez borbe, i u četvrtom setu pružile su ponovo veliki otpor. Srbija je povela sa 16:12, a zatim su hrvatske odbojkašice serijom od 5:0 preokrenule rezultat na 17:16 i vodile do 21:19. U finišu tog dela igre, na servis kapitena Vesne Čitaković- Đurišić Srbija je izjednačila na 21:21, došla do vođstva 24:21 i rutinski završila meč.

Duel je trajao sat i 35 minuta.

Samo pobednik turnira u Haleu obezbediće plasman na Olimpijske igre.

Srbija - Hrvatska 3:1

Srbija: Nikolić 17, Brakočević, Đerisilo Stanković 23, Molnar 13, Vesović, Ognjenović 6, Čitaković Đurišić 12, Simanić, Avramović 4, Malagurski, Veljković, Ćebić.
Hrvatska: Petrović, Grabac 2, Delić 14, Popović 13, Maras, Dosen, Miloš 6, Alajbeg 19, Katić 2, Cigić, Kalebić, Kamenjarin 7.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #7 poslato: 19.01.2008. 15:33:13 »

B 92


Odbojkašice sa Poljskom za finale

Odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u polufinalu kvalifikacionog predolimpijskog turnira sa selekcijom Poljske. Naš tim poražen je u poslednjoj utakmici u grupi ’A’ od Rusije, 3:1 (25:17, 23:25, 32:30, 25:20). Najefikasnija u našem timu bila je Brakočevićeva sa 21 poenom, dok je kod Ruskinja Gamova osvojila čak 29. Meč je trajao 106 minuta. Polufinalni susreti na programu su u subotu, a u drugom se sastaju pobednik grupe ’A’ Rusija i drugoplasirani tim iz grupe ’B’, selekcija Nemačke.

Naše odbojkašice su posle lošeg starta meča, uobičajenog na tom turniru, osvojile drugi set i imale veliku priliku da povedu sa 2:1 u setovima. U trećem setu imale su dve meč lopte na 24:22, ali su prokockale tu priliku.

Četvrti set su Ruskinje odigrale mnogo bolje i zauzele prvo mesto u grupi A.

Polufinala se igraju u subotu, u terminima 17.30 i 20.00. Tačna satnica biće naknadno objavljena u zavisnosti od zahteva TV stanica.

Samo pobednik predolimpijskog turnira u Haleu obezbediće nastup na olimpijskom turniru u Pekingu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #8 poslato: 20.01.2008. 15:12:30 »

B 92


Odbojkašice ispale od Poljske

Odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u nemačkom Haleu. Srbija je u polufinalu poražena od Poljske rezultatom 3:1, po setovima 22:25, 25:18, 25:22, 25:22, . U finalnom meču, koji se igra u nedelju od 15.30, Poljakinje za olimpijsku vizu igraju sa Rusijom. Poslednju priliku za plasman u Peking naša selekcija će imtai na interkontinentalnim kvalifikacijama u Japanu, ovog maja, na kojima će učestvovati i poraženi tim iz finalnog meča.

Poljska selekcija igrala je bolje tokom većeg dela meča i zasluženo stigla do pobede.

U prvom setu Srbija je imala više nerava u finišu i stekla set prednosti.

Drugi set u potpunosti je pripao Poljakinjama, koje su imale ubedljivu prednost, a srpska selekcija osvojila je samo 18 poena.

Priliku da stekne novu prednost naš tim je propustio u trećem setu. Sve do ulaska u finiš Srbija je vodila, posle drugog tehničkogh tajm-auta imala i dva poena prednosti, a onda su tri greške Jelene Nikolić prebacile prednost na poljsku stranu, posle čega povratka nije bilo.

U poslednjem setu igralo se sve vreme poen za poen. Poljakinje su uglavnom imale prednost, a Srbija je napravila preokret i povela 20:18. Ipak, u finišu je Poljska odigrala znatno bolje, osvojila sedam od preostalih devet poena i izborila se za finale, gde se sastaje sa Rusijom.

Srbija je kvalifikacije u Haleu završila sa dve pobede i dva poraza.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #9 poslato: 21.01.2008. 16:06:34 »

BLIC


Prave tek u Japanu


Odbojkašice Srbije propustile su prvu priliku da se plasiraju na Olimpijske igre, ali su uverene da će drugu šansu, na Interkontinentalnom turniru u maju u Tokiju, iskoristiti.

Ono za čim naše reprezentativke najviše žale je vreme, Ivana Đerisilo-Stanković i Jelena Nikolić, prve zvezde tima, kažu da im treba više od sedam dana za pripreme, koliko su imale pred odlazak na Evropski kvalifikacioni turnir u Haleu.
- Nivo naših igra u Nemačkoj nije bio zadovoljavajući, nismo kao odbojkaši odmah obezbedile vizu za Olimpijske igre. Za kvalifikacije u Japanu moramo mnogo bolje da se spremimo, imamo novu šansu i tamo moramo da pokažemo pravo lice. Od starta turnira nismo igrale sa mnogo žara, borbe, sa dobrim i lakše osvojenim poenima, nego smo se mučile. Sada je glupo pričati, ali imale smo zaista mali period priprema za ovako krupnu stvar. Za Igre treba više vremena od sedam dana zajedničkog treninga, jer je ulog isuviše veliki. Ali opet, Holanđanke su tri godine zajedno pa nisu uspele, a mi smo bile korak bliže cilju - rekla je Đerisilo.
Prvi korektor Srbije u Haleu je prvi put posle operacije ramena igrala za reprezentaciju Srbije.
- Što se tiče moje igre, nisam nezadovoljna jer je ovo moje prvo pojavljivanje u državnom dresu posle teške operacije i sedam meseci pauze. Drago mi je da sam sa devojkama, u istoj grupi, doduše mnogo nam fale Anja Spasojević i Nataša Krsmanović. Definitivno, treba nam dosta vremena da sve dođe na svoje - dodala je odbojkašica Volera.
I Jelena Nikolić deli Ivanino mišljenje.
- Očigledno je da nam treba više vremena da se pripremimo za takmičenje. Same sebe smo pobedile u trećem setu polufinalnog meča sa Poljakinjama, to se događa, ali u budućnosti više ne sme. I nemamo za čim da žalimo, idemo u Japan i tamo ćemo, verujem, ostvariti uspeh. I u onim mečevima u kojima smo slavile, igrale smo s velikim oscilacijama, jedino smo s Rusijom pokazale vrhunsku odbojku.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #10 poslato: 27.02.2008. 15:37:51 »

B 92


Terzić saopštio spisak za Tokio

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Zoran Terzić saopštio je širi spisak (24) kandidatkinja za turnir Interkontinentalnih kvalifikacija za OI 2008, koji će se odigrati od 17. – 25. maja u Tokiju. Terzić će zajedno sa saradnicima i dalje pratiti formu igračica koje su igrale za reprezentaciju ili bile na širem spisku kandidatkinja za prethodne akcije, kao i formu igračica koje do sada nisu bile pozivane u seniorsku reprezentaciju ili su igrale za juniorsku reprezentaciju Srbije.

Na spisku su:

Tehničari: Maja Ognjenović (Metal Galaci, Rumunija), Maja Simanić (Rijeka, Hrvatska), Ana Antonijević (Volero Cirih, Švajcarska) i Bojana Živković (Crvena zvezda).

Libera: Suzana Ćebić (Jedinstvo, Užice), Silvija Popović (Poštar 064) i Nina Rosić (Crvena zvezda).

Korektori: Ivana Đerisilo – Stanković (Volero Cirih, Švajcarska), Jovana Brakočević (Koneljano, Italija), Ivana Nešović (Crvena zvezda) i Marta Drpa (Crvena zvezda).

Blokeri: Vesna Čitaković – Đurišić (Ezačibaši, Turska), Stefana Veljković (Poštar 064), Nađa Ninković (Crvena Zvezda), Ivana Isailović (Crvena zvezda), Nataša Šiljković (Poštar 064) i Aleksandra Petrović (Poštar 064).

Primači: Jelena Nikolić (Takefudži Bambu, Japan), Sanja Malagurski (Nova Gorica, Slovenija), Jovana Vesović (Jedinstvo, Užice), Anja Spasojević (Volero Cirih, Švajcarska), Brižitka Molnar (Metal Galaci, Rumunija), Jasna Majstorović (Poštar 064) i Amadea Duraković (Poštar 064).

Žreb za turnir u Japanu, koji će se igrati po jednokružnom bod sistemu, obaviće se u ponedeljak, 03. marta u Tokiju.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #11 poslato: 04.03.2008. 14:49:56 »

B 92


Odbojkašice prvo protiv Kazahstana


Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Srbije prvi meč na Interkontinentalnom turniru kvalifikacija za OI 2008. u Tokiju odigraće protiv Kazahstana, 17. maja. Naredni rivali plavih seniorki biće Dominikanska Republika, Koreja, Tajland, Portoriko, Poljska i Japan. Turnir će se odigrati od 17. – 25. maja, a plasman na OI u Pekingu izboriće četiri reprezentacije - tri prvoplasirane selekcije i najbolja selekcija iz Azije.

Raspored utakmica:

1. kolo – subota, 17. maj:
Srbija – Kazahstan
Koreja – Portoriko
Tajland – Dominikanska Republika
Poljska – Japan

2. kolo – nedelja, 18. maj:
Srbija – Dominikanska Republika
Japan – Portoriko
Poljska – Kazahstan
Koreja – Tajland

3. kolo – utorak, 20. maj:
Srbija – Koreja
Tajland – Portoriko
Poljska – Dominikanska Republika
Japan – Kazahstan

4. kolo – sreda, 21. maj:
Srbija – Tajland
Kazahstan – Portoriko
Japan – Dominikanska Republika
Poljska – Koreja

5. kolo – petak, 23. maj:
Srbija – Portoriko
Poljska – Tajland
Japan – Koreja
Kazahstan – Dominikanska Republika

6. kolo – subota, 24. maj:
Srbija – Poljska
Dominikanska Republika – Portoriko
Koreja – Kazahstan
Japan – Tajland

7. kolo – nedelja, 25. maj:
Srbija – Japan
Poljska – Portoriko
Tajland – Kazahstan
Koreja – Dominikanska Republika

Plasman na OI u Pekingu izboriće tri prvoplasirane selekcije i najbolja selekcija iz Azije.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #12 poslato: 03.05.2008. 14:58:30 »

B 92


Odbojkašice veruju u plasman na OI



Ženska odbojkaška reprezentacija okupila se u petak u Beogradu na pripremama za kvalifikacioni turnir za ovogodišnje Olimpijske igre, koji će se igrati od 17. do 25. maja u Tokiju. Na okupljanju se danas pojavilo 13 devojaka, od 17 pozvanih. Kapiten Vesna Čitaković Đurišić, tehničar Maja Ognjenović i primač Sanja Tomašević nisu završile sezonu klubovima i one će se priključiti kasnije. Primač Jelena Nikolić sačekaće ekipu u Japanu.

Okupljene igračice prozvao je drugi trener Nebojša Protić, pošto selektor Zoran Terzić takodje još ima obaveza prema klubu.

Na pripremama u Beogradu, koje će trajati do 10. maja, kada će tim otputovati u Japan, u petak su došle tehničari Maja Simanić i Bojana Živković, korektori Ivana Đerisilo, Jovana Brakočević i Ivana Nešović, primači Sanja Malagurski i Jovana Vesović, srednji blokeri Stefana Veljković, Nataša Krsmanović, Marija Pavlović i Nađa Ninković i libera Suzana Ćebić i Silvija Radović.

Trener Protić izjavio je novinarima da će do polaska u Japan okupljene igračice trenitrati u Beogradu, gde treba sanirati neke povrede i videti u kakvoj su formi igračice.

"Moramo prvo da vidimo na koje igračice sada možemo da računamo", rekao je Protić, pojašnjavajući da će sledeće nedelje biti poznato da li Marija Pavlović može da igra, donosno da li je sanirana njena povreda kolena.

"Svi verujemo u plasman na OI, ali smo svesni da će put biti težak. na turniru na kome se igra sedam utakmica bez pauze favoriti ne mogu sebi da dozvole opuštanje", ocenio je Protić.

Ivana Đerisilo ima problema sa ramenom, a bolove u ramenu ima i Sanja Malgurski. "Očekujemo izveštaje lekara", kazao je Protić.

Sve igračice pojavile su se nasmejane u Hotelu "M", i sve su istakle da su uverene da će izboriti plasman na OI.

"Najjači protivnici biće Poljska i Japan, ali ja očekujem pobede", kazala je Ivana Đerisilo, dodajući da će ona pružiti svoj maksimum, bez obzira na probleme sa ramenom.

Jovana Brakočević takodje je izrazila uverenje tim Srbije iskoristiti šansu koja mu se pruža u Japanu da izbori plasman na OI.

"Takvu priliku ne smemo da propustimo. Verujem da ćemo biti u Pekingu i da ćemo se tamo boriti za medalju", navela je ona.

Libero Suzana Ćebić rekla je da je uverena da će ekipa izboriti plasman na OI, ali je istakla da posao u Japanu neće biti ni malo lak. "Čeka nas sedam utakmica. Svima je ovo poslednja šanasa i svi će želeti plasman na OI. Ne smemo se opustiti ni protiv objektivno slabijih ekipa, jer samo sa pravim pristupom možemo do vize za Peking".

Na Svetskom kupu u Japanu učestvuje osam ekipa, a plasman na OI izboriće tri provplasirane, plus najbolja azijska ekipa iz preostalih pet.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #13 poslato: 17.05.2008. 14:54:18 »

BLIC



Poslednja šansa za put u Peking


Ostale su još tri olimpijske ulaznice za odbojkašice. Predstojaći turnir u Japanu poslednja je šansa za reprezentaciju Srbije da izbori učešće u Pekingu, a uz Poljsku i domaćina turnira naše dame su glavne favoritkinje za prva tri mesta.

Stopama kolega, srpske odbojkašice će se boriti po našem vremenu u ranim jutarnjim časovima u grupi u kojoj igra svako sa svakim. Prvi rival je rano jutros Kazahstan (08.05 časova), a zatim su protivnici selekcije Tajlanda, Koreje, Kazahstana, Dominikanske Republike, Poljske, Portorika i Japana. Pored toga najbolja ekipa iz Azije obezbediće prolaz dalje.
- Učestvovale smo na velikim takmičenjima i imamo iskustva, ali samim tim što je to poslednja šansa za plasman opterećenje je veliko. Svesne smo da neće biti lako, jer svi žele u Kinu. Nije nam išlo u prilog što smo se okupljali u etapama, ali u Japanu će biti nosioci naše ekipe. Nemamo mnogo vremena, ranija iskustva su pokazala da smo najbolje rezultate postizale kada smo bile duže vremena zajedno - rekla je tehničar naše ekipe Maja Simanić.
Izabranice selektora Zorana Terzića, i on sam, pred sobom imaju najveći izazov u karijeri. Blizu su cilja...
- Presudnu ulogu imaće motivisanost celog tima da se nađemo u Pekingu. Nismo najbolje fizički spremne, ali plasman na Olimpijadu je dovoljan motiv za sve. Tu je naša snaga - ističe korektor Jovana Brakočevićeva.
Na prtposlednjem kvalifikacionom turniru u Haleu naša selekcija podelila je treće mesto sa Nemačkom. Dalje je otišla samo pobednik Rusija.
- Ovu šansu ne smemo da propustimo. Odigrali smo dva prejaka turnira i niko nije očekivao da tada možemo dalje. Sada smo svi ubeđeni da plasman neće izostati, jer je ovo, ipak, najlakši od tri kvalifikaciona turnira. Velika su očekivanja javnosti i naše lične ambicije. Bio bi ovo jedan mali korak, ali moramo da ga pređemo da bi došli do konačnog cilja - plasmana na Olimpijadu - dodao je Terzić.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #14 poslato: 18.05.2008. 14:06:52 »

B 92



Odbojkašice savladale Kazahstan



Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedom je otvorila takmičenje na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Najbolje srpske odbojkašice savladale su u Tokiju selekciju Kazahstana, sa 3:1, po setovima 25:19, 25:12, 23:25, 25:14. U drugom kolu, tim Zorana Terzića sastaje se u nedelju ujutro (4,05h) sa selekcijom Dominikanske Republike.

Meč je trajao 1 sat i 33 minuta, a pratilo ga je oko 6.000 gledalaca. Naredni protivnik Srbije, selekcija Dominikanske Republike, zabeležila je u prvom kolu pobedu nad Tajlandom, sa 3:0.

U Tokiju igra osam timova, a plasman u Peking obezbediće tri najbolje ekipe i najbolji azijski tim. Pored Srbije, favoriti za put u Peking su Poljska i domaćin Japan.

"Na nekim ranijim takmičenjima imali smo problema u prvoj utakmici, pa mi je drago što smo ovaj put to prevazišli", rekao je on. "Danas smo pružili solidnu partiju, a nadam se da ćemo sutra igrati još bolje", rekao je selektor Srbije Zoran Terzić.

"Ovo je bila naša prva utakmica sa Kazahstanom, veoma dobrim i iskusnim timom. Milim da je presudila naša veća želja", rekla je korektor Srbije Jovana Brakočević.

Selektor Kazahstana Viktor Zurevlev pohvalio je tim Srbije, ocenjujući da je jedan od najboljih na svetu. "Teško ih je pobediti. Bili smo previše nervozni i nismo uspevali da dodjemo do svoje igre".

Srbija: Nikolić 18, Brakočević 19, Đerisilo Stanković 11, Krsmanović 6, Tomašević, Vesović, Ognjenović 9, Čitaković, Đurišić 5, Simanić, Nešović, Veljković, Ćebić (libero).

Kazahstan: Žukova 5, Pirova 12, Karpova 1, Kucko, Nasedkina 10, Išimceva 2, Ezau (libero), Gruško, Pavlova 19, Matvejeva 4, Jarlagasova 12.

Kompletni rezultati 1. kola:

Srbija – Kazahstan 3:1 (25:19, 25:12, 23:25, 25:14)
Dominikanska Republika – Tajland 3:0 (26:24, 25:22, 26:24)
Koreja – Portoriko 3:1 (25:22, 25:16, 21:25, 25:21)
Japan – Poljska 3:1 (25:20, 27:25, 19:25, 25:17)

Parovi 2. kola, nedelja:

Srbija – Dominikanska Republika (04,05)
Koreja – Tajland (06,05)
Poljska – Kazahstan (08,05)
Japan – Portoriko (11,00)

Tabela:

1. Srbija.....................................1 1 0 3:1 2 (98:70) 1,400
2. Koreja....................................1 1 0 3:1 2 (96:84) 1,143
3. Japan....................................1 1 0 3:1 2 (96:87) 1,103
4 Dominikanska Republika.1 1 0 3:0 2 (77:70) 1,100
5. Tajland.................................1 0 1 0:3 1 (70:77) 0,909
6. Poljska.................................1 0 1 1:3 1 (87:96) 0,906
7. Portoriko..............................1 0 1 1:3 1 (84:96) 0,875
8. Kazahstan............................1 0 1 1:3 1 (70:98) 0,714
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #15 poslato: 19.05.2008. 15:32:18 »

B 92



Druga pobeda odbojkašica Srbije


Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je drugu pobedu na turniru Interkontinentalnih kvalifikacija za OI 2008. Srbija je u nedelju u 2. kolu, u Tokiju, savladala Domnkansku Republiku 3:1, po setovima 23:25, 27:25, 25:21 i 25:20, posle 108 minuta igre. Prvi set je pripao rivalu, a u drugom su srpske igračice propustile dve set lopte i dozvolile Dominikankama da dođu do šanse da povedu 2:0. Ipak, Srbija je izjednačila, a potom i preuzela kontrolu igre u svoje ruke.

''Čestitala bih rivalu na zaista odlično odigranoj utakmici. Vrlo sam srećna zbog pobede, do koje nije bilo lako doći. Teška utakmica, u kojoj smo tek u četvrtom setu uspeli da serviramo kako umemo. Imali smo mnogo problema sa napadom rivala, ali smo ipak uspeli da odgovorimo na pravi način i pobedimo'', rekla je libero srpske reprezentacije Suzana Ćebić.

U trećem i četvrtom setu, plave su već od starta uspele da stvore razliku, koju su čuvale do kraja.

''Znali smo da će ovo biti izuzetno težak meč, koji je istovremeno bio važan za obe selekcije. Bili smo dobri u bloku i odbrani, a znali smo da nam rival neće lako prepuštati poene. Nismo igrali dobro, pa nisam u potpunosti zadovoljan, ali svakako sam srećan zbog pobede'', rekao je naglasio je prvi trener Srbije Zoran Terzić.

Selektor Dominikaske Republike Migel Beato Krus smatra da je njegova ekipa ipak ostvarila dobar rezultat.

''Kao trener, mislim da je rezultat dobar, ali ipak nismo imali dovoljno vremena da se pripremimo za ovaj turnir, jer nam igračice igraju u inostranim šampionatima. U subotu smo pobedili, a danas smo izgubili od Srbije, koja ima veoma kvalitetan sastav. Danas je naš rival igrao veoma dobro, posebno u odbrani i napadu'', rekao je Migel Beato Krus.

U ponedeljak je na turniru u Tokiju slobodan dan. Srbija će u 3. kolu, u utorak, 20. maja od 06,35 časova po našem vremenu igrati protiv Koreje.

Srbija: Nikolić (18), Brakočević (18), Đeriilo-Stanković (5), Krsmanović (5), Tomašević, Vesović, Ognjenović (3), Čitaković-Đurišić (9), Simanić, Nešović, Veljković, Ćebić.

Dominikanska Republika: Vargas (10), Eve, Nunjes (15), Kastiljo, Kaso, Del Rosario, Kabral (10), Ećenike (2), Rondon (13), Rivera (6), Rodriges Andino, De La Krus (18).
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #16 poslato: 22.05.2008. 14:34:44 »

B 92



Odbojkašice na korak od Pekinga




Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije došla je na korak od plasmana na Olimpijske igre u Pekingu pošto je u Tokiju savladala ekipu Tajlanda sa 3:0, po setovima 25:16, 25:23 i 25:15, u četvrtom kolu kvalifikacionog turnira. To je bila četvrta pobeda Srbije, kojoj sada za siguran plasman na OI treba još jedna pobeda. Prvu priliku da osiguraju put u Peking odbojkašice Srbije imaće u petak u 6.35 po srednjeevropskom vremenu, kada igraju sa Portorikom.

Na turniru u Japanu, potom im slede još dve utakmice, u subotu sa Poljskom, a u nedelju sa reprezentacijom domaćina. Srbija trenutno zauzima prvu poziciju na tabeli. Od osam ekipa učesnika ovog kvalifikacionog turnira, na OI otići će tri prvoplasirane i najbolje plasirana azijska ekipa od ostalih pet.

Meč sa Tajlandom Srbija je počela sa standardnom postavom: tehničarka je bila Maja Ognjenović, primačice Jelena Nikolić i Ivana Đerisilo Stanković, srednje blokerke Vesna Čitaković Đurišić i Nataša Krsmanović, korektorka Jovana Brakočević i libero Suzana Ćebić. U igru su ulazile još primačica Jovana Vesović, korektorka Ivana Nešović i blokerka Stefana Veljković.

U prvom i trećem setu srpske odbojkašice dominirale su u svim elementima igre iako su se protivnice trudile da upornom odbranom obeshrabre vicešampionke Evrope. Međutim, na to je srpski tim odgovorio strpljivom igrom u napadu, dobrim blokom i angažovanom odbranom.

Jedina rezultatska neizvesnost viđena je u drugom setu. Tada su Tajlanđanke imale i prednost od četiri poena sredinom seta, ali je Srbija serijom od 6:0 to preokrenula i do kraja sačuvala prisebnost za trijumf u tom setu sa 25:23.

Selektor Zoran Terzić rekao je da je meč sa Tajlandom za njegovu ekipi bio lakši nego što je očekivao.

"Pripremili smo se dobro za ovaj susret, pa smo u napadu i bloku bili solidni. Drugi set bio je neizvestan zato što je protivnik igrao odlično odbranu, a mi smo više grešili, ali smo u završnici odigrali kvalitetnije i osvojili i taj deo igre. Sada je jasno da nam je naredni meč sa Portorikom najvažniji jer bi pobedom u toj utakmici obezbedili kartu za Peking", ocenio je Terzić.

Tehničarka Srbije Maja Ognjenović ocenila je da je Tajland igrao solidno, ali da je u celini igra njenog tima bila znatno bolja: "Napravili smo manje grešaka, a u bloku smo bili veoma dobri. Ovaj meč je bio veoma važan za plasman na OI, ali sada moramo dalje. Još nismo obezbedili plasman i tek posle još jedne pobede možemo da razmišljamo o Olimpijskim igrama".

Srbija: Nikolić 13, Brakočević 11, Đerisilo Stanković 12, Krsanović, Tomašević, Vesović 1, Ognjenović 4, Čitaković 6, Simanić, Nešović, Veljković 2, Ćebić (libero).

Tajland: Sanuanram 1, Paladsricaj 4, Soksen, Tinkao 10, Sitirak 12, Kanan, Apinjapong 13, Hjapa 4, Tomkom 1, Kantong 1, Bakaev (libero), Čaisri.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #17 poslato: 23.05.2008. 16:32:33 »

Odbojkašice u Pekingu!

Srpska ženska odbojkaška reprezentacija plasirala se na završni olimpijski turnir u Pekingu, pošto su i u petom meču bile bolje od svojih protivnica. Ovoga puta savladale su Portoriko sa maksimalnih 3:0 po setovima 25:12, 25:18, 25:18 u meču koji je trajao 65 minuta. Najefikasnija u našem timu bila je Jovana Brakočević sa 18 poena, dok su po 10 zabeležile Jovana Vesović i Jelena Nikolić.

Do kraja turnira u Japanu naše odbojkašice odigraće još dva meča sa Poljskom i domaćinom Japanom.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #18 poslato: 25.05.2008. 14:46:02 »

BLIC




Srbija pokazala Poljskoj put za Peking



Utakmica s Poljskom odbojkašicama Srbije nije ništa takmičarski značila i usledio je, posle pet pobeda, prvi poraz na kvalifikacionom turniru u Tokiju 2:3 (18:25, 14:25, 25:18, 25:22, 10:15).

Dan ranije, Srbija je obezbedila plasman na Olimpijske igre, a jučerašnjim porazom omogućila je Poljskoj vizu za Peking, koju je i Japan izborio.

Budući da od ishoda pretposlednjeg meča na turniru u Tokiju ništa nije zavisilo, selektor Zoran Terzić odmorio je kapitena Vesnu Čitaković-Đurišić, povređene primače Jelenu Nikolić i Ivanu Đerisilo-Stanković, kao i tehničara Maju Ognjenović, pa su šansu dobile igračice sa manjom minutažom.
Prva dva seta Poljakinje su dobile dosta ubedljivo, međutim, u naredna dva do izražaja je došla želja odbojkašica Srbije da ne prepuste meč protivniku bez borbe. A takav pristup doneo je izjednačenje u meču na 2:2. U petom setu, Poljska ipak nije želela da rizikuje plasman na OI, pa se žestoko borila i došla do pobede koja joj je osigurala put u Peking.
- Hvala bogu, mi smo to već uradile, pa smo danas igrale opušteno, ali smo se trudile da pružimo maksimum, iako smo igrale u izmenjenom sastavu. Mislim da smo odigrali dobro, ali vrlo je teško izdržati sve napore, jer nismo imali vremena za odmor posle napornih sezona u klubovima pre dolaska u Japan - rekla je Sanja Tomašević.
Poslednji meč na turniru u Tokiju reprezentacija Srbije odigraće danas protiv Japana (11, RTS2), a takođe neće uticati na plasman.

Srbija - Poljska 2:3
(25:18, 25:14, 18:25, 22:25, 15:10)

Dvorana: „Metropolitan gimnazijum“. Gledalaca: 2.520. Sudije: Tano (Japan), Ilkiv (Kanada).
SRBIJA: Nikolić, Brakočević 18, Đerisilo-Stanković, Krsmanović 6, Tomašević 17, Vesović 13, Ognjenović, Čitaković-Đurišić, Simanić 4, Nešović 4, Veljković 10, Ćebić (libero).

POLJSKA: Skovronska, Zenik (libero), Dzjekijevič 11, Čaškevič 1, Podolec 15, Glinka 3, Bednarek 14, Baranska 1, Sadurek 1, Rosner 6, Liktoraš, Skorupa.
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.206 sekundi sa 36 upita.