Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: 1 [2]  Sve
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Liga šampiona - fudbal  (Pročitano 16407 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #25 poslato: 05.03.2008. 15:00:07 »

MEGAFONIJA


Arsenal izbacio Milan, Mančester i Barsa rutinski

Od kada se Liga Šampiona igra u ovom formatu, nijedan klub nije uspeo da je osvoji dva puta uzastopno, a tako će biti i ove sezone pošto je aktuelni pobednik Milan eliminisan u osmini finala.

’’Rosoneri’’ su u revanšu odigranom u utorak na ’’San Siru’’ izgubili od Arsenala koji je zasluženo prošao dalje jer je u većem delu meča bio bolji tim, a terensku inicijativu uspeo je da kruniše baš kada je trebalo – u finišu meča i na taj način onemogući fudbalerima Milana bilo kakvu mogućnost za preokret.

Barselona je nakon prednosti koju je stekla u prvoj utakmici u Glazgovu, rutinski odradila posao i revanšu na ’’Nou Kampu’’. Katalonci su na startu susreta došli u vođstvo golom Ćavija, ali je senku na plasman u četvrtfinale bacila povreda Lionela Mesija koji je u prvom delu igre morao da napusti teren zbog ozlede mišića.

Mančester Junajted je nakon ’’povoljnog’’ remija iz Liona, na svom terenu minimalnim rezultatom savladao Olimpik i ostvario očekivani plasman među osam najboljih.

Fenerbahče je prolaz u četvrtfinale obezbedio tek posle izvođenja penala. Sevilja je na svom terenu slavila identičnim rezultatom kojim su Turci pobedili u Istanbulu, a nakon produžetaka u kojem nije bilo pogodaka pristupilo se izvođenju penala. Heroj penal ruleta bio je golman Fenerbahčea Volkan Demirel koji je odbranio šuteve Eskudea, Mareske i Danija Alveša i na taj način se iskupio za slabe intervencije prilikom prva dva pogotka Sevilje. Naš Mateja Kežman bio je siguran izvođač s ’’bele tačke’’.

rezultati:

Barselona – Seltik 1:0 (1:0) (3:2 – prvi meč)
Ćavi 3’

Mančester Junajted – Olimpik Lion 1:0 (1:0) (1:1)
Ronaldo 41’

Milan – Arsenal 0:2 (0:0) (0:0)
Fabregas 84’, Adebajor 90’

Sevilja – Fenerbahče 3:2 (3:2, 3:1) (2:3) (penalima 2:3)
Dani Alveš 5’, Keita 9’, Kanute 41’ – Deivid 20’, 79’

sreda 5. mart:

Čelsi – Olimpijakos (0:0)
Porto – Šalke (0:1)
Real Madrid – Roma (1:2)

utorak 11. mart:

Inter – Liverpul (0:2)
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #26 poslato: 06.03.2008. 14:53:37 »

MEGAFONIJA


Grande Roma, Čelsi i Šalke prošli dalje

Roma je i u revanšu osmine finala Lige Šampiona kao gost savladala madridski Real identičnim rezultatom kao i pre dve nedelje na ’’Olimpiku’’ i zasluženo se plasirala među osam najboljih ekipa.

’’Vučica’’ je dobro kontrolisala igru tokom većeg dela meča, a kada je u 71. minutu defanzivac Madriđana Pepe dobio crveni karton, posao za fudbalere Rome postao je lakši jer je odmah nakon toga Brazilac Tadei doveo goste u vođstvo. Kapiten ’’kraljevskog kluba’’ Raul je samo dva minuta kasnije izjednačio rezultat iz ’’kraljevskog ofsajda’’ u kojem se nalazio u trenutku prijema lopte, a pobedu Romi doneo je Mirko Vučinić u finišu meča.

Čelsi je nakon dvoboja u Pireju koji je završen bez golova, na svom terenu rutinski savladao Olimpijakos i prošao dalje. ’’Plavci’’ su na ovom meču postizali golove baš kada treba tako da ni u jednom trenutku nije bilo dileme o tome ko će u četvrtfinale.

Šalke je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca uspeo da eliminiše Porto. Šampion Portugalije je revanš meč na svom terenu rešio u svoju korist minimalnim rezultatom, a pošto je ekipa iz Gelzenkirhena pre dve nedelje pobedila identičnim rezultatom – otišlo se u produžetke u kojima nije rešen pobednik ovog dvoboja.

Junak penal završnice bio je golman Šalkea Manuel Nojer koji je odbranio šuteve Bruna Alveša i Brazilca Lisandra i svoju ekipu odveo u četvrtfinale.

Roma, Čelsi i Šalke pridružili su se Barseloni, Arsenalu, Fenerbahčeu i Mančester Junajtedu koji su prolaz dalje obezbedili u utorak, a poslednji četvrtfinalista ovogodišnje Lige Šampiona biće poznat nakon meča Inter – Liverpul koji je na programu u utorak 11. marta. Engleski klub je prvi meč na svom terenu dobio sa 2:0.

rezultati:

Čelsi – Olimpijakos 3:0 (1:0) (0:0 – prvi meč)
Balak 5’, Lampard 25’, Kalu 48’

Porto – Šalke 1:0 (1:0, 0:0) (0:1) (penalima 1:4)
Lisandro 86’

Real Madrid – Roma 1:2 (0:0) (1:2)
Raul 75’ – Tadei 73’, Vučinić 90’

utorak 11. mart:

Inter – Liverpul (0:2)

utorak 4. mart:

Barselona – Seltik 1:0 (1:0) (3:2 – prvi meč)
Ćavi 3’

Mančester Junajted – Olimpik Lion 1:0 (1:0) (1:1)
Ronaldo 41’

Milan – Arsenal 0:2 (0:0) (0:0)
Fabregas 84’, Adebajor 90’

Sevilja – Fenerbahče 3:2 (3:2, 3:1) (2:3) (penalima 2:3)
Dani Alveš 5’, Keita 9’, Kanute 41’ – Deivid 20’, 79’
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #27 poslato: 12.03.2008. 15:12:57 »

MEGAFONIJA


Liverpul slavio i na ’’Meaci’’

Inter – Liverpul 0:1 (0:0)
Tores 64’

Liverpul je obezbedio plasman u četvrtfinala ovogodišnje Lige Šampiona pošto je u utorak uveče na ’’Meaci’’, u revanš meču osmine finala, minimalnim rezultatom savladao Inter.

U prvom delu igre nijedan ekipa nije uspela da ostavri terensku nadmoć, na obe strane je viđeno po nekoliko šansi, ali se na odmor otišlo bez pogodaka.

U drugom poluvremenu očekivalo se da ’’neroazuri’’ krenu na sve ili ništa u pokušaju da nadoknade minus od dva gola iz prvog meča, ali se već u 50. minutu desio ključni momenat koji je odredio tok utakmice i pitanje konačnog pobednika. Defanzivac Intera Nikolas Burdiso nesmotreno je zaradio drugi žuti karton i ostavio svoj tim s desetoricom.

Fudbaleri Intera pokušali su da s igračem manje ipak naprave podvig, ali su izabranici trenera Beniteza odlično kontrolisali igru, a nakon greške odbrane domaćih i poveli golom Fernanda Toresa. Nakon vodećeg gola Liverpula, igrači Intera tima kao da su se predali i čekali kraj meča, dok ih je domaća publika u nekoliko navrata nagradila gromoglasnim zvižducima.

Liverpul je četvrti engleski klub koji je izborio plasman u četvrtfinale Lige Šampiona, dok je Roma ostala jedini italijanski predstavnik u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju.

Žreb parova koji će se sastati u četvrtfinalu biće obavljen u petak.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #28 poslato: 14.03.2008. 16:15:37 »

U petak žreb lige šampiona

U petak se u Nionu održava žreb četvrtfinala Lige šampiona. Najboljih osam ekipa sastaće se u sledećoj rundi nokaut faze najjačeg evropskog takmičenja 1. i 8. aprila. Učesnici završnice su čak četiri kluba iz Premijer lige, Mančester Junajted, Arsenal, Čelsi i Liverpul, po jedan tim iz Italije, Roma, Španije, Barselona, Turske, Fenerbahče i Nemačke, Šalke 04. Biće određeni i parovi polufinala.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #29 poslato: 15.03.2008. 14:42:54 »

BLIC


Arsenal i Liverpul po prvi put, Roma ruši kompleks Junajteda


Žrebom u Nionu danas su određeni parovi četvrtfinalnih i polufinalnih utakmica Lige šampiona.

Usled velikog broja engleskih klubova nije bilo neočekivano kada je prvi izvučen par najavio veliku borbu između Arsenala i Liverpula. Oba tima su u prethodnoj rundi bez primljenih golova eliminisali Milan i Inter, a zanimljivo da se Arsenal i Liverpul uprkos bogatoj tradiciji u evro takmičenjima nikada ranije nisu sastajali. Oba tima nalaze se na samom vrhu kada su u pitanju gol razlike. Liverpul je na osam mečeva dao 21, a primio pet, dok je Arsenal postigao 17 a primio tek dva gola. Prvi meč na programu je u Londonu.
Posle žreba Izvršni direktor Liverpula Rik Peri nije nije mogao da sakrije razočarenje žrebom:
”Nadali smo se da ćemo izbeći engleski tim. Iako smo znali da će to morati da se dogodi nadali smo se Liverpul neće biti u tom paru. Dobro poznajemo jedni druge, igraćemo i u prvenstvu ali ne očekujem velika iznenađenja”, rekao je Peri.

Nešto manje nezadovoljan bio je menadžer Arsenala Arsen Venger:
”Bilo bi idealno da smo izbegli englesku ekipu jer se radi o evropskom takmičenju ali spremni smo da igramo protiv bilo koga. Pokazali smo snagu kada smo izbacili Milan. Isto očekujem i protiv Liverpula. Viko smo motivisani i spremni za prolaz dalje.”


Priliku da razbije kompleks zvani Mančester junajted ponovo je dobila Roma.
Dva tima igrala su jedan protiv drugog u poslednje dve sezone. U sezoni 2006-07 Roma je u četvrtfinalu pobedila kući sa 2:1, a onda je usledio paklen revanš Junajteda – 7:1. Roma je dobila priliku da se jesenas kako tako revanšira, ali posle dva meča u grupi nije uspela. U Rimu je bilo 1:1, dok je Mančester kod kuće slavio minimalnim rezultatom. Prvi meč igra se u Rimu.
Sekretar Mančester Junajteda Ken Ramsden bio je zadovoljan zbog novom dvomeča sa Romom..
"Zadovoljan sam žrebom I verujem u dalji prolaz. Dobro što igramo protiv ekipa sa “kontinenta” i što imamo dobar skor protiv Rome. Siguran sam da će i serl Aleks Ferguson zadovoljan jer igramo revanš na Trafordu.


Šalke je prvi put u istoriji obezbedio plasman u četvrtfinale, a tamo ih očekuje još jedan prvenac u Evropi – utakmice protiv Barselone. Dva tima se nikada ranije nisu sastajala, a Barsa je izraziti favorit ako ni zbog čega drugog, onda zbog činjenice da je uz Čelsi jedini neporaženi tim u dosadašnjem toku Lige šampiona. Šalke je sakupio tek 11 bodova u prethodnih osam mečeva i dao tek šest golova, ali protiv Barse neće imati šta da izgubi. Prva utakmica igra se u Gelzenkirhenu.
Prvotimac Šalkea Mladen Krstajić ističe da u ovoj fazi nema lakih protivnika:
"Sigurno da su neki i želeli nekog slabijeg, da kažem pod znacima navodnika "nešto slabijeg favorita", ali takvih u ovoj fazi takmičenja jednostavno nema. Bilo je tu ekipa sa kojima smo mogli, ne da odigramo opuštenije, ali da znamo da smo na istom nivou. Mi smo potajno priželjkivali Fenerbahče ili Romu, iako ponavljam slabih u četvrtfinalu nema, jer smo sa njima sigurno mogli lakše nego sa Barselonom, Mančesterom ili Arsenalom. Sada, šta je tu je. Dobro je da smo ponovo u podređenom položaju, da nemamo šta da izgubimo. Sigurno je da se nećemo predati, da ćemo skupo prodati kožu. Prvu utakmicu igramo kod kuće i važno je da je odigramo maksimalno ozbiljno, bez primljenog gola"

Slično Šalkeu i Fenerbahče je preko penala stigao do svog prvog četvrtfinala u bogatoj klupskojh istoriji. Fenerbahče je tim koji je primio najviše golova od svih učesnika četvrtfinala, dok je Čelsi ekipa koja je primila samo dva, najmanje u odnosu na konkurenciju. Prvi meč na programu je u Istanbulu.
Iako svestan uloge favorita menadžer Avram Grant podsetio je na uspehe turske ekipe ove sezone:
"Ni jedna utakmica u Ligi šampiona nije laka. Fenberbahče ove sezone igra dobro. Osim što su eliminisali Sevilju koja je da podsetim pobedila Arsenal, pobedili su i Inter. Čelsi nikada nije stigao do finala i to nam je glavni cilj ove sezone.
Mateja Kežman nekadašnji fudbaler Čelsija bez opretećenja očekuje predstojeći dvomeč:
"Ovo je za nas i dalje jedan veliki san, kao i za ljude u Tuskoj. Realno, pobeda nad Seviljom nije bila očekivana u javnosti, osim kod nas igrača, jer smo mi bili svesni da imamo kvalitet. Imamo i kontinuitet, trener Ziko odlično vodi tim a tu je i Roberto Karlos. Iako smo iznenađenje za Evropu, sebe nismo iznenadili ovim uspehom. Ulazimo potpuno rasterećeni u nastavak takmičenja. Lično, drago što smo dobili Čelsi za protivnika, jer to nije onaj isti tim sa Murinjom na čelu. Sa Grantom njima dosta toga nedostaje, nemaju atmosferu, u ekipi nije sve kako treba, i tu tražimo našu šansu za iznenađenje", navodi se u izjavio Mateje Kežmana za b92.

Četvrtfinale 1. i 2. april, revanš 8. i 9. aprila
1. Arsenal – Liverpul
2. Roma – Mančester
3. Šalke – Barselona
4. Fenerbahče – Čelsi

Polufinale 22.i 29. aprila
pobednik 1 – pobednik 4
pobednik 3 – pobednik 2

Finale 21. maj
Lužnjiki stadion, Moskva
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #30 poslato: 22.04.2008. 17:12:53 »

b 92



Liverpul - Čelsi (utorak B92 20:40)

Prvo ovonedeljno polufinale Lige šampione biće sveengleski susret u kome će se Liverpul i Čelsi naći oči u oči po treći put u ovoj fazi takmičenja u poslednje četiri godine. Da li će ‘plavci’ uspeti da se revanširaju za prethodna dva poraza? Deo odgovora na to pitanje možete da dobijete u direktnom prenosu na TV B92 u utorak od 20.40.

Ovo će biti četvrto učešće Čelsija u polufinalu Lige šampiona za poslednjih pet godina. Klub iz Londona još uvek nije uspeo da stigne do finala i to najviše zahvaljujući Liverpulu, koji je dva puta bio nepremostiva prepreka za Čelsi.

Kada se uzme u obzir da se finale igra u rodnoj zemlji Romana Abramoviča i gorak ukus poraza iz 2005. i 2007. koji je još uvek očigledan među ‘plavcima’, verovatno da ne može da postoji veća motivacija za osvetu Čelsija. Ekipa Avrama Granta je možda imala lak posao sa Fenerbahčeom na Stamford bridžu, ali je takođe izgubila meč koji se igrao u gostima. Sličan rezultat na Enfildu svakako nije opcija, pošto Liverpul svakako nije tim koji će se u Londonu predati, kao što su to uradili Turci.

Liverpul u polufinale ulazi kao autsajder u kladionicama i sa slabijim plasmanom u odnosu na Čelsi u Premijer ligi. Da li će to zabrinuti ‘crvene’? Situacija je bila potpuno ista 2005. i 2007. Navijači Čelsija uvek su isticali Liverpulovu sreću u Evropi: srećni penali, navodni nepostojeći golovi, ali kada za tri godine dva puta stignete do finala, i u međuvremenu pobedite veličine kao što su Arsenal, Inter, Milan, Barselona, Juventus, kao i Čelsi dvaput – pa, verovatno da ipak nešto radite dobro.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #31 poslato: 23.04.2008. 15:08:16 »

Prvi mečevi polufinala Lige šampiona:

Liverpul - Čelsi 1:1 (1:0)
(Kujt 43 - Rise 90+5ag)


Danas: Barselona - Mančester
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #32 poslato: 29.04.2008. 16:21:28 »

B 92


Man. junajted - Barsa (TVB92, 20.30)


Fudbaleri Mančester junajteda i Barselone sastaju se u utorak (20.30, TVB92), u revanš meču polufinala Lige šampiona. U prvoj utakmici na Kamp Nou dva tima su odigrala nezanimljivih 90 minuta. Utakmica je završena bez golova uz promašeni penal Kristijana Ronalda. Jedno je sigurno. U revanšu na Old Trafordu igraće se sasvim drugačiji fudbal.

Do pre samo četiri dana Mančester junajted bio je veliki favorit za osvajanje duple krune, titule u Premijer ligi Engleske i Lige šampiona. Neubedljivo izdanje u Kataloniji , kao i poraz od Čelsija u subotu doveli su to u pitanje. Tim Aleksa Fergusona uspeo je, ako ništa drugo, bar da ne primi gol u Barseloni što ishod utakmice u Mančesteru čini nepredvidim.

„Biće to ujednačena utakmica. Mislim da će se igrati otvorenije nego na Kamp Nou i ishod može ići u korist oba tima. U utakmicu ulazimo sa lepom šansom, ali sam siguran da na isti način razmišljaju u Barseloni. Imamo igrače koji mogu da dobiju svaku utakmicu i nadam se da će se to ispostaviti tačnim u utorak uveče“, rekao je Ferguson.

Ferguson je rekao da je morao da izostavi nekoliko igrača u duelu sa Čelsijem tokom vikenda kako bi njegov tim bio potpuno spreman za Barselonu. Ferguson je kritikovan jer je izostavio nekoliko najvažnijih igrača sa te utakmice. Čelsi je pobedio sa 2:1, i tako se izjednačio sa Junajtedom na čelo tabele Premijer lige. Ipak, Ferguson stoji iza svojih dela.

„Nisam nikako mogao da počenem sa istih 11 igrača utakmicu sa Čelsijem i sa Barselonom. Morao sam da nam ostavim najveće moguće šanse za prolazak u finale“, dodao je strateg Junajteda.

Ferguson se opredelio za defanzivni pristup u prvom meču i odrekao se uobičajnog napadadčkog fudbala koji je Mančester junajted forsirao čitave sezone. Škot je ubeđen da Barselona neće menjati ništa u svojoj igri.

„Mislim da Barselona ne može da promeni igru. Igraju u istom sistemu, na isti način. Oni pokušavaju da vas ubace u mašinu sa svojim dodavanjima, gde vam se zavrti u glavi. Zato je neophodno imati strpljenja. Oni su to što jesu, nama ne nedostaju informacije o njima. Ni sam ne znam koliko sam puta gledao Barselonu. Lepo je gledati ih, ali je sve isto svaki put. Oni igraju svoj fudbal i to se neće promeniti.“

Rajan Gigs je svestan da navijači Mančester junajteda od domaćina očekuju ofanzivniji pristup na Old Trafordu. Uprkos svemu iskusni Velšanin insistira na tome da će crveni đavoli morati da igraju jednaklo tvrdo u odbarni.

„Kada igrate na Old Trafordu i kada je publika iza vas, očekuje se da igrate napadački. Postizanje golova, stvaranje šansi, to je ono čemu se nadamo. Ne smete zanimariti ono što smo uradili na Kamp Nou. Branili smo se kao tim, kao pojedinci i uspeli smo da onemogućimo Barseloni stvaranje šansi“, rekao je Gigs.

Vejn Runi i Nemanja Vidić zamenjeni su na meču sa Čelsijem zbog povreda. Ferguson se nada da če obojica biti spremna za utorak.

„Nemanja nije trenirao u nedelju i ponedeljak. Nije ni Vejn. Odluka nije laka, ali se nadamo da će biti spremni. Međutim, u to nikada ne možete biti sigurni.“

Na kraju, Ferguson se ponovo osvrnuo na meč sa Čelsijem gde je nekolicina fudbalera Mančestera među kojima i Patris Evra došlo u sukob sa redarskom službom na stadionu.

„Šta su radnici koji šišaju travu na terenu tražili na njemu neposredno po završetku meča. Nije li trebalo travu poseći pre meča. To je pitanje za vas.“

Sa druge strane, Barselona je takođe platila cenu odmarajući igrače tokom vikenda. Lionel Mesi i Samjuel Eto nisu bili u ekipi protiv Deportiva tokom vikenda, a rezultat toga je bio poraz od 2:0, i opraštanje od titule u Primeri.

Barsa nije pobedila u pet uzastopnih mečeva. Poraz od Deportiva bio je takođe i treći meč u nizu u kojem Barsa nije postigla gol. Ipak, trener ekipe Frank Rajkard je odlučan to promeni na Old Trafordu.

„Moramo da odigramo jako dobro. Odbrana neće biti naš stil na ovoj utakmici. Moramo da igramo agresivno, i tako ćemo prebaciti pritisak na njih“, rekao je Rajkard.

Ukoliko želi da se plasira u finale u Moskvi, Barsa će morati da prekine niz Junajteda od 11 uzastopno dobijenih utakmica na Old Trafordu u Ligi šampiona. Ipak, jedan od ključnih igrača Španaca, Portugalac Deko, i pored toga je optimista.

„Ukoliko probijemo njihovu prvu liniju presinga, i ukoliko budemo igrali sa istim intenzitetom kao u prvom meču, imaćemo puno mogućnosti. Oni će sigurno vršiti veći pritisak, ali mi ćemo imati više mogućnost kada budemo imali loptu“, rekao je Deko.

Pobednik utakmice u utorak sa sastaće se boljim iz vdvomeča Čelsi – Liverpul u finalu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #33 poslato: 30.04.2008. 13:51:55 »

Skols odveo Junajted u Moskvu!!!


Fudbaleri Mančester junajteda prvi su fnalisti Lige šampiona za sezonu 2007/08, pošto su u revanš meču polufinala na Old Trafordu savladali Barselonu 1:0. Strelac jedinog gola u 180 minuta dvomeča bio je Pol Skols u 14. minutu utakmice. Junajted je tako dobio priliku da se bori za treću titulu u najjačem evropskom takmičenju, posle osvajanje iste 1968. i 1999. godine. Zanimljivo je da Skols zbog suspenzije nije bio u ekipi u finalu pre devet godina protiv Bajerna.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #34 poslato: 30.04.2008. 13:52:25 »

Čelsi - Liverpul (TV B92, 20:45)

Reuters

Fudbaleri Mančester Junajteda obezbedili su pobedom nad Barselonom prvo englesko finale u istoriji Lige šampiona, a drugi učesnik finala u Moskvi biće poznat posle revanša između Čelsija i Liverpula. Posle dramatične završnice na "Enfildu", kada je Jon Arne Rise autogolom doneo gostima remi, 1:1, večerašnji duel na "Stamford Bridžu" obećava uzbudljiv fudbal. Direktan prenos je na TV B92, od 20:45.

Čelsi u revanš ulazi ohrabren trijumfom nad Mančester Junajtedom (2:1) u Premijer ligi, posle kojeg ponovo ozbiljno konkurišu za titulu šampiona Engleske, a protiv Liverpula će pokušati da ostvare ono što im nije pošlo za rukom u prethodnih pet sezona, da se plasiraju u finale, iako im je ovo čak četvrto polufinale u tom periodu. Menadžer londonskog kluba Avram Grant je optimista i veruje da će Čelsi ostvariti san o plasmanu u finale Lige šampiona, prvo u klupskoj istoriji.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #35 poslato: 01.05.2008. 14:44:46 »

Čelsi naplatio dugove!


Fudbaleri Čelsija plasirali su se u finale Lige šampiona prvi put u istoriji kluba. Londonski klub do velikog uspeha stigao je izbacivši u polufinalu velikog rivala, ekipu Liverpula sa 3:2. Regularnih 90 minuta revanša završeno je rezultatom 1:1, a pošto je taj rezultat bio i u prvom meču, igrali su se produžeci. U dodatnih pola sata domaći tim bio je uspešniji postigavši dva, a primivši jedan gol.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #36 poslato: 21.05.2008. 15:13:23 »

Junajted - Čelsi (večeras u 20.30)



Uoči prvog engleskog finala Lige šampiona koje će se igrati između Mančester Junajteda i Čelsija u sredu u Moskvi, menadžeri oba kluba veruju u odličan meč, ali i u pobedu. Ni u jednom timu nema povređenih igrača, pošto su se i startnu postavu Čelsija nakon povrede vratili Džon Teri i Didije Drogba.

Junajted će pokušati da osvoji treći trofej šampiona Evrope, nakon trijumfa 1968. nad Benfikom, i 1999, kada su savladali Bajern Minhen 2:1.

Pol Skols, koji je propustio taj meč zbog suspenzije, dobio je obećanje Ser Aleksa Fergusona da će u Moskvi nastupati u startnoj postavi.

Ovogodišnje finale bi moglo biti i jubilej Rajana Gigsa, koji bi trebalo da sruši rekord Ser Bobija Čarltona od 758 nastupa za klub.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #37 poslato: 22.05.2008. 14:33:35 »

B 92


Junajted na krovu Evrope!!!


Fudbaleri Mančester junajteda osvajači su Lige šampiona za sezonu 2007/08, pošto su u velikom finalu na stadionu Lužnjiki u Moskvi posle boljeg izvođenja jedanaesteraca savladali Čelsi sa 7:6. Regularnih 90 minuta završeno je rezultatom 1:1, a pošto i u dodatnih pola sata nije bilo golova pristupilo se izvođenju penala. Prvi je promašio Ronaldo, ali su na drugoj strani neuspešni bili Teri i Anelka. Junajted je poveo u 26. minutu golom Kristijana Ronalda, a izjednačio je Frenk Lampard u 45. minutu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #38 poslato: 23.07.2008. 15:07:14 »

Fudbaleri Intera iz Bakua biće rivali prvaka Srbije Partizana u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Šampion Azerbejdžana igrao je u Skoplju sa Rabotničkim 1:1, što mu je posle remija bez golova u prvom meču bilo dovoljno za plasman u sledeću rundu. Partizan će prvi meč druge runde igrati u gostima, 29. ili 30. jula, dok je revanš na programu u Beogradu, 5. ili 6. avgusta.
Sačuvana
Starla
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Poruke: 1537




Najforumaš 2007
« Odgovor #39 poslato: 14.08.2008. 18:54:16 »

Partizan ce u Turskoj proci kao bos po trnju.Steta jer su sinoc dobro poceli..Veceras igra Zvezda smile .Nadajmo se da ce ostvariti pozitivan rezultat.
Sačuvana
Stranice: 1 [2]  Sve
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 1.845 sekundi sa 36 upita.