Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1]
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Masters kup - tenis  (Pročitano 10838 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« poslato: 30.09.2007. 15:09:25 »

BLIC



Ana Ivanović obezbedila učešće u Madridu

Rođendan na Mastersu


Autor: Z. Kecman


Ana Ivanović svoj 20. rođendan šestog novembra neće proslaviti u Beogradu, nego u Madridu, na završnom turniru sezone, Soni Erikson šampionatu ili bolje, Mastersu teniserki. Ivanovićeva se plasirala u finale turnira u Luksemburgu pobedom nad Verom Zvonarevom (6:4, 6:2), ali je još u petak pobedom nad Tatjanom Golovin postala četvrta igračica koja je overila vizu za završni turnir.

Posle Žistin Enan, naše Jelene Janković i Ruskinje Svetlane Kuznjecove, Ivanovićeva je sa ukupno 2972 poena „nedodirljiva“, pa joj nijedna od igračica „ispod crte“ ne može ugroziti učešće na turniru čiji je nagradni fond tri miliona dolara.
- Oduševljena sam ovim uspehom. Na početku sezone Masters sam zacrtala kao svoj najvažniji cilj, pa je njegovo ostvarivanje zaista velika i važna stvar za mene. Kao profesionalnoj teniserki, meni je najvažnije da imam mogućnost da se nadmećem sa najboljima na svetu. U Madridu će upravo to biti slučaj. Čeka nas veoma uzbudljiv turnir, koji će za mene biti potpuno novo iskustvo. Radujem se što će se završno nadmetanje odigrati u prestonici Španije, jer volim tu zemlju - rekla je Ivanovićeva.
Nije samo Ana oduševljena, već pre svega veliki broj navijača u Španiji koji otvoreno navija za srpsku teniserku. Poznato je da su Španci bili posebno naklonjeni Ani tokom Rolan Garosa, veoma je popularna u ovoj zemlji, a smatraju je i jednom od najlepših svetskih igračica. Njom je oduševljen i proslavljeni španski teniser Manuel Manolo Santana, direktor Mastersa u Madridu.
- Ana je veliko otkriće ove godine. Imala je sjajnu sezonu i postala je veoma popularna, predstavlja pravo osveženje za ženski teniski karavan. Navijači u Madridu će uživati u njenoj igri. Biće interesantno videti kako će podneti pritisak duela sa najboljima - kaže Santana.
Direktor WTA tura Leri Skot kaže da je Ivanovićeva postigla veliki uspeh.
- Ove sezone je jedna od najsjajnijih zvezda, osvijila je treću i četvrtu titulu u karijeri pobedama u Berlinu i Los Anđelesu, a igrala je finale na Rolan Garosu i polufinale Vimbldona. To je veliki rezultat u karijeri mlade igračice, a posebno kada se kvalifikuje na Masters. Ana je veoma popularna među navijačima gde god da igra i njeno ulazak u sazvežđe najboljih daje posebnu dimenziju ovogodišnjem finalu sezone - izjavio je Skot.
Ana će danas treću titulu u 2007. igrati protiv Danijele Hantuhove koja je bila bolja od Marion Bartoli, 6:2, 6:2.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #1 poslato: 04.11.2007. 15:26:48 »

BLIC


Ana u najlepšoj grupi na svetu



Ana Ivanović u duelu s Ruskinjama i Slovakinjom, a Jelena Janković u grupi sa prvom igračicom sveta, Belgijankom Žistin Enan. To je epilog jučerašnjeg žreba za završni turnir sezone, Masters u Madridu koji počinje u utorak.

Najbolje srpske teniserke su i pre žreba znale da ih očekuje pakao od turnira čiji je nagradni fond tri miliona dolara. Obe su sjajnim igrama u ovoj sezoni izborile debitantske nastupe, ali sudeći po raspoloženju i Ana i Jelena veruju da imaju dobre šanse za plasman u polufinale.
Jelena Janković će igrati u „žutoj grupi“ sa Enanovom, Serenom Vilijams i Anom Čakvetadze, dok Ana ima zadatak da se probije u polufinale preko Svetlane Kuznjecove, Marije Šarapove i Danijele Hantuhove. Sistem je takav da igra svako sa svakim u grupi, a dve najbolje prolaze u polufinale u kojem se ukršta prva sa drugom iz različitih grupa.

Masters 2007.
CRVENA GRUPA
(2) Svetlana Kuznjecova
(4) Ana Ivanović
(6) Marija Šarapova
(9) Danijela Hantuhova

ŽUTA GRUPA
(1) Žistin Enen
(3) Jelena Janković
(5) S. Vilijams
(7) Ana Čakvetadze
* u zagradi je pozicija na WTA listi

- Oduševljena sam što ću igrati u Madridu. Od početka sezone to bi je bio cilj i sada kada sam ga postigla, veoma sam zadovoljna. U Španiju dolaze sve najbolje igračice, biće veoma uzbudljivo pošto je to za mene potpuno novo iskustvo - izjavila je Ana Ivanović.
Prva teniserka sveta Žiston Enan brani titulu. Ona nije poražena u poslednjih 20 mečeva i želi da nastavi niz i u španskoj prestonici.
- Naravno da želim desetu titulu, ali ovo će biti daleko najteži turnir ove sezone. Najboljih osam igra, a ja sam već obezbedila prvo mesto, i zbog toga ću biti rasterećena - kaže Enan.
Mečevi po grupama igraće se od utorka do petka od 18 do 22 časa. Svakog dana pauziraju po dve teniserke, a raspored mečeva će biti određivan na kraju svakog dana.
Pobednici takmičenja pripada ček na milion dolara, poraženoj u finalu dvostruko manje. Svaka teniserka ima zagarantovanih 100.000 dolara za učešće na turniru. Kada je reč o poenima, najbolja dobija 525, finalistkinja 369, a polufinalistkinje po 235 WTA poena.

Jelena Janković
Pozicija na WTA listi: 3.
Skor u sezoni: 72-22
Učinak: Pobede u Oklendu, Čarlstonu, Rimu, Birmingemu. Finale: Sidnej, Den Boš, Toronto, Peking. Polufinale: Rolan Garos, Dubai, Doha, Varšava, Strazbur, Los Anđeles, Štutgart

Ana Ivanović
Pozicija na WTA listi: 4.
Skor u sezoni: 49-16
Učinak: pobede na turnirima u Berlinu, Los Anđelesu, Luksemburgu. Finale: Rolan Garos, Tokio. Polufinale: Vimbldon, Amelija Ajlend
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #2 poslato: 05.11.2007. 14:08:49 »

BLIC

Jelena Janković: Sjajno je igrati pred 45.000 ljudi


Treći reket planete Jelena Janković u subotu bila je specijalni gost derbija spanske Primere Sevilja - Real Madrid na kome je u poluvremenu odigrala kratku tenisku egzibiciju sa nekadašnjim igračem Sevilje Pablom Alfarom.

"Bilo je ovo sjajno iskustvo za mene. Igrati pred 45.000 ljudi, pa makar to bilo i deset minuta nije jednostavno, ali je jedinstven doživljaj. Videli smo se i sa sportskim direktorom Real Madrida Predragom Mijatovićem, koji je došao je da se pozdravi sa nama. Donela sam sreću Sevilji u duelu sa kraljevskim klubom, uživala sam - rekla je kroz osmeh Jelena Janković koja će se od utorka takmičiti u Madridu na završnom turniru u sezoni, Mastersu koji okuplja osam najboljih igračica planete.
Jelena se nalazi u žutoj grupi u kojoj su i Belgijanka Žistin Enan, Amerikanka Serena Vilijams i predstavnica Rusije Ana Čakvetadze.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #3 poslato: 06.11.2007. 15:06:17 »

BLIC


U Madridu počinje Masters teniserki

Ana i Jelena u trci za milion dolara


Osam princeza, a samo jedna biće kraljica! Masters teniserki u Madridu, poznatiji pod imenom „Soni Erikson šampionat“, počinje sutra, a od dve srpske igračice, prva će na teren mlađa, Ana Ivanović i to na 20. rođendan!

Četvrta teniserka sveta će sutra uveče (treći meč dana) u „Crvenoj grupi“ za protivnicu imati drugoplasiranu na WTA listi, Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu.
- Svetlana i ja smo ove sezone igrale dva puta, oba puta sam je pobedila. Zbog toga verujem da imam šansu i sada, ali znam da moram dobro da počnem i da joj ne dozvolim da bude ispred mene u rezultatskom smislu - kaže Ana.
Program u Madridu u centru „Resinto Ferial Kasa de Kampo“ počinje svakog dana od 18 časova. Čast da prve izađu na teren imaju šampionka Žistin Enan i debitantkinja Ana Čakvetadze, a posle njih će igrati Ruskinja Marija Šarapova i Slovakinja Danijela Hantuhova.
Ivanovićevoj je ovo prvi Masters. Činjenica da je izrazito napredovala vidi se i po njenom plasmanu na kraju godine - 2005. je bila 16, prošle godine na 14. mestu, a sada je četvrta sa dobrim izgledima da čak i napreduje, što će, naravno, zavisiti od raspleta na ovom turniru.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #4 poslato: 07.11.2007. 15:02:56 »

B 92


Pobeda Ane Ivanović na startu


Srpska teniserka Ana Ivanović pobedom na 20. rođendan počela je takmičenje na WTA šampionatu u Madridu. Ivanovićeva je posle duge i teške borbe pobedila Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu u tri seta - 6:1, 4:6, 7:5. U drugom kolu žute grupe njena protivnica je Danijela Hantuhova, koja je poražena od Marije Šarapove.

Ana je u prvom setu potpuno iskontrolisala igru i rezultat. Napravila je tri brejka i nije izgubila nijedan poen na svoj prvi servis, pa na kraju ni rezultat nije izostao.

U drugom setu naša teniserka je imala priliku da meč završi u dva seta, ali je popustila, pa je Kuznjecova brejkom u desetom gemu došla do izjednačenja.

Odličujući set Ana je počela na najbolji mogući način. Povela je sa 3:0, i izgledalo je da će lako završiti meč. To se ipak nije dogodilo pošto se Ruskinja vratila, i ušlo se u neizvesnu završnicu. Naša teniserka je pri rezultatu 4:4 i 5:5 spasila nekoliko brek lopti, što joj je i dalo samopouzdanje, pa je u 12. gemu napravila ključni brejk za pobedu.

„Zaista sam naporno trenirala proteklih nedelja. Znala sam da moram od početka da zaigram dobro, jer je Svetlana odlična teniserka. Zadovoljna sam pobedom, i nadam se da ću nastaviti sa dobrim izdanjima“, rekla je Ivanovićeva koja je na kraju dobila i tortu od organizatora zbog 20. rođendana.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #5 poslato: 07.11.2007. 15:04:42 »

B 92


JJ na staru Madrida sa Enan


Najbolja srpska teniserka Jelena Janković debituje u sredu na završnom Soni Erikson šampionatu u Madridu protiv Belgijanke Žistin Enan i to je prvi meč dana. U drugom susretu sastaju se Serena Vilijams i Ana Čakvetadze, dok Ana Ivanović igra sa Danijelom Hantuhovom, koja je u utorak izgubila od Marije Šarapove sa 2:0.

Janković i Enan sastajale su do sada osam puta i Belgijanka ima maksimalan učinak. Poslednji put igrale su u Štutgartu i rezultat je bio 2:0 za Enan.

Najbolja teniserka sveta je startovala u Madridu pobedom nad Ruskinjom Anom Čakvetadze sa 2:0.

Ana Ivanović i Danijela Hatuhova igrale su do sada dva puta i skor je 1-1. Poslednji put srpska teniserka je bila bolja u Luksemburgu.

Nagradni fond turnira je 3 miliona dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #6 poslato: 08.11.2007. 15:35:10 »

B 92


Poraz Jelene Janković u Madridu


Jelena Janković izgubila je prvi meč u okviru žute grupe na Masters kupu u Madridu. Mnogo bolja od nje bila je Belgijanka Žistin Enan, koja je slavila sa 2:0 po setovima 6:2 i 6:2. Jelena Janković nije uspela ni u devetom međusobnom susretu da savlada Žistin Enan. Meč je trajao sat i 28 minuta. Enan je tako ostvarila i drugu pobedu na turniru i plasirala se u polufinale. Sledeći meč Jelena igra u četvrtak, a protivnica joj je Ana Čakvetadze.

Jelena je meč otvorila dvostrukom servis greškom i izgubila prvi gem. Posle toga je Enan osvojila svoj servis.i povela sa 2:0. I u trećem gemu je Jankovićeva startovala loše, gubila sa 30 ništa, ali je onda serijom dobrih servisa došla do prvog gema u setu. U četvrtom gemu imala je 40:0, a onda je Enen spasila sve tri brejk lopte. Naša tenisetrka je ipak uspela da joj preotme servis i izjednači na 2:2. Ponovo je Enanova u petom gemu oduzela servis Jeleni i posle svog servisa povećala rezultat na 4:2. Do kraja prvog seta Jelena nije uspela da osvoji nijedan gem, pa je Enan prilično lako došla do 6:2.

Jankovićeva je odmah izgubila svoj servis, a u drugom gemu drugog seta tri puta bila u prilici da oduzme servis Belgijanki. Taj deo igre trajao je preko deset minuta. Sedam gemova zaredom osvojila je Enan, a onda je Jankovićeva uspela da joj prekine niz oduzevši joj servis za 1:3. U petom gemu naše najbolje rangirana teniserka je imala 40:0, ali nije uspela da osvoji gem. I u preostalim gemovima Jelena je imala prednost od 30:0 ali Enenanova nije dozvolila iznenađenje i meč je završen rezultatom 6:2 i 6:2.

Za plasman u polufinale Jeleni su potrebne pobede na oba predstojeća meča sa Čakvetadze i Serenom Vilijams.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #7 poslato: 08.11.2007. 15:37:11 »

B 92


Ana na korak od polufinala Mastersa


Ana Ivanović uspela je da ostvari i drugu pobedu u okviru crvene grupe na Masters kupu u Madridu i značajno se približi plasmanu u polufinale prestižnog turnira. Ona je sa 6:2 i 7:6(9) pobedila Slovakinju Hantuhovu za 2 sata i 12 minuta igre. Preostao joj je samo jedan meč sa Marijom Šarapovom, koja je u prvom kolu savladala, takođe, Danijelu Hantuhovu koja je bez šansi za prolaz u polufinale.

Ana je silovito otvorila prvi set tri puta oduzevši servis Hantuhovoj, a onda je pri 5:0 nula izgubila svoj servis. Hantuhova se nije predavala pa je dobila i svoj servis i smanjila na 5:2. Međutim, Ana je na svoj servis imala dve set lopte, duplom servis greškom ostala na jednoj, ali ipak je gem osvojila as servsom za 6:2 u prvom setu.

Već u nastavku meča Ana je imala dve brejk prilike. Posle čak šest izjednačenja Hantuhova se odbranila i povela sa 1:0. Izjednačeno je bilo i u drugom gemu, ali naša teniserka nije dozvolila Hantuhovoj da dođe u priliku da joj uzme servis. Ana je odmah oduzela servis Slovakinji i povela sa 2:1. Vodila je i sa 4:2, ali je izgubila dva uzastopna gema i Hantuhova je izjednačila na 4:4.

Još jedan maratonski gem viđen je u drugom setu, a osvojila ga je Hantuhova i povela sa 5:4. Na 5:5 Ana je imala dve brejk šanse. Hantuhova je došla do izjednačenja, ali je Ana u ključnom momentu uspela da osvoji gem na servis protivnice i servira za meč pri rezultatu 6:5.

Međutim, Slovakinja nije dozvolila Ani da se raduje pa se ušlo u taj brejk. Ana je na 6:5 i servis Hantuhove imala set meč loptu, a onda je u tu priliku došla Hantuhova. Na 8:7 Ana je došla u novu priliku da završi meč ali nije uspela, već je Hantuhova sa dva vezana poena došla do brejk šanse. Novo izjednačenje desilo se pri rezultatu 9:9. Tada je Ana vezala dva poena i pobedila sa 11:9.

"Ovo je moj možda drugi najduži taj brejk u životu. Veoma sam srećna zbog dve pobede, uživam što sam ovde. Prijaće mi odmor posle ovako napornih mečeva. Bila sam umorna posle tri seta juče i potrudila sam se da u ovom meču ne odigram i treći set. Publika je bila sjajna i puno im hvala na podršci", rekla je Ana Ivanović.

Ana Ivanović .................... 2-0 (4:1)
Marija Šarapova ............. 1-0 (2:0)
Svjetlana Kuznjecova .... 0-1 (1:2)
Danijela Hantuhova ...... 0-2 (0:4)

U četvrtak igraju Kuznjecova i Šarapova, u petak se sastaju Ivanović - Šarapova i Kuznjecova - Hantuhova.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #8 poslato: 09.11.2007. 15:07:01 »

B 92


Oproštaj Jelene od Madrida


Treća teniserka sveta Jelena Janković poražena je i u drugom meču završnog Mastersa u Madridu, i tako je izgubila šanse da se plasira u polufinale. Bolja od nje bila je Ruskinja Ana Čakvetadze sa 2:1, po setovima 6:4, 0:6, 6:3, nakon sat i 37 minuta igre.

Jeleni je još ostao meč sa Francuskinjom Marion Bartoli.

Prvi set mlada Ruskinja je prelomila u pravom trenutku, pri vođstvu 5:4, kada je napravila brejk i došla do prednosti u setovima.

Jelena je na to odgovorila sjajno. Naša teniserka je drugi set dobila bez izgubljenog gema, i činilo se da je psihološki faktor na njenoj strani.

To ipak nije bio slučaj, pošto je Čakvetadze u odlučujućem setu ključni brejk napravila u u četvrtom gemu kada je povela sa 3:1, i do kraja nije ispuštala tu prednost.

Nagradni fond turnira u Madridu je 3 miliona dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #9 poslato: 09.11.2007. 15:09:45 »

Pobeda Šarapove, Ana u polufinalu

Srpska teniserka Ana Ivanović i matematički je prošla u polufinale Masters kupa u Madridu, pošto je u „crvenoj grupi“ šesta teniserka sveta Marija Šarapova pobedila Svetlanu Kuznjecovu sa 2:1, po setovima 5:7, 6:2, 6:2. Kuznjecova je dobila prvi set, ali je u druga dva njena sunarodnica potpuno dominirala, i zasluženo je došla do nove pobede. Šarapova je u 2007. igrala ispod svojih mogućnosti, ali na turniru u Madridu deluje odlično, i jedan je od kandidata za titulu.

Šarapova i Ivanovićeva su u prva dva kola zabeležile po dve pobede, dok su Hantuhova i Kuznjecova poražene u oba svoja duela, pa će iz „crvene grupe“ u polufinale Šarapova i Ivanović, i upravo će njih dve u međusobnom duelu odlučiti ko će biti prvi u ovoj grupi.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #10 poslato: 10.11.2007. 14:51:37 »

JJ završila takmičenje u Madridu



Najbolja srpska teniserka Jelena Janković završila je takmičenje na šampionatu u Madridu pošto je predala meč Marion Bartoli pri rezultatu 6:1, 1:0 za Francuskinju zbog problema sa disanjem. Pre ovog meča već su bile poznate teniserke iz ‘’žute’’ grupe koje su se plasirale u polufinale, a to su Žistin Enan i Ana Čakvetadze.

U prvom setu, pri rezultatu 4:1 za Bartoli, Jankovićeva je zatražila lekarsku pomoć zbog problema sa disanjem, ali posle kratke intervencije nastavila je meč. Imala je loš procenat osvojenih poena na prvi servis i duplo manje vinera od protivnice.

U drugom setu odigran je samo jedan gem, koji je dobila Marion Bartoli.

‘’Imam virus već nekoliko dana pa sam zbog toga imala problema sa disanjem’’, rekla je Jelena Janković po završetku meča.

Polufinalistkinje iz ‘’crvene’’ grupe su Ana Ivanović i Marija Šarapova.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #11 poslato: 10.11.2007. 14:52:28 »

Poraz Ivanovićeve, na redu Enanova

Ana Ivanović nije uspela da pobedi Mariju Šarapovu u meču poslednjeg kola "crvene grupe", pa će tako u polufinalu WTA šampionata u Madridu igrati protiv najbolje teniserke sveta Belgijanke Žistin Enan.

Meč je trajao jedan čas i 9 minuta i Ruskinja je imala ubedljivo više vinera i mnogo manje neiznuđenih grešaka.

Šarapova je ubedljivo i lako savladala našu teniserku u dva seta – 6:1, 6:2, pa će u polufinalu igrati protiv zemljakinje Ane Čakvetadze.

Ana Ivanović je u ovoj sezoni osvojila tri titule, a trenutno je četvrta teniserka na svetu.

Nagradni fond WTA šampionata je 3 miliona dolara, a pobednica će dobiti milion.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #12 poslato: 11.11.2007. 15:08:08 »

B 92



Enan prejaka za Anu


Srpska teniserka Ana Ivanović poražena je u polufinalu VTA šampionata u Madridu. Bolja od nje bila je Belgijanka Žistin Enan u dva seta – 6:4, 6:4, nakon sat i 45 minuta igre. U finalu, u nedelju, Belgijanka će za titulu igrati protiv Marije Šarapove koja je u prvom polufinalu savladala Anu Čakvetadze.

Obe teniserke nisu bile na svom uobičajenom nivou tokom ovog duela, čemu svedoči i broj duplih grešaka (Enan 9, Ivanović 5).

Ana je veliku priliku propustila na samom startu. Naša teniserka je sjajno otvorila meč, potpuno je iznenadila Belgijanku, i povela sa 2:0. Tada je usledio dugačak gem koji je Enan uspela da dobije, a nakon toga i još četiri u nizu, pa je ubrzo povela sa 5:2. Ana je do kraja seta dobila dva gema zaredom, ali više od toga nije mogla, pa je prvi set pripao Belgijanki.

Drugi set počinje sa tri uzastopna gema za Enan, i činilo se da će tada Belgijanka lako privesti meč kraju. Ipak, Ana se nije predala, i uzvratila je istom merom, pa je nakon šest gemova drugog seta rezultat ponovo izjednačen – 3:3. Tada prva teniserka sveta ponovo podiže nivo igre na potreban nivo, pravi novi brejk, i ubrzo dolazi do 5:3. U desetom gemu prvi vođstvu Belgijanke 5:4, Ana je imala 0-30 i priliku da se vrati, ali je ispustila i tu prednost, pa će u finalu igrati Enan.

Nagradni fond turnira u Madridu iznosi 3 miliona dolara, a pobednica će dobiti trećinu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #13 poslato: 12.11.2007. 15:16:43 »

B 92


Žistin Enan osvojila WTA šampionat

Najbolja svetska teniserka Žistin Enan pobedila je na WTA šampionatu u Madridu koji se igrao za nagradni fond od tri miliona dolara. Ona je posle 3 časa i 25 minuta velike borbe u finalu savladala Ruskinju Mariju Šarapovu sa 2:1 – po setovima 5:7, 7:5, 6:3.

Ovim trijumfom Belgijanka je izjednačila rekord Štefi Graf sa 25 vezanih pobeda i postala je prva teniserka od 1997. godine i Martine Hingis koja je u sezoni osvojila 10 i više titula. Poslednji poraz doživela je od Francuskinje Marion Bartoli u finalu Vimbldona. Enanova je ove sezone osvojila Rolan Garos i US Open a imala je skor 63-4, uz činjenicu da je igrala finale na 11 od 14 turnira na kojima je nastupala.

Bio je ovo deveti međusobni duel Enanove i Šarapove. Vodi belgijska teniserka sa 7-2.

Enanova tako drugu godinu za redom završava na prvom mestu WTA liste, a do 39. titule u karijeri i novčane nagrade od milion dolara došla je sa pet pobeda bez poraza. Ona je prva teniserka od zemljakinje Kim Klajsters iz 2002-03 koja je uspela da odbrani titulu na šampionatu.

U finalnom duelu u prvom setu obe teniserke napravile su po jedan brejk na samom početku. Enanova je za 70 minuta koliko je trajao prvi set imala čak šest duplih servis grešaka, a imala je samo 49 odsto uspešnosti prvog servisa.

Svoju šampionsku formu Enanova je povratila krajem drugog seta, kada je brejk napravila u 11. gemu. Šarapova je treći set napravila zanimljivim pošto je uzvratila brejkom u šestom gemu i izjednačila na 3:3, ali je potom Belgijanka naredna tri gema rešila u svoju korist i tako stigla do titule.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #14 poslato: 12.11.2007. 15:19:47 »

B 92


Ferer iznenadio Đokovića


Novak Đoković doživeo je poraz na početku takmičenja na Masters kupu u Šangaju. Srpski teniser je izgubio od šestog igrača na ATP listi, Španca Davida Ferera sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4, posle sat i 42 minuta igre.

Čak 41 neiznuđena greška Đokovića bilo je previše za izuzetno motivisanog Ferera. Španac je imao odgovor za svaki napad srpskog tenisera, koji je tako doživeo drugi uzastopni poraz.

Ferer je otvorio meč brejkom u prvom gemu, kada je Đoković napravio duplu servis grešku. Srpski teniser ni u jednom trenutku nije uspeo da pripreti Fereru na njegov servis, nije imao nijednu brejk loptu, pa je prvi set završen pobedom Španca sa 6:4.

U drugom setu, Đoković je bio sigurniji na svoj servis, da bi u četvrtom gemu ispustio jednu dragocenu brejk loptu.

Kod rezultata 4:4, Đoković gubi odlučujući gem, a Ferer dobija priliku da servira za meč. S druge strane, Novak je imao još jednu brejk prilika za izjednačenje na 5:5 i opstanak, takođe je sačuvao nekoliko meč lopti, ali je Ferer na kraju trijumfovao, kada je Đoković napravio jednu od brojnih grešaka, poslavši lopticu u mrežu.

Posle pobede u Šangaju, Ferer je poveo u međusobnim duelima sa 3:2.

Najbolji srpski teniser je tako izgubio prvi meč na Masters kupu, a prolaz u polufinale tražiće kroz duele sa Rišarom Gaskeom i Rafaelom Nadalom.

U drugom meču "zlatne" grupe, Nadal je savladao Gaskea sa 2:1.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #15 poslato: 13.11.2007. 15:11:59 »

B 92


Gonzales šokirao Federera


Čileanac Fernando Gonzales napravio je veliko iznenađenje u prvom kolu Masters kupa, pošto je u okviru "crvene" grupe savladao vodećeg svetskog tenisera Rodžera Federera sa 2:1, po setovima 3:6, 7:6 (7:1), 7:5.

To je prva pobeda 27-godišnjeg Gonzalesa nad Federerom posle 10 neuspešnih pokušaja, uključujući i onaj iz finala ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Australije i prvu put u poslednje četiri godine da je Švajcarac izgubio dva uzastopna meča (poražen na Mastersu u Parizu od Nalbandijana).

Federer je imao pet brejk lopti u odlučujućem setu, ali je Gonzales uspeo da zadrži servis i na kraju trijumfuje sa 7:5 za konačnih 2:1, posle 2 sata i 8 minuta igre.

Posle do sada jedinog poraza u prvoj fazi takmičenja na jednom završnom turniru, Federer će za plasman u polufinale sada najverovatnije morati da pobedi i Endija Rodika i Nikolaja Davidenka u preostalim mečevima "crvene" grupe.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #16 poslato: 14.11.2007. 16:30:15 »

Novi poraz Đokovića

Najbolji srpski teniser Novak Đoković doživeo je poraz i u drugom meču "zlatne grupe" na Masters kupu u Šangaju. Bolji od njega ovoga puta bio je Francuz Rišar Gaske, i to više nego ubedljivo u dva seta 6:4, 6:2, u meču koji je trajao jedan čas i 25 minuta.

Od samog početka meča videlo se da je Francuz mnogo angažovanije ušao u duel, da je imao bolju koncentraciju i bolju realizaciju. Tokom meča Gaske je imao 81 odsto uspešnosti prvog servisa, napravio je mnogo manje neiznuđenih grešaka (17-27) i više vinera (25-15). Francuski teniser je osvojio čak 19 poena više (64-45).

Trećem igraču sveta ovo je bio četvrti duel protiv Francuza i prvi poraz.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #17 poslato: 16.11.2007. 14:40:49 »

B 92



Đoković poražen i od Nadala


Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da ostvari nijednu pobedu na Masters kupu u Šangaju. U trećem kolu zlatne grupe Đoković je poražen od Rafaela Nadala u dva seta – 6:4, 6:4, za sat i 44 minuta. Đoković je već ranije izgubio sve izglede da se plasira u polufinale. Nadal čeka rasplet u grupi, posle meča Gaske – Ferer, koji se igra u toku popodneva. U slučaju da se taj meč završi pobedom Gaskea 2:1, odlučivaće gem-količnik, a u svakoj drugoj varijanti, Nadal je sigurni polufinalista.

Rasplet u "crvenoj grupi" biće poznat u petak.

Đoković je ponovo, kao i u prethodna dva meča, imao više neiznuđenih grešaka nego obično, ali je pružio daleko bolju partiju nego protiv Ferera i Gaskea, kada je takođe poražen bez osvojenog seta.

Međutim, ovog puta je na suprotnoj strani imao fantastičnog Nadala, koji je igrao izvanredno i zasluženo zabeležio pobedu.

U prvom setu Nadal je Đokoviću rano oduzeo dva gema, pre nego što je naš teniser vratio jedan servis.

Već u trećem gemu drugog seta Nadal pravi odlučujući brejk.

Đoković se nije predao, odigravši najbolji set na turniru, u osmom gemu imao je dve brejk lopte, ali nije uspeo da oduzme rivalu gem.

Nadal je od osam dosadašnjih mečeva sa našim asom dobio šest.

Nagradni fond završnog turnira sezone je 4.450.000 dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #18 poslato: 17.11.2007. 15:06:04 »

B 92


Pobede Federera i Davidenka


Pobedom u trećem kolu Crvene grupe Mastersa u Šangaju, najbolji teniser sveta, Švajcarac Rodžer Federer, obezbedio je plasman u polufinale. Federer je savladao Amerikanca Endija Rodika sa 6:4, 6:2. Ruski teniser Nikolaj Davidenko pobedio je Čileanca Fernanda Gonsalesa sa 6:4, 6:3.

Federer je zahvaljujući pobedi nad Rodikom osvojio prvo mesto u Crvenoj grupi i u polufinalu će igrati protiv Španca Rafaela Nadala. U drugom polufinalu sastaju se Rodik i David Ferer.

Gonzales je porazom od Davidenka izgubio šanse za plasman u polufinale Mastersa.

Turnir u Šangaju igra se za nagradni fond od 4.450.000 dolara.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #19 poslato: 18.11.2007. 15:41:41 »

U finalu Federer - Ferer

Najbolji svetski teniser Rodžer Federer savladao je Rafaela Nadala sa 6:4, 6:1 i tako obezbedio plasman u finale Masters kupa u Šangaju. Švajcarac je u nedelju igrati protiv Davida Ferera.

Federer, koji juri četvrtu Masters kup titulu u poslednjih pet godina, bilo je potrebno samo 59 minuta da savlada Nadala, drugog igrača sveta.

12-struki pobednik Gren slema, koji je Nadala savladao i u prošlogodišnjem polufinalu Masters kupa, napravio je prvi brejk u devetom gemu prvog seta. Od rezultata 4-4 u prvom setu Švajcarac je osvojio 20 od 21 poena i tako dobro započeo i drugi set.

U međusobnim duelima Nadal vodi protiv Federera sa 8-6, a ove godine skor je 3-2 za Švajcarca.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #20 poslato: 19.11.2007. 15:30:48 »

B 92



Federer odbranio Masters kup

Najbolji teniser današnjice Rodžer Federer drugi put za redom osvojio je Masters kup, koji je održan u Šangaju. On je u finalu savladao šestog nosioca Španca Davida Ferera sa 3:0 – po setovima 6:2, 6:3, 6:2.

Meč je trajao jedan čas i 38 minuta, a ovo je bio prvi poraz Ferera na ovogodišnjem Masters kupu, koji je prethodno pobeđivao Đokovića, Nadala, Gazkea i Rodika. Ferer je tako propustio priliku da postane prvi Španac posle Aleksa Koreče iz 1998. godine koji je pobedio na Masters kupu.

Federer je tako završio još jednu fantastičnu sezonu sa skorok 69-9, osvojivši osam titula – koje uključuju peti uzastopni Vimbldon, četvrti uzastopni US Open i odbranu Australijan Opena.

Federer četvrtu sezonu za redom završava na prvom mestu ATP liste, a titule u Šangaju osvajao je i 2003. i 2004. godine. Samo su Ivan Lendl i Pit Sampras imali pet titula Masters Kupa. Švajcarac je ovogodišnji nastup u Šangaju počeo porazom od Fernanda Gonsalesa, ali je potom zabeležio četiri trijumfa protiv Davidenka, Rodika, Nadala i Ferera u kojima nije izgubio set.

Ferer nikada ranije nije uspeo da pobedi Federera, a ovo mu je bio osmi poraz. Španac je imao mnogo manje vinera u finalnom duelu (10-30), a u neiznuđenim greškama je prednjačio (38-29).

Turnir u Šangaju igrao se za nagradni fond od 4.450.000 dolara.

U finalu dublova Mark Nouls i Danijel Nestor pobedili su Simona Aspelina i Julijana Nolija sa 6:2, 6:3 i tako stigli do nagrade od 100.000 dolara.
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.501 sekundi sa 36 upita.