Oreska - Užice

OPŠTE TEME => Sport => Temu započeo: Pedja 19.11.2006. 14:53:26



Naslov: Nase odbojkasice osvojile bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu
Poruka od: Pedja 19.11.2006. 14:53:26
http://www.ok-jedinstvo.org.yu/aktuelno.htm

BRONZA ZLATNOG SJAJA

(http://www.ok-jedinstvo.org.yu/foto/foto06/svetsko.jpg)
Radost u Japanu, posle osvajanja bronzane medalje na Svetskom prvenstvu

Više hiljada Beogradjana pozdravilo je žensku odbojkašku reprezentaciju koja je danas doputovala iz Japana, gde je na Svetskom prvenstvu osvojila bronzanu medalju. Odbojkašice su sa balkona Skupštine grada pozdravile okupljene gradjane i ne skrivajući radost obećale da će se i sledeće godine ponovo videti, posle Evropskog prvenstva.


(http://www.ok-jedinstvo.org.yu/foto/foto06/svetsko1.jpg)
Pozdrav Srbiji i Beogradu, sa terase Skupštine grada

Selektor reprezentacije Zoran Terzić priznao je da je svima koji se bave sportom želja da izadju "na ovu terasu". "Budite sigurni da vam ovo nikada nećemo zaboraviti", rekao je Terzić.

Kapiten reprezentacije Vesna Čitakovic Djurišić obratila se okupljenim gradjanima: "Dobar dan Srbijo! Dobar dan Beograde! Kada smo krenule u Japan nismo ni slutile da će se dogoditi ovako nešto. Osvojile smo bronzanu medalju koja sija zlatnim sjajem".

(http://www.ok-jedinstvo.org.yu/foto/foto06/svetsko3.jpg)

Zatim su se publici na podršci zahvalile i druge odbojkašice, a poseban aplauz dobila je Suzana Ćebić, koja je na SP u Japanu proglašena za najboljeg libera. Sa balkona, one su publici otpevale dečiju pesmicu "U svetu postoji jedno carstvo u kome caruje drugarstvo...", a orkestar Bobana Markovića odsvirao im je nekoliko pesama za kraj ovog dela proslave.

Na konferenciji za novinare, gradonačelnik Beograda Nenad Bogdanović podsetio je da kada je odbojkaška reprezentacija polazila na put u Japan niko nije očekivao dobar rezultat. "One su svojom pameću, sposobnošću, svojim kvalitetom donele bronzanu medalju. Siguran sam da će nastaviti ovako. Želim vam još ovakvih uspeha i slavlja na ovoj terasi", rekao je Bogdanović.

(http://www.ok-jedinstvo.org.yu/foto/foto06/svetsko2.jpg)

Ministar prosvete i sporta u Vladi Repulike Srbije Slobodan Vuksanovic istakao je da su "trenirale u tišini, otišle bez velikih obećanja, a donele najveću radost svima nama", ali i da im za ovaj uspeh sleduje nagrada od 150.000 evra.

Selektor Zoran Terzić zahvalio je svima koji su prepoznali da ova ekipa ima kvalitet, želju, motiv i sve drugo u svojim srcima da stigne do ovako nečega. "Iskreno se nadam da sve ovo što sada sledi, sve što je mnogo lepo za njih, da neće uticati na pogrešan, već na pravi način i da će postati pravi idoli svim mladim devojkama i devojčicama u ovoj zemlji", rekao je Terzić.

U reprezentaciji su iz ekipe užičkog "Jedinstva" nastupile Suzana Ćebić i Jovana Vesović, a iz ranijeg sastava nekadašnji kapiten ekipe, a sada reprezentacije Vesna Čitaković Djurišić i Nataša Krsmanović.

(http://www.ok-jedinstvo.org.yu/foto/foto06/svetsko4.jpg)


Naslov: Odg: Nase odbojkasice osvojile bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu
Poruka od: أحدث الأرق من النو 19.11.2006. 16:01:09
Gledala sam dochek na TVu moglo je to i bolje da bude!

Suzana Cebic je imala i poseban dochek u Kosjericu...


Naslov: Odg: Nase odbojkasice osvojile bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu
Poruka od: Top 19.11.2006. 17:44:25
Opravdano odushevljenje svih a prvenstveno odbojkashica! Zaista fenomenalno! Svaka im chast!
Dochek je bio sasvim OK. Nije imalo potrebe da se okupira pola grada da bi se napravio dochek za odbojkashice. Svidja mi se. Posebno me raduje shto se vlada otvorila za 150 000 evra koje ce  tim i struchni shtab da podele izmedju sebe.
Jedino me nervira shto je naziv josh uvek bio Serbia and Montenegro. Nemam nishta protiv crnogoraca, ali mi je to zasmetalo. Znam da su prilikom kvalifikacija i prijavljivanja za SP bili prijavljeni kao Serbia and Montenegro ali zar to nije moglo dase promeni tokom takmichenja :P

Josh jednom svaka chast!


Naslov: Odg: Nase odbojkasice osvojile bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu
Poruka od: Doreta 19.11.2006. 18:42:56
 :congrats:


Naslov: Odg: Nase odbojkasice osvojile bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu
Poruka od: No7or1ousSh4dow 19.11.2006. 19:39:48
A danas u 4 sata je docek nase 3 reprezentativke ispred Skupstine.