Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1] 2  Sve
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Odbojkaška reprezentacija  (Pročitano 9567 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« poslato: 24.07.2007. 15:48:36 »

POLITIKA


   
Колаковић саопштио списак за одбојкаша за ЕП
Поново са „плавима”: Никола Грбић

БЕОГРАД – Први тренер одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић саопштио је данас списак од 15 играча који ће се припремати за Европско првенство у Русији. Колаковић је у тим позвао техничаре Николу Грбића и Влада Петковића, либера Марка Самарџић, коректоре Ивана Миљковића, Томислава Докића и Сашу Старовића.  На списку су и блокери Андрија Герић, Новица Бјелица, Драган Станковић и Марко Подрашчанин, као и примачи Слободан Бошкан, Бојан Јанић, Никола Ковачевић, Милош Никић и Немања Петрић.

Европско првенство у Русији играће се од 6. до 16. септембра, а припреме српске репрезентација почеће у четвртак, 19. јула. „Плави” ће се у Београду спремати до понедељка, када ће отпутовати на Копаник на коме ће се задржати до 4. августа.
Српски одбојкаши ће у Београду тренирати и од 6. до 13. августа, а 24. ће отпутовати у Пољску на „Вагнеров меморијал турнир”. Репрезентација Србије ће по повратку из Пољске поново од 26. до 31. августа тренрати у Београду, а затим у Италији одиграти две пријатељске утакмице са домаћом селекцијом. Полазак у Русију планиран је за 4. септембар.
« Poslednja izmena: 20.07.2008. 14:41:07 Rašo » Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #1 poslato: 07.08.2007. 15:05:37 »

NOVOSTI




Kraj u Pekingu!


S. KRSTOVIĆ

NIKOLA Grbić želi da našoj odbojkaškoj selekciji kaže zbogom na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu. Rastanak će biti još lepši ukoliko bude krunisan medaljom. Ali, da bi se stiglo do kineske prestonice valja na Evropskom prvenstvu u Rusiji od 6. do 16. septembra izboriti učešće na Svetskom kupu u Japanu ili osigurati evropske i svetske kvalifikacije. Zadatak nimalo lak.
- Ali, jeste ostariv - kaže Nikola Grbić. - Da ne verujem u našu podmlađenu selekciju ne bih se ni vraćao pod nacionalnu zastavu. Olimpijske igre su kruna karijere svakog sportiste. Bio sam i olimpijski šampion, i bronzani, i ispao u četvrtfinalu. I opet želim da budem učesnik najvećeg sportskog spektakla na svetu. Olimpijske igre su nešto nezaboravno, nešto što se pamti celog života. A ove će biti, ako Bog da, moje četvrte Igre.
Do Pekinga sa kapitenom, a posle Igara, stariji Grbić ne krije:
- Bez mene. Dugo sam u nacionalnom timu. Imaću 35 godina i preostale godine posvetiću klupskoj karijeri. A dokle ću da trajem videćemo. Sve zavisi od zdravlja.
Dirigent igre Srbije ovog leta preskočio je Svetsku ligu, ali je od starta priprema za EP.
- Odlično smo radili. I ne pamtim kada su nas zaobišle povrede. Istina, bilo je sitnijih problema, ali da je sve bilo idealno ja bih se i zabrinuo. Onda bih pomislio i da nismo baš tako dobro vežbali - naglašava Grbić.
Nova selekcija vapi za utakmicama. Pre turnira u Poljskoj bili su planirali dueli sa Hrvatskom, koji su zbog problema u njihovom Savezu otkazani.
- Šteta. Mečevi bi nam dobro došli. Ali, radićemo i igraćemo između sebe. Do željene forme moramo da dođemo ukoliko želimo dobar rezultat u Rusiji - jasan je Grbić.
Naša podmađena selekcija sa Nikolom Grbićem, Ivanom Miljkovićem, Andrijom Gerićem i Slobodanom Boškanom s punim pravom može da se nada pobedničkom postolju.
- Teško je sada bilo šta prognozirati. U naletu su Bugari i Poljaci, tu su Italijani, Francuzi, Rusi su domaćini. Ne bi trebalo zaboraviti ni ostale selekcije. Šampionat će biti neizvestan i mnogo toga trebalo bi da se poklopi da bi se stiglo do vrha - umeren je Nikola Grbić.
Ali, finale bi vratilo našu selekciju na stare pozicije i donelo bi Svetski kup.
- To bi bio fenomenalan rezultat. Osvojiti medalju, igrati u Japanu i izboriti olimpijsku vizu. Pobedili bismo i nervozu, u miru se pripremali za Peking. Mi smo svesni obaveze, odgovornosti. Zato smo i motivisani da pružimo maksimum na EP - naglašava Grbić.

MLADI
- SA većinom igrača se znam. Sada sam upoznao Kovačevića, Starovića, Petrića. Mislim i da ću sa njima naći zajednički jezik, neću im slati teške lopte. Vidim da imamo talentovane momke, a dokle će dogurati vreme će pokazati - kaže Grbić.

PORODICA
NIKOLA Grbić je krajem prošle godine postao otac. Sada uviđa da nije lako odvajati se porodice.
- Doživljam isto kao ostali mladi očevi i mame. Porodica mi mnogo nedostaje, ali posao je takav. Uostalom, kako je meni, tako je i drugima i ne želim da se žalim. Znam samo da im posvećujem svaki slobodan trenutak - ističe Grbić.

SKUDETO
- MOGAO sam da ostanem u Pjaćenci, pređem u Romu ili Kuneo, ali sam prihvatio poziv Trenta. Čini mi se da sam napravio pravi izbor, da imamo kvalitetan sastav. Skudeto? To je nešto što mi nedostaje, ali se zbog toga ne opterećujem. Priznajem da bih voleo da jednog dana osvojim i italijansko prvenstvo - priča Grbić.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #2 poslato: 08.08.2007. 15:37:28 »

NOVOSTI



Idemo po zlato

S. K.

Iz dana u dan raste optimizam plavih odbojkaša. Rad sa Nikolom Grbićem, Ivanom Miljkovićem, Andrijom Gerićem i Slobodanom Boškanom toliko je ohrabrio naslednike, da pojedinci kao Nikola Kovačević sa puno vere u ekipu i sebe najavljuju borbu za zlato na EP od 6. do 16. septembra u Rusiji.
- Ne znam sportistu koji se za neko veliko takmičenje sprema da bi bio "dobar peti". Mislim da imamo kvalitet da napadnemo evropski tron. Da li ćemo i uspeti druga je stvar. Svakom ko bude bolji od nas, stisnućemo ruku - kaže novi primač Peruđe.
Nekadašnji igrač Ribnice i Crvene zvezde tvrdi da podmlađena selekcija može mnogo.
- Mnogo nam znači rad sa Nikolom, Ivanom, Andrijom i Slobodanom. Vežbamo kvalitetnije, upijamo sve od njih, a i još smo ozbiljniji, odgovorniji. I zašto da krijemo: želimo da ih maksimalno iskoristimo i domognemo se sa njima titule - hrabar je Kovačević.
Primač plavih ističe da se na Kopaoniku veoma dobro radilo:
- Bile su to prave bazične pripreme. Nije bilo lako, ovih dana na pripremama u Beogradu sigurno ćemo biti i teški. Ali, forma se tempira za mesec dana. Pravo lice moramo da pokažemo u Rusiji, nikako pre.
Ono za čim u našem taboru vape su utakmice. Sigurno će iduće nedelje igrati na turniru u Poljskoj.
- Dobro će nam doći svaka prijateljska utakmica. Gradićemo igru, ali i videti nedostatke, kako bismo ih ispravili do početka šampionata - kaže Kovačević.


NIKO NIJE SIGURAN U TIMU
MLADI as smatra da niko nije siguran u državnom timu.
- Znam da svi znaju startnu postavu, ali tvrdim da niko nije zacementirao mesto u timu. Ma, sigurni nisu ni najbolji. Svi se dokazujemo, mi mlađi najviše - podvlači Kovačević.
 
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #3 poslato: 10.08.2007. 14:53:44 »

M O N D O



Odbojkaši Srbije na startu EP sa Holandjanima

 

Odbojakaška reprezentacija Srbije prvi meč u A gupi 25. Evropskog prvenstva, koje se od 6. do 16. septembra održava u Rusiji, igraće protiv selekcije Holandije u Sankt Peterburgu.

Najbolje srpske odbojkaše dan kasnije očekuje susret sa ekipm Nemačke, dok će se u trećm kolu sastati sa Grčkom, 9. septembra.

U grupi C su selekcije Španije, Slovenije, Francuske i Slovačke (Sankt Petersburg). Rusija, Belgija, Poljska i Turska igraće u B grupi u Moskvi, kao i selekcije iz D gupe - Hrvatska, Bugarska, Italija i Finska.

Plasman u četvrtfinalne gupe izboriće po tri selekcije iz svake grupe, odnosno E grupu će formirati reprezentacije iz A i C, a F ekipe iz B i D grupe. Utakmice u E i F grupi odigraće se u Sankt Peterburgu i Moskvi od 11. do 13. septembra. Parovi polufinala biće odredjeni žrebom.

Prema programu šampionata, polufinalni susreti će se igrati 15. septembra u Moskvi, gde će dan kasnije biti odigran meč za treće mesto i finale.

(Tanjug)
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #4 poslato: 17.08.2007. 15:41:19 »

P R E S S


Nikola Grbić

IGRAO SAM ZA ČETIRI DRŽAVE!

Reprezentativnu karijeru počeo sam 1991. godine u selekciji SFRJ, a posle igranja za SRJ i SCG konačno sam debitovao i u dresu Srbije

Nikola Grbić je sinoć, uz vaterpolistu Vladu Vujasinovića, postao jedini naš sportista koji je igrao za reprezentacije četiri države! Posle nastupa u dresovima SFRJ, SRJ i SCG, Nikola je na "Memorijalu Hubert Vagner" u Poljskoj, na meču protiv Holandije, konačno debitovao i u majici sa grbom Srbije! Time je kompletirao niz započet krajem sada već davne 1991. godine, kada je kao osamnaestogodišnjak debitovao u dresu tadašnje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

- Iskren da budem, uopšte nisam znao za taj podatak. Ali, pravo da vam kažem, osećaj je uvek isti, i onda kada sam ušao u reprezentaciju SFRJ i sada kada prvi put igram za Srbiju. Zna se kakav je moj pristup kada je u pitanju reprezentativni dres i igranje za svoju zemlju. Na kraju krajeva, ja nisam ni mogao da utičem na stvari koje su mnogo veće od mene - kaže Nikola Grbić u razgovoru za Press.

Vujasinović prvi, čekaju se Vanja i Kvisko

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Vladimir Vujasinović takođe je igrao za sve četiri zemlje pošto je 1991. godine na turniru u Kotoru odigrao nekoliko mečeva za reprezentaciju SFRJ. Kada je u pitanju odbojka, Nikoli mogu da se pridruže brat Vanja, kao i Goran Vujević. Naravno, pod uslovom da se predomisle i odluče da opet obuku reprezentativni dres. Podsetimo, Vanja je priznao da mu je srpski dres neostvarena želja, dok je Vujević za sledeću godinu najavio povratak u reprezentaciju, ali još nije odlučio da li će igrati za Srbiju ili Crnu Goru.

Mlađi Grbić kaže da on tokom svih ovih godina lično nije osećao da se nešto menja, možda i zbog toga što je Savez uvek bio isti.

- Ime države se menjalo, ali ljudi su bili isti. Čak je i himna "Hej Sloveni" bila ista i u SFRJ, a kasnije za SRJ i SCG. Sada imamo novu himnu "Bože pravde" i novu srpsku zastavu. Ali, verujte mi, ja sam uvek sa istim entuzijazmom igrao, bez obzira na to kako se država zvala, koja se himna svira ili da li je zastava sa petokrakom, samo trobojka ili sada sa srpskim grbom.

Nikola ističe da se posebno rado seća debija u reprezentativnom dresu. Bilo je to na novogodišnjem turniru u Holandiji krajem 1991. godine. Zanimljivo je da će baš protiv Holanđana debitovati u dresu Srbije.

- Bio sam najmlađi u ekipi, tada sam ostvario svoj san. Nažalost, sledeće godine, za razliku od mog brata Vanje i Gorana Vujevića, nisam bio u timu na Evropskom prvenstvu, ostao sam treći tehničar, a koliko se sećam, bio sam i nešto povređen - priseća se Grbić reprezentativnih početaka.

Kao ubedljivo najbolju, Nikola izdvaja reprezentaciju SR Jugoslavije, sa kojom je 2000. godine osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Sidneju, odnosno titulu evropskog šampiona.

- Svaka reprezentacija bila je posebna na svoj način, ali pošto su rezultati glavno merilo uspeha u sportu, onda je jasno da mi je najlepše bilo onda kada smo bili najbolji na svetu. Ipak, uvek gledamo samo napred i nadam se da ću i sa reprezentacijom Srbije osvajati medalje.

Nikola je karijeru počeo kao petnaestogodišnjak u Banatu 1987. godine, zatim je igrao u Vojvodini, a od 1994. godine u Italiji. Promenio je mnogo klubova, a naredne sezone nosiće dres Trentina. Zanimljivo, za 13 sezona na Apeninima osvojio je čak osam klupskih trofeja, ali još se nije dokopao šampionske titule. Upravo je "skudeto" i njegova najveća želja u novom klubu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #5 poslato: 20.08.2007. 15:09:20 »

POLITIKA

Друга победа наших одбојкаша
Србија – Словачка 3:2 (25:22, 23:25, 23:25, 25:21, 15:13). – Данас у Олштину против домаћина Пољака

На Петом спомен-турниру „Хуберт Вагнер” у Олштину наши најбољи одбојкаши су постигли другу победу. После Велике Британије, коју су победили с 3:0 (29:27, 25:12, 25:21), савладали су Словачку с 3:2 (25:22, 23:25, 23:25, 25:21, 15:13). Данас, у последњем колу, састају се с домаћином Пољском у 17 ч.

– Одиграли смо корисних пет сетова из којих ћемо, надам се, да извучемо поуке. Добро смо играли у одбрани и нисмо губили поене у дугим серијама као против Холандије и Немачке, – казао је селектор Игор Колаковић. – Било је доста нервозе против Словака, који имају изузетан сервис. Све екипе су у истој фази припрема, па је тешко да се оцени ко колико вреди. Ипак, Пољска овде има највећи рејтинг, па ће то да буде врло користан меч за нас.

СРБИЈА: Ковачевић 5, Бјелица, Јанић 9, Петковић 4, Бошкан, Самарџић, Никић 6, Герић 9, Миљковић 13, Старовић, Подрашчанин 11. Селектор: Колаковић.
СЛОВАЧКА: Масни 1, Кохут, Пипа, Шабо 5, Хупка 13, Огурчак 4, Сопко 17, Њемец 3, Червењ 3, Кмет 3, Складани 1, Дивиш 19. Селектор: Придал.
С. Р.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #6 poslato: 26.08.2007. 15:16:01 »

B 92


Kolaković objavio spisak za Italiju

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković saopštio je u subotu spisak od 13 igrača koji će sutra putovati u Italiju, gde će igrati prijateljske utakmice sa domaćinom. Mečevi sa Italijom igraju se u okviru priprema za Evropsko prvenstvo, koje će se od 6. do 16. septembra igrati u Rusiji.

Na spisku za Italiju su tehničari Nikola Grbić i Vlado Petković, libero Marko Samardžić, korektori Ivan Miljković i Saša Starović, blokeri Andrija Gerić, Novica Bjelica, Marko Podraščanin i Dragan Stanković, a primači Slobodan Boškan, Bojan Janić, Nikola Kovačević i Miloš Nikić.

"Plavi" će biti smešteni u Veroni, gde će u utorak 28. avugsta od 17.00 sati igrati prvi prijateljski meč zatvorenog tipa.

Srbija i Italija će, prema dogovoru trenera Kolakovića i Djanluidjija Montalija, odigrati pet setova.

Drugu utakmicu Srbija i Italija igraće u četvrtak, 30. avgusta od 19.00 časova u Redjo Kalabriji, a dan kasnije vratiće se u Srbiju.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #7 poslato: 27.08.2007. 15:03:09 »

NOVOSTI



Nismo više dominantni

S. KRSTOVIĆ

SLOBODANU Boškanu će EP u Rusiji biti sedmo. U bogatoj kolekciji medalja ima jedno zlato, srebro i tri bronze. Samo je 2003. u Berlinu bio četvrti. Može li i podmlađena odbojkaška selekcija da se 16. septembra u Moskvi popne na pobedničko postolje?
- Zašto da ne! Raspoloženje igrača, atmosfera, rad, potencijal govore da možemo u polufinale. Bez obzira na to što su otišli Vujević i Vanja Grbić, tu smo Nikola Grbić, Miljković, Gerić i ja, a u mlade ne bih svrstao ni Samardžića, Janića i Bjelicu koji su godinama sa nama. Imamo dobru ekipu, i ako se bude sve poklopilo, medalja nije daleko - ističe Boškan.
Samo iskusni primač je čvrsto na zemlji. Smatra da će ovogodišnje EP biti jedno od najujednačenijih.
- Smanjila se razlika. Naročito u našem "kosturu". Nemačka i Holandija su dosta napredovale, kod nas je smena generacije. Jasno je da nas na šampionatu očekuju otvorene, neizvesne utakmice, u kojima će jedna lopta, detalj da odlučuju - naglašava Boškan.
Na turniru u Poljskoj videle su se sve slabosti naše selekcije.
- Nama i nije bio prioritetan turnir kao Nemcima i Holanđanima. Radili smo i tamo naporno, tako da nismo imali ni eksplozivnost, brzinu... Najvažnije je da smo shvatili da više nismo dominatni, da za nas nema lakih protivnika - naglašava Boškan.
Ranije je naša selekcija uvek slabija počinjala velika takmičenja, koja je završavala na pobedničkom postolju.
- Takav luksuz sada sebi ne smemo da dozvolimo. Ona generacija je mogla i da igra lošije, pa da se vadi na individualni kvalitet. Sada moramo od početka da igramo iz sve snage, jer smo izjednačeni sa rivalima. Mislim da je to i dobro, jer nikad nije valjalo doći lagano do polufinala - tvrdi Boškan.
Stiče se utisak da Srbija u Rusiji može da bude i prva i osma.
- Uh, ne volim to osmo mesto! Mene samo zanima medalja. Samo pokušavam da budem realan, da svi shvate, kao i mi, da više ne odskačemo u odnosu na većinu reprezentacija - kaže Boškan.


UVEK MAKSIMUM
NEKADAŠNjI kapiten Vojvodine prvi put će biti prvi primač.
- To me ne opterećuje, niti tako gledam. Na utakmici sam uvek pružao maksimum, bez obzira na to da li sam počinjao meč ili ulazio sa klupe. Iskreno, ne osećam promenu.

NEMA PRITISKA
- NE osećamo pritisak navijača. Svetsku ligu nisam igrao, bio sam u publici i čuo komentare ljubitelja odbojke. Svi su nas razumeli, niko nam nije prebacio što nismo izborili finalni turnir. Verujem da će, bez obzira na ishod na EP u Rusiji, i dalje imati razumevanje za nas.

SA "AZURIMA"
NAŠA selekcija danas putuje u Italiju, gde će odigrati i dve utakmice.
- Nismo mogli da zamislimo bolju generalnu probu pred EP. Dve utakmice sa tako jakim protivnikom i te kako će nam dobro doći da se bolje uigramo i u Rusiju odemo što spremniji.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #8 poslato: 29.08.2007. 15:11:49 »

B 92


Trijumf Srbije u Veroni

Muška seniorska reprezentacija Srbije zabeležila je pobedu u prvom prijateljskom meču sa Italijom. Srbija je u utorak uveče savladala Italiju sa 3:2, po setovima 25:22, 18:25, 21:25, 26:24 i 25:16, posle 98 minuta igre. Utakmicu u Veroni posmatralo je 600 gledalaca.

Srbija: Kovačević, Bjelica, Janić (18), Petković, Boškan (5), Stanković, Samardžić, Grbić (9), Nikić (Cool, Gerić (10), Starović (22), Podraščanin (16). Treneri: Igor Kolaković i Željko Bulatović.

Italija: Mastranđelo (9), Matera (1), Vermiljo (3), Farina, Paparoni (Cool, Ćizola (9), Savani (6), Tenkati (7), Martino (3), Peracolo (3), Fei (28), Semencato (2), Vićini, Sala (4), Černič. Treneri: Đanpaolo Montali i Mario Mota.

Srbija je ostvarila pobedu u Veroni u meču u kome se igralo poen za poen tokom prva četiri seta, do završnice. U petom setu, izabranici Igora Kolakovća su već na početku stekli prednost, koju su čuvali do kraja. Plavi su meč u Veroni odigrali bez Ivana Miljkovića, koji se požalio na lakšu povredu leđa. Nikola Kovačević i Dragan Stanković su bili u sastavu tima, ali nisu igrali – Kovačević zbog povrede kolena, a Stanković zbog prehlade.

„Pobeda svakako prija, ali još više činjenica da smo imali dobar prijem i servis, kao i povezivanje ova dva elementa sa odbranom. Možda smo nešto slabiji bili u bloku, ali to nije zabrinjavajuće. Naravno, bilo je i grešaka, tako da ćemo imati šta da ispravljamo u igri i u narednom meču. Ivan Miljković nije igrao, ali na sreću nije ništa ozbiljno u pitanju. Kovačević i Stanković su bili u sastavu, ali nisu igrali. Verujem da će sva trojica biti spremni za drugu utakmicu. Nama je ovde, pored utakmica, cilj i da radimo po našem programo, što i činimo, tako da sam siguran da će ovo biti korisna turneja“, naglasio je Igor Kolaković, prvi trener plavih seniora.

Druga utakmica između Srbije i Italije odigraće se u četvrtak, 30. avgusta od 19 časova u Ređo Kalabriji. Plavi se iz Italije vraćaju u petak, 31. avgusta.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #9 poslato: 31.08.2007. 14:43:47 »

MEGAFONIJA


Poraz srpskih odbojkaša

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u četvrtak uveče u Ređo Kalabriji u drugoj prijateljskoj utakmici protiv domaće Italija rezultatom 3:1 (23:25, 25:17, 25:15, 25:219.

Srbija je poražena u meču u kome ponovo zbog posledica povrede nije igrao Nikola Kovačević, a u igru nisu ulazili ni Boškan, ni Podraščanin.

’’U prvom setu smo uspeli da stignemo i prestignemo prednost Italijana dobrom igrom u bloku i odbrani. U nastavku, domaćin je pravio veliku razliku u poenima i igrao zaista odlično sa malim brojem grešaka. Servis nam nije bio na željenom nivou, ali blok, odbrana i prijem jesu’’, naglasio je selektor Srbije Igor Kolaković.

Utakmicu je posmatralo 1.000 gledalaca.

Srbija: Kovačević, Bjelica 4, Janić 7, Petković, Boškna, Stanković 7, Samardžić, Grbić 2, Nikić 17, Gerić 5, Miljković 12, Starović, Podraščanin.

Italija: Mastranđelo 7, Matera, Vermiljo 2, Farina, Paparoni 17, Ćizola 15, Savani, Tenkati 9, Martino, Perocolo, Fei 22, Semencato, Vićini, Sala.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #10 poslato: 06.09.2007. 15:01:11 »

B 92



Grbić:Pobeda kao rođendanski poklon


Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić izjavio je da bi pobeda u prvom meču na Evropskom prvenstvu u Rusiji protiv Holandije bila lep poklon za njegov 34. rođendan. Pre dve godine 6. septembra na EP u Beogradu SCG je pobedila Holandiju sa 3:0, a Grbić je proslavio tada 32. rođendan. "Neka bude 3:1, ne 3:2 da se ne nerviramo previše. Šalim se, svaka pobeda je velika i ako je ostvarimo biće mi to lep poklon od mojih drugova za 34. rođendan", rekao je Grbić.

Kapiten reprezentacije Srbije istakao je da se ekipa približava optimalnoj formi.

"Mislim da su poslednja dva-tri treninga bila, da tako kažem, u usponu i što se brzine tiče i kretanja. Mislim da se polako približavamo nekoj optimalnoj formi. Sad smatram da ćemo spremni dočekati ovo Evropsko prvenstvo, bez obzira što smo svi bili oprezni
u davanju izjava pred sam polazak", rekao je Grbić.

Prema njegovim rečima, ekipa će sa velikom željom i entuzijazmom prebroditi neke tehničke nedostatke, koje je pokazala u pripremnom periodu.
"Holandija ima dobar trenerski tandem, kao i trojicu, četvoricu igrača koji su standardni prvotimci u italijanskim klubovima", rekao je Grbić.

Na poslednja dva Evropska prvenstva Srbija je pobedila Holandiju, ali je ukupan bilans i dalje na strani protivnika.

"Mislim da nama nije važno koje su mane Holanđana. Nemaju ekipu koja je toliko ubojita da ne možemo da je pobedimo. Ako ne možemo da savladamo Holandiju, nemamo čemu da se nadamo", rekao je Grbić.

Selekcija Jugoslavije, a kasnije Srbije i Crne Gore odigrala je od 1951. godine na evropskim prvenstvima 11 utakmica sa Holandijom od kojih je četiri pobedila, a sedam izgubila.

Utakmica Srbija - Holandija, u prvom kolu takmičenja u Grupi A na Evropskom prvenstvu u Rusiji, počinje danas u 15.30.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #11 poslato: 07.09.2007. 15:37:21 »

GLAS JAVNOSTI


Odbojkaši Srbije pobedili Holandiju 3:0 na startu EP u Rusiji

Buket lala umesto torte

Veoma raspoložena prva postava Srbije, darovala je kapitenu Grbiću za 34. rođendan više nego ubedljivu pobedu nad renomiranim protivnikom



Sve su nas iznenadili odbojkaši Srbije, a posebno reprezentaciju Holandije koju su na startu Prvenstva Evrope u Rusiji porazili ubedljivo, bez izgubljenog seta- 3:0 (25:23, 25:21, 25:18).

Iako su u pripremnom periodu na turniru u Poljskoj Holanđani pobedili srpsku reprezentaciju, bilo je više nego očigledno da su naši odbojkaši od tada, podigli formu i ispravili greške.

U prvom meču grupe A koji je odigran u Sankt Peterburgu selektor Srbije Igor
Kolaković odlučio je da na teren izvede postavu predvođenu tehničarom Nikolom Grbićem, primačima Janićem i Nikićem, blokerima Gerićem i Podraščaninom, liberom Samardžićem i korektorom Miljkovićem. Ispostavilo se da je to bila veoma raspoložena prva postava, koja je kapitenu Grbiću za 34. rođendan (6.9.1973) darovala više nego ubedljivu pobedu nad renomiranim protivnikom.

Najneizvesniji je bio prvi set, u kome je srpski tim bio stalno u vođstvu i zatim uspeo da realizuje drugu set loptu. U drugom setu, posle početnog vođstva Holanđana Srbija je došla do još veće prednosti (16:11), pa je mirnom i sigurnom igrom stigla do 2:0. U trećem setu nije usledilo opuštanje. Naprotiv, to je bio najbolji period igre odbojkaša Srbije. Holanđani su nemoćno nastojali da obuzdaju snažne servise, blok ili kontre srpske reprezentacije, koja je (ne)očekivano izborila izuzetno važnu pobedu na početku EP.

Duel Holandije i Srbije jedini je današnji meč u Grupi A. Srbija danas igra sa Nemačkom (18), a Grčka sa Holandijom.

 

Srbija -Holandija 3:0 (25:23, 25:21, 25:18)

Sankt Peterburg. Hala: „Jubilarna“. Gledalaca: 900. Sudije: Sokoli (Turska), Hranić (Hrvatska).
SRBIJA: Kovačević, Janić 8, Petković, Boškan, Stanković, Samardžić, N.Grbić 5, Nikić 12, Gerić 8, Miljković 11, Starović, Podraščanin 4.
HOLANDIJA: Van Gent, Freriks, Horstink 10, Van der Mel 5, Klok, Rauverdink, Snip, Kositra 12, Hoi, Oleman 8, Bontje 10, Tromel 2.

Rezultati

Gupa A: Srbija-Holandija 3:0
Grupa B: Belgija-Rusija 0:3
Grupa C: Slovenija-Španija 1:3, Slovačka-Francuska (sinoć)
Grupa D: Hrvatska - Bugarska 2:3, Finska-Italija (sinoć)

Autor:
Nenad Matejić
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #12 poslato: 08.09.2007. 15:08:05 »

B 92



Poraz odbojkaša Srbije od Nemačke


Muška odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je u Sankt Peterburgu od selekcije Nemačke sa 1:3, po setovima 25:22, 21:25, 20:25 i 17:25, u 2. kolu Evropskog prvenstva. Srbija sada ima jednu pobedu i jedan poraz u Grupi A. Srpski odbojkaši u subotu imaju slobodan dan na EP, a poslednji meč prve faze igraće sa Grčkom, u nedelju od 18.00. U istoj grupi Grčka je savladala Holandiju sa 3:2.

Tri tima iz grupe ići će u sledeću fazu, u četvrtfinalnu grupu, u koju će preneti bodove osvojene u mečevima sa ekipama koje su takodje nastavile takmičenje.

Srbija je meč počela u postavi koja je bila ubedljiva protiv Holandije - tehničar Nikola Grbić, primači Bojan Janić i Miloš Nikić, blokeri Andrija Gerić i Marko Podraščanin, korektor Ivan Miljković i libero Marko Samardžić.

Ta postava Srbije odlično je počela duel sa Nemcima, koje je pre EP okarakterisala kao glavnog i najjačeg rivala u Grupi A. Večeras u crvenim dresovima, odbojkaši Srbije su već na početku napravili veliku zalihu poena - 8:2. To su Nemci tek u finišu uspeli da smanje, ali ne i da prevaziđu, pa je Srbija dobila taj deo igre sa 25:22 za 1:0.

U drugom setu, Nemci su poboljšali servis, dok su, s druge strane, srpski igrači napravili čak sedam servis grešaka. Ipak, do završnice seta, Srbija je imala šansu, ali su Nemci igrali disciplinovano i sa malim brojem grešaka. Tako su došli do prve set lopte na 24:20, a set su završili sa 25:21.
eurovolley2007.ru
eurovolley2007.ru

U finišu tog seta selektor Igor Kolaković odlučio je da umesto Miloša Nikića, nekoliko puta izblokiranog, uvede iskusnog Slobodana Boškana. U tom trenutku, Nemci nisu dozvolili da to dovede do promene rezultata, ali je ista izmena Kolakovića početkom trećeg seta, donela rezultat Srbiji.

Nemačka je imala inicajtivu, vodila sa 10:7, ali je Boškan bio siguran i u odbrani i u napadu, pa se stiglo do izjednačenja na 10:10. Usledila je igra, poen za poen, do drugog tehničkog tajm-auta, na kome su Nemci imali samo poen prednosti. Međutim, ponovo u završnici seta, Nemci su podigli nivo igre, a Srbiji nije išlo na prijemu, pa ni napad nije mogao da bude na potrebnom nivou.

Tako su Nemci došli do 25:20, da bi Srbija u četvrtom setu igrala za opstanak u meču. Nemci su tada zaigrali sasvim sigurno, ponovo odlično u polju, hvatajući lopte za organizaciju kontri, u kojima su bili uspešni. Stigli su do 8:5 na prvom, a 16:10 na drugom obaveznom odmoru.

Bio je to preveliki zaostatak protiv tako odlučne i kvalitetne reprezentacije kao što je Nemačka. Na kraju bilo je 25:17 i 3:1 za nemačku reprezentaciju, čiji kvalitet nije iznenađenje, s obzirom na odličan rad u poslednjih nekoliko godina i velika ulaganja u odbojku, na klupskom i reprezentativnom nivou.

Dvorana: Jubilejnij, Sankt Peterburg, gledalaca: 1.000

Sudije: Dudek (Poljska), Kulhanek (Austrija)

Srbija: Kovačević, Janić 12, Petković, Boškan 7, Stanković 1, Samardžić, Grbić 7, Nikić 3, Gerić 7, Miljković 20, Starović, Podraščanin 4.

Nemačka: Pop 1, Štojervald, Tišer, Andre 13, Hibner 17, Šeps 18, Dene 5, Pampel, Bergman 3, Krom 18, Ginter 2, Grocer.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #13 poslato: 09.09.2007. 15:26:27 »

GLAS JAVNOSTI


Odbojkaši Srbije na EP u Rusiji danas protiv Grčke (18)

Pobeda vraća „orlove“ u igru

Poraz od Nemaca nije promenio ambicije odbojkaške reprezentacije Srbije, koja će danas na EP u Rusiji odmeriti snagu sa selekcijom Grčke. Svesni važnosti trećeg meča u Grupi A, srpski odbojkaši u duel sa „helenima“ ulaze s novom snagom. Posle uspeha sa Holandijom i poraza od Nemačke, Grbić i drugovi se nadaju da će u tom duelu doći do druge pobede na EP.

Primač Bojan Janić napominje da je servis bio najveći problem Srbije u utakmici sa Nemačkom.

- Radićemo na tome da pojačamo servis, jer to treba da bude jedno od naših najjačih oružja - rekao je Janić.

Libero Marko Samardžić složio se sa ocenom kolege iz reprezentacije.

- Nema zamerki na zalaganje igrača, imali smo slobodan dan da ohladimo glave od poraza. Sa Grčkom idemo na pobedu, da vratimo našu igru - rekao je Samardžić.

Korektor Ivan Miljković tvrdi da ambicije srpskog tima nisu promenjene posle jednog poraza.

- Naše ambicije ostaju da se borimo do kraja, trudili smo se koliko smo mogli, postojala je šansa i protiv Nemačke da odigramo bolje, ali koliko nam je protivnik pružio priliku, toliko smo i odigrali - poručio je Miljković.

Odbojkaška reprezentacija Srbije posle dve utakmice ima jednu pobedu i jedan poraz. Meč sa Grčkom biće odigran od 18 časova po srednjeevropskom vremenu, a pobeda donosi prenošenje barem dva boda u narednu, četvrtfinalnu grupu. U narednu fazu idu tri ekipe iz sve četiri grupe.
Autor:
Nenad Matejić
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #14 poslato: 10.09.2007. 15:32:02 »

B 92

EP: Srbija bolja od Grčke 3:1


Odbojkaši Srbije osvojili su prvo mesto u grupi pošto su u trećem meču grupe A savladali Grčku sa 3:1, po setovima 25:23; 25:23; 24:26 i 25:22. Meč je trajao 109 minuta. Odlično je funkcionisao naš blok, koji je napravio osam poena. Naš tim je igrao dobro većim delom meča, jedini pad u igri desio se u trećem setu, koji su Grci rešili u svoju korist 26:24.
 KOVAČEVIĆ, JANIĆ (11), PETKOVIĆ, BOŠKAN (12), STANKOVIĆ, SAMARDŽIĆ, GRBIĆ (2), NIKIĆ, GERIĆ (7), MILJKOVIĆ (28), STAROVIĆ, PODRAŠČANIN (9).

Do prvog tehničkog tajma auta igralo se izjednačeno a otišli se pri rezultatu 8:7 za Grke. Grci su u drugom delu seta podigli prednost na tri poena, ali je odnda na servis došao Andrija Gerić i sjajnim servisima uz pomoć bloka doneo orednost 15:14. Na drugom tehničkom odmoru imali smo prednost 16:15. Naši su podigli razliku na dva poena a onda Grci prave seriju od 3:0 21:20. Ponovo je servirao Gerić i naš tim doveo u prednost od jednog poena. Prvu set loptu imali smo na 24:23 i iskoristili je.

Naši su silovito krenuli u drugom setu i do prvog tehničkom tajm auta došli do velike prednosti od četiri poena 8:4. Održavali smo četiri poena do drugog odmora na koji se otišlo sa 16:12. Odmah posle toga podigli smo prednost na 5 poena, a onda i na šest pri rezulatu 20:14. Grci su do pred kraj seta smanjili na 2 peona. Prvu set loptu na 24: 21 nismo iskoristili. Grci su prišli na 24:23, ali je Marko Podraščanin smečom doneo još jedan set našem timu i u tom momentu smo se plasirali u drugi krug takmičenja.

Treći set su Grci počeli nešto angažovanije ali su ipak naši imali prednost do tehničkog tajm auta. Povećali smo prednost na 12:10, ali su Grci preokrenuli rezultat serijom od 4 poena 12:14. Na drugi tehnički tajm aut otišlo se pri rezulatu 16:15 za našeg protivnika.

Do kraja seta rezultat je bio izjednačen. Grci su prvi došli do set lopte na 24:23, ali je nisu iskoristili. To im je uspelo iz drugog pokušaja i set je završen rezultatom 26:24

Četvrti set smo počeli kao drugi i poveli sa 8:4. Grci su krenuli da se vraćaju u set, ali su naši igrači odličnom igrom u odbrani uspeli da vrate prednost na četiri poena. Igralo se na serije po dva poena. Nikola Grbić je u tom delu igrao samo na Ivana Miljkovića i on nam je doneo prednost od 5 poena razlike 14:9. Na tehničkom tajm autu imali smo prednost od 16:12. Grci su zaigrali mnogo angažovanije i stigli do 19:20. Napravili smo mini seriju od dva poena i povećali prednost na 3 poena. Do kraja seta, Grci su smanjili na samo poen 23:22. Set meč loptu imali smo na 24:22 i iskoristili je posle bloka Bojana Janića.

U drugom krugu takmičenja protivnici če nam biti Francuska, Slovačka i Španija. U ponedeljak je slobodan dan za naš tim, a prvi protivnik u daljem takmičenju je Francuska.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #15 poslato: 11.09.2007. 15:30:16 »

B 92


EP: "Borba do poslednjeg poena"


Korektor odbojkaške reprezentacije Srbije Ivan Miljković izrazio je nadu da će svi članovi tima u duelu sa Francuskom u utorak dati svoj maksimum i tako uspeti da dodju do nove pobede. "Očekujem težak i dug meč, kakvi su bili svi naši prethodni, ali naravno verujem da će cela ekipa uloziti maksimum napora i da ćemo se boriti srcem, do poslednjeg poena", rekao je Miljković novinarima u Sankt Peterburgu, gde će "plavi" u utorak od 15:30 igrati sa Francuskom prvi meč četvrtfinalne grupe.

Miljković, najbolji poenter prve faze takmičenja na Evropskom prvenstvu u Rusiji, je sva tri meča u prvoj fazi EP igrao na visokom nivou, a najbolju partiju pružio je protiv Grčke.

U tom meču bio je najbolji poenter Srbije. Od kapitena i tehničara Nikole Grbića dobio je 42 lopte u napadu, od kojih je realizovao 27.
Posle tog meča, Miljković je izbio na prvo mesto poentera na EP.

"Taj podatak može da prija, ali zaista nije važan za naš rezultat. Najbitnije je da smo pobedili Grčku, kojoj taj poraz sigurno nije prijao, obzirom da su, posle startne pobede protiv Holandije, morali da odu kući", kazao je on.

Miljković je ocenio da je za Srbiju veoma pozitivno to što je osvojila prvo mesto u Grupi A, posebno zbog samopouzdanja.

"Istina, u drugu fazu krećemo sa druge pozicije (u četvrtfinalnoj grupi), ali naša je želja da tu i ostanemo do kraja. Prenosimo dva boda i pozitivnu set razliku, jer ko zna, ovde bi svaki set mogao da odlučuje", primetio je Miljković.

On je istakao da Srbija igru ne treba da oslanja na pojedince i samo na servis, koji je u meču protiv Grčke bio dosta dobar.

"Možda bi odbrana i blok mogli malo bolje da funkcionišu, jer će ta dva elementa biti od velikog značaja već u susretu protiv Francuske", naveo je on.

Miljković je u dosadašnja tri meča na EP, u 11 odigranih setova, osvojio 59 poena, ili 5,36 po setu. Od 59 poena cak 57 je osvojio iz napada i još samo dva iz bloka. Nije ostvario nijedan as, iako je protiv Grčke servirao znatno bolje nego u prva dva meča.

Iza Miljkovica, na rang-listi najboljih poentera su trenutno Grk Nikolaos Rumeljotis sa 57 poena, ali iz 12 setova (4,75), pa Hrvat Igor Omrcen sa 55 poena iz 13 setova (4,23), Italijan Alesandro Fei sa takode 55 poena, ali na 12 setova (4,58).

Bugarin Matej Kazijski je u 11 setova osvojio 54 poena i sa prosekom od 4,9 po setu, uz rame je Miljkoviću.

Ta lista će vrlo brzo biti izmenjena, jer su medju prvom desetoricom najboljih poentera, čak četvorica igraca, čije ekipe su već posle prve faze napustile takmičenje.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #16 poslato: 12.09.2007. 15:48:03 »

B 92



Odbojkaši bolji od Francuske


Odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je prvu pobedu u četvrtfinalnoj grupi na Evropskom prvenstvu u Rusiji. Srbija je bila bolja od selekcije Francuske rezultatom 3:2 (25:23, 22:25, 25:23, 33:35, 15:12) i sada je našoj reprezentaciji za plasman u polufinale praktično potrebna još u duelu sa selekcijom Španije. Dva prvoplasirana tima iz grupe boriće se za medalje i obezbediće direktno učešće na narednom prvenstvu Evrope koje se za dve godine igra u Turskoj.

U sredu selekcija Srbije igra sa timom Slovačke, a meč odluke Srbija – Španija na programu je u četvrtak.

Utakmicu u dvorani Jubilejnji u Sankt Petersburgu posmatralo je 1100 gledalaca, a sudili su Zdravko Hranić iz Hrvatske i Andrej Zenovič iz Rusije.

„Poslednjih pet godina protiv Francuza uvek igramo utakmice po pet setova. Znali smo da će i ovo biti težak meč. Imali smo incijativu, ali nismo uspeli da slavimo sa 3:1. Mislim da smo dobro igrali. Istina, mučili smo se na prijemu flot servisa, imali smo padova u koncentraciji, ali smo na kraju ipak uspeli da trijumfujemo. Igrali smo kao tim i ostali u trci za jedno od prva dva mesta, koja vode u polufinale. Da smo izgubili bili bismo vrlo daleko od toga. Možda će neko pomisliti da nas sutra protiv Slovačke očekuje lak posao. Naprotiv, biće teško, ali želja nam je da dobijemo taj meč sa 3:0, što lakše i brže, pa da se pripremamo za Špance“, istakao je Andrija Gerić, bloker plavih.

„Mnogo energije smo potrošili i mi i Francuzi, a ne pamtim kada smo odigrali ovako kvaltetno u odbrani i bloku. Odigrali smo hladne glave kada je bilo najpotrebnije, u završnicama prvog, trećeg i petog seta. Nismo uspeli da meč završimo u četvrtom setu, ali smo bili strpljivi i šansu iskoristili u petom setu. Ovo je i na psihološkom i na rezultatskom planu izuzetno važna pobeda, jer smo još uvek u igri za plasman u polufinale. Za taj cilj su nam potrebne još dve pobede iz naredna dva meča“, naglasio je Igor Kolaković, prvi trener plavih seniora.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #17 poslato: 13.09.2007. 15:39:50 »

B 92


Srbija ubedljiva i protiv Slovačke



Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Slovačku rezultatom 3:0, po setovima 25:18, 25:23, 25:23, u meču drugog kola druge faze Evropskog prvenstva u Rusiji. Posle novog trijumfa u Sankt Petersburgu i poraza Nemačke od Španije (1:3) u drugom meču dana, izvesno je da će Srbiji za mesto u polufinalu biti dovoljna dva seta protiv Španaca u meču poslednjeg kola u četvrtak.

Srbija je u većem delu utakmice bila upadljivo bolja od Slovaka, a u prvi set osvojen je bez mnogo problema.

U drugom setu je slovački tim pružio mnogo jači otpor, ali je u finišu naša selekcija, svesna da je zbog sistema takmičenja svaki set bitan, zadržala koncentraciju.

Treći set bio je izjednačen do drugog tehničkog tajm-auta, ali su sa tri vezana poena Slovaci poveli 19:17. Tada naš tim pravi seriju 6-0 i prelama meč. Uprkos greškama u finišu Srbija je bez problema stigla do pobede lošim servisom protivnika.

"Znali smo da će biti teško, jer smo u mislima već pobedili Slovačku i igrali protiv Španije. Možda nas je ubedljivo dobijeni prvi set uspavao, tek u drugom smo ispustili veliku prednost, koju smo imali. Ipak smo na kraju i drugog i trećeg seta iskazali kolektivni duh, bili jedinstveni i zasluženo pobedili. Koncentracija nam večeras nije bila na uobičajenom nivou, ali imali smo izuzetno raspoloženog Ivana Miljkovića i jedinstvo u ekipi. Ovom pobedom smo korak bliže Moskvi, ali smo je već arhivirali i okrenuli smo se, za nas najvažnijem meču, protiv Španije", izjavio je Igor Kolaković, prvi trener plavih seniora.

Posle pet mečeva na prvenstvu naša selekcija ima četiri pobede i jedan poraz. U drugoj fazi skor našeg tima je 3-1. uz set razliku 10:5. Nemci i Holanđani imaju skor 2-2, s tim što je set-razlika Nemačke 7:7, dok Holanđani imaju skor 8:9. Holandioja je u prvom meču dana pobedila Francusku 3:2.

U poslednjem kolu Nemačka igra sa Francuskom, a Holandija sa Slovačkom. U najboljoj varijanti po njih Nemci bi stigli do 3-2 (10:7), a Holandija do 3-2 (11:9). To znači da Holanđanima ni poraz našeg tima od 0:3 ne bi pomogao da prođu u polufinale, ali bi Nemci u slučaju trijumfa od 3:0 prošli ako naš tim izgubi 3:0 ili 3:1 (zbog boljeg set-količnika).

Španija ima skor 4-0, uz set razliku 12:2, pa bi Srbiji trebala pobeda od 3:0 za prvo mesto. Meč Srbija - Španija igra se od 15.30 po našem vremenu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #18 poslato: 14.09.2007. 01:43:01 »

EP: Odbojkaši Srbije u polufinalu!       claps



Odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, koje se igra u Rusiji. Srbija je u poslednjem kolu četvrtfinalne faze poražena od Španije rezultatom 3:2, ali je osvojila neophodna dva seta. Srbija u subotnje polufinale ulazi sa druge pozicije, a rivala će saznati posle sutrašnjeg žreba. Pored Španije potencijalni rival našeg tima biće bolji iz duela Rusija – Finska, koji se igra u Moskvi.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #19 poslato: 14.09.2007. 15:56:13 »

B 92


Odbojkaši protiv Rusije za finale



Odbojkaška reprezentacija Srbije sastaće se sa domaćinom šampionata, selekcijom Rusije u polufinalu Evropskog prvenstva. Žreb je odlučio da se naša selekcija i domaćin bore u večernjem terminu u subotu od 18 časova po našem vremenu. Pre toga, od 15 i 30 za mesto u finalu boriće se Španija i Finska. Rusija je pobednik grupe F, i dobila je svih 6 dosadašnjih mečeva na šampionatu.

Srbija je na šampionatu doživela dva poraza, a u polufinale je otišla zahvaljujući boljem set količniku od Nemačke.

Završna faza šampionata igraće se u Moskvi. U subotu su polufinala, a u nedelju borbe za medalje.


Kolaković: "Najteži protivnik"

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković ocenio je da je njegov tim dobio najtežeg protivnika u polufinalu Evropskog prvenstva, jer je tim Rusije, ne samo domaćin tog Šampionata, već i superioran u dosadašnjem toku takmičenja.

"Sve same pobede Rusije. To dovoljno govori o težini našeg zadatka, ali mi ćemo probati da se konsolidujemo, da vratimo snagu koja nam je potrebna da bismo napravili iznenadjenje u Moskvi i da unapred promovisanog šampiona izbacimo u polufinalu", rekao je Kolaković novinarima, odmah posle žreba za polufinale.

Selektor Srbije veoma je oprezan i svestan koliko će njegovom timu biti teško u meču sa Rusijom, u Moskvi u subotu od 18.00 po srednjeevropskom vremenu.

"Biće jako teško. Rusi imaju svoje adute u vanserijskim igračima i domaćem terenu, ali na nama je da sve uradimo i pokušamo da ih
izbacimo u polufinalu", dodao je Kolaković, koji je predvodio tim Srbije i Crne Gore prošle godine na Svetskom prvenstvu u Japanu, kada su "plavi" u prvom kolu bili više nego ubedljivi protiv Rusa.

SCG je tada, doduše, u svojim redovima imala Gorana Vujevića i Vladimira Grbića, a Rusija je bila bez iskusnog dizača Vladima Kamuckog. Tog susreta se, naravno, seća i Kolaković.

"Nema nepoznanica. Sa Rusima smo se sreli i na SP, tada su bili bez Kamuckog. Medjutim, razlika je u tome što je Rusija u ovom trenutku dostigla nivo forme potreban za šampionat. Trebaće nam hrabra igra, mnogo stpljenja, a trebaće nam i malo sreće", istakao je Kolaković.

Na kraju, bez obzira na umor i teške mečeve koje je imao u prvom i drugom delu takmičenja, tim Srbije, kako je rekao Kolaković, sa nestrpljenjem očekuje polufinale sa Rusima.

"Veliki protivnik i veliki izazov za nas", zaključio je selektor Srbije.

"Plavi", tada pod imenom SR Jugoslavije, osvojili su jedino evropsko zlato 2001. godine, a taj šampionat Starog kontinenta bio je jedini
na kome su se u polufinalu sreli sa Rusima. Bili su tada ubedljivi - 3:0 (25:20. 25:17, 29:27). U finalu pobedili su Italiju, a kao i ovog puta u prvoj fazi poraz su pretrpeli od Nemačke.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #20 poslato: 15.09.2007. 14:52:45 »

KURIR


BITI IL' NE BITI

Odbojkaška reprezentacija Srbije večeras u polufinalu Evropskog prvenstva igra protiv domaćina, selekcije Rusije

Odbojkaška reprezentacija Srbije sastaće se večeras (18.00 TV) sa selekcijom Rusije u polufinalu Evropskog prvenstva. Reprezentativci naše zemlje Ivan Miljković, Andrija Gerić i Bojan Janić smatraju da je Srbija dobila najtežeg protivnika u polufinalu, jer Rusija ne samo da je domaćin šampionata već je i superiorna u dosadašnjem toku takmičenja. U drugom polufinalu igraće Španija i Finska.

Korektor Srbije Ivan Miljković zauzima prvo mesto na listi najboljih poentera EP sa 71 bodom, a svoj skor bi mogao da uveća u meču s Rusijom.

- Rusi su jedina reprezentacija na Evropskom prvenstvu koja ne zna za poraz. Biće nam veoma teško u Moskvi, jer ćemo protiv sebe imati vatrenu publiku i kvalitetnu ekipu. Ipak, nadam se najboljem. Protiv Španije odigrali smo najlošiju utakmicu, pa bi sada, po nekom sledu događaja, trebalo da odigramo najbolju. Imamo motiva i veliku želju da se domognemo finala - istakao je Ivan Miljković.

Bojan Janić na Šampionatu u Rusiji pruža zrele partije, a u ključnim trenucima ne plaši se da preuzme odgovornost na sebe i tako rastereti Ivana Miljkovića.
Danas
SRBIJA - RUSIJA
ŠPANIJA - FINSKA

- Selekciju Rusije odlično poznajem, jer smo protiv njih ove godine igrali u Svetskoj ligi, a lane i na Svetskom prvenstvu u Japanu. Između nas i njih nema nepoznanica. Moraćemo da igramo mnogo hrabrije nego što je to bio slučaj u duelu sa Špancima. Jedino tako možemo da se suprotstavimo njihovom jakom servisu i čvrstom bloku - ocenio je Bojan Janić.

Andrija Gerić smatra da je Srbija plasmanom u polufinale napravila mnogo na EP, jer do tog cilja nisu stigle selekcije Poljske, Bugarske, Italije, Francuske...

- Mi smo i pored veoma slabe igre stigli do polufinala. Ne briljiramo na EP, ali imamo rezultat. Naš najveći problem je u glavama, mnogo razmišljamo o protivniku. Treba da se saberemo, jer ova odbojkaška reprezentacija Srbije može sigurno bolje. Medalja je imperativ za nas, a Rusi su prepreka na našem putu do cilja - poručio je Andrija Gerić.
Srbija je na EP doživela dva poraza, a u polufinale je otišla zahvaljujući boljem set količniku od Nemačke.
      
"ORLOVI" VEĆ U TURSKOJ

Odbojkaši Srbije su plasmanom u polufinale obezbedili direktan prolaz na Evropsko prvenstvo koje će 2009. godine biti održano u Turskoj. "Orlovi" su sebi omogućili i direktan odlazak na evropske kvalifikacije za Olimpijske igre, koje će u januaru biti održane takođe u Turskoj. U slučaju da Srbija dođe do finala, plasiraće se na Svetski kup u Japanu, gde će imati šansu da se plasira na OI u Pekingu ako zauzme jedno od prva tri mesta.
      
(A. R.)
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #21 poslato: 16.09.2007. 14:40:56 »

B 92


EP: Rusija prejaka za Srbiju



Odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva u Rusiji. Ekipa Igora Kolakovića izgubila je u polufinalu od domaćina Rusije sa 3:0, po setovima 27:25, 25:22, 25:15.

Srbija će u borbi za bronzu u nedelju igrati protiv Finske, dok će rival Rusiji za titulu šampiona Evrope biti Španija.

Srpski tim je samo u prvom setu uspeo da parira domaćoj selekciji. Naš tim imao je prednost 8:6 i 12:8, ali Rusija pravi seriju 8:2 i preuzima vođstvo. Ipak, u finišu seta, Srbija je uspela da izjednači i uđe u uzbudljivu završnicu u kojoj je čak propuštena i set lopta, pre nego što su Rusi iskoristili svoju drugu set loptu za 1:0 u setovima (27:25).

U drugom setu bilo je neizvesno samo do sredine, kada su Rusi pri rezultatu 12:12 napravili seriju od 4:0 i do kraja zadržali tu prednost za konačnih 25:22.

U trećem setu postojao je samo jedan tim, Rusija je slavila sa 25:15 i došla do konačne pobede za plasman u finale.

Srbija će u nedelju u 13:30 igrati sa Finskom, a Rusija i Španija sastaće se u 16 sati.

Rusija: Poltavski 22, Košarev 10, Kruglov, Abramov, Grankin, Tetjuhin, Kamutski 9, Berežko, Ostapenko 1, Volkov 13, Verbov, Kulešov 6.

Srbija: Kovačević 3, Janić 15, Petković, Boškan 8, Stanković 1, Samardžić, Grbić 1, Nikić, Gerić 5, Miljković 8, Starović, Podrašanin 3.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #22 poslato: 17.09.2007. 00:50:49 »


B 92


EP: Srbija osvojila bronzu!

Reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Rusiji. Savladana je veoma dobra selekcija Finske sa 3:1, po setovima 25:18; 23:25; 25:21 i 25:16. Posle poraza u polufinalu od Rusije, naši su uspeli da se oporave psihički i fizički i donesu Srbiji prvu medalju od osamostaljenja.

Prvi set naša selekcija rešila je lako u svoju korist sa 25:18. U drugom setu imali smo lepu prednost u samom završetku seta, ali su Finci pri vođstvu našeg tima od 23:21 napravili seriju od četiri poena i osvojili drugi set.

Ponovo je pred kraj seta, pri vođstvu od 19:16, popustila koncentracija našim igračima , ali ovoga puta nisu dozvolili Fincima da im preotmu set. Na 24:21 Miljković je odservirao as i doveo "Orlove" do prednosti od 2:1.

U poslednjem setu naša selekcija igrala je sjajno u odbrani i dizala prednost sa šest na sedam i više poena prednosti da bi na kraju ona iznosila fantastičnih devet poena.

Na poslednjih sedam šampionata selekcije Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i sada Srbije samo jednom nisu uspele da osvoje medalju. Ovo je osma medalja za nas na EP, imamo po jednu zlatnu i srebrnu medalju i šest bronzanih.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #23 poslato: 17.09.2007. 14:18:41 »

BLIC


Odbojkašima Španije zlato na EP

Autor: Beta


Muška odbojkaška reprezentacija Španije osvojila je titulu evrospkog šampiona, pošto je danas u finalu u Moskvi pobedila selekciju domaćina Rusije sa 3:2, po setovima 25:18, 29:25, 24:26, 30:28 i 16:14.

Špancima je to prvo evropsko zlato, a do njega su došli uprkos velikom broju sudijskih grešaka, koje su išle u korist domaćina. ranije danas Srbija je osvojila bronzu, savladavši Finsku sa 3:1.
Međutim, u četvrtom, kao i u poslednjem, odlučujućem setu, Španci su bili jači, skoncentrisani u svakom trenutku, borbeni do kraja i na kraju su slavili. Italijanski trener Andrea Anastazi, koji je osvajao titule šampiona Evrope i sveta sa Italijom, sada je osvojio kontinentalnu titulu i sa Španijom.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #24 poslato: 18.09.2007. 14:51:16 »

PRESS



NIKO DA DOČEKA NAŠE ODBOJKAŠE!

Osvajače bronzane medalje sa EP u Rusiji na surčinskom aerodromu sačekali samo novinari i članovi porodica, od državnih zvaničnika ni traga, ni glasa

Srpski odbojkaši, osvajači bronzane medalje na EP u Rusiji, dočekani su na aerodromu „Nikola Tesla" bez ikakve pompe, kao da nisu treći u Evropi. Oni su po sletanju na Surčin zatekli samo članove porodica i novinare, a od državnih zvaničnika, koji su uobičajena pojava u ovakvim situacijama, nije bilo ni traga, ni glasa.

Organizovana je samo skromna konferencija u svečanoj sali aerodroma, kojoj su prisustvovali igrači, selektor i čelnici Odbojkaškog saveza Srbije. Selektor Igor Kolaković rekao je da su igrači na Evropsko prvenstvo otišli vrlo skromno, bez preteranih obećanja, i da je time njihov uspeh još veći.

- Nismo želeli da preterujemo sa izjavama kako ćemo osvojiti medalju. Hteli smo to, ali smo znali da moramo da budemo strpljivi. Drago mi je što smo uspeli u tim nastojanjima, jer jedino što smo obećali jeste da ćemo dati sve od sebe da napravimo što bolji rezultat. Veoma mi je drago što smo osvojili medalju zbog mladih igrača, jer nekima je ovo prvo prvenstvo Evrope - rekao je selektor Igor Kolaković na konferenciji za novinare održanoj na aerodromu.


Kapiten Nikola Grbić kaže da je najbitnije da je nastavljen kontinuitet uspeha.

- Izuzetno mi je drago što smo osvojili medalju. Bilo je teško, ali smogli smo snage da to i ostvarimo. Meni je ovo sedmo odličje sa šampionata Evrope i drago mi je što je nastavljen kontinuitet uspeha. To je dokaz da se u Srbiji igra dobra odbojka. Imamo kvalitetnu ekipu i mladi igrači preuzeli su u Rusiji veći deo tereta na svoja pleća - rekao je Grbić.

Korektor Ivan Miljković kaže da bronzana medalja predstavlja podvig, iako smo sa kontinentalnih takmičenja znali da se vratimo i sa sjajnijim odličjem.

- Da li su ostale ekipe napredovale ili smo mi nazadovali, to je pitanje za analizu. Ipak, medalja je veliki uspeh, naročito za mlade igrače. Što se pojedinačne nagrade tiče, mislim da svaki od naših igrača ima kvalitet i da će sigurno i oni u budućnosti osvajati trofeje - istakao je Miljković, inače najbolji poenter EP.

Bloker Andrija Gerić kaže da u ekipi nema podele na mlade i stare igrače.

- Svi smo mi mladi, ali podela može da postoji na više ili manje iskusne. Dali smo sve od sebe da osvojimo medalju i svi su odigrali vrlo borbeno, naročito u najvažnijem meču, protiv Finske. Idemo dalje, cilj ove generacije jeste plasman na Olimpijske igre u Pekingu. Nadam se da ćemo to i ostvariti - rekao je Gerić.

Evropski kvalifikacioni turnir za OI 2008. odigraće se od 7. do 13. januara 2008. u Izmiru. Na turniru će učestvovati osam reprezentacija, a samo će pobednik izboriti plasman na Olimpijske igre.

I ispraćaj bio miran

Predsednik OSS Aleksandar Boričić kaže da je reprezentacija vrlo tiho ispraćena u Rusiju, bez ikakvog rezultatskog pritiska.

- Ispraćeni smo mirno, bez pompe, bez rezultatskog pritiska, ali sa željom da postignemo što bolji rezultat. Igrači i stručni štab uložili su svoj maksimum da osvoje medalju. Zato zaslužuju sve čestitke i slava pripada njima - rekao je Boričić.

Sa njim se slaže i generalni sekretar Slobodan Milošević:

- Mnogo je reprezentacija koje su u vrhu evropske i svetske odbojke, a ostali su bez trofeja u Rusiji.

(I. Đ. - AG.)
Sačuvana
Stranice: [1] 2  Sve
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.241 sekundi sa 35 upita.