Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: 1 2 [3] 4  Sve
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Olimpijske igre 2008  (Pročitano 23903 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #50 poslato: 16.08.2008. 13:47:54 »

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale teniskog turnira u Pekingu, pošto je u tri seta poražen od najboljeg igrača sveta Rafaela Nadala 6:4, 1:6, 6:4. Srbin je posle solidnog prvog seta odigrao fenomenalno u nastavku meča, ali u trećem setu nije uspeo da dođe do brejka, da bi na kraju zbog katastrofalne grešeke Špancu prepustio borbu za zlato. Protivnik Nadala u finalu biće Čileanac Fernando Gonzales, dok će se Đoković za bronzu boriti sa Džejmsom Blejkom.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #51 poslato: 16.08.2008. 13:48:15 »

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u polufinale teniskog turnira u Pekingu, pošto je poražena od Dinare Safine iz Rusije rezultatom 2:6, 7:5, 3:6. Protivnica Safine u polufinalu biće domaća teniserka Li Na, dok se u drugom polufinalu sastaju dve Ruskinje, Jelena Dementijeva i Vera Zvonarjeva.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #52 poslato: 16.08.2008. 13:49:46 »

http://www.b92.net/sport/peking2008/plivanje/vesti.php?yyyy=2008&mm=08&dd=16&nav_id=313757


Srebro za Čavića, medalja za Srbiju   happy15





Srpski plivač Milorad Čavić osvojio je drugo mesto u finalnoj trci na Olimpijskim igrama u Pekingu. Amerikanac Majkl Felps dobio je sedmu zlatnu medalju na Igrama, pobedivši našeg plivača za jednu stotinku, rezultatom 50,58, što je novi olimpijski rekord. Čavić je rezultatom 50,59 postavio novi evropski rekord. Bronza je pripala Endruu Loterstinu iz Australije, koji je za stotinku pobedio rekordera Iana Kroukera. Čavić je tako osvojio prvu medalju za samostalnu Srbiju u istoriji Olimpijskih igara.

Čavić je posle odličnog starta Iana Krokera preuzeo vođstvo i vodio od dvadesetog metra do poslednjeg zaveslaja.

U samom finišu Felps je uspeo da ga sustigne i da, bar po onome što je zvanično objavljeno, dodirne cilj stotinku pre našeg asa, iako je televizijska slika pokazivala drugačije.

Potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Predrag Manojlović izjavio je da je srpska delegacija u Pekingu tražila ponovni pregled završnice trke.

Felps je tako uspeo da izjednači skor Marka Spica, koji je u Minhenu 1972. godine osvojio sedam zlatnih medalja, a trka štafeta u nedelju može mu doneti i osmo zlatno odličje. Ukupno u karijeri Felps je osvojio 13 zlata. Amerikanac je svih šest do sada osvojenih medalja osvojio svetskim rekordima.
Sačuvana
Starla
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Poruke: 1537




Najforumaš 2007
« Odgovor #53 poslato: 16.08.2008. 18:11:01 »

Eto nama konacno medalje smile .Svaka cast Cavicu kome je za dlaku izbegla zlatna medalja...bio je fantastican.Nadam se da ce drzava adekvatno da ga nagradi za postignut uspeh.
Sačuvana
Драгољуб
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Ужице
Lokacija: Доварје
Država: Србија
Poruke: 1540



« Odgovor #54 poslato: 16.08.2008. 18:55:57 »

Стотинка.   slap
Sačuvana
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963



WWW
« Odgovor #55 poslato: 17.08.2008. 04:00:56 »

Citam danas da su takmicari iz SAD izuzeti od doping kontrole. Drzava SAD garantuje za njih i uslov da oni ucestvuju na Olimpijadi je taj da se na njima ne sprovodi doping kontrola.

Sačuvana

Starla
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Poruke: 1537




Najforumaš 2007
« Odgovor #56 poslato: 17.08.2008. 09:48:54 »

Kakva bagra...veovatno su skoro svi dopingovani.Sto oni da ne podlegnu kontroli?Ovo nije posteno..
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #57 poslato: 17.08.2008. 13:55:30 »

Olivera Jevtić nije uspela da završi maraton na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Srpska rekorderka je odustala na 23. kilometru, iako je tokom prvog dela trke bila u vodećoj grupi. Jevtićeva je na 18. kilometru počela da gubi korak za vodećim takmičarkama, na polovini trke imala je minut zaostatka, da bi par kilometara kasnije i odustala.

Pobednica maratona je Rumunka Konstantina Tomesku u vremenu od 2 sata, 26 minuta, 44 sekundi. 36-godišnja Rumunka prošla je kroz cilj 22 sekunde pre Katerine Nderebi iz Kenije (2:27,06), koja je u finišu izdržala napad Kineskinje Žu Čunhsiu (2:27,07).
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #58 poslato: 17.08.2008. 13:58:17 »

http://www.blic.co.yu/sport.php?id=53260


Srpski teniser osvojio treće mesto


Đoković sa bronzom oko vrata!



Posle bronze, lakše se diše! Novak Đoković je preko noći uspeo da zaboravi pakao iz meča sa Rafaelom Nadalom, sredi misli i Srbiji donese drugu medalju iz Pekinga i to u istom danu, svakako zlatnog sjaja. Najbolji srpski teniser se pobedom nad Amerikancem Džejmsom Blejkom, 6:3, 7:6 (7:4), upisao u istoriju srpskog sporta kao prvi teniser osvajač medalje na Igrama.

Dva velika trofeja ima Novak ove godine, grend slem pehar iz Melburna i bronzu sa Olimpijade, a posle turnira u Pekingu, mirnije će moći da krene u novi juriš i pokušaj revanša Rafaelu Nadalu na US Openu.


- Jako sam uzbuđen, zadovoljan, presrećan. Sve najbolje emocije imam u sebi. Verovatno još nisam svestan uspeha, a bilo koja medalja na Olimpijskim igrama u Pekingu zaista jeste veliki uspeh.
Činjenica da su ovde najbolji sportisti sveta dovoljno govori kakva je konkurencija. Nikada se ne zna na Olimpijadi, mnogi favoriti nisu stigli do polufinala. Jako sam ponosan, posebno zato što sam čuo da su i u Srbiji svi ovo preživljavali emotivno kao i ja - izjavio je Đoković po završetku meča.

Trebalo je Novaku da posle nepunih 24 časa izbaci mnogo toga iz glave. Nadala, promašen smeč i osećaj gorčine zbog propuštene prilike da se bori za zlato. Sve je to poslao u arhivu, „naoštrio“ reket i pokazao Blejku da je ipak on gospodar situacije i da medalja u Pekingu ne može da mu izmakne.
- Teško sam podneo poraz od Španca. Znao sam da sam bio jako blizu pobede. Posle nisam mogao da se suzdržim, dosta je bilo pritiska, nervoze, želje za pobedom. Sreća nije bila na mojoj strani, ali protiv Blejka, Bog me je pogledao. Morao sam da smongem snage i sebe ubedim da treba uzdignute glave da izađem na teren i dam sve od sebe da osvojim medalju. Nikada pre nisam bio u situaciji da posle poraza imam šansu da pobedom osvojim priznanje. To je bila novina za mene i iskreno sam srećan što sam uspeo u tome.

Svetski broj tri je u prvom okršaju sa Blejkom, krenuo furiozno. Samo 25 minuta mu je bilo dovoljno da osvoji početni set sa 6:3 uz brejk koji je načinio u četvrtom gemu. Drugi set je dobio u taj brejku rezultatom 7:4.
Srpski teniser je priznao da mu je odličje koje je osvojio Milorad Čavić bilo veliki podstrek za pobedu nad Blejkom.
- Kako da mi ne bude podstrek kad ju je držao odmah pored piletine danas dok smo jeli! Gledam je i mislim na moj meč. Hvala Čaviću što me je obradovao. Moja jeste bronzana, ali mislim da je zlatna kao i njegovo srebro.

Sedam dana u Pekingu, koliko je trajao turnir, kaže da će pamtiti celog života, a osvajanje bronze proslaviće i sa Miloradom Čavićem.
- Pamtiću sve što mi se ovde desilo dok sam živ. Biće mi jako drago da zajedno proslavimo medalje. Videli smo se posle njegovog uspeha i zaista mi je drago zbog njega. I sam mi je rekao da u poslednjih par dana nije spavao ni sedam sati što dovoljno govori o emocijama, stresu i nervozi pred nastup. Za mene sledi novi izazov, US Open, možda će biti još razloga za slavlje - poručio je najbolji srpski teniser.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #59 poslato: 18.08.2008. 13:52:46 »

Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je od Italije, sa 13:12 u poslednjem kolu prve faze takmičenja olimpijskog turnira.

Srpski tim zauzeo je tako treće mesto u Grupi B sa učinkom od 3 pobede i 2 poraza. Srbiju je predvodio Aleksandar Šapić, sa tri pogotka, po dva su postigli Prlainović, Filipović i Vujasinović, a po jedan Udovičić, Ćirić i Peković. Najefikasniji na drugoj strani bio je Kalkatera, sa 3 gola.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #60 poslato: 18.08.2008. 13:53:11 »

 Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Rusije sa 0:3 (21:25, 16:25, 20:25) u poslednjem, petom kolu Grupe B na Olimpijskim igrama u Pekingu. Srbija je tako propustila priliku da grupnu fazu turnira završi na trećem mestu Grupe B, pa će u četvrtfinalu u utorak igrati sa Kubom, koja je u prvom krugu takmičenja zabeležila maksimalan učinak od pet pobeda, bez poraza.

Odbojkašice Srbije bi, da su pobedile, u četvrtfinalu igrale protiv SAD.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #61 poslato: 19.08.2008. 14:12:00 »

Mlade srpske ateltičarke Ivana Španović i Tatjana Jelača nisu uspele da se plasiraju u finale Olimpijskih igara u Pekingu.

Španovićeva, svetska juniorska šampionka u skoku udalj, preskočila je 6 metara i 30 centimetara, 45 centimetara manje od norme za finale. Španovićeva je bila 16. u svojoj grupi, a 31. u ukupnom plasmanu kvalifikacija za skok udalj. Jelača, bronzana sa juniorskog prvenstva sveta, u sve tri serije kvalifikacija je prestupila. Finale bacanja koplja zakazano je za četvrtak, a skok udalj dan kasnije.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #62 poslato: 19.08.2008. 14:12:21 »

Odbojkašice Srbije završile su takmičenje na Olimpijskim igrama u četvrtfinalu.

Srbija je poražena od selekcije Kube rezultatom 3:0, po setovima 26:24, 25:19, 26:24. Četvrtim uzastopnim porazom bez osvojenog seta naš tim oprostio se od takmičenja. U preostalim četvrtfinalnim mečevima sastaju se Japan - Brazil, Italija - SAD i Kina - Rusija.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #63 poslato: 19.08.2008. 16:43:02 »

http://www.blic.co.yu/sport.php?id=53517


Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #64 poslato: 20.08.2008. 14:02:28 »

http://www.b92.net/sport/olimpizam/vesti.php?yyyy=2008&mm=08&dd=19&nav_id=314377



Čavić: "Ispunjen sam kao sportista"


Srpski plivač Milorad Čavić izjavio je u Beogradu da ga je osvajanje medalje u Pekingu u potpunosti ispunilo kao sportistu.



"Kajem se što nisam bio brži, što nisam sagnuo glavu u finišu, ali sam ipak prezadovoljan. Bio sam blizu zlata, ali je opet bolje od onog što sam očekivao. Mnogo sam se trudio ove godine, trenirao sam dnevno po sedam sati, na kraju se sve isplatilo", kazao je Čavić na aerodromu po povratku iz Pekinga.

Najbolji srpski plivačc i osvajač srebrne olimpijske medalje u trci na 100 metara delfin stilom rekao je da je znao da ga ljudi u Srbiji gledaju i da mu je to mnogo pomoglo.

"Znao sam da će se ljudi u Srbiji buditi ujutru da me gledaju, bilo mi je bitno da dam sve od sebe i da od te trke napravim šou. Mislim da je to bila jedna od najgledanijih trka na ovim olimpijskim igrama", rekao je on.

Govoreći o finalnoj trci i o duelu sa Amerikancem Majklom Felpsom, Čavić je kazao: "Presrećan sam što sam se borio i što me nije uhvatio strah. Sebe sam oduševio što sam bio miran".

Na pitanje o čemu je razmišljao na pobedničkom postolju Čavić je rekao: "Nisam ni o čemu razmišljao, potpuno sam uživao u tom trenutku".

Čavić nije želeo da govori o budućim planovma ističući da je prošao najgoru godinu u svom života i da ne gleda dalje od sledeće nedelje.

On je rekao da su uslovi za trening u Srbiji teški i da mora da se napravi još bazena i u Beogradu i u Srbiji, jer, kako je naveo, ima talenata, ali napredak plivanja nije u njihovim rukama već u rukama grada i države.

Dočeku Milorada Čavića na Beogradskom aerodromu prisustvovali su i novoizabrani gradonačelnik prestonice Dragan Đilas, predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije i Plivačkog saveza Srbije.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #65 poslato: 21.08.2008. 13:41:00 »

Odbojkaši Srbije izgubili su od SAD-a rezultatom 3:2 (20:25, 25:23,21:25, 25:18, 15:12) u četvrtfinalu OI u Pekingu.

Srpska selekcija propustila je veliku priliku da se nađe u borbi za medalju. Vodili su sa 1:0 i 2:1 u setovima, zatim i u taj brejku sa 7:4 i 9:7, ali Amerikanci su smogli snage da ponovo naprave preokret i dođu do pobede. U polufinalu SAD će igrati sa reprezentacijom Rusije, dok se u drugom polufinalu sastaju Brazil i Italija.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #66 poslato: 21.08.2008. 13:41:51 »

 claps

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Olimpijskih igara pobedom nad Španijom sa 9:5 (0:1, 5:1, 2:1, 2:2).


Rival u polufinalu, u petak, biće selekcija SAD. U drugom polufinalu sastaće se Mađarska i Crna Gora. Tim Dejana Udovičića pružio je protiv Španaca ubedljivo najbolju partiju u Pekingu, a aktuelne olimpijske vicešampione predvodio je Pijetlović, sa 4 pogotka, dok su Vujasinović i Ćirić postigli po 2.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #67 poslato: 22.08.2008. 14:13:37 »

Srpski atletičar Nenad Filipović zauzeo je 30. mesto i oborio lični rekord u hodanju na 50 kilometara na OI u Pekingu.

Filipović je rezultatom od 4 sata, 2 minuta, 16 sekundi popravio svoje do sada najbolje vreme za skoro minut i po, zauzevši 30. poziciju u konkurenciji 61 takmičara. Zlato je pripalo Italijanu Aleksu Švarceru, koji je oborio olimpijski rekord, rezultatom od 3 sata, 37 minuta, 9 sekundi.

Švarcer, osvajač bronze sa prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva u Osaki, se odvojio od vodeće grupe od tri takmičara na 40. kilometru i izdržao do kraja u vođstvu.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #68 poslato: 23.08.2008. 13:48:52 »

Vaterpolo selekcija Mađarske prvi je finalista turnira na Olimpijskim igrama, pošto je u polufinalu savladala Crnu Goru sa 11:9.

U meču punom preokreta Crna gora je većim delom imala čak i veliku prednost, ali je na kraju presudilo iskustvo Mađarske, koja će imati priliku da brani titulu osvojenu u Atini. Takođe, Mađari će se u fnalu boriti za svoju ukupno devetu zlatnu medalju u istoriji Olimpijskih igara. Mađarska u finalu u nedelju igra sa SAD koja je savladala Srbiju sa 10:5.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #69 poslato: 23.08.2008. 13:49:10 »

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Olimpijskog turnira, pošto je izgubila od selekcije SAD 10:5.

Srbija će tako u nedelju igrati protiv Crne Gore za bronzanu medalju. Protivnik SAD u finalu biće aktuelni šampion Mađarska.
Sačuvana
أحدث الأرق من النو
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Žena
Horoskop: Jarac
Poruke: 3319




« Odgovor #70 poslato: 23.08.2008. 17:24:20 »

pff..gledala sam sinoc tekmu..  smeshno.. i sramota...
jedino sad da pobedimo Crnogorce.. i to je to.. ali i to je veliki znak ?
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #71 poslato: 24.08.2008. 14:07:07 »

 Poslednjeg dana 29. Olimpijskih igara u Pekingu deliće se medalje u sedam sportova.


Dan po tradiciji počinje maratonskom trkom, kojom se okončavaju atletska takmičenja. Na četiri ekipna muška sporta igraće se mečevi za medalje. Hronološki red je: odbojka, zatim košarka, pa vaterpolo i konačno rukomet. Takmičarke u ritmičkoj gimnastici vodiće borbe u ekipnom programu, a program zatvaraju bokseri, koji će se boriti u finalima čak šest kategorija, pa će podeliti jednak broj zlata kao svi ostali sportisti ovog dana.

Program se kompletno završava nešto pre podneva pre srpskom vremenu, a ceremonija zatvaranja na stadionu Ptičje gnezdo zakazana je za 14 časova (20h po lokalnom).
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #72 poslato: 24.08.2008. 14:58:38 »

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #73 poslato: 25.08.2008. 15:07:05 »

Vaterpolisti Srbije osvojili su bronzanu medalju na Olimpijskim Igrama u Pekingu, pobeom nad Crnom Gorom 6:4 (2:0, 2:1, 2:1, 0:2).

Dejan Savić postigao je dva, a Aleksandar Ćirić, Vladimir Vujasinović, Andrija Prlainović i Nikola Rađen po jedan gol za naš tim, koji je deset minuta pre kraja vodio 6:1 i rutinski priveo meč kraju. Srpskom olimpijskom timu to je treća medalja u Pekingu, a prva u kolektivnom sportu. Milorad Čavić osvojio je srebro, a Novak Đoković bronzu.
Sačuvana
Драгољуб
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Ужице
Lokacija: Доварје
Država: Србија
Poruke: 1540



« Odgovor #74 poslato: 25.08.2008. 19:49:18 »





Мени сада ништа није јасно. На једној слици Фелпсу руке раширене, на другој скупљене..... На једној Чавић у пливачком оделу са десне стране, на другој са леве..... Ко кога лаже не зна се очигледно...
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4  Sve
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.048 sekundi sa 36 upita.