Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: 1 [2]  Sve
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Partizan izbacen iz kupa UEFA  (Pročitano 8654 puta)
fon Manštajn
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Vaga
Poruke: 2726


we only come out at night


« Odgovor #25 poslato: 01.08.2007. 18:58:42 »

voleo bih da je to tacno, ali ja mislim da UEFA samo postuje proceduru, jer se zalaba razmatra cini mi se 10. pa eto kao da se ipak odigra revans. Bilo bi smesno da ih nabijemo i ovde 10:0 pa da nas izbace... u svakom slucaju, drzim palceve Partizanu i nadam se da je ovaj tracak nade vesnik povoljne odluke PFC na zalbu...
Sačuvana

Stand by me my apprentice
Be brave, clench fists.
WHO'S THE MAN
WHOS THE MAN
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Žena
Poruke: 381



« Odgovor #26 poslato: 02.08.2007. 00:05:32 »

Ova prilika im je vetar u ledja da se na revansu i ako da Bog u nastavku takmicenja pokazu u najboljem svetlu. Da bude bez greske i na terenu i van njega. Ako se pokaze da je UEFA pogresila sto je dozovlila revans treba ih lupiti po dzepu da se useru. Kod Srbende samo to boli. Samo me interesuje kako ce se pokazati gostujuci navijaci i kako cemo mi reagovati sada. Ovaj put kada se SVE meri treba da gledamo dobar fudbal (dosta nam je baleta, pozera i sminkera) i da "zapalimo" tribine ali kao sto rekoh bez greske.
Sačuvana
dule.r
provereni korisnici
početnik
*
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Duško Ristanović
Mesto: Užice
Lokacija: .
Država: .
Horoskop: Lav
Poruke: 9


« Odgovor #27 poslato: 02.08.2007. 02:44:59 »

     Ne bih rekao da je UEFA suspendovala svoju odluku. Sve dok postoji pravo na zalbu, odluka ne moze biti pravosnazna, sto znaci da dok se ne razmotri zalba Partizan moze da igra. UEFA je bar toliko ozbiljna, i ne moze zabraniti nikome da igra dok taj neko ima pravo na zalbu. Da Partizan nije iskoristio pravo na zalbu, sutra ne bi mogao da igra, ovako moze dok se ne to ne resi. Nije to nikakav znak dobre volje, vec cisto pridrzavanje propisa.
    I ponovio bih... Jesu italijani pravili kukasti krst, jesu i ostali divljali, ali razlika je u tome sto oni to ne rade tako ucestalo kao ovi nasi, i Zvezdini, i Partizanovi. Pa ljudi, Partizan je zbog navijaca kaznjen 25 puta na nesto preko 30 evropskih utakmica. I Zvezda, verovatno, isto tako. To je ono sto nama bode oci, sto ne mozemo da prihvatimo, ali je tako... Nije isto kad neko na svakoj petoj utakmici napravi neki incident, i kad neko na cetiri od pet utakmica pravi iste takve incidente. Oprastala je UEFA i nama, i to dosta... E pa sad je doslo vreme za suspenziju. Plasim se da nesto slicno ne zadesi i Zvezdu veceras, jer i ona je uslovno kaznjena. Eto, ako Zvezdini navijaci naprave i najmanji incident veceras, moguce je da je ceka ista sudbina. I jel posle treba da kazemo "Eto, jedva docekali"? Ne, pogledajmo realno, dugo su oni nas cekali, mozda smo ovakvu kaznu davno zasluzili. Nismo prvi koji su kaznjeni na ovaj nacin. Kaznjeni su pre nas i Holandjani, i Poljaci.
     Ajde da budemo optimisti, da ovo pogledamo sa lepse strane, ako je ima... Mozda ce, zbog ove kazne, neko najzad da kaze da je doslo vreme za usvajanje Zakona o sprecavanju nasilja na sportskim terenima. Neko bitan, neko cija rec ima tezinu. Ako takvog ima...
    
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #28 poslato: 02.08.2007. 15:30:56 »

B L I C


Crno-beli večeras (20.30) u Humskoj igraju revanš meč protiv Zrinjskog


Umesto baklji neka padaju golovi!

Autor: A. Anđelić


Partizan večeras (20.30) ima priliku da dokaže da je Evropska kuća fudbala donela pravu odluku kada je dozvolila da se u Humskoj odigra revanš meč prvog kola kvalifikacija Kupa UEFA između crno-belih i Zrinjskog, stav je trenera Miroslava Đukića. Strateg našeg vicešampiona prezadovoljan je činjenicom da će njegovi izabranici odigrati.
- Jako mi je drago da smo i dalje deo fudbalske Evrope i večeras ćemo igrom, ponašanjem i na terenu i na tribinama pokazati da nam je definitivno tu i mesto. Moj prvi i osnovni zadatak je bio da igrače pripremim da ozbiljno uđu u utakmicu sa Zrinjskim. Treba da budu svesni da nas očekuje težak posao, mada rezultat iz prve utakmice govori suprotno. Zrinjski će u Beogradu sigurno igrati mnogo zatvorenije nego u Mostaru, a mi imamo obavezu da se u što boljem svetlu pokažemo pred našom publikom - kaže Đukić.
Kapiten crno-belih, Antonio Rukavina, deli mišljenje sa šefom stručnog štaba.
- Moram da priznam da niko od nas igrača nije očekivao da UEFA dozvoli da igramo revanš sa Zrinjskim i ovakva odluka je predstavljala za nas pozitivan šok. Ukazala nam se prilika da evropskom utakmicom počenemo sezonu u Humskoj i daćemo sve od sebe da još jednom savladamo Zrinjski. Uz to cilj nam je da našoj publici predstavimo jedan novi Partizan, i učinićemo sve da našim navijačima večeras priredimo ugodno veče - izjavio je Rukavina.
Ostaje bojazan da Apelaciona komisija UEFA na kraju ipak ne usvoji žalbu Partizana.
- Što se nas tiče, mi možemo da se skoncentrišemo samo na utakmicu i da se igrom i ponašanjem na terenu pokažemo u najboljem svetlu. To je ono na šta mi možemo da utičemo da promenimo sliku o Partizanu u Evropi, a posle je na UEFA da odluči da li ćemo nastaviti dalje takmičenje - smatra trener Miroslav Đukić.
Šef struke crno-belih večeras nema novih kadrovskih problema što se tiče zdravstvenog stanja u ekipi.
- Od povređenih igrača sigurno ne mogu da računam na Stanića i Kneževića. Imamo još nekih manjih problema, ali ni na ovoj utakmici nećemo kalkulisati i eksperimentisati oko sastava tima. Mi smo ozbiljan klub i nemamo pravo da se kockamo sa ugledom i renomeom. Na teren će istrčati onih 11 fudbalera za koje ja mislim da su najbolji u ovom trenutku - dodao je trener crno-belih.

Spremne jake policijske snage
Stadion Partizana, kao i njegovu okolinu, uoči i za vreme utakmice sa Zrinjskim obezebeđivaće jako policijske i žandarmerijske snage, najavio je zamenik načelnika beogradske Uprave policije Slobodan Vukolić. On je rekao da na stadion neće biti dozvoljeno unošenje bilo kakvih navijačkih rekvizita koji izazvaju versku, rasnu i nacionalnu netrpeljivost, a koje UEFA najstrože zabranjuje.
- Ovo nije samo test za naše ministarstvo, ovo je test i za celu državu. Utakmica je od izuzetnog značaja, te smo u tom smislu preduzeli mere na svim graničnim prelazima. Po celoj teritoriji države ćemo preduzimati aktivnosti kao da se utakmica igra u svakom gradu Srbije, kako bi propratili eventualni dolazak navijača Zrinjskog, kao i navijača Partizana iz unutrašnjosti - kazao je Vukolić.
Policija će, ne samo na Topčiderskom brdu već i na prilaznim pravcima ka Beogradu nastojati da spreči bilo kakvo nasilje.
- Pozivamo navijače da stanu uz klub, da navijaju za klub bez ikakvih drugih primesa nevezanih za sport - dodao je Vukolić.
Policija međutim nema informaciju da li će danas na utakmicu doći navijači Zrinjskog. Organizovan dolazak pristalica „plemića“ iz Mostara do zatvaranja ovog broja nije zvanično najavljen. Tu informaciju nisu mogli da daju ni u mostarskom klubu, jer, kako je rečeno, sve zavisi od Partizana, odnosno od toga da li beogradski klub može da garantuje bezbednost navijača na putu od Mostara do Beograda i nazad, kao i za vreme utakmice.
Sačuvana
klackalica
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Uzice
Lokacija: Lepa Brena
Država: SRB
FaceBook: ima
Horoskop: Devica
Poruke: 631



« Odgovor #29 poslato: 02.08.2007. 15:36:16 »

Kolko će nas poreske obveznike ova parada da košta, s obzirom da, sudeći po navodima iz teksta, država uvodi neko "mini vanredno stanje"? Tačno sam bio u pravu - samo je trebalo zabraniti publiku, i gotovo.
Sačuvana
fon Manštajn
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Vaga
Poruke: 2726


we only come out at night


« Odgovor #30 poslato: 02.08.2007. 16:48:44 »

pa nista nije dzabe, ako hocemo dobar fudabl i bolje utakmice najgora moguca kazna je igrati fudbeal pred parznim tribinmama...
Sačuvana

Stand by me my apprentice
Be brave, clench fists.
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #31 poslato: 03.08.2007. 15:26:02 »

P R E S S



ŠTA SAD KAŽEŠ, UEFA?

Partizan u sjajnoj atmosferi bez ijednog incidenta još jednom deklasirao Zrinjski (5:0) i plasirao se u 2. kolo kvalifikacija UEFA kupa. Danas žreb u Nionu, konačna odluka o sudbini crno-belih sledećeg petka

Fudbaleri Partizana još jednom su deklasirali Zrinjski, ovog puta 5:0 (ukupno 11:1), i bar formalno plasirali se u drugo kolo kvalifikacija UEFA kupa! UEFA će konačnu odluku doneti za sedam dana, a nada u pozitivan ishod sinoć je višestruko porasla pošto u Humskoj nije bilo nijednog incidenta!

"Grobari" su posle divljanja i nereda u Mostaru od pre dve nedelje juče stvorili fenomenalnu atmosferu, pevali svom klubu i na kraju pošteno izvređali iskonskog neprijatelja Žarka Zečevića.

Na momente su čak pravili nezaboravnu zabavu za sve prisutne, posebno kada su zapevali čuveni Lenonov hit "Give peace a chance" (Dajte šansu miru). Potom su posedali i počeli da skandiraju "UEFA".

Atmosfera na stadionu dala je dodatni motiv fudbalerima Miroslava Đukića, koji su odličnom igrom još jednom pokazali da im je zaista mesto u Evropi. Trostruki strelac Stevan Jovetić, zatim Moreira, Žuka, Rukavina, Obradović i drugovi na momente su se poigravali sa nezrelim protivnikom.

Iako je meč bio formalnost posle mostarskih 6:1, crno-beli su krenuli žestoko i do kraja napunili Mostarce.

Trener Miroslav Đukić pohvalio je svoje igrače, a posebno je istakao atmosferu na stadionu koju su stvorili navijačii.



PARTIZAN - ZRINJSKI    5:0 (3:0)

BEOGRAD. STADION Partizana. GLEDALACA: 15.000. SUDIJA: Jan Jilek
STRELCI: Maletić u 4, Moreira u 32, Jovetić u 37, 52 i 72. ŽUTI KARTONI: Rnić (Partizan) - Matko, Šunjić (Zrinjski)

PARTIZAN: Božović - Rukavina, Mihajlov, Rnić, Obradović - Žuka, Maletić, Moreira, Lazić Đ. (od 67' Lazić P.), Dijara (od 56. Veselinović), Jovetić (od 75' Marinković). TRENER: Miroslav Đukić
ZRINJSKI: Marić - Bašić (od 65. Suton), Landeka, Matko, Smajić - Jurić (od 55. Pezo), Karadža, Branković, Rajović, Šunjić - Dragićević. TRENER: Blaž Slišković



- Najjači utisak ove večeri bio je predivan sportski ambijent koji su napravili naši navijači. Pokazali smo da možemo da organizujemo utakmicu u sportskom duhu i apelujem na ljude iz UEFA da imaju ovo u vidu kada budu donosili konačnu odluku o našoj eventualnoj eliminaciji.

Na putu smo da stvorimo čvrstu ekipu, koja može da igra na svim frontovima. Moji momci su odigrali ceo meč u visokom ritmu - izjavio je posle meča trener crno-belih Miroslav Đukić.

Trener Zrinjskog Blaž Slišković sportski je čestitao Partizanu na ubedljivoj pobedi.

- Ista priča kao i pre dve nedelje. Partizan je bio bolji i zasluženo je pobedio. Neću da komentarišem odluku UEFA, niti sam za to kompetentan. Teren je jedini merodavan, i bolji i kvalitetniji tim nastavlja takmičenje - rekao je Slišković.

Žreb za drugo kolo kvalifikacija biće održan danas u Nionu.
M. B. - M. S. - D. R.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #32 poslato: 04.08.2007. 16:06:39 »

K U R I R


   

UEFA POHVALILA PARTIZAN


Ukoliko su nam šanse za ostanak u Evropi bile jedan odsto, posle revanša u Beogradu su veće, kaže generalni sekretar crno-belih Žarko Zečević

UEFA je pohvalila Partizan za besprekornu organizaciju utakmice protiv Zrinjskog! Delegat susreta Švajcarac Gvido Kornela nije imao ni najmanju zamerku na prekjučerašnjem meču, pa se može reći da su šanse crno-belih da nastave takmičenje u Evropi daleko veće nego pre samo nekoliko dana.
      

- Utakmica na našem stadionu bila je veliki test, koji smo uspešno položili, jer su utisci ljudi iz UEFA pozitivni. Očigledno da su naši navijači shvatili kako treba da se ponašaju i nije bilo nikakvih problema. Ukoliko su pre ove utakmice naše šanse za nastavak takmičenja bile jedan odsto, sada su daleko veće, ali ne bih pričao o procentima - rekao je Žarko Zečević, generalni sekretar Partizana.

Gensek crno-belih je otkrio šta stoji u žalbi upućenoj UEFA.
- Apelaciona komisija, koja se sastaje u utorak, razmatraće ono što se dešavalo u Mostaru, a ne u Beogradu, tako da utakmica na našem stadionu može samo da predstavlja pozitivni odjek. Mi smo u žalbi istakli da ne možemo da utičemo na policiju u stranoj zemlji, kao i to da smo domaćem timu skrenuli pažnju na to šta može da se dogodi. U Mostaru je bilo mnogo problema oko ulaska navijača na stadion, a mi smo u četvrtak pokazali kako izgleda kad mi organizujemo utakmicu - istakao je generalni sekretar ekipe iz Humske..

KOSOVO JE SRCE SRBIJE

Na pitanje novinara da li Partizan može da ima problema zbog skandiranja "Kosovo je srce Srbije", Gordan Petrić, zamenik generalnog sekretara, samo je kratko poručio:
- Pa, Kosovo je srce Srbije!
On je još naglasio da za Partizan prelazni rok još nije završen, jer se čeka postizanje dogovora sa Zoranom Tošićem iz Banata.

K. RADULOVIĆ
   
      
Sačuvana
fon Manštajn
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Vaga
Poruke: 2726


we only come out at night


« Odgovor #33 poslato: 05.08.2007. 04:37:57 »


pa nista nije dzabe, ako hocemo dobar fudabl i bolje utakmice najgora moguca kazna je igrati fudbeal pred parznim tribinmama...


ne mogu da verujem kako sam jezivo los u ovom kucanju izvinjavam se svima koji se pate sa mojim postovima  embarrased
Sačuvana

Stand by me my apprentice
Be brave, clench fists.
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #34 poslato: 05.08.2007. 16:28:56 »

N O V O S T I


Kraj za Partizan?


D. ĆUĆUZ

DANI prolaze, prašina se polako sleže, ali, po svemu sudeći, ni Partizanu, a ni FS Srbije se ne piše dobro. Sutra će se održati neka vrsta preliminarnog sastanka u UEFA, na kojem će se još jednom apsolvirati događaji u Mostaru, a tročlana Apelaciona komisija (to je u stvari Komisija za žalbe, drugostepeni organ), koju čine Švajcarac Mišel Vuiler, Englez Bari Brajt i Nemac Goets Ajlerz, zasedaće u utorak i doneti konačnu odluku u “Slučaju Partizan”.
Nažalost, sjajna organizacija i prelep dekor na revanš utakmici prvog kola kvalifikacija za Kup UEFA Partizan - Zrinjski (5:0) neće uticati na “evropski triling” pošto su beogradski navijači incident napravili u Mostaru a ne u glavnom gradu Srbije. Otuda priče da će UEFA pomilovati crno-bele, jer su pokazali kako se organizuje utakmica, nažalost, ne piju vodu.
Predsednik evropske “kuće fudbala” Mišel Platini je po ko zna koji put ponovio da će se drastično kažnjavati huliganski ispadi, tuče navijača, a pogotovo rasizam i nacionalizam na stadionima, pevanje pesama koje nemaju nikakve veze sa sportom, nošenje majica sa političkim porukama...
- Mnogi misle da sam ja na nečijoj strani, da mi je ovaj ili onaj veliki prijatelj, ali to nema apsolutno nikakve veze sa stvarnošću. Meni su svi predsednici (53) potpuno jednaki, kao i mnogo širi krug ljudi koji rade u fudbalu. Čujem i ja, a i čitam, da me u mnogim zemljama “svojataju” i preko medija se hvale da smo “viši prijatelji”, ali to nije istina. UEFA je jedna velika porodica i svi moramo, zajedničkim snagama, da se borimo za čistotu i viteštvo u fudbalu - jasan je i glasan Mišel Platini.
Žalba Partizana je, dakle, na klimavim nogama, a što je još gore, uskoro će na tapet ponovo doći i FSS zbog rasisističkih ispada naših mladih reprezentativaca na Evropskom prvenstvu u Holandiji za vreme i posle utakmice sa Engleskom. Kazna od 40.000 švajcarskih franaka je preblaga, a lično je Platini inicirao da se ona pooštri.
Na kraju i ono, za nas manje bitno: drastično će biti kažnjen i Zrinjski, ali ne izbacivanjem iz takmičenja. Mostarci će sigurno biti, zbog slabe organizacije, kažnjeni novčano, a verovatno će i jednu ili više utakmica morati da igraju bez prisustva pubilike.

TOŠIĆ TRENIRA

ZORAN Tošić je već zadužio opremu u Humskoj, iako još nije potpisao ugovor sa crno-belima. Mladi reprezentativac Banata stigao je u Partizan, a juče je odradio i prvi trening sa crno-belima.
- Ugovor sa Tošićem biće potpisan posle završnih pregovora sa čelnicima Banata, koji će se obaviti u ponedeljak ili utorak - prenosi Ivan Tomić, zamenik direktora Partizana. - Od tih pregovora zavisi i na koliko će godina biti potpisana vernost sa Tošićem. Za nas je najvažnije da on kao veliki partizanovac ima ogromnu želju da obuče crnio-beli dres i zbog toga smo prezadovoljni što je između odlaska u Evropu i dolaska u Partizan poslušao svoje srce.
KRALj U ROSTOVU

IVICA Kralj nastavlja karijeru u Rusiji. Bivši golman Partizana juče je potpisao dvogodošnji ugovor sa Rostovom, poslednjeplasiranim timom u Ligi, koji je do sada rekorder po broju primljenih golova.


PARTIZAN SLAŽE ARGUMENTE
ZEKA PRVI DIPLOMATA

PARTIZAN je na klackalici... Iz UEFA, ali i mnogih drugih “izvora”, iz dana u dan dolaze raznorazne glasine o sudbini crno-bele žalbe, koje izgledaju poput one priče sa devojkom koja čupka cvet ne bi li saznala da li je voli njen dragan. “Izbaciće nas, neće nas izbaciti” - smenjuju se nagađanja i kod navijača ali i kod fudbalera, trenera, funkcionera... Čini se da o Rabotničkom niko ni ne razmišlja, U Humskoj se samo bave procenama kolike su šanse da ih UEFA pomiluje u utorak.
- Položili smo ispit na revanš utakmici sa Zrinjskim, što nam je popravilo pregovaračku poziciju, ali i dalje postoji velika strepnja da ćemo biti izbačeni iz Kupa UEFA - realan je Žarko Zečević, generalni sekretar crno-belih. - Jer, Apelacioni sud se neće baviti utakmicom u Beogradu već onom u Mostaru, na kojoj su bili incidenti. A UEFA je jako rigorozna, teško menja odluke...
Partizanova diplomatska misija zbog toga će morati da bude besprekorna, reklo bi se čak da će morati da ima i elemente “magije”, kako bi se Apelacioni sud “obrlatio” i usvojio ponuđene argumente. Ovoga puta, Partizanovu delegaciju predvodiće Žarko Zečević, generalni sekretar “valjka”, koji je poznat kao vešt izlagač i darovit diplomata. Uz njega, biće još njegov zamenik Gordan Petrić i Marko Vjetrović, portparol kluba. Njih trojica imaće priliku da pred tročlanim većem Apelacionog suda još jednom obrazlože razloge žalbe. O glavnim argumentima u žalbi, Zečević nije hteo otvoreno da govori. Iz njegove priče, indirektno se povezuje da se Partizan najviše “hvata” za činjenicu da je meč u Mostaru očajno organizovan, za šta bi trebalo da snose glavnu krivicu Zrinjski i mostarska policija.
Z. Ć.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #35 poslato: 06.08.2007. 15:40:48 »

POLITIKA


Чекајући сутра и четвртак


Сутра у Ниону пада одлука хоће ли Партизан и даље играти у Европи, а 9. августа се чека Бабовићево „да”. – Зечевић на челу преговарачког тима



У овој недељи, Партизан би могао да реши две велике дилеме. Прво, јер сутра у Ниону се решава судбина нашег тима, пошто ће пред трочланом Апелационом комисијом и судским фудбалским већем бити важан задатак. На челу тог већа је Швајцарац Мишел Вујере, а комисију чине још Енглез Бери Брајт, потпредседник и немачки правник из Франкфурта Гец Ајлерс, иначе бивши потпредседник немачког фудбалског савеза. Они ће сутра донети одлуку да ли ће наш Партизан бити помилован и тако наставити свој даљи пут на међународној сцени или ће све наде нашег тима бити угашене...

Чини се да су наши преговарачи: генерални секретар Жарко Зечевић, мозак тима, као и в.д. генералног секретара Гордан Петрић и портпарол Марко Вјетровић добро припремили одбрану. Адути нашег преговарачког тима су: одговорност и једних и других навијача, а не само наших, лоша организација меча... У овом моменту реално гледајући мали су изгледи да Уефа помилује „црно-беле”, али нада последња умире.

– Мислим да имамо ваљане аргументе да пред Апелационом комисијом за зеленим столом издејствујемо да наш клуб и даље буде део европског фудбалског друштва. Партизан је у реваншу показао одлике модерног клуба који у сваком моменту зна шта хоће. За организацију меча добили смо десетку. То је тако када ми организујемо утакмице у Европи – каже уочи данашњег одласка у Нион, генерални секретар Жарко Зечевић.

Други проблем који заокупља пажњу љубитеља фудбала и навијача Партизана јесте ко ће бити нови председник тима из Хумске. Разговори са кандидатима су у завршној фази. Међутим, остаје отворено питање хоће ли се Партизан определити за озбиљног председника, или за привременог председника. Све опет зависи од сутрашњег дана. Уколико Уефа помилује „црно-беле” онда би Партизан добио озбиљног председника.

Познати српски бизнисмен Милија Бабовић ће се, како сазнајемо, у четвртак изјаснити хоће ли прихватити Партизанову „руку”. Председнику скупштинског одбора Драгољубу Вукадиновићу дат је можда и најтежи задатак од свих преговарача. Вукадиновић тренутно врши разговоре са главним кандидатом Милијом Бабовићем, а о њему каже:

– Милија Бабовић је, пре свега човек спорта и амбиција и човек који има јасну визију. Он би за Партизан био генијално решење – тврди Вукадиновић.


Тошић пред потписом

Фудбалер зрењанинског Баната Зоран Тошић данас ће потписати професионални уговор за „црно-беле”. Тошић сматра да би у Хумској могао још више да напредује у фудбалској каријери, а једна од главних препорука због чега се определио за Партизан, а не за италијанске клубове Палермо и Емполи су добро познавање саиграча као и тренера Мирослава Ђукића са којим је сарађивао у младој репрезентацији.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #36 poslato: 07.08.2007. 15:08:36 »

GLAS  JAVNOSTI


Nema nade za Partizan!

Mada je ekspedicija Partizana spremila „pun kofer“ argumenata zbog čega bi klub trebao da ostane učesnik Kupa UEFA, Apelacioni sud evropske „kuće fudbala“, koji čine Švajcarac Mišel Vuiler, Englez Beri Brajt i Nemac Gets Ajlerc, najverovatnije će „crno-belima“ na današnjem sastanku (10) odbiti žalbu i saopštiti novu kaznu!

Pored potvrde jednogodišnje suspenzije, koja podrazumeva da mostarski Zrinjski nastavi učešće u Kupu UEFA, tročlani „savet mudraca“, na pragu je da odluči da duplira novčanu globu klubu iz Humske (100.000 franaka), kao i da im ostavi u nasleđe trogodišnju prismotru. U slučaju da „crno-beli“ naprave incident za vreme uslovne kazne koja će trajati 36 meseci, očekuju se mnogo strožije sankcije od UEFA.

Generalni sekretar Žarko Zečević, koji je preko nekadašnjeg predsednika Ivana Ćurkovića dobio obećanje od nekoliko visokih zvaničnika da će se Partizanu „progledati kroz prste“ izgleda da neće uspeti da zadrži perspektivni tim u Evropi. Kako se bližio dan sastanka, Zečević je morao da sluša sve pesimističkije izjave od „prijatelja“ iz Niona, tako da mu ne ostaje da se nada pozitivnom odgovoru.
- Apelacioni sud se neće baviti utakmicom u Beogradu već onom u Mostaru, na kojoj su bili incidenti. Svi znamo koliko je UEFA rigorozna, i da teško menja odluke - ne baš optimistično je zvučao Zečević, dan pre konačne odluke UEFA.

Ubedljivi trijumf nad Zrinjskim (11:1), savršena organizacija revanš meča i bahato ponašanje policije u Mostaru, bili su glavni argument Zečevića i saradnika, koji teško da će moći da izazovu milost UEFA, zbog podatka da su navijači Partizana u proteklih nekoliko godina učestvovali u više od 20 ispada u evro okršajima.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #37 poslato: 08.08.2007. 15:33:29 »

B L I C


Apelacioni sud UEFA potvrdio odluku

Partizan izbačen iz Evrope zbog nereda u Mostaru

Autor: A. Anđelić


Partizan je u Nionu izgubio najvažniju utakmicu sezone i ove takmičarske godine više neće nastupati u Evropi jer je Apelaciona komisija potvrdila prvobitnu odluku - klub iz Humske je diskvalifikovan iz Kupa UEFA i platiće novčanu kaznu od 50.000 švacarskih franaka uvećanih za troškove žalbe. Tako su se obistinila strahovanja da je suspenzija jednogodišnje kazne i dozvola da crno-beli izađu na revanš meč prvog kola kvalifikacija protiv Zrinjskog, samo poštovanje procedure od strane Disciplinske komisije nakon žalbe iz Humske, a ne najava pomilovanja posle nereda navijača u Mostaru.
Sastanku u Švajcarskoj prisustvovali su generalni sekretar u ostavci Žarko Zečević, njegov zamenik Gordan Petrić i portparol Marko Vjetrović, koji argumentima iz žalbe nisu mogli da ubede članove Apelacione komisije da su za incidente krivi i Zrinjski, odnosno policija u Mostaru, koji su loše organizovali meč. Zbog njihovih propusta na tribinama su se pojavili provokativni transparenti, baklje, kamenice, i čekala se prva varnica pa da gledalište pod Bijelim bregom „eksplodira“.
- Članovi Apelacione komisije saslušali su naše argumente, videli snimke, ali su nam posle svega rekli da mi pokušavamo da pobegnemo od odgovornosti za ponašanje naših navijača, koji su u nekoliko poslednjih godina pravili incidente. Mi smo im saopštili da nam to nije bila namera i da smo svesni svoje krivice, što nije bilo dovoljno - kaže Petrić.
UEFA neće imati milosti u obračunu sa huliganima?
- Rekli su da ovo nije samo kazna za Partizan već opomena za sve klubove iz Srbije i našu reprezentaciju. Iz UEFA su nam poručili da će pratiti i događanja u našem prvenstvu i da će u narednom periodu i to uzimati u obzir. Rečeno je da je ceo naš region pod posebnom prismotrom i da će ukoliko se ovakve stvari budu i dalje dešavale kazne biti još rigoroznije dodao je Petrić.
Sačuvana
Starla
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Poruke: 1537




Najforumaš 2007
« Odgovor #38 poslato: 09.08.2007. 06:45:19 »

I  tako sugavi Zrinjski ode dalje ,a nasa Zvezda ide na Rendzerse smile.Zao mi grobara,zavrsise sa takmicenjem,a igrali su dobro..
Sačuvana
Stranice: 1 [2]  Sve
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 1.925 sekundi sa 36 upita.