Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: 1 [2]  Sve
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Košarkaška reprezentacija Srbije  (Pročitano 20692 puta)
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #25 poslato: 18.09.2008. 14:46:55 »

Košarkaši Srbije su pobedom nad Finskom obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo 2009. godine u Poljskoj.

Naš tim je u Areni bio ubedljiv protiv Finaca i slavio je rezultatom 92:66. Najefikasniji u timu Dude Ivkovića bio je Zoran Erceg sa 21 poenom (7 sk), bek Uroš Tripković postigao je 13, a Nenad Krstić je ubacio 13 (5 sk). Zapažen je bio i Miloš Teodosić sa 8 poena i 6 asistencija. Srbija sada ima skor 6-1, a u poslednjoj utakmici u subotu gostuje Bugarskoj.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #26 poslato: 20.09.2008. 15:11:51 »

Košarkaška reprezentacija Srbije u subotu završava kvalifikacije za Evropsko prvenstvo utakmicom sa Bugarskom u Sofiji.

Selektor Dušan Ivković i igrači najavili su da će igrati na pobedu, iako im utakmica rezultatski ništa ne znači. "Plasman je obezbedjen, a u Bugarsku idemo da pokažemo sportski moral i ambiciju", rekao je Ivković pred meč koji u subotu od 21 sat počinje u Sofiji.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #27 poslato: 21.09.2008. 15:04:48 »

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=47498§ionId=44



DUDINI "ORLOVI" SLAVILI U SOFIJI



Srpski košarkaši su, pobedom u Sofiji protiv Bugarske (87:77), okončali kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje su odigrali gotovo bez greške!

U utakmici bez takmičarskog značaja, s obzirom na to je i Bugarska već imala obezbeđen plasman na kontinentalnu smotru, Dudini „orlovi" očiglednu razliku u kvalitetu rutinski su pretvorili u novu pobedu.

Iako su pobedom protiv Finaca u sredu srpski košarkaši ostvarili prvi cilj plasiravši se na EP, u poslednji duel su ušli maksimalno motivisani. Već u finišu prvog kvartala, naš tim je imao dvocifrenu prednost (24:14), da bi u završnici prvog poluvremena najpre trojkom Ercega, a zatim i Tripkovića stekao ogroman plus s ubedljivih - 49:28.

Bugari su u nastavku uspeli da svedu deficit na 12 poena, pre nego što je usledila nova serija srpskog tima, koju je polaganjem zaključio Stefan Marković 18 sekundi pre kraja treće deonice za maksimalnih 73:50. U poslednjih pet minuta susreta domaća selekcija ublažila je poraz na podnošljivih deset poena.

Nenad Krstić sa 17 poena, devet skokova i tri blokade bio je najbolji u srpskom timu, a dvocifren učinak imali su još Miloš Vujanić i Zoran Erceg, koji su postigli po 11 poena. Odličan je bio i Miloš Teodosić, koji je upisao pet poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Kvalifikacije za EP 2009.

Grupa A, 10. (poslednje) kolo

Bugarska-Srbija  77:87
Finska-Mađarska 88:73

Slobodna je bila Italija

Tabela:

1. Srbija      7-1
2. Bugarska 4-4
3. Italija      4-4
4. Finska     3-5
5. Mađarska 2-6

* Uz Srbiju i Bugarsku, Eurobasket su kroz kvalifikacije izborili Turska, Velika Britanija, Makedonija, Letonija i Francuska. Dodatne kvalifikacije odrediće još tri putnika u Poljsku.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #28 poslato: 16.05.2009. 14:14:57 »

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2009&mm=05&dd=15&nav_id=360768



Ivković objavio spisak



Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković objavio je spisak kandidata za predstojeće Evropsko prvenstvo u Poljskoj.


Na spisku su: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Vule Avdalović, Milenko Tepić, Igor Rakočević, Uroš Tripković, Dušan Kecman, Novica Veličković, Zoran Erceg, Ivan Radenović, Luka Bogdanović, Nenad Krstić, Kosta Perović i Boban Marjanović. Pored ovih 14 košarkaša Ivković će na širi spisak uvrstiti i četiri igrača iz univerzitetske selekcije.

Pomoćnici selektora Ivkovića biće Aco Petrović i Aleksandar Kesar. Evropsko prvenstvo igra se od 7. do 20. septembra.

U ekipi nema četvorice igrača koji su izborili plasman na EP - kapitena Miloša Vujanića, zatim Branka Cvetkovića, Duška Savanovića i Darka Miličića.

"Kapiten Vujanić je možda najveće iznenadjenje. Uspeo sam od njegovog menadžera da dobijem broj telefona, pošto su mu dva puta krali telefon, ali, nažalost, nismo uspeli da se čujemo", rekao je Ivković.

"Posle ne znam kog puta obnovljene povrede i zato što malo igra u svom timu (Efes Pilsenu), posle razgovora sa lekarskim osobljem, zaključili smo da je bolje da leto iskoristi za oporavak", kazao je selektor.

Centar Memfisa Darko Miličić neće ni ovog leta igrati za reprezentaciju, a Ivković je kazao da je to zato što se igrač nalazi na "životnoj prekretnici" i da je posle dugih razgovora sa njim odlučio da ga ne poziva.

"Sam mi je rekao da je izgubio pobednički mentalitet igranjem u timu koji nema šanse da se plasira u plej-of, i sada razmišlja da se vrati u Evropu i povrati duh. Osim toga, on se ženi 23. maja, a sredinom priprema treba da se porodi njegova buduća supruga. Tako da neće imati ono što je za igrača najvažnije - koncentracija", rekao je Ivković.

Selektor je kazao i da je mnogo razgovarao sa krilom Nju Orleansa Predragom Stojakovićem, koji ima problema sa povredama i da zato neće igrati. Ivković je, medjutim, istakao da su se dogovorili da obiđe nacionalni tim da bi se sačuvao kontinuitet.

Pripreme reprezentacije počinju 13. jula. Šest dana kasnije ekipa se seli u Italiju gde će biti do 2. avgusta. Drugi deo priprema, od 4. do 13. avgusta, biće obavljen u Kovilovu. Već 14. avgusta Srbija će otputovati u Nemačku gde će odigrati dve pripremne utakmice.

Od 19. do 21. avgusta sledi turnir u Grčkoj na kojem nastupaju Poljska, Letonija i domaćin, a poslednje utakmice pred EP reprezentacija će odigrati na ’Akropolis kupu’. Pored naše selekcije na tom turniru nastupaju domaćini, Rusija i Litvanija.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #29 poslato: 14.07.2009. 13:46:44 »

http://www.blic.rs/sport.php?id=101615


Ivković saopštio spisak kandidata za put u Poljsku


Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković saopštio je večeras spisak kandidata za nastup na septembarskom Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Ivković je u tim uvrstio i petoricu igrača studentske reprezentacije Srbije koja je prošle nedelje na Univerzijadi u Beogradu osvojila zlatnu medalju: Marka Kešelja, Milana Mačvana, Miroslava Raduljicu, Ivana Paunića i Nemanju Bjelicu.
Selektor je na pripreme pozvao i Bojana Popovića, Miloša Teodosića, Stefana Markovića, Milenka Tepića, Uroša Tripkovića, Dušana Kecmana, Novicu Veličkovića, Zorana Ercega, Ivana Radenovića, Luku Bogdanovića, Nenada Krstića, Kostu Perovića, Bobana Marjanovića.

Evropsko prvenstvo propustiće iskusni bekovi Igor Rakočević i Vule Avdalović. Prvi Ivkovićev pomoćnik biće Aco Petrović, a u stručnom štabu asistiraće mu i treneri Dušan Gvozdić i Saša Nikitović.
Srpski košarkaši će se večeras okupiti u Beogradu, a u naredna dva dana biće testirani i podvrgnuti lekarskim pregledima. Potom će, u četvrtak 16. jula, početi sa treninzima, a tri dana kasnije otputovaće u Italiju gde će imati bazične pripreme.
Tokom priprema srpska reprezentacija učestvovaće na nekoliko turnira, a put Poljske krenuće 5. septembra.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #30 poslato: 03.08.2009. 18:00:06 »

Juniori prvaci Evrope!



Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je prvenstvo Evrope u Mecu pobedom nad domaćinom Francuskom u finalu – 78:72.

Ekipa Vlade Jovanovića turnir u Mecu počela je porazom upravo protiv Francuske, ali je nakon toga zaređala sedam trijumfa (poraz od Španije) i zasluženo je osvojila titulu. U finalnom duelu srpski košarkaši vodili su tokom celog meča. Francuzi su dva minuta pre kraja prišli na samo poen zaostatka, ali srpski košarkaši nisu dozvolili potpuni preokret i na kraju su slavili.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #31 poslato: 14.08.2009. 15:04:10 »

Trener košarkaša Srbije Dušan Ivković skratio je spisak od 18 igrača na 14, a na EP neće igrati Luka Boganović, Marko Kešelj, Ivan Radenović i Boban Marjanović.

Očekivalo se da Ivković neće povesti u Poljsku Bogdanovića zbog povrede leđa i Kešelja zbog bolesti. Radenovića je takođe povreda sprečila da pokaže sve svoje mogućnosti, dok je prednost u odnosu na Marjanovića dobio Miroslav Raduljica. Reprezrentativci u petak putuju u Nemačku gde će sa selekcijom domaćina odigrati dve pripremne utakmice 15. i 16. avgusta.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #32 poslato: 20.08.2009. 14:48:49 »

Reprezentacija Srbije je u prvoj utakmici turnira u Atini, u Olimpijskoj dvorani OAKA, pobedila Letoniju sa 97:93, posle dva produžetka.

U regularnom delu bilo je 73:73. a posle prvih dodatnih pet minuta, 84:84. Najefikasniji je bio Kosta Perović sa 25 poena uz osam skokova, Veličković je ubacio 12 poena, Teodosić 11. Na turniru u Atini u četvrtak je naša reprezentacija slobodna, a sastaju se Grčka i Letonija. U petak, od 20.45 po našem vremenu Srbija igra protiv domaćina Grčke.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #33 poslato: 22.08.2009. 14:45:27 »

Košarkaši Srbije pobedili su Grčku rezultatom 83:82 u pripremnoj utakmici pred Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

Na 30 sekundi do kraja Skorcijanidis je pogodio jedno od dva bacanja za -1 Grčke, ali je Tepić pogrešio u dodavanju u sledećem napadu i dao Grcima šansu za trijumf. Spanulis je preuzeo odgovornost, ali je promašio polaganje. Ipak, lopta je bila za Grčku uz 0,1 sekundu do kraja. Nepažnjom naše odbrane Focis je 'iz odbojke' došao u situaciju da poentira, ali srećom nije bio precizan i ostalo je 83:82.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #34 poslato: 25.08.2009. 14:44:55 »

Košarkaši Srbije izgubili su od Grčke rezultatom 66:65 u prvom meču Akropolis kupa, poslednjeg pripremnog turnira pred EP u Poljskoj.

U finišu je Srbija povela trojkom Tepića (65:64), zatim je poentirao Burusis, a naš tim smušeno je organizovao poslednji napad, koji je Teodosić završio promašajem iz nemoguće pozicije. Ivan Paunić bio je najefkasniji u srpskoj selekciji sa 11 poena, a Miloš Teodosić dao je 10. Grke su predvodili Vasilis Spanulis i Nikos Zisis sa 15 poena. U utorak od 18h Srbija igra sa Litvanijom.
Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #35 poslato: 26.08.2009. 14:54:37 »

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Atini, u drugom kolu Akropolis kupa, selekciju Litvanije sa 78:70 (19:13, 19:18, 21:23, 19:16).
U poslednjem kolu Akropolis kupa naš državni tim sutra od 17,45 časova igra protiv Rusije.

Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #36 poslato: 27.08.2009. 14:23:02 »

"Orlovi" su u sredu deklasirali Rusiju, iako se takav zaključak ne može izvući iz konačnog rezultata - 70:59 (13:13, 19:15, 17:4, 21:27).

Dve pobede i jedan minimalan poraz - bilans je reprezentacije Srbije na Kupu Akropolis u Atini.


SRBIJA: Popović 8, Tepić 2, Erceg 2, Kecman 2, Marković 5, Tripković 4, Bjelica 1, Krstić 24 (šut za dva 6/9, penali 12/14), Perović 8 (8sk), Veličković 9 (5sk), Paunić 5, Mačvan.

RUSIJA: Voroncevič 5 (5sk), Kurbanov, Bikov 5, Fridžon 10, Mekarti 1, Sokolov, Šved, Vjalcev 4, Monija 8 (7sk), Ponkrašov 3, Kaun 8, Mozgov 15.


Sačuvana
Rašo
urednik
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Škorpija
Poruke: 3321


« Odgovor #37 poslato: 03.09.2009. 14:42:24 »

http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=145688



Duda presekao: Kecman i Erceg ne idu na EP!
   

Selektor Dušan Ivković morao je da preseče i presekao je.
Posle poslednje trening utakmice sa Partizanom u sklopu priprema za Evrobasket u Poljskoj, u sredu uveče, Duda je odlučio da iz tima ispadaju Dušan Kecman i Zoran Erceg.

To znači da će boje Srbije na Evropskom prvenstvu, koje počinje 7. septembra, braniti sledeća dvanaestorica: Bojan Popović, Milenko Tepić, Miroslav Raduljica, Nemanja Bjelica, Stefan Marković, Uroš Tripković, Miloš Teodosić, Nenad Krstić, Kosta Perović, Novica Veličković, Ivan Paunić i Milan Mačvan.

Srbija je u utorak i sredu uveče u Pioniru, bez da se računa rezultat, odigrala dva zatvorena meča sa Hemofarmom i Partizanom, a Ivković je igračima saopštio konačnu odluku posle utakmice sa crno-belima, kako je i najavio.
Sačuvana
Deporte
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Muškarac
Poruke: 419



« Odgovor #38 poslato: 15.12.2009. 14:49:46 »

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2009&mm=12&dd=14&nav_id=398297


Žreb za Mundobasket (utorak 10.30h)


U utorak će se u Istanbulu održati žreb grupa za Svetsko košarkaško prvenstvo 2010. godine u Turskoj, a reprezentacija Srbije nalazi se u drugom šeširu.

U šest šešira smeštene su 24 zemlje učesnice, a nosioci grupa biće aktuelni svetski i evropski šampion Španija, olimpijski prvaci i večiti favoriti takmičenja SAD, te Argentina i Grčka. Srbija se nalazi u drugom šeširu sa Slovenijom, Francuskom i domaćinom Turskom. Iz četiri grupe od po šest ekipa plasman u osminu finala izboriće po četiri najbolja tima.

Mundobasket igra se od 28. avgusta do 12. septembra 2010. godine. U prvoj eliminacionoj rundi ukršataju se grupe A i C, odnosno B i D.

Sastavi šešira:
Prvi: SAD, Argentina, Španija i Grčka
Drugi: Srbija, Slovenija, Francuska i Turska
Treći: Brazil, Portoriko, Kanada i Australija
Četvrti: Hrvatska, Rusija, Litvanija i Nemačka
Peti: Novi Zeland, Kina, Iran i Angola
Šesti: Jordan, Liban, Tunis i Obala Slonovače
Sačuvana
Deporte
provereni korisnici
iskusan korisnik
****
Pol: Muškarac
Poruke: 419



« Odgovor #39 poslato: 16.12.2009. 15:16:35 »

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće na narednom Svetskom prvenstvu u Turskoj, u grupi A sa selekcijama Argentine, Australije, Nemačke, Angole i Jordana.

Mečeve prve faze Srbija će igrati u Kajseriju, središtu regije Anatolija. Mečevi po grupama igraće se i u Istanbulu, Ankari i Izmiru. Iz četiri grupe sa po šest ekipa plasman u osminu finala izboriće po četiri najbolja tima. Mundobasket igra se od 28. avgusta do 12. septembra 2010. godine u Turskoj.

Evo i kompletnog rasporeda grupa:

Grupa A: Argentina, Srbija, Australija, Nemačka, Angola, Jordan
Grupa B: SAD, Slovenija, Brazil, Hrvatska, Iran, Tunis
Grupa C: Grčka, Turska, Portoriko, Rusija, Kina, Obala Slonovače
Grupa D: Španija, Francuska, Kanada, Litvanija, Novi Zeland, Liban
Sačuvana
Stranice: 1 [2]  Sve
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 2.333 sekundi sa 36 upita.